Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

AZITROMYCIN KAPAVKA

OBSAH

Azitromycin Mylan 500 mg

Azitromycin Mylan 500 mg je také generické antibiotikum a má stejnou účinnou látku s originálním lékem Sumamed. Generické léky Azitromycin Mylan, Azitromycin Sandoz, Azitromycin Actavis jsou totožné léky. Držitelem rozhodnutí o registraci je firma Generics [UK] Ltd, Potters Bar, Velká Británie.

Azitromycinpříbalový leták.

Zdroj: Lék Azitromycin

Diskuze

V diskuzi AZITROMYCIN MYLAN 500 MG ZKUŠENOSTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Luděk Rosenbaum.

dotaz - třídenní dávka. Lze používat společně s Eliquist 5 mg?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana Kadlecova.

Dobrý den, je tento lék dobrý i na zánět a bolest dásní a zubů či paradentozu. Děkuji

Zdroj: diskuze Azitromycin Mylan 500 mg zkušenosti

Azitromycin a alkohol

Alkohol v kombinaci s jakýmikoliv léky může způsobit těžké a trvalé poškození organismu, a proto při užívání antibiotik požívání alkoholu rozhodně vynechejte.

Zdroj: Lék Azitromycin

Diskuze

V diskuzi GOOGLE COM MUZSKE CHOROBY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaro.

Mojemu manzelovi veteka z pohlavniho uda taka biela hmota
neviem co mame robit ked chce aby sme maly spolu milovanie mne sa nechce ked si zmyslim ze mu vyteka ta hmota.
Prosim porate co mame robyt.

Velmi pekne dakujeme Jaro

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marta.

Čau, ten můj to měl taky. Šel s tím k doktorovi a ten zjistil, že je to kapavka. DOstal od doktora antibiotika na 10 dní a pak se to ztratilo.

Zdroj: diskuze Google com muzske choroby

Azitromycin Sandoz a Paralen

Současné užívání léků Azitromycin Sandoz a Paralen se nevylučuje. Je možné užívat i probiotika. Probiotika užívejte minimálně 2 hodiny od požití antibiotik.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Poradna

V naší poradně s názvem POCENÍ VE SPÁNKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Noční pocení

Lidé se můžou potit jak přes den, tak v noci. Noční pocení trápí mnoho lidí. Je velmi nepříjemné probudit se uprostřed spánku zcela propocený.

Příčinou nočního pocení nebo pocení ve spánku bývá nejčastěji u žen menstruace, klimakterium neboli přechod a někdy těhotenství. Další příčiny nočního pocení mohou být některé typy rakoviny. HIV infekce vede také k pocení ve spánku. Dále různé infekční onemocnění, například záněty močových cest, kapavka nebo i hormonální příčiny způsobené poruchou žláz s vnitřní sekrecí, nejčastěji štítné žlázy.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pocení ve spánku

Azitromycin Mylan v těhotenství

Azitromycin patří mezi antibiotika volby v těhotenství.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Azitromycin na chlamydie

Pokud užíváte perorálně Azitromycin Sandoz, tak působí systémově, to znamená na všechna místa, kde by chlamydie mohly být přítomny.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Poradna

V naší poradně s názvem HNISAVY VYTOK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana Mandlova.

Dobry den
Prosim o radu jak resit tento problem:

Jsem po Abdominalni hysterektomii , vajecniky- vejcovody ponechany.
Operace probehla v roce 1998 , nyni je mi 52 let.
Momentalne mam problem s obcasnym zelenene zbarvenem a zapachajicim vytokem .
Pri tom me boli podbrisek i strany podbrisku.Citim se unavena .
Teplota neni.
Sexualni styk naposledy pred 4 mesici - pote problemy zadne.
Prosim o Vas nazor ,jak postupovat.

S uctou
Mandlova Ivana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Některé vaginální výtoky jsou u žen normální. Často jsou čiré nebo bělavé s minimálním zápachem. Jestliže výtok změní barvu, zápach nebo texturu, může to být známka infekce, ačkoli některé změny v průběhu menstruačního cyklu jsou běžné. Infekce mohou být doprovázeny dalšími příznaky, jako je svědění, pálení, nepohodlí nebo špinění.
Nejčastější příčinou zeleného vaginálního výtoku je sexuálně přenosná infekce známá jako trichomoniáza. Výtok často zapáchá a typicky je více žlutozelený než čistě zelený. Pohlavní styk a močení mohou způsobovat nepohodlí a genitální oblast může být svědivá. Může se také objevit bolest v pánvi, ale není častá.
Vaginální výtok může být rovněž spojen s kapavou nebo chlamýdií, potom je spíše žlutý nebo zakalený. Bakteriální vaginóza má typicky bílý výtok se zápachem. Barevný výtok se může objevit v případě, když je v pochvě cizí tělo, například zapomenutý tampon.
Trichomoniazu lze snadno diagnostikovat odběrem vzorků. Vzhledem k tomu, že je sexuálně přenosná, mohou být provedeny současně testy na jiné infekce, včetně kapavky a bakteriální vaginózy. Trichomoniaza, kapavka a bakteriální vaginóza jsou léčitelné vhodnou antibiotickou terapií. Pokud je přítomno cizorodé těleso, bude nutné jej odstranit a antibiotika se mohou použít k léčbě jakékoli potenciální infekce.
Vzhledem k tomu, že podmínky, které způsobují zelený vaginální výtok, jsou často léčitelné, a protože mohou být přenosné na jiné osoby nebo mohou způsobit závažné komplikace, vyhledejte okamžitou lékařskou péči, pokud máte takový výtok. Navštivte svého gynekologa a sdělte mu svůj stav.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hnisavy vytok

Azitromycin a antikoncepce

Azitromycin patří mezi antibiotika, která účinnost hormonální antikoncepce neovlivňují. Problém by mohl vzniknout v případě, že by se při léčbě vyskytl průjem či zvracení a antikoncepční tableta by se řádně nevstřebala. V tomto případě se doporučuje ještě minimálně 7 dní po dobrání antibiotik používat kondom.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Diskuze

V diskuzi VYRÁŽKY A ZBYTNĚNÍ KŮŽE NA ŠOURKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel Wolf.

Nosil jsem penis obnažený pro náklonnost k vyrážkám.Když nastala horka a já jezdil na kole v neprodyšných kalhotách,tak vlivem tření kalhot a horka se mi udělala z kůže placka bez hladkého povrchu,spíše zpěněná,rozšiřující se a byla bolestivá.Lékař mi předepsal antibiotika Azitromycin Sandoz 250 mg a různé masti: Fucidin,Pimafucort krém.Tento poslední krém ve žluté tupě působil asi více do hloubky a vznikali v houbě i dirky.Při tlaku na to místo vznikla bolest,krvácení.
Celkový proces nakažení doprovázelo vytékání vody nebo hnisu obarvené do světle kalně až krvavě.Když jsem chtěl místo mechanicky ochránit,namazal jsem vše Imazolem.Místo bylo pak více zbytněné.Imazol vytvořil ochrannou vrstvu,která se hůře odplavila sprchou.
Podezírám horka,málo vzdušné kalhoty,vyprání kalhot ve starém ostrém Radonu,použití WC v Kauflandu,kam chodí i bezdomovci a naposledy dotek s předměty na balkóně,kam zalétají ptáci a dříve i holuby (než jsem dal zrní pod mříž).
Ve slabinách mezi břichem a stehnem se mi udělaly na každé straně tvrdé bulky.
V noci mne budí mechanická bolest,kašel z ovzduší anebo nemohu usnout-až k ránu,protože přes den i poeéhávám.
Na kole jsem kdysi měl bolest zespodu,patrně po nárazu.Proto mně možná vytékal ten hnis,který se nyní trochu omezil.Kůže je ale nadále zdeformovaná s nárůstkem silné placky o velikosti cca 5 x 1,5 cm-na horní straně penisu. Sexuální styk jsem měl naposledy v roce 1987. Předem děkuji za Váš názor.Pavel Wolf, Kadaň

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vyrážky a zbytnění kůže na šourku

Azitromycin a alkohol

Při užívání Azitromycinu se konzumace alkoholu nedoporučuje. Také se doporučuje abstinence cca týden po doužívání antibiotik, mohlo by vám být po alkoholu špatně. Malé množství alkoholu by nemělo být na škodu.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Cena

AZITROMYCIN MYLAN 500MG TBL FLM 3

  • průměrná aktuální cena v lékárně: 70,94 Kč
  • doplatek: 0 Kč

AZITROMYCIN SANDOZ 500MG TBL FLM 3

  • průměrná aktuální cena v lékárně: 56,06 Kč
  • doplatek: 0 Kč

AZITROMYCIN SANDOZ 500MG TBL FLM 6

  • nejvyšší možná cena v lékárně při výdeji na recept: 112,15 Kč
  • doplatek: 0 Kč

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Léčba kapavky

Kapavka podléhá hlášení a její léčba je povinná. Protože je způsobená bakterií, spočívá léčba v podávání antibiotik. Vždy se vybírají antibiotika nejcitlivější k bakterii. Podávají se většinou sedm dní. Při včasné léčbě je naděje k úplnému vyléčení velice dobrá. Nasazení léčby však ještě neznamená ukončení terapie. Hned na druhý den po ukončení léčby a ještě dvakrát v průběhu dvou týdnů se provádějí bakteriologické kontroly. Až při negativních nálezech z laboratoře (sérologie) je nemocný po 4 měsících vyřazen z evidence. Během léčby se musí pacient vyvarovat sexuálnímu styku. Zároveň se doporučuje používání ochrany (kondomu) při každém pohlavním styku.

Antibiotika používaná na léčbu kapavky:

  • Cefixim
  • Ceftriaxon
  • Ciprofloxacin
  • Ofloxacin
  • Levofloxacin
  • Azitromycin

Protože bývá častá koinfekce s chlamydiemi, lékaři často předepisují kombinaci antibiotik, například Ceftriaxon a Doxycyklin nebo Azitromycin, která léčí obě nemoci. Nutná je i následná léčba a kontrolní testy, které vyloučí přenašečství a zajistí, aby nemoc byla skutečně vyléčena. Sexuální partneři, u nichž připadá v úvahu toto onemocnění, by měli být prohlédnuti oba.

Zdroj: Kapavka

Azitromycin Mylan a slunce

Při užívání Azitromycinu Mylan nebo Sandoz či Sumamedu se nedoporučuje slunění. Fotosenzitivní reakce se dle dokumentace vyskytuje maximálně u jednoho procenta uživatelů.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Azitromycin Sandoz a mléčné výrobky

Běžným nežádoucím účinkem antibiotik je porušení střevní mikroflóry a následné průjmy. Tento problém lze řešit užíváním probiotik. Kromě toho může mít lék i jiné méně běžné nežádoucí účinky. Kombinace vitamínu C a s tímto antibiotikem nevadí.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Kapavka a těhotenství

Kapavka u těhotné ženy způsobuje předčasný porod nebo spontánní potrat. Infikovaná matka je přenašečem, což znamená, že může dojít k nakažení plodu. Nákaza může způsobit slepotu, infekce očí nebo život ohrožující infekci krevní soustavy. Léčba kapavky u těhotných žen snižuje rizika těchto komplikací. Těhotné ženy by se měly poradit s lékařem o ideální léčbě.

Zdroj: Kapavka

Třídenní antibiotika

Mezi třídenní antibiotika patří Sumamed a Azitromycin Sandoz, Actavis nebo Mylan. Tato antibiotika patří do skupiny makrolidů a jedná se o totožné léky, přičemž Sumamed je originálním lékem a Azytromycin Sandoz či Mylan jsou generické přípravky.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Azitromycin a angína

Angína je zánětlivé onemocnění způsobené bakteriemi, které se obvykle léčí antibiotiky. Angíny jsou časté především u dětí a znovu přibývají s tím, jak stárneme. U některých jedinců se často opakují a mohou přecházet do chronického stavu. Lék Azitromycin se používá k léčbě mnoha typů infekcí způsobených bakteriemi, jako jsou respirační infekce, kožní infekce, ušní infekce a sexuálně přenosné nemoci. U dětí a dospělých se používá k léčbě slabých ušních infekcí, zápalu plic, angíny a streptokokových onemocnění.

Zdroj: Lék Azitromycin

Neléčená kapavka

Neléčená kapavka způsobuje vážné komplikace u obou pohlaví. U žen způsobuje zánětlivé pánevní onemocnění, které vede k poškození vejcovodů (trubice spojující vaječníky s dělohou) nebo má za následek neplodnost. Zároveň dochází ke zvýšenému riziku mimoděložního těhotenství. Naopak u mužů způsobuje zánět nadvarlete, což je velmi bolestivý stav, který může vést i k neplodnosti. Bez rychlé léčby může způsobit kapavku prostaty, která vede k zjizvení vnitřní části močové trubice, takže dochází k problematickému močení.

Kapavka se může šířit do krve nebo kloubů, což může být životu nebezpečné. Zároveň mohou lidé s kapavkou snadněji získat virus HIV (virus způsobující AIDS).

Zdroj: Kapavka

Azitromycin a antikoncepce

Při antibiotické léčbě se má žena chránit po dobu užívání antibiotik a ještě následujících 7 dní po poslední tabletě. Účinek antibiotik na snížení vlivu kontracepčního účinku hormonálních tablet je hodně přeceňován. Nemusíte se ničeno obávat. Pokud hormonální antikoncepční tablety užíváte pravidelně, nic se nestane.

Problém by mohl vzniknout v případě, že by se při léčbě antibiotikem vyskytl průjem či zvracení a antikoncepční tableta by se řádně nevstřebala.

Účinnost antikoncepce mohou snižovat penicilinová antibiotika (Ospen, Augmentin, V-PNC, Curam...), některá cefalosporinová antibiotika (Zinnat, Xorimax...), přípravky s obsahem doxycyklinu (Doxybene, Deoxymykoin, Doxyhexal...). Zde je při léčbě vhodné použít i nehormonální kontracepční metody.

Sumamed, Azitromycin Actavis, Azitromycin Mylan, Azitromycin Sandoz, což jsou totožné léky, účinnost při správném dávkování a užívání hormonální antikoncepce neovlivňují.

Zdroj: Lék Azitromycin


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP