Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VÝSLEDKY LÉČBY BOTOXEM

OBSAH

Výsledky léčby botoxem

Injekce botulotoxinu začíná fungovat několik dní po ukončení léčby. V závislosti na problému léčby může účinek trvat 3 až 12 měsíců. Chcete-li zachovat trvalý efekt, budete muset podstupovat injekce s botulotoxinem v pravidelném intervalu.

Zdroj: Injekce botoxu

Diskuze

V diskuzi BOTOXOVÉ VÝPLNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Valinka.

Jako vánoční dárek jsem od přítele dostala ošetření na estetickou kliniku dermastar. Chtěla bych si nechat vyplnít botoxem vrásky. Má někdo zkušenost?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Botoxové výplně

Průběh a výsledky léčby botoxem

Váš lékař bude chtít vědět, zda jste během posledních čtyř měsíců nepodstoupili již nějaké injekce botulotoxinu. Jestliže užíváte léky na ředění krve, budete je muset několik dní před aplikací injekce vysadit, aby se snížilo riziko krvácení nebo vzniku podlitin. Lékař se vás bude také ptát, jestli užíváte léky na spaní nebo na alergii.

Zdroj: Injekce botoxu

Diskuze

V diskuzi BOTOX DYSPORT DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Slávka.

Děkuji za tip. Jejich stránky www.dermastar.cz jsem si prošla, jelikož uvažuji o výplni vrásek botoxem, tak jsem se objednala na konzultaci k MUDr. Páralové.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Botox dysport diskuze

Vybírejte svého lékaře pečlivě

Injekce botoxu musí být podávány pouze pod lékařským dohledem. Informujte se u svého lékaře, který by vám měl doporučit nejlepšího odborníka v tomto oboru. Důležité je, aby měl lékař dobrou zkušenost s botoxem. Zručný lékař s příslušným certifikátem vám může poradit, jak postupovat, a pomůže vám zjistit, zda injekce botoxu vyhovuje vašim potřebám a zdraví.

Zdroj: Injekce botoxu

Diskuze

V diskuzi THYMOVAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mentrovský.

Thymovar mám také ozkoušený. Kvalitní léčivo.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jan.

Také mám skvělé výsledky ohledně léčby thymovarem.

Zdroj: diskuze Thymovar

Jak snížit Quick

Výsledky měření by si měl pacient zaznamenávat do zápisníku (pacientův deník) a při každé návštěvě je ukázat lékaři. Tímto způsobem usnadní lékaři zhodnocení celkové kvality léčby, a ten případně provede úpravu dosavadní léčby. Pacient sám si hodnoty může držet v normě správnou životosprávou bez zbytečných výkyvů a běhání na kontrolní odběry po 14 dnech.

Zdroj: Odběr krve na quick 3 4

Poradna

V naší poradně s názvem FLEKY. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

Dobrý den, Prosím o radu dělají se mi takové hnusne červené fleky nevím vůbec co to muže byt a docela se i bojim. Mám jít tenhle týden na kožní protoze se to už nikomu nelíbi a ani Můj obvodní lékař neví co to muže byt. Než tam půjdu tak jsem to chtěla poslat vám a zeptat se jestli nevíte co to muže byt :/ Ty fleky se mi nedělají jen na rukou ale někdy i po celym tele. Omlouvam se ale je to blbe videt na fotograii ale snad to uvidite. Předem děkuji za odpověď..
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zřejmě půjde o atopický ekzém. V každém případě nám sem pošlete výsledky vyšetření z kožního včetně léčby, kterou na to dostanete.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Fleky.

Průběh léčby botoxem

Před zákrokem

Přestože většina lidí snáší dobře aplikaci injekční stříkačkou, možná budete chtít, aby vaše pleť byla znecitlivěna před tímto zákrokem. Na výběr je několik možností:

  • lékař vám aplikuje znecitlivující lék do kůže pomocí injekce;
  • může vám být předepsán krém, který se aplikuje 60 až 90 minut před zákrokem;
  • může dojít k ochlazení kůže pomocí studeného vzduchu, který působí na pleť po dobu 10 sekund; znecitlivění trvá jen několik sekund.

Během zákroku

Lékař použije tenkou jehlu na aplikaci malého množství botulotoxinu do kůže nebo svalů. Počet potřebných injekcí závisí na mnoha faktorech, včetně rozsahu léčené oblasti. Injekce botoxu se obvykle podává v ordinaci lékaře.

Po zákroku

Hned po zákroku jste schopni normální denní aktivity. Lékař vám sdělí, jakým způsobem se následně máte o svou pleť starat, nedoporučuje se masírování nebo tření, protože to způsobuje, že toxin migruje do jiné oblasti.

Zdroj: Injekce botoxu

Poradna

V naší poradně s názvem PROSIM O RADU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslava Nováková.

Dobry den mám prosbu mam uživat furon na odvodneni.Mam si vzit jeden denně ale rano,a jak tomam udělat když pracuji na vratnici dvanactky čili ranni a noční.Mužete mě poradit kdy si mam prašek vzit když mam nočni přijdu rano a jdu spat mohu si jej vzit až se vyspim poradite děkuji s pozdravem Nováková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék na odvodnění užívejte vždy po probuzení. Řekněte o tom svému lékaři při příští návštěvě. Lékař se tak může lépe zaměřit na výsledky léčby a případně vám upraví dávkování.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Furon lék na odvodnění .

Nutrition capillaire – výsledky

Zlepšení stavu pleti, vlasů a nehtů můžeme pozorovat již po několika týdnech, ale při pomalém růstu vlasů a nehtů i po delší době. Při opakovaném problému můžete užít celou kúru znovu.

Zdroj: Nutrition capillaire

Poradna

V naší poradně s názvem RET se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Růžena.

Dobrý den děkují za odpověd,Bohužel musím napsat že kožní mě předala když ji přišly výsledky s bioptické laboratoře ke stomatologovi,tam moje výsledky vložily do složky a bylo mi řečeno mazat tot vše.Já už jsem stoho v rozpacích a pevně doufám,že se léčby dočkám.Obvodák mi nasadil ZODAC a to je vše.Koupila jsem si alpu to mi ty rty aspoň ovlaží myslím že to není dobré ale opravdu ten půl rok se na mě podepisuje Kacerlová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Jan Hnízdil, to je takový šikovný šaman moderní doby. Třeba by se mu podařilo Vám pomoci. Tady je na něj kontakt hnizdozdravi.cz/kont…

Zdroj: diskuze Ret

Jaterní testy - normální hodnoty

Normální rozsah jaterních testů se může občas lišit mezi různými laboratořemi, takže není vždy možné porovnat výsledky přímo, pokud byly přijaty na různých místech. Také běžné rozsahy hodnot pro jaterní testy jsou často odlišné pro muže a ženy.

Zdroj: Jaterní testy

Poradna

V naší poradně s názvem LICHEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Dobry den, zjistili mi lichen na rodidlech a konecniku.Velmi to svedi a neda to spat.Dostala jsem masticku belogent a v bylinkach jsem si zakoupila korolen.Cisti to streva uvnitr od plisni.Prosim o radu.dekuji Alena

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Jste na začátku léčby a mast Belogent je nejlepším začátkem. Proti svědění si můžete koupit lék Claritine. Užívejte to podle doporučení lékaře a po dvou týdnech si nechte zkontrolovat výsledky léčby. K dispozici je několik dalších léků, které můžou lichen léčit. Důvěřujte svému lékaři a choďte často na kontroly, ať se toho rychle zbavíte. Je dost možné, že budete muset vystřídat více způsobů léčby.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lichen

Antibiotika

Antibiotika se předepisují k léčbě uretritidy způsobené bakteriemi. Lékař může zpočátku předepsat širokospektrální antibiotika, která jsou účinná proti široké škále bakterií. Specifický lék, který působí proti konkrétnímu původci, může být stanoven tehdy, jakmile jsou výsledky laboratorních testů k dispozici. Azithromycin a doxycycline jsou nejběžnější antibiotika používaná k léčbě uretritidy. Obvykle jsou podávána perorálně a léčba trvá asi sedm dnů. V případě gonokokové uretritidy může být azithromycin předepsán společně s cefalosporinem. Tradičně jsou fluorochinolony používány k léčbě uretritidy, zejména gonokokové uretritidy. 25 % kmenů Neisseria gonorrhoeae je odolných na fluorochinolony. Metronidazol, tinidazole a erytromycin jsou tři antibiotika běžně používaná k léčbě recidivující uretritidy.

Zdroj: Možnosti léčby zánětu močové trubice

Diskuze

V diskuzi IDEÁLNÍ VÝSLEDKY ŠTÍTNÉ ŽLÁZY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřina.

Prosím o sdělení jaké jsou ideální výsledky krve na štítnou žlázu.

děkuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ideální výsledky štítné žlázy

Jaké výsledky lze očekávat

Smysl užívání těchto ingrediencí spočívá v tom, že když je pozřete na lačný žaludek, stimulujete tím játra, a ta ze sebe přímo vychrstnou nahromaděné jedy do žlučníku a ty se z něj vyloučí žlučí a vytečou ven zažívacím traktem. Před i po požití těchto ingrediencí byste dvě až tři hodiny neměli nic jíst. Můžete ale pít bylinkové čaje a čistou vodu, abyste pomohli svému tělu eliminovat jedy, které vyloučila vaše játra.

Zdroj: Olivový olej, citron a med na detoxikaci

Poradna

V naší poradně s názvem TUKOVÁ BOULE NA NOZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarka.

Dobry den mam tukovou bulku na noze uz my ji asi desetkrat rezali a stale my to roste prvne rozrizli a zasili a tet jen rezaji a stale to roste a uz se tam dostala velka infekce ktera muze znamenat i amputaci koncetiny co na tohle opravdu pomuze aby se to uz nevytvarelo?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Zkuste změnu lékaře. Najděte si ještě jiného kožního lékaře a nechte se jím léčit. Tím si ověříte správnost či nesprávnost současné léčby. Zapojením více na sobě nezávislých lékařů můžete získat lepší vysledky ve své léčbě.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Tuková boule na noze

Výsledky testu GGT/GMT

Výsledky testu GGT by měly být k dispozici následující den. Normální rozsah GGT v krvi je 0,05–0,72 μkat (mikrokatal na litr). Test GGT je poněkud nejasný, protože i když může být diagnostikováno poškození jater, nelze určit konkrétní příčinu. Pokud je GGT v těle zvýšeno, pravděpodobně bude muset pacient podstoupit další testování.

Příčiny zvýšeného GGT zahrnují:

  • alkoholismus;
  • zánět jater;
  • nedostatečný průtok krve v játrech;
  • nádor jater;
  • cirhózu;
  • nadměrné užívání léků nebo jiných látek;
  • selhání srdce.

S GGT je často měřena i alkalická fosfatáza (ALP). Pokud jsou tyto dva testy zvýšeny, je jasné, že pacient trpí problémy s játry nebo žlučovými cestami. Pokud je GGT normální a ALP je zvýšeno, může to znamenat onemocnění kostí. GGT je citlivé na výkyvy. Pokud se váš lékař domnívá, že dočasné užívání léků nebo alkoholu má vliv na testování, může vás pozvat na opakované testování. Kouření taktéž zvyšuje hladiny GGT.

Zdroj: GTT/GMT – test gama-glutamyltransferázy

Poradna

V naší poradně s názvem ROSACEA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan.

poradte prosím už 15 rokov sa liečim na rosaceu 3 stadia a stále sa zhoršuje,dakujem.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Vyzkoušejte léčivý krém Rosalox, který obsahuje léčivou látku Metronidazolum. Používá se 2 krát denně a je určen právě na léčení růžovky. Také si dejte do pořádku svoje střeva pomocí probiotik. Můžete také změnit lékaře. Jiný lékař = jiný způsob léčby = jiné výsledky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rosacea

Co je to kazuistika pacienta

Kazuistika neboli případová studie je konkrétní příklad, na němž jsou popsány a vysvětleny či ilustrovány určité jevy. Jako kazuistiku označujeme intenzivní a detailní popis konkrétního jednotlivce a jeho případu, založený na pozorování, rozhovorech a záznamech z práce s tímto jedincem. Jedná se o písemné shrnutí všech informací, které o případu jsou, kvalitativní analýzu procesu vedoucího k určitým výsledkům. Při zpracování kazuistiky se používá zpravidla předem vypracovaná struktura popisu.

Tématem kazuistiky může být neobvyklý průběh i jinak běžného onemocnění. Pacient může mít nezvyklý současný výskyt více nemocí – zaměření na jejich léčbu a vztah k základní diagnóze bude předmětem kazuistiky. Může jít o neobvyklou anamnézu, popis diagnózy. Předem kazuistiky může být i chybná diagnóza, příčiny omylů a možné důsledky tohoto stavu. Předmětem diagnostiky může být rovněž popis klinické situace, která nemůže být reprodukována z etických důvodů, například pokud pacient odmítne nějakou standardní léčbu a je mu poskytnuta jiná alternativa. Typickým příkladem kazuistiky je popis vzácného nebo jedinečného onemocnění. A také to může být nějaká náhodná nebo nepředvídaná událost během diagnostiky a léčby pacienta. Velmi užitečné kazuistiky dokumentují nové způsoby léčby, a to jejich indikaci, výsledky léčby, možné komplikace a kontraindikace.

Vlastní popis kazuistiky se zahajuje úvodem, v němž se shrnou současné standardy léčby onemocnění. Uvede se, co se chce sdělit a čím je kazuistika zajímavá. Vlastní popis případu se soustředí na relevantní část osobní anamnézy, v případě dědičných onemocnění se uvede rodinná anamnéza, podstatné údaje o předchozí léčbě a jejích výsledcích, a potom se již detailně popíše případ. Pozornost je věnována také otázce bezpečnosti daného léčebného postupu.

Součástí kazuistiky mohou být obrázky a fotky. Další fází je diskuze. V diskuzi by měla být vysvětlena problematika případů s odkazy na literaturu, měly být uvedeny citace, které podporují závěry kazuistiky, a také možné citace nebo konfliktní informace z literatury. Diskuze by měla integrovat staré a nové informace tak, aby z toho pramenil nějaký závěr, který je poslední součástí kazuistiky. Závěr by měl obsahovat stručné shrnutí a zhodnocení průběhu léčbyvýsledky léčby. Na závěr kazuistiky se uvede výběr jen důležitých literárních odkazů s tím, že je vhodné citovat také domácí autory, kteří se tématu věnují a citaci ocení.

Zdroj: Kazuistika pacienta

Výsledky

První týden je za vámi. Váhový úbytek by měl být 2 kg, pro zlepšení účinku je dobré pokračovat v hubnoucím plánu ještě dva týdny. Jednotlivá jídla můžete libovolně kombinovat a sestavit si tak jídelníček na den podle aktuální chuti. Každý den přemýšlejte o tom, kdy se můžete o trochu více hýbat. Vyjděte v práci schody a nejezděte výtahem. Vystupte o zastávku dříve nebo jděte domů pěšky. Jíst byste měli pravidelně a pauza mezi jídly by neměla být větší než 3 hodiny.

Zdroj: Chia semínka – hubnoucí zázrak


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP