Téma: 

výrobky

Alverde

Cena Alverde

Zde můžete vidět všechny výrobky ze sortimentu kosmetiky Alverde: Alverde - všechny výrobky.

Zdroj: Alverde
Zveřejněno dne: 31.8.2016

Diskuze: Domácí výrobky z aloe vera

LIKÉR Z ALOE VERA

3 dny před zpracováním aloi nezalévat. Oddělené, omyté, úžlabí zbavené listy aloe nakrájíme a pomeleme na mlýnku na maso – kolečko s malými otvory, hodně vymačkat přes plátno, (používám z Al..... koupenou síťku na jemné prádlo (asi 30 kč), je umělá a hustá, může se dát i dvojmo.Poprvé jsem ji vyprala v pracím prášku a mnohokrát vymáchala a teď ji peru po použití v čisté vodě. Z plátna jsem cítila prací prášek).

Z ½ kg očištěné aloe je asi ½ l šťávy, může se přidat vody na vypaření. Na ½ litru šťávy jsem dala 30 dkg cukru, 3g kyseliny citrónové = ¾ lžičky– přivést k varu a cca 5 min povařit. Nechat vychladnout. Přecedit přes husté sítko. Pak dolít ¼ litru vodky (40%), promíchat. Trávovou chuť změníme malým množstvím vývaru semen anýzu, ( fenyklu apod./ 1 lžičku semen rozvařit v malé štamprli – 0,02 l vody). Likér jsem uskladnila do lednice. (I marmeládu lze udělat, ale jestli není škoda aloi dlouho vařit). Spořiví mohou vymačkanou aloi použít na čaj. (Zbylé pahýly aloe je dobré co nejdříve přesadit, brzy obrážejí novými rostlinkami).

Zdroj: diskuze Domácí výrobky z aloe vera
Odesláno dne: 22.8.2014 uživatelem Jaroslava Kurtinová
Počet odpovědí: 0

Nenechte si vnutit nejlepší kosmetiku na trhu!

Co je kvalitní

Některé značkové výrobky, které obsahují kvalitní ingredience, budou skutečně převyšovat kvalitu běžných výrobků z lékáren anebo drogerií. Tento fakt se však zdaleka nevztahuje na všechny profesionální značky prodávané v kosmetických studiích, anebo dokonce na všechny výrobky od jednoho producenta. Zkrátka, některé výrobky jsou více či méně povedené a rovněž platí pravidlo, že každému bude vyhovovat jiný produkt.

Zdroj: Nenechte si vnutit nejlepší kosmetiku na trhu!
Zveřejněno dne: 5.1.2010

Minerál fosfor

Zdroje fosforu

Fosfát je dnes obsažen v mnoha potravinách. Mezi přírodní zdroje patří mléčné výrobky, zejména sýry, dále maso, ryby a zelená listová zelenina (špenát, salát). Zajímavé je, že také cedr obsahuje fosfáty. Maso a masné výrobky jsou konzervovány fosfátem. Rovněž mnoho nápojů obsahuje kyselinu fosforečnou jako konzervační prostředek (Coca Cola).

Zdroj: Minerál fosfor
Zveřejněno dne: 3.4.2013

Antibiotika Klacid 500

Klacid 500 a mléčné výrobky

Při léčbě antibiotiky Klacid 500 se můžete stravovat zcela normálně. Pokud se při léčbě Klacidem 500 u vás vyskytl průjem, omezte příjem mléčných výroků a nahraďte je probiotiky.

Zdroj: Antibiotika Klacid 500
Zveřejněno dne: 6.3.2016

Diskuze: kolagen

Já užívám kolagen také pravidelně a podepisuje se to na kůži, nehtech a kloubech. Mám ale od rosenpharma a má vysoké dávky, rozhodně vyšší než jiné výrobky. :)

Zdroj: diskuze Kolagen
Odesláno dne: 13.11.2015 uživatelem Kateřina
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

Bolest, otok a krvácení dásní

Dásně a tabákové výrobky

Kouření cigaret nebo jiných tabákových výrobků je velmi škodlivé pro vaše dásně. Lidé, kteří kouří, mají větší pravděpodobnost vzniku onemocnění dásní. Kouření zvyšuje citlivosti dásní, které pak často krvácejí a vedou k bolestivým vředům.

Zdroj: Bolest, otok a krvácení dásní
Zveřejněno dne: 3.2.2013

Diskuze: byliny na zrychlení metabolismu

všude radí a doporučují výrobky, bylinky a čaje na zrychlení metabolismu... ale co naopak jeho zpomalení, dokázal by někdo poradit?
Byl bych velice vděčný.
Děkuji

Zdroj: diskuze Byliny na zrychlení metabolismu
Odesláno dne: 28.8.2014 uživatelem Honza
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

Nemoc dna – co jíst

Které potraviny je třeba vyloučit

Mezi nevhodné potraviny, které obsahují vysoké hodnoty purinů, patří:

  • vnitřnosti – játra a ledviny, srdce a brzlík
  • zvěřina – bažant, zajíc
  • tučné ryby – ančovičky, sleď, makrela, sardinky, šproty, sledi, pstruh
  • mořské ryby – zejména mušle, krab, krevety a další korýši, jikry, kaviár

Potraviny, které můžete konzumovat s mírou:

  • maso – hovězí, jehněčí kuřecí, vepřové
  • drůbež – kuřata a kachny
  • luštěniny – sušené hrách, fazole, sójové boby
  • houby a mycoproteiny
  • zelenina – chřest, květák, špenát
  • pečivo – otruby, celozrnný chléb

Potraviny s nízkým obsahem purinů:

  • mléčné výrobky – mléko, sýry, jogurty, máslo
  • vejce
  • pekárenské výrobky a obiloviny s výjimkou celozrnných
  • těstoviny
  • ovoce a zelenina

Zdroj: Nemoc dna – co jíst
Zveřejněno dne: 12.8.2016

Diskuze: soja a puriny

Chtěla jsem se zeptat zda sním konzumovat na dnu sojové maso nebo výrobky ze soji. Nikde jsem se konkrétní odpovědi nedopatrala. Děkuji

Zdroj: diskuze Soja a puriny
Odesláno dne: 13.3.2017 uživatelem Lucie Kubíčkova
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

Minerál vápník

Zdroje vápníku

Zdaleka nejdůležitějším zdrojem vápníku jsou mléčné výrobky. Tvrdé sýry, jako je například parmezán, obsahují nejvyšší koncentrace. Ale rovněž máslo nebo mléko jsou bohaté na vápník. Rostlinné potraviny obvykle obsahují nižší množství vápníku. Ale i zde existují výjimky, například kokos nebo sezamová semínka. Denní konzumace mléka, jogurtu a sýru může dodat tělu dostatek vápníku. Chcete-li využít v těle vápník co nejlépe, musí být zkombinován s vitamínem D. Pokud je množství tohoto vitamínu nedostatečné, bývá vápník těžce zpracovatelný. U dětí a lidí nad 65 let je potřeba vápníku zvýšená – tvorba kostí a udržování kostní hmoty. Lidé trpící nesnášenlivostí na laktózu, nebo z jiného důvodu nekonzumující mléčné výrobky, či dokonce vegetariáni musí věnovat pozornost dostatečnému přísunu vápníku.

Zdroj: Minerál vápník
Zveřejněno dne: 3.4.2013

Diskuze: Pro koně?

Tohle vůbec nechápu. Proč někdo zkouší na sobě výrobky, který jsou určený koňům? Zvlášť když stejný výrobce dělá to stejné i pro lidi, ale samozřejmě je tam jiné složení. Však taky kůň je o něco větší než průměrný člověk :D

Zdroj: diskuze Pro koně?
Odesláno dne: 25.5.2017 uživatelem Voila
Počet odpovědí: 0

Kouření a orální zdraví

Jsou tabákové výrobky bez dýmu bezpečnější?

Tabákové výrobky bez dýmu nejsou bezpečnější než doutníky nebo cigarety, obsahují totiž nejméně 28 chemických látek, které prokazatelně zvyšují riziko vzniku rakoviny dutiny ústní a rakoviny hrdla či jícnu. Mezi bezdýmné tabákové výrobky patří šňupací nebo žvýkací tabák. Žvýkací tabák obsahuje větší množství nikotinu než cigareta. Šňupací tabák obsahuje tak vysoké množství nikotinu, že se vyrovná 60 cigaretám. Bezdýmný tabák působí dráždivě na dásně, což se projevuje jejich ústupem, odtahováním ze zubů. Jakmile dojde k ústupu dásní, jsou kořeny zubů vystaveny zvýšenému riziku zubního kazu. Odkryté kořeny jsou také citlivější na teplo a chlad, může je dráždit jídlo či pití. Riziko zubního kazu zvyšují rovněž cukry (sacharidy), které jsou často přidávány do bezdýmných tabáků. Zjistilo se, že konzumenti žvýkacího tabáku trpí až čtyřikrát větším výskytem zubního kazu. Bezdýmný tabák může dokonce obsahovat písek a štěrk, které se pak zanášejí mezi zuby.

Zdroj: Kouření a orální zdraví
Zveřejněno dne: 3.2.2013

Diskuze: Re: Re: Re: Omega 3

Pokud nemáte metabolické problémy, tak pro kvalitní mléko i pro vaši výživu bohatě stačí vyvážená strava. (Ryby, libové maso, ořechy, mléčné výrobky, chia semínka, cereálie, a tak dále). Zdravá výživa je zde popsána velice obsáhle: zdravi.ceskyprehled.…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Omega 3
Odesláno dne: 8.4.2016 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

Kouření a orální zdraví

Tabákový zlozvyk

Bez ohledu na to, jak dlouho využíváte tabákové výrobky, přestaňte kouřit! Kouření vážně ohrožuje vaše zdraví. Dokonce i omezení kouření pomáhá. Jedna studie zjistila, že kuřáci, kteří snížili kouření na méně než půl krabičky denně, měli jen třikrát vyšší riziko vzniku onemocnění dásní ve srovnání s nekuřáky, což je výrazně nižší riziko než u kuřáků, kteří spotřebují krabičku a půl za jeden den, u nichž je riziko až šestkrát vyšší.

  • Asi 90 % lidí s rakovinou úst, rtů, jazyka a hrdla používalo tabákové výrobky (kouření nebo žvýkání tabákových výrobků), které zapříčinily výskyt těchto zhoubných nádorů. U kuřáků je až šestkrát větší riziko vzniku těchto druhů rakoviny než u nekuřáků.
  • Asi 37 % pacientů, kteří pokračovali v kouření i přesto, že se zdánlivě vyléčili z rakoviny, znovu onemocnělo rakovinou úst, rtů, jazyka nebo hrdla.

Zdroj: Kouření a orální zdraví
Zveřejněno dne: 3.2.2013

Diskuze: Kteatinin cez 500

Prosim vas,viete aj mne poradit ako znizit kreatinin ktory uz prevysuje 500. Uzivam aloe v kapsuliach a vypijem asi 2 litre vody, alkohol ani kavu ani maso a masove vyrobky nejem.dakujem vam vopred za odpoved.

Zdroj: diskuze Kteatinin cez 500
Odesláno dne: 24.4.2016 uživatelem Josephine
Počet odpovědí: 0

Anti-aging v kosmetice a ve farmacii. Nakupujte výrobky s vysokou funkčností.

Kosmetika: skutečnou kvalitu nehledejte v regálech supermarketů

V současné době je na trhu nepřeberné množství kosmetických přípravků. Výrobky označené jako BIO jsou obecně velmi oblíbené a při jejich výrobě se používají látky čisté a přírodní. Luxusní kosmetika často využívá netradiční a dražší komponenty, jako např. výtažek z kaviáru, antioxidanty (vitaminy, koenzym Q10) atd. Vysokou funkčnost, však poskytují přípravky s obsahem mikročástic. Mezery vnější vrstvy pokožky dosahují asi 100 nm (nanometrů), což je velmi malý rozměr. Proto, pokud jde o přenos a zacílení aktivních přísad v pokožce, představují nanočástice to nejlepší řešení.

TIP: Nanočástice mají schopnost lépe penetrovat k pokožce, vyživovat ji a chránit, proto se využívají např. do ochranných krémů proti UV záření, anebo k potlačení vrásek a vyhlazení pokožky. Společnosti, které tyto technologie používají to však navenek příliš neprezentují. Poznáte to jen na vysoké funkčnosti přípravku.

Zdroj: Anti-aging v kosmetice a ve farmacii. Nakupujte výrobky s vysokou funkčností.
Zveřejněno dne: 31.1.2009

Diskuze: Mlady jacmen a cholerlla

Ludia, ja neviem co pisete vseliake problemy zdravotne a neziaduce ucinky na vyrobky. Ja mam uzasne skusenosti co sa tyka MJ a Cholerlly a to beriem 5x5x5 , zaludok, creva plynatost, zapach stolice, uprava stolice to vsetko sa mi upravilo a vobec nemam ziadne neziaduce ucinky ani problemy .)

Zdroj: diskuze Mlady jacmen a cholerlla
Odesláno dne: 9.5.2016 uživatelem Martina
Počet odpovědí: 0

Minerál fosfor

Charakteristika fosforu

Fosfor je důležitý pro kosti, zuby, metabolismus, buněčná jádra a membrány buněk. Denní hodnota Optimální denní příjem činí 700 mg. Průměrná denní dávka fosforu je obsažena v:

  • 75 g parmezánu
  • 140 g syrového špenátu
  • 300 g krůtího masa
  • 130 g sóji

Nedostatek fosforu způsobuje poškození kostí a zubů. Všimněte si, že mnoho potravin obsahuje fosfát jako konzervant. Důležitými zdroji fosforu jsou mléčné výrobky, zejména sýry, dále ryby, drůbež, špenát, brokolice, sója, konzervanty v mase a masných výrobcích.

Zdroj: Minerál fosfor
Zveřejněno dne: 3.4.2013

Minerál vápník

Charakteristika vápníku

Vápník je důležitý pro kosti, zuby, svalovou funkci, krevní srážlivost a metabolismus. Optimální denní příjem vápníku činí 1 g. Průměrná denní dávka vápníku je obsažena v:

  • 750 ml mléka
  • 1 kg tvarohu
  • 120 g tvrdého sýra
  • 120 g sezamových semínek
  • 400 g mandlí
  • 400 g mrkve
  • 500 g kedluben

Vápník je absorbován pouze v kombinaci s vitamínem D. Nedostatek vápníku způsobuje svalový třes, svalové křeče, kosterní deformace, zlomeniny. Zdrojem vápníku jsou všechny mléčné výrobky, zejména tvrdé sýry a máslo či mléko, dále kapusta, mrkev, sezamová semínka, kokosové ořechy.

Zdroj: Minerál vápník
Zveřejněno dne: 3.4.2013

Anti-aging v kosmetice a ve farmacii. Nakupujte výrobky s vysokou funkčností.

Aktivnější a účinnější ...

Malé částice jsou naším organismem dobře absorbovány. Právě proměna velkých částic na malé je klíčem k tomu, aby je náš organismus lépe využíval. Pod pojmem mikrosvět si nejčastěji představíme různé mikroorganismy, které nejsou volnému oku viditelné, třeba plísně, viry či bakterie. Tyto organismy se měří v nanometrech. Avšak nová mikroříše se dnes úspěšně využívá v kosmetickém a farmaceutickém průmyslu. Podle doposud známých informací mají systémy vytvořené na úrovni mikrosvěta řadu výhod – hlavně pokud mluvíme o funkčnosti a výživových vlastnostech.

Zdroj: Anti-aging v kosmetice a ve farmacii. Nakupujte výrobky s vysokou funkčností.
Zveřejněno dne: 31.1.2009

Nemoc dna – co jíst

Jíst zdravě je základ

Konzumace vyvážené stravy je důležitá pro každého. Zdravá strava pomáhá kontrolovat váhu a poskytuje všechny potřebné živiny pro udržení dobrého zdraví.

Čtyři hlavní skupiny potravin by měly být konzumovány každý den, a to:

  • dostatek ovoce a zeleniny – poskytují vlákninu, vitamíny, minerály nezbytné pro dobré zdraví
  • chléb, obiloviny a brambory – snažte se jíst celá zrna, brambory upravujte i se slupkou, tím si zajistíte dostatek vitamínů, minerálů
  • maso, ryby a bílkovinné alternativy – vyhněte se však velkým porcím
  • mléčné výrobky – doporučené množství jsou tři porce mléčných výrobků denně, například 200 ml sklenice mléka, kelímek jogurtu a 30 mg tvrdého sýra

Vyhněte se komerčně vyráběným nápojům, uzeninám a konzervovaným potravinám!

Zdroj: Nemoc dna – co jíst
Zveřejněno dne: 12.8.2016

Léčivé účinky kopřivy dvoudomé

Kosmetické výrobky z kopřivy

V kosmetice se užívá zejména v extraktech na vlasy, často je obsažena v šamponech. Nejvhodnější je při péči o suché vlasy. Masírování pokožky hlavy kopřivovými extrakty je účinné proti vypadávání vlasů.

Potenciál kopřivy jsme však výše uvedeným zcela nevyčerpali – používá se v zahradnictví, v barvení a také při výrobě látek. V ekologicko-organickém zahradničení se používá roztok z kopřivy k zavlažování, protože rostliny posiluje a zabraňuje škůdcům. Po dlouho dobu se používala kopřiva k barvení vlny. Tkaniny z kopřivy, známé jako mušelíny, byly považovány za obyčejné mužské oblečení. V Německu se za druhé světové války používala kopřiva k výrobě armádního oblečení. Dnes je mušelín používán místo bavlny. Kopřiva je bohatá na chlorofyl, proto se užívá k průmyslové výrobě zeleného barviva.

Zdroj: Léčivé účinky kopřivy dvoudomé
Zveřejněno dne: 30.11.2012


SiteMAP