Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAKY JE DOPLATEK NA TRITTICO NA RECEPT

OBSAH

Trittico cena

Lék Trittico je lék na lékařský předpis a je částečně hrazen z veřejného zdravotního pojištění. Aktuální cena doplatku na lék Trittico AC 150 po 60 tabletách, je zde: Trittico AC 150 cena.


Zdroj: Trittico

Diskuze

V diskuzi TRITTICO V MOČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sindy.

Dobrý večer, jaký vliv má Trittico na drogový twsti?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Trittico v moči

Nežádoucí účinky

Lék Trittico způsobuje závratě, ospalost a zduření nosní sliznice: Trittico také způsobuje posturální hypotenzi, která ale zmizí s pokračujícím dávkováním.

Trittico může být spojeno s priapismem, což je dlouhotrvající a spontánně neustupující erekce. Každý mužský pacient, který užívá lék trittico, a u kterého se vyskytne prodloužená bolestivá erekce, by měl okamžitě přestat lék užívat.

Zdroj: Trittico

Diskuze

V diskuzi DETRALEX CENA DOPLATEK 180 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hedvika Cerná.

Kolik činí doplatek ,děkuji Cerná.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiřina.

Dnes jsem vyzvedla na recept tento lék a doplatek činil 700 Kč

Zdroj: diskuze Detralex cena doplatek 180

Trittico upozornění

  • Lék Trittico by neměl být podáván během 2 týdnů od ukončení IMAO (Inhibitor monoaminooxidázy). Také léčba IMAO by neměla být započata během prvního týdne od vysazení léku Trittico.
  • Nemocní s epilepsií, infarktem myokardu nebo ti, kteří mají těžké jaterní či renální onemocnění, tak by měli používat lék Trittico se zvýšenou opatrností.
  • Také v těhotenství nebo při kojení není vhodné užívat lék Trittico. Lék se v těchto případech použije jen výjimečně a to pouze v případě, že potenciální přínos ospravedlňuje potenciální riziko.
  • Lék Trittico není vhodný pro děti.


Zdroj: Trittico

Poradna

V naší poradně s názvem CONDROSULF 800 DOPLATEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav.

Jaký je doplatek v lékarně.Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Doplatek na tablety Condrosulf 800 je 220 Kč.

Zdroj: diskuze Condrosulf 800 doplatek

Trittico a alkohol

Trazodon zvyšuje sedativní účinek alkoholu a proto by alkohol neměl být v průběhu léčby trazodonem vůbec používán.


Zdroj: Trittico

Diskuze

V diskuzi TRITTICO AC 75 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel BOHUMIL HÁJEK.

DOBRÝ DEN, VZHLEDEM K TOMU, ŽE UŽÍVÁM ASI 12 TYPŮ LÉKŮ, TAK VELMI ŠPATNĚ SPÍM ( PŘEDPOKLÁDÁM, ŽE TOLIK LÉKŮ S TÍM SOUVISÍ- LAICKY), PROTO TÉŽ UŽÍVÁM NA NOC TRITTICO AC 75. BOHUŽEL, TO MOC NEFUNGUJE, PROTO MÁM NAVÍC NA NOC LÉK RIVOTRIL 0,5 MG. PAK JE TO O NĚCO LEPŠÍ. MYSLÍTE, ŽE JE TEDY NUTNÉ DÁL UŽÍVAT LÉK TRITTICO ? DĚKUJI. P.S JE NA NĚJ VĚTŠÍ DOPLATEK. EXISTUJE OBDOBNÝ LÁK BEZ DOPLATKU? JSEM DŮCHODCE 74 LET.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vlasta Bělíková.

beru kventiax 25mg trittiko75 a spím dobře nechte si změřit tlak večer jsem měla vysoký dostala jsem prášky na noc a trittiko už neberu usnu někdy i vysoký tlak třeba od stresu pusobý na spánek

Zdroj: diskuze Trittico ac 75

Trittico a dávkování

Nástup léčby by měl být postupný a dávka léku Trittico by měla být postupně zvyšována. Maximální dávka by měla být nejdříve užívána na noc. Když je dosaženo adekvátní reakce, tak by měla být dávka udržována po vhodnou dobu a pak postupně zase tlumena. Počáteční dávka léku Trittico je 150 mg denně v rozdělených dávkách. Později pak může být zvyšována o 50 mg každý 3. až 4. den až dokud nebude dosaženo optimálního účinku. Maximální dávka léku Trittico je 300 mg denně u ambulantních pacientů a 600 mg denně u hospitalizovaných pacientů.


Zdroj: Trittico

Diskuze

V diskuzi TRITTICO ZKUŠENOSTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vanda.

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jestli má Trittico vliv na hubnutí či tloustnutí?
Děkuju Vanda

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Miluše Chvátalová.

Chtěla bych vědět,zda Trittico může ovlivnit léčbu diabetes?

Zdroj: diskuze Trittico zkušenosti

Na co je lék Trittico

Příklady diagnóz, u kterých je možné využít lék Trittico:

  • F32.0 lehká depresivní fáze;
  • F33.0 lehká periodická depresivní porucha;
  • F43.2 porucha přizpůsobení s příznaky deprese;
  • F41.2 smíšená úzkostně-depresivní porucha;
  • F32.1, F32.2 středně těžká a těžká depresivní fáze;
  • F33.1, F33.2 středně těžká a těžká periodická depresivní porucha.

Zdroj: Trittico

Poradna

V naší poradně s názvem TRITTICO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta Klimtova.

Užívám 5 den trittico. Mám problém se spánkem nemohu usnout.Brala jsem 1 rok stilnox který už neučinkoval.Dostala jsem trittico 125 mg.Ale také nemohu usnout. Tak si přiberu Xanax. Usnu vyčerpana ve 2 hodiny. Tak jsem začala brát trittico ráno. Múžu si vzít ještě jeden večer?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Trittico obsahuje léčivou látku trazodon, což je sedativní antidepresivum s duálním serotonergním mechanismem účinku. Používá se pro smíšené stavy deprese a úzkosti v kombinaci s nespavostí. Počáteční dávka je 125 mg/den, která se užívá v rozdělených dávkách po jídle nebo jako jedna dávka večer před spaním. Největší část rozdělené dávky se má užít vždy před spaním. Dávku lze bezpečně zvyšovat až na 300 mg/den. To je dvě a čtvrt tablety vašeho Trittica denně. Vyzkoušejte vyšší dávkování a pokud vám budou účinky více vyhovovat, domluvte se se svým lékařem na zvýšení dávky.
Kombinace léků Trittico a Xanax může zvýšit nežádoucí účinky, jako jsou závratě, ospalost, zmatenost a potíže se soustředěním. Někteří lidé, zejména starší lidé, mohou také zaznamenat poruchy myšlení, úsudku a motorické koordinace. Během léčby těmito léky byste se měla vyhnout nebo omezit pití alkoholu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Trittico

Trittico - lék na spaní

Trpíte-li krátkodobou nespavostí a nepomáhá-li u vás léčba obvyklými léky proti nespavosti (hypnotika), tak by lék Trittico mohl být možným řešením. Nejen, že Trittico vás velmi dobře uspí, ale je také mnohem levnější než běžné léky na spaní.

Pro depresivní pacienty s úzkostí a poruchami spánku je Trittico lékem první volby. Jeho antidepresivní účinnost byla potvrzena v řadě klinických studií a prokázán byl také výrazný efekt proti úzkosti bez vzniku závislosti. Příznivý je také rychlý nástup účinku, obnova fyziologického spánku a dobrá snášenlivost.

Zdroj: Trittico

Poradna

V naší poradně s názvem CONDROSULF 800 DOPLATEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Lék Condrosulf je pojišťovnou hrazen u pacientů s gonartrózou či koxartrózou II. - III. stupně dle Kellgren-Lawrence, unilaterální či bilaterální s významnými epizodami kloubní bolesti s častou zánětlivou a bolestivou iritací. Dále je tento lék hrazen u pacientů s osteoartrózou drobných kloubů rukou s častou zánětlivou a bolestivou iritací. Nárok na úhradu mají jen pacienti, kteří současně dodržují doporučená režimová opatření (jako např. redukce váhy, fyzikální léčba či rehabilitace).
Specializace předepisujícího lékaře: revmatologie, dětská revmatologie, ortopedie a traumatologie pohybového ústrojí, traumatologie.
Cena léku Condrosulf je v současné době 390 Kč za 30 tablet 800 mg.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Antonín.

Condrosulf 800mg bez receptu nedostanete. PL vám napíše recept, ale platíte ho celý. Revmatolog vám napíše recept a přispívá vám pojišťovna. Dnes jsem ho kupoval: 30 tablet stojí 299 Kč, pojišťovna hradí 159,71 Kč a já platil 139,29 Kč.
Zdravé klouby všem!

Zdroj: diskuze Condrosulf 800 doplatek

Trittico nejen na depresi

Trittico, respektive jeho účinná látka trazodon, je sedativní antidepresivum, které se od ostatních dostupných antidepresiv liší v chemické struktuře a také svými farmakologickými vlastnostmi. Trazodon je antagonistou serotoninových 5-HT2 receptorů a inhibitorem zpětného vychytávání serotoninu. S blokádou postsynaptických 5-HT2 receptorů je kromě antidepresivního účinku trazodonu spojován též účinek anxiolytický, zlepšení struktury spánku a kladný vliv na sexuální funkce. Klinické studie prokázaly účinnost trazodonu při léčbě mužské erektilní dysfunkce, která má psychogenní původ. Trittico má nízký výskyt anticholinergních nežádoucích účinků, takže může být použit dokonce i u pacientů s problémy glaukomu nebo prostaty. Trittico také neovlivňuje srdeční akci.

Zdroj: Trittico

Diskuze

V diskuzi OTÁZKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Natalie.

Prosím Vás, jaký recept je ten správný? Protože se líší ve způsobu přípravy a dávkování...

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Otázka

Cena léku

  • Nejvyšší cena v lékárně při výdeji na recept je 158,24 Kč.
  • Průměrná cena v lékárně je 119,64 Kč.
  • Průměrný doplatek pacienta je 83,10 Kč.
  • Výše doplatku započitatelného do ročního limitu je 103,61 Kč.

Zdroj: Nimesil

Diskuze

V diskuzi AKNE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Akne je ano pubertalni problem,ale nejen problem pubertalniho veku.Me dceri se delali jeste v 27letech.ale vyzrala jsem na to,udelala jsem ji sirup na vycisteni krve a ma po problemu.Jde o to,ze se musi vycistit vnitrni organy,ale jen prirodni cestou.Nekupovat zadne chemicke"zazraky",ktere dle reklamy zarucene pomohou,jak inzeruji v televizi.Nase telo je uz tak nasakle chemii,ze uz to nezabira a proc do sebe cpat jeste dalsi chemicke...,kdyz to neni treba?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie Zajíčková.

Dobrý den...A jaký je recept na sirup?Děkuji za informace

Zdroj: diskuze Akne

Doplatek

Stav v roce 2017.

Balení Doplatek
(Kč/balení)
Dr. Max
(Kč/balení)
Dr. Max (Kč/balení)
pro osoby starší 60ti let
30 155 - 186 166  --
60 219 - 303 239  190 
120 419 - 469  439  348 

Zdroj: Doplatek u Detralexu

Diskuze

V diskuzi DETRALEX DOPLATEK DR MAX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel MARIE.

DOBRÝ DEN .MÁM RECEPT NA DETRALEX 2X 90 TBL .JE MĚ 70LET A MÁM KARTU DR.MAX .KOLIK BUDU DOPLÁCET A JE TŘEBA VÝHODNĚJŠÍ MENŠÍ BALENÍ ?DĚKUJI ZA ODPOVĚĎ A VÁŠ ČAS HEZKÝ DEN .

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Detralex doplatek dr max

Doplatek za Prozac

  • Prozac POR CPS DUR 28X20MG
  • Nejvyšší možný doplatek pacienta: 214,04 Kč
  • Průměrná aktuální cena v lékárně: 192,97 Kč
  • Průměrný aktuální doplatek pacienta: 69,77 Kč

Zdroj: Prozac

Cena a doplatek

Přípravek je hrazen v prevenci cévní mozkové příhody a systémové embolie u dospělých pacientů s nevalvulární fibrilací síní, indikovaných k antikoagulační léčbě při kontraindikaci Warfarinu, tedy při:

  • nemožnosti pravidelných kontrol INR;
  • výskytu nežádoucích účinků při léčbě Warfarinem;
  • nemožnosti udržet INR v terapeutickém rozmezí 2,0–3,0; to znamená, že 2 ze 6 měření nejsou v uvedeném terapeutickém rozmezí;
  • rezistenci na Warfarin, tedy při nutnosti podávat denní dávku více než 10 mg, a to při dodržení terapeutické indikace dle souhrnu údajů o přípravku.

Pradaxa 110MG CPS DUR 10X1 I

Maximální úhrada zdravotní pojišťovny 257, 50 Kč

Nejvyšší možná cena v lékárně při výdeji na recept je 398, 68 Kč

Nejvyšší možný doplatek pacienta je 141, 18 Kč

Pradaxa 110MG CPS DUR 30X1 I

Maximální úhrada zdravotní pojišťovny je 772, 50 Kč

Nejvyšší možná cena v lékárně při výdeji na recept je 1116, 52 Kč

Nejvyšší možný doplatek pacienta je 344, 02 Kč

Pradaxa 110MG CPS DUR 60X1 I

Maximální úhrada zdravotní pojišťovny je 1544, 99 Kč

Nejvyšší možná cena v lékárně při výdeji na recept je 2105, 97 Kč

Nejvyšší možný doplatek pacienta je 560, 98 Kč

Pradaxa 150MG CPS DUR 60X1 I

Maximální úhrada zdravotní pojišťovny je 1887, 90 Kč

Nejvyšší možná cena v lékárně při výdeji na recept je 2105, 97 Kč

Nejvyšší možný doplatek pacienta je 218, 07 Kč

Pradaxa 75MG CPS DUR 10X1 I

Maximální úhrada zdravotní pojišťovny je 201, 03 Kč

Nejvyšší možná cena v lékárně při výdeji na recept je 398, 68 Kč

Nejvyšší možný doplatek pacienta je 197, 65 Kč

Pradaxa 75MG CPS DUR 30X1 I

Maximální úhrada zdravotní pojišťovny je 603, 08 Kč

Nejvyšší možná cena v lékárně při výdeji na recept je 1116, 52 Kč

Nejvyšší možný doplatek pacienta je 513, 44 Kč

U léčivých přípravků hrazených ze zdravotního pojištění je uvedena výše maximální ceny výrobce, respektive nahlášená cena původce u přípravků, které nepodléhají regulaci maximální cenou výrobce, dále výše úhrady ze zdravotního pojištění a odhadovaná cena pro konečného spotřebitele (cena v lékárně).

Zdroj: Lék Pradaxa

Výhody velkého balení

Výhody velkého balení spočívají v cenových relacích a v úspoře času.

Ceny se odvíjejí od velikosti balení:

  • Detralex 500 MG 30 potahovaných tablet stojí 213 korun, doplatek činí 168 Kč.
  • Detralex 500 MG 60 potahovaných tablet stojí 392 korun, doplatek činí 301 Kč.
  • Detralex 500 MG 120 potahovaných tablet stojí 754 korun, doplatek činí 572 Kč.
  • Detralex 500 MG 180 potahovaných tablet stojí 1 102 korun, doplatek činí 829 Kč.

Detralex nelze koupit bez lékařského předpisu! [1]

Zdroj: Detralex 180 tablet

Cena Polinailu

Polinail 80 mg/g lak na nehty je určen pouze k zevnímu podání. Přípravek s preskripčním omezením je oprávněn předepsat k úhradě zdravotní pojišťovnou pouze lékař se specializovanou způsobilostí v oborech dermatovenerologie, dětská dermatovenerologie a korektivní dermatologie, a který má pro tuto specializovanou způsobilost uzavřenu se zdravotní pojišťovnou smlouvu o poskytování předmětné zdravotní služby, nebo jím písemně pověřený jiný lékař.

  • Orientační prodejní cena je 506,18 Kč.
  • Orientační doplatek činí 374,79 Kč.
  • Započitatelný doplatek je 19,21 Kč.
  • Započitatelný doplatek u osob starších 65 let (včetně) je 19,21 Kč.

Zdroj: Polinail

Cena doplatku za Milurit 100

Orientační doplatek je 43,13 Kč.

Zdroj: Milurit

Cena doplatku za Milurit 300

Orientační doplatek je 0 Kč.

Zdroj: Milurit


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP