Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

BORELIOZA A CRP KREV

OBSAH

Očkování

Vynalézt vakcinaci na boreliózu je předmětem zkoumání vědců a specialistů několika farmaceutických firem a univerzitních týmů. Zatím však žádná vakcinace neexistuje.

Zdroj: Borelióza

Diskuze

V diskuzi OBRNA LÍCNÍHO NERVU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kathy Gajewska.

Dobrý den. Od 3.12.2017 mi diagnistikovali v nemocnici na Bulovce Bellovu obrnu. Obličej se lepší ale co mně velice trápí je to, že už od 3.12 mám silné závratě, které trvají do teď. Skutečnou příčinu mi nejsou schopni absolutně zjistit i když to bylo to podstatné co jsem jim pri prvním ambulantním vyšetření hlásila a pak opakovaně jsem to po 3 dnech hlásila znovu že to trvá . Dvakrát mě vyšetřili i na ušním ale nic, prý vše v pořádku. CT mozku taky v pořádku ale stavy motání, ztráta koordinace trvá. Chci se zeptat jestli Bellova obrna může být spouštěč a jak tu ztrátu rovnováhy odstranit co s tím dělat. Předem velice děkuji za odpověď. K.G .

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lída.

Co borelióza, na tu vyšetření dělali? L.

Zdroj: diskuze Obrna lícního nervu

Borelióza u dětí

V prvním stadiu nemoci bývá u dětí obvyklé zduření příslušných mízních uzlin. V případě druhého stadia, kdy jde již o neuroboreliózu, která napadla centrální nervový systém dítěte, jsou příznaky typické pro nehnisavý zánět mozkových blan, a sice: bolest hlavy, zvracení, světloplachost, nervozita, brnění v rukou, nohou a nemožnost předklonit hlavu a dotknout se bradou hrudi.

U dětí bývají při borelióze častější kožní projevy, jako je mnohočetný nebo znovu se objevující erytém, boreliový lymfocytom, častá bývá také obrna lícního nervu. Dítě může být plačtivé, unavené a nesoustředěné, stěžovat si na bolesti kloubů a svalů. Tyto příznaky mohou přetrvávat a jsou důvodem pro pokračování v léčbě.

Léčba u dětí by měla být podobně intenzivní jako u dospělých, za použití zejména penicilinových antibiotik, při neurologických obtížích co nejdříve intravenózně.

Nedostatečná léčba v dětství může vést k pozdějšímu rozvoji chronického onemocnění, které už nemusí být spojováno s původcem nákazy.

Zdroj: Borelióza

Poradna

V naší poradně s názvem BORELIÓZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Albi.

Mám už delší dobu bolesti svalů a kloubů,prodělal jsem sarkoidózu,pásový opar a teď mně přibyl pozitivní nález nalez v krvi boreliózy,užívám Doxybene 100mg 2*denně myslíte si že jako doplnující léčbu by mohl být použít Wobenzym .Byl jsem do vánoc léčen Prendisonem.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Wobenzym ve Vašem případě určitě neuškodí, když ho budete dávkovat 3 krát denně 7 tablet. Taktéž by bylo vhodné užívat i nějaká probiotika a až skončíte léčbu s Doxybene, tak do jídelníčku zařadit na měsíc jogurty Activia.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Borelióza

Proč je krev hustá

Krev je hustá vlivem dehydratace. Krev je z vody. Pokud v těle není dostatek vody, neočekávejte optimálně řídkou krev.

Zdroj: Hustá krev

Diskuze

V diskuzi WARFARIN - TĚLESNE POCITY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Markéta.

Dobry den, rada bych vedela jake negativni ucinky prozivate. Muj manzel je na Warfarinu novaček-teprve mesic. Citi se velice špatne. Nejdrive mel otekle pouze kotniky, pak lytka ted uz cele nohy. Dale ma primo obri tvrde bricho, ktere ho boli. Popraskala mu i kuze na bocich a ma vyrazku. Velice zhubnul ale to bricho je extremni. Dale ma prujem a to asi tak 10x denne. Jeste bere tedy Lasix na odvodnovani, prasky na tlak a srdce a na zaludek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petr.

Dobry vecer.Ja mel take otoky kotniku,kolen,loktu a zapesti.Nakonec to byla prechozena borelioza v kloubech.At si necha udelat test.

Zdroj: diskuze Warfarin - tělesne pocity

Co dělat, když pes čůrá krev

Když zjistíte, že váš pes má krev v moči, tak neprodleně navštivte veterinárního lékaře, který provede patřičná vyšetření, stanoví diagnózu a zahájí léčbu. Určitě tento indikátor nepodceňujte.

Zdroj: Krev v moči u psa

Diskuze

V diskuzi MRAVENČENÍ KONČETIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Hezký den, chtěla bych poprosit o radu. Před cca 3 lety se u mě objevilo mravenčení horních a dolních končetin. Nevím co vše má spolu souvislost tak raději vypíšu vše na co si vzpomenu.
- bušení srdce
- výpadky dechu ( né úplné ale hodně špatně se mi dýchalo) nejvíce v autobuse a v uzavřených prostorech
- tiky v očním víčku
- cukání ve svalech různě na ruce na hýždích...
mravenčení končetin na rukou i nohou ( před rokem se mi občas stávalo menší citlivost v malíčku ) ale zřídka.
pocity chladu v horních i dolních končetinách. Nejvíce na ruce v které držím u PC myš po delší době na PC je ruka úplně ledová, ale není modrá.
v roce 2013 na jaře se objevilo vitiligo
leden 2011 bezproblémový porod.

Před cca měsícem jsem byla na vyšetření na neurologii. Dr mě poklepala kladívkem a řekla, že na mě nic zvláštního neschledává. Poslala mě na krev Borelioza + vápník vše v pořádku.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mravenčení končetin

Krev ve stolici u starého psa

Čas od času se krev u psů ve stolici objeví, pokud tedy máte staršího psa a pozorujete u něj krev ve stolici, která se objevila jen jednou, a pes nemá žádné jiné problémy (průjem, zvracení, nechutenství), tak to neznačí nic závažného, s největší pravděpodobností se bude jednat o podrážděnou sliznici.

Pokud však krev ve stolici přetrvává, je potřeba vyhledat veterinárního lékaře, který psa patřičně vyšetří, stanoví diagnózu a zahájí léčbu.

Zdroj: Co znamená krev ve stolici u psa

Poradna

V naší poradně s názvem HNIS VE STOLICI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kája.

Jsem ve 24 týdnu těhotenstvý a když jdu na velkou na toaletním papířr mám krev s hnisem takovou čistou červenou krev s nažloutlým hnisem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

To se u vás asi objevily těhotenské hemoroidy. Při kakání vám prasknou a vyteče z nich krev a hnis na povrch hovínka, který pak vidíte. Tento problém byste měla konzultovat se svým gynekologem, protože může způsobit komplikace při porpdu i během těhotenství. Hemoroidy jdou snadno léčit zmrazením nebo chirurgickým odstraněním.

Zdroj: diskuze Hnis ve stolici

Hustá krev v těhotenství

Hustá krev se nevyhýbá ani ženám v těhotenství. Těhotné ženy jsou pod kontrolou lékaře, a pokud se u nich vyskytne problém, jsou předány do odborných ambulancí.

Zdroj: Hustá krev

Diskuze

V diskuzi PLIVANI KREV S PUSI A NOSU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renata skopova.

D. Den. Chtěla bych vas poprosí o radu muj kluk PLIVA krev s hlenami a teče mu zaroven i s nosu krev můžete mi prosim poradit na jake vyšetření mam s klukem jit a co mam delat dekuji
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Plivani krev s pusi a nosu

Štěně čůrá krev

Krev v moči u štěňat je obdobná jako u dospělých psů, může ji způsobovat zánět močového měchýře, zánět ledvin a močové kameny.

Při zjištění krve v moči štěněte navštivte veterinárního lékaře, který zjistí příčinu, stanoví diagnózu a zahájí léčbu.

Zdroj: Krev v moči u psa

Diskuze

V diskuzi S TOU SKVRNOU, KTEROU TU MÁTE VYFOCENOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tojejedno.

bych mazala k doktorovi jako blesk. A určitě bych nezkoušela žádné mastičky. Ani ty vaše. Podle mého názoru je to erythema migrans jako když vyšije. Čili borelióza. A co borélie dovedou, jsem rok zažívala. Na tu žádné bylinky ani mastičky nepomůžou.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze S tou skvrnou, kterou tu máte vyfocenou

Hustá krev při menstruaci

Barva a konzistence krve se během menstruace mohou různě měnit. Nejlépe to můžete pozorovat, když budete používat menstruační kalíšek. Krev se může lišit také v různých fázích života, jako je menopauza a podobně.

Zdroj: Hustá krev

Poradna

V naší poradně s názvem MOHU DAROVAT KREV S PRÁŠKEM XARELTO 20 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pelesny Karel.

Mohu darovat krev když beru prášek Xarelto20? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Darování krve s léky na ředění krve? Nejlepšími příklady jsou Warfarin a rivaroxaban (Xarelto). I když jsou to často prospěšné léky, způsob, jakým mění vaši krev, znamená, že nemůžete darovat svou krev. Než budete moci darovat krev nebo krevní produkty, budete muset počkat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lék xarelto 20

Krev v moči u feny

Krev v moči u feny se může vyskytnout z důvodu zánětu močového měchýře, zánětu ledvin, močových kamenů nebo před prvním háráním.

Při zjištění krve v moči navštivte veterinárního lékaře, který zjistí příčinu, stanoví diagnózu a zahájí léčbu.

Zdroj: Krev v moči u psa

Poradna

V naší poradně s názvem NAHLY CERVENY FLEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek .

Kupte si v lékárně mast Hydrokortizon a podle přiloženého návodu ji použijte. Do deseti dnů by se to mělo zahojit. Další možností je návštěva kožního lékaře a obdržení účinného léku zdarma na náklady zdravotní pojišťovny.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jirka.

Dobrý den objevil jsem mi úplně stejný flek ale po pár dnech zmizel a Měsíc se nedělo nic ale pak jse zase objevil a strašně rychle se rozrostl a mám ho přes půl těla (myslel jsem že je to borelióza ale testy ukázaly že ne )

Zdroj: diskuze Nahly cerveny flek

Na co se používá umělá krev

Umělou krev lze použít na vytváření efektu otevřených jizev a ran. Pokud chcete docílit přesného efektu, můžete pro aplikaci použít štětec. Nikdy nepoužívejte umělou krev kolem očí a vyvarujte se přímému kontaktu s očima. Jak jsme již zmínili, umělá krev vytváří efekt otevřené rány, takže nikdy úplně nezaschne. Pozor tedy: pokud si ušpiníte oblečení touto krví je možné, že z některých druhů textilií nepůjde úplně odstranit. Umělá krev je dostupná v obchodech ve světlé i tmavé variantě a v několika velikostech balení.

Zdroj: Jak vyrobit umělou krev

Poradna

V naší poradně s názvem FOTO PO ŠTÍPNUTÍ HMYZEM NA BORELIOZU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Dostálová.

Dobrý den,poštípala mě nějaká potvora mám na noze červený flek a je to i tvrdé a hodně to svědí,můžete mi poslat prosím foto jak vypadá štípanec na kterém se poznají příznaky že by to mohla být borelioza?Děkuji za odpověď s přáním pěkného zbytku dne Marie Dostálová.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Na těchto fotografiích je vidět reakce na kůži při borelióze:
www.google.cz/search…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Foto po štípnutí hmyzem na boreliozu

Potraviny, které zahušťují krev

Mezi potraviny, které takzvaně zahušťují krev, patří brokolice, květák, špenát, kořenová zelenina. Dále je nutná střídmost u těchto potravin: cukr, brambory, banány, sladké nápoje, tučná jídla, sladké, slané, uzeniny, káva, alkohol.

Zdroj: Hustá krev

Čerstvá krev ve stolici

Světlá krev ve stolici se označuje termínem enteroragie. Jasně červená krev není natrávená a pochází z dolní části trávicího traktu. Krvácení z dolní třetiny tenkého střeva, z tlustého střeva a z konečníku se projeví jasně červenou krví. Příčinou světlé krve ve stolici může být: porucha srážlivosti krve, divertikulóza (nezdravé stravování s nedostatkem vlákniny), ulcerózní kolitida, Crohnova choroba, hemoroidy, rakovina tlustého střeva, potravinová alergie.

Zdroj: Krev ve stolici

Krev v moči před menstruací

Krev v moči těsně před menstruací může být spojena s takzvaným špiněním. Špinění je výtok z vagíny, který má nahnědlou nebo slabě narůžovělou barvu. Neprovází ho krvácení (ani nárazové), žádné křeče ani bolesti v podbřišku. Obvykle se špinění objevuje při poruchách menstruace, ale může být i signálem závažnějších onemocnění.

Zdroj: Krev v moči

Barvy menstruační krve

Zářivě červená: jasně červená menstruační krev znamená, že krev tělo opustila velice rychle. Tento typ výtoku krve je v pořádku a bývá většinou lehký a rychlý.

Tmavě červená: tmavě červená krev je obvykle "starší krev". Ta může být uložena v děloze delší dobu a chvilku trvalo, než se z těla dostala. Mnoho žen mívá takovouto tmavě červenou krev ráno po probuzení.

Hnědá/černá: tato krev je také starší, stejně jako předchozí. Většina žen může mít tmavě hnědou až černou krev ke konci menstruace. Může to být také krev, která v děložním záhybu zůstala z minulého období menstruace. Vyskytuje se také u žen, které menstruují častěji (mají kratší menstruační cyklus, například 21 dní).

Oranžová: jasně červená menstruační krev, která se mísí s kapalinami z děložního čípku může mít oranžový nádech s červenými proužky.

Zářivě oranžová: krev může být spojena s infekcí, takže pokud máte podezření, je nejlepší poradit se s gynekologem.

Zdroj: Hustá krev

Krev ve stolici u štěňat

U štěňat, která ještě nemají všechna platná očkování, je krev ve stolici vždy nebezpečná. Obvykle se objevuje zároveň s průjmem, který je pro nevyvinutý organismus smrtelně nebezpečný. Může jít o příznak zamoření střevními parazity nebo o první stadium psinky. Návštěvu veterináře rozhodně neodkládejte a nebojte se využít ani noční pohotovosti. Ztráta několika hodin může u štěňat znamenat i smrt.

Zdroj: Co znamená krev ve stolici u psa

Krev v moči po sexu

Krev v moči po sexu ve většině případů vzniká na základě poranění. To může být spojeno s normálními změnami, které se projevují suchostí pochvy nebo křehkými cévami, které při sexuálním aktu mohou krvácet. Pokud tento problém máte dlouhodobě, je dobré navštívit svého gynekologa. Může se jednat i o závažnější problém, třeba o onemocnění čípku.

Zdroj: Krev v moči


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP