Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ŽIVOTNÍ STYL

OBSAH

Proteinová dieta

Svůj název získala ketodieta dle jevu ketóza, k němuž během této diety dochází. Jedná se o přirozený stav, kdy organismus čerpá pouze z vlastních tukových zásob. K tomu ovšem dojde pouze za předpokladu, že snížíte příjem sacharidů, které by tělo zásobily takzvanou okamžitou energií, na minimum. V důsledku procesu ketózy tělo čerpá energii z ketonů, které vznikají při rozkládání tuků. Díky ketonům můžete zároveň pociťovat menší chuť k jídlu. Ke ketóze obvykle dochází již po dvou až třech dnech, kdy naše tělo začíná sahat do tukových zásob. Zajímavostí je rovněž příznivý vliv této diety na snižování hladiny cukru v těle.

Ketonová dieta je vhodná pro lidi s nadváhou či pro ty, kteří chtějí změnit svůj životní styl. Do ketodiety by se však neměli pouštět lidé s onemocněním ledvin či jater, dále diabetici a lidé s vysokou hladinou cholesterolu. Určitou míru rizika však představuje i pro osoby, které prodělaly infarkt myokardu.

Zdroj: Ketodieta

Diskuze

V diskuzi ONLY CGA800 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tony.

Ucinek tohoto pripravku mohu take potvrdit. Po 3mesicni kure se citim jako znovuzrozeny.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pája.

taky potvrzuju účinek cga800. nejlepší je na něm to, že jsem díky němu taky změnil stravovací návyky a životní styl, takže přestože ho už neužívám, hubnu dál, ikdyž mnohem pomalejc.

Zdroj: diskuze Only CGA800

Léky způsobující kyselý pot

Léky samy o sobě nezpůsobují kyselý pot. Kyselý pot může vznikat na podkladě chronického onemocnění. Pokud trpíte chronickým onemocněním, zkuste upravit svůj životní styl tak, aby nedocházelo k překyselení organismu:

  • Jezte co nejvíce přirozenou stravu, která není chemicky upravovaná, obohacená konzervanty, barvivy či jinak upravovaná.
  • Snižte příjem jednoduchých cukrů, zejména bílého rafinovaného cukru a výrobků, které jej obsahují.
  • Snižte příjem mléka a mléčných výrobků.
  • Nahraďte bílou mouku moukou celozrnnou, včetně výrobků.
  • Snižte příjem masa na 2x týdně (výjimkou jsou děti).
  • Snižte příjem nasycených a transmastných kyselin.
  • Zvyšte příjem obilovin.
  • Zvyšte příjem zeleniny vařené i syrové.
  • Jezte dopoledne jen ovoce.
  • Hlídejte si pitný režim, pijte dostatečné množství čisté vody, nejlépe pramenité anebo upravené filtrační konvicí, aby neobsahovala chlór.
  • Dochucujte potravu spíš kořením než solí.
  • Zařaďte pití čerstvých zeleninových šťáv.
  • Naučte se správně hluboce dýchat.
  • Zařaďte co nejvíce pohybové aktivity venku v přírodě.
  • Zařaďte pravidelně půsty.
  • Pijte bylinné čaje zajišťující správné pH v těle.
  • Užívejte doplňující vitamíny a minerály, nejlépe po poradě s odborníkem na přírodní léčbu.

Zdroj: Kyselý pot

Diskuze

V diskuzi JAK SNÍŽIT CUKR V KRVI CO NEJRYCHLEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karlos.

To byl přesně můj případ. Zdravý životní styl, dostatek pohybu a přesto mi cukr v krvi létal okolo 6ti mol. Nakonec se mi povedlo pomocí doplňku stravy cukr v krvi zkrotit a držet ho na uzdě.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel IVa.

Co vam pomohlo? vyzkousela jsem uz hodne veci ale nic nezabira

Zdroj: diskuze Jak snížit cukr v krvi co nejrychleji

Sálavé stěny, stropy a podlahy

Další alternativou jsou sálavé stěny, podlahy a stropy. Topná tělesa se umísťují pod omítku nebo pod sádrokartonové desky a do podlahy. Mohou přinést úsporu energie kolem 10 %. Nedílným přínosem je i zdravý životní styl vytápění. Na základě použití tohoto zdroje vytápění dochází ke snížení výskytu plísní a mikroorganismů vyskytujících se ve vlhkém prostředí.

Zdroj: Co je sálavé teplo?

Diskuze

V diskuzi HLOUBKOVÉ AKNÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kateřina Novotná.

Mám velmi hloubkové akné, už dlouho se kvůli tomu trápím. Je to bolestivé a dost viditelné. Dělají se mi totiž vyloženě boule. Vůbec nevím proč, chtěla bych zjistit příčinu, dříve jsem tím vůbec netrpěla....u kožní lékařky jsem byla, beru nějaké ATB a mastě, zatím, jsem neviděla nějakou změnu k lepšímu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lída Nováková.

Ahoj, jestli Ti můžu poradit, tak tenhle typ akné se nedělá jen tak sám od sebe.. masti a různé preparáty Ti nepomůžou, jen ztlumí příznaky... Co kdyby jsi se spíše podívala na svůj životní styl a hlavně stravu a zapracovala sama na sobě vlastními silami??
Pro více info klidně piš na email... Ahoj Lída.

Zdroj: diskuze Hloubkové akné

Zdravý životní styl dítěte

Měli byste chodit s dítětem na čerstvý vzduch, ukázat mu výhody přírody před digitálním světem. Společné procházky budou přínosem nejen pro vaše dítě, ale i pro vás. Také se zaměřte na vyváženou stravu! Děti mají na rozdíl od dospělých dobře vyvinutý smysl pro sytost a vědí, kdy přesně mají dost. Nenuťte tedy své dítě, aby vše snědlo, ale hlídejte, aby jeho strava byla vyvážená. Snažte se vyhnout rychlému občerstvení a jedení sladkostí, které jsou nejčastější příčinou ukládání tuků v organismu.

Zdroj: Obezita u dětí

Diskuze

V diskuzi RAŠELINOVÁ PROCEDURA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzka.

Jsem ráda, že někdo konečně taky objektivně upozorňuje na nebezpečí kortikoidů, díky!

Lupenka je vážně boj s větrnými mlýny a člověk musí zkusit skoro vše, aby zjistil, co mu nejlíp pomůže, protože každému reaguje psorióza jinak...

Ještě bych doplnila rašlinovou proceduru, která mně pomohla dost, ale bohužel to taky nevyléčí, jenom uleví asi na půl roku.
www.kapyderm.cz/proc…

Dehtový šampón některým lidem prý pomůže, ale mě těžce vadil ten zápach, takže jsem ho dlouhodobě nevyzkoušela.

Zuzka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiří Mikulka.

Dobrý den, zkuste se podívat na www.atypo-sro.cz/kos… . Tam popisujeme produkt, který absolutně neobsahuje kortikoidy, je lehce nažloutlý, navíc se velmi rychle vsakuje do kůže a tudíž odpadá zbytečné zabalování do obvazů či ušpinění ložního prádla. Jen je potřeba upravit hlavně životosprávu a životní styl - výrazně omezit kouření a alkoholické nápoje. Účinnost je cca 85% s dlouhodobým trváním. Je vhodné i pro malé děti.

Zdroj: diskuze Rašelinová procedura

Makrobiotický styl

Makrobiotika je životní styl, který si zakládá na rovnováze, harmonii a zdravém selském rozumu. Součástí zdravého života vždy byl, je a bude i výběr potravy a její způsob přípravy. Již dávné kultury kladly výživu na první místo. Makrobiotika je neustále spojována s vegetariánstvím a jeho zdravotními dopady. Tvrdí se, že vegetariáni mají často problémy s nedostatkem železa v krvi, chybí jim vitamín B12, ženy mívají problémy s menstruací, tedy i s otěhotněním a podobně. Ve vegetariánství je velmi těžké určit, co je důležité ve stravě pro vnitřní metabolismus a čeho by nemělo přebývat, aby organismus stíhal vylučovat přebytky. Vegetariáni jedí často mnoho mléčných výrobků, čímž si nahrazují maso. Ale mléčná strava ve velké míře může zahleňovat organismus a způsobit tak špatné vstřebávání prvků důležitých pro organismus. Vegetariánské stravování je opravdu velká „věda“. Je třeba znát odborně vnitřní chemii a metabolismus lidského organismu. A aby to bylo ještě složitější, uvědomit si při tom, že každý člověk je originál. Co jednomu prospívá, druhému nemusí. V makrobiotice jsou jistá pravidla od začátku daná. Tím se předchází výše uvedeným zdravotním nedostatkům. Lidský organismus umí nejlépe vstřebávat vitamíny, minerály a stopové prvky. Naše prababičky i pradědečkové se stravovali do značné míry makrobioticky a v minulosti nebyl tak velký výskyt potravinových alergií, rakoviny tlustého střeva nebo dalších civilizačních onemocnění.

Záměrem makrobiotického stylu je vyvažovat neustálé změny a harmonizovat organismus s vnějšími vlivy. Makrobiotický styl se přizpůsobuje člověku a jeho vnitřním změnám, ale i makrokosmu, tedy vnějším změnám.

Zdroj: Info o makrobiotice

Diskuze

V diskuzi PURINY TABULKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří.

Dobrý den.Prosím poradit jaké polévky vařit při zvýšení kyseliny močové?
Děkuji s pozdravem.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petr Kverka.

Dobrý den, můžete mi prosím fundovaně poradit, od podzima mám zvýšené crp, cca do 20,kyselina močová hraniční nebo jen mírně zvýšená, však nevím jaký šetrný lék použít na léčbu dny. Obecně mam nesnášenlivost klasickych léků a mám slabší ledvviny dle lékaře. Nechci zakončit v 50 letech na dialize. Dodržuji zdravý životní styl, přesto nevím jak utlumit dnavý chronický zánět. Zkoušel jsem i některé byliny a homeo, ale nic moc. Nevím si rady. Díky za radu

Zdroj: diskuze Puriny tabulka

Bez doplňků ani na krok

K celkovému dojmu jeden unikátní kousek nestačí. Celý outfit je potřeba doladit doplňky, nezapomeňte proto na šátky, kšiltovky, plátěné bílé tenisky. Výborně se k tomu hodí džínová sukně anebo široké kalhoty v bílé barvě.

Autor: JK, komerční informace

Foto: Roman Doleček

Zdroj: Námořnický styl vládne létem ...

Poradna

V naší poradně s názvem DIETA PŘI RAKOVINĚ SLINIVKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Dolanska.

Kdo mi poradi jakou dietu mam drzet pri rakovine slinivky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Doposud nebyly u žádné diety prokázány účinky, které by měnily riziko rakoviny pankreatu. Dieta bohatá na ovoce a zeleninu s nízkým obsahem masa je nejlepší stravou pro celkové zdraví. Neexistuje žádná určitá technika prevence rakoviny pankreatu. Nicméně nekouření, cvičení a správné stravování jsou nejlepší volbou pro celkově zdravý životní styl.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dieta při rakovině slinivky

Jak se pozná dna

Potvrzením klinické diagnózy je přítomnost charakteristických krystalů v kloubní tekutině. Symptomy se obvykle zlepší po nasazení nesteroidních protizánětlivých léků (NSAID), steroidů nebo kolchicinu. Jakmile akutní záchvat odezní, hladinu kyseliny močové lze obvykle udržovat na nízké hodnotě prostřednictvím změny životního stylu; u osob s častými záchvaty přispívá podávání allopurinolu či probenecidu k dlouhodobé prevenci.

Výskyt dny se v posledních desetiletích zvýšil: v určitém okamžiku života postihuje tato nemoc kolem 1–2 % obyvatel západního světa. Má se za to, že k tomuto nárůstu dochází rozvojem rizikových faktorů, k nimž patří metabolický syndrom, prodloužení očekávané délky života a změna ve způsobu stravování. Dna byla v historii známa jako „nemoc králů“ či „nemoc bohatých“.

V lékařství se určitá forma dny označuje podle místa uložení krystalických hmot kyseliny močové nebo podle místa vzniku záchvatů: noha – podagra, ruka – chiragra, rameno – omagra.

Jak snížit kyselinu močovou v krvi? Řešení je opravdu jednoduché, změňte stravu a upravte svůj životní styl.

Zdroj: Nemoc dna a její přírodní léčba

Diskuze

V diskuzi RECEPTY NA VŠECHNY ZDRAVOTNÍ PROBLÉMY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří šebesta.

Nejprve si přečtěte knihu "Sám sobě doktorem" od Jiřího Cingroše. To je začátek nového života pro každého, ale musíte chtít změnit dosavadní životní styl, což není jednoduché - pro mne to však bylo jako blesk, tak mne to oslovilo, i když musím přiznat, že některé věci z té knihy jsou jen pro otrlé, až tam jsem zatím nedospěl, ale získáte úplně jiný náhled na život a budete-li se řídit jen jeho základními radami - máte vyhráno! A třeba mi někdy i poděkujete.
Jirka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Dobrý den.Narazila jsem na netu na očistu od Jiřího Cingroše,dost mě to zaujalo a rozhodla jsem se,že si 7 bodů očisty provedu.Jenomže ouha...Zjistila jsem,že je ale následně třeba změnit stravu na oddělenou.Je logické,že na jedné straně organismus čistit a pak znovu zanášet nemá význam.Jen prosím vás nerozumím oddělené stravě.můžete prosím poradit,pokud jste pochopil.Hledám na netu radu a zatím marně..děkuji Jana

Zdroj: diskuze Recepty na všechny zdravotní problémy

Co je to raw till 4

Australská youtuberka Freelee the Banana Girl propaguje syrovou veganskou stravu, díky tomu prý zhubla a zbavila se zdravotních potíží. Ráno sní 15 banánů, k obědu pak 20 kusů manga. Raw till 4 znamená, jak už jste z názvu asi pochopily, že do 4 hodin odpoledne jíte pouze syrovou stravu – ovoce, zeleninu, případně nějaká semínka, oříšky, sušené ovoce, a po čtvrté hodině lehká veganská jídla. RT4 neboli raw till 4 není až tak dieta, jako životní styl. Ten spočívá v tom, že máte příjem kalorií 80 : 10 : 10 (sacharidy, bílkoviny, tuky), přičemž příjem sacharidů není nijak omezen, můžete sníst, kolik chcete. Do 16:00 h jíte pouze syrové ovoce, po 16:00 h buď syrovou zeleninu, případně můžete jíst i vařené brambory, vegan pizzu, zeleninové polévky a podobně. Opět bez omezení. Denní příjem je ideálně kolem 2 000 kcal. Prakticky je to syrová strava, ale večer můžete mít i teplé jídlo.

Při dodržování pravidel raw till 4:

  • po jídle nejste unavení;
  • máte celý den spoustu energie;
  • lépe se spí i vstává;
  • nemáte chuť na sladké;
  • máte lepší náladu;
  • můžete toho jíst, kolik chcete, a neztloustnete.

Zdroj: Raw till 4

Poradna

V naší poradně s názvem MRAVENČENÍ JAZYKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Elis.

Dobrý den, v poslední době se mi stává, že mám mravenceni jazyka.. Brnění.. Vůbec nevím z čeho to může být.. Byla jsem na ORL, tam sem dostala b komplex a prý že by to mělo zmizet, ale bohužel problémy trvají.. Nemáte stím nějakou zkušenost?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mravenčení nebo brnění jazyka nastává také v případě deformace krční páteře. Ta se v poslední době objevuje stále více a na vině je naše zírání do monitoru, když děláme takovou tu želví hlavu. Když už jste se odhodlala k lékaři na ORL, tak v tom setrvejte a zajděte ještě na oddělení ortopedie a prodiskutuje to ještě tam. Nečekejte žádné léky, ale spíš rady co dělat na uvolnění krku a celé páteře, popřípadě doporučení na rehabilitaci. Léčba totiž v těchto případech netrvá týden nebo 14 dní, ale roky a je třeba k tomu navíc změnit životní styl. Výsledkem pak bývá pevné tělo a jazyk bez brnění.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mravenčení jazyka

Módní účesy pro ženy po padesátce

I po padesátce můžete z vlasů vytvářet mnoho různých účesů. Tyto by měly být přiměřené věku, jinak bude celkový vzhled působit v lepším případě staře, v horším pak směšně až infantilně. Lichotivě vypadá pár delších špiček ponechaných v krátkých vlasech, které nejsou náročné na údržbu, nebo delší vlasy po stranách obličeje a na temeni. U takto ostříhaných polodlouhých vlasů lze snadno obměňovat styl: jednou je můžete nechat volně padat do tváře, jindy je zase můžete sčesat za uši a podtočit.

Zde je několik tipů na účesy po padesátce.

Zdroj: Účesy pro padesátileté

Poradna

V naší poradně s názvem ZELENÝ ZÁKAL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar.

prosím o radu jak na zelený zákal.děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Glaukom může výrazně ovlivnit váš život. Jak hodně budete pociťovat omezení závisí na tom, jak velká je ztráta zraku, jaké aktivity děláte a jaký je váš životní styl. Abyste našla způsob, jak co nejlépe využít zbývající zrak, musíte spolupracovat se svým lékařem. Sama si můžete pomoci těmito radami:

- Používejte pomůcky pro lepší vidění, jako jsou systémy pro zvětšování videa, lupy a velké tiskové materiály.
- Osvětlení si vždy nastavte tak, aby bylo zaměřeno na to, co chcete vidět a nesvítilo do očí.
- Oblasti kolem schodů a ramp si označte barvou nebo výrazně barevnou páskou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Český rozhlas brno recepty


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP