Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ZMĚNY

OBSAH

Příznaky nedostatku zinku

Příznaky nedostatku zinku jsou mnohé: únava, nízká imunita, špatné hojení ran, ústní léze, změny vnímání chuti, šeroslepost, narušený růst vlasů a nehtů. Na trhu je široká škála produktů obsahujících zinek, a tak mohou být tyto přípravky úspěšně použity k prevenci nebo léčbě těchto příznaků.

Zdroj: Stopový prvek zinek

Poradna

V naší poradně s názvem PROSÍM O RADU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Franta.

Dobrý den vím že mi to ne doporučíte ale mám tento přípravek 2 roky prošly . Může mi to nějak uškodit. Peníze na jiný nemám. Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

U prošlého přípravku na regeneraci kloubů Alavis je nebezpečná plíseň. Je-li přítomna poznáte podle změny struktury prášku a změny pachu. Takto zkažený Alavis již nepoužívejte. Pokud jste nádobu skladoval uzavřenou v temnu při stálé pokojové teplotě, neměl by být problém použít Alavis prošlý i po tak dlouhé době.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Prosím o radu

Další příznaky raného těhotenství

Změny děložního čípku jsou jen částí změn, kterými tělo prochází během raného těhotenství. Mezi další příznaky raného těhotenství patří:

  • citlivost prsou;
  • nevolnost;
  • potravinové averze;
  • chutě na jídlo;
  • bolesti hlavy;
  • zácpa;
  • mírné křeče;
  • změny nálady;
  • únava;
  • časté močení;
  • nadýmání;
  • ucpaný nos.

Tyto příznaky nejsou specifické pouze pro těhotenství a mohou být zpočátku přiměřeně mírné. Stejné příznaky se mohou objevit také těsně před menstruací. Bez provedení těhotenského testu není možné zjistit, zda je žena těhotná.

Zdroj: Jak se mění děložní čípek v raném těhotenství?

Diskuze

V diskuzi NEMOCI PODLE JAZYKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta Špicakova.

Úz měsíc mi začal pálit jazyk a mám kyselio v ustech začala jsem brát vlitamin b a železo beze změny co dělat fal
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

Přišla jste na to proč vás pálil jazyk?

Zdroj: diskuze Pálení jazyka

Jak zkontrolovat děložní čípek kvůli těhotenství

Pocity z děložního čípku nabízí vodítka ohledně časného těhotenství, ale není to jistý způsob, jak zjistit těhotenství. Změny děložního čípku mohou být nepatrné a ne všechny ženy budou dostatečně obeznámeny se svým děložním čípkem, aby tyto změny zachytily. Jediným zaručeným způsobem, jak zkontrolovat těhotenství, je těhotenský test.

Ženy si však mohou čípek zkontrolovat doma. Aby to mohly udělat, měly by si před vložením prstu do pochvy důkladně očistit ruce. Umístění děložního čípku je v horní stěně, nejblíže žaludku, a mělo by to vypadat jako malý hrbolek. Zde se můžete podívat na obrázky, na kterých je vidět umístění děložního čípku. Nebo se můžete podívat na video s názorným předvedením, jak si nahmatat děložní čípek.

Pro ženy, které se snaží otěhotnět, bude možná třeba seznámit se se svými cervikálními cykly. Díky tomu budou moci lépe zachytit změny, ke kterým dochází během ovulace a raného těhotenství.

Zdroj: Jak se mění děložní čípek v raném těhotenství?

Diskuze

V diskuzi LÉČBA LUPENKY DISKUSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta.

tak to je jasné že se uvidí časem, ale ono někdy poznáš brzo... ;) a zatím vyhovuje nebo nějaké změny nastaly? ;)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Adélka.

no změny, zatím ne. Máme to teprve chvilku, ale to přijde časem budu informovat... a ty teda máš kterou, nebo kterou používáš?

Zdroj: diskuze Léčba lupenky diskuse

Kde je možné získat podporu?

Podpora od ostatních může být obrovskou pomocí. Více podpory získáte tím, že budete provádět nejprve jednodušší změny. Zeptejte se přátel a rodiny, zda jsou ochotni s vámi přejít na zdravou výživu. Mohou vám pomoci s přípravou jídla, s nápady na zdravé, chutné recepty a s tipy na vaření. Pokud potřebujete odbornou pomoc, poraďte se se svým lékařem.

Zdroj: Přehled zdravého stravování

Potivost a kolísavý tlak

U žen se výkyvy tlaku mohou objevit na začátku menopauzy v důsledku změny hormonálních poměrů. Obvyklými projevy jsou návaly horka a masivní pocení, což vede k nekomfortu pacientek a s ním spojeným pocitům bezradnosti a protivnosti. Ženy si tento stav plně uvědomují a je pro ně značně nepříjemný. Toto období se dá překlenout pomocí HRT terapie, kterou pacientce po vyšetření předepíše gynekolog.

Zdroj: Kolísavý krevní tlak

Poradna

V naší poradně s názvem NEDOKRVENÉ VARLE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel František Mašek.

Dobry den.Vnemocnici mi vyšetřili ultrazvukem obě varlata o jedno mám levé malé a scvrklé a pravé bolestivé a nedokrvené,nevím jestli jste dostali mejl,předem se omlouvám.Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Takové změny na varlatech vyžadují lékařskou péči, proto doporučuji zůstat v péči urologa a následovat jeho doporučení v léčbě.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Tvrde varlata po operaci tříselné kyly


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP