Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ZIMNICE PRI RUSTU ZOUBKU

OBSAH

Babské rady na prořezávání zoubků u dětí

První zoubek se vyklube většinou kolem šestého měsíce a na konci prvního roku zdobí dětskou pusinku přibližně 8 zoubků. Při růstu zoubků některým dětem pomáhá klasický dudlík nebo jemná masáž dásní od maminky. Zakoupit můžete také kousátka, která jsou běžně dostupná téměř v každé drogérii. Některá z nich jsou naplněná vodou, mohou se dát do ledničky a dítko pak příjemně v pusince chladí. Nikdy ho však nedávejte dítěti zmrzlé z mrazničky. Vyzkoušejte také starou „babskou“ radu a dejte dítěti na žvýkání kůrku chleba. V případě nadměrného slinění je také vhodné pořídit mastičku na bradu, aby se dítěti neudělala na kůži vyrážka. Při růstu zoubků je možné ochladit podrážděné dásně. Můžete zkusit zmrzlinu, pokud ji dítěti nedáváte, zkuste třeba jogurt, na který je zvyklé, nebo mražené ovoce, skvěle se hodí banán, který dítko může cucat a kousat, nebo chladné nápoje, i tady ale pozor, abyste to nepřehnali s nízkou teplotou.

Zdroj: Problémy se zuby

Diskuze

V diskuzi ZIMNICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav Fox.

Vytrhly mi koren+opravili kaz na 6vpravo. Zuby me už nebolí, ale už třetí den mám od odpoledních hodin zimnici bez teplot. Momentálně chodím na metadon, tak ráno když ho vypiji, tak zimnice zmizí, ale odpoledne se opět objeví a bez prášku na spaní bych ani neusnul. Je to normální? Jestli ano, tak jak dlouho to potrvá? No chystám se radši k doktorovy, jen mě zajímá jestli to někdo měl taky tak...

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zimnice

Nejprodávanější léky při prořezávání a bolesti zoubků

  • Paralen čípky 5 x 100 mg
  • Paralen Pro Infantibus tbl. 20 x 125 mg
  • Calgel ústní gel 10 g
  • Paralen suspenze 100 ml
  • Panadol Junior čípky 10 x 250 mg

Zdroj: Jak na prořezávání zoubků

Diskuze

V diskuzi PROTI RUSTU CHLOUPKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Dobrý den
schanim naky krem proti rustu chloupku na oblicej dekuji a zda se da i koupit v lekarne ci drogerie dekuji pro pripad mi napis te adresu praha dekuji moc s pozdravem.alena kastratova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marek.

ACTIZYM KRÉM - Ajurvédský krém s rostlinnými enzymy k odstranění nežádoucích chloupků (přírodní metoda, účinnější alternativy laseru).

eshop.tarani.cz/acti…

KONTAKTY
Prodejna TARANI
Kollárova 528/1
Kroměříž 767 01

ESHOP a Oddělení péče o koncové zákazníky TARANI (přízemí)
mob.: + 420 775 272 929
email: tarani@tarani.cz

Fakturační adresa
MAX TRADING s.r.o.
Podolská 103/126
147 00 Praha 4 – Podolí

Zdroj: diskuze Proti rustu chloupku

Zimnice s bolestí břicha

Zimnice a bolest břicha mohou být příznakem intoxikace a střevní infekce. Doporučuje se použití absorpčních tablet (aktivní uhlí a podobně), které absorbují toxiny v těle.

Zdroj: Zimnice

Diskuze

V diskuzi ZASTAVENÍ RŮSTU SRTI - LABRADOR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Habarta Jiří JUDr..

Dobrý den,

veterinář před dvěma měsíci vyholil naší fence na ramenním kloubu levé přední nohy srst a po dalším vyšetření do klubu aplikovat injekci kortikoidu. Na vyholeném místě je zcela zastaven růst srsti ani náznak sebemenšího růstu. Můžete mi prosím poradit co s tím.
Děkuji.
Habarta
mob. 777918553

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zastavení růstu srti - labrador

Co znamená zimnice a bolest hlavy

Pocity zimnice mohou být vyvolány kromě horečnatých onemocnění infekčního původu také poruchami prokrvení nebo nervového zásobení (například při poruchách dynamiky a statiky páteře). Doporučuje se domluvit si vyšetření neurologem a ortopedem, případně angiologem.

Zdroj: Zimnice

Diskuze

V diskuzi FUROLIN DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bára.

Prášky sem užívala 2 dny. Bylo mě po nich tak strašně nevolno, pořád sem zvracela a bylo mě šíleně špatně... Prášky sem vysadila a je mě zase dobře... Fůj už nikdy!! A ta nálepka mě taky děsí :O

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Libuse.

Také špatná zkušenost,po 3 dnech užívání zimnice,teplota 39 a ukrutně mi bolí hlava.Vysadim ho protože to nedam.Ted je ráno a mam 38,to chci vidět přes den.
Lidičky neberte ho!!!!!!!!!!!!!!!

Zdroj: diskuze Furolin diskuze

Kdy dochází k prořezávání zoubků

Úplně první zárodky zoubků se začínají utvářet už v době, kdy je dítě ještě v děloze, zhruba v druhém trimestru. První zoubky se začnou obvykle prořezávat mezi 4. a 7. měsícem, nejčastěji však kolem 6. měsíce, kdy se prořezávají nejprve jedničky (spodní řezáky), za nimi se pak objevují horní přední řezáky, které následují postranní řezáky (dvojky). Přibližně kolem prvního roku pak začínají růst stoličky, poté špičáky a přibližně okolo druhého roku života dítěte přijdou na řadu druhé stoličky. Všechny časové údaje jsou ale jen orientační. Samotná doba růstu i individuální bolest při prořezávání může být velmi rozdílná. U někoho se tak mohou první zoubky objevit už ve třech měsících, občas se může první zoubek objevit až kolem prvního roku života dítěte. Řada miminek růst zoubků špatně snáší. Nateklá dáseň bolí, špatně se jim pije, spí, jsou ukňourané, neví, co se děje.

Zdroj: Jak na prořezávání zoubků

Diskuze

V diskuzi ZIMNICE BEZ TEPLOTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rostislav roudny.

Před par dni jsem přišel k večeru s prace a asy za pul hodiny začali brnet ruce a vtom přišla zimnice bez teploty tráví 2 hod než to ustalo použil paralen brufen stalo to poprvé ještě nikdy jsem to nemnel pretim jsem přestal brát léky na vysoký tlak jeslí to stín nesouvisí děkuji za radu přejí heskej den

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zimnice bez teploty

Zimnice bez horečky

Zimnice je běžně způsobena nízkými vnějšími teplotami nebo měnícími se vnitřními teplotami, například když máte horečku. Když máte zimnici bez horečky, příčiny mohou zahrnovat nízkou hladinu cukru v krvi, úzkost nebo strach nebo intenzivní fyzické cvičení.

Zdroj: Každý večer zimnice

Diskuze

V diskuzi HOLENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lukáš.

Zdravím,rád bych se zeptal,jak se správně oholit žiletkou kolem penisu.
Oholil jsem se nad penisem a docela to svědí a mám to lehce červené,co jsem udělal špatně?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Maki.

Spatne si neudelal nic. Ta kuze je tam proste citliva a pokud jsi to holil proti smeru rustu, zacaly chloupky zarustat. Vzdy hol po smeru rustu chlupu a pouzivej vodu po holeni nebo i detsky pudr, pokud by to az moc zlobilo.. Podrobne najdes navod i zde -- www.zvetsenipenisu.c…

Zdroj: diskuze Holení

Nedostatek spánku a zimnice

Nedostatek spánku může způsobit pocit, že vám běhá mráz po zádech. Během spánku tělesná teplota klesne na nejnižší bod uprostřed noci, když spíte. Takže pokud jste nedospalí, vaše tělesná teplota se možná snaží klesnout z těchto důvodů.

Zdroj: Každý večer zimnice

Diskuze

V diskuzi FUROLIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tavodvedle.

Furolin ???!!!!! Uz nikdy vice, nikdy jsem nemela na zadne leky takovou reakci jako na furolin ! Ukrutna bolest hlavy, zavrate, bolest celeho tela, pocit na zvraceni ! Po jednom dni uzivani (4tab.), celkem sila. A co ta cedulka na krabicce, to zrovna pocit jistoty nevyvolava !

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Největší svinstvo jsem nikdy neměla,stavy po třech dnech hrozny bolest žaludku, nevolnost,zimnice,pocity mdloby.Nikdy už víc.

Zdroj: diskuze Furolin diskuze

Každý večer zimnice

V tomto případě se může jednat o zimomřivost, která může být například projevem snížené funkce štítné žlázy či chudokrevnosti. Doporučují se laboratorní odběry cestou praktického lékaře. Jedná se o základní vyšetření k vyloučení zánětu, pomýšlet by se mělo i na sníženou funkci štítné žlázy, kde může být zimomřivost jedním z příznaků.

Zdroj: Zimnice

Poradna

V naší poradně s názvem VITAMÍNY PRO RŮST ŘAS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bety.

co použivat na růst řas

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Vitamíny podporující růst řas jsou stejné jako pro podporu růstu vlasů. Na podporu růstu vlasů a řas nejlépe funguje toto: dobrá bílkovinová strava (například Smacker), pak hodně kolagenu (například Colafit) a pak především Zinek - 30mg každý den po posledním jídle.
Neoficiálně na růst řas působí i léky na Glaukom, například kapky Lumigan.

Zdroj: diskuze Vitamíny pro růst řas

Zimnice a rakovina

Když rakovina způsobí horečku, vaše tělo se může nadměrně potit, když se snaží ochladit. V některých případech dochází k nočnímu pocení v důsledku léčby rakoviny, jako je chemoterapie, léky, které mění hormony, a morfin. Pokud se vaše noční pocení objeví kvůli rakovině, pravděpodobně zaznamenáte další příznaky.

Zdroj: Každý večer zimnice

Diskuze

V diskuzi FUROLIN DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Kulmanová.

Dobrý den, brala jsem Furolin 3 dny a takovou bolest hlavy jsem v životě nezažila. A to trpím na migrény. Už jsem se nedivila, že lidi bolestí mlátí hlavou o zeď. Neměla jsem k tomu daleko, dál jsem už lék nebrala, a pak bylo zase dobře. Můžete mi k tomu něco napsat? Je ten lék vůbec odzkoušený, neboť na něm byla taková zvláštní nálepka. Nebyla jsem pokusný "králík"?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucka.

Dobrý den, také beru Furolin už přes měsíc. Ze začátku jsem se cca 1 za týden poblila jinak dobrý, ale teď posledních 14 dní je to horší a horší. Skončila jsem na pohotovosti a stejně mi Furolin nechali. Zvracela jsem 8x denně 2 dny, nechutenství, zimnice, pak zase vedro, teplota nejvíc 37,7. V nemocnici mě zavodnili a pak se to na 10 dní sklidnilo, furolin jsem brala pořád, protože jsem nevěděla, že je to z něj. A tento týden zase zvracení, zimnice, nechutenství. Už ho brát nebudu i kdyby se doktor zlobil. Budu psát na Státní ústav pro kontrolu léčiv
Šrobárova 48
100 41 Praha 10
tel.: +420 272 185 111
fax: + 420 271 732 377
e-mail: posta@sukl.cz

V diskuzi to má každá, tak ať tento lek prekontroluji. Napište tam také. Děkuji L.

Zdroj: diskuze Furolin diskuze

Domácí léčba zimnice

V domácích podmínkách můžete zimnici zvládnout pomocí těchto doporučení:

  • pijte hodně tekutin, abyste zůstali hydratovaní.
  • užívejte volně prodejné léky proti bolesti ke snížení nepohodlí.
  • odpočívejte.
  • užívejte acetaminofen pro úlevu od bolesti.
  • přikládejte vlhké, vlažné hadříky na čelo.
  • noste pohodlné oblečení.
  • mějte dostatek přikrývek, abyste se cítili pohodlně.

Zdroj: Každý večer zimnice

Poradna

V naší poradně s názvem MUŽI - PLEŠATOST, LYSINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka Hanousková.

Dobrý den,
pomohla by derivační koupel na podporu růstu vlasů, plešatost, lysiny apod. u muže? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nijak zvlášť. Vlasy každého muže v sobě mají zakódováno, kdy přesně mají přestat růst a nic jim v tom zatím nedokáže zabránit. Derivační koupel v tomto ohledu pomáhá prokrvením pokožky vlasaté části hlavy a tím může prodloužit přežití vlasů, které měly již přestat růst a to tím, že podpoří přísun stavebních látek pro růst vlasů během prokrvení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Derivační koupel video

Zimnice z nedostatku vitamínů

Nedostatek vitaminu B12 a nedostatek železa mohou způsobit anémii a vést k pocitu chladu. Dobrými zdroji B12 jsou kuřecí maso, vejce a ryby a lidé s nedostatkem železa by měli konzumovat drůbež, vepřové maso, ryby, hrách, sójové boby, cizrnu a tmavě zelenou listovou zeleninu.

Zdroj: Každý večer zimnice

Co je to zimnice

Zimnice jako příznak označuje pocit velmi nepříjemného chladu, kdy se člověk prostě nemůže zahřát. Kromě husí kůže se obvykle objevuje i svalový třes, který může dosáhnout podoby třesavky celého těla. Zimnice se objevuje při infekčních onemocněních. Typicky se vyskytuje také při malárii, a to v určitých intervalech, v některých těžších formách se objevuje i nahodile. Charakteristická je i pro žlutou zimnici a další tropické hemoragické horečky. V tuzemsku nám tyto choroby sice nehrozí, ale očkovat bychom se proti nim měli v případě, že se chystáme navštívit exotická místa. Zimnice je spojována také se sepsí, což je těžká komplikace zánětu, při níž dochází k selhávání orgánů. Na zimnici stejně jako na horečku pomohou antipyretika s protizánětlivým účinkem, což jsou nejrůznější nesteroidní protizánětlivé léky, z nichž velmi účinný je paracetamol a také antimalarika. Součástí léčby mohou být i studené zábaly a koupele. V případě, že je teplota pod 38 °C, tak se nesnižuje – pro tělo je žádoucí, aby se s nemocí vypořádalo samo. Objeví-li se zimnice s horečkou nad 38 °C, nasazují se léky po konzultaci s lékařem, doporučena může být také hospitalizace.

Zdroj: Zimnice

Pomocníci

  • Žínka – dáseň se v místě rostoucího zubu může lehce zanítit, místo tedy můžete omývat žínkou.
  • Gelová kousátka s výstupky – gelová kousátka jsou přímo určena pro naběhlé dásně. Můžete je dát vychladit do ledničky (ne do mrazničky, to by mohla v ústech přimrznout). Místo kousátka lze použít i kůrku od chleba (pozor na vdechnutí části kůrky), suchar nebo kousek tvrdé zeleniny/ovoce.
  • Obklady – kapesník namočený do studené vody příjemně uleví dásním i opuchlé tváři.
  • Balzám na dásně – dá se zakoupit v lékárně, má zklidňující efekt.
  • Masáže dásně tzv. prsťáčkem, který se používá na čištění zoubků a masáži dásní, dá se zakoupit v lékárně.

Toto NE:

  • Nenamáčet kousátko do medu nebo sirupů, hrozí předčasný vznik zubního kazu!
  • Nedávat léky proti bolesti!
  • Neignorovat potřeby miminka, klidně ho i trochu rozmazlujte!

Zdroj: Jak na prořezávání zoubků

Antiandrogeny

Spironolactone Orion a Verospiron jsou antiandrogeny používané k léčbě růstu ochlupení. Tyto léky zabraňují růstu tím, že blokují androgen (mužský hormon). Léky zabraňují upevňování androgenů na jejich receptorech nalézajících se v těle. Pozitivní účinky těchto léků se objevují po několika měsících.

Zdroj: Léky proti růstu chloupků u žen

Zimnice a bolest svalů

Opožděná svalová bolest se zimnicí nejčastěji postihuje začátečníky, kteří několik týdnů či měsíců necvičili a poté si dají bez přípravy náročný trénink či jinou sportovní aktivitu. V takovém případě se připravte na několik protrpěných dní s bolestí v celém těle. Postihnout může i jedince, kteří si bez uvážení naloží mnohem víc, než na co je tělo zvyklé – zde však bývají bolesti pouze lokální a kratší. Svalová horečka také signalizuje, že cvičíte správně a tělo se přizpůsobuje na ještě namáhavější trénink. Dáte-li mu v tu chvíli dostatek živin, potřebnou regeneraci a dlouhý spánek, zcela jistě v příštím tréninku překonáte výkon z toho předešlého. I když se zdá, že některými postupy lze stav namožení o trochu zmírnit, bezpečně odezní zařazováním pravidelného odpočinku, ale i díky pravidelnému sportování nebude tak intenzivní jako v případě příležitostných pohybových aktivit.

Zdroj: Zimnice

Zimnice před menstruací

Zimnice před menstruací je jedním z příznaků premenstruačního syndromu. Premenstruační syndrom ženy mívají těsně nebo dokonce i několik dní před menstruací. Premenstruační syndrom je soubor obtíží před menstruací a současná medicína je jako nemoc sice neklasifikuje, nicméně tento syndrom velice ovlivňuje zdraví ženy i její okolí. Protože nejsou přesně známy příčiny (často je uváděna právě hormonální nerovnováha nebo stres), není možné tento syndrom efektivně léčit. Obvykle je proto doporučován klid. Pokud jsou ale obtíže hodně nepříjemné, je většinou léčen vedoucí příznak. Mnoho žen, které tímto syndromem trpělo, dosáhlo zmírnění obtíží užíváním hormonální antikoncepce. Její hlavní funkcí je ochrana před neplánovaným otěhotněním. Při tomto řešení přijímá žena každý den během cyklu tabletku s určitým množstvím hormonů. Jejich koncentrace v jednotlivých tabletkách se podle období menstruačního a ovariálního cyklu liší. V době menstruace je antikoncepce vysazena. Je třeba mít ale na paměti, že léčba premenstruálního syndromu hormonální antikoncepcí není vhodná v době, kdy žena plánuje otěhotnět.

Zdroj: Zimnice


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP