Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

WOBENZYM DÁVKOVÁNÍ PO OPERACI

OBSAH

Wobenzym cena

Nejlevnější Wobenzym lze objednat na internetu. Jaká je jeho cena a jaké je k dispozici balení, zjistíte zde: Wobenzym cena.

Zdroj: Wobenzym, enzymy v tabletě

Diskuze

V diskuzi WOBENZYM U DĚTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Moc děkuji za pěkně sepsaný článek o wobenzymu. Hledala jsem přesně něco takového pro svou kamarádku. Má neustále nemocé děti. Mým dětem wobenzym moc pomohl a nejen jim, ale i mě.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.

Za naši rodinu jednoznačně WObenzym.

Zdroj: diskuze Wobenzym u dětí

Wobenzym na hubnutí

U některých lidí, kteří pravidelně úžívali Wobenzym v dávce 3  krát denně 4 tablety po dobu jednoho roku se ukázaly úbytky na váze. Z tohoto pohledu by se dalo říci, že Wobenzym může svými enzymy napomáhal lepšímu metabolizmu a umožňuje tak velmi pomalé hubnutí.

Zdroj: Wobenzym, enzymy v tabletě

Diskuze

V diskuzi WOBENZYM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Maruška.

Za mne jednoznačně první volbou WObenzym. Pozor na správné dávkování a užívání nalačno a máte pokoj.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Wobenzym

Mykóza

Wobenzym výrazně snižuje riziko přechodu gynekologických zánětů do chronického stavu. U úporných infekcí, které vyvolávají mykózy, Wobenzym výrazně zvyšuje účinnost léčby a pravděpodobnost vyléčení.

Účinky

Wobenzym je podpůrným lékem při klasické léčbě mykózy. V kombinaci s Wobenzymem stoupla úspěšnost léčby na více než 81 %.

Dávkování

Začněte užívat Wobenzym v denních dávkách 3x4 dražé a pokračujte v nich po další tři měsíce. U dětí určuje dávkování lékař!

Zdroj: Wobenzym - dávkování u dětí

Diskuze

V diskuzi JAK DLOUHO LZE UŽÍVAT WOBENZYM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef.

1/Dobrý den, prosím o odpověď jak dlouho lze užívat Wobenzym při zánětlivém dlouhodobém onemomocnění páteře?

2/Jak dlouho lze užívat Wobenzym na imunitu - angina, a podobné choroby

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.

Wobenzym lze užívat dlouhodobě a vlastně pořád. Manžel jako lékař má přístup k tomuto léku za výhodnější ceny a užívá jej již 20 let bez přerušení.

Zdroj: diskuze Jak dlouho lze užívat wobenzym

Po operaci

Hojení rány po operacích (včetně zlomenin) je složitý proces. Závisí nejen na velikosti rány, ale i na tom, jak organismus zvládá pooperační fázi a zda zánět či otok neprodlužují hojení.

Účinky

Použití Wobenzymu zkracuje dobu hojení pooperační rány i zlomenin, posiluje oslabenou imunitu a omezuje výskyt pooperačních komplikací, například s hnisáním rány nebo nadměrným jizvením. Pokud jsou při léčbě použita antibiotika, zvyšuje Wobenzym zároveň jejich účinnost.

Dávkování

Pokud pacient Wobenzym užívá již v době před operací, pak je třeba jej vysadit 3 dny před výkonem (opět z důvodu možnosti sklonu ke krvácení; ty tři dny stačí na to, aby efekt proti srážení krve vymizel). V dávkování 3x5 tablet denně se lze i „připravit na operaci“, takové přípravné podávání Wobenzymu se zahajuje 14 dní před plánovaným výkonem (a 3 dny před ním se tedy vysazuje).

Po operaci se Wobenzym podává od prvního pooperačního dne v úvodní dávce 3x10 tablet denně, která se po odeznění akutního stavu (7–10 dní) snižuje na 3x5, eventuálně podle stavu až 3x3 tablety denně. Užívá se do zahojení, respektive vymizení příznaků. Tablety Wobenzymu se užívají na lačno, tedy nejméně 30 minut před jídlem a 2 hodiny po něm, a zapíjejí se dostatečným množstvím tekutiny typu čaj, voda, minerálka. Pro zachování optimální účinnosti je třeba se vyhnout zapíjení mlékem či výrobky z něj. Vždy je vhodné léčbu konzultovat s ošetřujícím lékařem a řídit se jeho pokyny. U dětí určí dávkování lékař.

Zdroj: Wobenzym - dávkování u dětí

Poradna

V naší poradně s názvem WOBENZYM PO OPERACI SRDCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana Bočková.

Dobrý den, chtěla bych kamarádovi jako dárek koupit Wobenzym. Je dva týdny po operaci srdce - výměna chlopně. Bohužel nikde nevidím, zda je Wobenzym pro tento druh pacientů vhodný. Děkuji za informaci. Bočková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Wobenzym v tomto případě může pomoci jako podpůrný prostředek při hojení a při posile imunitního systému. V každém případě o záměru užívat Wobenzym musí vědět ošetřující lékař, buď kardiolog nebo praktický lékař. Dávkování v této situaci může být 6 tablet 3 krát denně s délkou léčby alespoň jeden měsíc.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Wobenzym po operaci srdce

Cena

Pokud vás zajímá cena léku Wobenzym, tak zde naleznete aktuální položky za dané balení produktu Wobenzym.

Zdroj: Wobenzym a dna

Diskuze

V diskuzi WOBENZYM A PRADAXA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radovan Hnilica.

Je možné při užívání léku Pradaxa 150 na ředění krve brát po operaci lék Wobenzym?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martin.

Beru warfarin chtěl přejít na pradaxu. Lepší lék na ředění krve. Mám diabetes. Mám jist zeleninu. U warfarin omezení. Martinblaha1976@post.cz

Zdroj: diskuze Wobenzym a Pradaxa

Wobenzym v těhotenství a při kojení

O užívání Wobenzymu během těhotenství a kojení se vždy poraďte s lékařem, a to i tehdy, otěhotníte-li během léčby.

Zdroj: Wobenzym, enzymy v tabletě

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA SLINIVKY WOBENZYM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nina.

Dobý den mám dotaz - byla jsem operována a odstraněno část slinivky ve které byl nádor a slezina. Mám dotaz zda je prospěšné užívat Wobenzym a vitamin C ve větším množství.
Děkuji
Nina

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Wobenzym pomáhá hojit operací poškozenou tkáň, takže v průběhu rekonvalescence po operaci je to dobré v doporučeném dávkování 7 tablet 3 krát denně.
Vitamín C je skvělý pomocník pro vaši imunitu, ale vysoké dávky můžou škodit. Optimální příjem vitamínu C je v množství 90 mg denně, což zabezpečí vyvážená strava s dostatkem čerstvé zeleniny a ovoce. Maximální bezpečná dávka vitamínu C je 2 000 mg denně. V případě překročení této hranice si můžete způsobit tyto zdravotní obtíže: průjem, nevolnost, zvracení, pálení žáhy, břišní nadýmání a křeče, bolest hlavy, nespavost a ledvinové kameny.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rakovina slinivky wobenzym

Příbalový leták

Zde se můžete podívat na příbalový leták Wobenzym.

Zdroj: Wobenzym

Poradna

V naší poradně s názvem WOBENZYM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renata Štrublíková.

Pomáhá i na patní ostruhy?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ostruha na patě je ortopedický problém a na to Wobenzym nestačí. Leda, že byste se rozhodla pro operativní odstranění. Po operaci by Wobenzym mohl zrychlit hojení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ostruha na patě nic nepomáhá

Jak a kdy se Wobnezym užívá

Wobenzym se doporučuje užívat na lačno, vždy 1/2 hodiny před jídlem. Nerozkousané tablety se zapijí větším množstvím čisté neperlivé vody - nejméně 1/4 litru. Wobenzym se nesmí zapíjet alkoholem, pivem, ani vínem!

Upozornění: Tento lék nenahrazuje antibiotickou léčbu u infekčního zánětu, zvyšuje však její účinnost!

Zdroj: Wobenzym, enzymy v tabletě

Zkušenosti s Wobenzymem při léčbě dětí

Na internetu najdete spoustu diskusí, jedna je pro, druhá proti. Wobenzym patří ke stále používanějším lékům současné medicíny. Působí především proti zánětům, otokům a poruchám imunity. Jeho účinek lze velmi dobře využívat i při podpůrné léčbě dětí s opakovanými záněty dýchacích cest. Možná i vašemu dítěti už lékař doporučil tuto léčbu a máte tedy zkušenosti s jejím účinkem přímo ve své rodině. Wobenzym byl testován na 14 klinických pracovištích v České republice u celkem 346 dětí. V případě onemocnění dítěte je třeba vždy konzultovat léčbu s lékařem.

Obecně dávkování u dětí (jak dlouho užívat): 1 dražé / 6 kg hmotnosti / den

Tablety se zapíjejí celé, nerozkousané, 1/2 hodiny před jídlem. Dávkování se liší dle obtíží, užívejte v souladu s příbalovým letákem. Wobenzym nepodávejte po jídle, a jak dlouho jej užívat, se dozvíte dále v tomto článku.

Tento lék nenahrazuje antibiotickou léčbu u infekčního zánětu, zvyšuje však její účinnost!

Zdroj: Wobenzym - dávkování u dětí

Diskuze

V diskuzi WOBENZYM PO OPERACI SRDCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana Bočková.

Dobrý den, chtěla bych kamarádovi jako dárek koupit Wobenzym. Je dva týdny po operaci srdce - výměna chlopně. Bohužel nikde nevidím, zda je Wobenzym pro tento druh pacientů vhodný. Děkuji za informaci. Bočková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petr.

Tady bych rozhodně doporučil konzultaci s lékařem. Já mám perfektní zkušenost u jiného případu hojení po operaci (trhání osmiček). Lze se také, dle mé zkušenosti, bez problému obrátit na někoho z firmy, která Wobenzym distribuuje (mucos@mucos.cz).
Hodně zdraví!

Zdroj: diskuze Wobenzym po operaci srdce

Wobenzym a kontraindikace

Zde uvádíme výčet situací, kdy Wobenzym škodí.

  • Wobenzym nelze užívat v situacích, které jsou spojeny se zvýšeným sklonem ke krvácení nebo se zvýšenou fibrinolýzou - hyperfibrinolýza. Hyperfibrinolýza je systémový stav související s rozpouštěním krevních sraženin, který provází mnohé klinické patologické stavy, jakou jsou například traumata, jaterní cirhóza či leukémie. Wobenzym díky svým enzymům může zesílit již tak zvýšenou fibrinolýzu.
  • Přípravek Wobenzym se nesmí také užívat při známé přecitlivělosti na účinné či pomocné látky, které jsou vyjmenovány výše.

Zdroj: Wobenzym, enzymy v tabletě

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

kamarád prodělal robotickou operaci rakoviny prostaty,chtěla bych mu koupit nějaký přírodní doplněk stravy,prosím,poraďte,co by bylo nejvhodnější.Díky a zdravím

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Ihned po operaci je dobrý Wobenzym v dávkování 3 krát denně 6 tablet. Pak může být prospěšný kolagen na nově vznikající pojivovou tkáň v okolí zásahu. Echinacea na posílení imunity a vitamíny řady B (B komplex forte). Dobré je také cvičit Kegelovo cvičení (systematické přerušování proudu moči při každém močení) k tomu je dobré pít šťávu z brusinek.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dotaz

Cena

Dostupná balení:

  • 40 enterosolventních tablet
  • 200 enterosolventních tablet
  • klinické balení 800 enterosolventních tablet

Wobenzym nabízí pouze lekarna, a to kamenná nebo internetová.

Wobenzym je k dostání v baleních 40 tablet, 200 tablet a 800 tablet. Kupujte vhodnou velikost balení podle předpokládané doby užívání.

Balení 40 tablet je pro krátkodobé užívání pro děti a do příruční lékárny na cesty. Cena je již od 178 Kč a jedna tableta v přepočtu vyjde cca na 4,50 Kč.

Balení 200 tablet je pro léčbu trvající 2–3 týdny. Cena je již od 779 Kč a jedna tableta v přepočtu vyjde cca na 4 Kč.

Balení 800 tablet je pro déletrvající užívání a jako rodinné balení. Cena je již od 2 449 Kč a jedna tableta v přepočtu vyjde cca na 3,20 Kč.

Balení 100 tablet není dostupné.

Zdroj: Wobenzym - dávkování u dětí

Wobenzym jako prevence dny

Jako podpůrná léčba je Wobenzym vhodný při revmatoidní artritidě (zánětlivé onemocnění kloubů), při revmatismu měkkých tkání i artróze (degenerativní choroby kloubů).

Doporučené množství léčivého přípravku Wobenzym se určuje dle akutnosti onemocnění. Léčba a dávkování se většinou zahajuje dávkou 3x denně 5‒10 tablet. Pokud obtíže začnou ustupovat, je dobré dávku postupně snižovat až na udržovací dávku 3x denně 3 tablety.

Léčba (do úplného vymizení příznaků) obvykle trvá několik týdnů. Tablety se nekoušou ani jinak nedělí, je vhodné užívat je půl hodiny před jídlem a zapít dostatečným množstvím tekutiny (alespoň ¼ litru). Před užíváním Wobenzymu, nebo pokud ho užíváte déle než dva měsíce, je nutné poradit se s lékařem. Před použitím si také důkladně přečtěte příbalový leták.

Zdroj: Wobenzym a dna

Wobenzym a jiné současně užívané léky

Nežádoucí interakce Wobenzymu s jinými současně podávanými léky není známa.

Zdroj: Wobenzym, enzymy v tabletě

Balení

Wobenzym se prodává ve formě drobných oranžovočervených enterosolventních tablet, to znamená, že se nerozpouštějí v žaludku, ale až v tenkém střevě. Přípravek patří mezi volně prodejné léčivé přípravky, můžete ho zakoupit v kamenných nebo internetových lékárnách. Je dostupný v balení s obsahem 40, 200, 300 nebo 800 tablet:

  • Wobenzym 40 tablet – pro krátkodobé užívání nebo pro děti
  • Wobenzym 200 tablet – pro léčbu trvající zhruba 2 týdny
  • Wobenzym 300 tablet – pro léčbu trvající zhruba 3 týdny
  • Wobenzym 800 tablet – pro déletrvající léčbu

Cena nejmenšího balení přípravku Wobenzym se pohybuje okolo 189 Kč. Pokud jde o balení 200 tablet, zde je cena zhruba 779 korun. Za balení obsahující 300 tablet, které je praktické a vhodné například na cesty nebo při sportovních aktivitách, zaplatíte zhruba 1 099 korun. Největší možné balení Wobenzymu obsahuje 800 tablet a jeho cena se pohybuje kolem 2 469 Kč.

Zdroj: Wobenzym a dna

Po borelióze

Wobenzym je vhodným podpůrným lékem i při borelióze.

Účinky

Obvyklá léčba antibiotiky ne vždy přináší žádoucí výsledky. Dnes už je všeobecně známo, že příliš časté používání antibiotik může u pacienta vyvolat odolnost vůči těmto lékům, které pak, když jsou opravdu zapotřebí, nezabírají.

Wobenzym působí proti zánětlivému otoku sliznice, zlepšuje odtok a transport hlenu, jeho vlivem dochází k lepšímu odkašlávání.

Wobenzym podporuje oslabenou imunitu.

U zánětů způsobených bakteriemi, které je nutné léčit antibiotiky, Wobenzym coby podpůrný lék umožňuje antibiotikům lepší průnik do zánětem zasažených tkání a zvyšuje tak účinnost léčby.

Wobenzym je vhodný i při virových onemocněních, kde léčba antibiotiky nemá své opodstatnění.

Dávkování

Pro děti se doporučuje dávkování: 1 tableta Wobenzymu na 6 kg hmotnosti dítěte a na den, rozdělená do tří jednotlivých dávek. Ale pro lepší kontrolu, a pokud to jde, je možné celkovou denní dávku pro dítě rozdělit na dvě dávky v průběhu dne.

Celková doba užívání Wobenzymu v tomto případě se doporučuje na 2–3 měsíce a celá tato procedura se může také opakovat.

Wobenzym se užívá vždy na lačno (tedy ráno 30 minut před snídaní a v průběhu dne vždy 30 minut před jídlem nebo s odstupem alespoň 2 hodin vždy od posledního jídla) a zapíjí se čajem, minerálkou či vodou.

Zdroj: Wobenzym - dávkování u dětí

Na co je dobrý Wobenzym

Wobenzym se s úspěchem používá k dosud užívaným léčebným postupům u těchto stavů:
  • Poúrazové otoky.
  • Lymfedémy (otoky způsobené poruchou odtoku mízy) různé etiologie.
  • Fibrocystická mastopatie (chronické onemocnění prsů vyznačující se tvorbou dutin a vaziva).
Jako podpůrná léčba je Wobenzym vhodný při těchto stavech:
  • některé pooperační stavy v chirurgii;
  • záněty povrchových žil;
  • potrombotický syndrom dolních končetin (stavy po ucpání žil dolních končetin krevní sraženinou);
  • revmatoidní artritida (zánětlivé onemocnění kloubů);
  • revmatismus měkkých tkání;
  • artróza (degenerativní choroby kloubů) - pokročilá stadia;
  • mnohočetná mozkomíšní skleróza;
  • chronické a recidivující záněty (v oblasti nosu, uší a krku, horních i dolních cest dýchacích, močového a pohlavního ústrojí, trávicí trubice, kůže aj.);
  • podpůrná léčba při podávání antibiotik.

Dětem lze Wobenzym podávat jen po poradě s dětským lékařem, který zároveň určí jeho dávkování.

Zdroj: Wobenzym, enzymy v tabletě


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP