Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ZAROSTLÉ CHLOUPKY

OBSAH

Přírodní prostředky proti zarůstání chloupků

  • Velmi prospěšné je zahřívání místa zarůstání, protože dochází ke zlepšení krevního oběhu, což urychluje proces hojení.
  • Velmi užitečné je používání koupelových solí a cukrů, protože mohou uvolnit zarostlé chloupky z kůže.
  • Vytrhnutí chloupku pomocí pinzety. Tento postup by měl být použit pouze v případě viditelnosti zarostlého chloupku. Pinzeta by měla být sterilní, aby nedošlo k infekci.
  • Užití homeopatických léků. Homeopatické léky mohou uvolnit zarostlé chloupky. Tyto léky by se měly používat po dobu 3 dnů, protože mohou způsobit nadměrné hnisání jiných částí těla.

Zdroj: Jak zabránit zarůstání chloupků na hrudi

Diskuze

V diskuzi DOMACI ZESVETLENI CHLOUPKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sara.

Dobry den, je mi 14 let a mam tmavou plet a mam male tmave chloupky - zada,ruce,bricho si delam depilacnim kremem chloupku, ale pak mam chloupky i na hrudniku stveme to a slysela jsem neco o zesvetlovan. Chci se zeptat jesti se da zesvetlit i normalnim zesvetlovacem na vlasy a jestli znate nejake metody. Predem dekuji za pozornost.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nina.

Chloupky se dají zesvětlit stejně jako vlasy, takže odbarvovač na vlasy se dá použít. Nejlepší je ale chloupky odstranit depilací. Buď krémem Opilca nebo depilační cukrovou pastou, voskem a nebo elektrickým depilátorem.

Zdroj: diskuze Domaci zesvetleni chloupku

Předcházení zarůstání chloupků

Než začnete s depilací, ujistěte se, že máte v holítku ostrou žiletku. Tupou poznáte snadno, protože chloupky se neodstraní jedním tahem a pod žiletkou zůstane podrážděná pokožka. Jen s ostrou žiletkou snížíte riziko drobných poranění kůže na minimum. A pokud vás zarostlé chloupky trápí pravidelně, raději se vzdejte žiletky i epilačního strojku a používejte výhradně depilační krémy. Pokud už zvolíte epilaci, vyberte si kvalitní epilační strojek. I když nástroje udržujete v čistotě, nezapomeňte před každým použitím na jejich dezinfekci. Chloupky odstraňujte vždy po směru jejich růstu. Po depilaci naneste na pokožku zvláčňující krém nebo pár kapek olivového oleje a vmasírujte jej.

Zdroj: Rady proti zarůstání chloupků

Diskuze

V diskuzi ZAROSTLÉ NEHTY U NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libuše Kaclová.

ráda bych absolvovala kurz na používání špon na zarostlé nehty pokud možno v Praze, nebo blízkém okolí.
Také bych znala ráda cenu, nejen kurzu, ale i pomůcek potřebných k jejich ošetření.
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiri Vykydal.

Dobrý den, pravidelne poradame kurzy na nehtove spony podofix, combiped v nasi Academii. Vice infomaci ke kurzum na www.profi-pedikura.cz nebo na www.lecba-nehtu.cz.

Hezky den
JV

Zdroj: diskuze Zarostlé nehty u nohou

Význam depilace

Chloupky na těle žen, ale v neposlední řadě i mužů, jsou dnes nežádoucím jevem. U žen je tomu tak, že pokud si dnes chloupky neodstraňují, bývají často terčem posměchu. V současné době si chloupky odstraňuje zhruba 80 % žen.

Zdroj: Depilace

Poradna

V naší poradně s názvem CHLOUPKY POD NOSEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s chloupky pod nosem. Vím,že jsou na to kosmetické salony,ale já jsem si je před 3roky začala holit holicim strojkem a ted mi to roste rychleji a mám pod nosem uplně drsnou kuži. Prosím poradte co s tím. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Chloupky pod nosem u žen je lépe neholit, ale depilovat - vytrhat. Před depilací chloupků pod nosem je potřeba je nechat trochu narůst, aby je bylo za co vzít. Depilace chloupků pod nosem se dělá buď voskem anebo elektrickým depilátorem. Když si budete chloupky pod nosem dále holit, tak se z nich za čas udělají normální vousy. K tomu také svědčí i vaše, jak píšete, drsná kůže. Ne že by po holení zhrubla pokožka pod nosem, ale to hrubé jsou vlastně osekané tvrdé vousky, které budou holením více a více sílit. Depilace je naopak ztenčí a zjemní nově narůstající chloupky pod nosem a celý tento nepříjemný kosmetický problém tak vyřeší.

Zdroj: diskuze Chloupky pod nosem

Peeling na nohy před holením

Pokud máte na nohou zarostlé chloupky a suchou pokožku, udělejte si před depilací peeling. Pak použijte gel na holení nebo nějaký hydratační sprchový gel. Po každém holení navíc preventivně namažte gel proti zarůstání chloupků.

Recept na peeling na nohy před holením: Budete potřebovat 1,5 lžíce kokosového oleje, hrst soli, strouhaný kokos a chia semínka. Kokosový olej rozmíchejte se solí, přidejte kokos a semínka, až vznikne požadovaná konzistence, aplikujte směs na nohy. Tento peeling stačí setřít ručníkem, nicméně pokud chcete, můžete jej i opláchnout.

Zdroj: Peeling na nohy

Diskuze

V diskuzi ZAROSTLÉ NEHTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libuše Kaclová.

Ať dělám co dělám, nemohu sehnat kontakt na společnost, která pořádá kurzy na ošetření zar. nehtů. Stále nacházím jen odkazy na něco, ale to hlavní co potřebuji vědět se nedozvím.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hana Jiráková.

Dobrý den paní Kaclová, kdysi jste dělala pedikuru na Spořilově a odešla jste a nemohu na Vás sehnat kontakt, kde nyní pracujete. Prosím ozvete se na mail hjirakova@atlas.cz
Nebo pokud máte na p. Kaclovou nějaký kontakt, prosím o zaslání.
Přčedem děkuji Hana

Zdroj: diskuze Zarostlé nehty

Dnešní holení dámského pohlaví

V dnešní době je úplně normální, že ženy mají intimní partie oholené. Vlastně jim to napomáhá k dobrému navázání sexuálního kontaktu s partnerem. Díky oholení nedochází jen ke zlepšení intimního života, ale je i určitou prevencí před řadou nepříjemných onemocnění, protože ochlupení udržuje bakterie a také zadržuje větší vlhkost. Holení intimních partií je celkem nákladné, protože chloupky dorůstají rychle a může dojít i k jejich zarůstání.

Když se podíváte na různé blogy zjistíte, že některé ženy mají raději chlupaté přirození, protože si myslí, že to muže vzrušuje. Když se nad tím zamyslíte, může tomu opravdu tak být. Ale jak se říká, nic se nesmí přehánět. Není ideální, aby slečna měla extrémně zarostlé intimní partie, je vhodné, když se o ně stará a opečovává je nějakým typem zastřihnutí.

Zdroj: Holení dámského přirození

Diskuze

V diskuzi CHLOUPKY POD NOSEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s chloupky pod nosem. Vím,že jsou na to kosmetické salony,ale já jsem si je před 3roky začala holit holicim strojkem a ted mi to roste rychleji a mám pod nosem uplně drsnou kuži. Prosím poradte co s tím. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Emilie.

Nejlepší a naprosto trvalý efekt je ELEKTROLÝZA depilační el.jehlou. Dostala jsem ji před 20 lety z USA, název Permatweez. Dodnes funkční, ale už se asi neprodává. Dává se přednost laseru, který je rychlejší ale musí se opakovat a nelikviduje světlé chloupky. Nevím proč u nás nikdo elektrolýzu neprovádí, poradil mi to kdysi za socialismu jeden kožní lékař. Je třeba mít grif a velmi dobrý zrak nebo hodně zvětšující zrcadlo.

Zdroj: diskuze Chloupky pod nosem

Doporučení před ošetřením

  • Nemažte si nohy 24 hodin před depilací žádným krémem.
  • Chloupky by měly být dlouhé minimálně 5 mm, proto je nechte růst 10–12 dní. Při kratší délce 1–2 mm je depilace obtížnější, chloupky jsou silnější a výsledný efekt není takový, jakého bychom chtěli docílit.

Zdroj: Jak depilovat cukrovou pastou

Zkušenosti s IPL epilací

Dle recenzí je nejdříve spokojenost – chloupky začnou vypadávat, ale za 2 měsíce po skončení procedur nastává velké zklamání. Chloupky znovu vyrůstají, tmavé a tuhé jako před epilací. Ztráta peněz, času a hlavně naděje, že se toho věčného boje s nadměrným ochlupením zbavíte touto metodou. Dle výrobců je jedinou nevýhodou, že tato metoda epilace je účinná převážně na tmavé, pigmentem zabarvené chloupky. Slabé a šedivé chloupky se IPL epilací neodstraní ani po několika sezeních. Faktem rovněž je, že k dosažení požadovaného efektu musíte absolvovat více sezení, což může výrazně ovlivnit stav vaší peněženky.

Zdroj: Metoda IPL na depilaci

Depilace cukrovou pastou

Depilační cukrová pasta svým 100% přírodním složením bez obsahu chemických barviv, konzervantů a alergenů vyhovuje všem typům pokožky a má výborné regenerační účinky.

  • cukrová pasta nepůsobí na kůži tak invazivně jako depilační vosk
  • chloupky jsou odstraňovány vždy po směru růstu, a tak nedochází k poranění kůže
  • výsledný efekt je okamžitý a vydrží až 6 týdnů
  • pokožka je po ošetření hladká a bez podráždění
  • chloupky po depilaci cukrovou pastou postupně slábnou a nezarůstají
  • opakovaným depilováním chloupky po čase mizí úplně
  • pasta je hygienická, během ošetření se nepoužívají žádné pomůcky a nástroje

Zdroj: Jak depilovat cukrovou pastou

Diskuze

V diskuzi CUKROVÁ PASTA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radka.

nefunguje... nevim kde ste to vzali že tohle může depilovat... zkoušela sem to, přesně podle návodu a měla sem to řidké .. a ani se to nenalepilo na chloupky... :/

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Cukrová pasta

Depilace laserem

Depilace laserem patří k těm nejvhodnějším metodám, pokud se chloupků chcete zbavit natrvalo. Je to nejúčinnější metoda, ale její velkou nevýhodou je finanční náročnost. Touto metodou se vám chloupky neodstraní napoprvé, proto je nutné podstoupit několik zákroků, aby bylo odstranění trvalé. A tím pádem je to drahé. Laser zničí kořínek chloupku dle intenzity pigmentu. Proto je tato metoda vhodná především pro ty, kdo mají tmavé chloupky.

Zdroj: Depilace

Čich a sluch

Pro králíčky je velmi důležitý čich a sluch. K hmatu mu slouží hlavně chloupky na nose a nad očima. Nejhůře ze smyslů je na tom u králíčků zrak.

Zdroj: Fyziologie zakrslých králíčků

Poradna

V naší poradně s názvem RYBA BETA BOJOVNICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milda.

Žádný. Beta všechny sežere.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petr.

Blbost... Lidi píšou blbosti, které ani nevyzkoušeli.. mám u Bettáka hejno Razborek Hengelových, nějaký šneky, hodně rostlin a zarostlé akvo a naprosto v pohodě . Nemůžete věřit všemu co někde čtete. U Betty normálně ryby být můžou ale jen určité druhy malých ryb, jak bylo psáno

Zdroj: diskuze Ryba beta bojovnice

Odbarvování chloupků peroxidem

Na odbarvování chloupků můžete použít 6% peroxid vodíku, který koupíte v lékárně. Chloupky pravidelně, jednou denně večer, potírejte vatičkou. Za pár dní znatelně zesvětlají. Zesvětlovač chloupků je jistý druh peroxidu, podobný jako zesvětluje naše vlasy, a můžete ho použít v podstatě na všechny chloupky. Existuje více druhů a více značek, jako v podstatě u všeho, a každá je trošku odlišná. Nejznámější jsou ale zesvětlovače Sally Hansen a Jolen. Práce se zesvětlovačem je docela těžká, skoro jako barvení, a zabere to dost času. Záleží i na tom, jak dlouho se krém musí nechat působit. Někdy je to 10 minut, někdy i půlhodina. Vše najdete v návodu. Pokud vás chloupky hodně trápí, tak je možno nechat je trvale odstranit laserem.

Zdroj: Odbarvování vlasů

Průběh depilace

Cukrová pasta se nejprve ohřeje ve vodní lázni na teplotu, která je srovnatelná s teplotou těla. Poté se pasta nanese na depilované místo proti směru růstu chloupků, aby se zajistilo, že pasta přilne dokonale na všechny chloupky. Následná depilace probíhá již šetrně po směru růstu chloupků, chloupky se tak nepřetrhnou, pokožka není mechanicky poškozena a samotná depilace není tak bolestivá. Depilace cukrovou pastou je velmi vhodná pro citlivé oblasti obličeje nebo intimní partie.

Zdroj: Jak depilovat cukrovou pastou

Výhody depilace IPL

  • Některé přístroje dle výrobců fungují i na světlé a šedivé chloupky.
  • Ošetření je rychlejší než u laseru.
  • IPL je o něco levnější než laser.
  • Co se týče účinnosti, tak zastánci této metody propagují stejné účinky jako při depilaci laserem a předhánějí se v představování stále novějších a revolučnějších přístrojů IPL.

Zdroj: Metoda IPL na depilaci

Depilační spirála

Depilační spirála je vlastně pružina, která se používá především k odstranění chloupků na obličeji. Vhodná je na spodní a horní ret, bradu a strany obličeje. Používat jí můžete klidně denně. Vytrhává chloupky i s kořínkem a zbaví vás i těch nejjemnějších chloupků. Není vhodná pro použití v ostatních partiích těla ani na obočí.

Zdroj: Depilace

Ošetření pohlaví po holení

Pokud jste již vyzkoušeli holení a zažíváte některý z výše uvedených problémů, tak existují obecné léčebné postupy, které vám pomohou. Ale pokud zažíváte nějaké zdravotní potíže, tak se obraťte na svého lékaře.

  • Pokud zažíváte svědění, tak byste se měli vyhnout holení po dobu 2 měsíců. A měli byste na svědění používat mast Hydrokortizol 2 až 3 krát denně po dobu jednoho týdne. Hydrokortizol je kortikoid a při dlouhodobém užívání škodí nadledvinkám.
  • Během pálení se používá Aloe Vera pro citlivou pokožku. Aloe Vera pomáhá zklidňovat a zmírňovat bolest po holení.
  • Při vzniku boulí či hrbolků se doporučuje teplá koupel nebo navštívení lékaře. Tedy pokud hrboly nejsou zahojeny po jednom týdnu.
  • Pupínky jsou po holení běžné a pokud nejsou bolestivé a nevadí vám, tak nejsou žádný problém. Udržujte je čisté a suché, hlavně je neodstraňujte. Červené pupínky po oholení se dají zmírnit natřením oholené pokožky slunečnicovým olejem ihned po oholení. Dá se použít i olej olivový.
  • Pokud máte genitální infekci, tak se poraďte se svým lékařem.
  • Zarůstání chloupků, zda máte nějaké zarostlé chloupky, tak je nenípejte, protože by to mohlo způsobit infekci. Pokud chcete zabránit zarůstání chloupků, tak se holte na pohlaví ve směru růstu chloupků. Některé krémy mohou pomoci s odlupováním kůže a zmírňují zarůstání chloupků. O těchto produktech se informujte v lékárně.
  • Pokud máte folikulitidu, tak byste měli používat antibiotické krémy z lichořeřišnice nebo mast z arniky. V zahraničních internetových obchodech se dají koupit tyto masti s antibiotiky Polysporin, Neosporin nebo Bacitracin. Tyto produkty byste měli používat 2 krát nebo 3 krát denně.

Tyto procedury jsou pouhá doporučení a nejedná se o diagnózy. Pokud se vám příznaky neuklidní, měli byste navštívit svého lékaře.

Zdroj: Holení pohlaví

Brazilská depilace

Brazilskou depilací se nazývá odstranění chloupků v intimní oblasti cukrovou pastou nebo voskem. Princip depilace pohlaví je tedy stejný. Chloupky kolem genitálií musí mít délku 5–8 mm a pak už nic nebrání jejich odstranění. V dnešní době je oblíbená kompletní depilace rozkroku, dříve se nechávala úzká čárka nad vagínou.

Zdroj: Depilace


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Gabriela Štummerová

Mgr. Jitka Konášová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP