Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ZÁVISLOSTI

OBSAH

Vlastnosti projímadla

Šťáva z Aloe vera má silné projímavé účinky, to způsobuje chemická látka antrachinon, obsažená v této bylině. Zatímco tyto projímavé vlastnosti působí efektivně na léčbu zácpy některých lidí, mohou u jiných jedinců způsobit průjmy a křeče. Někdy se stává, že šťáva z Aloe vera zácpu dokonce zhorší. K tomu obvykle dochází v případě, že je její použití coby projímadla přerušeno na dobu sedmi dnů, aby nedošlo k závislosti na tomto přípravku.

Zdroj: Jaká jsou nebezpečí šťávy z Aloe vera?

Diskuze

V diskuzi ZÁVISLOST NA ALKOHOLU DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamil.

nabízíme léčbu závislosti na alkoholu. více na www.zacitzit.cz
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Závislost na alkoholu diskuze

Závislost na Lexaurinu

Používání benzodiazepinů může vést ke vzniku fyzické a psychické závislosti na těchto přípravcích. Riziko závislosti se zvyšuje s dávkou a délkou léčby; může být také vyšší u pacientů s anamnézou zneužívání alkoholu či léků. Při rozvoji fyzické závislosti by náhlé ukončení léčby mohlo být doprovázeno abstinenčními příznaky. Ty mohou zahrnovat bolest hlavy, průjem, bolest svalů, extrémní úzkost, napětí, neklid, zmatenost a podrážděnost. V závažných případech se mohou vyskytnout i následující příznaky: derealizace, depersonalizace, hyperakuze, znecitlivění a brnění končetin, přecitlivělost na světlo, hluk a fyzický kontakt, halucinace nebo epileptické záchvaty. Pacienta je vhodné informovat již na začátku léčby o její omezené délce a přesně vysvětlit, jak bude dávka postupně snižována. Dále je nutné pacienta informovat o možnosti vzniku rebound fenoménu (Jedná se o přechodný syndrom po ukončení léčby, kdy se příznaky, kvůli kterým byla léčba benzodiazepiny zahájena, mohou objevit v závažnější podobě. Mohou být doprovázeny jinými reakcemi zahrnujícími změny nálad, úzkost nebo poruchy spánku a neklid. Protože riziko vzniku příznaků z vysazení/rebound fenoménu je vyšší po náhlém ukončení léčby, doporučuje se postupné snižování dávky.) a tím minimalizovat jeho obavy, pokud se během ukončování léčby tyto příznaky vyskytnou. Při použití benzodiazepinů s dlouhým trváním účinku je nutné vyvarovat se výměny za benzodiazepiny s krátkým trváním účinku, protože by se mohly vyskytnout příznaky z vysazení. Po opakovaném užívání benzodiazepinů po dobu několika týdnů může dojít k částečné ztrátě účinnosti.

Zdroj: Nástup účinku u Lexaurinu

Poradna

V naší poradně s názvem JAK SE PŘIPRAVIT NA KOLONOSKOPII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Dobrý den.Beru léky na tlak.Kdy si je vzít v závislosti na projímadle?Může mi projímadlo nějak poškodit střevo když v něm přes noc zůstanou zbytky?Měla jsem užít projímadlo od 19-20h.A teď ráno znovu.Na vyšetření jdu v odpo.hodinách.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Jak vám dopadlo vaše vyšetření. Měla jste čistá střeva?

Zdroj: diskuze Jak se připravit na kolonoskopii

Závislost na Xanaxu

Používání léků ze skupiny benzodiazepinů může vést ke vzniku návyku a emocionální/fyzické závislosti na tyto přípravky. Riziko závislosti se zvyšuje s dávkou a délkou léčby; může být vyšší u pacientů se sklonem k zneužívání alkoholu či léků. Závislost na lécích se může vyskytnout i při doporučených dávkách. Zvýšené riziko závislosti na lécích se projevuje rovněž při kombinované léčbě více benzodiazepiny.

Příznaky z vysazení: při rozvoji závislosti by náhlé vysazení léku mohlo vyvolat abstinenční příznaky. Ty mohou zahrnovat bolest hlavy, svalů, nadměrnou úzkost, napětí, neklid, zmatenost, podrážděnost a nespavost. V závažných případech se mohou vyskytnout i: pocit nereálnosti, pocit odcizení a nepřirozenosti ve vztahu k okolí či sobě samému, citlivost na zvuk, znecitlivění a brnění končetin, přecitlivělost na světlo, hluk a fyzický kontakt, halucinace nebo epileptický záchvat.

Dlouhodobé užívání vymazává přirozené lidské emoce a radost z prožívání života.

Během ukončování léčby přípravkem XANAX vám bude dávka snižována pomalu, nejvýše o 0,5 mg každé 3 dny. Někteří pacienti mohou vyžadovat i pomalejší snižování dávky.

Zdroj: Xanax

Poradna

V naší poradně s názvem PŘEZIMOVÁNÍ KYTKY JICNOVKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bára.

Zdravím, nikde nemohu zde v PC najít konkrétní návod-radu jak přezimují Jicnovky-Eustoma. Dostala jsem jí jako dárek a nevím co s ní dál. Je moc pěkná byla bych ráda kdyby přežila i zimu. Prosím poraďte.Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Eustoma grandiflorum nebo-li jícnovka velkokvětá, je kvetoucí dvouletka, která přežije zimní mrazy až do -12 °C. Ale spíše než aby byla považována za trvalku, je typičtěji pěstována jako letnička.
Eustomu můžete přezimovat i uvnitř na světlém místě s teplotou v závislosti na osvětlení v rozmezí 10 až 15 °C. Čím větší teplo, tím větší nároky na světlo.

Zdroj: diskuze Přezimování kytky jicnovky

Závěr studie

Bylo zjištěno, že jediná infuze ketaminu zlepšila míru pití u osob se závislostí na alkoholu zapojených do motivační posilovací terapie. Tyto předběžné údaje naznačují nové směry v integrované farmakoterapeuticko-behaviorální léčbě poruch spojených s užíváním alkoholu. K replikaci těchto slibných výsledků na větším vzorku je zapotřebí další výzkum.

Zdroj: Infuze a alkohol

Diskuze

V diskuzi ZÁVISLOST NA COCA-COLE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela.

Dobrý večer, chtěla jsem se prosím zeptat nechtěl by si prosím semnou někdo napsat o závislosti na coca cole ?? Také se nemůžu odloučit od ní... Je pravda že jsem nabrala přitom vím že v tom je hodně cukru ale nejde mi se toho vzdát. :( Potřebuji nějakou radu prosím. Děkuji mockrát.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Závislost na coca-cole

Závislost na alkoholu – test

Zde je uveden odkaz na test závislosti na alkoholu.

Zdroj: Závislost na alkoholu

Poradna

V naší poradně s názvem SKLADOVÁNÍ DÝNĚ HOKAIDO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Šárka Dvořáková.

Jak skladovat Dýni Hokaido.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Dýni Hokkaido lze skladovat až 8 měsíců v závislosti na možnostech. K tomu je ideální místo ve sklepě chráněné před světlem, suché a vzdušné. Nejlepší je dýně zavěsit v sítěném pytli na strop. Tímto způsobem se zabrání otlakům a růstu plísní. Pokud je dýně Hokkaido již nakrájená, měla by být spotřebována během několika dnů.

Zdroj: diskuze Skladování dýně hokaido

Tabulka s krevním tlakem podle věku pro ženy


Věk


Systolický (mm Hg)


Diastolický (mm Hg)


Krevní tlak pro ženy do 20 let


15 - 19 let


117


77


Krevní tlak žen starších 20


20 - 24 let


120


79


25 - 29 let


121


80


Krevní tlak pro ženy nad 30 let


30 - 34 let


122


81


35 - 39 let


123


82


Krevní tlak pro ženy nad 40 let


40 - 44 let


125


83


45 - 49 let


127


84


Krevní tlak pro ženy nad 50 let


50 - 54 let


129


85


55 - 59 let


131


86


Krevní tlak pro ženy starší 60 let


60 - 64 let


134


87

Upozornění

Odečty Výše uvedené jsou jen průměrné přibližné. Minimální a maximální krevní tlak se může lišit v různých časových obdobích v závislosti na práci, kterou děláte.

Zdroj: Krevní tlak podle věku v tabulkách pro ženy

Poradna

V naší poradně s názvem PISIVEK,KOZOJED-K-OTHRINE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Daniela.

Dobru den,
chtela by jsem se zetat jestli K-Othrine, muzu postrikat i plysove hracky. Neni a nebude to skodlive pro deti?
Dekuji moc za odpoved. DANIELA

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

K-Othrine obsahuje látku deltamethrin, která je pro člověka jedovatá. Jed působí na nervovou soustavu a při kontaktu s kůží může způsobit zarudnutí, pálení nebo svědění. Výrobce uvádí, že jeho výrobek vydrží účinkovat až tři měsíce v závislosti na povrchu, na který byl nastříkán. Z výše uvedeného je zřejmé, že aplikace K-Othrine na dětské plyšové hračky je absolutně nevhodná.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pisivek,kozojed-K-Othrine

Hlíza bramboříku

Zásobním orgánem bramboříku je kulatá hlíza, která se vyvíjí z hypokotylu (stonek semenáčku). Často se mylně nazývá cibulka, ale cibulka (nachází se například u krokusů) má papírovou tuniku a bazální desku, ze které vyrůstají kořeny. Zásobní orgán bramboříku nemá žádný papírový obal a v závislosti na druhu mohou kořeny vyrůstat z kterékoli části. Je tedy správně klasifikován jako hlíza (něco jako brambor). Hlíza může produkovat kořeny shora, ze stran nebo zespodu, v závislosti na druhu:

Tvar hlízy může být téměř kulovitý, jako u Cyclamen coum, nebo zploštělý, jako u Cyclamen hederifolium. U některých starších exemplářů Cyclamen purpurascensCyclamen rohlfsianum se body růstu na hlíze oddělí rameny tkáně a hlíza se zdeformuje. U většiny ostatních druhů je hlíza ve stáří kulatá.

Listy a květy raší z růstových bodů na vrcholu hlízy. Rostoucí stonky, které se růstem prodlouží, se stanou dřevnatými a jsou známé jako květinové kmeny.

Velikost hlíz se liší v závislosti na druhu. U Cyclamen hederifolium starší hlízy běžně dosahují průměr 24 cm, ale u Cyclamen parviflorum hlízy nenarostou větší než 2 cm v průměru.

Zdroj: Jak rozmnožit brambořík

Poradna

V naší poradně s názvem NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY WARFARINU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Oldřich.

Dobry den pane Cenpírek. Děkuji za odpoved. Mám ještě dotaz, zda můžu popíjet čaj z vrbovky,vřesu a celíku zlatobílu. Mám to vlastoručně sebrané, mají byliny největší účinek, když si je člověk ezbírá sám, jak to říkal páter Ferda. Předem děkuji. Kolář.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Podívejte se, Warfarin užíváte proto, abyste mohl žít déle. Je tedy vaší nejvyšší prioritou ho brát správně a s přesným účinkem. Účinky Warfarinu jsou velice proměnlivé v závislosti na tom, co sníte a vypijete. Proto platí pro každou další léčbu, bylinku, doplněk stravy a podobně stejná pravidla: dohodnout se na tom s lékařem a ve zvýšené míře kontrolovat srážlivost krve. Jen tak si budete moci být jist, že Warfarin účinkuje jak má.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Magnetoterapie a warfarin

Počítání sacharidů

Mnoho lidí s diabetem počítá svůj příjem sacharidů každý den, protože sacharidy jsou zodpovědné za zvyšování hladiny cukru v krvi.

Abyste udrželi hladinu glukózy ve zdravém rozmezí, musíte mít po celý den stálý příjem sacharidů.

Při počítání sacharidů se většina lidí siustředí na hodnotu 45–60 gramů sacharidů na jedno jídlo a 15–20 gramů sacharidů na svačinu v závislosti na kalorických cílech pro daný den.

Částka se však také bude lišit v závislosti na individuálních faktorech, jako jsou léky a úroveň cvičení. Lékař nebo dietolog může pomoci sestavit plán poté, co zjistíte, kolik sacharidů potřebujete.

Vyvážení sacharidů znamená, že můžete jíst, co vám chutná, ale musíte zajistit, aby celkový počet sacharidů v jednom jídle byl v určitém rozmezí.

Pokud tedy do jídla přidáte jednu přísadu s vysokým obsahem sacharidů, například ananas, budete se muset třeba obejít bez brambor nebo kousku chleba, abyste měli správný počet sacharidů.

Zdroj: Ananas a cukrovka

Poradna

V naší poradně s názvem STRAVA PŘI KARCINOMU PROSTATY A ALKOHOL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena Tomínová.

Článek jsem si přečetla a moc mi pomohl a v názoru, jak se pacient má chovat.Doufám, že i manželovi to něco dá.
Jsme úplně na začátku léčby RT. Prosím o odpověď na můj email
ohledně alkoholu.Pacient je pijan. Pivo,červené víno i tvrdý alkohol-denní konzument a bohužel ani tato nemoc ho zatím nepřiměla k omezení této činnosti. Co se s tím dá dělat?Rádi bychom mu celá rodina pomohla,ale on se chová s prominutím
jako dement a jakoukoli pomoc odmítá.
Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Takové chování svědčí již o závislosti na alkoholu a tu sami doma nevyléčíte. Na to je třeba speciální odvykací kůra vedená zkušenými terapeuty.
Pití alkoholu obecně zkracuje život, protože jeho odbourávání devastuje především játra a kardiovaskulární systém. I při karcinomu prostaty by bylo lepší tedy abstinovat. Ale když pacient s karcinomem prostaty přestat nechce, tak mu to v tomto moc nepřitíží, ale je třeba očekávat zhoršení zdravotního stavu přidáním dalších nových nemocí v brzké budoucnosti.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Strava při karcinomu prostaty

Závislost na Hypnogenu

Hypnotika jsou nejčastěji předepisovanými psychoaktivními látkami. K rozvoji závislosti je obvykle zapotřebí nejméně několika měsíců každodenního užívání, ale existují velké individuální rozdíly. Mnoho pacientů středního věku začne užívat hypnotika proti nespavosti. Stanou-li se závislými, začnou obvykle navštěvovat několik lékařů, aby získali dostatečné množství látky na lékařský předpis. Syndrom závislosti se může rozvinout během několika měsíců většinou s typickým somatickým odvykacím stavem. Tento je charakterizován třesem jazyka, víček nebo napřažených rukou, nauzeou, dávením nebo zvracením, tachykardií a neklidem. Dále se vyskytují bolesti hlavy, poruchy spánku až nespavost, celková malátnost či slabost. Mohou se objevit přechodné iluze či halucinace, paranoidita. Závislý pociťuje úzkost, napětí. Syndrom může přetrvávat řadu dnů až týdnů. Někdy se rozvinou v počátku odvykacího stavu křeče, může následovat delirantní stav. V některých případech může stav končit smrtí.

Zdroj: Hypnogen proti nespavosti

Poradna

V naší poradně s názvem REFLUX JÍCNU - DIETA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Hájková.

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o jídelníček na berettuv jicen. Mnohokrát děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejlepším přírodním prostředkem na reflux jícnu je jablečný ocet. Požitím kyseliny před jídlem oklamete svůj žaludek, aby počkal s tvorbou vlastní kyseliny.
Svaly dolního jícnového svěrače se aktivují a stahují v závislosti na kyselině. Pití jablečného octa před jídlem aktivuje svěrač a omezí tak přístupu kyseliny do jícnu. Zastánci jablečného octa navrhují přidat dvě až tři čajové lžičky do malé sklenice vody a vypít ji před každým jídlem.
Také je dobré po každém jídle sníst čtyři mandle, což může omezit reflux.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Reflux jícnu - dieta

Vlasový pramen je artikl mnoha "tváří"

Pochopitelně váha vlasového pramínků se bude v případě nákupu přes „slevové portály“ výrazně lišit. Osobně jsme se setkali s vlasovými pramínky v délce 50 cm, které nevážily ani 0,5 gramu. Každý vlasový pramínek v této délce bez ohledu na způsob zpracování (keratin, trubičky, ring), váží zhruba 1 až 1,2 gramu. V případě takto zásadních objemových rozdílů je pochopitelně velice obtížné srovnávat ekonomičnost příslušné nabídky. Rozhodně doporučujeme si při nákupu zjistit, o jaké vlasy se jedná a jaké množství vlasů opravdu kupujete. Naštěstí žijeme v době, kdy míry a váhy jsou již přesně stanoveny – nezapomínejte na to. Stejně jako nekupujete jablka a hrušky v závislosti na počtu kusů, nekupujte ani vlasy podle počtu pramínků, ale v závislosti na váze.

Je dobré si uvědomit, že za kvalitu se platí. Existují věci a služby, které jsou hodně předražené, avšak výrazně levné věci rovněž nebudou kvalitní. I zde platí známé rčení "Nejsem tak bohatý, abych si mohl kupovat levné věci".

Zdroj: Prodlužování vlasů levně

Poradna

V naší poradně s názvem PROKRVENÍ ŽALUDA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan.

Funguje hloh i na prokrvení žaludu na penisu? Nebo mi prosím poraďte, jak bych ho mohl více prokrvit, aby byl větší. Díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Žalud se prokrvuje prostřednictvím topořivých tělísek, pomocí kterých se také zvětšuje. Průtok krve topořivými tělísky a tedy i to jak bude žalud prokrven řídí mozek v závislosti namíře erotického vzrušení. Pokud nestačí erotické vrušení na pořádné napumpování krve do penisu a jeho úplné ztvrdnutí, tak je tu ještě možnost použít vakuovou pumpu. Vakuovou pumpu je třeba používat pomalu a postupně odčerpávat vzduch, jak se bude penis zvětšovat. Tato procedura trvá několik desítek minut. Pak, až je penis díky podtlaku naplněn krví, tak se zaškrtí u kořene erekčním kroužkem, aby z něho krev tak rychle neodtekla.
Hloh v této souvislosti je jen podpůrným prostředkem pro správnou funkci hlavní pumpy - tedy srdce a může takto nepřímo i podpořit prokrvení žaluda.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Prokrvení žaluda

Utrogestan užívání a dávkování

Utrogestan lze užívat perorálně (vložit do úst a spolknout) nebo vaginálně (zavést do pochvy). Zavádění do pochvy je zároveň jedinou možností, jak Utrogestan aplikovat právě v těhotenství. Přípravek se navíc smí používat pouze v prvním trimestru. Jestliže se přípravek užívá perorálně: spolkněte tobolku a zapijte sklenicí vody, v časovém odstupu 1 hodiny od jídla. Obvykle se doporučuje užít hlavní dávku přípravku před spaním.

V době těhotenství je dávkování konzultováno s lékařem, který může toto dávkování poupravit v závislosti na důvodu léčby a účinnosti.

Doporučené dávkování při gynekologických poruchách je 2 až 3 tobolky denně ve dnech, které vám určí váš ošetřující lékař. Dávkování a délku léčby je však možno upravovat v závislosti na důvodu léčby a účinnosti, obzvláště je-li Utrogestan předepsán k podpoře těhotenství.

Přesné dávkování se často nedá předem spolehlivě určit, jelikož je individuální. Před zahájením léčby, ale i v jejím průběhu je proto důležité pravidelné lékařské vyšetření. Účinky Utrogestanu mohou ovlivňovat účinky jiných současně užívaných léků, proto o všech lécích, které užíváte nebo se chystáte užívat, vždy neprodleně informujte svého lékaře.

Zdroj: Lék Utrogestan

Kořeny tújí

Túje mají mělký, vláknitý kořenový systém a tento kořenový systém se může šířit až k okrajům koruny, což je nejvzdálenější vnější obvod koruny stromu. Kořeny malých stromů mohou dosahovat hloubky až 20 cm, zatímco kořeny větších stromů mohou sahat do hloubek 45 až 60 cm.

Kořenový systém tújí je obecně mělký v závislosti na odrůdě a může se šířit do šířky maximálně do úrovně odkapávací linie nebo okrajů větví. Kořeny tújí nejsou známé tím, že by měly invazivní nebo agresivní kořeny.

Zdroj: Hloubka kořenů thuje

Alkoholismus

Alkoholismus nebo též závislost na alkoholu, opilství je chronické recidivující onemocnění postihující nejen celou osobnost postiženého jedince po stránce psychické a fyzické, ale i jeho blízké, zvláště pak rodinné příslušníky. Patří mezi nejzávažnější a nejrozšířenější formy závislosti. Obecně lze o alkoholismu hovořit tehdy, dosáhne-li závislost na alkoholu takového stupně, že škodí buď jedinci samému, společnosti, nebo oběma. Tuto nemoc je možné stejně jako všechny ostatní duševní i tělesné poruchy léčit. Průběh závislosti na alkoholu je různý. Odlišuje se mimo jiné podle toho, jaký alkohol je zneužíván.

V České republice je alkohol problém, který je často bagatelizován. Dá se říci, že lidí, kteří problematicky konzumují alkoholické nápoje, jsou v Česku desetitisíce. Z dostupných statistik vyplývá, že potíže tohoto druhu má 25 % mužů a 10 % žen. Znepokojující je i rozšířenost konzumace alkoholu mezi mládeží. Tento fenomén je na okraji zájmu veřejnosti a zastiňuje ho viditelnější drogová problematika. Je nutné konstatovat, že alkohol, i přesto, že je legální, pořád zůstává drogou srovnatelnou s kokainem nebo opiáty. Nabaluje na sebe celou řadu negativních jevů, jako je kriminalita, rozvodovost, sekundární chronická až smrtelná onemocnění.

Zdroj: Závislost na alkoholu

Infuze pro léčbu alkoholiků

Jediná infuze ketaminu v kombinaci s motivační terapií může zdárně řešit poruchy užívání alkoholu. Zabývala se tím jedna randomizovaná pilotní studie [1] kontrolovaná midazolamem.

Cílem této studie bylo pokusit se nahradit farmakoterapii a behaviorální léčbu poruch souvisejících s užíváním alkoholu, protože jejich účinky jsou omezené ve své účinnosti a nová léčba s inovativními mechanismy by byla cenná. V této pilotní studii autoři testovali, zda jediná subanestetická infuze ketaminu podaná dospělým se závislostí na alkoholu a zapojeným do motivační posilovací terapie ovlivňuje výsledky pití.

Zdroj: Infuze a alkohol

Poraďte se nejprve se svým dermatologem nebo jiným lékařem, pokud chcete používat toto mýdlo. Aktivace léčebných výhod mýdla vzniká po jeho namočení do teplé vody po dobu 20 vteřin. Toto je nutné provádět před každým použitím mýdla. Mýdlo by se mělo používat nejprve jednou denně – v závislosti na typu pokožky a pH. Později může dojít k postupnému zvyšování aplikace. Pokud se objeví nepříjemná suchost a odlupování pokožky, je důležité, aby došlo ke snížení počtu používání na jednou denně nebo každý druhý den. Před každou aplikací by mělo dojít k odstranění veškerých řetízků, náramků nebo prstýnků.

Zdroj: Mýdlo se sírou

Aplikace a použití

  • Krok 1: VOLUMORPHOSE - V závislosti na délce vlasů je potřeba zvážit množství přípravku. Obsah ampulky se vetře do suchých vlasů. Aplikaci opakovat zhruba 1 x měsíčně anebo po 5 až 10 umytích.
  • Krok 2: Kérastase Bain VolumactiveKérastase Soin Volumactive - Po aplikaci přípravku na objem je potřeba vlasy pečlivě umýt vhodným přípravkem. Šamponová lázeň pro jemné a zplihlé vlasy, která vlasy posiluje a dodává objem, je ideálním řešením. Posilující péče Soin Volumactive chrání a zpevňuje, dodává plnost a hebkost citlivým vlasům.
  • Krok 3: Kérastase Spray Volumactive - finální péče ve spreji pro dodání objemu účesu.

Zdoj: www.vlasy.cz

Zdroj: Revoluční novinka pro jemné vlasy


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Jiří Dvořák


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP