Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VZNIK ASTIGMATISMU

OBSAH

Jak vzniká astigmatismus?

To je velmi dobrá otázka, lékaři a výzkumy se zaobírali touto otázkou po celá desetiletí, ale přišli s jednoduchou odpovědí. Odborníci zjistili, že při narození má téměř polovina lidí nějakou oční vadu. Všichni známe slabozrakost a dalekozrakost, většina z nás však nikdy neslyšela o negativních účincích astigmatismu.

Zdroj: Jak správně zvládnout astigmatismus

Poradna

V naší poradně s názvem CHLOERELLA PODPORUJE VZNIK RAKOVINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blanka.

Beru chlorellu asi 14dnu citim se lepe atd.ale zarazilo me cteni ze chlorella muze ovlivnit vznik rakoviny to me hodne vydesilo o to vic ze otec mel rakovinu,nevim ted jestli mam v uzivani pokracovat..

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Toto riziko je u chlorelly jen hypotetické a není potvrzeno žádnou studií. Vychází se zde z teorie, že chlorella podporuje buněčné dělení a tudíž může podporovat i dělení rakovinné buňky. Toto riziko je převáženo mnoha pozitivy, které chlorella má. Je-li vám po užívání dobře a cítíte se fajn, tak klidně pokračujte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Chloerella podporuje vznik rakoviny

Brýle nebo kontaktní čočky?

Je mnoho rozdílů mezi brýlemi a kontaktními čočkami, ale existují mezi nimi i podobnosti.

Obojí vyžaduje opatrné zacházení a čištění.

Brýle musíte nastříkat a čistit několikrát denně a kontaktní čočky zase potřebují speciální desinfekční péči v závislosti na jejich druhu.

Obojí může zlepšit korekci astigmatismu.

Astigmatizmus je nepravidelný tvar rohovky, která pak narušuje vidění. Astigmatismus je nejčastěji řešen nošením brýlí, ale moderní kontaktní čočky udělají tuto korekci astigmatismu mnohem lépe.

Obojí je cenově dostupné.

Při srovnání ceny brýlí a kontaktních čoček vycházejí kontaktní čočky o něco dráž, než neznačkové brýle, ale i tak, pokud si uvědomíte, že nošení brýlí a kontaktních čoček potřebujete den co den po celou dobu svého života, tak částka, kterou do nich investujete, je daleko menší, nežli do většiny jiných položek v šatníku, které jsou třeba jen na jednu sezónu.

Zdroj: Jsou kontaktní čočky lepší než brýle?

Poradna

V naší poradně s názvem CHLORELLA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta Procházková.

Prosím o info, zda může chlorella způsobovat vznik rakoviny

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Chlorella podporuje buněčné dělení a to jak zdravých buněk, tak i těch rakovinových. Takže chlorella přímo nezpůsobuje rakovinu - není karcinogenní, ale může u již existující rakoviny pomoci k jejímu rozvoji.

Zdroj: diskuze Chlorella

Možnosti léčby

Možnosti léčby spojené s astigmatismem zahrnují používání korekčních čoček (pevné sklo), nebo určitý typ kontaktních čoček, možný chirurgický zákrok, v některých případech postačí jednoduchá oční cvičení. Vědci potvrzují, že pacienti, kteří cvičí své oči jednu nebo více hodin denně, hlásí dramatické změny: výrazné posílení okohybného svalstva a zlepšení vidění.

Doporučuje se, aby si každý nejprve vyzkoušel jednoduchou sadu cvičení, které nejen posiluje oční svaly, ale také zlepšuje vidění, a tím samozřejmě léčí astigmatismus, a to bez chirurgického zákroku nebo jiných opravných prostředků. Také je důležité dopřát svým očím dostatek odpočinku, neboť únava zhoršuje jejich stav. Vyhněte se čtení z obrazovky počítače při nízké hladině osvětlení. Dobrým cvičením pro vaše oči může být to, že střídáte zaměření pohledu na objekty, které jsou blízko, a pak na ty vzdálené, přispějete tak k posílení očních svalů a předcházíte astigmatismu.

Je důležité, abyste vždy požádali o radu lékaře, než učiníte jakékoli rozhodnutí, které může ovlivnit vaše zdraví nebo pohodu. S lékařem můžete prodiskutovat možnosti léčby, které jsou pro vás vhodné, vysvětlí vám i léčebný plán, který by měl být zároveň ideální pro váš celkový zdravotní stav.

Zdroj: Jak správně zvládnout astigmatismus

Poradna

V naší poradně s názvem TIBETSKÁ HOUBA NEGATIVNÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Zajímá mě zda je možné dělat kefír z tibetské houby v sojovém mléce.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Ze sójového mléka kefír dělat nejde. Vznik kefíru je závislý na laktóze a tu sojové mléko nemá.

Zdroj: diskuze Tibetská houba negativní účinky

Úvahy

Vápník sám nemůže za to, že se u vás objeví vápenaté usazeniny. Vápník je nejhojnější minerál v lidském těle, který je přirozeně uložen v kostech a zubech lidského těla. Vápník podporuje pevnost kostí a reguluje funkci nervů a svalů. Bez lékařského schválení tedy nesnižujte příjem vápníku ani ho nepřestávejte užívat.

Zdroj: Vznik vápenatých usazenin

Poradna

V naší poradně s názvem VŘEDY NA VAGÍNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Livia.

Uz skoro 1 rok mam vredy jeden mi ide dole a zasse ini najdem newjem co uz mam robiť velmi sa.bojím
.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Měla byste jít na gynekologii!!! Vaginální herpes je nebezpečný pro Vás i pro Vaše sexuální partnery. Můžete nakazit jiné lidi a riskujete vznik nebezpečných nádorových onemocnění. Na Slovensku i v ČR máte vyšetření na gynekologii zdarma, tak to co nejdřív udělejte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vředy na vagíně

Příčiny

Vznik genitálních bradavic způsobují viry nízkého rizika (= low risk), známo je asi 15 typů: zejména 6, 11, 40, 42, 43, 51, 52 a další. Pokud se na jejich vzniku podílejí typy HPV 16, 18, tedy viry ze skupiny VYSOCE RIZIKOVÝCH HPV (= high risk), mohou být bradavice prestadiem těžkých přednádorových stavů až karcinomu.

Zdroj: Pozor na genitální bradavice

Poradna

V naší poradně s názvem TUJE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Maršíková.

zajímá mě, zda je dobré vyhrabávat spadené listy tuje od kořenů.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Spadané jehličí kolem rostlin funguje jako mulč a zároveň se vytváří kompost pro vznik živin. Takže je vhodné nechat jehličí kam spadne. Z estetického hlediska se to ale někdy nehodí a proto se použije obarvený mulč.

Zdroj: diskuze Tuje

Rané stádium vápenatých usazenin

Když se začnou vápenaté usazeniny množit, jsou měkké. Rané stádium vápenatých usazenin má podobu zubní pasty. Ze začátku jsou tedy vápenaté usazeniny poddajné a měkké, postupem času se stávají méně poddajnými a ztrácí měkkost, kterou měly.

Zdroj: Vznik vápenatých usazenin

Diskuze

V diskuzi JAK VZNIKAJÍ VŠI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mary.

Zdravím, nikde jsem se nedočetla jak ta veš vznikne, chápu jak se přenáší a i vše co tu bylo napsaného. Ale odkud se v těch vlasech berou? Kde a jak vznikají? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel S.Rund.

To neni odpoved na otazku jak vsi vznikaji a jak se dostanou na tzv. "pacienta 0"??? Nekdo je prece musel mit prvni. A ten je dostal jak? Zajima mne prvotni vznik a ne prenaseni.
Dekuji
S. Rund

Zdroj: diskuze Jak vznikají vši

Tvorba vápenatých usazenin

Vápenaté usazeniny jsou z počátku malými krystaly, které se hromadí v jedné, nebo více oblastech těla. Vápenaté usazeniny se obvykle objevují na lokti, rameni, patě nebo kyčli. S menší pravděpodobností se tvoří na rovných kostech, jako je holenní kost nebo vřetenní kost. Také se minimálně tvoří na dlouhých rovných kostech nohou či paží.

Zdroj: Vznik vápenatých usazenin

Poradna

V naší poradně s názvem KYSELINA MOČOVÁ JAK NA NI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaromír.

Dobrý den. Je mi 68 let a nyní mi při odběru krve při preventivní prohlídce zjistili zvýšenou hladinu kyseliny močové v krvi. Asi před rokem mi byla zjištěna revmatoidní artritida a užívám jednou týdně trexan. Nikdy jsem takové problémy neměl. Je pravdou, že jsem den před odběrem krve prodělal očkování proti tetanu a asi měsíc před odběrem jsem začal užívat doplňky stravy Gelatina plus ( na klouby) a Omega 3. Všechny tyto výrobky jsou vyrobeny z mořských ryb. Pravidelně chodím na pivo, ale piji desítku tak dvě až tři denně. Ledvinové, ani žlučníkové kameny nemám, prý diky pivu (sdělení lékaře). Potřebuji poradit, myslíte si, že na mohlo mít vliv užívání doplňků stravy? Zkusím to vysadit a uvidíme při dalším odběru. Také omezím pivo a budu pít denně asi 3 litry vody. Byl bych vděčný za každou radu. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dna je v mnoha případech výsledkem životního stylu a skladby stravování. Bohužel dlouhodobé pití piva taktéž podporuje vznik dny. Želatina a ani omega 3 nehrají při dně zásadní roli. Věnujte se dodržování vhodného stravování, omezte maso, kakao a zařaďte potraviny s nízkým obsahem purinů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kyselina močová jak na ni

Vznik pigmentových skvrn

Pigmentové skvrny vznikají po vystavení kůže záření (slunce, solárium nebo jiné umělé zdroje). Nejde ale pouze o cílené opalování, jak se mnoho pacientek chybně domnívá, jedná se o jakýkoliv pobyt na slunci venku nebo za oknem dopravního prostředku či doma (UVA záření prochází přes sklo okna). I několik minut pobytu na slunci bez ochrany stačí pro aktivaci tvorby kožního pigmentu!

Zdroj: Domácí recepty na pigmentové skvrny

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA KŮŽE POD NEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana.

Dobrý den, asi v září jsem po odlakovani nehtů u nohou objevila toto. Myslela jsem, že je prst natažený. Bohužel nehet vypadá stejně:-(. Prosím o radu. Zda se nejedná o melanom. Dekuji Ivana K.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Melanom to není, takže můžete být v klidu. Ovšem problém to je, protože je to počátek oddělení nehtu od ploténky a možný následný vznik plísně pod nehtem. Příčinu hledejte ve své obuvi. Právě těsná obuv a nedostatek prostoru pro prsty vytváří tyto otlaky. Zkontrolujte své boty a vyřaďte všechny, které jsou těsné.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Melanom pod nehtem foto

Pokročilé stádium vápenatých usazenin

Vápenaté usazeniny se dále formují a tvrdnou, mohou začít vysychat a drolit se, ale i tak jsou velmi pevné. Pokud vápenaté usazeniny narůstají stále na stejném místě, může se stát, že začnou tvrdnout a promění se ve zvápenatělou kost. V pokročilých stádiích může lékař vápenaté usazeniny odebrat, ale hlavně musí snížit vápníkovou zásobu, což pomáhá omezit bolest zejména v případě, kdy se usazenina vyskytuje na patě nebo rameni.

Zdroj: Vznik vápenatých usazenin

Vznik erekce

Při dostatečně silném akustickém, vizuálním či dotykovém vjemu dochází ke stimulaci nervových center v mozku, která vydají signál přes míchu a nervy až do penisu. Dojde k rozšíření tepen, čímž se zvýší přítok krve do topořivých těles penisu, která se jí naplní. Rovněž se omezí žilní odtok, takže krev v topořivých tělesech zůstává a dochází k postupnému tvrdnutí penisu, jde o takzvaný tumescenc. Pokud na jakékoliv úrovni tohoto reflexu dojde k poruše, erekce není dostatečně tvrdá nebo se nedostaví vůbec, vzniká erektilní dysfunkce.

Zdroj: Erektilní dysfunkce

Poradna

V naší poradně s názvem CHIA SEMÍNKA ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra 123.

Může udělat 2 lžíce Chia semínek v jogurtu zácpu?Mám dojem,že co jsem začala chia semínka užívat trpím úpornou zácpou.Prosím o odpověď.Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

U každého působí chia semínka trochu jinak, a jestli právě vám způsobují zácpu zjistíte tak, že je na pár dní nebudete používat a uvidíte, jestli se vše vrátí do původního stavu. Kdyby ne, tak do jogurtu přidejte kromě chia semínek i trochu psyllia. Psyllium je vláknina, která omezuje vznik zácpy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Chia semínka účinky


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP