Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PRASKLA KUZE NA PALCI NA RUCE

OBSAH

Bolest palce na ruce

Palec je ze všech prstů ruky vystaven největší zátěži při každodenních činnostech. Na druhou stranu po něm vyžadujeme největší pohyblivost v prostoru ze všech prstů. Má-li palec splňovat tyto nároky, je nezbytné, aby si zachoval pevnost vazů kolem kloubu a kvalitní kloubní chrupavky. Zvýšená zátěž, poranění, ale i systémové nemoci mohou způsobit úžení prostoru, kudy probíhá šlacha ohýbače palce, pak mluvíme o takzvaném lupavém prstu/palci. Bolestivý a omezený pohyb palce bývá i u řady dalších nemocí palce. S úrazem spojený bývá nejčastěji spojený takzvaný lyžařský palec či nestabilita základního kloubu (CMC kloubu) palce, která vede k rozvoji rhizarthrózy.

Zlomeniny palce zasahující do kloubů jsou vždy závažné a jsou vesměs indikovány k operačnímu řešení. Poúrazové stavy s bolestmi palce, kde je přítomna mechanická překážka, blokáda či nerovnost, je nutné většinou řešit chirurgicky. Pokud jde o artrózu, ta se řeší medikamenty, a to nesteroidními antiflogistiky.

Zdroj: Bolavé ruce

Poradna

V naší poradně s názvem DEFORMACE NEHTŮ NA RUCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milada dědinová.

už asi 3 měsíce mám na palci jakoby prasklinu ne atevřenou ale vystouplou od lžka a pomalu mi nehet i roste i na odrostu prasklina je vyšší takže je jako hrbol..díky za odpověď....
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Příčina je ukryta v místě, kde nehet vzniká, v lůžku. Co se tam stalo nejde z fotky poznat a bude potřeba vyšetření. Zajděte do ordinace kožního lékaře, aby vám udělal potřebné vyšetření. Rozhodně to nenechávejte být.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Deformace nehtů na ruce

Játra a suché ruce

Kdykoliv se přejídáme nebo jíme zpracované či smažené potraviny přetěžujeme játra. Játra jsou pak přepracované a přetížené. Přetížení jater může následně způsobit převýšení toxinů a tuků, což má mimo jiné i nepříjemný vliv na pokožku a potažmo na výskyt suché kůže na rukou. Existuje celá řada potravin, které nám pomohou s očistou jater.

Zdroj: Suché ruce

Poradna

V naší poradně s názvem TMAVÁ ČÁRKA POD NEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lukáš Suchánek.

Pane Cempirku, děkuji Vam za odpověď, tuto čárku mám již dva týdny a přijde mi, ze se noc nehýbe směrem k odstrihnuti, opravdu to nemůže být vážného ?
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Chce to větší trpělivost. Nehet na palci nohy roste pomaleji než na ruce. Posunutí na konec může trvat půl roku. Také záleží, jestli mikrokrvácení již skončilo. Pro ujištění se můžete dotázat v ordinaci kožního lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Tmavá čárka pod nehtem

Prasklá kůže na patě – příčina

Suché a prasklé paty poznáte jednoduše – vznikají trhlinky, které jsou viditelné na první pohled, kůže je velmi suchá, zatvrdlá a v okolí paty zarudlá. Může být tmavě hnědá nebo žlutá. Často za tento stav může nesprávná péče o nohy, špatné obutí, nedostatečná vlhkost kůže, zatížení, stárnutí, suchý vzduch, přechlorovaná voda, dlouhé stání na tvrdé podlaze. Další příčinou může být onemocnění, jako je lupénka, cukrovka, onemocnění štítné žlázy či ekzémy. Běžné příznaky zahrnují svědění, olupování kůže kolem paty, bolest, hluboké trhliny a jiné nepříjemnosti.

Zdroj: Prasklá pata - babské rady

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA KŮŽE POD NEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Darina.

Dobrý den, můžu se optat co to mám na palci pod nehtem.Prodělala jsem před lety rakovinu kůže,mám obavy.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pod vaším nehtem se vám vytvořil hematom. Naptrný výron krve, který obarvil prostor pod nehtem. Vzhledem k tomu, že máte vyléčené nádorové onemocnění, je na místě každou viditelnou anomálii konzultovat v ambulanci kožního lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Melanom pod nehtem foto

Příznaky

Pohyb prstů obstarávají šlachy, kosti a klouby. Prasklá žilka na prstu může způsobit hematom. Lidové léčitelství doporučuje čaj z pohankových slupek, důležité je však vždy zjistit důvod, proč žilky praskají. Dalším přírodním lékem je čaj ze sušené červené papriky – dvě čajové lžičky ráno a večer spařte vroucí vodou, pijte ráno na lačno a večer před spaním po jídle jako poslední věc. Tento lék čistí a zpevňuje žíly, zároveň blahodárně působí na celý organismus, játra, žaludek, slinivku a také léčí vředy. Způsobuje peristaltiku střev.

Zdroj: Prasklá žilka na prstu

Poradna

V naší poradně s názvem ODSTRANĚNÍ NEHTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Dobrý den na konci roku 2015 mi byl odstraněný celý nehet,,palec u nohy jelikož se mi pod nehtem dělal hnis který jsem pak po zmáčknutí nehtu vymáčkla a vytekl.Nehet odstranili a zjistili že jsem tam měla plísen.Nehet léčím.Doktor mi napsal nějakou vodičku Batrafen a na nehet si to kapu.Je duben 2016 a nepřipadá mi že by mi rost nový nehet kousíček tam mám ale od spodu pod tím nehtem opět něco je.Za chvilku bude léto a budu nosit žabky,pantofle a opravdu se budu stydět za ten nehet.Jak pokračovat v léčbě a nebo čím to v létě zamaskovat.Jedeme k moři tak se budu stydět.Díky za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Batrafen je účinný lék proti plísni. Nehet na palci u nohy roste pomaleji než na ruce, takže budete muset vydržet rok, než se celá ploténka potáhne novým nehtem. Nemaskujte to ničím a nechte prsty co nejvíce větrat, aby se plíseň nevrátila. Nehet na palci je jen malá část vašeho těla, která bude trochu nedokonalá. Zbytek svého těla budete mít v pořádku, takže se soustřeďte, ať zaujmete pozornost jinou částí než je palec na noze a nikdo to pak nepostřehne.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Odstranění nehtu

Mandlovo-medový krém

  • 2 polévkové lžíce mandlového oleje
  • 1 polévkové lžíce medu

Smíchejte včelí med a mandlový olej a jemnou masáží aplikujte na ruce. Ráno si umyjte ruce vlažnou vodou. Na noc použijte lehké bavlněné rukavice, abyste neznečistili prostěradlo. Směs má výborné regenerační účinky domácí masky na suché ruce nebo popraskné ruce. Je-li potřeba, můžete recept použít i následující noc.

Zdroj: Domácí krémy na ruce

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA KŮŽE POD NEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Objevila se mi nahnedla čára na palci u nehtu ruky. Bojím se že jde o melanom..?Může být příčinna i jiná? Nedostatek vitamínů? Používám léky na reflux. Na druhém palci mám taky náznak, ale čára je širší, ne tak hnědá, spíše taková bledsi. toho jsem si všimla včera.
Posílám foto. Dekuji

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tmavá čára na nehtech rukou se nazývá melanonychie. Linky jsou hnědé nebo černé a obvykle vypadají jako pruh, který začíná ve spodní části nehtového lůžka a pokračuje nahoru.
Melanonychie se může objevit v jednom nehtu nebo několika.
Bez ohledu na příčinu nechte lékaře zkontrolovat vaší melanonychii, protože čáry mohou být známkou jiných zdravotních problémů.
Nejspíše půjde o melanocytární aktivaci. Jedná se o zvýšení produkce a ukládání melaninu ve vašem nehtu, ale ne o zvýšení počtu pigmentových buněk. Příčiny zahrnují trauma, nedostatek ve výživě a léky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rakovina kůže pod nehtem

Weleda rakytníkový krém na ruce

Weleda rakytníkový krém na ruce má obsah 50 ml. Hydratuje uspokojivě, o pokožku rukou pečuje dobře. Typ emulze je olej ve vodě, textura je jemný krém, použitelnost po otevření – je uvedena minimální trvanlivost. Celkové hodnocení dle dTestu je uspokojivě (56 %).

Zde můžete vidět cenu produktu Weleda rakytníkový krém na ruce.

Zdroj: Nejlepší krémy na ruce

Poradna

V naší poradně s názvem PRASKLA ZILKA V OKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Zylová.

Dobry den ,praskla mi zilka v oku a mam pul oka cervene .Je to poprvé a trochu to boli a nevim proc mi praskla nikdy jsem nemela problém .Musim nastivit lekare ocniho . Spozdravem pekneho dne Zylova Jana .

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nemusíte k lékaři. Sice to vypadá hrozně, ale samo se to během deseti dnů vstřebá.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Popraskané žilky v oku

Domácí peeling na ruce

Po této proceduře můžete mít neuvěřitelně jemné a mladistvé ruce, a to za jednu minutu! Nevěříte? Pak ji sami vyzkoušejte.

Ingredience: bambucké máslo, 1 lžíce organického peelingového cukru, 1 lžička hrubě namletých mandlí a půl lžičky sušených hroznových zrníček

Postup: Vše smíchejte a 1 minutu vtírejte do rukou. Organický peelingový cukr odstraňuje odumřelé buňky a masíruje ruce. Oleje (bambucké máslo, sladké mandle a hroznová zrníčka) ruce zjemňují a vyživují. Poté ruce opláchněte pod vlažnou vodou.

Zdroj: Domácí zábal na ruce

Diskuze

V diskuzi MELANOM POD NEHTEM FOTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeňka.

Mohli byste mi prosím poradit, kam se v Praze obrátit na konzultaci s podobným problémem? Obávám se, že na nehtu palce u nohy něco podobného mám.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucie Keltnerova.

Dobrý den mám už přes měsíc tento flek na palci a teď se mi celkem zvětšil. Můžete mi poradit co by to mohlo být?

Zdroj: diskuze Melanom pod nehtem foto

Rutin 50 mg

Dávkování: Užívejte 1 tabletu denně, zapijte tekutinou.

Složení: V jedné tabletě je 50 mg rutinu, protispékavé látky (celulóza, stearát hořečnatý), plnidlo (fosforečnany vápenaté).

Upozornění: Nevhodné pro děti do 3 let. Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Doplněk stravy není určen jako náhrada pestré a vyvážené stravy. Ukládejte mimo dosah dětí.

Zdroj: Prasklá žilka na prstu

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA KŮŽE POD NEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den,
omlouvám se za fota, ale jsem zrovna v procesu odlakovávání a pilování nehtů na nohách. Na levém palci jsem si všimla černého fleku v odrostu, po celé délce, na pravém palci jen lehce vpravo. Ještě před pár dny tam určitě nic nebylo. Z melanomu mám extrémní strach, se svou bledou pokožkou jsem ideální kandidát. Děkuji moc za názor.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nezlobte se, ale pro posouzení stavu nehtu je třeba, aby byl vidět celý - bez laku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rakovina kůže pod nehtem

Dove intenzivní krém na ruce

Dove intenzivní krém na ruce má obsah 75 ml. Hydratuje velmi dobře, o pokožku rukou pečuje dobře. Snášenlivost tohoto krému je dobrá. Typ emulze je olej ve vodě, textura je jemný krém, použitelnost po otevření je 12 měsíců. Celkové hodnocení dle dTestu je velmi dobře (80 %).

Zde můžete vidět cenu produktu Dove intenzivní krém na ruce.

Zdroj: Nejlepší krémy na ruce

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA KŮŽE POD NEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Simona.

Dobrý den, už tak cca 3 měsíce mám na palci a ukazováčku tmavý pruh na nehtu. Prosím poraďte co s tím. Mám obavy z melanomu. Přikládám foto. Děkuji za odpověď
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nebojte, tohle melanom není. Tyto proužky vznikají podobně jako jaterní skvrny na kůži a přicházejí s věkem. Časem může proužek pod nehtem ještě ztmavnout, ale stále se nebude jednat o rakovinu. Pro vaši jistotu a klid, že nejde o nic vážného, se můžete zastavit v ordinaci kožního lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Melanom pod nehtem foto

Péče o suché ruce

U péče o vysušené ruce je důležité zaměřit se na prevenci. Myjte si ruce co nejkratší dobu a při úklidu domácnosti používejte ochranné rukavice, případně si alespoň po ukončení prací ošetřete ruce krémem. Jednou za čas je vhodné si dopřát komplexnější péči, například v podobě olejových zábalů, masáží, ale i peelingu, který zbaví vaše ruce odumřelé kůže. Na trhu je mnoho přípravků určených k péči o suché ruce. Jsou v různých cenových relacích a neplatí, že vám mohou pomoci pouze drahé krémy. Zaměřte si i na to, zda přijímáte dostatek vitamínů a minerálů. Pro lepší pokožku rukou je důležitý především přísun vitaminů B, D a E, z minerálů pak železo a vápník.

Pokud se domníváte, že pro péči děláte maximum a stejně máte pořád suché dlaně, vyhledejte pomoc dermatologa. Pomůže vám zjistit příčinu a doporučí vám vhodný krém či vám ho nechá v lékárně speciálně namíchat přímo na vaše potíže.

Zdroj: Suché ruce

Diskuze

V diskuzi OPERACE MOZKU PRASKLÁ CEVKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Dobrý den mam kamarádku praskla jí cevka v mozku v uterý ji čeká operace bojím se o ni nevím jaké nebezpečí muže operace přinést.Chtěla bych se zeptat jestli je někdo koho potkalo něco takového.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marková Hana.

Jaké nebezpečí hrozí kdyz praskne čeká v hlavě? Jak se to léčí děkují

Zdroj: diskuze Operace mozku prasklá cevka

Koupel na ruce

Po základním ošetření nehtů, základní manikúře, může následovat další péče – zaměřená již na ruce. Ještě před lakováním nehtů vám manikérka nanese na ruce jemný peeling, kterým odstraní odumřelé buňky pokožky rukou a případnou zhrublou kůži. Poté vám ruce umyje a nechá je ponořené v lázni, následně nanese na ruce vrstvu výživné masky, která dodá pokožce potřebnou výživu a vláčnost. Nakonec se ruce s maskou namočí do parafínu nebo do speciálních tepelných rukavic. Teplo totiž pomáhá lepšímu vstřebání výživných látek a vitamínů. Vaše ruce budou po této proceduře krásné a hebké. Kompletní manikúru je vhodné podstoupit minimálně 1x za měsíc.

Zdroj: Domácí zábal na ruce

Eucerin regenerační krém na ruce 5% UREA

Eucerin regenerační krém na ruce 5% UREA má obsah 75 ml. Hydratuje velmi dobře, o pokožku rukou pečuje dobře. Snášenlivost tohoto krému je dobrá. Typ emulze je olej ve vodě, textura je jemný krém, použitelnost po otevření je 12 měsíců. Celkové hodnocení dle dTestu je velmi dobře (80 %).

Zde můžete vidět cenu produktu Eucerin regenerační krém na ruce 5% UREA.

Zdroj: Nejlepší krémy na ruce

Atrix intenzivní ochranný krém na ruce

Atrix intenzivní ochranný krém na ruce má obsah 100 ml. Hydratuje velmi dobře, o pokožku rukou pečuje velmi dobře. Snášenlivost tohoto krému je dobrá. Typ emulze je olej ve vodě, textura je jemný krém, použitelnost po otevření je 12 měsíců. Celkové hodnocení dle dTestu je velmi dobře (80 %).

Zde můžete vidět cenu produktu Atrix intenzivní ochranný krém na ruce.

Zdroj: Nejlepší krémy na ruce

Foto

Zde můžete vidět, jak vypadá otok prstů na ruce.

Zdroj: Oteklé klouby prstů na ruce

Neutrogena norská receptura krém na ruce parfémovaný

Neutrogena norská receptura krém na ruce parfémovaný má obsah 50 ml. Hydratuje velmi dobře, o pokožku rukou pečuje dobře. Snášenlivost tohoto krému je dobrá. Typ emulze je olej ve vodě, textura je hutnější gel, použitelnost po otevření je 36 měsíců. Celkové hodnocení dle dTestu je velmi dobře (80 %).

Zde můžete vidět cenu produktu Neutrogena norská receptura krém na ruce parfémovaný.

Zdroj: Nejlepší krémy na ruce

Nivea hand SOS krém na ruce pro okamžitou úlevu

Nivea hand SOS krém na ruce pro okamžitou úlevu má obsah 50 ml. Hydratuje velmi dobře, o pokožku rukou pečuje velmi dobře. Snášenlivost tohoto krému je dobrá. Typ emulze je olej ve vodě, textura je hutnější krém, použitelnost po otevření je 12 měsíců. Celkové hodnocení dle dTestu je velmi dobře (82 %).

Zde můžete vidět cenu produktu Nivea hand SOS krém na ruce pro okamžitou úlevu.

Zdroj: Nejlepší krémy na ruce


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP