Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ZAKRYTÍ JIZEV

OBSAH

Cibulová mast na jizvy

Cibulová mast je určena jak na jizvy čerstvé, tak i k léčbě jizev starších. Pochopitelně je vždy větší úspěšnost léčby u jizev čerstvých. Ale i staré jizvy, pokud jsou nevzhledné či pohyb omezující, je možné tímto přípravkem léčit. Je však nutná trpělivost a dodržování léčebných pokynů. Pak se jistě dostaví úspěch.

Zdroj: Cibulová mast

Poradna

V naší poradně s názvem KYTKA EUSTOMA JAK PĚSTOVAT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bára.

Zdravím, prosím jak uchovat květinu Eustoma přes zimu?????? Děkuji za odpověď.Božena

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

V teplejších oblastech může eustoma přezimovat venku, protože snese mrazy až do -12 °C. Snese i krátkodobé zakrytí. Přezimování eustomy je možné i v interiéru při teplotě 10 až 15 °C. Je potřeba vědět, že eustoma je dvouletka, takže v dalším roce již nemusí být stejně pěkná jako v prvním roce. Proto se pěstuje jako letnička.

Zdroj: diskuze Kytka eustoma jak pěstovat

Hlavní výhody cibulového extraktu

Protizánětlivost

Studie o účinnosti výtažku z cibule zjistily, že při pravidelném používání cibulového extraktu na akné dochází ke snížení zánětu kůže. To se pak následně projeví nejen snížením zarudnutí, ale i potlačením tvorby jizev.

Zabraňuje produkci kolagenu

Jakmile se objevuje akné, dochází k tvorbě nadměrného množství kolagenu, což může mít za následek zvýšený počet výskytu jizev na povrchu kůže, které jsou vyvýšené a citlivé. Výtažek z cibule reguluje tuto produkci kolagenu, takže pomáhá se zmenšováním jizev.

Zdroj: Cibulový extrakt

Diskuze

V diskuzi JIZVIČKY PO AKNÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta Drápelová.

Dobrý den, chtěla sem se zeptat co mám používat na jizvičky po akné.Na obličeji mám takový jakoby dírky po akné..myslíte že se dá toho zbavit?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petra.

Laserové ošetření mi doporučila kosmetička, takže ho nyní také zvažuji. Našla jsem si tuto derm.salius.cz/odstr… kliniku a asi do toho půjdu. Jinak se těch nevzhledných jizev po pubertálním akné snad nikdy nezbavím a věřím tomu, že výsledek bude znatelný.

Zdroj: diskuze Jizvičky po akné

Plastická chirurgie na odstranění jizev

Plastická chirurgie na odstranění jizev má oproti různým neinvazivním metodám osvědčené trvalé výsledky. Provádí se ambulantně, v lokální anestézii a trvá přibližně 1 hodinu. Jizvy staršího data se řeší pomocí dvoudobé plastické operace s užitím expandéru. Dvoudobý zákrok zahrnuje dvě fáze. Při první se zavede do blízkosti jizvy expandér – prázdný silikonový balonek. Tento balonek se postupně naplňuje fyziologickým roztokem, čímž dochází k jeho zvětšování a roztahování zdravé kůže v okolí jizvy. Za několik týdnů takto vznikne nadbytek okolní tkáně. Poté se přistupuje k druhé fázi zákroku, při níž se využije přebytek kůže k zakrytí nežádoucí jizvy. Po chirurgickém odstranění jizev vznikne nové spojení, které je nenápadné, čisté a bez vystouplých okrajů.

Zdroj: Odstranění jizev

Diskuze

V diskuzi VÁNOČNÍ HVĚZDA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

chci se zeptat mě vánoční hvězda opadává a zůstavají jen stonky a je přesazená co mámm dělat dál.Děkuji předem za odpověd spozdravem Petra Turanová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petr.

Dobrý den,
Po seříznutí asi 10cm,jsem nechal vánoční hvězdu na místě.Pozdějí vyrostly nové krásné listy.Aby se zbarvila jsem prováděl odkrytí a zakrytí hvězdy podle pokynů na internetu.Listy jsou zdravé velké,ale zbarvení žádné.Můžete mě poradit,co dělám špatně?
Děkuji, s pozdravem

Petr V.

Zdroj: diskuze Vánoční hvězda

Odstranění jizev po neštovicích

Na korekci jizev po neštovicích je třeba opakovaný laserový resurfacing. Je potřeba vyhledat laserové pracoviště, respektive pracoviště korektivní dermatologie, které se zabývá i výplněmi. Na místě zkonzultujete svůj stav s lékařem, který doporučí nejvhodnější ošetření takto poškozené pleti. Od zákroku nečekejte úplné odstranění daných jizev, ale jenom jejich korekci.

Zdroj: Odstranění jizev

Poradna

V naší poradně s názvem PÁSOVÝ OPAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Šafaříková.

Dobrý den, mám pásový opar na zádech, k léčbě jsem dostala Herpesin a tekutý pudr, ale nevím zda mohu postižené místo mýt nebo jen obnovovat krytí pudrem. Až vyrážka zaschne a začne se loupat je dobré používat nějakou mast nebo stále pudr?
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pásový opar normálně myjte při sprchování a v prvních dnech aplikujte tekutý pudr. Až vyrážka zaschne a začne se loupat, tak místo pudru používejte Dermo chlorofyl gel, ten pomůže s hojením a zabrání vzniku jizev. Tady je cena dermo chlorofylu www.zbozi.cz/hledani…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pásový opar

Odstranění jizev po operaci

Operačním zákrokem se nevzhledná jizva odstraní a plastický chirurg ránu zašije znovu tak, aby byla co nejméně nápadná. U menších jizev se používají kortikoidy, nejčastěji se užívá preparát Diprophos, který rozpouští menší jizvy. Injekcí se vpraví látka přímo do jizvy, kde napomáhá jejímu zatažení, takže jizva přestává být vystouplá.

Zdroj: Odstranění jizev

Diskuze

V diskuzi AKNÉ .A PŘÍRODNÍ LÉČBA. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý de u akné mám vyzkoušeno u syna hlavně pleť čistit a na to se mi nejvíce osvědčilo přírodní mýdlo z mexické kosmetiky Tepezcohuite strom kůže. Mýdlo je hlavně dobré pro léčbu jizev po akné.Je to vynikající kosmetika i pro léčbu atopického ekzému, lupenky, je čistě přírodní, bez kortikoidů. Podívjte se na :www.tepezcohuite.cz/… M.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Akné .a přírodní léčba.

Odstranění jizev po akné cena

Cena ošetření obličeje po akné laserem Smoothbeam je minimálně 3 200 Kč.

Zdroj: Odstranění jizev

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ TRIKY NA JIZVY PO AKNÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helen.

Dobrý den, myslíte, že pomohou tyhle prostředky i na velmi ošklivé a hluboké jizvy po akné. V pubertě se mi dělaly doslova krátery v pokožce a já jsem už od té doby rozhodnuta, že s tím prostě něco chci udělat. Teď už se mi netvoří vůbec, tak si myslím, že je vhodný čas na odstranění jizev. Někdo prosím zkušenosti s touto ar-aesthetics.cz/est… metodou?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí triky na jizvy po akné

Odstranění jizev po akné

Pomocí laserů Smoothbeam a GentleYAG se nahradí defektní vazivo jizvy novým a zdravým. Léčí tak všechny jizvy včetně těch po akné. Pokud se jedná o vpadlé jizvy po akné, lze ke korekci použít odpařovací laser. V případech akné je však vždy lepší a efektivnější ošetřovat již jizvy v průběhu aktivních projevů. Jednou z důležitých zásad u čerstvých jizev je ochrana před slunečními paprsky.

Zdroj: Odstranění jizev

Poradna

V naší poradně s názvem RANKY PO DÁVNÝCH POPÁLENINÁCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Natálie.

Dobrý, den, chtěla jsem se zeptat, mám drobné popáleninky po klasických nehodách (opaření vodou, žehličkou lehce), některé mám už 2roky, ale na prstech mi třeba zůstalo malinké kolečko tmavší pleti někdy trošičku vystouplé. Vím, že bych hlavně měla být opatrnější, ale nejsou nějaké přípravky či babské rady, jak to zkusit nechat vymizet? To už ty skvrnky budu mít do konce života? Děkuju předem za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ahoj Natálie, s jizvami po popálení je to podobné jako s tetováním, je to na celý život. Můžete jen zjemnit kontrast jizev po spáleninách pomocí chemického peelingu, tak zvaná exfoliace pleti. Chemický peeling dokáže narušit vrchní část pokožky a vyvolat její obnovení. Provádí se výlučně ve specializovaných studiích, protože je to nebezpečný zákrok a hrozí u něho nevratné poškození kůže, proto je třeba ho provést jen odborně!

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ranky po dávných popáleninách

Odstranění jizev po akné laserem

Mimořádného zlepšení vzhledu jizev po akné laserem se dosahuje ošetřením přístrojem eMatrix. Pracuje na principu frakční radiofrekvence. Elektromagnetická energie působí hluboko v pokožce, a tak nepoškozuje její povrch. Díky tomu je ošetření vhodné pro všechny fototypy i pro ošetření opálené kůže během letních měsíců. Doba rekonvalescence je mnohem kratší než u laserů.

Zdroj: Odstranění jizev

Poradna

V naší poradně s názvem NA BRADAVIČKY NA PENISU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Dobry den ..udelali se mi bradavičky na penisu muzete mi poradit mastičku ktera by mě pomohla sbavit se toho . Děkuji za radu
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bradavičky na obrázku nejsou kondylomata, můžete být klidný. Dokonce tyto útvary nejsou ani nakažlivé. Pokud byste se toho chtěl zbavit, tak jedině mechanicky - odříznout to cutterem a nebo lejzrem, popřípadě použít tekutý dusík. Ani jeden postup však nebude možné provést v domácích podmínkách a budete se muset svěřit do rukou odborníka. Předejdete tak vzniku nepěkných jizev a komplikací z neodborného zásahu. Blíže vám pomůžou v ordinaci kožního lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Na bradavičky na penisu

Cibulová mast na jizvy

Cibulová mast je určena jak na jizvy čerstvé, tak i k léčbě jizev starších. Je však nutná trpělivost a dodržování léčebných pokynů.

Zdroj: Cibulová mast

Poradna

V naší poradně s názvem FLEKY TMAVÉ U VNITŘNÍCH OKRAJŮ OČÍ,U KOŘENE NOSU,PŘECHÁZEJÍ AŽ POD OČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Chochelová Věra.

prosím o sdělení možné příčiny a jeji řešení



děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Takové tmavé fleky pod očima o kolem kořene nosu bývají často geneticky dané a souvisejí se zvýšeným ukládáním melaninu v těchto místech. Pokožka kolem očí je velmi tenká, ale nesmírně pružná a díky tomu je pod očima naskládaná jako látka na plizované sukni. Tím dochází ke ztmavnutí kůže, díky její hustotě. Tato část pokožky je také často zanášena očními stíny, které ne vždy zcela zmizí při odličování a časem tak tento efekt tmavých pruhů pod očima zesilují. Také různé virózy, chřipka, záněty dutin tyto fleky dále přechodně zvýrazňují. Není třeba se znepokojovat těmito barevnými projevy kůže. Obvykle stačí přizpůsobit vhodný makeup k jejich zakrytí.

Zdroj: diskuze fleky tmavé u vnitřních okrajů očí,u kořene nosu,přecházejí až pod oči

Hojení jizev a zázračné regenerační schopnosti

Díky regeneračním schopnostem se ricinový olej využívá při hojení jizev, neboť podporuje a urychluje hojicí proces. Ricinový olej také dokáže stimulovat lymfatický systém, čehož se využívá při léčbě některých druhů bradavic. Ricinový olej prospívá vlasům, řasám, obočí nebo nehtům, využívá se zejména jeho schopnost stimulovat růst vlasů a řas.

Zdroj: Výhody ricinového oleje

Poradna

V naší poradně s názvem CO JE EXFOLIACE PLETI? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Terka.

Můžete mi prosím někdo popsat co je exfoliace pleti a jestli si to můžu udělat sama doma? Slyšela jsem, že se s tím prý vyrovnávají vrásky na obličeji. Je topravda? Předem děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Co je exfoliace pleti? Exfoliace pleti je chemický pleťový peeling. Jeho působení spočívá v nanášení kyseliny glykolové na ošetřovanou pokožku. Tím, jak kyselina glykolová působí, dochází k tak zvané exfoliaci pleti - odstraní se povrchové buňky kůže a to téměř až na živou tkáň!!! Pak následuje proces hojení, kdy se odstraněné buňky přirozeně nahradí novými. Proces přestavby pleti se na venek projevuje zčervenáním, které vybledne do 2 dnů po aplikaci kyseliny glykolové. Během této doby se mohou na ošetřených místech objevit také drobné puchýřky, stroupky, šupinatění nebo jemné olupování pokožky. Všechny tyto projevy většinou vymizí do 5 dnů. Pleť má po zhojení viditelně lepší srukturu a dochází k postupnému vyhlazení vrásek. Pleť je vyrovnaná, jemnější, hydratovaná a odstraňují se i předchozí projevy akné a některých pigmentových skvrn. Domácí exfoliace pleti kyselinou glykolovou nebo i kyselinou mandlovou nemohu doporučit, protože při nesprávné aplikaci může dojít k neodstranitelnému popálení pokožky a vzniku rozsáhlých svráštělých jizev. Určitě chymický peeling svěřte do rukou odborníků v některém z kosmetických salonů. Obvykle se chemický peeling provádí pět krát po sobě. Mezi jednotlivými aplikacemi je přestávka jeden týden na zhojení pleti. Celá pětinásobná procedura v dnešních cenách vyjde na 5000 Kč. Obvykle bývá exfoliace pleti doplněna ještě injekcemi botulotoxinu, aby se prodloužil efekt vyrovnané pleti. Je-li exfoliace pleti provedena správně a dostatečně intenzivně, tak pak výsledky v některých případech bývají skutečně překvapivé. Lze zde dosáhnout vizuálního omlazení pleti až o několik let.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co je exfoliace pleti?

Odstranění jizev Plzeň

Medical Institut Plzeň je dermatologická klinika, která disponuje nejkomplexnější nabídkou zákroků estetické dermatologie a zeštíhlujících procedur. Má vybavení nejmodernější laserovou, radiofrekvenční a medicínskou technikou pro omlazení a hubnutí. Má 14 let praxe v oboru.

Plzeňský Medical institut poskytuje tyto služby:

  • Bělení zubů (Beyond – cold blue light)
  • Fyzioterapie (rázová vlna, ortopedie)
  • Botox, dermální výplně, mezoterapie, estetická dermatologie
  • Omlazení pleti, odstranění vrásek
  • Lékařské přístroje na zeštíhlení a redukci tuku
  • Léčba pigmentací, akné, odstranění jizev
  • Výplach střev
  • Lymfodrenáž

Adresa pracoviště: Medical Institut, Bezručova 143/16, Plzeň 3, 301 00, Česká republika

Telefon +420 775 123 527

Zdroj: Odstranění jizev

Make-up tipy pro zakrytí velkých pórů

  • Těžké základy make-upu mají opačný efekt a ještě zdůrazní velké póry. Používejte jen lehké základy bez olejových přísad.
  • Aplikujte základ, pudr a rtěnku sestupným pohybem (směrem dolů). V opačném případě ještě zdůrazníte póry díky nánosům, které v nich ulpí. Rtěnku používejte spíše světlejšího odstínu, tmavé odstíny zdůrazňují lesk pokožky.

Zdroj: Rozšířené póry

Odstranění jizev České Budějovice

Institut lékařské kosmetiky, centrum laserové a plastické chirurgie, byl založen v roce 1998 a patří k přístrojově nejlépe vybaveným pracovištím v České republice. Přístroji je myšleno zejména široké spektrum laserů, jelikož centrum se specializuje zejména na laserovou chirurgii.

Prováděné zákroky:

  • Mateřská znaménka, pigmentové skvrny, žilky, jizvy, akné
  • Odstraňování kožních defektů (mateřských znamének, névů, fibromů a jiných kožních výrůstků) laserem
  • Počítačová dermatoskopie
  • Odstraňování červených žilek v obličeji, pigmentových skvrn, jizev
  • Léčba bradavic fotodynamickou terapií
  • Léčba akné (modré světlo)
  • Laserová depilace, permanentní make-up
  • Vrásky, plasticko-chirurgické zákroky v obličeji
  • Liposukce, formování postavy, celulitida
  • Křečové žíly (varixy), hemoroidy, chrápání

Adresa pracoviště:

Institut lékařské kosmetiky, Matice školské 1786/17, České Budějovice 370 01, Česká republika

Telefon: +420 387 730 421

Zdroj: Odstranění jizev

Léčení

Již ve čtyřicátých letech byl panthenol prodáván na podporu hojení povrchových ran a popálenin, k léčbě dermatitidy a jiných kožních problémů. Jakmile přijde panthenol do kontaktu s živou buňkou, převede ji na vitamín B5, který urychluje produkci krvinek. Zvýšená sazba buněčné proliferace pak urychluje hojení a zabraňuje tvorbě jizev.

Zdroj: Použití panthenolu

Použití masti heparoid

Heparoid mast se doporučuje k lokální léčbě podvrtnutí, pohmožděnin, krevních výronů a otoků po úrazech. Dále je možné jej využít při zánětech šlach, kloubů i povrchových žil. Přípravek má protisrážlivé účinky (zabraňuje tvorbě krevních sraženin a působí na vstřebávání krevních výronů). Tím zmírňuje i bolest v místě poranění nebo zánětu. Dále je možné jej využít i ke zjemnění a zmírnění jizev. Mast se běžně nanáší v silnější vrstvě dvakrát až třikrát za den na postižené místo. Heparoid mast mohou používat dospělí i děti a mladiství k léčbě zánětů šlach, poúrazových otoků, zhmožděnin a podvrtnutí, pro zlepšení tvorby jizev po zraněních nebo operacích a ke změkčení tuhých a vystupujících jizev, dále se používá na doporučení lékaře k místní léčbě zánětů povrchových žil, zánětů v okolí žil, ke změkčení ztuhlé kůže při žilní nedostatečnosti. Heparoid mast snižuje srážlivost krve v místě zánětu nebo pohmoždění při úrazu. Zabraňuje tvorbě krevních sraženin, urychluje vstřebávání krevních výronů, snižuje tvorbu otoků a působí protizánětlivě. Následně po ústupu otoků a krevních výronů se snižuje pocit napětí a bolesti v místě zánětu nebo poranění. Z nežádoucích účinků se mohou objevit: podráždění kůže, svědění, pálení či zarudnutí. Přípravek se nesmí nanášet na otevřené rány, také jej nesmí užívat pacienti, kteří trpí poruchou srážlivosti krve.

Zdroj: Krém Heparoid proti modřinám

Kdy stříhat

Smrky se stříhají, než začne nový růst na jaře nebo během semidormantního období v polovině léta. Při prořezávání dodržujte obecný vzor větvení, aby byl zachován přirozený tvar. Mrtvé, nemocné nebo zlomené větve můžete odstranit kdykoliv. Se stříháním začněte koncem jara nebo začátkem léta, kdy začíná nový růst. To umožňuje zahojení řezů a vytvoření nových pupenů pro příští rok. Ve většině případů je selektivní prořezávání (jedna větev najednou) lepší než stříhání. Stříhání vytváří formální, geometrický tvar, který v krajině vypadá nepřirozeně a jeho údržba je náročnější, protože rostlina stále roste. Chcete-li zmenšit velikost větve, ustřihněte ji na boční větev nebo za viditelným spícím pupenem. To lze provést kdykoli.

Barva na zakrytí ran není nutná, protože smola rychle zacelí všechny rány.

Zdroj: Stříhání smrčku


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jiří Dvořák

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP