Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

CITIT VUNI PO ACETONU

OBSAH

Aceton v dechu

Malé množství acetonu v lidském těle je přirozené. Pokud cítíte aceton v dechu, tak se může a nemusí jednat o nějaký závažný zdravotní problém. Aceton je vydýcháván v plicích. Při diabetu se při neadekvátní léčbě může tvořit zvýšené množství ketolátek, proto je dech diabetiků za určitých okolností cítit po acetonu.

Aceton v dechu může tedy způsobovat neléčená nebo špatně léčená cukrovka. Rovněž pokud hladovíte, může vaše tělo produkovat více ketolátek, které tělu slouží jako zdroj energie – nedostatečný přísun sacharidů. Může se ale jednat i o problémy se slinivkou břišní. Možnou příčinou je také zánět v ústech, který stojí za zvýšeným zápachem úst. V neposlední řadě se může jednat o intoleranci fruktózy.

Zdroj: Aceton

Poradna

V naší poradně s názvem STOLICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rudolf jurecek.

zapach stolice po acetonu pricina dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zapáchající stolice po acetonu je způsobena přítomností nestrávených cukrů ve stolici. Zápach po acetonu může mít několik příčin. První a nejčastější je přemíra alkoholu. Další příčinou může být cukrovka. Zkuste si dát na týden dietu, méně masa, více vlákniny, žádný alkohol ani kávu a uvidíte, jestli se to spraví. Pokud ne, tak budete muset navštívit svého praktického lékaře, aby vám udělal několik diagnostických odběrů krve, moči a případně i stolice.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Stolice

Zápach stolice po acetonu u dospělých

Při hladovění, když je vaše tělo v ketóze, tak přeměňuje uložený tuk na palivo místo sacharidů, a produkuje při tom ketony. Ketony jsou chemikálie jako acetoacetát, beta-hydroxybutyrát a aceton. To jsou chemikálie přirozeně produkované vaším tělem, ale při hladovění, nebo při keto dietě jich vaše tělo produkuje více a přebytek může způsobit, že vaše hovínka, čůrání a dech budou páchnout po acetonu.

Zdroj: Zápach stolice po acetonu

Diskuze

V diskuzi DUCRAY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Daniela.

Doporučuju Ducray Kertyol PSO www.covybrat.cz/samp… . Vůně není pro každého a je potřeba ji překousnout. Hlavní výhodou je, že skutečně funguje a pomáhá na lupy.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kopr.

Tak ono i v řadách normálních se dá najít celkem slušný přípravek s vůní a zároveň účinností na lupy. Viz. třeba: www.arecenze.cz/samp…

Zdroj: diskuze Nejúčinější šampony na mastnou a svědivou pokožku hlavy

Ketodieta a zápach po acetonu

Krátkodobé výsledky ketodiety jsou přitažlivé, protože ztrácíte tuk a můžete vypadat dobře a cítit se energicky. Některé příznaky se zlepšují, ale je to vše krátkozraké.

Protože při keto dietě konzumujete obrovské množství živočišných bílkovin a mléčných výrobků (s vysokým obsahem tuků), což změní váš střevní mikrobiom (střevní flóru), který je nezbytný pro vaše zdraví.

Ketodieta změní vaši střevní ekologii na mnohem méně příznivé bakterie a to zase změní vaše střeva a ovlivní věci, jako je stav vaší kůže a pach dechu, potu a pach stolice.

Po změně stravování na rostlinnou stravu, se za tři měsíce vrátí normální tělesný pach a přispěje to k dalším zdravotním přínosům.

Ketodieta v podstatě mění váš mikrobiom a změny jsou nepříznivé pro vaše zdraví - to může být to, co způsobuje konzumace potravin s vysokým obsahem tuku a živočišných produktů, které pak mají za následek systémové změny.

Zdroj: Zápach stolice po acetonu

Poradna

V naší poradně s názvem ACETON V DECHU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika plánková.

Dobrý den, můj manžel má cukrovku, užívá léky, a cítím v dechu aceton. Bojím se oněj, chodí k lékaři. Moc děkuji , s pozdravem Plánková Monika

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pokud dech vašeho manžela zapáchá jako aceton s podobným zápachem jako odlakovač na nehty – může to být známka vysoké hladiny ketonů. Ketony jsou kyseliny v krvi, které produkují jeho játra, protože spalují tuk, aby nahradily výpadek v dodávce energie, když jeho tělo nemůže získat energii z glukózy, protože nemá k dispozici inzulín. Je to problém hlavně u diabetu 1. typu, ale může se také objevit u 2. typu, pokud nastanete vážný stav nazývaný diabetická ketoacidóza.
Pokud má manžel cukrovku a z jeho dechu je cítit aceton, tak je třeba dodržovat léčebný plán jeho lékaře. Většinou to znamená pravidelně a v přesném dávkování užívat inzulín, lék na kontrolu hladiny cukru v krvi a zastavení ketózy. Pokud dodržujete léčebný plán a jeho dech přesto zapáchá po acetonu, okamžitě zavolejte lékaře o pomoc.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Aceton v dechu

Aceton v dechu a slinivka

Slinivka patří do párového prvku země a zastupuje v organismu dvě základní funkce. Jednou z nich je tvorba štěpných enzymů, které se podílejí na trávení a zažívání, a druhou je tvorba hormonu inzulínu v Langer­hansových ostrůvcích, které regulují hladinu cukru v krvi. Pokud je cítit aceton v dechu osoby, vypovídá to o poškozené slinivce, tudíž o problému s cukrem, může jít o náběh na cukrovku. Hyper- nebo hypoglykémie se diagnostikuje mimo jiné právě za pomoci dechu pacienta, který může vykazovat známky acetonu.

Zdroj: Aceton v dechu

Vzorec acetonu

  • Funkční vzorec: CH3COCH3
  • Sumární vzorec: C3H6O

Aceton – bezpečnostní list.

Zdroj: Aceton

Poradna

V naší poradně s názvem KOPRIVOVÝ SAMPON RECEPT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel GITA JUHANAKOVA.

Dobrý den,jakou zivotnost ma koprivový sampon.Jak poznam,ze uz je prosli,kdyz si jich v lete udelam vice do zasoby na zimu?Dekuju za info :-)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Starý Kopřivový šampon se zakalí a změní svojí vůni.

Zdroj: diskuze Koprivový sampon recept

Aceton v krvi

Hladina acetonu v krvi stoupá při hladovění, při požití většího množství cukru a objevuje se při cukrovce (diabetes mellitus).

Zdroj: Aceton

Diskuze

V diskuzi OČISTA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Já myslím, že to bude jednoznačně tím. Kup si parazitex a vyčisti si střeva, uvidíš, že se budeš cítit super.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Polik.

Na ten dech rozhodně můžu doporučit monitory no :). Hlavně vyber správně. Mrkni se třeba sem www.arecenze.cz/moni… :).

Zdroj: diskuze Očista

Zápach potu z důvodu choroby

Zdravý člověk, který jí relativně vyváženou stravu a nepřehání to s česnekem a podobně, je cítit v podstatě neutrálně, a když se pravidelně sprchuje, nemusí používat ani moc deodorantů a různých voňavek, pokud si je kupuje, jde spíš o příjemný bonus pro něj a jeho okolí. Jiná situace nastane, když v nás začne pracovat nějaká nemoc. Náš tělesný pach se mění. U některých onemocnění je zápach velmi charakteristický.

Cukrovka – zápach po acetonu

Lidé, kteří trpí diabetem, jsou cítit acetonem. A to nejen při pocení, tento odér má i jejich moč. Je to kromě výraznější žízně jeden z velmi častých příznaků této choroby.

Játra a žlučník v ohrožení – zápach po tukovém odéru

Hodně lidí si myslí, že když někomu špatně fungují játra, tak se to pozná především zežloutnutím kůže nebo očního bělma. Typický je ale i zápach těla – nemocný s játry nebo se žlučníkem kolem sebe šíří odér oleje nebo tuku (sádla, margarinu), který necháte stát někde v teple.

Nádory na mozku – zápach po spálené pneumatice

Často se stává, že lidé, kteří onemocněli nějakým nádorem mozku, začnou postupně cítit pach jakoby spálené gumy. V tomto případě tedy nevydávají oni nějaký charakteristický odér, ale vnímají jej sami. Přitom nikdo z jejich okolí zápach spálené gumy necítí. Když to trvá déle než dva dny, určitě e nutné zajít k lékaři a trvat na neurologickém vyšetření.

Choré srdce a tenké střevo – zápach po připálenině

Různé srdeční poruchy a onemocnění tenkého střeva pacienta prozradí odérem připáleného jídla. Občas je to dost výrazně cítit a někteří lidé v okolí se domnívají, že se dotyčný stravoval v nějaké restauraci čtvrté cenové skupiny.

Slinivka, žaludek – zápach po pečeném jídle

Onemocnění těchto orgánů jsou specifické vůní pečeného masa, brambor, někdy i těsta a podobně. Je to z různých zmíněných odérů relativně nejpříjemnější.

Plíce, tlusté střevo – zápach po rybině

Nepříjemný je zápach rybiny, kterou bývají cítit lidé, kteří mají nemocné plíce (včetně tuberkulózy), průdušky, ale třeba i tlusté střevo.

Ledviny a močový měchýř – zápach po hnilobě

Žádná sláva není ani odér hniloby, který tělo vylučuje, když je člověk nemocný s ledvinami nebo močovým měchýřem.

Zdroj: Stařecký zápach

Diskuze

V diskuzi MRKVOVÝ OLEJ NA OPALOVÁNÍ DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucasice.

Mrkvový mi nebyl vůbec příjemný, já mám ráda opalovací oleje s vůní levandule.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mrkvový olej na opalování diskuze

Dieta a zápach

Lidé, kteří se pravidelně postí, znají typický postní neboli dietní zápach, který připomíná odlakovač na nehty. Jeho spouštěčem je nedokonalé odbourávání tuků v důsledku nedostatku sacharidů. Tělo denně potřebuje nejméně 50 gramů sacharidů, aby mohlo přeměňovat tuky na hroznový cukr. Jinak se tvoří ketonové látky, které jsou vydechovány ve formě silně zapáchajícího acetonu.

Tyto následky ve formě nepříjemného zápachu mají i diety s nízkým příjmem sacharidů. Zápach po acetonu byste v žádném případě neměli brát na lehkou váhu: může být také příznakem onemocnění souvisejícího s poruchou látkové výměny, například cukrovky.

Zdroj: Babské rady na tělesný zápach

Diskuze

V diskuzi MUŠKÁT CITRONOVÝ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

Díky moc, ale už muškát citronový mám.

Anna

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hana Stachová.

Dobrý den chtěla bych se zeptat zda ještě máte muškát s vůní citronu a zda by jste měla na prodej díky za info

Zdroj: diskuze Muškát citronový

Odstranění silikonu acetonem

Aceton je také účinným prostředkem k odstranění silikonu, ale vyžaduje speciální opatření včetně ochrany rukou a vyplatí se nejprve ověřit účinek acetonu na malé ploše. Poté na starý silikon naneste aceton, počkejte pár minut a zkuste starý silikon odstranit. V případě potřeby opakujte.

Zdroj: Odstranění silikonu octem

Poradna

V naší poradně s názvem JAK SE DÁ VYROBIT CHLOROFORM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Honza.

Nevíte někdo jak se dá doma vyrobit chloroform?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Chloroform se doma dá vyrobit tak zvanou haloformovou reakcí. Haloformová reakce vzniká při smísení acetonu, chlornanu a vody. Použít se dá normální aceton (ředidlo na barvy) a chlorové vápno nebo lépe chlorový prášek do bazenů. Při mísení je třeba chlorové vápno chladit v misce s ledovou tříští a jen pomalu se přikapává aceton. Poté se vzniklá tekutina předestiluje, aby se oddělil chloroform. Další možnost je místo chlorového vápna použít chlornan sodný, který se přítomen například v Savu. Po přidání acetonu se směs chlornanu a acetonu zakalí a začne se zahřívat, takže je také třeba během výroby chladit. Nakonec na dně nádoby zbyde surový cloroform, který je nutno předestilovat.
Chloroform je těkavá látka s jemně nasládlým zápachem. Chloroform se používá k uspávání lidí. Chloroform se také používá pro výrobu chemické zbraně - válečného plynu fosgen, který vzniká při smísení chloroformu a některého oxidačního činidla. Účinky chloroformu na lidský organizmus jsou fatální a je třeba při jeho výrobě řádně větrat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak se dá vyrobit chloroform

Příčiny acetonu u dětí

U zdravých dětí

  • Několika hodinové hladovění. Nenasnídání nebo pozdní oběd způsobuje pokles cukrů v těle.
  • Nevhodná výživa. To se může stát, pokud dítě konzumuje příliš mnoho tuku nebo živočišných bílkovin nebo nemá dostatek cukru .

Zdroj: Aceton v moči u dětí

Diskuze

V diskuzi WURM-EX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcelka.

Takže když nemám doma psi tak to brát nemusím? Chápu dobře?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka.

Nemusíš ani když je doma máš..ale pokud se chceš cítít lépe a zdravě, tak to ber tak či tak...určitě si se za celý život setkala s kočkou nebo psem, který je těchto parazitů přenašečem

Zdroj: diskuze Wurm-ex

Recept na výrobu chloroformu

Chloroform se dá vyrobit pomocí haloformové reakce. Haloformová reakce vzniká při smísení acetonu, chlornanu a vody. Použít se dá normální aceton (ředidlo na barvy) a chlorové vápno nebo lépe chlorový prášek do bazenů. Při mísení je třeba chlorové vápno chladit v misce s ledovou tříští a jen pomalu přikapávat aceton. Poté se vzniklá tekutina předestiluje, aby se oddělil chloroform. Další možnost je místo chlorového vápna použít chlornan sodný, který je přítomen například v Savu. Po přidání acetonu se směs chlornanu a acetonu zakalí a začne se zahřívat, takže je také třeba během této výroby chladit. Nakonec na dně nádoby zbyde surový cloroform, který je nutno předestilovat.
Chloroform je těkavá látka s jemně nasládlým zápachem. Chloroform se používá k uspávání lidí! Chloroform se také používá pro výrobu chemické zbraně - válečného plynu fosgen, který vzniká při smísení chloroformu a některého oxidačního činidla. Účinky chloroformu na lidský organizmus jsou fatální a je třeba při jeho výrobě řádně větrat. Video, na kterých je vidět postup výroby chloroformu, jsou zde: výroba chloroformu video.

Zdroj: Kde koupit chloroform?

Zápach stolice po acetonu u dětí

Děti mohou mít páchnoucí stolici z různých důvodů. Mohou mít žaludeční infekci nebo to může být příznak něčeho vážnějšího, jako je celiakie nebo cystická fibróza. Může to být také důsledek nedostatku vitamínů.

Maminka sedmiměsíčního chlapce se ptala lékaře: Dnes ráno jsem ho přebalovala a jeho hovínko bylo lepkavé, tvrdé a kašovité zároveň a páchlo to jako lak na nehty. Vím, že se k žádnému odlakovači nemohl dostat, protože doma žádné nemáme.

Odpověděl jí na to dětský lékař Dr. Pandurang Sawant.

Nebojte se, jen sledujte vývoj. Pokud bude mít dítě další 2 dny nepříjemný zápach z pohybu, pak mu můžeme předepsat nějaké léky. Zkontrolujte, zda se u něj nevyskytují související problémy, jako je horečka, krev ve stolici, zvracení atd., to je vše.

U malých dětí, které kálí do jednorázových plenek se může objevit pocit zápachu po acetonu z jejich stolice. Důvodem může být látka s názvem indol. Indol se přirozeně vyskytuje v lidských výkalech a dává jim specifický zápach. V nízkých koncentracích však voní po květinách a používá se pro parfemaci plenek. Při vyšších koncentracích pak může zapáchat po rybině nebo jako acetonový odlakovač na nehty nebo acetonové ředidlo. K vyšším koncentracím může dojít v případě spojení přirozeného indolu ze stolice dítěte a přidaného indolu pro parfemaci plenek.

Zdroj: Zápach stolice po acetonu

Léčba acetonu u dětí

Když se tyto příznaky objeví, je nezbytné poradit se s odborníkem, aby určil vhodnou léčbu. Přesto obecně platí několik tipů:

  1. U zdravých dětí se  vyhýbejte tučným jídlům a snažte se jim dělat ovocné šťávy.
  2. U diabetických dětí s hyperglykémií jim podávejte tekutiny bez cukru a vyhýbejte se sacharidům.
  3. Hypoglykemickým dětem podávejte tekutiny s cukrem. Nejlepší je ovocná šťáva, která se u těchto dětí doporučuje při nízké hladině cukru v krvi, právě kvůli vysokému obsahu přírodního cukru - fruktózy.

Léčba inzulínem

U dětí s diabetem 1. typu (závislý na inzulínu) se ujistěte, že jste injekčně aplikovali správnou dávku.

Režimová opatření

U zdravých i diabetických dětí se vyhněte cvičení, dokud je v jejich těle aceton. Je to proto, že jejich těla budou nucena získávat energii z tuků, protože u nich nejsou žádné zásoby glukózy. Proto zvýší produkci acetonu.

Kontrola

U zdravých dětí změřte ketolátky pomocí testů moči. U diabetiků však měřte krevní cukr stejně jako aceton přes glukometr.

Zdroj: Aceton v moči u dětí

Doporučení

Aceton neznamená onemocnění, ale doporučujeme, aby rodiče věděli, zda je přítomen v těle jejich dětí. Přítomnost acetonu není vážná, pokud jednáte včas, ale je nebezpečný, pokud je přítomen ve velkém množství nebo po dlouhou dobu. Může totiž vyvolat příznaky, které mohou ohrozit zdraví zdravých dětí. U dětí s nemocemi může převzít kontrolu nad nimi a jejich léčbou.

Je důležité, abyste se v případě jakýchkoli příznaků poradili se svým pediatrem. Tímto způsobem může analyzovat zdravotní stav vašeho dítěte a vytvořit plán léčby, aby to v budoucnu nezpůsobovalo problémy.

Zdroj: Aceton v moči u dětí

Hypermangan

Manganistan draselný je dobře rozpustný ve vodě za vzniku temně fialového (při nízké koncentraci růžového) roztoku. Díky silným oxidačním vlastnostem manganistanu dochází pomalu k jeho částečnému rozkladu na oxid manganičitý a z vody se uvolňuje kyslík. Při delším stání roztoku je rozklad manganistanu znatelný, na dně se objevuje černý prášek oxidu manganičitého. Manganistan draselný je rozpustný i v kyselině sírové, vodném roztoku kyseliny dusičné a acetonu. Kyselinu chlorovodíkovou oxiduje manganistan na chlór a etanol na oxid uhličitý. Reaguje s peroxidem vodíku za vzniku burelu, peroxidu draslíku, vody a uvolňuje se kyslík.

Zdroj: Co je hypermangan

Tělové mléko s kakaovým máslem

Zvláčňující tělové mléko s obsahem kakaového másla a vůní čokolády, podporuje ochranu pokožky před vysoušením. Vyvolává osvěžující pocit. Slouží pro každodenní použití.

Objem: 500 ml / cena kolem 60 Kč

Zdroj: Představujeme: Kosmetika Naturalis


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jiří Dvořák


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP