Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VÝROBKY

OBSAH

Klacid 500 a mléčné výrobky

Při léčbě antibiotiky Klacid 500 se můžete stravovat zcela normálně. Pokud se při léčbě Klacidem 500 u vás vyskytl průjem, omezte příjem mléčných výroků a nahraďte je probiotiky.

Zdroj: Antibiotika Klacid 500

Poradna

V naší poradně s názvem AMOKSIKLAV A MLÉČNÉ VYROBKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Irena Suchanková.

Prosím, amoksiklav a mléčné výrobky- někde se uvádí výrobky vynechat, někde jen nezapíjet lék např mlékem. Uškodí mi jeden jogurt ráno? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Amoksiklav je složené širokospektré antibiotikum, které je vhodné užívat společně s trouchou jídla. Je pravda, že mléko může narušit absorpci některých antibiotik. To se ale týká jen antibiotik ciprofloxacin, doxycyklin, norfloxacin a tetracyklin, které se vážou na vápník, jenž se nachází v mléčných výrobcích, jako je mléko, sýr a jogurt. U Amoksiklavu se nemusíte v mléce a v mléčných výrobcích omezovat. Nejlepší je užít lék na začátku běžného jídla. Jogurty a ostatní fermentované mléčné výrobky jsou při léčbě tímto antibiotikem prospěšné, protože doplňují střevní mikroflóru o užitečné acidofilní bakterie, které Amoksiklav může decimovat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Amoksiklav a mléčné vyrobky

Dásně a tabákové výrobky

Kouření cigaret nebo jiných tabákových výrobků je velmi škodlivé pro vaše dásně. Lidé, kteří kouří, mají větší pravděpodobnost vzniku onemocnění dásní. Kouření zvyšuje citlivosti dásní, které pak často krvácejí a vedou k bolestivým vředům.

Zdroj: Bolest, otok a krvácení dásní

Diskuze

V diskuzi DOKONALÉ PROČIŠTĚNÍ ORGANISMU -COLONIX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Boženka.

Jsou levnější produkty na vyčištění organismu. Výrobky jsou také na bylinné bázi, dokonce v BIO kvalitě. Jsou to české výrobky v té nejlepší kvalitě. Colonix stojí 1300,- Kč, InPure stojí 490,- Kč a jde sehnat ještě levněji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel E..

Dobrý den,

musím souhlasit s paní Boženkou, mám téže vynikající zkušenosti s In Pure od firmy Sunkins, stojí podstatně méně, vše je v bio kvalitě, jde o český výrobek, navíc je vynikající i pro alergiky:-).

Máte-li zájem napište email pošlu Vám zkušenosti ...

Zdroj: diskuze Re: Dokonalé pročištění organismu -COLONIX

Cena Alverde

Zde můžete vidět všechny výrobky ze sortimentu kosmetiky Alverde: Alverde - všechny výrobky.

Zdroj: Alverde

Diskuze

V diskuzi ČERNÉ TEČKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarka.

dobrý den,mám 7 měsíčního syna a všimla sem si že se mu dělají černé tečky hlavně na líčkách a taky rozšířené póry to přece není normální ne?prosím o radu z čeho by to mohlo být a co s tím nechci aby měl ve starším věku pleť s kterou nepůjde už nic udělat děkuju moc za rady.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel PH15.

Dobrý den,

zkoušela jste výrobky jako www.bioderma-cz.com/… ?

Zdroj: diskuze Černé tečky

Mléčné výrobky

Výzkum zjistil, že mléčné výrobky s nízkým obsahem tuku mohou zlepšit vylučování kyseliny močové z těla. V dřívější studii měli lidé, kteří denně konzumovali mléko nebo jogurt s nízkým obsahem tuku, v krvi méně kyseliny močové než ti, kteří nekonzumovali žádné mléčné výrobky. Vysoký obsah bílkovin a nízký obsah purinů v mléce tedy může mít ochranný účinek.

Zdroj: Paprika a obsah purinů

Diskuze

V diskuzi KOLAGEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kateřina.

Já užívám kolagen také pravidelně a podepisuje se to na kůži, nehtech a kloubech. Mám ale od rosenpharma a má vysoké dávky, rozhodně vyšší než jiné výrobky. :)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Andrea.

O něm jsem neslyšela zatím. Jak má vyšší dávky, o trošku víc přece nemůže být nějak markantně poznat.

Zdroj: diskuze Kolagen

Výrobky z toaletního papíru jsou velmi levné a materiál potřebný k jejich výrobě najdete v každé domácnosti. Možná se to na první pohled nezdá, ale z prázdných toaletních ruliček lze vyrobit velmi pěkné a nápadité výrobky. O tom se můžete přesvědčit sami na internetu, kde najdete zajímavé návody na nejrůznější výrobky z toaletních ruliček. Předměty z toaletních ruliček jsou velmi snadno vyrobitelné a jejich zhotovení vám nezabere příliš času.

Inspiraci můžete najít například zde.

Zdroj: Pletení z papírových ruliček - návody

Diskuze

V diskuzi OCTOVÝ OBKLAD NA NA OTOKY NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Břetislav Bureš.

dobrý den chtěl bych se zeptat jaký časový odstup by měl být mezi octovými obklady?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marcela.

Pokud trpíte na otoky tak octové obklady jsou k ničemu, chce to řešit příčinu. Vyzkoušejte například odvodňovací výrobky.

Zdroj: diskuze Octový obklad na na otoky nohou

Co nejíst při užívání Zinnatu

Problémy způsobují některé citrusy a mléko. Během užívání antibiotik Zinnat se vyhněte konzumaci grapefruitu a pití grapefruitové šťávy. Nežádoucí je také strava obsahující mléčné výrobky, protože snižuje hladiny cefuroximu - hlavní účinné látky antibiotika Zinnat.

Zdroj: Zinnat a alkohol

Diskuze

V diskuzi ANTI-AGING V KOSMETICE A VE FARMACII. NAKUPUJTE VÝROBKY S VYSOKOU FUNKČNOSTÍ. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věrka.

Kupuju si jen GingiMax, ginkgo biloba zlepšuje paměť, tak ho beru, abych nezblbla

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: Anti-aging v kosmetice a ve farmacii. Nakupujte výrobky s vysokou funkčností.

Tabákový zlozvyk

Bez ohledu na to, jak dlouho využíváte tabákové výrobky, přestaňte kouřit! Kouření vážně ohrožuje vaše zdraví. Dokonce i omezení kouření pomáhá. Jedna studie zjistila, že kuřáci, kteří snížili kouření na méně než půl krabičky denně, měli jen třikrát vyšší riziko vzniku onemocnění dásní ve srovnání s nekuřáky, což je výrazně nižší riziko než u kuřáků, kteří spotřebují krabičku a půl za jeden den, u nichž je riziko až šestkrát vyšší.

  • Asi 90 % lidí s rakovinou úst, rtů, jazyka a hrdla používalo tabákové výrobky (kouření nebo žvýkání tabákových výrobků), které zapříčinily výskyt těchto zhoubných nádorů. U kuřáků je až šestkrát větší riziko vzniku těchto druhů rakoviny než u nekuřáků.
  • Asi 37 % pacientů, kteří pokračovali v kouření i přesto, že se zdánlivě vyléčili z rakoviny, znovu onemocnělo rakovinou úst, rtů, jazyka nebo hrdla.

Zdroj: Kouření a orální zdraví

Diskuze

V diskuzi PERGOLA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Elis.

My jsme dlouho váhali jestli si pergolu sami postavit nebo ji koupit. Nakonec jsme se raději rozhodli pro profesionály. Přeci jenom jsme si v samotné stavbě moc nevěřili. Co se týče ceny, vybrali jsme firmu Altány na Výšince a jsme spokojeni. Jak s cenou tak s výslednou pergolou.
Když nad tím tak přemýšlím, v našem případě by se asi víc prodražilo, kdybychom ji stavěli sami :D.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Honzik.

Dobrý den, nejlepší ceny a kvalitní výrobky jen od www.pergoly-trutnov.cz. Minulý rok sme si postavili Altán Mila.

Zdroj: diskuze Pergola

Jsou tabákové výrobky bez dýmu bezpečnější?

Tabákové výrobky bez dýmu nejsou bezpečnější než doutníky nebo cigarety, obsahují totiž nejméně 28 chemických látek, které prokazatelně zvyšují riziko vzniku rakoviny dutiny ústní a rakoviny hrdla či jícnu. Mezi bezdýmné tabákové výrobky patří šňupací nebo žvýkací tabák. Žvýkací tabák obsahuje větší množství nikotinu než cigareta. Šňupací tabák obsahuje tak vysoké množství nikotinu, že se vyrovná 60 cigaretám. Bezdýmný tabák působí dráždivě na dásně, což se projevuje jejich ústupem, odtahováním ze zubů. Jakmile dojde k ústupu dásní, jsou kořeny zubů vystaveny zvýšenému riziku zubního kazu. Odkryté kořeny jsou také citlivější na teplo a chlad, může je dráždit jídlo či pití. Riziko zubního kazu zvyšují rovněž cukry (sacharidy), které jsou často přidávány do bezdýmných tabáků. Zjistilo se, že konzumenti žvýkacího tabáku trpí až čtyřikrát větším výskytem zubního kazu. Bezdýmný tabák může dokonce obsahovat písek a štěrk, které se pak zanášejí mezi zuby.

Zdroj: Kouření a orální zdraví

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ VÝROBKY Z ALOE VERA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava Kurtinová.

LIKÉR Z ALOE VERA

3 dny před zpracováním aloi nezalévat. Oddělené, omyté, úžlabí zbavené listy aloe nakrájíme a pomeleme na mlýnku na maso – kolečko s malými otvory, hodně vymačkat přes plátno, (používám z Al..... koupenou síťku na jemné prádlo (asi 30 kč), je umělá a hustá, může se dát i dvojmo.Poprvé jsem ji vyprala v pracím prášku a mnohokrát vymáchala a teď ji peru po použití v čisté vodě. Z plátna jsem cítila prací prášek).

Z ½ kg očištěné aloe je asi ½ l šťávy, může se přidat vody na vypaření. Na ½ litru šťávy jsem dala 30 dkg cukru, 3g kyseliny citrónové = ¾ lžičky– přivést k varu a cca 5 min povařit. Nechat vychladnout. Přecedit přes husté sítko. Pak dolít ¼ litru vodky (40%), promíchat. Trávovou chuť změníme malým množstvím vývaru semen anýzu, ( fenyklu apod./ 1 lžičku semen rozvařit v malé štamprli – 0,02 l vody). Likér jsem uskladnila do lednice. (I marmeládu lze udělat, ale jestli není škoda aloi dlouho vařit). Spořiví mohou vymačkanou aloi použít na čaj. (Zbylé pahýly aloe je dobré co nejdříve přesadit, brzy obrážejí novými rostlinkami).

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí výrobky z aloe vera


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP