Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ŽENU

OBSAH

Jak poznám frigidní ženu

Poznat frigidní ženu zajisté nelze na první pohled. Dojdete k tomu vzájemným poznáváním. I když někdy se to dá vydedukovat už pouhým nezájmem o opačné pohlaví. Prostě odpor k mužům a hlavně sexu jako takovému. Taková žena má ve většině případů psychický problém z mládí, z rodiny nebo z prožitého předchozího vztahu. Naše tělo je vystavované značnému stresu každodenního života. Působí na nás různé zátěže, znečištěné životní prostředí, problémy doma i na pracovišti a v tomto rychlém tempu si přestáváme všímat jeden druhého.

Zdroj: Frigidita a její léčba

Diskuze

V diskuzi OBŘÍZKA CHRÁNÍ ŽENU PŘE HPV se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

V článko o obřízce je dost nesmylů. Muži s obřízkou kvasinkovými infekcemi netrpí, protože po ůplné obřízce není nikde na penisu vlhký prostor, kde by se množili. Taky obřezaní muži nepřenáší HPV viry způsobující rakovinu děložního čípku www.obriezka.sk/hpv-… .
Tady výtah ze odborné studie o HPV virech:

If the man had had 6 or more sexual partners and was
uncircumcised his monogamous female partner was 5.6 times
more likely to have cervical cancer than was the case for such
‘‘high-risk‘‘ men who were circumcised

Přeloženo: Jestliže neobřezaný muž měl alespoň 6 sexuálních partnerek, tak jeho současná partnerka má 5,6x VYŠŠÍ pravděpodobnost na rakovinu dělož. čípku (HPV viry) než kdyby pohlavně žila s OBŘEZANÝM mužem se sexuálně vysoce rizikové skupiny (= mnoho rizikového sexu s muži i ženami).
Celé je to podrobně tady: minus.com/lk4kHOOlWxsWE
(po stažení do PC je to ostřejší) a stačí se podívat se na str. 4 (předkožka=brána pro viry) a pak na str. 7 „Cervical cancer“.

A navíc Obřízka v dospělosti nenarušuje sexuální uspokojení ona.idnes.cz/obrizka…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Obřízka chrání ženu pře HPV

Zkušenosti

Hamiltonův hmat nezpůsobí porod, pokud není vše k porodu připraveno. Záleží na zralosti plodu a provádí se pouze v termínu porodu k urychlení jeho začátku. Hamiltonův hmat je jedna z možností, jak napomoci spuštění porodu. Jedná se o mechanickou metodu (provádí se rukou). Díky tomu dochází ke zvýšenému vylučování prostaglandinů (chemické látky přirozeně vylučované v těle), což následně vede k rozběhnutí porodu. Podmínkou pro provedení tohoto hmatu je prostupné děložní hrdlo.

Lékař vsune prst jedné ruky co nejhlouběji do vaginy, zatímco druhou tlačí na stěnu břišní a krouživým pohybem uvnitř středu čípku odloupne vak blan od děložní stěny. Následně dojde k vyplavení prostaglandinů, tedy hormonů, které mají pozitivní vliv na spouštěcí mechanismus porodu. Samotný zákrok může být pro ženu nepříjemný, někdy může pociťovat pálení, štípání, či dokonce bolest. Většina maminek popisuje, že jim tento zákrok pomohl. Vždy samozřejmě záleží na zkušenostech a šikovnosti lékaře, ten by však měl v každém případě ženu na Hamiltonův hmat předem upozornit a vyžádat si její souhlas. Hamiltonův hmat v každém případě nepatří k běžně prováděným zákrokům.

Zdroj: Hamiltonův hmat

Poradna

V naší poradně s názvem TESTOSTERONU PŘEBYTEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vojta.

Zajímal by mne názor lékaře či odborníka na to jak snížit množství testostronu u muže. Je mi 57, mám o 22 let mladší ženu a bohužel ona má mnohem menší potřebu sexu než já.
Chtěl bych bezpečně snížit svůj sexuální apetit , abych svoji ženu neobtěžoval a přitom milenku nechci, nemám zájem podvádět a svoji rodinu mám moc rád. Lék Cyproteron a další mají podle všeho mimořádně velké riziko negativních vedlejších účinků . Snad až k riziku nádorového onemocnění mozku. Existuje prosím způsob jak svoji chuť na sex výrazně snížit, či úplně eliminovat?
Děkuji moc

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Určitě existuje způsob, jak snížit svůj sexuální apetit bez pomoci léků. Normálně k tomu použijte masturbaci. Pomocí orgasmů dosažených svépomocí ulevíte svému tělu a snížíte tak chuť na další sex. Je to bezpečné, bez vedlejších účinků a funguje to na 100%.
Dalším způsobem, kterým se dá snížit sexuální touha, je kastrace nebo vasektomie. Tyto zásahy Vás zcela zbaví chuti na sex, ale jsou nevratné.
Léky, které potlačují sexuální chtíč, bych ve Vašem případě nedoporučoval. Je to škoda se zbavovat libida za cenu výrazných biologických změn spojených s jejich užíváním.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Testosteronu přebytek

Znamení: RYBY (21. února – 20. března)

Charakteristika tohoto znamení:

Pro ženu zrozenou ve znamení Ryb je typická klidná povaha, její jemnocit a duchovní založení, zároveň je to ale velmi silná osobnost, která může mít problém s prosazováním svého názoru vzhledem k její nekonfliktnosti. Pro ženu v tomto znamení není důležité být ve společnosti středem pozornosti, naopak jí vyhovuje příliš nevystupovat z davu. Žena v tomto znamení se ráda stará nejen o své blízké ale i lidi v okolí, kteří potřebují pomoct. Žena v tomto znamení se snaží vyhnout hádkám a naopak kolem sebe nastolit pohodovou atmosféru.

Doporučované vůně pro Ryby (ženu):

Pro takovouto ženu se hodí parfémy s romantickou vůní, rozhodně nejsou vhodné těžké a kořeněné parfémy. Ženám ve znamení Ryb vyhovují parfémy s vůní cedrového dřeva, hedvábí, květin a ovoce.

Doporučované parfémy:

Eternity Acqua for Her (Calvin Klein), Eden (Cacharel), Acqua di Gio (Giorgio Armani), L´eau d´Issey Miyake, Incanto Shine (Ferragamo), Mexx Fresh Women, Harmonie Les Fleur de Bach

Zdroj: Parfém podle horoskopu pro ženy

Poradna

V naší poradně s názvem PITYRIASIS ROSEA LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Magdalena Tesařová.

Dobrý den,

může se toto onemocnění přenést na těhotnou ženu?

děkuji za odpověď

zdraví

Magda Tesařová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Pityriasis rosea se může přenést na budoucí maminku i během těhotenství. Je třeba nechat si prohlédnout příznaky u kožního lékaře a pak použít zevní léčbu.

Zdroj: diskuze Pityriasis rosea léčba

Znamení: BÝK (21. dubna – 21. května)

Charakteristika tohoto znamení:

Pro ženu v tomto znamení je typické, že nade vše jí je rodina a její práce. Nepotřebuje být středem pozornosti, stačí jí, když povede spokojený život s naplňující prací. Žena ve znamení Býka je obvykle velmi zodpovědná, vyrovnaná a praktická, neznamená to ale, že by si ráda nedopřála romantiku nebo luxus, oboje umí ocenit. Velmi ráda si také dopřává příjemné umělecké zážitky. Pro takovouto ženu je důležité i respekt k jejímu soukromí a život v klidu bez hádek, neocení ani přílišné návaly emocí.

Doporučované vůně pro Býka (ženu):

Ženy v tomto znamení se obvykle rozhodují pro osvědčené parfémy, dávají jim přednost před novinkami na trhu. Vůně by měla být bohatá, exotická a pronikavá, ale ne těžká. Vhodné jsou například vůně broskve, santalového dřeva, vanilky a ambra.

Doporučované parfémy:

Burberry for Woman, Burberry Body, Cerruti 1881 Woman, J´adore (Dior)

Zdroj: Parfém podle horoskopu pro ženy

Poradna

V naší poradně s názvem OD KDY SE TVOŘÍ SPERMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřiny.

od kolika let se tvoří ejakulát nebo kdy ho muž má v kolika letech

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tvorba spermatu začíná již v dětském věku. Přesný věk je individuální a bývá v rozmezí 13 až 15 let. Obvykle zdravý chlapec ve věku 14 let má již plně funkční semenné váčky a je schopen oplodnit ženu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Od kdy se tvoří sperma

Znamení: VODNÁŘ (21. ledna – 20. února)

Charakteristika tohoto znamení:

Žena ve znamení Vodnáře bývá extravagantní s originálním myšlením, žena, která se často vymyká společenským konvencím a nesnáší předsudky. Žena ve znamení Vodnáře bývá považována za intelektuálku. Ve společnosti lidí se jeví jako společenská, sympatická osoba, pro niž je důležitá svoboda myšlení a přátelství. Žena Vodnář se také ráda oddává různorodým zájmům, může tedy milovat čtení stejně jako horolezectví. Pro ženu Vodnáře platí, že je upřímná, svobodomyslná a tolerantní, také žena v tomto znamení mívá široký rozhled. Nevýhodou u ženy Vodnáře je to, že ne vždy vydrží u jedné činnosti, je nestálá a pokud ji aktivita nenadchne, nebo ji přestává bavit, tak u ní nevydrží.

Doporučované vůně pro Vodnáře (ženu):

Pro ženu narozenou v tomto znamení se hodí originální parfémy s lehkou vůní: ovocná, květinová, květinovo-dřevitá vůně, tóny růžové pivoňky, jasmínu, kašmírového dřeva.

Doporučované parfémy:

Green Tea (Elizabeth Arden), One (Calvin Klein), Lacoste Pour Femme, Forbidden Euphoria, Davidoff Cool Water Woman

Zdroj: Parfém podle horoskopu pro ženy

Diskuze

V diskuzi VAGINÁLNÍ MYKÓZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karolajda.

Jo kvasinky, neznám ženu co ji neměla aspoň jednou. Já osobně vyzkoušela mnho přípravků a babských rad.V lékárně mě doporučili Enzymax V. Zatím pomáhá a doufám, že se vaginální mykóza nebude vracet.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tercina.

Taky jsem o něm slyšela, je prý opravdu účinný na daný problém. Má ho někdo opravdu vyzkoušený?

Zdroj: diskuze Vaginální mykóza

Znamení: RAK (22. června – 22. července)

Charakteristika tohoto znamení:

Žena v tomto znamení se vyznačuje vysokou vnímavostí a empatií. Takováto žena je obvykle ochotná pomáhat lidem, s nimiž soucítí. O tom, koho si oblíbí, se obvykle rozhoduje intuitivně, ale přesto jí není cizí určitá racionalita. Obvykle je pro ni velmi důležitá její rodina a přátelé.

Doporučované vůně pro Raka (ženu):

Pro ženu v tomto znamení jsou vhodné jednoduché, lehké a romantické vůně, které musí být zároveň svěží. Žena ve znamení Raka neocení nijak výrazně nápadné parfémy, zaujmou je vůně růží a santalového dřeva.

Doporučované parfémy:

Boss Femme (Hugo Boss), Versace Woman (Versace), Anais Anais L´Original (Cacharel), Shine (Heidi Klum), Arlésienne (L´Occitane)

Zdroj: Parfém podle horoskopu pro ženy

Poradna

V naší poradně s názvem TROZARA A ARTROZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel ORLICKÝ.

DOBRÝ DEN, MÁM ZNÁMOU MĚLA RAKOVINU PRSU, KTERÉ JE ODOPEROVÁNO. BYLO JI ŘEČENO, ŽE MUSÍ UŽÍVAT LÉK TROZARA, KTERÝ JI PŮSOBÍ OSLABOVÁNÍ ZRAKU A NEJVYŠŠÍ STUPEN ARTROZY. RÁDA BY ŠETRNĚJŠÍ LÉČBU. JEDNÁ SE O 60 LETOU ŽENU. PROSÍM O RADU.

DĚKUJI ORLICKÝ

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék Trozara může skutečně výrazně zhoršovat vidění, které se stává rozmazané a také může ovlivnit bolestivost kostí a kloubů, které se nazývá atralgie. V obou případech je nutná okamžitá konzultace s lékařem, který lék předepsal. Je třeba aby objektivně zhodnotil stav pacientky a zvážil další léčbu. Poraďte své známé, aby navštívila svého lékaře a popsala mu své problémy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Trozara a artroza

Business formal

Dalším společenským dress codem je "business formal", který je vhodný na formální pracovní schůzky.

Význam pro ženu

Takový dress code pro ženu znamená obléct si buď kalhotový kostým s blůzou nebo košilí doplněný o lodičky na nízkém podpatku, nebo sako s pouzdrovou sukní. V tomto dress codu není místo na experimentování (až na výjimky) s výraznými barvami.

Význam pro muže

I oblek byznysmena má jasně daná pravidla, pro pracovní schůzku by měl muž obléct oblek doplněný košilí neutrální barvy a střihu. Ani kravata by neměla být nijak výrazná. Boty nemusí být nutně černé, ale mělo by se jednat o lakovky. Pokud chce někdo zvolit klasiku, doporučuje se tmavomodrý (případně tmavě šedý) oblek s bílou košilí a černými lakovkami.

Zdroj: Black tie optional

Poradna

V naší poradně s názvem TĚHOTENSTVÍ A BLEŠÍ KOUNUTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bohmova.

Jak může být kousnutí blechou nebezpečné v polovině těhotenství.?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kousnutí od blechy během těhotenství může znamenat riziko vzniku alergické reakce. V oblastech s výskytem malárie může blecha těhotnou ženu nakazit malárií.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Těhotenství a bleší kounuti

Semi formal

Pro menší akce jako jsou třeba firemní večírky, se využívá dress code "semi formal". Na akce podobného typu je tento styl vždy vhodný, i když není uvedený na pozvánce.

Význam pro ženu

Pro ženu se doporučují koktejlové šaty (nikdy se nic nezkazí takzvanými malými černými), při jejich výběru se ale ženy nemusí omezovat jen na černou barvu, jsou přípustné nejen "koktejlky" barevné, ale i různě vzorované. Nedoporučuje se ale přehánět to se šperky (stačí jeden výraznější kousek), i jako obuv by žena měla zvolit uzavřenou obuv a jako doplněk stačí zajímavě zvolené psaníčko.

Význam pro muže

Pro muže se doporučuje obléct kvalitní společenský oblek s vhodnou košilí. Na takovouto akci není třeba mít motýlka ale ani kravatu. Oblek nemusí být jen černý, stejně košile nemusí být bílá. Muž se nemusí bát kombinovat barvu obleku s košilí, ideálně tak aby se sladil se svou partnerkou.

Zdroj: Black tie optional

Diskuze

V diskuzi KNÍŽKA: HLEDÁM ŠTÍHLOU ŽENU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Redakce.

Zájemkyně si mohou knížku objednat přímo na e-mailové adrese autora: honza.zlatohlavek(zavináč)seznam.cz
Cena je 150,- Kč včetně poštovného a s věnováním (bude-li žádoucí). Úhrada probíhá převodem na účet, který Vám bude zaslán e-mailem. Chcete-li si knížku objednat na dobírku, je možné tak učinit přímo v Knižním klubu www.bux.cz/knihy/109…

Pěkný den,
redakce

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Knížka: Hledám štíhlou ženu

Jungle L´Élephant - EDP

Tento parfém z vás učiní ženu, jakou si lze představit pro lepší svět: nespoutanou, nezávislou, moderní, obohacenou stykem s jinými národy a kulturami. Kenzo se rozhodl věnovat této ženě kouzlo nového parfému - překvapivého a výbušného, který pojmenoval Kenzo Jungle L´Élephant.

Zde můžete vidět cenu Jungle L´Élephant - EDP.

Zdroj: Nejoblíbenější parfémy pro ženy

Diskuze

V diskuzi VITAMÍNOVÝ A VYPÍNACÍ KRÉM NA HLUBOKÝ VRÁSKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Albrechtová.

Dobrý den,

chtěla bych poradit, zda níže uvedený krém by byl vhodný pro ženu 60. let s hlubokými vrásky kolem očí, úst, čela s pletí smíšenou, popřípadě, co by jste doporučovali.
K tomu masku, čistící krém.

Děkuji Albrechtová.

Loreal Paris Denní hydratační péče proti ochabování a skvrnám Age Perfect 50 ml

Kód výrobku: kLO001
Obvyklá cena: 499 Kč
Ušetříte: 64 Kč
Dodání: pozítří u vás

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vitamínový a vypínací krém na hluboký vrásky

Jan Zlatohlávek čtenářům portálu Zdraví-léčba.cz:

„Normální chlap zcela podprahově daleko více ocení přirozenou, zdravou krásu, která vychází z ženy, než tu, kterou si na sebe napatlá, nalepí a obleče. V tomto smyslu se mi jeví stránky Zdraví-léčba jako bezvadná věc, které lze jen držet palce a přát spousty nadšených čtenářek“.

Zdroj: Seznamovací thriller: Hledám štíhlou ženu

Diskuze

V diskuzi NASLEDKY PO ANESTEZII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucka.

Dobrý den, chci se zeptat pacient byl na operaci nosních polipu po anestezii začali problémy stále leží na jipu zavodnuje se ma krece bolesti problemy se slinivkou a strevy potrebuji vědět a věřím i tomu že se z toho dostane že jo? Doktoři mu dávají od bolesti morfium nebo co má 2 malé děti ženu a je mu jen 36 let celou dobu byl v dobre fyzické kondici prosím o pomoc a radu ta nevědomost je hrozná...moc díky

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nasledky po anestezii

Žena Vodnář, muž Rak

Muži ve znamení Raka se zdá Vodnářka zprvu málo citlivá. Přitahuje ho její smysl pro spravedlnost. Konflikty nastávají kvůli penězům. On rád šetří, pro ni peníze znamenají svobodu. Sexuální život není ideální ihned. Něžný a vášnivý Rak musí ženu ve Vodnáři předně naučit, že sex může být nádherný, když se dva milují. A ona se učí velice rychle. I přes jejich rozdílnost mohou vztah ustát.

Zdroj: Žena ve znamení vodnář

Warfarin a víno

Při léčbě warfarinem jsou obecně povoleny 2 dl vína. Větší množství zvyšuje účinek warfarinu a riziko krvácení. Sklenka bílého nebo červeného vína (150 ml) má průměrnou energetickou hodnotu 410 kJ a průměrný obsah alkoholu činí 10 g. Láhev bílého nebo červeného vína (700 ml) má průměrnou energetickou hodnotu 2 100 kJ a průměrný obsah alkoholu činí 7 jednotek, což je pro ženu celotýdenní akceptovatelný příjem alkoholu.

Zdroj: Warfarin a alkohol následky

Smart casual

Na pozvánkách se také může objevit jako dress code označení "smart casual".

Význam pro ženu

V takovém případě by žena měla najít ideální kombinaci formálnosti a ležérnosti, například zvolením elegantního trička doplněného háčkovanou sukní, nebo halenku se vzorovanými kalhoty. Vždy by si ale měla vzít boty na podpatku a vhodně zvolit i ostatní doplňky, aby ladily s celým outfitem.

Význam pro muže

Pro pány se doporučuje klasický oblek doplněný zajímavou košilí a klidně (a hlavně výjimečně!) i barevnými ponožkami. Pokud se muž cítí dobře v obleku, může mít klidně černé sako oblečené přes tričko.

Zdroj: Black tie optional

Účinnost

Výsledky Hamiltonova hmatu jsou závislé na tom, zda je tělo ženy připraveno k porodu. Provedení před termínem porodu nebo při nepřipravených porodních cestách většinou vede jen ke špinění či poslíčkům (děložním kontrakcím, které nevedou k porodu). Nebo se také nemusí stát vůbec nic. Hmat se nesmí provádět v případech, kdy nejsou splněny podmínky pro spontánní porod.

Účinnost této metody záleží nejvíce na připravenosti těla na porod. Může se stát, že po samotném zákroku pošle ošetřující lékař těhotnou ženu domů s tím, že kdyby se porod rozjížděl, přijede žena do porodnice. Po Hamiltonově hmatu cítí nastávající maminka bolesti břicha, a pokud sílí, je to dobré znamení, protože se jedná o bolesti porodní.

Zdroj: Hamiltonův hmat

White tie

Jedním z typů dress codu je "white tie", s ním se většina lidí během života nesetká, týká se totiž jen těch, řekněme, nejhonosnějších akcí.

Význam pro ženu

V takovém případě musí každá zúčastněná žena přijít ve velké večerní róbě, v uzavřené obuvi s drobným psaníčkem. Její róbu musí doplňovat správně zvolené šperky a nezbytné jsou i vyčesané vlasy. Pro většinu takovýchto akcí jsou i u žen nepostradatelné rukavice, jejichž barva by měla ladit s róbou.

Význam pro muže

Při takovéto příležitosti je samozřejmě předepsaný oděv i pro muže. Ti musí mít frak doplněný bílou vestičkou, bílým motýlkem, černými lakovanými boty (černé ponožky jsou samozřejmostí!). I u mužů se očekávají obvykle rukavice ,a to samozřejmě v bílé barvě.

Zdroj: Black tie optional

Ahh Bra podprsenka a velikost

Důmyslné Ahh Bra podprsenky jsou k dispozici v různých velikostech, aby byly vhodné pro každou ženu. Výběr podprsenky začíná od extra malé až pro získání správné podpory a pohodlí pro ženy s velkými ňadry. Velkou výhodou Ahh Bra podprsenek je, že jsou pružné, elastické, takže kupujícímu zaručí spokojenost i v případě špatného výběru velikosti. Podprsenka se může natáhnout až o dvě velikosti, je tedy vhodná i na dny, kdy dochází k nárůstu ženské hmotnosti například z důvodu menstruačního cyklu. Ahh Bra podprsenky jsou ideálním spodním prádlem pro ženy, které požadují naprosté pohodlí a optimální podporu. Velikost Ahh Bra podprsenky si prostě zvolte podle velikosti svých svršků, pokud nosíte upnutá trička, zvolte menší Ahh Bra, jestli potřebujete větší, volnější halenky, kupte si větší velikost podprsenky.

Zdroj: Podprsenka Ahh Bra


Autoři obsahu

Mgr. Jitka Konášová

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Gabriela Štummerová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP