Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

RŮŽOVÁ KREV TÝDEN PŘED MENSTRUACI

OBSAH

Krev v moči před menstruací

Krev v moči těsně před menstruací může být spojena s takzvaným špiněním. Špinění je výtok z vagíny, který má nahnědlou nebo slabě narůžovělou barvu. Neprovází ho krvácení (ani nárazové), žádné křeče ani bolesti v podbřišku. Obvykle se špinění objevuje při poruchách menstruace, ale může být i signálem závažnějších onemocnění.

Zdroj: Krev v moči

Diskuze

V diskuzi JAK ZASTAVIT MENSTRUACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka Braun.

Dobrý den. Můžete mi doporučit způsob na zastavení menses. Je mi nabídnuta injekce, nevím přesně jaká. Jsem před přechodem, údajně přestanu menstruovat,mam silné krácení. Jaka jsou rizika,při této léčbě? Děkuji za odpověď M.B.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eliška Bělková.

Jenom se chci zeptat jak zastavit menstruaci když nechci injekci. Nevíte nějaký jiný přírodní způsob jak ji zastavit, protože ji mám už přes týden a je to nepříjemné. Nemůžu se koupat, chodit s kamarády na koupaliště tak prosím o radu děkuji

Zdroj: diskuze Jak zastavit menstruaci

Vitamín E pomáhá při bolestivé menstruaci

Když očekáváte bolestivou menstruaci, tak je dobré užít vitamin E. Užívá se 200 IU dvakrát nebo 400 IU jednou denně a léčba začíná 2 dny před menstruací a pokračuje v prvních 3 dnech krvácení. Celkem 5 dní léčby.

Zdroj: Bolestivá a problematická menstruace

Diskuze

V diskuzi PŘECHOD U ŽEN PŘÍZNAKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Oldřiška Sedláčková..

Dobrý den, mám dotaz. Moje dcera trpí od malička atopickým ekzémem. Je jí 48 let a je v přechodu. Může mít přechod vliv na zhoršení ekzému?
Děkuji za odpověď. Sedláčková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jarmila.

Dobrý den, poslední rok mám tak týden před menstruací stavy úzkosti hlavně v noci, bez nálady a deprese, čím nebo jakými prostředky toto mohu zmírnit.

Děkuji moc

Zdroj: diskuze Přechod u žen příznaky

Tmavé špinění po menstruaci

Tmavá menstruační krev nepředstavuje žádný problém, krev tmavne, pokud se dostane například do nějakého záhybu vagíny a působí na ni delší dobu kyslík.

Zdroj: Špinění po menstruaci

Diskuze

V diskuzi ŽENA V PŘECHODU A MENSTRUACE V PŘECHODU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alexandra Michalčík.

Dotaz:Je mi 51 let a zhruba 2roky mám problémy-šílené bolesti při menstruaci, silné krvácení+velké hrudky krve...Nejvíc mě trápí,že PSM který jsem měla týden před periodou,mám teď skoro celý měsíc!
Žádné výrůstky,vředy nemám.
Zajímalo by mě jestli se dá nějakou injekci,nebo zákrokem menstruace NAVŽDY ukončit?
Přechodu se nevyhnu,tak proč se ještě trápit s PSM a menstruaci...
Děkuji za odpověď.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Žena v přechodu a menstruace v přechodu

Hustá krev při menstruaci

Barva a konzistence krve se během menstruace mohou různě měnit. Nejlépe to můžete pozorovat, když budete používat menstruační kalíšek. Krev se může lišit také v různých fázích života, jako je menopauza a podobně.

Zdroj: Hustá krev

Poradna

V naší poradně s názvem PŘÍZNAKY NIDACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Dobrý den,
Mám 6dni po poslední menstruaci a mám růžový výtok a bolí mě při tom v pod bříšku a v bedrech. Chtěla bych se prosím zeptat zda by byla možnost být těhotná? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Po menstruaci přeci nemůžeš být tehotná. Vajíčko, které by započalo těhotenství už v tobě není - vyšlo ven při poslední menstruaci a nové vajíčko ještě není připraveno. Bude připraveno až za dvacet dní od poslední menstruace. Během menstruace a 20 dní po ní nemůžeš otěhotnět. To co máš nyní bude potřebovat prohlídku. Dostaneš na to léčbu a za týden budeš zase fit a připravená.

Zdroj: diskuze Jak dlouho trvá uhnízdění vajíčka

Špinění po menstruaci v přechodu

Ženy v období přechodu, přičemž se jejich problémy s menstruací mohou vyskytnout i několik let před samotným nástupem menopauzy, mohou mít problémy se špiněním po menstruaci. U žen v období menopauzy se podávají léky na úpravu či úplné zastavení menstruace. Pokud je příčina jinde, gynekolog může ženu odeslat na vyšetření k dalšímu specialistovi, například k chirurgovi či onkologovi.

Zdroj: Špinění po menstruaci

Poradna

V naší poradně s názvem ODBĚR KRVE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blanka.

Paní doktorka mě posílá na odběr krve (imunologie). Jak dlouho trvá rozbor? Kolik dnů před plánovanou kontrolou na imunologii musím přijít na odběr krve? Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Výsledky budou do týdne. Týden před plánovanou kontrolou si nechte krev odebrat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Fakultní poliklinika karlovo náměstí 554 32 odběry krve hematologie

Vitamín E

Při bolestivé menstruaci je dobré užít vitamin E 200 IU dvakrát nebo 400 IU jednou denně. Začíná se 2 dny před menstruací a pokračuje se v prvních 3 dnech krvácení.

Zdroj: Babské rady na menstruační bolesti

Diskuze

V diskuzi JAK SE POZNA PRECHOD U ZENY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel MARIE.

prosim o radu je 52 a uz tri tydny mam něsičky a vypada to že nechcou skončit sice nejsou silne ale stale je mam a to nemluvim o močovem měchiri mam co delat na zachod děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel MarieCermakova.

Mam jiz treti tyden menstruaci nekdy sulnejsi a nekdy slabsi je mi 50 let mam pritom bolesti bricha Dekuji

Zdroj: diskuze Jak se pozna prechod u zeny

Špinění týden po menstruaci

Špinění po skončení menstruace může být zcela fyziologické - spousta žen místo krvácení pouze špiní, často pak při užívání hormonální antikoncepce, kdy se krvácení stává obecně slabším. Pokud ale žena menstruuje normální intenzitou a následující měsíc po menzes pouze špiní, pak je nutné ověřit, zda se nejedná o těhotenství.

Zdroj: Co značí špinění

Poradna

V naší poradně s názvem KREV V MOČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ruml milan.

asi tyden se mi v moči objevuje krev . trochu me pobolivaji zada. je mi 76 let .beru warfarin.Co mi pomuže

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Krev v moči může způsobit Warfarin, respektive výkyvy v dietě na vitamín K. Ovšem, když vás bolí v zádech, tak je zde možná příčina v onemocnění ledvin. Dobré pravidlo říká, že jakmile uvidíte krev ve své moči, tak je dobré hned kontaktovat lékaře a nechat se vyšetřit. Lékař má dnes vyspělé zobrazovací metody, kterými může rychle zjistit stav močového ústrojí a najít příčinu. Nejlepší péči dostanete v tomto případě u lékaře urologa, ale i váš praktický lékař si s těmito problémy dokáže poradit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Krev v moči

Co znamená špinění 2 dny po menstruaci

Špinění 2 dny po menstruaci může mít různé příčiny. Stres, užívání léků, vysazení či nasazení hormonální antikoncepce, cestování a mnoho jiných faktorů. Stačí například náročná zkouška ve škole či důležitá prezentace v práci, která vás dostane pod tlak, a může se objevit nečekané špinění i dva dny po menstruaci.

Zdroj: Špinění po menstruaci

Diskuze

V diskuzi KONTRYHEL NA OTĚHOTNĚNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka Hradecká.

Dobrý den je mi 38 let.S přítelem se snažíme už 2 roky o miminko a nedaří se.Minulý týden mi byla v Pronatalu v Kolíně píchnuta vyvolávací injekce na menstruaci.Začala jsem pít kontryhelový čaj.Může mi pomoci čaj k otěhotnění?Mám zmenšené vaječníky.Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Monika.

Zdravim.Je mi 41, zkousime otehotnet a ovulaci jsem mela hodne slab i u nebo zadnou na doporuceni kamaradky ma kol z prace zacala brat inofolic, vse srovna v tele a beru jej taky a ovula ce nadherna, menstruace srovnana a ted cekam , ze se snad zadarilo .

Zdroj: diskuze Kontryhel na otěhotnění

Proč je krev hustá

Krev je hustá vlivem dehydratace. Krev je z vody. Pokud v těle není dostatek vody, neočekávejte optimálně řídkou krev.

Zdroj: Hustá krev

Diskuze

V diskuzi XARELTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavlína.

Beru antikoncepci Lindenette a ředím si krev lékem Xarelto 20mg. Nyní jsem neodstala menstruaci. Je možné , že lék Xarelto nějak ovlivňuje menstuaci? Minulý měsíc jsem ji měla jen jeden den a to hodně slabě,,děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel David Řehoř.

Dobrý den doktor má dovolenou aby mi napsal xarekto 20 neměl sem prášek 5 dní může se mi něco stat

Zdroj: diskuze Xarelto

Příznaky týden po oplodnění

I 5. den po oplodnění stejně jako celý 1. týden po oplodnění se stále jedná o ranné těhotenství, které se nemusí vůbec nijak projevovat. Absolutní většina žen v tu dobu ještě ani netuší, že je těhotná. Pokud v tuto dobu očekává menstruaci, může se domnívat, že došlo k jejímu zpoždění, ale nepřikládá tomu význam. Právě vynechání menstruace bývá prvním příznakem těhotenství, postupně se mohou (ale nemusí, je to velmi individuální) objevit i další, jako zvýšená teplota, bolesti prsou, pocit napětí, zvýšená únava a spavost, změna chuti, pocity nevolnosti, změny nálad, časté močení a další.

Zdroj: První známky těhotenství po oplodnění

Diskuze

V diskuzi JAK SE POZNA PRECHOD U ZENY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobry den chtela jsem se zeptat jestli to muze byt prechod nebo neco jineho je mi 43 let a uz 3 tyden mam slabou menstruaci je to spise spineni boleji me zada dekuji za vasi odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Dobrý den, pokud tři týdny špiníte, tak by bylo dobré neotálet a navštívit gynekologa.

Zdroj: diskuze Jak se pozna prechod u zeny

Slabé špinění po menstruaci

Slabé špinění po menstruaci může mít různé příčiny, od psychických problémů, užívání léků až po onemocnění. Důležité je proto jakékoliv podezření konzultovat s gynekologem. Zde jsou nejčastější poruchy menstruačního cyklu:

  • menoragie – silné či prodloužené krvácení, které trvá déle než týden. Žena při něm může ztratit i víc než 80 ml krve. Tampon nasaje zhruba 5 ml krve, menstruační vložka asi 5 až 15 ml. Podle počtu spotřebovaných tamponů či vložek tedy dokáže lékař určit intenzitu krvácení a případně začít hledat příčinu této poruchy;
  • hypomenorea – slabé krvácení či špinění, kdy žena spotřebuje méně než 2 vložky či tampony denně; takové krvácení obvykle trvá nejvýše 2 dny;
  • metrorhagie – k menstruačnímu krvácení dochází mimo cyklus, to znamená, že začnete krvácet v době, kdy byste menstruaci pravidelně neměly mít;
  • polymenorea – menstruace nastupuje za méně než 25 dní od prvního dne předchozí menstruace;
  • menometroragie – menstruace je opakovaně nepravidelná, intenzita i délka krvácení se různí;
  • oligomenorea – menstruační cyklus je delší než 35 dní a také intenzita krvácení je slabší;
  • postkoitální krvácení – ke krvácení dochází po pohlavním styku.

Zdroj: Špinění po menstruaci

Co znamená špinění hned po menstruaci

Špinění hned po menstruaci může znamenat hormonální nerovnováhu. Řešením by bylo užívat hormonální antikoncepci, která by cyklus zpravidelnila. Samozřejmě v první řadě je nutné vyloučit těhotenství. Takže než vyhledáte lékaře, je dobré vyloučit těhotenství pomocí těhotenského testu.

Zdroj: Špinění po menstruaci

Krev v moči u feny

Krev v moči u feny se může vyskytnout z důvodu zánětu močového měchýře, zánětu ledvin, močových kamenů nebo před prvním háráním.

Při zjištění krve v moči navštivte veterinárního lékaře, který zjistí příčinu, stanoví diagnózu a zahájí léčbu.

Zdroj: Krev v moči u psa

Co na bolest břicha při menstruaci

Pokud často prožíváte bolestivou menstruaci, šetřete především svá játra a ledviny. I podle čínské medicíny s těmito orgány menstruace přímo souvisí. Před menstruací a při ní proto pijte dostatek vody, vynechejte alkohol, málo solte a nejezte jídla, ve kterých je hodně skryté soli, jako jsou třeba uzeniny a tučné potraviny. Bolestivá menstruace se vám tak obloukem vyhne. A také je vhodné vypít ráno nalačno sklenici teplé vody, která spolehlivě probudí střeva, která jsou při menstruaci línější.

Jako první pomoc můžete zkusit použít hořčík. Pravidelným užívání hořčíku (magnezia) křeče a bolest břicha přejdou a menstruace bude pravidelná jako švýcarské hodinky.

Zdroj: Babské rady na bolest břicha při menstruaci

Příznaky těhotenství před menstruací

Příznaky těhotenství před menstruací se mohou projevovat zvýšenou teplotou (kolem 37 °C), pocitem napětí, zvětšením a bolestivostí prsů, sekrecí bělavé tekutiny z prsů (kolostrum), zvýšenou únavou a spavostí, změnou chutí, nevolností a zvracením, změnou nálad, častějším, jinak nebolestivým močení, zvýšenou pigmentací prsních dvorců, pigmentovými skvrnami v obličeji. Tyto příznaky registrují zejména ženy, které již s těhotenstvím mají zkušenost.

Zdroj: Příznaky těhotenství

Bylinky na menstruační bolesti

Menstruační obtíže může zavinit i nedostatek kyseliny gama-linolenové. Tu obsahuje olej ze semínek pupalky a brutnáku, který podporuje tvorbu prostaglandinu EI, který má jako protihráč prolaktinu zásadní roli při regulaci ženské periody.

Doporučené užívání: Po dobu 3 měsíců užívejte 1× denně 1 lžičku pupalkového a brutnákového oleje. Oba tyto oleje jsou k dostání v lékárnách a bylinkářstvích, vhodnější jsou v tekutém stavu, ne v tobolkách.

Při bolestivé menstruaci pomáhá preventivní pití bylinkových čajů cca čtyři dny před předpokládaným začátkem menzes.

Čaj proti bolavé menstruaci

Ingredience: 1 lžičku kontryhelu, 1 lžičku řebříčku, 1 lžičku šalvěje, 1 lžičku třezalky, 3 dl vroucí vody

Postup: Bylinky smícháme, přelijeme vroucí vodou a vše necháme 10 minut louhovat. Pak přecedíme a popíjíme 2× denně 4 dny před plánovanou menstruací.

Čajová směs proti bolestivé menstruaci

Ingredience: 1 lžičku kontryhele, 1 lžičku hluchavky, 1 lžičku mateřídoušky, 1 lžičku řebříčku, 3 dl vroucí vody

Postup: Bylinky smícháme, přelijeme vroucí vodou a vše necháme 10 minut louhovat. Pak přecedíme a popíjíme 2× denně 4 dny před plánovanou menstruací.

Zdroj: Babské rady na bolest břicha při menstruaci


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jitka Konášová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP