Téma

CHARAKTERISTIKA CHRÓMU


CHARAKTERISTIKA CHRÓMU a mnoho dalšího se dozvíte v tomto článku. Riziko vypuknutí cukrovky nezvyšuje jen přejídání, ale i nevhodné složení stravy. Tedy hlavně konzumace potravin bohatých na cukry a problematické tuky, především živočišné. Oproti tomu pivovarské kvasnice mohou mít na inzulinové receptory příznivé účinky kvůli faktoru tolerance glukózy u diabetických pacientů.


Účinky kvasinek na diabetes

Výsledky jedné studie ukázaly, že denní spotřeba šesti tablet pivovarských kvasnic po dobu 12 týdnů u diabetiků 2. typu může snížit hladiny HbA1c a FBS a zvýšit citlivost na inzulin. Součástí struktury GTF v pivovarských kvasnicích je totiž chrom. Absorpce pivovarských kvasnic je účinnější právě u jedince se špatným chromovým stavem. Výsledkem je, že tělový chromový fond u diabetiků s nedostatkem chromu je nasycen rychleji a jeho přebytek je vylučován močí. To podporuje teorii, že pacienti s diabetem 2. typu mohou mít nízkou hladinu chromu a že účinný zdroj pro obnovu chromu, jako jsou pivovarské kvasnice, může zlepšit jejich toleranci vůči uhlohydrátům. Sledování dospělo k závěru, že klinická odpověď, respektive snížená glukóza a zlepšená citlivost na inzulin, je pravděpodobnější u pacientů rezistentních na inzulin s diabetem 2. typu.

Když ale vědci doplňovali stravu zdravých jedinců pivovarskými kvasnicemi a kvasinkami rodu Torula po dobu 12 týdnů, nepozorovali žádnou významnou změnu v citlivosti na inzulin, a to u žádné skupiny, což se zdá být v rozporu s výše uvedenými výsledky. Tuto nesrovnalost však lze vysvětlit dvěma důvody. Zaprvé metody měření a hodnocení citlivosti na inzulin v těchto studiích nebyly stejné, takže v každé studii byla použita jiná metoda pro měření glukózy nalačno a 2hodinového inzulinu na základě poměru glukózy nebo hodnocení homeostázového modelu. Zadruhé ve studii byli všichni jedinci zdraví – tvrdí se, že některé osoby nemohou přeměnit nebiologické formy chromu na jeho biologicky aktivní formu. Naopak fenotyp subjektu je důležitý při hodnocení klinické odpovědi na pivovarské kvasnice, protože bylo zjištěno, že základní citlivost na inzulin způsobuje téměř 40 % rozptylu klinické odpovědi. Není jisté, zda je prospěšný účinek pivovarských kvasinek u jedinců s nedostatkem chromu způsoben přirozenou fyziologickou zpětnou vazbou těla, což vede ke zlepšenému využití chromu obsaženého v pivovarských kvasnicích. Je ale pozoruhodné, že pivovarské kvasnice měly podobné účinky jako jiné formy chromu navzdory výrazně nižším dávkám, což naznačuje, že organicky komplexní chrom v kvasnicích je metabolicky výhodný a další složka v pivovarských kvasnicích může zvýšit účinek chromu ohledně citlivosti na inzulin.

Zjištění současných výzkumů, které se týkaly inzulinové rezistence, byla podobná zjištění ze studie, která léčila dvě skupiny zdravých jedinců 5 g pivovarských kvasnic a 200 μg tobolek chloridu chromitého.

Hyperinzulinemie u diabetu 2. typu vede ke sníženým účinkům na inzulin. To může způsobit postupnou destrukci beta-buněk v pankreatu. Proto může doplnění chromu u těc

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Droždí a cukrovka

Chrom a glukóza

Chrom je stopový prvek, pro organismus je potřebný pouze v nepatrném množství, ale v těle má nezastupitelnou roli, protože podporuje funkci inzulinu, má vliv na metabolismus sacharidů, bílkovin a lipidů. Pomáhá stabilizovat hladinu krevního tuku a hlavně snižuje chuť na sladké. Používá se jako doplněk stravy při snižování hmotnosti a pro úpravu hladiny cukru v krvi diabetiků.

Nedostatek chromu – u zdravých lidí je dostatečný přísun chromu zajištěn normální stravou. U nemocných jedinců se chrom ztrácí převážně močí. Stejné je to u osob s nadměrnou konzumací cukru či osob ve stresu nebo v těhotenství. Důsledkem je zhoršení schopnosti organismu využívat cukr, což vede ke zvýšení jeho množství v krvi. Slinivka břišní se snaží tvořit a vyloučit do krve další inzulin, aby se snížená citlivost vyrovnala. To však vede k poruchám metabolismu tuků a ke zvýšení tělesné hmotnosti. Trvá-li nedostatek chromu dlouho, mohou se objevit příznaky diabetu.

Zdroje chromu – důležitá je konzumace pestré a vyrovnané potravy, ta zajistí dostatek potřebného chromu. Přirozeným zdrojem jsou rostlinné potraviny, jako například obiloviny, ovoce, zelenina, mléko. Chrom je obsažen v mnoha potravinách. Preparáty s obsahem chromu se doporučují užívat diabetikům a osobám s poruchou glukózové tolerance. Zde se může projevit příznivý účinek a především zlepšení účinku inzulinu.

Glukóza – tak se označuje dextróza, krevní cukr nebo hroznový cukr. Je nepostradatelná pro všechny životní funkce a je základním energetickým zdrojem pro všechny buňky organismu. Bez glukózy se absolutně neobejde mozek, sítnice a červené krvinky, je to jejich jediný zdroj energie. Funguje tak, že se vstřebává v horní polovině tenkého střeva přenosem do krve a dále je odváděna do jater. Pokud v těle přebývá, ukládá se ve formě glykogenu, a pokud nastane potřeba, tělo ho přemění zpět na glukózu a využije ji jako primární zdroj energie. Pokud ale tato energie není využita, přemění ji tělo na tuk a uloží si ji do zásob. Po jídle bohatém na energii hladina krevního cukru vzroste, při hladovění naopak poklesne.

Zdroje glukózy – glukóza se hromadí především v plodech rostlin.

Změny hodnot glukózy – na základě naměřených hodnot glukózy v těle rozlišujeme glykemii, hypoglykemii a hyperglykemii. Hypoglykemie a hyperglykemie jsou nebezpečné stavy, které mohou vést k nevratnému postižení různých orgánů.

Glykemie – tak se nazývá hladina glukózy u zdravého člověka.

Hypoglykemie – je snížená hladinu krevního cukru, vzniká při hladovění, při onemocnění slinivky, kdy je postižena produkce hormonů, při hypotyreóze, nemocech hypofý

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Čím snížit cukr před odběrem krve

Charakteristika chrómu

Chróm je důležitý pro metabolismus cukrů a recyklaci cholesterolu. Denní příjem chrómu by měl být 0,03 až 0,1 mg. Průměrná denní dávka chrómu je obsažena v:

  • 50 g droždí
  • 300 g čočky
  • 400 g kuřecího masa

Nedostatek chrómu způsobuje nervozitu, podrážděnost, deprese, svědění, svalovou slabost. Zdrojem chrómu jsou pivovarské kvasnice, maso (vnitřnosti), ořechy, luštěniny, celozrnné obiloviny.

Zdroj: článek Stopový prvek chróm

Příznaky nedostatku chrómu

Denní poptávka po chrómu je velmi nízká a obvykle postačí její příjem běžnou stravou. Lidé s některými metabolickými poruchami, jako je například cukrovka, však mohou trpět nedostatkem chrómu. Příznaky nedostatku chrómu zahrnují nervozitu, podrážděnost, deprese, svědění nebo svalovou slabost. Nedostatek chrómu je snadno odstranitelný odpovídající dávkou potravinového doplňku.

Zdroj: článek Stopový prvek chróm

Chrom na hubnutí

Chrom je důležitý minerál, který pomáhá při regulaci hladiny krevního cukru a potlačuje především chuť na sladké. Pokud je ve vašem těle nestála hladina cukru v krvi, dostáváte častěji choutky na sladké, které určitě nepomáhají při hubnutí, právě naopak. Chrom je tak dobrým pomocníkem, bohužel však za vás přebytečná kila neshodí, o to se musíte postarat již sami. Účinkem aktivního trojmocného chromu dochází ke snížení hladiny cukru v krvi na fyziologickou hranici a podporuje se odbourávání cholesterolu. Kontrolování hladiny cukru v krvi v tomto případě nazývají vědci „spojení GTF“. GTF (glukózový toleranční faktor) je molekula, která funguje jako činidlo stabilizující inzulín. Podporuje inzulínem zprostředkovaný přenos cukru z krevního oběhu do buněk, kde se cukr přeměňuje na energii. GTF je závislý na chromu, a pokud trpíme nedostatkem tohoto stopového prvku, ovlivňuje to naši rovnováhu cukru. Proto se chrom v dnešní době hojně využívá ve „spalovačích tuků“ nebo jako jednotlivý doplněk stravy. Pokud chcete chrom tělu dodat kvůli hubnutí nebo z jiných důvodů, je zapotřebí si uvědomit, že mnohdy jeho přísun pouze skrze potraviny nestačí.

Účinky chromu na hubnutí:

  • regulace cukru v krvi;
  • správné využití bílkovin, tuků a cukrů;
  • vývoj kosterní soustavy.

Chrom je nejlepší přijímat ve své stravě, nebo jej můžeme začít užívat v podobě tablet. Účinky chromu se zvyšují, jestliže se užívá spolu s vitamínem C! Pozor, při přípravě potravy se značná část chromu ničí.

Zdroj: článek Chrom jako doplněk stravy

Přírodní prostředky

Rostlinné steroly mají tendenci stabilizovat hladinu cukru v krvi, snižují závažnost poklesu hladiny cukru v krvi. Steroly mohou být pěstovány doma.

Je známo, že problémům s kolísáním cukru v krvi zabraňuje chrom. Doporučená denní dávka chromu je až 200 mg denně. Chrom je důležitou součástí glukózového tolerančního faktoru a hraje velkou roli v metabolismu sacharidů a inzulínu, zajišťuje jejich rovnováhu. Většina lidí získává běžnou každodenní stravou asi 30 mg chromu, což je množství zcela neodpovídající optimální denní dávce. Musíme si ale uvědomit, že nedostatek chrómu může vést ke spoustě nemocí. Optimální každodenní dávka představuje 100 mg, jde o množství velmi dobře organismem zpracovatelné a lehce vstřebatelné. Dvojitá dávka může být přijímána po dobu několika týdnů.

Studie prokázaly, že chlorella má tendenci normalizovat hladiny cukru v krvi a je tak ideálním přírodním lékem na hypoglykémii. Tato malá rostlina obsahuje nejvyšší známé množství chlorofylu v rámci přírodních zdrojů. Chlorofyl je „zelená krev“ obsažená ve všech rostlinách a má chemickou strukturu, která je velmi podobná struktuře hemoglobinu (molekuly červených krvinek). Chlorofyl přenáší kyslík, čímž dochází k lepšímu okysličení celého organismu. Chlorella obsahuje více než 20 přírodních vitamínů a minerálů. Na rozdíl od synteticky vyráběných doplňků jsou vitamíny a minerální látky obsažené v chlorelle přítomny ve formě, kterou tělo velmi snadno absorbuje a zcela využije.

Regenerační výživa prosazuje holistický přístup k přirozenému zdraví a pohodě. Schopnost těla uzdravit se závisí na spolupůsobení mnoha faktorů – diety, výživy, životního stylu a environmentálních faktorů. Při závažnějších problémech se vždy poraďte se svým lékařem.

Zdroj: článek Přírodní prostředky proti hypoglykémii

Přírodní zdroje chromu

Chrom je esenciální stopový prvek, který má za úkol v našem těle pomáhat regulovat cukr v krvi. Chromu denně potřebujeme 0,1 mg a je obsažen v lesních plodinách, kvasnicích, pivu a obilovinách, přírodním hnědém cukru, melase, celozrnných obilovinách, obilných klíčcích, rybím či drůbežím mase. Zvýšený obsah chromu obsahují také fazolové lusky (fazole sklízené na zeleno) kvasniční biomasa Diastabil, přípravek Bio-Chrom firmy Pharma Nord. Chrom je třeba užívat nejméně měsíc, aby se dostavily maximální účinky.

Zdroj: článek Chrom jako doplněk stravy

Účinky chromu na zdraví

Chrom má v těle řadu funkcí, především však podporuje vstřebávání cukrů našimi buňkami a tím přispívá k udržení optimální hladiny krevního cukru. Rovněž snižuje chuť na sladké, proto také bývá využíván jako pomocník při hubnutí. Kromě toho pomáhá odstranit z těla škodlivý cholesterol a také může zmírňovat bolesti hlavy. Velký nedostatek chromu vede nejen k vysokému obsahu cukru v krvi, ale může se běžně projevovat i bolestmi hlavy, únavou, depresí, podrážděností. Doporučené dávkování chromu jako potravinového doplňku je pro dospělé 1 tableta denně po jídle, kterou musí zapít dostatečným množstvím tekutiny. Nedoporučuje se překračovat doporučené denní dávkování. Výrobek není určen jako náhrada pestré stravy. Chrom pomáhá nejen vyrovnávat hladinu cholesterolu, ale zajišťuje i správné využití bílkovin, tuků a cukrů a správný vývoj kosterní soustavy, takže se ukládá v kostech, játrech, slezině (všech tkáních našeho těla).

Zdroj: článek Chrom jako doplněk stravy

Goji podle Wikipedie

Wikipedie uvádí, že godži (goji) jsou plody dvou druhů kustovnice – kustovnice cizí (Lycium barbarum) a blízce příbuzné kustovnice čínské (L. chinense). Kustovnice jsou opadavé keře s jednoduchými střídavými listy a pravidelnými purpurovými květy, řazené do čeledi lilkovité a pocházející z Asie. Pěstují se zejména ve střední a severní Číně. Plody a mladé listy jsou v asijských zemích součástí jídelníčku, plody a kůra kořenů jsou využívány v místní medicíně. Na přelomu tisíciletí se godži objevilo i na trhu v Evropě a Severní Americe a od té doby jeho obliba stoupá. V České republice jsou sušené plody běžnou součástí sortimentu obchodů se zdravou výživou a potravinovými doplňky. V některých zemích jsou nabízeny též džusy s obsahem šťávy z godži.

Dle Wikipedie medicínské studie potvrdily, že godži má léčivé účinky u plodů, kvůli nimž jsou v asijské medicíně využívány již po celá tisíciletí. Zároveň se kolem tohoto produktu točí celá řada mýtů a omylů, a to jak v identitě rostlin, oblasti a způsobu jejich pěstování a sběru, tak i co se týče proklamovaných účinků a obsahových látek. Prodávané plody bohužel často obsahují stopy různých pesticidů. Godži se konzumuje syrová, sušená nebo jako šťáva.

Kustovnice cizí (Lycium barbarum) a kustovnice čínská (L. chinense) jsou opadavé keře s jednoduchými listy a dorůstají obvykle výšky 0,5 až 2 metry. Mají pravidelné, purpurově zbarvené květy nálevkovitého tvaru. Plodem je žlutooranžová až červená dužnatá bobule. Plody jsou vejcovité až podlouhlé a obsahují 4 a více žlutých nebo žlutohnědých plochých semen. U kustovnice cizí jsou 0,4 až 2 cm dlouhé a 0,5 až 1 cm široké a semena jsou větší (2,5 až 3 mm). Kustovnice čínská mívá ve volné přírodě plody asi 0,7 až 1,5 cm dlouhé a 5 až 8 cm široké. U pěstovaných rostlin bývají větší, až 2,2 cm dlouhé a 1 cm široké. Také var. potaninii má větší plody, až 2,5 cm. Semena jsou jen asi 2 mm dlouhá. Za zralosti se plody uvolňují z vytrvalého zeleného kalichu a opadávají. Velikost, tvar plodů a množství semen jsou u různých kultivarů kustovnice cizí odlišné. Některé kultivary pěstované v současné době v Číně jsou hybridogenního původu. Oba druhy kustovnice jsou si značně podobné. Hlavní rozlišovací znaky spočívají v poměrné velikosti květních částí, tvaru kalicha a ochlupení koruny, dále ve vzrůstnosti rostlin, tvaru listů a velikosti semen. Většina rostlin pěstovaných a nabízených jako kustovnice čínská je ve skutečnosti kustovnice cizí.

Jak se uvádí ve Wikipedii, sušené plody godži jsou oranžovočervené a mají svraštělý povrch.

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Kustovnice a Warfarin

Chrom

Nedostatek chromu snižuje schopnost vašeho těla používat sacharidy (přeměněné na cukr) pro energii a zvyšuje potřebu inzulinu.

V přehledu 25 studií doplňovaly chromové doplňky HbA1C asi o 0,6 % u lidí s diabetem 2. typu a průměrný pokles hladiny cukru v krvi nalačno byl přibližně 21 mg/dl ve srovnání s placebem.

Malé množství důkazů naznačuje, že chrom může pomoci snížit hladinu cukru v krvi i u lidí s diabetem 1. typu.

Jak to funguje: Chrom může zvyšovat účinky inzulinu nebo podporovat aktivitu pankreatických buněk, které produkují inzulin.

Užívání: Typická dávka je 200 mcg denně, ale u lidí s diabetem byly testovány dávky až 1 000 mcg denně, které mohou být účinnější. Forma pikolinátu chromu je pravděpodobně absorbována nejlépe.

Opatření: Některá léčiva, jako jsou antacida a jiné prostředky předepisované proti pálení žáhy, mohou snížit absorpci chromu.

Závěr: Chrom může u lidí s diabetem typu 2 – a možná i u pacientů s typem 1 – zlepšit účinek inzulinu v těle a snížit hladinu cukru v krvi, ale nemoc nevyléčí.

Zdroj: článek Bylinky na snížení cukru

Zdroje chrómu

Hlavním zdrojem chrómu jsou pivovarské kvasnice nebo droby. Také ořechy, luštěniny a celozrnné výrobky přispívají k zásobování chrómem. V rostlinných přirozených zdrojích se tento stopový prvek vyskytuje hlavně ve slupkách semen.

Zdroj: článek Stopový prvek chróm

Dlouhodobé užívání chromu

Chrom je důležitý hlavně pro sportovce. Zvyšuje množství svalové hmoty a odbourává přebytečný tuk. Při dlouhodobém užívání velkého množství chromu se však může narušit vstřebávání železa a zinku. Naštěstí je jen velmi malá pravděpodobnost otravy chromem.

Zdroj: článek Chrom jako doplněk stravy

Mycí prostředky

Gyntima Intimní pěna

Charakteristika:

Gyntima Intimní pěna je účinný, příjemný, osvěžující a jemný mycí prostředek s optimálním pH, vyvinutý speciálně pro intimní hygienu ženy. Pomáhá předcházet vaginálním infekcím. Díky optimálnímu složení z vybraných přírodních látek, především aloe vera, která má antibakteriální, antimykotické a protizánětlivé účinky, nepůsobí dráždivě na pokožku. Intimní pěna představuje pro pokožku vašeho těla dlouhotrvající svěžest a ochranu, a proto by neměla chybět při každodenní intimní hygieně ženy.

Gyntima Intimní pěna je vhodným doplňkem vaginálních čípků Gyntima.

Návod k použití:

Pěnu naneste na navlhčenou pokožku v intimních místech a jemně roztírejte při každém mytí celého těla.

Balení: 150 ml

Gyntima Intimní mycí gel

Charakteristika:

Gyntima Intimní mycí gel je účinný, osvěžující a jemný prostředek, určený pro každodenní intimní hygienu ženy, pomáhá předcházet vaginálním infekcím. Díky optimálnímu složení a vybraným přírodním látkám je pokožkou velmi dobře snášen. Intimní mycí gel obsahuje účinnou látku pinarol – výtažek ze smrkových výhonků a čerstvého jehličí. Pinarol a aloe vera mají antibakteriální, antimykotické a protizánětlivé účinky. Intimní mycí gel zajistí pokožce vašeho těla dlouhotrvající svěžest. Kyselina mléčná reguluje pH a působí jako hydratační faktor.

Složení: výtažek aloe vera, voda, glycerin, chlorid sodný, výtažek borovice, kyselina mléčná, parfém, zelený čaj

Návod k použití:

Gel naneste na vlhké tělo a důkladně opláchněte.

Balení: 200 ml

Gyntima Dětský intimní mycí gel

Charakteristika:

Dětský intimní mycí gel je určen pro dívky od 3 let věku, kdy ještě není obranyschopnost pochvy dostatečná. Při hře na písku, při nesprávném ošetření po stolici, při nedostatečné hygieně a podobně může snadno do pochvy vniknout infekce. Proto jsou onemocnění stydkých pysků a pochvy nejčastějšími gynekologickými potížemi u dívek mezi 3. a 9. rokem věku. Je nezbytné, aby děti již od útlého věku byly vedeny ke zvýšené a pravidelné intimní hygieně a získaly si tak návyky do budoucna.

Složení: Aqua, Sodium Laureth-2 Sulphate, Laura-midopropyl Betaine, Coca-mide DEA, Acidum lacticum, Salvia officinalis, Parfum Aroma Heřmánek, Alantoin, Bisabolol, Acnibio MXR

Návod k použití:

Gel naneste na navlhčenou pokožku na intimních místech, jemně napěňte a roztírejte, poté opláchněte vodou.

Balení: 100 ml

Zdroj: článek Gyntima

Chrom

Reguluje hladinu krevního cukru a omezuje tak nadměrnou chuť k jídlu. Potlačuje chuť na sladké i ve chvíli přepracování, stresu a nervového vypětí. Stimuluje odbourávání tuků, využití bílkovin, snížení hladiny cholesterolu. Přispívá ke snížení rizika aterosklerózy a srdečních onemocnění. Potřeba chromu se zvyšuje při sportovních výkonech.

Zdroj: článek Účinné spalovače tuků a hubnutí

Koenzym Q10

Také je výjimečná kombinace L-Carnitinu, chromu a Koenzimu Q10, která je určena primárně k rychlé redukci tukové tkáně a podpoře sportovního a fyzického výkonu. Koenzym Q10 posiluje srdeční sval a zabraňuje vzniku rychlé únavy a také zrychluje regeneraci po namáhavém fyzickém výkonu. Koenzym Q10 je pro člověka nepostradatelný a jeho doplňování je vhodné zejména u starších osob, psychicky a fyzicky zatížených jedinců nebo sportovců. Hlavní výhody Koenzimu Q10 jsou rychlé odbourávání tuků a podpora srdeční činnosti a imunity.

Zdroj: článek Karnitin a chróm na zrychlení metabolizmu

Náhradní varlata

První zpráva o testikulární protéze pochází z roku 1941, kdy byl použit vejčitý implantát Vitallium. Vitallium je běžně používaný materiál, který je slitinou kobaltu, chromu a molybdenu. Tyto materiály se používají v zubním lékařství a ortopedii. V následujících letech bylo u implantátů použito nesčetné množství materiálu, včetně Lucitu, skla, Gellfoamu, Dacronu, polyethylenu a silikonu. První komerčně dostupný implantát byl proveden tak, že se skládal ze silikonového pláště plněného silikonovým gelem. To byl nejvíce používaný implantát v letech 1973 a 1992.

V roce 1976 Kongres vydal FDA pravomoc regulovat tyto implantáty. Implantáty, které existovaly před právní úpravou 1976, nebyly ohledně své bezpečnosti a účinnosti již přezkoumány. V roce 1990 byl vydán doplňující právní zákon. Tento zákon také nařídil, že výrobci vysoce rizikových implantátů, jako je například gelový silikonový implantát, musí vést záznamy o totožnosti a adresách pacientů, kterým byla implantována takováto náhrada. Tato opatření byla s největší pravděpodobností vyprovokována problémy souvisejícími s úniky silikonového gelu z prsních implantátů. Výrobci pozastavili výrobu gelem plněných silikonových testikulárních protéz v roce 1992. Neexistují však žádná publikovaná data, která ukazují, že silikonové protézy způsobily onemocnění jediného člověka.

V současné době jsou k dispozici tři typy implantátů: plněné testikulární protézy, Soft-Solid testikulární protézy a silikonový elastomer. Testikulární protézy jsou alternativou (s výjimkou mužů s rakovinou varlat) postupu zvaného subkapsulární orchiektomie, jde o zákrok odstraňující pouze dřeň varlete a v šourku je ponecháno pouzdro s obaly (kapslemi). Je důležité vědět, že testikulární implantát je výhradně použit pro kosmetickou úpravu, v žádném případě implantát nepřebírá funkci přírodního varlete.

Plněné testikulární protézy jsou protézy o stejné hmotnosti, tvaru a měkkosti normálního varlete. Dodávají se ve čtyřech velikostech: extra malé, malé, střední a velké. Implantát je vyroben z lisovaného silikonového elastomerového pláště, který je vidět na rentgenu. Implantát se naplní fyziologickým roztokem v době chirurgického zákroku, těsně před implantací.

Silikonový elastomer je oválného tvaru, je vyrobený z chemicky a mechanicky odolného silikonového elastomeru. Tvar, hustota a celková konzistence byly vybrány tak, aby byly co nejpodobnější tvaru a pocitu lidského varlete, který nahrazuje. Všechny použité materiály jsou zdravotně nezávadné, bezpečné a dobře tolerované lidským organismem.

Zdroj: článek Život po odstranění varlat

Autoři uvedeného obsahu

 Mgr. Světluše Vinšová

 Bc. Jakub Vinš

 Mgr. Marie Svobodová

 Gabriela Štummerová


charakteristika chlóru
<< PŘEDCHOZÍ PŘÍSPĚVEK
charakteristika člena rodiny
NÁSLEDUJÍCÍ PŘÍSPĚVEK >>