Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ZDRAVOTNÍ VÝHODY

OBSAH

Výhody hřebíčku

Odhlédneme-li od dochucování pokrmů, je hřebíček používán i pro své zdravotní výhody. Hřebíček je koření přinášející mnoho pozitiv:

  • chrání tělo před oxidačními procesy;
  • chrání proti nemocem, jako je rakovina, cukrovka, srdeční onemocnění, makulární degenerace, artritida a Alzheimerova choroba;
  • obsahuje protizánětlivé složky;
  • funguje jako mírné anestetikum;
  • má antibakteriální vlastnosti;
  • zlepšuje trávení a střevní zdraví;
  • posiluje imunitní systém;
  • čistí krev.

Zdroj: Léčivé výhody hřebíčku a jeho využití v každodenním životě

Poradna

V naší poradně s názvem ELIQUIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tereza.

Dobrý den. Od července 2017 jsem si píchala clexane forte. Dnešním dnem jsem začala užívat eliquis 2*5mg a chci se zeptat, zda se u eliquisu měří hodnota quick, jako tomu bylo u warfarinu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Eliquis má oproti Warfarinu výhody v tom, že u něj není třeba dodržovat speciální dietu a zároveň ani není třeba pravidelně měřit INR - Quickův test.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Eliquis a alkohol

Recepty s obsahem hřebíčku

Výhody hřebíčku jsou využívány v různých receptech, které mohou být konzumovány každý den:

  • po přidání do jídla zvyšuje jeho zdravotní přínos;
  • zvyšuje chuť polévek;
  • může být přidán k cibuli a česneku při restování;
  • může být přidán do jablečného moštu;
  • přidává se spolu s rozinkami a vlašskými ořechy do náplní moučníků;
  • dává se do koláčů a chlebů.

Zdroj: Léčivé výhody hřebíčku a jeho využití v každodenním životě

Poradna

V naší poradně s názvem LÁZNĚ PO OPERACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna korbelová.

Dobrý den, jsem po rakovině prsu.Ukončená léčba ..operace,chemoterapie,ozařování, bioterapie - prosinec 2016. Nyní užívám Tamoxifen. V lázních jsem byla v lednu 2017.Prosím,mám ještě nárok na opkovanou lázeňskou péči? Zdravotní pojišťovnu mám Českou průmyslovou. Předem děkuji za odpověď. Korbelová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Po rakovině prsu je možné žádat o lázně. Do dvou let po ukončení léčby máte nárok na tři týdny komplexní lázeňské péče - ubytování i lázeňské procedury vám hradí zdravotní pojišťovna. O tom, jestli skutečně lázně dostanete uhrazené od své zdravotní pojišťovny, může rozhodnout jedině její posudkový lékař. Kladné rozhodnutí můžete posílit tím, že do návrhu na lázně přidáte písemné vyjádření vašeho onkologa, že lázeňskou péči ve vašem případě doporučuje. Návrh na lázně zpracovává váš praktický lékař, kontaktujte ho, až budete mít v ruce dobrozdání od svého onkologa. A jaké lázně si vybrat pro následnou léčbu / rekonvalescenci po rakovině prsu? Mezi lázně vhodné po rakovině prsu patří Karlovy Vary, Mariánské Lázně, Františkovy Lázně a Luhačovice. Výhody a nevýhody jsou v zásadě finanční. Když si během pobytu budete chtít užít kávu a zákusek v cukrárně, popřípadě jít na nějakou kulturní akci, tak Karlovy Vary a Františkovy Lázně vás finančně vysají dokonale. Oproti tomu nízké náklady, klid a krásu nabízí především Luhačovice a pak i Mariánské Lázně.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lázně po onkologické operaci prsu

Vůně česnekové tinktury

Česneková tinktura má opravdovou vůni česneku. Jedna z hlavních účinných složek, která dává česneku zdravotní vlastnosti je známá jako acillin, který také dává česneku charakteristickou silnou vůni. Tato sloučenina je nejvíce účinná látka v česneku, co se týče zdraví. Je nutné, aby byla ponechána v tinktuře pro její zdravotní výhody. Acillin obsahuje síru, která dává česneku charakteristickou ostrou vůni. Česneková tinktura má česnekovou vůni.

Zdroj: Česneková tinktura a její zdravotní účinky

Diskuze

V diskuzi ZTRÁTA EREKCE PO OPERACI PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kondor.

Ztráta erekce je většinou 100% a je to dlouhodobá záležitost, která se časem rozhodně nezlepší. Stejně tak inkontinence se mírně snižuje, ale rozhodně nezmizí. Řešení je jenom smíření se s tím a nosit vložky. Má to ale i své výhody. Nemusíte se dřít na nadržených babách a tím si prodloužit život. Proč myslíte, že muži v průměru umírají dříve než ženy?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tomáš.

Inkontinence jde zredukovat pravidelným cvičením stahováním svěrače, dechovým cvičením a cviky na pánevní dno, pak jsou Lázně Slatinice u Olomouce, kde je přímo rehabilitační program po operaci prostaty (do jiných lázní s inkontinencí nelze jet). Rok od operace prostaty se může na inkontinenci jít na další prostatu, kde vám vloží za močový měchýř jakousi manžetku - pak by mohla inkontinence zmizet úplně ale pořád se musí alespoň trochu cvičit. Na erekci jsou buď to inplantáty do penisu, injekce nebo gely a to pak můžete píchat jako šicí stroj. Vše si musíte najít na netu a říct urologovi co vám má napsat. Někteří doktoři jsou úplně pitomí a neví ani co si dát na oběd. Držím palce.

Zdroj: diskuze Operace prostaty a erekce

Zdravotní výhody modro zelené řasy

Výhody modro zelené řasy jsou rozsáhlé, zejména zodpovídají za přísun kyslíku do živých buněk. Představte si, jak silné účinky může modrozelená řasa nabídnout lidskému tělu. Stačí jen jedna lžíce těchto řas a omezí se oční problémy s pojené s nedostatkem vitamínu A. Podpůrné účinky byly prokázány u esenciální mastné kyseliny GLA, což je gama linolenová kyselina. Tato kyselina společně s modrou řasou odstraňují nedostatek železa a bílkovin u kojenců. V součastné době existuje mnoho známých a dobře zdokumentovaných přínosů modro zelené řasy.

Zdroj: Modro zelená řasa

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaromír.

Dobrý den chtěl se zeptat je mi 23 let na horním patře mám pár svích zubu a mástek mám nárok na zubní protézu od pojištovny děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Každá zdravotní pojišťovna má vlastní podmínky úhrady zubních náhrad. Poraďte se se svým stomatologem, co je možné s vašimi zuby provést a pak požádejte zdravotní pojišťovnu o úhradu.

Zdroj: diskuze Dotaz

Výhody brambor

  • Pomáhají zesvětlit kožní skvrny.
  • Jsou prospěšné při hojení kožních ekzémů. Nastrouhejte brambory a vymačkejte z nich šťávu. Naneste na kůži.
  • Plátky brambor mohou být též použity k očištění pleti.
  • Brambory mají adstringentní (stahující) účinek, zmírňují otoky okolo očí. Použijte plátek brambory jako obklad na víčka nebo nastrouhejte syrovou bramboru, kterou použijete jako obklad.

Zdroj: Zdravotní účinky brambory na pleť

Diskuze

V diskuzi OBŘEZANÝ PENIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana.

Můj manžel je od malička obřezaný a nemá předkožku.díky své matce,která mu to zařídila.Tak nějak to dopadlo i u našich dvou synů,obřízku mají od 2 let.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdenek.

Jo a ještě. Neříkám, že má být obřízka povinná pro všechny chlapce v porodnici. Ale také to není žádný problém a nějaké výhody to nesporně nese. A holek se taky nikdo neptá, zda jim smí nevratně zohavit uši. Moje dcera je třeba rozpíchané nemá. Ale o takovou diskuzi asi paní co ji založila nestála. Ptal jsem se, o čem by chtěla diskutovat.

Zdroj: diskuze Obřezaný penis

Tyčový vysavač s kabelem

Tyčových vysavačů s kabelem je na našem trhu celá škála, stačí si jen vybrat.

Zdroj: Výhody tyčového vysavače

Poradna

V naší poradně s názvem PODVÁZÁNÍ VAJEČNÍKŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stana.

Dobrý den,je mi 42 brala sem depoproveru kterou už podle špatných výsledků brát nemůžu a prášky nechci...jeden samovolný potrat a mám jedno dítě narozené dřív rizikové ležela sem celé tehu v nemocnici a chtěla bych na podvázání vaječníků a jelikož mám zánět tračníku a caste záněty močáku pracují u chladaku tak jestli mám nárok to neplatit ...děkuji za odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Máte šanci na to, aby vám byla sterilizace udělána na náklady zdravotní pojišťovny ze zdravotních důvodů. Dohodněte se svým gynekologem, aby vám to vyjednal s vaší zdravotní pojišťovnou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Podvázání vaječníků

Tyčový vysavač Eta

Firma Eta přichází na trh s nabídkou tyčových vysavačů, které můžete vidět zde.

V dTestu tyčové vysavače Eta nebyly testovány.

Zdroj: Výhody tyčového vysavače

Poradna

V naší poradně s názvem KDY MÁ PACIENT PO OPERACI NÁROK NA LÁZNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Jsem od 25.6. 2016 po operaci plotýnky u levé lopatky. Mám nárok na lázně ? A od kdy a kolik mě to bude stát peněz.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Přesně na tyto otázky je třeba se dotázat u své zdravotní pojišťovny. Každá zdravotní pojišťovna má jinou politiku prevence a tím pádem i odlišný přístup k úhradám lázeňské péče.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kdy má pacient po operaci nárok na lázně

Tyčové vysavače Miele

Firma Miele přichází na trh s nabídkou tyčových vysavačů, které můžete vidět zde.

Tyčové vysavače Miele však nebyly dTestem testovány.

Zdroj: Výhody tyčového vysavače

Poradna

V naší poradně s názvem NÁROK NA LÁZNĚ PO OPERACI TLUSTÉHO STŘEVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlado Hejny.

Mám po AKUTNÍ oPERACI TLUSTÉHO STŘEva S vÝvodem -stomii.
Mám nárok na lázně?
Kdo je musí navrhnout případně doporučit?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Odpověď, jestli máte nárok na lázně, vám dá jedině vaše zdravotní pojišťovna. Žádost o lázně sepíše praktický lékař. Vy se předběžně můžete telefonem dotázat u své zdravotní pojišťovny jaké máte možnosti pooperační péče.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nárok na lázně po operaci tlustého střeva

Tyčový vysavač s rotačním kartáčem

Tyčový vysavač s rotačním kartáčem je dle výrobců určený pro účinnější vysávání podlah. Kartáč můžete jednoduše vyjmout a vyčistit. Zde je nabídka tyčových vysavačů s rotačním kartáčem.

Zdroj: Výhody tyčového vysavače

Poradna

V naší poradně s názvem NA CO VŠE LZE POUŽÍVAT SMRKOVOU MAST? NA KTERÉ ZDRAVOTNÍ PROBLÉMY? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Zajímá mně na které zdravotní problémy, kromě mykozy nehtů je vhodná smrková mast

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pryskyřice ze smrku a mast z ní vyrobená má pouze protiplísňové účinky a může zahubit dermatofyty, což je společný název pro 3 druhy hub, které mají neblahý vliv na kůži, vlasy a nehty člověka a zvířat. Nejlepší čas na sběr pryskyřice je červen a červenec.
Jiné účinky má zase esenciální olej získaný ze smrku. Ten účinkuje podobně jako antibiotika při léčbě infekcí způsobených bakteriemi, jako jsou Salmonella enteritidis, Escherichia coli, Bacillus subtilis a Staphylococcus aureus.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Na co vše lze používat smrkovou mast? Na které zdravotní problémy?

Úleva od bolesti

Hořčík uvolňuje svaly, čímž zmírňuje bolest a omezuje způsobené nepohodlí. Nedostatek hořčíku se projevuje únavou a častými křečemi.

Zdroj: Výhody vápníku a hořčíku

Poradna

V naší poradně s názvem LÁZNĚ PO OPERACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hanna Bukovetska.

Dobry den.Jsem po operaci pravého ramena.Težka ruptura rotatorove manžety. Mám nárok na komplexní lázeňskou péči?Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

O tom, jestli máte nárok na lázně, může rozhodnout pouze posudkový lékař vaší zdravotní pojišťovny. Pro kladné rozhodnutí pomůže doporučení od vašeho ortopéda, kde výslovně uvede, že doporučuje lázeňskou léčbu. Zajistěte si ho a pak u svého praktického lékaře sepište žádost o lázně. Zdravotní pojišťovna rozhodne do 30 dnů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mám po osteotomii kolene nárok na komplexní lázně

Zdraví srdce

Zvýšený příjem vápníku je důležitý pro lidi, kteří mají problémy se srdeční činností. Napomáhá zejména ke snižování krevního tlaku. Podílí se rovněž na srážlivosti krve a reguluje srdeční rytmus.

Zdroj: Výhody vápníku a hořčíku

Jaké jsou zdravotní přínosy masáží?

Mnoho druhů masáží nabízí výhody nad rámec prosté relaxace. Zde jsou jen některé ze zdravotních problémů, které mohou mít prospěch z masáže. Měli byste se poradit se svým lékařem, jestli je pro vás masáž vhodná. Masáže jsou účinné na:

  • Bolesti zad.
  • Bolesti hlavy, masážní terapie může snížit počet migrén a také zlepšit spánek.
  • Artrózu, klienti, kteří obdrželi hodinovou švédskou masáž buď jednou, nebo dvakrát týdně, tak měly zlepšení bolesti, ztuhlosti a funkce.
  • Rakovinu, masáž u rakoviny se používá jako doplněk tradiční, západní medicíny. Masáž může podpořit relaxaci a snížit výskyt příznaků rakoviny nebo vedlejších účinků léčby. Může pomoci se snížením bolesti, otoků, únavy, nevolnosti nebo deprese a může zlepšit funkci imunitního systému.
  • Úzkost, masáž pomáhá ke snížení úzkosti a deprese, zvyšuje hladinu neurotransmiterů, které pomáhají snížit právě depresi.

Zdroj: Masáže

Zdravotní výhody česnekové tinktury

Česnek má obrovské množství zdravotních výhod.

  • Česnek má antibakteriální a antibiotické vlastnosti. Použití česneku pro jeho antibiotické vlastnosti je známé už po staletí, kdy byl používán k zastavení moru a sněti slezinné. To je přímo spojeno se sirným acillinem, který je znám díky této silné bylině.
  • Česneková tinktura má protivirové účinky.
  • Česnek je antimykotický.
  • Může být použit jako přírodní repelent proti komárům.
  • Je to silný antioxidant, který pomáhá v boji proti stárnutí a oxidaci v těle.
  • Česneková tinktura je velmi užitečná, protože snižuje krevní lipidy, jako je cholesterol a triglycerid v krvi.
  • Česnek je považován za účinnou bylinu v boji proti nemocem oběhové soustavy, jako je vysoký krevní tlak a ateroskleróza.
  • Česneková tinktura může být použita na akné, tedy pokud se bude používat lokálně.
  • Česneková tinktura může být použita k léčbě ušní bolesti a k léčbě ušních infekcí.
  • Česnek může být používán pro boj s mykotickou infekcí.
  • Antivirové vlastnosti česneku mohou pomoci k odstranění bradavic.
  • Česneková tinktura může být použita externě k léčbě virových infekcí kůže (na nohou), na rány nebo na vředy.
  • Česneková tinktura může být také použita jako přírodní lék na viry chřipky, streptokoky, na červy a roupy.
  • Česneková tinktura se dobře uplatní při respiračních onemocněních, také na vysoký krevní tlak, nachlazení, problémy s ledvinami a s močovým měchýřem.

Zdroj: Česneková tinktura a její zdravotní účinky

Tyčové vysavače 2 v 1 

To, co platí o tyčových vysavačích s kabelem, platí i u tyčových vysavačů 2 v 1, které můžete použít nejen jako klasické vysavače, ale i jako ruční vysavače pro údržbu kuchyně, auta a jiných prostor. Zde si můžete prohlédnout nabídku na našem trhu.

Zdroj: Výhody tyčového vysavače

Zdravotní výhody

Míchané nápoje z dubové kůry byly používány domorodými Američany k léčbě průjmů, úplavice, vředů v ústech a kožních problémů. Dubová kůra je ideální pro uvolnění ledvinových kamenů, močového měchýře a žaludečních kamenů. Také pomáhá s inhibováním bakterií, které jsou spojeny s těmito kameny. Rovněž je vhodná k léčbě vředů a poruch sleziny. Je možné ji využít i k zastavení krvácení z nosu, plic, žaludku a konečníku. Perorální použití dubové kůry působí jako diuretikum. Bílá dubová kůra neléčí základní onemocnění, ale snižuje jeho příznaky. Extrakt z dubové kůry je vhodný k léčbě bolestivých ledvinových kamenů a napomáhá efektivní funkci ledvin.

V moderní alternativní medicíně se používá extrakt z dubové bílé kůry k odstranění parazitů z trávicího traktu a ke snížení bakterií.

Řada komerčně vyráběných doplňků stravy s obsahem dubové kůry má spíše detoxikační vlastnosti. Extrakt bílé dubové kůry je hlavní přísadou v léčivých přípravcích určených zejména pro léčbu střevních parazitů a při hubnutí. Extrakt z dubové kůry je vhodný i na hemoroidy, protože snižuje nepohodlí. Také je možné jej využít na zánět dásní.

Zdroj: Dubová kůra jako lék

Respirační zdraví

Hořčík ovlivňuje správnou funkci plicních stěn, rozšiřuje dolní cesty dýchací, což pomáhá zejména astmatikům (usnadňuje dýchání), dokonce může zabránit astmatickému záchvatu tím, že znemožní stahy průduškových svalů. Pomocí hořčíku může být snížena dušnost a sípání.

Zdroj: Výhody vápníku a hořčíku


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP