Pikantní skořicová limonáda
S nádechem skořice, hřebíčku a nového koření je tato limonáda chutnou letní pochoutkou, kterou si oblíbí celá rodina. Tuto pikantní limonádu mají rádi i vybíraví jedlíci!
Zdroj: Skořicová limonáda
S nádechem skořice, hřebíčku a nového koření je tato limonáda chutnou letní pochoutkou, kterou si oblíbí celá rodina. Tuto pikantní limonádu mají rádi i vybíraví jedlíci!
Zdroj: Skořicová limonáda
V naší poradně s názvem SKOŘICOVA LIMONADA OD DADY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel NELL.
prosim pošlete mi recept na skořicovou limonadu od Dady Patrasove.Nemužu ho nikde najit děkuji moc.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.
Tady je ten recept na léčivý nápoj ze skořice: www.ceskaordinace.cz…
Zdroj: diskuze Skořicova limonada od Dady
Musíte napustit vanu horkou vodou a dát do ní 2 lžíce strouhaného zázvoru. Pokud není k dispozici zázvor, tak stačí zázvorový olej (8 – 10 kapek). Doporučuje se být v této koupeli asi 30 minut, protože do této doby zázvor pomáhá zmírňovat bolest a stres.
Tato koupel se stala součástí moderního životního stylu. Zázvorová koupel je ideální způsob, jak si odpočinout a dopřát si nějaký odpočinek od každodenní rutiny.
Zdroj: Zázvorová koupel
V diskuzi SKOŘICOVÁ LIMONÁDA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva .
délá se z celé skořice, popíjet se může celý den, je to na zlepšení paměti, ale nevím, zda zlít horkou vodou, nebo studenou
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Zdroj: diskuze Skořicová limonáda
Omáček vhodných k tempuře je velké množství a záleží na chuti strávníka. Může se podávat sladkokyselá, pepřová, chilli, česneková, cizrnová, sojová, zázvorová omáčka a spousty dalších.
Zdroj: Tempura
Zázvorová koupel není náhrada za vaši běžnou koupel. Tato lázeň se smí provádět pouze 2 krát týdně. I když, nadměrné pocení ze zázvorové koupele podporuje vyplavení toxinů, může způsobit dehydrataci. Proto je dobré pít dostatečné množství vody před touto koupelí. Po zázvorové koupeli může nastat pocit únavy, proto by se měla dělat těsně před tím, než se jde spát. Lidé s hypertenzí nebo kardiovaskulárními problémy by se měli poradit se svým lékařem, zda mohou podstoupit tuto koupel.
Zdroj: Zázvorová koupel
V diskuzi ZÁZVOROVÁ KOUPEL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan.
Dal jsem si tuto koupel ale na asi 1,5 hodiny.Byl to přijemný hřejivý pocit ne tak draždivý jako když si dáte do vany alpu at už klasickou nebo lesanu.
Během koupele jsem měl mírnou žízen ale to mám vždycky když se koupu dýl a když je voda víc teplá.
Po koupely je znatelný ůčinek hladší plet a uvolnění svalu a vůbec příjemný pocit.
Po koupely jsem si šel lehnout a celou noc jsem spal bez přerušení doslova ůplně jak miminko a to přes 8hodin - opravdu ale opravdu velice kvalitní vyspání.
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Zdroj: diskuze Zázvorová koupel
Zázvor oloupejte a jednu část nastrouhejte na hrubším struhadle, tu druhou pak nakrájejte na tenké plátky. Všechen zázvor dejte do kastrůlku (i ty „vlásky“, které vám nešly nastrouhat) a zalijte jej 400 ml vroucí vody. Nechte louhovat cca 10 minut. Tekutinu poté slijte přes sítko, zázvor vyhoďte, výluh okyselte citronovou šťávou a dostatečně oslaďte, nejlépe domácím medem (nemáte-li rádi med, můžete použít třtinový cukr, případně i bílý cukr). Takto připravený koncentrát nechte vychladnout a poté jej skladujte v lednici (několik dní). Až budete chtít limonádu podávat, jednoduše koncentrovaný výluh podle chuti dolijte studenou minerální nebo pramenitou vodou s bublinkami. Minerální voda limonádě dodá nejen příjemný říz a chuť, ale i důležité prvky, které tělo potřebuje. Vyzkoušený poměr je koncentrát s minerálkou 1:1, tedy 400 ml zázvorového výluhu a 400–500 ml minerálky. Limonádu můžete servírovat s ledem a plátky citrusů (limetka, citron, pomeranč).
Zdroj: Zázvor při kojení
V naší poradně s názvem NEMOC DNA A ZAKÁZANÉ POTRAVINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabriela.
Chcela by som vedieť presne, ktoré potraviny sú vhodné a ktoré nevhodné pri zvýšenej hladine kyseliny močovej. Ďakujem
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Pro snížení kyseliny močové se vyhněte těmto potravinám:
- Pivní a obilné alkoholické nápoje (jako je pivo, vodka a whisky);
- Maso, jehněčí a vepřové maso;
- Vnitřnosti, jako jsou játra, ledviny a maso ze žláz, jako je brzlík nebo slinivka břišní;
- Mořské plody, zejména měkkýši, jako jsou krevety, humři, mušle, ančovičky a sardinky;
- Výrobky s vysokým obsahem fruktózy, jako je limonáda a některé džusy, cereálie, zmrzlina, cukrovinky a rychlé občerstvení.
Nejlepší potraviny pro dietu u dny:
- Nízkotučné mléčné výrobky, jako jsou jogurty a odstředěné mléko;
- Čerstvé ovoce a zelenina;
- Ořechy, arašídové máslo a různá semínka;
- Kvalitní tuk a olej;
- Brambory, rýže, chléb a těstoviny;
- Vejce (s mírou);
- Maso, jako je ryba, kuře a červené maso, je dobré s mírou (kolem 120 až 160 gramů denně).
Zdraví Cempírek!
Zdroj: diskuze Nemoc dna a zakázané potraviny
Ingredience: ½ šálku sójové omáčky, 1 lžíce nastrouhaného zázvoru, ¼ šálku bílého vína, 1 stroužek česneku, 3 lžičky cukru
Technologický postup: Smícháme a marinádu použijeme k marinování masa. Marinujeme asi 1 hodinu, necháme odkapat a pak grilujeme.
Zdroj: Marináda na maso na gril
Zdroj: Okurková limonáda
Vložte nakrájený citron, zázvor a všechen cukr do velké mísy nebo silného džbánu. Vše rozmačkejte šálkem na kávu nebo vařečkou. Vmíchejte nalámanou tyčinku skořice a citrónovou šťávu. Dejte stranou.
Nechte 30 minut odležet, aby se rozvinula kořeněná chuť. Sceďte do dvoulitrové konvice. Chlaďte, dokud nebudete připraveni k podávání.
Zdroj: Skořicová limonáda
Ingredience: 1 ½ šálku kečupu, ¼ šálku sójové omáčky, ¼ šálku cukru, 1 lžička soli, 1 lžička hořčice, 1 stroužek česneku, ½ lžičky drceného zázvoru
Technologický postup: Česnek rozetřeme a vše smícháme. Použijeme k marinování masa – polijeme maso a necháme v klidu asi 2 hodiny. Maso poléváme také při grilování.
Zdroj: Marináda na maso na gril
Vyrábět okurkový fresh ne všechny restaurace baví, naštěstí existuje ještě jednodušší řešení – náhražka v podobě okurkového sirupu. Ovocné sirupy se při výrobě nápojů používají běžně, takže proč by to nešlo i s okurkami. Konkrétně se dá použít okurkový sirup Giffard. Giffard vyrábí sirupy opravdu z ovoce/zeleniny, takže chuťově jsou dobré. Namíchání koktejlu podle chuti vůbec nic nebrání, výborná je okurkáda v kombinaci s Tonicem, citronovou šťávou nebo „alko varianta“ s ginem a Tonicem. Asi by se toho k okurkám hodilo daleko víc, ale to už je na vás, co vyzkoušíte?
Zdroj: Okurková limonáda
Tahle vynikající a snadná zázvorová vychytávka provětrá pěkně vaše vlasy a skutečně je dostane do stavu, kdy vlasy rostou rychleji! Zázvor se používá, aby vlasy rostly rychleji, protože se svými silnými stimulační účinky zázvor zvyšuje prokrvení pokožky, které pak může mít za následek rychleji rostoucí vlasy. Na rychlejší růst vlasů budeme potřebovat jednu lžíci jemně nastrouhaného čerstvého zázvoru a jednu lžíci sezamového nebo jojobového oleje. Tyhle ingredience smícháme dohromady a formou masáže hlavy ji vpravujeme do pokožky. Necháme ji zde půl hodky působit a pak ji důkladně opláchneme tekoucí vodou. Komu se moc mastí vlasy, tak může při oplachování použít vodu s jedlou sodou a pak to spláchnout vodou. Tato zázvorová masáž na růst vlasů se aplikuje po umytí vlasů oblíbeným šampónem.
Zdroj: Jak funguje zázvor na vlasy
Okurku oloupejte a najemno nastrouhejte na struhadle. V míse okurku zalijte litrem vody a přisypte asi 2 lžíce cukru a přidejte zhruba stejné množství šťávy z citrusů. Poměr je spíš orientační, někomu bude vyhovovat limonáda sladší, někomu zas kyselejší. Celou směs lehce promíchejte a následně rozmixujte tyčovým mixérem. Téměř hotovo! Teď ještě vzniklou směs proceďte přes sítko do džbánu. A je to! Dejte vychladit do lednice – teplá není vůbec dobrá. Servírujte do vysokých sklenic. A to, co vám zbylo v sítku, můžete taky konzumovat – takový okurkový salát na sladko.
Zdroj: Okurková limonáda
Ve velkém hrnci přiveďte k varu 4 hrnky vody, cukr, skořici a hřebíček. Snižte teplo; vařte 10 minut. Odstraňte z tepla a vyhoďte skořici a hřebíček. Nechte zchladnout a nalijte do velkého džbánu. Vmíchejte limetku, citron, citronovou šťávu a zbývající vodu. Chlaďte alespoň 1 hodinu. Podávejte ve vychlazené sklenici v mrazáku. V případě potřeby ozdobte tyčinkou skořice. Lze podávat i teplé.
Zdroj: Skořicová limonáda
Zdroj: Detoxikační dieta na 28 dní
Obilná limonáda je kvašený nápoj, který je levný, snadno vyrobitelný, osvěžující k pití a plný úžasných živin pro tělo. Tato limonáda obsahuje probiotika, vitamíny B, K, E, proteiny a enzymy. Díky tomuto obrovskému příjmu vitamínů dochází k podporování trávicího traktu.
Výroba obilné limonády:
Zdroj: Detoxikační dieta na 28 dní
Standardní okurkáda se dělá jednoduše tak, že nakrájíte okurky na kostičky, rozmixujete na kaši, zalijete vodou, necháte chvíli odstát (v ideálním případě přes noc) a podle chuti dosladíte. A hlavně pořádně vychladit, teplá okurkáda není dobrá. Můžete ji připravovat z oloupaných nebo neoloupaných okurek, je to jedno, ale druhá varianta bude výrazně zelenější. Samotné okurky je dobré přecedit, pokud nechcete pít okurkový salát.
Okurková limonáda zní možná trochu zvláštně, ale je doopravdy chutná, osvěžující a rozhodně je to příjemné zpestření mezi těmi všemi nápoji, které obvykle pijeme. Takže, proč si ji nevychutnat i doma? Potřebujete jen následující ingredience a „recept“ (příprava je totiž tak snadná, že se to ani neodvažujeme nazvat receptem).
Zdroj: Okurková limonáda
Copyright © 2012 - 2024 NetConsulting Praha s.r.o.