Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

SPERMA JE ZDRAVE

OBSAH

Maska ze spermatu

Díky obsahu stavebních kamenů kmenových buněk, kterých je ve spermatu 80%, se dá říci, že sperma je přímo omlazujícím elixírem. Při aplikaci spermatu na pokožku dochází k doplnění důležitých aminokyselin do svrchní části pokožky. Nezanedbatelný efekt spermatu je také čistící. Sperma se na pokožku aplikuje rozetřením a nechá se působit 20 minut. Pak se jemně smyje čistou vodou. Sperma se nesmí dostat do očí, takže se těmto partiím vždy bezpečně vyhněte!

Zdroj: Mužské sperma

Diskuze

V diskuzi OD KDY SE TVOŘÍ SPERMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřiny.

od kolika let se tvoří ejakulát nebo kdy ho muž má v kolika letech

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jan​ Miškovský.

Od kolika let je sperma?

Zdroj: diskuze Od kdy se tvoří sperma

Jezte sperma!

Převážnou část spermatu tvoří chromozomy, což jsou látky sloužící ke stavbě nové DNA, ze kterých pak po spojení se ženskými chromozomy vznikne nový život. Pokud tělo přijme lidské chromozomy prostřednictvím zažívacího traktu, tak je netráví, ale rovnou je používá ke své opravě nebo výstavbě vlastní DNA. Tím dochází k opravám genetického kódu různých buněk v těle a může díky tomu dojít k nápravě genetických onemocnění, ale především ke zpomalení stárnutí. Sperma je nositelem nebezpečných virů žloutenky typu C a viru HIV, takže před konzumací spermatu vždy nechte ověřit nezávadnost zdroje!

Zdroj: Mužské sperma

Poradna

V naší poradně s názvem MUŽSKÉ SPERMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anonym.

Do kdy můžu mít chlap děti?tedy kvalitní sperma.myslim věk.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Muž může splodit potomka až do smrti. Pokud tedy starší muž může dosáhnout erekce, může ejakulovat a může produkovat ejakulát s přiměřeným počtem pohyblivých spermií, je pravděpodobné, že je plodný.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Od kdy se tvoří sperma

Kolik spermií je zapotřebí k dosažení těhotenství?

Jen jedna spermie může oplodnit vajíčko a způsobit tak těhotenství, ale v každé „dávce“, která dojde k vajíčku, jich je asi milion. Průměrná ejakulace obsahuje téměř 100 milionů spermií. Muži, kteří mají méně než 20 milionů spermií v mililitru spermatu, mohou mít problém s neplodností.

Proč je uvolněno tolik spermií, když stačí jen jedna, aby bylo počato dítě? Aby se spermie dostaly k vajíčku, musí projít z pochvy do vejcovodu, což je dlouhá a namáhavá cesta, při které jich přežije jen málo. Ty, které přežijí, pronikají do vajíčka. Vajíčko je však pokryto silnou vrstvou, která oplodnění velmi znesnadňuje. Odborníci se domnívají, že je tento proces přirozeným způsobem, jak umožnit jen té nejzdravější spermii, aby oplodnila vajíčko, čímž poskytuje nejlepší šanci počít zdravé dítě.

Zdroj: Mužské sperma

Diskuze

V diskuzi ŽIVOT SPERMATU MIMO TĚLO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomáš.

Dobrý den, chci se zeptat, jak dlouho přežije sparma v kondomu? Dá se pak ještě použít k otěhotnení?
Děkuju za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Karel Moravec.

jak dlouho přežije sperma v kondomu.je možné otěhotnět bez zasunutí penisu do pochvy ? děkuji

Zdroj: diskuze Život spermatu mimo tělo

Co říká analýza spermatu?

Analýza spermatu je test, který může pomoci poskytovatelům zdravotní péče stanovit příčinu neplodnosti. Zkouška poskytuje informace o spermiích a spermatu. Zde jsou některé z věcí, které lékař zjišťuje:

  • hustota a množství spermatu
  • koncentrace spermií
  • životnost spermií
  • morfologie (velikost, tvar, vzhled) spermií

Analýza spermatu se používá i ke kontrole na přítomnost spermií po vasektomii.

Zdroj: Mužské sperma

Poradna

V naší poradně s názvem SPERMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Co jíst na tužší sperma

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Sperma zahustit stravou moc dobře nejde, ale existuje několik pomocníků, které zvyšují množství a kvalitu spermií a tím by mohli učinit sperma hustějším. Mezi ně patří především zinek s dávkou 50 mg za den, pak vitamin E a C. Z potravin to jsou pšeničné klíčky a olej z pšeničných klíčků, pak také lilek, ústřice a žloutky. Dále podporují tvorbu spermatu tyto amynokyseliny: L-arginin, L-lysin a L-karnitin. Hustotu spermatu výrazně ovlivňuje četnost ejakulací. Po dvou až třídenní odstávce ejakulace bude sperma o poznání hustší.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Sperma

Je něco, co můžete udělat pro zlepšení kvality svého spermatu?

  • Vyhnout se cigaretám a drogám a zejména anabolickým steroidům.
  • Vyhnout se expozici toxinů, jako jsou pesticidy a těžké kovy.
  • Omezit příjem alkoholu.
  • Jíst zdravou výživu a udržovat si zdravou hmotnost.

Důležitá je také péče o pohlavní orgány. Vyhýbejte se příliš horké koupeli a vířivce, těsné slipy raději nahraďte vhodnějším spodním prádlem, nenoste kalhoty, které jsou těsné a omezující. Teplo zpomaluje produkci spermií.

Zdroj: Mužské sperma

Kde se dá kniha koupit

Zde můžete knihu Jak žít dlouze a zdravě koupit.

Zdroj: Jak žít dlouze a zdravě

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A VPLYV NA SPERMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andrea Spišiaková.

Dobrý deň,prosím Vás manžel užíva Warfarin 5 mg 2 tabl.denne, chceli by sme mať ešte dieťa. Aký má Warfarin vplyv na kvalitu sperma? Má radšej pri pokusoch o dieťa Warfarin vysadiť a nahradiť ho napr. injekciami Fraxiparin ?
Ďakujem za odpoveď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Warfarin nemá žádný vliv na kvalitu ani na množství spermatu. Rozhodně ho kvůli početí nevysazujte ani nenahrazujte. Na podporu tvorby spermatu použijte zinek. Zinek je nejvíce obsažen v dýňových semínkách.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a vplyv na sperma

Jak dlouho spermie žijí?

Odpověď závisí na řadě faktorů. Nejdůležitější podmínkou pro jejich životnost je asi prostředí, ve kterém se nacházejí. Na suchém povrchu (ložní prádlo nebo oblečení) spermie žijí pouze do okamžiku vyschnutí spermatu. Ve vodě (teplá koupel) budou spermie žít déle, protože se jim daří v teplém, vlhkém prostředí. Avšak šance, že žena otěhotní při koupeli, je extrémně nízká.

Uvnitř ženského těla může spermie žít až pět dní v závislosti na podmínkách. Pokud máte nechráněný pohlavní styk před ovulací partnerky, pak je zde velká šance, aby otěhotněla.

Zdroj: Mužské sperma

Diskuze

V diskuzi ŠPATNÉ DNA SPERMATU A MOŽNÉ TĚHOTENSTVÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila Plurová.

jak může sperma skláře ovlivnit neplodnost

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ivo.

Zde prikladam pomerne uzitecny clanek pro muze, kteri by radi zvetsili objem ejakulatu. Samotny objem sice plodnost neovlivnuje, ale zarazenim tech zdravych navyku lze prispet i lepsi produkci spermii. Urcite se proto inspirujte www.proerecta.cz/jak…

Zdroj: diskuze Špatné dna spermatu a možné těhotenství

Zdravé oleje

Zdravé oleje promazávají pokožku, která tím dostává zdravější celkový vzhled. Tyto oleje obsahují esenciální mastné kyseliny a udržují všechny živiny z procesu použití k jejich vytvoření. Zdravé oleje jsou lisované za studena, tzn. vyráběny procesem, který zahrnuje pouze lisování, vytápění a stáčení. Jedna až dvě polévkové lžíce denně stačí k získání živin bez přidání nadbytečných kalorií.

Zdroj: Potraviny podporující čistou pleť

Zdravé müsli

Zdravé müsli neboli Chlorophytum borivilianum. Müsli obsahuje saponiny, které jsou chemicky podobné testosteronu. Tento klíčový hormon upravuje desítky funkcí v mužském těle, včetně sexuálního zdraví a síly svalů. V Ájurvédě, tradiční systémové medicíně pocházející z Indie, je zdravé müsli vnímáno jako bylina užitečná pro muže trpící chronickou únavou, sexuální dysfunkcí nebo svalovou slabostí.

Zdroj: Bylinky na růst svalů a těla

Diskuze

V diskuzi KOUPYT ZDRAVE MUSLY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Katarina.

Chtela bych si obednat zdrave musli na tloustnuti dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiří.

Na tloustnutí nepotřebuješ žádné musly, na to ti stačí když se budeš přežírat tím co lednička dá a budeš tloustnout také.

Zdroj: diskuze Koupyt zdrave musly

Tipy pro zdravé vlasy

Kromě těchto kosmetických rad je důležitý i zdravý životní styl pro zdravé vlasy. K eliminaci toxinů pomáhá dostatek spánku, vyvážená strava, zelená zelenina a čerstvé ovoce. Také se doporučuje používat vlasové přípravky, které obsahují sirné aminokyseliny, zinek a vitamin B6. Díky tomu budou vaše vlasy nepoškozené a v dlouhodobém horizontu budou vypadat a cítit se zdravější.

Zdroj: Péče o mastné vlasy

Diskuze

V diskuzi DOMACI PLETOVA MASKA PRO OKAMZITE VYPNUTI PLETI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Kdo mi poradí pleťovou masku doma vyrobenou pro vypnutí pleti . Díky za radu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Linda.

Dobré je také mužské sperma. Funguje ještě silněji než vaječný bílek. Musíš ale svého milence hodně vzrušit, aby ho měl hodně a pěkně husté a bílé. Nejlepší je na to masáž penisu a až se udělá, tak pak proveď odběr semene, které si rozetři po obličeji. Ale pozor, nesmíš si sperma dát do očí. Mužské semeno v očích způsobuje silnou reakci a oko po něm zčervená. Na spermatem zasažené oko je jediná pomoc vydržet to. Tady je nějaké video, kde je vidět masáž penisu: www.pornhub.com/view…

Zdroj: diskuze Domaci pletova maska pro okamzite vypnuti pleti

Antioxidanty – vitamín C

Vitamín C posiluje kosti a svaly, udržuje imunitní systém v dobré kondici, udržuje zuby a dásně zdravé, snižuje rizika mnoha nemocí a není divu, že je nezbytný také pro udržení zdraví očí. Vitamín C je dalším antioxidantem, který pomáhá snižovat rizika věkem podmíněných makulárních degenerací a kataraktu. Vitamín C není pouze v citrusových plodech a pomerančové šťávě, ale i v zelené paprice, jahodách, brokolici a sladkých bramborách.

Vybrané potraviny s obsahem vitamínu C:

  • papája;
  • zelená paprika;
  • jahody;
  • pomeranč;
  • brokolice;
  • sladké brambory;
  • červené chilli papričky.

Zdroj: Co jíst pro zdravé oči

Dávkování

Dávkování závisí vždy na určitém množství, které tělo vyžaduje. Omega-3 mastné kyseliny mohou být do těla dostávány pomocí kapslí nebo v potravinách, které již byly zmíněny výše.

Zdroj: Zdravé omega-3 mastné kyseliny

Omega-3 mastné kyseliny – cena

Zde je seznam obchodů, kde nejlevněji seženete omega-3 mastné kyseliny.

Zdroj: Zdravé omega-3 mastné kyseliny

Antioxidanty

Antioxidanty pomáhají předcházet mnoha nemocem, které postihují nejen srdce, imunitní systém, rakovinu, ale také zdravé oči. Mezi antioxidanty patří vitamín C, vitamín E a vitamín A. Tyto antioxidanty zabraňují věkem podmíněné makulární degeneraci, kataraktu a dalším očním chorobám. Dobrým zdrojem antioxidantů je ovoce a zelenina s vysokou pigmentací, tedy s vyšší koncentrací. Takže při vybírání ovoce a zeleniny si všimněte barvy a vyberte raději ty s lepším zbarvením. Koncentrace antioxidantů je vyšší v syrové formě a ztrácí se při vaření, konzervování, sušení a zmrazení. Ale dejte si pozor na množství přijímaných antioxidantů, při nadměrné konzumaci mohou totiž vyvolat různé negativní účinky.

Zdroj: Co jíst pro zdravé oči

Vitamin C (kyselina askorbová)

Vitamin C je rozpustný ve vodě a jedná se o vyloženě univerzální vitamin. Hraje důležitou roli i pro zdravý růst vlasů. Vitamin C je důležitý, protože váže železo na červené krvinky. Pomocí vitaminu C se železo dostane až ke kořínkům vlasů. Vitamin C je přítomen ve většině citrusů a zelenině.

Zdroj: Výživa pro zdravé vlasy

Interakce

Některé z těchto léků způsobují interakce s omega-3 mastnými kyselinami:

  • léky na ředění krve
  • léky na cukrovku
  • lokální steroidy
  • léky na snížení hladiny cholesterolu
  • nesteroidní protizánětlivé léky

Zdroj: Zdravé omega-3 mastné kyseliny


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP