Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ODSTRANĚNÍ Z POTU ZÁPACH Z ČESNEKU

OBSAH

Co znamená zápach potu po cibuli

Existují různé typy potu a asi tím nejhorším je pot ze stresu. Ten se totiž produkuje z potních žláz zvaných apokrinní. Zde se produkuje pot, který je méně vodnatý a skrz něj odcházejí z těla bakterie, tuky a bílkoviny. Vliv na to má také to, co jíte, protože podle toho se může uvolňovat silnější či slabší zápach, třeba po cibuli. Naopak když je venku příliš horko nebo je pot výsledkem fyzické námahy, skládá se převážně z vody a elektrolytů.

Zdroj: Stařecký zápach

Poradna

V naší poradně s názvem POCENI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Angelina Klicperova.

Dobry den, ma stres vliv na poceni, nebo to zpusobuji nadledvinky, nejedna se o prechod a ani o problemy ledvin dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Stres významně podporuje pocení. Míra stresu ovlivňuje jak množství, tak i složení a následný zápach potu. Stresu je třeba čelit a snažit se ho minimalizovat. Pokud jde o stres z úzkosti, tak je vhodné si dopomoci antidepresivy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Poceni

Zápach moči po amoniaku

U moči je zápach po čpavku vcelku přirozený, byť by neměl být zvláště nápadný. Výraznější zápach po čpavku v moči se vyskytuje při nedostatečném příjmu tekutin.

Při zesíleném dýchání a případně i zvýšeným výdejem potu ztrácí člověk dost tekutin, které je třeba záhy doplnit. Po zvýšeném množství tekutin dojde k úpravě zápachu moči.

Zdroj: Páchnoucí moč

Diskuze

V diskuzi POCENÍ A ZÁPACH NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Štěpa.

Pocení a zápach nohou odešel spolu s používáním iontoforézy Antipe. Jsem z ní nadšený a můžu ji jen doporučit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lukas.

Vyzkousel jdem kde jaky deodorant na nohy a nejvice mi vyhovuje antiperspirant sweatstop forte max 100ml lahvickai vydrzela cely rok. Navic zabranuje i plisnim.

Zdroj: diskuze Pocení a zápach nohou

Pot a lidské tělo

Pot naznačuje různé věci o tom, co se děje v lidském těle. Zápach těla v pubertě je silnější, stejně jako u jiných hormonálních změn, jako je těhotenství nebo menopauza. Potraviny bohaté na česnek, cibuli nebo koření mohou být vstřebány do krve a následně do potu. Dalo by se říci, že co je vloženo do střev, se odrazí právě v potu. Nadměrná konzumace červeného masa, kofeinových nápojů a alkoholu může způsobit nepříjemný zápach potu.

Zdroj: Kyselý nebo smradlavý pot

Poradna

V naší poradně s názvem ZMĚNA VNÍMÁNÍ POTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomášková Hana.

Dobrý den, mám k Vám dotaz. Delší dobu jsem zaznamenala změnu vnímání potu. Při přičichnutí k rukám, k tělu cítím výraznou změnu potu. Jsem z toho značně nervozní. Čím by to mohlo být? Užívám stále stejné léky, přečetla jsem si příbalové letáčky u léků, nenašla jsem možný vznik tohoto problému. Je to velmi nepříjemné, nevím co mám dělat. Také mám obavy, aby se něco špatného v těle nedělo. Můžete mi prosím poradit co mám dělat? Předem vám děkuji za laskavost. S pozdravem Tomášková Hana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Změna pachu potu bez zjevné příčiny často ukazuje na interní onemocnění. Poraďte se se svým praktickým lékařem a on vám udělá biochemické vyšetření, ze kterého pozná více.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Změna vnímání potu

Tělesný zápach a strava

Kyselý tělesný pach může být také výsledkem trávení některých potravin. Mezi časté viníky páchnoucího potu patří česnek, cibule a kofeinové nápoje. Ale nemusí se jednat jen o tyto potraviny, protože časem zjistíte, že třeba u vás tyto problémy způsobují i jiná jídla a potraviny, které jsou problematické jen pro vás a zhoršují váš tělesný pach. Jestli chcete zjistit, co způsobuje kyselý tělesný zápach při spánku, veďte si potravinový deník a pak můžete porovnat vůni těla s tím, co jste předchozí den snědli. Tato metoda pak pomůže lépe identifikovat příčiny kyselého potu ve stravě.

Zdroj: Babské rady na tělesný zápach

Kyselý pot a strava

Kyselý tělesný pach může být také výsledkem trávení některých potravin. Mezi časté viníky smradlavého potu patří česnek, cibule a kofeinové nápoje. Ale nemusí se jednat jen o tyto potraviny, protože časem zjistíte, že třeba u vás tyto problémy můžou způsobovat i jiná jídla a potraviny, které jsou problematické jen pro vás a zhoršují váš tělesný pach. Jestli chcete zjistit, co způsobuje kyselý tělesný zápach při spánku, tak si veďte potravinový deník a pak můžete porovnat vůni těla s tím, co jste předchozí den snědli. Tato metoda pak pomůže lépe identifikovat příčiny kyselého potu ve stravě.

Zdroj: Kyselý zápach těla po probuzení

Poradna

V naší poradně s názvem ZÁPACH POKOZKA HLAVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Manima.

Použila som cibulu na pokožku hlavy a neviem nejako prekryť ten nepríjemný zápach. Poradí mi prosím niekto? Vopred ďakujem.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Taky jsem to řešila a šla jsem se poradit k jedné babce kořenářce, která tuto metodu posílení vlasů pomocí cibule taky znala. Říkala mi, že pach z cibule je ukazatel toho, že cibule na vlasy stále působí. Jinými slovy, žadný pach z cibule, žádné účinky na vlasy. Tak asi tak.

Zdroj: diskuze Zápach pokozka hlavy

Kyselý pot

Kyselý zápach potu vzniká především při vysokém příjmu bílkovin v potravě. To znamená, že především milovníci masa, a obzvláště toho červeného, budou mít větší výskyt kyselého zápachu svého těla.

Zdroj: Kyselý nebo smradlavý pot

Diskuze

V diskuzi ZÁPACH Z ÚST MÁ MNOHEM VÍCE PŘÍČIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olga.

Zápach z úst je velice komplikovaný problém, protože existuje celá řada příčin a dokud člověk neodhalí příčinu, nevyřeší ani zápach z úst. Studovala jsem tuto problematiku několik let, protože jsem zápachem sama trpěla. Nakonec jsem našla příčinu, resp. dvě, vyřešila je a tím i zápach z úst. Vše, co jsem zjistila i na sobě sama vyzkoušela, jsem sepsala do jediném e-booku na českém trhu o zápachu z úst, který najdete na webu www.zapach-z-ust-ebo…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zápach z úst má mnohem více příčin

Za kyselý zápach těla můžou bakterie a pot

Kyselý tělesný pach, který nejspíše vnímáte každé ráno, může být důsledkem bakterií a potu. Každý má bakterie, které se vyskytují na kůži. Když tyto bakterie přijdou do kontaktu s potem, tak se mohou porušit. V průběhu tohoto procesu vzniká tělesný zápach, který může mít i kyselý odér. Zabránit kyselému pachu můžete tak, že snížíte teplotu v ložnici nebo redukujete své přikrývky. Noční pocení a následný tělní zápach může vznikat z vysoké tělesné teploty, kterou způsobuje vysoká teplota v místnosti a příliš mnoho přikrývek. Proti kyselému pachu taktéž můžete změnit oblečení na spaní, dobré jsou prodyšné tkaniny, jako je bavlna nebo hedvábí. Sprchování před spaním nebo použití deodorantu a antiperspirantu, také může pomoci snížit tělesný zápach vzniklý během noci.

Zdroj: Kyselý zápach těla po probuzení

Poradna

V naší poradně s názvem ZÁPACH Z ÚST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Xavi.

Chci se zeptat, jestli má někdo podobnou zkušenost z lékem na tlak Tezeo 80. V mém případě mi způsoboval nepříjemný zápach z úst.
Podotýkám, že ústní dutinu, hygienu mám v naprostém pořádku/ zuby atd./
Používám kvalitní zubní í pasty a ústní vody.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

A mezizubní prostory taky čistíte? Každý den?

Zdroj: diskuze Tezeo 40 a alkohol-diskuze

Ochrana proti potu a zápachu

Antiperspiranty slouží především jako prevence před pocením, deodoranty tlumí zápach. Na trhu dnes existují i kombinace obou. Zázraky od nich ovšem nečekejte. Zejména při hyperhidróze vám pravděpodobně nepomůže žádný antiperspirant ani deodorant. Hyperhidróza je nemoc, při níž se lidé nadměrně potí, a to i v klidu při nízké teplotě. Nemocní se potí především na čele, v obličeji, na dlaních, ploskách nohou, v podpaží, a to třikrát až pětkrát víc než ostatní. Antiperspiranty a deodoranty jsou vhodné alespoň pro pocit svěžesti a příjemné vůně. Pocení však zcela neodstraní.

Zdroj: Babské rady na tělesný zápach

Antiperspiranty a deodoranty

Zapomeňte na používání antiperspirantů a deodorantů jako pomůcek proti tělesnému zápachu. Antiperspiranty obsahují látky, které mohou způsobovat rakovinu prsu a to nejen u žen, ale i u mužů. Deodoranty nijak neodstraňují tělesný zápach, ale jen se ho snaží překrýt. Smícháním chemické "vůně" deodorantu a tělesného zápachu vzniká ještě horší smrad, než ten původní tělesný. Jediným osvědčeným prostředkem jak bojovat proti tělesnému zápachu je aplikace přírodního lihu. 70% líh spolehlivě usmrtí všechny bakterie, které jsou zodpovědné za tělesný zápach. Líh se po aplikaci na pokožku do několika minut odpaří a nic po něm nezbyde. Líh je zcela přírodní produkt bez nežádoucích vedlejších účinků a na tělesný zápach funguje spolehlivě a hned. Nejdříve zapáchající místa umyjte mýdlem, opláchněte vodou, vysušte ručníkem a aplikujte 70% líh. Potom máte na 24 hodin vystaráno od tělesného zápachu. Bezpečně, přírodně a levně.

Zdroj: Zápach potu po cibuli

Poradna

V naší poradně s názvem NEPŘÍJEMNÝ ZÁPACH Z POCHVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Je mi to strasne trapne ale Muzu se zeptat , myslim ze mi unika moc ne hodně malo zadny vitok nemam jen ten strasny zapach.Jdu ven a citim se je to strasny, sex mam dene.meju se kazdou chvilu kalhoty tes a porad nic

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Může jít o stresovou inkontinenci. Měla byste navštívit lékaře, buď gynekologa nebo urologa. Tam Vás naučí posilovat svaly pánevního dna. Také můžete zkusit přípravek Ive - je volně prodejný.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nepříjemný zápach z pochvy

Příčiny tělesného zápachu

Kyselý tělesný pach, který nejspíše vnímáte každé ráno, může být důsledkem bakterií a potu. Každý má na kůži bakterie. Když tyto bakterie přijdou do kontaktu s potem, začnou reagovat. V průběhu tohoto procesu vzniká tělesný zápach, který může mít i kyselý odér. Zabránit kyselému pachu můžete tak, že snížíte teplotu v ložnici nebo redukujete své přikrývky. Proti kyselému pachu může rovněž pomoct změna oblečení na spaní, dobré jsou prodyšné tkaniny, jako je bavlna nebo hedvábí. Sprchování před spaním nebo použití deodorantu a antiperspirantu také pomáhá snížit tělesný zápach vznikající během noci.

Pocení se nelze zcela zbavit, jde ho jen utlumit. Starší lidé se potí více než mladí. Deodoranty nebo antiperspiranty vás dokonale ochrání před potem. Muži se potí stejně jako ženy, jen jsou více cítit. To jsou asi ty největší mýty o pocení.

Jízda v přecpaných tramvajích a autobusech se v současné vlně veder stává kvůli potu a nepříjemnému tělesnému pachu pro mnohé lidi deprimujícím zážitkem. Pocení je ovšem naprosto přirozené.

Zdroj: Babské rady na tělesný zápach

Diskuze

V diskuzi KYSELÝ NEBO SMRADLAVÝ POT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zlata.

Já jsem se potila fakt hodně a taky to zapáchalo. Bylo mi řečeno že ten zápach je prostě z rozkladu bakterií ale primárním původcem je pocení. Tedy když se zbavím pocení tak zmizí i ten zápach. Doktorka mi doporučila vyzkoušet elektrický antiperpirant a ten mi pomohl zbavit se pocení i zápachu!!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kyselý nebo smradlavý pot

Nemoci podle tělesného zápachu

Existuje několik příčin a nemocí, které přispívají k tělesnému pachu. Poruchy funkce jater mohou být dědičné, nebo k nim může dojít v důsledku napadení viry, nebo po požití chemických látek. Pokud jsou problémy s játry dlouhodobé, mohou vést k závažným komplikacím. Neobvyklý tělesný zápach nebo zápach z úst jsou znamením možného onemocnění jater. S jaterním onemocněním dochází k nadměrnému pocení. Jakmile tělo začne produkovat nepříjemný zápach připomínající zkažená vejce, bývá to příznak jaterního poškození nebo jejich onemocnění. Další příčinou špatného dechu jsou nahromaděné bakterie v ústech, které mohou být příčinou různých onemocnění. Zápach z úst může být například příznakem vážného onemocnění zvaného parodontitida. Další možností je, že jsou do krevního řečiště absorbovány určité potraviny a z plic se pak uvolní nepříjemný zápach, který je znatelný při dýchání.

Nepříjemný zápach způsobuje například i rakovina děložního čípku.

K zápachu z úst a i k zápachu celého těla dochází dále u ketoacidózy, to je onemocnění, které se projeví, když diabetici nemohou sledovat a starat se o hladinu cukru v krvi.

Tělesný zápach může způsobit rovněž hyperaktivní funkce štítné žlázy, kdy dochází k nadměrnému vylučování potu.

Zdroj: Kyselý nebo smradlavý pot

Příznaky

Svědivé červené pupínky na krku, v podpaží, na prsou a v tříslech jsou důsledkem nahromadění potu, který se jinak běžně odpařuje a tím pokožku ochlazuje. Při nadměrném pocení se ale mohou vývody potních žlázek ucpat a vytvoří se puchýřek se zánětem v okolí. V žádném případě puchýřky nezakrývejte, podpořili byste tím pocení a další ucpávání potních žlázek. Hojení dobře urychlí čerstvý vzduch.

Zde můžete vidět, jak vypadá vyrážka z potu.

Zdroj: Vyrážka z potu

Ketodieta a zápach po acetonu

Krátkodobé výsledky ketodiety jsou přitažlivé, protože ztrácíte tuk a můžete vypadat dobře a cítit se energicky. Některé příznaky se zlepšují, ale je to vše krátkozraké.

Protože při keto dietě konzumujete obrovské množství živočišných bílkovin a mléčných výrobků (s vysokým obsahem tuků), což změní váš střevní mikrobiom (střevní flóru), který je nezbytný pro vaše zdraví.

Ketodieta změní vaši střevní ekologii na mnohem méně příznivé bakterie a to zase změní vaše střeva a ovlivní věci, jako je stav vaší kůže a pach dechu, potu a pach stolice.

Po změně stravování na rostlinnou stravu, se za tři měsíce vrátí normální tělesný pach a přispěje to k dalším zdravotním přínosům.

Ketodieta v podstatě mění váš mikrobiom a změny jsou nepříznivé pro vaše zdraví - to může být to, co způsobuje konzumace potravin s vysokým obsahem tuku a živočišných produktů, které pak mají za následek systémové změny.

Zdroj: Zápach stolice po acetonu

Špatná životospráva

Všichni víme, že příliš mnoho koření, cibule nebo česneku je z člověka cítit. Bohužel smažená jídla nejsou v tomto ohledu nijak pozadu. Hranolky nasáklé olejem v žaludku „ztěžknou“, což způsobuje špatné trávení a tím i tělesný pach.

Zdroj: Babské rady na tělesný zápach

Nedostatek vitamínů a minerálů

Hlavně magnesium patří mezi nejvíce přehlížené potravinové doplňky, přitom kromě pozitivního vlivu na fungování metabolismu a paměti dokáže také eliminovat tělesný zápach.

Zdroj: Babské rady na tělesný zápach

Jak na zápach při dietě?

  • Nechat se vyšetřit lékařem, aby se vyloučilo onemocnění cukrovkou.
  • Namísto podstupování nárazových diet a léčebných kúr spočívajících v hladovění dlouhodobě změnit stravovací návyky a přejít na smíšenou stravu se sníženou kalorickou hodnotou.
  • Zajistit dostatečný přísun sacharidů.

Zdroj: Babské rady na tělesný zápach


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP