Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ZMĚNA JÍDELNÍČKU

OBSAH

Vytvoření vlastní diety na ADHD

Prvním krokem je promluvit si s lékařem, který je zodpovědný za „zacházení“ s ADHD.

  1. Lékař je osoba, která je nejkvalifikovanější při posuzování toho, jestli jsou změny v přístupu efektivní. Lékař může provést speciální testy, které pomohou ke správné diagnóze, z čehož následně vyplyne i to, která strava je pro vás vhodná.
  2. Lékař vám pomůže sledovat změny jídelníčku, aby se ujistil, že byly správné.
  3. Některé nutriční doplňky jsou k dispozici pouze prostřednictvím lékařských předpisů. Dávky všech doplňků by měly být pečlivě stanoveny a monitorovány.

Jakmile lékař zjistí vše potřebné, pak jste připraveni podniknout další krok. Ať už se mění jídlo, přidávají se doplňky nebo se odstraňují potraviny z jídelníčku, předkládáme vám několik tipů, které vám pomohou k úspěšnosti změn.

  • Provádějte změny pomalu, jednu po druhé. Tímto způsobem si můžete vyzkoušet, zda změna pomohla, nebo ne.
  • Ujistěte se, že budete dietu dodržovat po celou dobu změn. To může trvat měsíc nebo déle. Nevzdávejte se příliš brzy, ale držte se plánu.
  • Veďte si deník o všech změnách a efektech, podobně jako to děláte při užívání léků na ADHD. Napište, co jste změnili, kdy jste to udělali, zda jsou účinky pozitivní, nebo negativní, pokud jste si jich všimli.
  • Deník předložte lékaři při každé návštěvě.

Zdroj: ADHD diety

Poradna

V naší poradně s názvem ZMĚNA VNÍMÁNÍ POTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomášková Hana.

Dobrý den, mám k Vám dotaz. Delší dobu jsem zaznamenala změnu vnímání potu. Při přičichnutí k rukám, k tělu cítím výraznou změnu potu. Jsem z toho značně nervozní. Čím by to mohlo být? Užívám stále stejné léky, přečetla jsem si příbalové letáčky u léků, nenašla jsem možný vznik tohoto problému. Je to velmi nepříjemné, nevím co mám dělat. Také mám obavy, aby se něco špatného v těle nedělo. Můžete mi prosím poradit co mám dělat? Předem vám děkuji za laskavost. S pozdravem Tomášková Hana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Změna pachu potu bez zjevné příčiny často ukazuje na interní onemocnění. Poraďte se se svým praktickým lékařem a on vám udělá biochemické vyšetření, ze kterého pozná více.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Změna vnímání potu

Změna antikoncepce je nutná

Pokud je žena zdravá a hormonální antikoncepce jí vyhovuje, nemá důvod ji měnit. Pokud jí však nevyhovuje například pilulková forma antikoncepce, trh nabízí i jiné možnosti, například antikoncepční náplasti, které se lepí jednou týdně, takže na ně žena nemusí myslet denně.

Zdroj: Mýty a pověry o hormonální antikoncepci

Poradna

V naší poradně s názvem DVOJNASOBEK ZELEZA V KRVI - THALASSEMIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anicka.

Dobry den, moc dekuji za odpoved a rady. Budu se snazit drzet se rad ktere jste napsal ale ja maso a potraviny vseobecne nemuzu omezit. Mam teple jidlo cca jednou za tri dny. Jim hrozne malo, uplne minimalne. Maso jim jen kureci a taky skoro ne, mozna si dam sem tam parek. Nejsem vegetarian nebo neco podobneho, jen maso nijak extra nevyhledavam. Vitaminy neberu, sem tam beta karoten nebo sumak Ccko (ten zrusim) cvicim, tak si pred treninkem dam obcas spalovac a creatin, tam mi neni znama hodnota zeleza, dnes na to mrknu. Ale chtela bych se zeptat, pokud mam tu thalassemii, zhorsuje se behem zivota nebo se nijak nemeni?

Dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Thalassemia je genetická změna takzvaně na celý život. Sama změna se v životě moc nemění, ale přicházejí komplikace z důvodu dlouhodobé expozice zvýšeného železa. Proto je důležité zůstat v pravidelném kontaktu s lékařem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dvojnasobek zeleza v krvi - thalassemie

Žlučníková dieta

Základem žlučníkové diety (při podráždění žlučníku) je úplná změna stravovacích návyků a alespoň do pominutí problémů vynechání tučných, smažených a výrazně sladkých jídel, jež stav zhoršují. Lékaři doporučují jíst suchary a dopřávat si vlákninu, která napomůže správné činnosti střev. Měli byste též minimálně kořenit a nejíst cibuli, česnek a majonézu. Vyřadit ze svého života byste měli i alkohol. Dále se vyhýbejte syceným nápojům, ale pijte alespoň dva litry vhodných tekutin denně. Do jídelníčku pak zařaďte hodně zeleniny, nízkotučné mléčné výrobky, ryby, bílé maso a vlákninu. Jídlo se doporučuje připravovat v páře, dušením a vařením.

Zdroj: Co dělat s podrážděným žlučníkem

Diskuze

V diskuzi BÍLÝ PETROLEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzana albrechtová.

ahoj...prosím MOC ...sháním pro kamaráda,který má rakovinu sleziny bílý petrolej...poradí nám někdo kde a za kolik ho seženeme? moc díky předem za radu...zu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel M.petr.

užívám todikamp 3x30kapek-polévková lžíce.po 45 dnech žádná změna!

Zdroj: diskuze Bílý petrolej

Proč to svědí

Citlivá pokožka se vyznačuje přecitlivělostí především na kosmetické prostředky s obsahem chemických látek. Pokud se jedná o náhlý problém a na pokožce se objeví červené flíčky nebo svědění, zkuste se nejdříve zamyslet a sami zapátrat po příčině. Zhoršení stavu pokožky může způsobit i stres či velké vypětí, změna kosmetiky, návštěva kosmetického studia, sauny, ale i chlorovaná voda v bazénu či solárium. Alergenem může být například i jídlo nebo hormonální změna (antikoncepce).

Červené loupající se fleky na obličeji – foto.

Zdroj: Svědivé červené loupající se fleky na obličeji

Diskuze

V diskuzi TINNITUS STOP se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Růžena Štusáková.

Mám stejně špatnou zkušenost,po využití žádná změna,vyhozené peníze,nekupujte!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jirka.

Také jsem chtěl udělat manželce radost k vánocům a samozřejmě NIC.Je to podvod za velké peníze. A to si mi ještě dovolila telefonicky nabídnout dvojnásobnou dávku za cca 4000 kč.Ať zhynou tito paraziti.

Zdroj: diskuze Tinnitus stop

Průběh onemocnění

Onemocnění se projevuje zvýšenou teplotou nebo horečkou. Onemocnění se nevyhýbá ani kojencům a batolatům, ty mohou mít horečku až 40 °C. Dalšími příznaky je změna chování dítěte, ale i dospělého, únava, rozmrzelost, bolestivé polykání, zduřelý čípek, zduřelé mízní uzliny na krku, nechutenství, rýma, kašel, chrapot, může se přidat i bolest břicha.

Zde můžete vidět, jak vypadá zduřelý čípek v krku.

Zdroj: Zduřelý čípek v krku

Poradna

V naší poradně s názvem VITAMÍN E se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den
Lékař mi doporučil užití vitamínu E 400. Je možná změna tělesné váhy po užívání.Děkuji Jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vitamin E změny na váze nijak neovlivňuje.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vitamín E

Calzedonia Silonky

Punčochové kalhoty Calzedonia Silonky mají sílu vlákna 20 DEN. Změna velikosti po vyprání je hodnocena nedostatečně, pružnost dostatečně, tažnost velmi dobře, žmolkování velmi dobře, vybíjení statické elektřiny dobře. Čas potřebný pro vybití náboje je 42 s. Shoda s deklarovanou silou textilního vlákna je hodnocena dobře. Celkové hodnocení dle dTestu je uspokojivě (59 %).

Zde můžete vidět cenu Calzedonia Silonky.

Zdroj: Nejlepší silonky

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libuše CHYTILOVÁ.

Dobrý den.Mám dotaz,zda může manžel při užívání Warfarinu 1steril.okurek k obědu,papriku a rajče.A co může z ovoce.Ze strachu, od února není ani ovoce ani zeleninu.Děkuji.CHytilová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Může jíst vše co má rád. Důležité je, jíst to stále ve stejném množství beze změn po delší dobu. Každá změna jídelníčku by měla být konzultována s lékařem, který udělá kontrolní vyšetření srážlivosti krve. Ideální je vytvořit jídelníček na týden, po prvním týdnu ověřit srážlivost krve a pak několik týdnů s tímto jídelníčkem vydržet. Za několik týdnů vymyslet nový jídelníček, zase po prvním týdnu udělat kontrolní vyšetření srážlivosti krve a zase vydržet. Takhle stále dokola.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin

Fiore Alani

Punčochové kalhoty Fiore Alani mají sílu vlákna 20 DEN. Změna velikosti po vyprání je hodnocena dostatečně, pružnost uspokojivě, tažnost velmi dobře, žmolkování velmi dobře, vybíjení statické elektřiny nedostatečně. Čas potřebný pro vybití náboje je 185 s. Shoda s deklarovanou silou textilního vlákna je hodnocena dobře. Celkové hodnocení dle dTestu je uspokojivě (49 %).

Zde můžete vidět cenu Fiore Alani.

Zdroj: Nejlepší silonky

Diskuze

V diskuzi VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Colonix mi pomohl k hustým,lesklým vlasům.Je to neuvěřitelná změna :-)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: vlasy

Let The Day Begin Micro fiber tights

Punčochové kalhoty Let The Day Begin Micro fiber tights mají sílu vlákna 40 DEN. Změna velikosti po vyprání je hodnocena dobře, pružnost dobře, tažnost dobře, žmolkování velmi dobře, vybíjení statické elektřiny uspokojivě. Čas potřebný pro vybití náboje je 110 s. Shoda s deklarovanou silou textilního vlákna je hodnocena velmi dobře. Celkové hodnocení dle dTestu je dobře (73 %).

Cena kolem 199 Kč.

Zdroj: Nejlepší silonky

Diskuze

V diskuzi OPERACE OČÍ - ZKUŠENOSTI S KLINIKOU HORNÍ POČERNICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Diana Humečková.

Zdravím, 17let mě trápí oči. Začínalo to pozvolna a se zhoršujícími se dioptriemi jsem se začala zajímat o možnosti jak se brýlí zbavit, jelikož to co na nose nosím jsou už pořádný popelníky a opravdu se mi to nelíbí. Proto bych se zde ráda optala, kde jste si nechali oči odoperovat? Zatím mám v hledáčku jen kliniku Horní Počernice, na kterou mě ségra lanaří,protože tam byla spokojená, ale ráda bych si poslechla i jiné názory. Předem dík.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anna Dušková.

Operace mi moc pomohla, konečně vidím v jakékoli situaci a oči mám poměrně dlouho od operace a žádná změna, vidím stále dobře.

Zdroj: diskuze Operace očí - zkušenosti s klinikou Horní Počernice

Change Tights supersoft

Punčochové kalhoty Change Tights supersoft mají sílu vlákna 40 DEN. Změna velikosti po vyprání je hodnocena velmi dobře, pružnost dobře, tažnost velmi dobře, žmolkování dobře, vybíjení statické elektřiny velmi dobře. Čas potřebný pro vybití náboje je 24 s. Shoda s deklarovanou silou textilního vlákna je hodnocena dobře. Celkové hodnocení dle dTestu je dobře (76 %).

Zde můžete vidět cenu Change Tights supersoft.

Zdroj: Nejlepší silonky

Diskuze

V diskuzi ZINEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lubosek.

Na zinek mohu rozhodně doporučit následující doplněk stravy - www.klubzdravi.cz/pr… - sám ho mám v poličce poslední tři roky a změna určitě byla citelná :)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zinek

Bellinda die passt 20, matt tights

Punčochové kalhoty Bellinda die passt 20, matt tights mají sílu vlákna 20 DEN. Změna velikosti po vyprání je hodnocena velmi dobře, pružnost dostatečná, tažnost dobře, žmolkování uspokojivě, vybíjení statické elektřiny nedostatečně. Čas potřebný pro vybití náboje je 140 s. Shoda s deklarovanou silou textilního vlákna je hodnocena velmi dobře. Celkové hodnocení dle dTestu je uspokojivě (48 %).

Zde můžete vidět cenu Bellinda die passt 20, matt tights.

Zdroj: Nejlepší silonky

Diskuze

V diskuzi POTENCE U MUŽŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr Kubáček.

má problém s potencí,co týden,něsíc,tím horší.žádná změna.pořád spí něco popíjí a o sex nemá chut.ale co mám dělat já.mě je 50 jemu 70,já si ještě nepřipadám sexualně mrtvá.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Potence u mužů

H&M Sheer Tights Semi Shiny (2 páry)

Punčochové kalhoty H&M Sheer Tights Semi Shiny (2 páry) mají sílu vlákna 20 DEN. Změna velikosti po vyprání je hodnocena dostatečně, pružnost nedostatečně, tažnost dobře, žmolkování velmi dobře, vybíjení statické elektřiny dobře. Čas potřebný pro vybití náboje je 49 s. Shoda s deklarovanou silou textilního vlákna je hodnocena uspokojivě. Celkové hodnocení dle dTestu je uspokojivě (56 %).

Zde můžete vidět cenu H&M Sheer Tights Semi Shiny.

Zdroj: Nejlepší silonky

Lindex Tights Matt (2 páry)

Punčochové kalhoty Lindex Tights Matt (2 páry) mají sílu vlákna 40 DEN. Změna velikosti po vyprání je hodnocena dobře, pružnost dobře, tažnost velmi dobře, žmolkování nedostatečně, vybíjení statické elektřiny velmi dobře. Čas potřebný pro vybití náboje je 0 s. Shoda s deklarovanou silou textilního vlákna je hodnocena velmi dobře. Celkové hodnocení dle dTestu je dobře (67 %).

Zde můžete vidět cenu Lindex Tights Semi Shine.

Zdroj: Nejlepší silonky

Lindex Tights Semi Shine

Punčochové kalhoty Lindex Tights Semi Shine mají sílu vlákna 40 DEN. Změna velikosti po vyprání je hodnocena dobře, pružnost uspokojivě, tažnost velmi dobře, žmolkování velmi dobře, vybíjení statické elektřiny uspokojivě. Čas potřebný pro vybití náboje je 115 s. Shoda s deklarovanou silou textilního vlákna je hodnocena dobře. Celkové hodnocení dle dTestu je dobře (60 %).

Zde můžete vidět cenu Lindex Tights Semi Shine.

Zdroj: Nejlepší silonky

Elite Aloe vera Aliana

Punčochové kalhoty Elite Aloe vera Aliana mají sílu vlákna 20 DEN. Změna velikosti po vyprání je hodnocena dobře, pružnost dostatečně, tažnost dobře, žmolkování velmi dobře, vybíjení statické elektřiny dostatečně. Čas potřebný pro vybití náboje je 120 s. Shoda s deklarovanou silou textilního vlákna je hodnocena velmi dobře. Celkové hodnocení dle dTestu je uspokojivě (57 %).

Zde můžete vidět cenu Elite Aloe vera Aliana.

Zdroj: Nejlepší silonky

Změna jídelníčku

Myslete na to, že k cíli nevede snížení množství stávající stravy, musíte snížit kalorie, v žádném případě však množství živin, které tělo potřebuje k přežití. Zejména jednostranné radikální diety nebo hladovění nemohou zajistit plnou dodávku živin. Rychlý úbytek hmotnosti, který takovou změnou nastává, s sebou přináší pouze zdravotní rizika. Důsledky se objevují rychle, zejména se jedná o únavu, špatný imunitní systém, změny ve kvalitě vlasů a nehtů, předčasné stárnutí kůže, a dokonce mohou nastat i zdravotní problémy, které ovlivňují kvalitu života. Ti, kteří chtějí zhubnout, by proto měli upravit svůj jídelníček tak, aby byl příjem tuku co nejnižší, měl by tedy obsahovat nízkokalorické a na živiny bohaté potraviny. Cílem je vyvážená a zdravá strava, která dodává tělu základní vitamíny, minerály a stopové prvky. Za den byste měli sníst nejméně pět porcí ovoce nebo zeleniny. Potěšení při úpravě stravy by mělo být rovněž důležitým kritériem, protože jen ti, kdo mají radost z nového způsobu stravování, mu zůstanou věrni.

Zdroj: Vitamíny při hubnutí

Změna mýdla a čisticích prostředků

Nešetrné mýdlo může způsobit podráždění a svědivost kůže. Doporučuje se používat mýdla bez obsahu vůní a určená pro citlivou pokožku. Suché pokožce neprospívá časté koupání. Nepříznivý vliv na vaši kůži může mít také nevhodně zvolený prací prášek, opět používejte raději neparfémované prací prostředky. Důležitá je i volba správného oděvu, ten by měl být volný, nejlépe bavlněný, raději se vyhýbejte vlně a polyesteru, které pokožku dráždí.

Zdroj: Domácí léky na úlevu od svědění kůže


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP