Téma

CHLORELLA PÁCHNOUCÍ STOLICE


Zajímá vás téma CHLORELLA PÁCHNOUCÍ STOLICE? Tak právě pro vás je určen tento článek. Chlorella pyrenoidosa je sladkovodní jednobuněčná řasa známá od roku 1890. Objevil ji vědec M. W. Beijerinck. Řasa kulovitého tvaru na naší planetě údajně přežívá již 2,5 miliardy let. Název chlorella je odvozen od řeckého slova „chloros“ = zelený a latinské přípony „ella“ = malá. Chlorella v porovnání s ostatními rostlinami obsahuje největší množství chlorofylu.


Chlorella – výhody

Chlorella je velmi dobrým zdrojem vyváženého souboru základních živin, spolu s bohatými zásobami kompletních proteinů, sacharidů, esenciálních mastných kyselin, minerálních látek, vitamínů, chlorofylu, vlákniny, antioxidantů, RNA a DNA. Chlorella vlastní unikátní růstový faktor (CGF) a širokou paletu fytochemikálií. Bylo zjištěno, že určité druhy zeleniny, koření, bylin, ovoce a cereálií, které jsou přirozeně bohaté na takzvané „fytochemikálie”, mají ochranný účinek proti některým onemocněním. Za fytochemikálie se v této souvislosti považují z hlediska fyziologického nebo léčebného vysoce aktivní látky, které mají schopnost modulovat metabolismus člověka způsobem, který vhodně zamezuje onemocnění, například vzniku rakoviny. Uvádí se, že existuje nejméně 14 skupin fytochemikálií, u kterých se prokázalo nebo se u nich předpokládá, že působí preventivně proti rakovině. Jsou to: sulfidy, fytáty, flavonoidy, glukaráty, karotenoidy, kumariny, monoterpeny, triterpeny, lignany, fenolové kyseliny, indoly, isothiokyanáty, ftalidy a polyacetyleny.

Chlorella posiluje imunitní systém

Chceme-li se léčit sami, nebo ještě lépe nemocem předcházet, klíčem je vybudovat si silný imunitní systém. Proti většině virových infekcí a patogenních průniků lze úspěšně bojovat, když jsou buňky zdravé a metabolické procesy správné. Chlorella je nejvyšší posilovač imunitního systému, pomáhá udržovat patogeny pod kontrolou a odrážet nemoci. Studie potvrdily, že Chlorella může poskytnout zásadní přínos pro zdraví jednotlivců s potlačeným imunitním systémem, zvláště při stresu.

Chlorella detoxikuje a čistí tělo

Detoxikace znamená odstranění toxických látek z těla, například rezidua pesticidů, používání léčiv nebo kouření, dále neefektivní metabolismus v tlustém střevě, nadměrná tvorba plynů. Chlorella vyčistí tělo od toxinů, těžkých kovů a jedů. To může dále pomoci našemu tělu k odstranění dioxinů a dalších hormonálních narušitelů. Chlorella je nejbohatší přírodní zdroj chlorofylu, který má silný čisticí a detoxikační účinek, a její tvrdá buněčná stěna obsahuje speciální vlákna, která vážou a odstraňují nežádoucí metabolity z našeho těla. To pomáhá zmírnit zátěž jater a pomáhá jim pracovat efektivněji.

Chlorella podporuje zdravý růst a obnovu buněk a zpomaluje stárnutí

Všechny výše uvedené aspekty společně pracují a podporují dlouhověkost. To spočívá v tom, že Chlorella účinně bojuje proti mnoha problémům vyplývajícím ze špatného moderního životního stylu. Chlorella obsahuje také velké množství léčivých a antistresových faktorů. Zvláště je bohatá na cenné nukleové kyseliny, RNA a DNA.

Zdroj: článek Chlorella pro a proti

Poradna

V naší poradně s názvem CHLORELLA NEBEZPEČÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milda.

Podle posledních poznatků v sobě chlorella skrývá nejen užitečné účinky, ale i nebezpečí v podobě zhoustnutí krve během užívání. Chlorella, podobně jako i ostatní zelené zeleniny, obsahuje vitamin K, který oslabuje účinnost léku Warfarin. Při současném užívání Warfarinu a chlorelly by mohlo hrozit nebezpečí vytvoření trombu a vzniku mrtvice nebo infarktu myokardu. Lidé, kteří jsou po IKTu (mozková příhoda), nebo s ischemickou chorobou srdeční a berou trvale léky na ředění krve, tak by něměli chlorellu užívat bez porady se svým neurologem nebo kardiologem, protože chlorella pro ně představuje potencionální nebezpečí!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Reagovat

Zdroj: příběh Chlorella nebezpečí

Příčiny páchnoucí stolice

Častou příčinou páchnoucí stolice jsou změny ve stravě. Mezi další příčiny patří následující:

Malabsorpce

Malabsorpce je také častou příčinou páchnoucí stolice. K malabsorpci dochází, když tělo není schopno absorbovat správné množství živin z jídla.

K tomu obvykle dochází, když dojde k infekci nebo onemocnění, které brání střevům vstřebávat živiny z potravy.

Mezi běžné příčiny malabsorpce patří:

  • celiakie, což je reakce na lepek, který poškozuje výstelku tenkého střeva a brání správnému vstřebávání živin;
  • zánětlivé onemocnění střev, jako je Crohnova choroba nebo ulcerózní kolitida;
  • intolerance sacharidů, což je neschopnost úplně zpracovat cukry a škroby;
  • intolerance mléčné bílkoviny;
  • alergie na jídlo.

Zánětlivé onemocnění střev je autoimunitní stav, který může způsobit zánět střev. Pokud máte zánětlivé onemocnění střev, konzumace určitých potravin může vyvolat zánět vašich střev. Lidé s zánětlivým onemocnění střev si často stěžují na páchnoucí průjem nebo zácpu. Lidé se zánětlivým onemocněním střev mají také plynatost po konzumaci určitých potravin. Tato plynatost může mít nepříjemný zápach.

Infekce

Infekce, které postihují střeva, mohou také způsobit páchnoucí stolici. Gastroenteritida, zánět žaludku a střev, se může objevit po konzumaci potravin kontaminovaných:

  • bakterie, jako je E. coli nebo Salmonella;
  • viry;
  • parazity.

Brzy po rozvinutí infekce můžete pociťovat křeče v břiše a poté mít páchnoucí tekutou stolici.

Léky a doplňky

Některé léky mohou způsobit gastrointestinální potíže a průjem. Užívání některých volně prodejných multivitaminů může také způsobit páchnoucí stolici, pokud jste alergičtí na složky těchto doplňků.

Po léčbě antibiotiky můžete mít páchnoucí stolici, dokud se neobnoví vaše normální bakteriální flóra.

Nepříjemně zapáchající průjem může být vedlejším účinkem užívání více než doporučené denní dávky multivitaminu nebo jakéhokoli jednotlivého vitaminu nebo minerálu.

Průjem spojený s multivitaminem nebo více léky, než je doporučená dávka, může vyžadovat lékařskou pohotovost. Nadměrný příjem některého z těchto vitamínů může mít život ohrožující vedlejší účinky:

  • vitamín A;
  • vitamín D;
  • vitamín E;
  • vitamín K.

Další příčiny

Mezi další stavy, které mohou způsobit páchnoucí stolici, patří:

  • chronická pankreatitida;
  • rakovina slinivky;
  • cystická fibróza;
  • syndrom krátkého střeva.

Zdroj: článek Kyselý zápach stolice u dospělých

Poradna

V naší poradně s názvem DLOUHODOBĚ ŘÍDKÁ STOLICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iva.

Dobrý den,mám delší dobu řídkou stolici.Asi od listopadu min.roku jsem měla bolest v podbřišku zjištěna cýsta na vaječníku užívala jsem kapký gýnex od energi.v lednu mi cýsta zmizela jeden den jsem prodělala jednodenní prujem nasadila jsem smektu asi na 2dný poté jsem si koupila laktobacilý imunit od swisu užívala jsem je měsíc.Stolice je stále řídká někdý až kašovitá občas pozoruji kouský stravý,pří snídani musím jít na wc stolice je řidčí ale formovaná než dojím tak musím znova a už to spíš ze mě lítá menší kusý stolice s kašovitou stolicí je v barvě sv.hnedé chodím jen ráno.Jsem dost výstrašená nidý jsem neměla takovou stolici nechodila jsem pravidelně spíš jsem měla zácpu.Občas pocituji ne uplnou bolest spíš takový nepříjemný pocit v podbřišku.U lékaře jsem zatím nebýla.Muže to znamenat nějaký problém?Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ano, to může signalizovat vážnější problém a příčin může být několik. Například změny na střevní stěně nebo nerovnováha v trávicích enzimech žlučníku nebo slinivky břišní. Radím vám podstoupit vyšetření na gastroenterologii, abyste věděla na čem jste. Prozatím zkuste nasadit žlučníkovou dietu a často jeste dušenou rýži s mrkví a ráno několik kousků tmavé čokolády. Co nejrychleji se objednejte k doktorovi na gastroenterologii nebo na internu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: příběh Dlouhodobě řídká stolice

Latinský název řasy chlorela

Základní název je chlorella a dělí se do více než 10 separátních rodů/linií. Z nich jsou nejpodstatnější

  • Chlorella vulgaris (japan),
  • Chlorella pyrenoidosa (sorokiniana),
  • Chlorella lobophora,
  • Parachlorella kessleri,
  • Heterochlorella luteoviridis,
  • Chromochloris zofingiensis (Chlorella zofingiensis),
  • Chloroidium ellipsoideum (Chlorella ellipsoidea),
  • Mychonastes homosphaera (Chlorella homosphaera),
  • Chlorella protothecoides (Auxenochlorella),
  • Pseudochloris wilhelmii.

Zdroj: článek Chlorella, jako důkladná uklízečka našeho těla

Poradna

V naší poradně s názvem JAKÉ JSOU PŘÍČINY ŽLUTÉ STOLICE A PRŮJMU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jirka.

Mám často řídkou žlutou stolici a několikrát za sebou. Nejím uzeniny nemohu mléčné výrobky alergie.
U doktora mi nic nenašli,snad dráždivý tračník.Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pokud lékaři nenašli žádnou specifickou příčinu vašich potíží a zmínili možnost syndromu dráždivého tračníku (IBS), je velmi pravděpodobné, že se jedná o funkční poruchu trávení.
Diagnóza dráždivého tračníku se často stanovuje až poté, co jsou vyloučeny jiné možné nemoci (např. pomocí ultrazvuku, vyšetření krve nebo kolonoskopie), což se ve vašem případě zřejmě stalo.

Možné příčiny a doporučení

- Dráždivý tračník (IBS): Jedná se o poruchu koordinace mezi mozkem a střevem, zvýšenou citlivost trávicího traktu a možné poruchy střevní mikroflóry. Stres a psychické vlivy také hrají roli.

- Žlutá stolice: Barva stolice je dána přítomností žluči. Žlutá barva může být způsobena rychlým průchodem tráveniny střevem nebo větším množstvím tuku ve stolici.

- Alergie na mléčné výrobky a vyloučení uzenin: Tím, že se těmto potravinám vyhýbáte, již pravděpodobně eliminujete některé dráždivé faktory.

Doporučený postup

Strava a dietní opatření
- Omezte tučná jídla: Přestože nejíte uzeniny, zaměřte se na celkový příjem tuků. Tučná jídla mohou způsobit rychlý průchod stolice a žluté zbarvení.
- Vláknina: Zkuste zařadit více rozpustné vlákniny (např. vařená mrkev, ovesné vločky, banány), která pomáhá zahušťovat stolici. Omezte naopak nerozpustnou vlákninu (celozrnné pečivo, syrová zelenina), která může střeva dráždit.
- Potravinové deníky: Zvažte vedení podrobného deníku o tom, co jíte a kdy máte potíže. To vám pomůže identifikovat konkrétní potraviny, které spouští vaše příznaky.
- Omezení kofeinu a alkoholu: Tyto látky mohou dráždit střeva.
- Konzultace s lékařem:
Zpětná vazba: Informujte svého lékaře o přetrvávajících potížích i po provedených vyšetřeních.
- Další možné testy: Ačkoliv vám nic nenašli, můžete se zeptat na specifické testy na intoleranci lepku (celiakii), která může mít podobné projevy.
- Léčba dráždivého tračníku: Léčba IBS je komplexní a vyžaduje spolupráci s lékařem. Společně můžete hledat léky nebo doplňky stravy (např. probiotika), které by vám ulevily.

Životní styl
- Ovládání stresu: Vzhledem k propojení osy mozek-střevo (brain-gut axis) může stres zhoršovat příznaky IBS. Zkuste relaxační techniky, jógu nebo cvičení.

Pamatujte, že ačkoliv je dráždivý tračník nepříjemný, nezvyšuje riziko vážnějších onemocnění, jako je zánět nebo rakovina střev. Důležitá je trpělivost při hledání správných dietních a režimových opatření.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: příběh Jaké jsou příčiny žluté stolice a průjmu

Na co je dobrá chlorella

Chlorella posiluje imunitní systém. Zvyšuje naší odolnost vůči sezónním nemocem díky obsahu důležitých vitamínů, minerálních látek, aminokyselin a dalších látek. Díky tomu neutralizuje volné radikály, podporuje regeneraci organismu a působí proti předčasnému stárnutí, takže má anti-aging účinek.
Clorella má antioxidační a detoxikační – čistící účinky. Velmi dobře pročistí – detoxikuje náš organismus. Buněčná stěna Chlorelly totiž dokáže účinně navázat usazeniny ze střev, zejména těžké kovy, a odvést je z těla ven. Našim játrům a ledvinám pomáhá při vylučování nebezpečných látek z našeho těla.

Chlorella dále účinně řeší problémy s pokožkou. Pomáhá zlepšovat záněty v pokožce (zmírňuje zánětlivé projevy, po kterých pak vznikají jizvy a nepěkné červené flíčky v obličeji). Aktivně čistí organismus a proto má velmi dobré účinky při akné. Chlorella pomáhá i při ekzémech a dalších kožních onemocněních (je zdrojem bílkovin, které pokožka potřebuje a také aminokyselin, jenž podporují její regeneraci).
Chlorella růstový faktor. Díky komplexu látek v Chloreře obsažených, jenž zahrnují aminokyseliny, peptidy, proteiny, vitamíny, jedinečné polysacharidy a nukleové kyseliny, má Chlorella pozitivní vliv na růst těla, ale hlavně má významnou protirakovinnou aktivitu.

Chlorella - hubnutí a celulitida. Tato řasa aktivně čisté naše střeva od usazenin a navíc působí i v mezibuněčném prostoru. Právě špatné hospodaření s odpadními látkami a s vodou je důvodem ke vzniku celulitidy a přibývání na váze. Užívání Chlorelly se doporučuje alespoň 6 měsíců.

Zdroj: článek Chlorella, jako důkladná uklízečka našeho těla

Příběh

Ve svém příspěvku CHLORELLA NEBEZPEČÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Ahoj Věro, chlorella by ti neměla uškodit, ikdyž máš nemocnou štítnou žlázu. Já mám strumu a užívám chlorelu v cyklech 3 krát do roka. Vždy mám pak pocit více energie a upraví se mi i návaly a zažívání. Zkus to taky a pozoruj se, uvidíš sama. Chlorella je normálně bezpečná a většinou když nepomůže, tak ani neublíží, takže v klidu do toho.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Věrka.

Děkuji za odpověď, ano začala jsem ji užívat, ale pak teprve pídit po nežádoucích účincích...dostávám najednou návaly horka hlavně v noci a přesně toto jsem měla když jsem onemocněla se šť.žlázou, navíc jsem po mrtvici/ 10let/a dočetla jsem se že po užívání ch. houstne krev, což je pro mě asi nežádoucí.Věrka

Zdroj: příběh Chlorella nebezpečí

Chlorella – nežádoucí účinky

  • Způsobuje žaludeční potíže, průjem, zadržování vody, nadýmání, zabarvení stolice a nevolnost.
  • Zvyšuje hladinu kyseliny močové v těle a zároveň zvyšuje riziko srdečního onemocnění.
  • Zvýšená hladina kyseliny močové může v krvi způsobit dnu, což má za následek negativní mobilitu.
  • Způsobuje citlivost pokožky, konkrétně na sluneční záření, což způsobuje kožní problémy, jako jsou otoky a svědění.
  • U některých jedinců dochází k extrémní únavě.
  • Mezi další nežádoucí účinky patří slabost ve svalech, špatné soustředění, bolesti hlavy a podrážděnost.

Chlorellu by neměli užívat lidé, kteří jsou alergičtí a trpí nedostatkem enzymů, a těhotné ženy.

Užívání chlorelly během těhotenství se nedoporučuje, protože tento doplněk stravy má vliv na nenarozené dítě a posléze i na kojení. Zároveň se může objevit alergická reakce, příznaky alergie se objevují už po počáteční dávce. Během alergické reakce se mohou objevit problémy s dýcháním, vyrážka, kopřivka, svědění nebo zarudnutí kůže.

Chlorella a houstnutí krve

Chlorella, podobně jako i ostatní zelené listové zeleniny, obsahuje vitamín K. Chlorella má opravdu hodně tohoto vitamínu, až 46 mg na 1 gram sušené chlorelly. Vitamín K se vyskytuje ve všech potravinách, kde je přítomen chlorofyl a jeho funkce v těle souvisí se srážením krve, takže díky němu například při říznutí nevykrvácíme. Vitamín K oslabuje účinnost léku na ředění krve Warfarinu. Při současném užívání chlorelly a tohoto antikoagulačního léku zde hrozí nebezpečí vytvoření trombu a vzniku náhlé mrtvice nebo neočekávaného infarktu myokardu. Lidé, kteří jsou po infarktu (mozková příhoda) nebo trpí ischemickou chorobou srdeční a berou trvale tento lék na ředění krve, by neměli chlorellu užívat bez porady se svým neurologem nebo kardiologem, protože chlorella v tomto ohledu pro ně představuje potencionální nebezpečí!

Zdroj: článek Chlorella pro a proti

Poradna

V naší poradně s názvem CHLORELLA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta Procházková.

Prosím o info, zda může chlorella způsobovat vznik rakoviny

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Chlorella podporuje buněčné dělení a to jak zdravých buněk, tak i těch rakovinových. Takže chlorella přímo nezpůsobuje rakovinu - není karcinogenní, ale může u již existující rakoviny pomoci k jejímu rozvoji.

Zdroj: příběh Chlorella

Chlorella Green Ways

Chlorella Green Ways obsahuje mimo širokou škálu biologicky aktivních látek také další unikátní látky (představuje například jeden z nejbohatších zdrojů zeleného barviva, takzvaného chlorofylu). Chlorella Green Ways se vyrábí tak, aby byl zachován maximální obsah účinných látek a současně aby tyto látky byly maximálně vstřebatelné. K tomu přispívá i unikátní metoda sprejového sušení chlorely, při které dochází k desintegraci buněčné stěny. Zmíněná metoda zaručuje vysokou vstřebatelnost nutričních látek (minimálně 80 %). Chlorella Green Ways neobsahuje žádné přísady, jedná se o zcela čistý produkt.

Výhody

Chlorella Green Ways je kvalitním „palivem‟ a výběrovou potravou pro buňky. Považuje se za organicky pěstovanou zeleninu nejvyšší kvality, kterou doplňuje uživatelsky praktická forma tablet.

Nevýhody

Převážně se jedná o očistné projevy, kdy se tělo zbavuje toxinů, jedů a dalších odpadních látek, jež do našeho těla nepatří. Nejčastěji se objevuje zvýšená plynatost, nechutenství, nepravidelná stolice, kožní problémy, bolesti hlavy. Tyto příznaky detoxikace však mizí po 4─5 dnech, výjimečně po 1─2 týdnech. Dále se dá očekávat tmavší zbarvení stolice, které je ale indikátorem správného dávkování. Pokud již stolice při stejném dávkování nezelená, dávkování zvyšte.

Chlorela je kontraindikována v těchto případech:

  • Stavy akutního zhoršení Crohnovy nemoci či ulcerózní kolitidy, kdy se objevuje ve stolici krev.
  • Stavy po operacích žaludku, tenkého, tlustého a slepého střeva do 1─2 měsíců po operaci.
  • Stavy po transplantacích orgánů a tkání na zásadní imunosupresivní léčbě.

Zde můžete vidět porovnání cen chlorely na našem trhu.

Zdroj: článek Zelená „čistitelka‟ chlorela

Příběh

Ve svém příspěvku CHLORELLA A LÉKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Fanda.

Chtěl bych se zeptat, zda má chlorella vliv na účinek užívaných léků.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka.

Chlorella na sebe váže vše, co považuje za jed, což jsou i léky. Proto se musí dodržet odstup chlorelly 2 hodiny po lécích. Po té době už je účinná látka léků v krvi a chlorella naváže jen zbývající rezidua a nosné látky.

Zdroj: příběh Chlorella a léky

Příklad z praxe

Žena ve věku 47 let. Posledních 14 měsíců měla nadměrnou plynatost, bolesti na hrudi, zácpu a hubla. Gastroenterolog ji diagnostikoval syndrom dráždivého tračníku způsobený infekcí H. Pylori, který léčil antibiotiky. Nikdy před tím neměla stolici páchnoucí čpavkem a není známa ani žádná příčina. Kvůli vyloučení přerůstání bakterií z tenkého střeva u ní byla provedena dechová zkouška, což je typ neinvazivního testu, který měří množství vodíku nebo metanu, které vydechnete po vypití směsi glukózy a vody. Rychlý nárůst vydechovaného vodíku nebo metanu může naznačovat přemnožení bakterií v tenkém střevě. Test byl negativní.

Názor dietologa

Syndrom dráždivého tračníku by neměl vést ke stolici páchnoucí čpavkem. Naopak bolest na hrudi, nadměrná plynatost a zácpa souvisí se syndromem dráždivého tračníku.

Existuje jen málo možností vysvětlujících přítomnost amoniaku způsobujícího zápach stolice. Tento signál by se neměl ignorovat a trvá-li déle než 3 dny, může být nutné vyšetřeni lékařem.

Běžné příčiny stolice páchnoucí po čpavku:

  • Přemnožení bakterií ve střevech.
  • Chronické onemocnění ledvin.
  • Onemocnění související s játry.
  • Léky (zejména antibiotika).

Nejčastější nedietní příčinou zápachu stolice po čpavku je bakteriální infekce ve stolici.

Při zápachu stolice po čpavku je vhodné přidat do stravy více vlákniny a zvýšit příjem tekutin.

Prospěšné potraviny, které je vhodné konzumovat při zápachu stolice po čpavku:

  • čerstvé ovoce,
  • zeleninu,
  • saláty.

Vhodné je vyhnout se:

  • fazolím,
  • zelí,
  • čokoládě,
  • mátě peprné,
  • tučným jídlům,
  • kávě,
  • rychlému občerstvení,
  • syceným průmyslovým nápojům,
  • alkoholickým nápojům.

Po několika dnech je nutné zhodnotit přítomnost zápachu. Pokud dietní změny nepomohou, je namístě navštívit praktického lékaře, který provede test stolice, krevní testy a klinické vyšetření.

Vyjádření výživového poradce

Amoniak obvykle vzniká v gastrointestinálním traktu rozkladem bílkovin (aminy, aminokyseliny, puriny a močovina). Neúplné trávení potravy může vést k hnilobě ve střevě, což způsobuje stolici zapáchající čpavkem. Pokud tělo nevstřebává potřebné živiny, bude tím ohrožena imunita. Tato malabsorpce může vysvětlit ztrátu hmotnosti tohoto pacienta.

Trojitá terapie antibiotiky pro léčbu infekce H. Pylori dramaticky změní střevní flóru. To vede k přechodnému neúplnému trávení a možnému vzniku stolice se zápachem po čpavku. Užívání vysoce silného vícekmenového probiotika je zásadní pro obnovu zdravé střevní flóry a může odstranit zápach čpavku.

Vhodné je ambulantně zkontroloval celiakii a malabsorpci fruktózy/laktózy.

Zdroj: článek Zápach stolice po čpavku

Příběh

Ve svém příspěvku ZŮSTÁVÁ V KONEČNÍKU STOLICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzana Hejlová.

Dobrý den, chtěla jsem poprosit o radu, delší dobu mě trápí ´častá stolice, která je střídavá a všimla jsem si při sprchování, že mi v konečníku zůstává stolice!!! Děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marketa.

Dobry den dcera ma problem je ji 7 a ma vetcne umazany kalhotky nekdy i stolici .Necítí,kdyz to jde ven:-( dekuji za odpoved p. Černá

Zdroj: příběh Zůstává v konečníku stolice

Účinky chlorelly

Chlorella byla objevena v roce 1890 holandským vědcem, který se jmenoval Martinus Willem Beijernicke. Bylo zjištěno, že chlorella je jedním z nejbohatších zdrojů vitamínů, minerálů, bílkovin a dalších vzácných látek. Chlorella je často označována za nejzdravější stravu v historii. Díky přírodnímu antibiotiku chlorellinu má chlorella i výrazné antibakteriální účinky, které dokážou pomoci zastavit či potlačit řadu infekcí včetně boreliózy. Na rozdíl od chemických antibiotik navíc chlorella nepoškozuje střevní mikroflóru. Chlorofyl obsažený v chlorelle pomáhá zlepšit krevní obraz, urychluje hojení ran a potlačuje nepříjemné tělesné pachy.

Zdroj: článek Na co je dobrá chlorella

Poradna

V naší poradně s názvem ŽLUTÁ STOLICE U DOSPĚLÉHO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rudolf kuncl.

měl jsem potíže se žlučníkem a se žlučníkovými kamínky.po
návratu jem drřel dost přísnou dietu.Přesto se mně objevila žlutá stolice.Bolesti žaludku nemám ani stolice neni bolestivá.Jaké mohu použít léky?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Místo léků a přísných diet zkuste normální vyváženou stravu. Ráno 100 gramů ovesných vloček do 250 g nízkotučného kefíru, který může být oslazen lžičkou medu. K obědu kuřecí steak s rýží a nealkoholické pivo. K večeři pak pečené libové maso s vařeným nebo pečeným bramborem a s nějakým zeleným salatem v citronové šťávě. Mezi těmito hlavními jídly dávejte svačiny (jogurty, ochucené tvarohy, ovoce). Důležité je také se správně hýbat, aby strava mohla správně procházet zažívacím traktem, proto během dne udělejte několik dřepů, snažte se dosáhnout si na špičky s nataženýma nohama a udělejte několik cviků na zpevnění břicha. Toto vám pomůže více než další chemie prostřednictvím nových léků.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: příběh Žlutá stolice u dospělého

Co je to chlorella

Chlorella je mikroskopická sladkovodní řasa. Svojí buněčnou strukturou se řadí mezi jednoduché jednobuněčné rostlinné organismy. Dalo by se říci, že tato forma zeleného organismu je startovním vývojovým stupněm ostatních složitějších zelených vodních organismů. Co je ale na Chlorelle tak prospěšné pro naše zdraví? Je to obsah jejich buněk. Ten je ovšem velmi dobře ochráněn před okolními vlivy. Chlorella má totiž své buňky obaleny vrstvou celulózy. Pro získání obsahu buněk je tedy zapotřebí tento ochranný štít deaktivovat, což je možné jen v laboratorních podmínkách. Kdybyste si chtěli Chlorellu někde nasbírat a sníst ji, tak si asi moc nepochutnáte, ale ani se do vašeho těla nedostane žádná z prospěšných látek. Celulózový obal buněk Chlorelly se v našem zažívacím traktu nerozloží a buňky Chlorelly v nezměněném stavu vyloučíme formou stolice do druhého dne po požití, což je obrovská škoda. V současné době se její buněčná stěna záměrně narušuje, aby mohla být plně využita. (Někdy se setkáváme se špatným pravopisem názvu této řasy a sice ve tvaru chlorela, chorella nebo chorela, ale správně má být chlorella.)

Zdroj: článek Chlorella, jako důkladná uklízečka našeho těla

Poradna

V naší poradně s názvem ZLUTA RIDKA STOLICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomas.

Dobry den,
Rad bych se zeptal, jestli muze mit nejaky vliv na stolici cisteni strev soli. Nevim, kdy presne me problemy zacali ale zhruba pred tremi tydny jsem si precetl clanek, jak si procistit organismus, tak sem to zkusil. Popravde nevim o tom, ze bych se nasledne snazil dostat nejake probioticke kultury. Blbost. To si rikam dneska taky ale v te dobe mi to nedoslo. A v poslednich tydnech,dnech mam zlutou a ridkou stolici. Bolesti zadne. Mozna lehce na prave strane u slepeho streva ale sam nevim, jestli to neni spis nafouknutim. Mozna z meho prohmatavani a stresovani. Mensi nabeh na karcinofobii by tu byl :) a stresovani v posedni dobe bylo az moc. Mel jsem dovolenou poslednich 14 dni a musim priznat, ze jsem kazdy den pil alkohol. ne moc ale vetsinou min. pivo sklenicku vina atd. Pred par (dny cca 4dny) jsem prestal pit uplne, zacal jsem pouzivat makrobiotika a od vcerejska jim tmavou cokoladu. Pomalu se to zlepsuje ale protoze jsem v Anglii novy a sveho obvodniho lekare muzu navstivit az za tri tydny, tak nevim, jestli nejit radsi na pohotovost a zadat o vysetreni. Cekat, cist clanky plne strasaku o rakovine slinivky nebo byt v klidu a cekat na zlepseni a vysetreni za tri tydny? Je mi jasne, ze dotaz je asi jeden z nejdivnejsich, co tu kdy bude ale jsem uprimny. Predem moc dekuji a kdyby byla moznost Vam zavolat, tak to rad udelam. Diky.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Průjem nebo u vás řídká žlutá stolice je častým průvodním jevem detoxikace a slouží tělu k rychlému vypuzení škodlivin z těla. Obvykle po skončení detoxikační kůry končí i průjem a vše se vrací k normálu. Začněte znovu normálně jíst a pít a stolice by se měla vrátit do normálu. Pomoci si můžete přípravkem Smecta, který se dá koupit i v Anglii. Kdyby průjem přetrval, tak se obraťte na svého lékaře po návratu do ČR.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: příběh Zluta ridka stolice

Co obsahuje chlorella

Chlorella vulgaris, což je její latinský název, obsahuje až 60 % kvalitních bio bílkovin, dále pak obsahuje antioxidanty, karotenoidy, chlorofyl a široké spektrum vitamínů, minerálů, aminokyselin a stopových prvků. Jde o naprosto vyváženou kombinaci. Působení komplexní šetrně zpracované biomasy Chlorelly je tak výrazně účinnější, než by odpovídalo pouhému součtu účinků jednotlivých látek vyjmenovaných výše například v nějakém multiminerálovém nebo multivitaminovém přípravku.

Co říci závěrem?

Chlorella má své významné místo u každého, kdo to myslí s detoxikací svého těla vážně. Kuřáci, poživatelé alkoholu a různých drog by určitě tento doplněk stravy měli užívat pro své čistící a protirakovinné účinky. Lidé s problematickou pletí mohou tablety Chlorelly použít jako účinné prostředky proti akné. Při dodržení doporučeného dávkování jde o dokonalý bioprodukt bez škodlivých vedlejších účinků, který v naprosté většině zde zmíněných případů dokáže pomoci našemu tělu. Při získávání Chlorelly nedochází ke znečištění životního prostředí, naopak Chlorella při svém růstu spotřebovává oxid uhličitý a produkuje kyslík.

Foto: Andrei Savitsky

Zdroj: článek Chlorella, jako důkladná uklízečka našeho těla

Poradna

V naší poradně s názvem STOLICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rudolf jurecek.

zapach stolice po acetonu pricina dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zapáchající stolice po acetonu je způsobena přítomností nestrávených cukrů ve stolici. Zápach po acetonu může mít několik příčin. První a nejčastější je přemíra alkoholu. Další příčinou může být cukrovka. Zkuste si dát na týden dietu, méně masa, více vlákniny, žádný alkohol ani kávu a uvidíte, jestli se to spraví. Pokud ne, tak budete muset navštívit svého praktického lékaře, aby vám udělal několik diagnostických odběrů krve, moči a případně i stolice.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: příběh Stolice

Chlorella a houstnutí krve

Chlorella, podobně jako i ostatní zelené listové zeleniny, obsahuje vitamin K. Chlorella má hodně vitamínu K, až 46 mg na 1 gram sušené chlorelly. Vitamín K se vyskytuje ve všech potravinách, kde je přítomen chlorofyl. Vitamín K se podílí na procesu srážení krve, takže díky němu například při říznutí nevykrvácíme. Mnoho vitamínu K oslabuje účinnost léku na ředění krve, léku s názvem Warfarin. Při současném užívání chlorelly a tohoto antikoagulačního léku zde hrozí nebezpečí vytvoření trombu a vzniku náhlé mrtvice nebo neočekávaného infarktu myokardu. Lidé, kteří jsou po mozkové příhodě, nebo mají ischemickou chorobu srdeční a berou trvale Warfarin na ředění krve, tak by neměli chlorellu užívat bez porady se svým neurologem nebo kardiologem, protože chlorella v tomto ohledu pro ně představuje potenciální nebezpečí.

Zdroj: článek Chlorella nebezpečí

Poradna

V naší poradně s názvem ŽLUTA STOLICE A BOLEST BŘICHA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renata.

Dobry den chci se poradit syn má 9 let a často trpí bolesti břicha pote jde na toaletu stolice normální jde několikrát a je zbarvena do žluta až má na konec řídkou stolici stává se to k večeru. Ráno jde znova také z bolesti břicha stolice stále žluta a řídká ale to se už vyprázdní a má klid. do týdne mu to stane dvakrát ale někdy má klid i týden. U lékaře jsem sním byla a popsala jsem ji tyto problémy vzala mu moč i krev vše v pořádku , syn má nadváhu jídlo má dělené ale stále příbyra na vaze už si nevím rady lékařka říká že syn je hodně citliví na bolesti ale to přece není příčina jeho problému z břichem a stolici. Je alergicky na siry a cibuli s toho má také prujmy tak že v jídelníčku to nemá míval s toho také prujmy. Prosím o radu co navrhnout lékaři aby udělal za vyšetření aby se z jistila příčina.Předem děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zkuste zajít za jiným dětským lékařem. Prozatím můžete přizpůsobit denní režim tak, že kalorická jídla budete zařazovat na začátek dne (snídaně, svačina, oběd) a po obědě postupně snižujte množství i kalorie. Večer pak jen libové maso s malým kouskem vařeného bramboru a zeleninový salát. Žádné sladkosti ani bramborové lupínky večer nesmí jíst, zrovna tak i sladké limonády jsou špatné. Rovněž se zamyslete nad zajímavým pohybem, který by syna bavil, třeba lezeckou stěnu, vycházky do kopců, fotbal. Obezita není zdravá a souvisí s přemírou snědeného jídla. Přemíra nevhodného jídla v druhé části dne může podněcovat tyto problémy se stolicí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: příběh Žluta stolice a bolest břicha

Chlorella – účinné látky

Chlorella obsahuje růstový faktor CGF, který podporuje buněčný růst. Tato složka má vliv na celkové posílení organismu. Další složkou je chlorofyl, který se podílí na zlepšení krevního obrazu, urychluje hojení ran a zabraňuje zánětům. Mimo těchto dvou látek chlorella obsahuje ještě chlorellin a sporopollein. Chlorellin je probiotikum a přírodní antibiotikum. Spollerin se stará o detoxikaci.

Chlorella obsahuje dvakrát více bílkovin než luštěniny – z 60 % ji tvoří rostlinný protein. V chlorelle se nachází také některé vitamíny a minerály. Je bohatá na vitamín A, H, D, C a vitamíny skupiny B. Z minerálů obsahuje železo, zinek, fosfor nebo hořčík.

Zdroj: článek Chlorella pro a proti

Poradna

V naší poradně s názvem ŽLUTÁ STOLICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna Košutová.

Většinou do 10-20minut po jídle -průjmová stolice (většinou voda) žluté barvy. Někdy tato stolice je i v klidu.(mimo stavu po jídle)
Žlučník mám od 40 let ex. Zůstal mi chronický zánět slinivky.
Je mi 79let.
užívám tyto léky: Betahistin, tezeo, Tenaxum, Digoxin, Betalog, Siofor 2tabl 500ml)Apo Allopurinol, Warfarin, Tootvacard, Verospiron

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zkuste užívat jeden měsíc probiotika. Vyzkoušené jsou Biopron s trávicími enzymy. Do několika dnů by se to mělo zlepšit, ale léčbu po zlepšení neukončujte, ale pokračujte v ní, až do využívání celého balení. Tady můžete vidět jak probiotika vypadají a kolik stojí: https://www.zbozi.cz/vyrobe…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: příběh Žlutá stolice

Chlorella Green Ways

Chlorella Green Ways (GW) obsahuje mimo širokou škálu biologicky aktivních látek (jejichž neúplný výčet uvádí tabulka základních nutričních hodnot) také další unikátní složky. Je například jedním z nejbohatších zdrojů zeleného barviva – chlorofylu, jemuž vděčíme za život na této planetě. Nicméně jakákoli z kontextu vytržená účinná látka nebo hodnota jedné mikro- či makroživiny nevypovídá o celkovém přínosu zelených potravin pro člověka. Důležitá je totiž celková souhra a synergie všech látek, nikoliv údaje o hodnotách aktuálně módních účinných složek. Proto je potřeba se soustředit ne na „výživu čísel“, ale na „výživu souvislostí“. O hodnotě Chlorelly GW rozhoduje jednak složení, jednak forma zpracování. Chlorella GW je vyráběna tak, aby byl zachován nejen maximální obsah účinných látek, ale aby tyto látky byly i maximálně vstřebatelné a pro organismus přístupné. K tomu přispívá rovněž unikátní metoda sprejového sušení Chlorelly GW (STEAM), která zaručuje vysokou vstřebatelnost nutričních látek (minimálně 80 %). Chlorella GW neobsahuje žádné přísady, jde o zcela čistý produkt.

Zdroj: článek Na co je dobrá chlorella

Poradna

V naší poradně s názvem JAK DLOUHO JE TMAVÁ STOLICE PO BORŮVKÁCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Květoslava.

už jsou to dva dny co jsem měla borůvkový koláč a dodnes mám černou stolici je to možné

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tmavá stolice po borůvkách je normální a doba, po kterou zůstává stolice zbarvena do tmava, je u každého jiná. Dva dny po konzumaci je ještě normální.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: příběh Jak dlouho je tmavá stolice po borůvkách

Chlorella pyrenoidosa

Chlorella Pyrenoidosa Taiwan je původem z Tchaj-wanu. Tato chlorella je pěstována ve středním Tchaj-wanu, tedy v oblasti, která se těší po celý rok dostatkem slunečního svitu, čerstvým a čistým ovzduším a kvalitními vodními zdroji. Právě takové prostředí je ideální pro pěstování chlorelly (zelené řasy) vynikající kvality. Chlorella pyrenoidosa představuje nejčistší přírodní formu zelené sladkovodní řasy na trhu, jde o 100% přírodní lisované tablety (pouze prášek), které neobsahují žádné konzervační ani jiné přísady.

Zdroj: článek Na co je dobrá chlorella

Příběh

Ve svém příspěvku KAŠOVITA STRAVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

Dobrý den,

bude mi 69 let a v roce 2017 mi byla prokázána infekce Helicobacter Pylori. Názory praktiků a gastroenterologů na eradikaci se liší. To byl jeden z důvodů,kvůli kterému odkládám eradikaci. Druhým důvodem jsou pouze ne příliš velké obtíže. Od covidu jím především kašovitou stravu (krupičnou kaši) a moje stolice je dlouhodobě řídká. Zajímá mě, zda řídká stolice je způsobena kašovitou stravou nebo uvedenou infekcí. Z hygienických důvodů mám obavu z endoskopického vyšetření (zanesení infekce z nesterilních přístrojů). Praktický lékař toto vyšetření zatím nepožadoval a rovnou mi doporučil léčbu na základě dechového testu a testu ze stolice Jak mám najít motivaci k přeléčení, když názory lékařů se různí a já se obávám vedlejších účinků eradikace. Ani hrozba rakoviny žaludku mě zatím k léčbě nemotivovala. Čekala jsem na dvojkombinací léků s Vonoprazanem, tato účinná látka u nás stále není zaregistrována.Dokážete mě namotivovat?

Děkuji za odpověď.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Reagovat

Zdroj: příběh Kašovita strava

Nejkvalitnější druhy chlorelly

Chlorella musí být pěstována v biologicky čistém a chemicky nezamořeném prostředí, nesmí přijít do kontaktu s jakkoliv kontaminovaným ovzduším, půdou a vodou. Pokud chceme, aby se do našeho těla z chlorelly živiny vstřebaly, musíme její celulózový obal mechanicky narušit, protože jinak ji naše tělo není schopno strávit. Tento proces se nazývá dezintegrace, ta musí být provedena mechanicky. Z takto upravené chlorelly se do těla může vstřebat více než 90 % jejích výživných látek. Pokud se porušuje chemicky, což je levnější způsob, většina vitamínů a ostatních výživných látek se nenávratně zničí.

Druhů chlorelly je velké množství. Všechny druhy chlorelly mají většinou podobné účinky díky obsahu stejných látek, avšak některé druhy obsahují těchto látek méně, jiné naopak více.

Patří sem:

Chlorella pyrenoidosa je poměrně známá řasa chlorelly z rodu Chloropytha a hlavně původem z Tchaj-wanu. Obsahuje značné množství účinných látek, které jsou tělu prospěšné, a řadí se mezi nejkvalitnější druhy chlorelly, které lze na našem trhu najít. Pěstuje se v teplém klimatickém pásmu a je bohatá na chlorofyl (rostlinné barvivo) – má ho v sobě nejvíce na světě.

Chlorella spirulina je starší než chlorella pyrenoidosa, její výskyt na Zemi se odhaduje na 3 miliardy let. Spirulina neobsahuje vitamín C a nemá tolik nenasycených mastných kyselin. Obsahuje hodně phycocyaninu, a proto posiluje střevní mikroflóru.

Další méně známe druhy chlorelly: yaeyama, yucca

Zdroj: článek Na co je dobrá chlorella

Příznaky

Příznaky, které se mohou objevit u páchnoucí stolice:

  • tekutá stolice nebo průjem;
  • měkká stolice;
  • časté pohyby střev;
  • bolest břicha;
  • nevolnost;
  • zvracení;
  • nadýmání;
  • nadýmání břicha.

Odporně páchnoucí stolice může být známkou vážného zdravotního stavu. Okamžitě navštivte svého lékaře, pokud se u vás objeví některý z následujících příznaků:

  • krev ve stolici;
  • černá stolice;
  • světlá acholická stolice;
  • horečka;
  • bolest břicha;
  • neúmyslné hubnutí;
  • zimnice.

Zdroj: článek Kyselý zápach stolice u dospělých

Autoři uvedeného obsahu

 Mgr. Marie Svobodová

 Mgr. Světluše Vinšová

 Bc. Jakub Vinš


chlorella obsah purinů
<< PŘEDCHOZÍ PŘÍSPĚVEK
chlorella plet skusenosti
NÁSLEDUJÍCÍ PŘÍSPĚVEK >>