Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ZKUŠENOSTI S PROTÉZOU DEFLEX

OBSAH

Druhy zubních protéz

Částečně snímatelné zubní protézy

Částečné snímatelné zubní protézy jsou k čelisti přichyceny kotevními prvky (sponami) nebo nesponovými kotevními prvky. Spony jsou levnějším a jednodušším druhem kotevních prvků a jsou na zubech částečně viditelné. Snímatelné zubní protézy se sponami jsou hrazeny ze zdravotního pojištění. Estetičtějším a k zubům šetrnějším řešením jsou skeletové náhrady s nesponovými kotevními prvky (zásuvné spoje). Jedná se o jakési patentky nebo zásuvky, které nejsou v ústech na první pohled viditelné. Tento druh zubních protéz je však také dražší.

Celkově snímatelné zubní protézy

Celkové snímatelné zubní protézy se zhotovují při ošetření bezzubých čelistí. Pro zhotovení celkové snímatelné zubní protézy je třeba 4–5 návštěv u vašeho zubního lékaře. V rámci zdravotního pojištění lze zhotovit protézu z dvouvrstvých nebo třívrstvých pryskyřičných zubů. Mají nadstandardní kvalitu a jejich tvar, velikost a barvu lze přizpůsobit původnímu odstínu chrupu, nebo podle specifických přání pacienta. V ústech působí velmi přirozeně. Vysoký estetický vzhled je docílen (na rozdíl od dvouvrstvých zubů) překrytím tří barevných vrstev a transparentností hran. Jsou plně hrazeny ze zdravotního pojištění. Nad rámec pojištění mohou tyto zubní protézy obsahovat zuby keramické nebo kompozitní zuby, které jsou odolnější, ale také dražší. Dásně a patro jsou vyrobeny z pryskyřice.

Hybridní zubní protézy

Hybridní zubní protézy vypadají téměř jako celkové zubní protézy. V ústech však drží na zbylých zubech, které jsou proteticky upraveny a ukryty pod zubní protézou. Hybridní zubní protézy jsou ukotveny pomocí zásuvných spojů, které jsou připevněny na zubech i zubní protéze. Hybridní zubní protézy lze použít také u bezzubých čelistí – zuby jsou zde nahrazeny několika zubními implantáty, které suplují funkci zásuvných spojů.

Zdroj: Zubní protézy

Poradna

V naší poradně s názvem ÚHRADA ZUBNÍ PROTÉZY POJIŠŤOVNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel ANNA .

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,dnes jsem dostala náhradu na vytržené zuby než se zhojí rány platila jsem za ni 2036kč.až dostanu protézu 4 zubu bude mě to stát necelých 15000 jsou to spodní zuby,mohu žádat pojišťovnu o příspěvek?mám 211.Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Určitě požádat můžete. V žádosti uveďte, jak vám stav před protézou komplikoval a ohrožoval zdraví a s protézou se výrazně vše zlepšilo. A že už nemusíte tak často vyhledávat zdravotnickou pomoc.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Úhrada zubní protézy pojišťovnou

Cena

Zde naleznete srovnání cen produktu Vironal.

Zdroj: Zkušenosti s Vironalem

Diskuze

V diskuzi ZUBNÍ PROTÉZY DEFLEX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kubesova.

Vrchni proteza 4chybejici zuby doktorka pozaduje 13 tisic plati ji neco zdravotni pojistovna 111?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Procházková.

částečná snímací proteza Deflex 2 zuby pan doktor si řekl 16000,zdá se mně to moc,prosím odpovědět

Zdroj: diskuze Cena horní zubní protézy

Vysazení

Terapie rilmenidinem by nikdy neměla být náhle přerušena; dávka by se měla snižovat postupně.

Zdroj: Rilmenidin zkušenosti

Diskuze

V diskuzi KOLIK STOJÍ PROTÉZA DEFLEX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Emilie Jedovnická.

Jaká je cena protéz
1. po odstranění horních zubů
2. po 3 měsících normální a kolik deflex

Nikdo nechce uvést, jaká je cena z laboratoře. Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.

Prosím cenu vrchní i spodní protézy,Dík

Zdroj: diskuze Kolik stojí protéza deflex

Azitromycin Sandoz a Paralen

Současné užívání léků Azitromycin Sandoz a Paralen se nevylučuje. Je možné užívat i probiotika. Probiotika užívejte minimálně 2 hodiny od požití antibiotik.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Zkušenosti

Rozex nebo Rosalox jsou krémy určené k léčbě rosacey (růžovky). Rozex je pouze na lékařský předpis. Dle zkušeností je krém účinný na léčbu růžovky. Průměrná doba léčby je 3 až 4 měsíce. Růžovka je dermatitida, která vypadá jako akné, ale objevuje se až ve středním věku. Častěji jí trpí ženy, ale u mužů má horší průběh. Vyskytuje se především v obličeji a zasahuje nos, tváře, čelo i bradu. Projevuje se nejprve zčervenáním kůže a poté se zarudlá a napjatá pokožka pokryje otoky a hnisavými puchýřky. Vyskytuje se ve střední a severní Evropě u 10 % pacientů keltského typu. Jde o světlovlasé až rusovlasé ženy, s jemnou světlou kůží, modrýma očima, fototypem I–II a ve věku okolo 40 let. Rozex gel není v České republice zaregistrovaný.

Zdroj: Rozex

Azitromycin a alkohol

Při užívání Azitromycinu se konzumace alkoholu nedoporučuje. Také se doporučuje abstinence cca týden po doužívání antibiotik, mohlo by vám být po alkoholu špatně. Malé množství alkoholu by nemělo být na škodu.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Diskuze

V diskuzi BOLEST ČELISTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

Již 6 let trpím bolesti horní čelisti po vynětí zubní protézy. Byla mi stanovena diagnoza zánět trojklanného nervu bez jakéhokoliv dalšího vyšetření. S protézou v ústech vydržím maximálně 3 hodiny, pak mi je na zvracení, když jivyndám mám neskutečnou bolest na kterou mi za bere pouze čtvrtina léku na spaní.Bez léku na spaní jsem nespala už 5 let. Snad to do smrti vydržím. Je mi 59 let.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bolest čelisti

Azitromycin Mylan v těhotenství

Azitromycin patří mezi antibiotika volby v těhotenství.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Poradna

V naší poradně s názvem ZUBNÍ PROTÉZY TYP se k tomuto tématu vyjádřil uživatel IRENA.

Prosím o radu:
Paní doktorka mi nábídla 2 dolní částečně snímatelné náhrady:

1.Skeletová 6.000-7500,-Kč

2.Deflex/Vertex 7.000,-Kč

Nejde mi tak o peníze ale o typ náhrady , já tomu prostě nerozumim,bude to
moje první náhrada.
Prosím o rádu.

Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Pokud máte ještě pár vlastních zubů, tak zvolte radši skeletovou náhradu. Lépe drží v ústech.

Zdroj: diskuze Kolik stojí protéza deflex

Cena

Cenu potravinového doplňku Neuritogen 30 tablet naleznete zde.

Zdroj: Neuritogen zkušenosti

Poradna

V naší poradně s názvem ZUBNÍ ČÁSTEČNÁ NÁHRADA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar Farbárová.

Dobrý den, 2.2.2016

vaše stránky se mě velice líbí ,ale mám takový dotaz ,jedná se mě o částečnou náhradu z nové vylepšené pryskyřice Deflex M10 xr čili pružná protézka asi 6 zubů a můj dotaz ,jsem u VZP a jaká je cena asi 6 zubů a kolik mě by hradila pojišťovna,,,,,

Děkuji předem za vaši odpověď,,,,

Dagmar Farbárová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Přesná cena bude záležet na konkrétním zubaři a stavu Vašeho chrupu. Pokud chcete dosáhnout nižší ceny, tak navštivte více lékařů a nechte si od nich vytvořit nabídku na rekonstrukci chrupu pomocí částečné náhrady. Pak si vyberte tu, která se Vám bude zdát nejsympatičtější. Orientačně můžete počítat s částkou 8000 Kč za průměrnou kvalitu.

Zdroj: diskuze Zubní částečná náhrada

Azitromycin na chlamydie

Pokud užíváte perorálně Azitromycin Sandoz, tak působí systémově, to znamená na všechna místa, kde by chlamydie mohly být přítomny.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Diskuze

V diskuzi ZUBNÍ ČÁSTEČNÁ NÁHRADA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar Farbárová.

Dobrý den, 2.2.2016

vaše stránky se mě velice líbí ,ale mám takový dotaz ,jedná se mě o částečnou náhradu z nové vylepšené pryskyřice Deflex M10 xr čili pružná protézka asi 6 zubů a můj dotaz ,jsem u VZP a jaká je cena asi 6 zubů a kolik mě by hradila pojišťovna,,,,,

Děkuji předem za vaši odpověď,,,,

Dagmar Farbárová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Svobodová.

mám deflex,nahrada se 3zuby stálo mně to přes 6000korun a po necelých dvou letech se náhrada zlomila .od záčátku s tím byly problémy špatně udělané a opravované než jsem jí vůbec začala nosit .vztahuje se na tohle záruka dva roky?teď mi jí opravuje a chce dalších 1500korun.

Zdroj: diskuze Zubní částečná náhrada

Nežádoucí účinky

Nebyly popsány nežádoucí účinky u doplňku stravy Vironal.

Zdroj: Zkušenosti s Vironalem

Diskuze

V diskuzi DEFLEX ZUBNI NAHRADA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JANA TULEJOVA.

Nechala jsem si u zubaře udelat snimatelnou zubni nahradu ,je to z tvrdšiho materialu bez kovu. Nahrada ma 6zubu stolicky ma to uzke patro .platila jsem 7000 kč. Pripada mi to předrazene.Je to z ruzoveho materijalu neni mekky.Je mozna takova cena?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martina.

Sedm tisíc, to není jen tak a do osobního rozpočtu to citelně zasáhne. Naštěstí je to jen jednou a to, co za to dostanete, vám bude sloužit několik let. Umožní vám to správně rozmělnit potravu, to přispěje ke zdravému trávení a prodlouží vám to život. A proč těch 7000 tisíc? Podívejte se, všude kolem se zvyšují mzdy. Na mzdu je třeba vydělat. Aby zaměstnanec mohl dostat průměrnou mzdu, tak musí svému zaměstnavateli vydělat alespoň 200 Kč za hodinu své práce. Vyrobení náhrady, jako je ta vaše, může trvat i 20 hodin. To jsou 4000 Kč. Materiál pro výrobu je rovněž drahý, protože musí mít vinikající vlastnosti a mnoho atestů. Jeho cena může být 1500 Kč. Další náklad je na výrobní proces, jako jsou technologie, zařízení a stroje, budova a správa. Ten může být okolo 500 Kč. Poslední částka je daň státu (DPH 15%), což činí 900 Kč. Dohromady je to 6900 Kč. 100 Kč si nechala zubařka za vyřízení objednávky nové vaší zubní náhrady.

Zdroj: diskuze Cena horní zubní protézy

Údaje získané testováním na zvířatech

Při experimentech na potkanech, králících a na ovcích byly prokázány antitrombotické vlastnosti.

Zdroj: Zkušenosti s forskolinem

Zkušenosti s lékem Prozac

Přípravek Prozac obsahuje molekulu fluoxetin. Je prvním vynalezeným lék ze skupiny SSRI v roce 1987, funguje dobře, bohužel je po něm příbytek na váze.

Zdroj: Prozac

Cipralex zkušenosti padání vlasů

U jednoho pacienta ze sta se může vyskytnout zvýšené padání vlasů a může dojít až k úplné ztrátě vlasů.

Zdroj: Nežádoucí účinky Cipralexu

Dávkování

Dospělí 2 až 7 kapek 1–3x denně. Děti od 12 let 7kapek denně, děti od 3 let 2 kapky denně. Po třech týdnech užívání následuje jeden týden pauza.

Dle zkušeností před upotřebením důkladně protřepejte (asi 21x), tím dojde k dynamizaci informačních složek a účinnost přípravku se zvýší. Během regenerace se doporučuje zvýšit příjem tekutin. U chronických stavů se podávají minimální dávky, u akutních maximální. Při případném přechodném zhoršení u chronických stavů a při celkové regeneraci se sníží dávky na minimum, případně se podává sirup po kapkách, někdy i v delších intervalech než 1 den. Po zlepšení se opět zvýší dávkování. V užívání se nepřestává, neboť se jedná o zpětný regenerační proces, při kterém se mohou objevit příznaky dřívějších onemocnění. Tento jev je pouze pozitivní regenerační reakce. Ve vážných případech se doporučuje předchozí konzultace s lékařem.

Doporučuje se spotřebovat do 3 měsíců po otevření.

Zdroj: Zkušenosti s Vironalem

Co je to Neuritogen

Neuritogen 30 tablet je doplněk stravy s obsahem kurkuminu, resveratrolu, extraktu z Mangifera indica a vitaminů B2, B6 ve formě s usnadněným vstřebáváním.

Zdroj: Neuritogen zkušenosti

Tezeo 40 - léková skupina

Tezeo patří do skupiny antagonisté angiotensinu II, ATC C09CA07 a název této ATC skupiny je TELMISARTAN.

Účinná látkou přípravku Tezeo 40 je TELMISARTAN (TELMISARTANUM).

Zdroj: Tezeo 40 zkušenosti


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP