Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VYVOLÁNÍ MENSTRUACE BABSKÉ RADY

OBSAH

Jak vyvolat menstruaci

Menstruace stále nepřichází a vám se nechce jít ke gynekologovi na vyvolávací injekci. Nejprve si udělejte těhotenský test, protože jedním z důvodů, proč menstruace nepřichází, může být těhotenství. Pokud si jej dělat nechcete, zde je několik osvědčených rad na vyvolání menstruace. Na vyvolání je ideální červené víno nebo horká koupel, pokud menstruaci každou chvíli očekáváte. Další účinnou radou je konzumace sójových jogurtů. Pokud ale nepřichází menstruace z důvodu, že jste vysadila antikoncepci, tak se zpoždění po delší době užívání očekává a opravdu přijde po pár dnech až týdnech.

Zdroj: Jak vyvolat menstruaci?

Diskuze

V diskuzi INJEKCE PRO VYVOLÁNÍ MENSTRUACE V MENOPAUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrýden,
je mi 49 let a už mám nepravidelnou menstruaci,někdy se nedostaví i půl roku,pak je zase pravidelná .
Moje gynekoložka chce vždy ,když se menstruace nedostaví,abych přišla na injekci na její vyvolání.
Nechápu proč,když už vlastně s cyklem pomalu končím,je to normální postup a musím ho podstupovat?
Děkuji,
Lenka.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Dobrý den,
S postupem souhlasit nemusíte, jde o vaše zdraví, asi by bylo dobré si s lékařkou promluvit, vše si vysvětlit a probrat různé alternativy postupu a poté se rozhodnout.
Jana

Zdroj: diskuze Injekce pro vyvolání menstruace v menopauze

Jak oddálit menstruaci?

Na oddálení menstruace je vhodný citrón. Ten menstruaci oddálí o pár dní. Třikrát denně vypijte sklenici se šťávou z 1 citrónu, a to po dobu tří až čtyř dní před očekávaným začátkem periody. Poté nejméně čtvrt hodiny nic nekonzumujte. Někdo místo citrónu používá vitamín C nebo grepy. Obecně na oddálení menstruace fungují velké dávky vitamínu C, díky kterým se menstruace často zpozdí a bývá slabší.

Zdroj: Babské rady na potíže při menstruaci

Diskuze

V diskuzi MENOPAUZA PŘÍZNAKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Dobrý den,mám takovou prosbu. Je mi 43.let. Už přes týden mě strašně bolej prsa mám pocit jako by se mi nalívali. Menstruaci jsem měla jeden den. Také mám stále bolesti v podbřišku a jsem stále unavená, ospalá a náladová. Dělala jsem si těhotenský test a vyšel negatyvní. Tak bych chtěla vědět jestli to může být příprava na menopauzu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Daša Mušálková.

Dobrý den, prosim můžete mi poradit jak poznam že jsem v /přechodu/když mi pan doktor pořad předepisuje antikoncepci na jejiž dobírani vždy docházi k vyvolani menstruace, odůvodnuje mi to tím že mám Rozstroušenou sklerozu, a tim dělá pro mne to nejlepší. nerozumim tomu.je mi 51 let.

Děkuji D.

Zdroj: diskuze Menopauza příznaky

Jak vyvolat menstruaci?

Menstruace stále nepřichází a vám se nechce jít ke gynekologovi pro vyvolávací injekci? Nejprve si udělejte těhotenský test, protože jedním z důvodů, proč menstruace nepřichází, může být těhotenství. Pokud menstruaci každou chvíli očekáváte, pomůže vám červené víno nebo horká koupel. Dále někomu pomáhá konzumace sójových jogurtů. Pokud ale nepřichází menstruace z důvodu, že jste vysadila antikoncepci, tak zpoždění není ničím neobvyklým a může se opravdu objevit po pár dnech i týdnech.

Zdroj: Babské rady na potíže při menstruaci

Diskuze

V diskuzi VYVOLÁNÍ MENSTRUACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lily Evans.

Dobrý den, je mi 13 let za 2 měsíce 14. 18.3 jedeme do Londýna a já nechci menstruaci, prosím jak ji mám vyvolat. Děkuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vyvolání menstruace

Menstruační křeče

Menstruační křeče jsou ostré bolesti v podbřišku a v zádech, vystřelující někdy do nohou, mohou být provázené i nevolností, průjmem a únavou. Ve spojitosti s menstruačními křečemi se může vyskytovat velmi silné menstruační krvácení, vynechávání nebo nepravidelnost menstruace.

Zdroj: Babské rady na menstruační bolesti

Diskuze

V diskuzi INJEKCE PRO VYVOLÁNÍ MENSTRUACE V MENOPAUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrýden,
je mi 49 let a už mám nepravidelnou menstruaci,někdy se nedostaví i půl roku,pak je zase pravidelná .
Moje gynekoložka chce vždy ,když se menstruace nedostaví,abych přišla na injekci na její vyvolání.
Nechápu proč,když už vlastně s cyklem pomalu končím,je to normální postup a musím ho podstupovat?
Děkuji,
Lenka.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pes.

Postup lékařky je z hlediska bodového hodnocení lékaře naprosto správný, protože po aplikaci injekce nebude nic zanedbáno z pohledu lékařské etiky. Naštěstí je však Vaše rozhodnutí odmítnutí této léčby rozhodující.

Zdroj: diskuze Injekce pro vyvolání menstruace v menopauze

Bolestivá menstruacebabské rady

Rady na menstruační bolesti. Nahřátý termofor položený na podbřišku nebo pod křížovou krajinou dokáže udělat hotové zázraky. Nechte ho 30 minut působit a v této době si můžete dopřát i příjemnou relaxaci. Relaxace je výtečnou terapií pro ženy s menstruačními potížemi, protože vyvolává uvolnění, uklidňuje a ztišuje mysl. Relaxace vytváří stav mysli, který je léčivý, zmírňuje nervozitu a úzkost, a tak ulevuje při menstruačních potížích, které jsou často vnímány daleko silněji právě kvůli takovýmto emocím. Možná i zjistíte, že pravidelná relaxace nejenom pomáhá přemoci vaše menstruační potíže, ale že také mění váš postoj k životu.

Zdroj: Babské rady na bolest břicha při menstruaci

Co na bolest břicha při menstruaci

Pokud často prožíváte bolestivou menstruaci, šetřete především svá játra a ledviny. I podle čínské medicíny s těmito orgány menstruace přímo souvisí. Před menstruací a při ní proto pijte dostatek vody, vynechejte alkohol, málo solte a nejezte jídla, ve kterých je hodně skryté soli, jako jsou třeba uzeniny a tučné potraviny. Bolestivá menstruace se vám tak obloukem vyhne. A také je vhodné vypít ráno nalačno sklenici teplé vody, která spolehlivě probudí střeva, která jsou při menstruaci línější.

Jako první pomoc můžete zkusit použít hořčík. Pravidelným užívání hořčíku (magnezia) křeče a bolest břicha přejdou a menstruace bude pravidelná jako švýcarské hodinky.

Zdroj: Babské rady na bolest břicha při menstruaci

Diskuze

V diskuzi PŘECHOD A DÉLKA MENSTRUACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Čermáková.

Je mi 50 let.Příznaky přechodu se u mě projevují.Nyní menstruace trvá již
třetí týden.Předtím zkracující cvklus.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Přechod a délka menstruace

Babské rady na nepravidelnou menstruaci

  • Konzumace nezralé zelené papáji normalizuje nepravidelnou menstruaci spojenou s menopauzou. Mohlo by to fungovat i pro jiné typy nepravidelné menstruace.
  • Velmi vhodné jsou kořeny banánovníku, které by se měly vařit po dobu 10 minut. Poté se k nim přidají dvě až tři lžíce kravského mléka a je hotovo.
  • Hrozny jsou velmi užitečnou složkou, která pomáhá v období nepravidelné menstruace. Pití hroznové šťávy vede k uklidnění menstruace. Kromě toho lze hrozny přidat do běžné pravidelné stravy, aby se zabránilo nepravidelné menstruaci v budoucnu. Nadměrné užívání hroznů však může mít svá rizika.
  • Petržel je další užitečnou bylinou při léčbě menstruačních potíží. Je totiž považována za nejvíce efektivní domácí lék ohledně menstruace. Šťáva z petržele by měla být konzumována denně, aby byla menstruace pravidelná.
  • Mezi další účinné babské rady patří odvar z koriandru, syrová mrkev nebo mrkvová šťáva, vláknina či šťáva z aloe vera nebo pití cukrové třtiny.

To jsou jen některé domácí prostředky, které mohou pomoci se zlepšením menstruačního cyklu. Nepravidelná menstruace může vést k dalším zdravotním problémům, a tak je domácí léčba vhodnou alternativou při její léčbě. Nevýhodou těchto babských rad je však to, že může dojít k alergické reakci, je tedy důležité, abyste byly při domácí léčbě opatrné.

Zdroj: Nepravidelná menstruace

Diskuze

V diskuzi TRITTICO A MENSTRUACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

dobrý den chci se zeptat jestli může mít trittico vliv na zpoždění menstruace?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Světlana.

Trittico obecně neovlivňuje menstruaci.

Zdroj: diskuze Trittico a menstruace

Slabá menstruace

Ani krátká menstruace nebo velmi slabá menstruace nejsou v pořádku. Mohou vám naznačovat zvýšenou funkci štítné žlázy či nemoc ledvin.

Zdroj: Žena v přechodu a menstruace v přechodu

Poradna

V naší poradně s názvem SEX PŘI MENSTRUACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivanka.

Dobrý den. S přítelem jsem měla pohlavní styk v době menstruace. Při sexu došlo k úniku spermií. Je možné, že mohu otěhotnět?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

V době menstruace je vajíčko vypuzeno z dělohy a dostává se ven z těla. Čím déle od prvních příznaků menstruace, tím je menší šance na jeho oplození. Sama tedy zjistěte, jak dlouho od začátku menstruace došlo k po hlavnímu styku, a podle toho si odpovězte na svou otázku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Sex při menstruaci

Dlouhá menstruace v přechodu

Dlouhá menstruace v přechodu vyžaduje jediné, a to gynekologické vyšetření a popřípadě následnou kyretáž.

Zdroj: Prodloužená menstruace

Diskuze

V diskuzi UTROGESTAN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

Ahoj holky chci se zeptat jestli některá z vás již brala tyto léky na vyvolání mestruace děkuji za radu

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Utrogestan

Dlouhá slabá menstruace

Dlouhá slabá menstruace může být projevem počátečního těhotenství, nebo se objevuje u děvčat, která začínají menstruovat. Je opravdu běžné, že v začátcích bývá menstruace slabá a dlouhá.

Zdroj: Prodloužená menstruace

Diskuze

V diskuzi PRODLOUŽENÁ MENSTRUACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lea.

Dobrý den dnes jsem byla na injekci na zastavení menstruace. Nějaká hormonální. Je mi 48 let a mám cystu. Za jak dlouho injekce zabere. Dekuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Prodloužená menstruace

Bolest břicha při menstruaci

Menstruační bolesti vyvolávají prostaglandiny, což jsou látky podobné hormonům, které se uvolňují během menstruace z děložní sliznice (endometria). O menoragii se mluví tehdy, když je krvácení tak silné, že musí žena měnit tampon či vložku každou hodinu, nebo trvá-li doba krvácení déle než týden. Nejčastější příčinou tohoto stavu je sice hormonální nerovnováha, ale těžké krvácení může vyvolat i špatná výživa nebo růst nádoru (nejčastěji myomu) v děloze. Děložní cévy samy mají sklon ke slábnutí stěn a snadno praskají. K nepravidelnostem menstruace může vést nejen hormonální nerovnováha, ale i extrémní fyzická zátěž nebo nerozumný dietní režim.

Zdroj: Babské rady na menstruační bolesti

Babské rady pro krásné vlasy

Zde je několik rad od našich chytrých a zkušených babiček pro krásné vlasy s velkým objemem:

  • Pokud chcete větší objem vlasů, fénujte vlasy v předklonu, tedy opačně, než jste zvyklí.
  • Používejte přípravky pro větší objem vlasů.
  • Používejte natáčky nebo vlasy tupírujte.
  • Další „vychytávkou“ je spaní s vlhkými vlasy, to je pak opravdu „afro“.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Primární a sekundární menstruační bolesti

Primární menstruační bolesti: Bolesti kulminují 2.–3. den menstruace, kdy se začnou nejvíce tvořit prostaglandiny (látky podobné hormonům), které vznikají ve sliznici dělohy a jsou příčinou vzniklých bolestí projevujících se křečovitými stahy dělohy.

Sekundární menstruační bolesti: Bolesti mají jiný původ. Příčinou může být například i cysta, zánět, endometrióza nebo myom. Bolesti jsou velmi silné, trvají dlouho a jsou doprovázeny i jinými příznaky, jako jsou výtoky, nadměrné krvácení a podobně.

Zdroj: Babské rady na bolest břicha při menstruaci

Menstruační bolesti

Bolestivá menstruace neboli dysmenorea některé ženy téměř vyřazuje z běžného života, podléhají nervozitě, jsou bez nálady. Není divu, silné bolesti břicha při menstruaci jsou někdy opravdu velmi nepříjemné a útěcha, že to za pár dní přejde, nepomáhá.

Bolesti břicha, zad, nohou, prsou nebo hlavy se při menstruaci střídají a bolestivé křeče přicházejí ve vlnách a bez varování. Někdy je bolest břicha doprovázena i zvracením. Bolestivou menstruací trpí kolem 75 % žen převážně ve věku do 25 let. Mnoho žen se menstruačních bolestí zbaví porodem, ale některé ženy trpí bolestmi každý cyklus až do klimakteria (přechodu).

Zdroj: Babské rady na bolest břicha při menstruaci

Co na bolestivé měsíčky?

Na bolestivou menstruaci nefungují jen prášky na bolest, ale i bylinky, semínka a další rady. Křeče při menstruaci někdy způsobuje hormonální antikoncepce. Můžete vyzkoušet:

  • Lněná semínka – několik dní před menstruací pijte lněný olej nebo snězte dvě lžíce lněných semínek namočených v menším množství vody přes noc (vypijte včetně slizu), nepřestávejte s tím do druhého dne menstruace.
  • Čaj z majoránky – lžíci sušené majoránky přelijte vodou, nechte louhovat a po přecezení čaj vypijte.
  • Teplý obklad na břicho – pokud jste doma, dejte si na břicho i na spodní část teplý obklad nebo běžte pod peřinu.
  • Hořčík – na křeče je výborný hořčík, který koupíte v lékárně bez lékařského předpisu.
  • Alkohol – za zkoušku stojí i dvě deci červeného vína nebo malý panák slivovice.

Zdroj: Babské rady na potíže při menstruaci

Babské rady na bolestivou menstruaci

K uvolnění dělohy a tím k úlevě menstruačních křečí si připravte horkou lázeň nebo si přiložte elektrickou dečku.

Rovněž orgasmus pomáhá zmírňovat menstruační bolesti a rychleji je ukončit. Může to být proto, že stahy dělohy během orgasmu zabraňují překrvení a nahromadění tkáňové tekutiny a tlumí svalové křeče.

Nachystejte si teplou koupel nebo zůstaňte v posteli a na podbřišek nebo pod křížovou krajinu si položte zabalenou láhev s horkou vodou. Můžete si také na dvě až tři minuty přikládat na dolní polovinu břicha horké obklady a potom je na půl minuty vystřídat studeným obkladem. Dvakrát až třikrát postup opakujte. Při krutých bolestech u menstruace si na podbřišek a křížovou krajinu přiložte obklad namočený v horké vodě, do níž jste přidaly po čtyřech kapkách šalvějového a majoránkového oleje a tři kapky oleje z římského heřmánku.

Užívejte třikrát denně čaj nebo tinkturu připravené ze stejného množství trojlistu, ploštičníku, řepíku, vodilky a malinového listí.

Zdroj: Babské rady na menstruační bolesti


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Gabriela Štummerová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP