Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VZNIK VÁPENATÝCH USAZENIN

OBSAH

Rané stádium vápenatých usazenin

Když se začnou vápenaté usazeniny množit, jsou měkké. Rané stádium vápenatých usazenin má podobu zubní pasty. Ze začátku jsou tedy vápenaté usazeniny poddajné a měkké, postupem času se stávají méně poddajnými a ztrácí měkkost, kterou měly.

Zdroj: Vznik vápenatých usazenin

Diskuze

V diskuzi ČIŠTĚNÍ LEDVIN PETRŽELÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Ahoj, máte někdo zkušenosti s použitím petrželky na čištění ledvin? Vím, že jsou v petrželi silné bioflavonoidy, které by měly napomoci při úklidu usazenin v ledvinách, ale nevím jestli se používá i nať nebo jen kořen. A také nevím v jaké formě se to užívá, jestli jen tak nastrouhané a nebo jako nějaká tinktura z petržele. Budu ráda za každou radu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Čištění ledvin petrželí

Tvorba vápenatých usazenin

Vápenaté usazeniny jsou z počátku malými krystaly, které se hromadí v jedné, nebo více oblastech těla. Vápenaté usazeniny se obvykle objevují na lokti, rameni, patě nebo kyčli. S menší pravděpodobností se tvoří na rovných kostech, jako je holenní kost nebo vřetenní kost. Také se minimálně tvoří na dlouhých rovných kostech nohou či paží.

Zdroj: Vznik vápenatých usazenin

Poradna

V naší poradně s názvem CHLOERELLA PODPORUJE VZNIK RAKOVINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blanka.

Beru chlorellu asi 14dnu citim se lepe atd.ale zarazilo me cteni ze chlorella muze ovlivnit vznik rakoviny to me hodne vydesilo o to vic ze otec mel rakovinu,nevim ted jestli mam v uzivani pokracovat..

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Toto riziko je u chlorelly jen hypotetické a není potvrzeno žádnou studií. Vychází se zde z teorie, že chlorella podporuje buněčné dělení a tudíž může podporovat i dělení rakovinné buňky. Toto riziko je převáženo mnoha pozitivy, které chlorella má. Je-li vám po užívání dobře a cítíte se fajn, tak klidně pokračujte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Chloerella podporuje vznik rakoviny

Léčba vápenatých usazenin

Prognóza a léčba vápenatých usazenin je nezbytná, a to především u dětí. Prozatím neexistuje žádný specifický lék přímo na vápenaté usazeniny, ale úspěšně se používají bisfosfonáty, což jsou léky na léčbu osteoporózy. K léčbě vápenatých usazenin se dá také používat Diltiazem, ten však může vyvolat nežádoucí vedlejší účinky. Děti, u nichž se objevily vápenaté usazeniny, mohou být léčeny pomocí fyzikální terapie a rozsáhlého pohybového cvičení, které je určeno pro slabé a bolavé svaly.

Zdroj: Vápenaté usazeniny u dětí

Poradna

V naší poradně s názvem CHLORELLA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta Procházková.

Prosím o info, zda může chlorella způsobovat vznik rakoviny

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Chlorella podporuje buněčné dělení a to jak zdravých buněk, tak i těch rakovinových. Takže chlorella přímo nezpůsobuje rakovinu - není karcinogenní, ale může u již existující rakoviny pomoci k jejímu rozvoji.

Zdroj: diskuze Chlorella

Pokročilé stádium vápenatých usazenin

Vápenaté usazeniny se dále formují a tvrdnou, mohou začít vysychat a drolit se, ale i tak jsou velmi pevné. Pokud vápenaté usazeniny narůstají stále na stejném místě, může se stát, že začnou tvrdnout a promění se ve zvápenatělou kost. V pokročilých stádiích může lékař vápenaté usazeniny odebrat, ale hlavně musí snížit vápníkovou zásobu, což pomáhá omezit bolest zejména v případě, kdy se usazenina vyskytuje na patě nebo rameni.

Zdroj: Vznik vápenatých usazenin

Poradna

V naší poradně s názvem TIBETSKÁ HOUBA NEGATIVNÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Zajímá mě zda je možné dělat kefír z tibetské houby v sojovém mléce.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Ze sójového mléka kefír dělat nejde. Vznik kefíru je závislý na laktóze a tu sojové mléko nemá.

Zdroj: diskuze Tibetská houba negativní účinky

Úvahy

Vápník sám nemůže za to, že se u vás objeví vápenaté usazeniny. Vápník je nejhojnější minerál v lidském těle, který je přirozeně uložen v kostech a zubech lidského těla. Vápník podporuje pevnost kostí a reguluje funkci nervů a svalů. Bez lékařského schválení tedy nesnižujte příjem vápníku ani ho nepřestávejte užívat.

Zdroj: Vznik vápenatých usazenin

Diskuze

V diskuzi STŘEVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Katty.

Dobrý den, a kde mám vzít kajenský pepř sůl bez jodu, všude ji prodávaj s jodem. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anett.

Ahoj, vse jsem koupila v DM a sul ve zdrave výživě. Ale myslim ze ji v DM maj taky. Idealni je očistu začít v den úplňku, protoze když měsíc couvá, snáze se zbavuje toxinu a usazenin, jsem ted v 8. dni a stále mam bily plak na jazyku, coz znamena čištění tela. Ocistu držím kvuli atopickemu exemu ktery se mi pred pul rokem poprvé objevil a nikdy předtím jsem ho neměla. Drzim vam vsem, co se pro sebe rozhodnete neco dobrého udělat palce. Kazdou nemoc kterou jsme si v sobe vytvořili umime vyléčit, jde jen o to, zda skutecne chceme a co jsme tomu schopni objetovat. Prekazka = cesta k naší duši.

Zdroj: diskuze Střeva

Příčiny a účinky

Příčina vápenatých usazenin u dětí s dermatomyozitidou není známa, tyto děti však často trpí omezeným pohybem svalů a bolestí usazenin. Nedostatečná léčba vápenatých usazenin může způsobit také rozvoj vnitřní infekce. Pokud je vápenatá usazenina poškozena zvenku, je nezbytné, aby byla důkladně omyta mýdlem a vodou, následně by měla být vyhledána lékařská péče. Rovněž v případě, kdy usazenina praskne, jsou často předepsána antibiotika. Pokud je pokožka kolem vápenaté usazeniny zarudlá, doporučujeme také vyhledat lékařskou pomoc, protože to může signalizovat poruchu metabolismu vápníku v těle.

Zdroj: Vápenaté usazeniny u dětí

Poradna

V naší poradně s názvem VŘEDY NA VAGÍNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Livia.

Uz skoro 1 rok mam vredy jeden mi ide dole a zasse ini najdem newjem co uz mam robiť velmi sa.bojím
.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Měla byste jít na gynekologii!!! Vaginální herpes je nebezpečný pro Vás i pro Vaše sexuální partnery. Můžete nakazit jiné lidi a riskujete vznik nebezpečných nádorových onemocnění. Na Slovensku i v ČR máte vyšetření na gynekologii zdarma, tak to co nejdřív udělejte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vředy na vagíně

Na zvápenatělé věnčité tepny

Česnek a citron se s úspěchem používá proti zvápenatění věnčitých tepen srdce a k vyčištění kloubů od solí a vápenatých usazenin. K těmto účelům se užívá tinktura z česneku a citrónu. Zde je návod na její přípravu.

Zdroj: Česnek a citrón, k čemu to slouží

Poradna

V naší poradně s názvem TUJE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Maršíková.

zajímá mě, zda je dobré vyhrabávat spadené listy tuje od kořenů.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Spadané jehličí kolem rostlin funguje jako mulč a zároveň se vytváří kompost pro vznik živin. Takže je vhodné nechat jehličí kam spadne. Z estetického hlediska se to ale někdy nehodí a proto se použije obarvený mulč.

Zdroj: diskuze Tuje

Rozpoznání vápenatých usazenin

Děti, které již mají dětskou dermatomyozitidu, nebo ty, u nichž nahmatáte hrbolky ve svalech, by měly absolvovat návštěvu u odborného lékaře. Pomocí x-ray paprsků mohou být rozpoznány velké vápenaté usazeniny, tomograf dokáže odhalit hlubší a menší vápenaté usazeniny.

Zdroj: Vápenaté usazeniny u dětí

Diskuze

V diskuzi JAK VZNIKAJÍ VŠI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mary.

Zdravím, nikde jsem se nedočetla jak ta veš vznikne, chápu jak se přenáší a i vše co tu bylo napsaného. Ale odkud se v těch vlasech berou? Kde a jak vznikají? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel S.Rund.

To neni odpoved na otazku jak vsi vznikaji a jak se dostanou na tzv. "pacienta 0"??? Nekdo je prece musel mit prvni. A ten je dostal jak? Zajima mne prvotni vznik a ne prenaseni.
Dekuji
S. Rund

Zdroj: diskuze Jak vznikají vši

Instrukce k odstranění vápenatých usazenin

  • Navštivte svého lékaře. Nejprve je nutné zjistit, zda se opravdu jedná o kalcinózu, a nikoliv o jiné onemocnění projevující se lézí na kůži. Rovněž je důležité vápenaté usazeniny správně diagnostikovat.
  • Ošetřete onemocnění. Lékař může zjistit, že vaše kalcinóza je způsobena takovými činiteli, jako je hypertyreóza nebo sklerodermie. Pak je léčba těchto nemocí nejlepším způsobem, jak zbavit tělo vápenatých usazenin, protože zastavením nemoci také končí nadměrná produkce vápníku v měkkých tkáních.
  • Někdy bývá kalcinóza zhoršena zánětem. Léčbou zánětu se zpomaluje hromadění nadbytku vápníku v tkáních, což by v některých případech následně mohlo vést k zastavení podráždění způsobeného kalcinózou.
  • Když zjistíte způsob, jak zánět snížit, můžete se symptomů zbavit natrvalo. Lékař chirurgicky odstraní vrstvu pomocí malého řezu v kůži. Jakmile je vrstva odstraněna, už se nedá vrátit. To však neplatí pro všechna onemocnění, v případě zjištění sklerodermie jsou vklady vráceny.
  • Promluvte si se svým lékařem o experimentálních možnostech léčby (léky pro chronické případy). Léky jako Warfarin a Minocyklin jsou ve fázi testování, v současnosti se k léčbě užívá Calcinosis. Váš ošetřující lékař by měl být schopen vám doporučit a představit léčbu tímto přípravkem. Bohužel nejde o stoprocentně účinný lék, mnohé případy velkých vápenatých usazenin na kůži nereagují na experimentální farmakoterapii.

Zdroj: Jak se zbavit vápenatých usazenin na kůži?

Poradna

V naší poradně s názvem KYSELINA MOČOVÁ JAK NA NI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaromír.

Dobrý den. Je mi 68 let a nyní mi při odběru krve při preventivní prohlídce zjistili zvýšenou hladinu kyseliny močové v krvi. Asi před rokem mi byla zjištěna revmatoidní artritida a užívám jednou týdně trexan. Nikdy jsem takové problémy neměl. Je pravdou, že jsem den před odběrem krve prodělal očkování proti tetanu a asi měsíc před odběrem jsem začal užívat doplňky stravy Gelatina plus ( na klouby) a Omega 3. Všechny tyto výrobky jsou vyrobeny z mořských ryb. Pravidelně chodím na pivo, ale piji desítku tak dvě až tři denně. Ledvinové, ani žlučníkové kameny nemám, prý diky pivu (sdělení lékaře). Potřebuji poradit, myslíte si, že na mohlo mít vliv užívání doplňků stravy? Zkusím to vysadit a uvidíme při dalším odběru. Také omezím pivo a budu pít denně asi 3 litry vody. Byl bych vděčný za každou radu. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dna je v mnoha případech výsledkem životního stylu a skladby stravování. Bohužel dlouhodobé pití piva taktéž podporuje vznik dny. Želatina a ani omega 3 nehrají při dně zásadní roli. Věnujte se dodržování vhodného stravování, omezte maso, kakao a zařaďte potraviny s nízkým obsahem purinů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kyselina močová jak na ni

Popis vápenatých usazenin

Vápenaté usazeniny se objevují v mnoha velikostech, mohou být malé, o velikosti centimetru, nebo velké, o velikosti kusu ovoce. Velké vápenaté usazeniny jsou viditelné pouhým zrakem. Malé vápenaté usazeniny jsou uloženy v tukové tkáni a lze je identifikovat pomocí lékařského vybavení. Usazeniny jsou tvrdé a hrbolaté, mohou být citlivé nebo bolestivé na dotek. S postupem času mohou měnit svou velikost a tvar. Vápenaté usazeniny se u dětí objevují zejména na prstech rukou a nohou, čímž jsou nepříjemné například při procházce nebo i při samotné manipulaci s hračkami.

Zdroj: Vápenaté usazeniny u dětí

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA KŮŽE POD NEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana.

Dobrý den, asi v září jsem po odlakovani nehtů u nohou objevila toto. Myslela jsem, že je prst natažený. Bohužel nehet vypadá stejně:-(. Prosím o radu. Zda se nejedná o melanom. Dekuji Ivana K.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Melanom to není, takže můžete být v klidu. Ovšem problém to je, protože je to počátek oddělení nehtu od ploténky a možný následný vznik plísně pod nehtem. Příčinu hledejte ve své obuvi. Právě těsná obuv a nedostatek prostoru pro prsty vytváří tyto otlaky. Zkontrolujte své boty a vyřaďte všechny, které jsou těsné.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Melanom pod nehtem foto

Jak se tinktura citron - česnek užívá?

Na odvápnění krevního řečiště a vyčištění kloubů od solí a vápenatých usazenin se užívají dvě polévkové lžíce po hlavním jídle - po obědě. Již po třech týdnech denního užívání pocitíte na svém těle příjemné omlazení! Zvápenatění a jeho vedlejší příznaky, jako jsou zhoršené vidění či slyšení se zmenšují a postupně odcházejí.
Po třech týdnech se užívání přeruší na jeden týden a pak se zase pokračuje další tři týdny. Právě v druhé fázi se dostaví nejlepší účinky této ozdravné kůry. Léčebný cyklus by se měl opakovat 2x do roka. Nic to nestojí a je to velmi prospěšné na krevní oběh a na klouby.

foto: André Karwath aka

Zdroj: Česnek a citrón, k čemu to slouží

Příčiny

Vznik genitálních bradavic způsobují viry nízkého rizika (= low risk), známo je asi 15 typů: zejména 6, 11, 40, 42, 43, 51, 52 a další. Pokud se na jejich vzniku podílejí typy HPV 16, 18, tedy viry ze skupiny VYSOCE RIZIKOVÝCH HPV (= high risk), mohou být bradavice prestadiem těžkých přednádorových stavů až karcinomu.

Zdroj: Pozor na genitální bradavice

Vznik pigmentových skvrn

Pigmentové skvrny vznikají po vystavení kůže záření (slunce, solárium nebo jiné umělé zdroje). Nejde ale pouze o cílené opalování, jak se mnoho pacientek chybně domnívá, jedná se o jakýkoliv pobyt na slunci venku nebo za oknem dopravního prostředku či doma (UVA záření prochází přes sklo okna). I několik minut pobytu na slunci bez ochrany stačí pro aktivaci tvorby kožního pigmentu!

Zdroj: Domácí recepty na pigmentové skvrny


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP