| II/5 |
- Funkční poruchy periferních cév a stavy po trombózách. - Chronický lymfatický edém. |
K 21 dnů Funkční poruchy periferních cév jako nemoci z (...více se dočtete ve zdroji)
Zdroj: článek Kdo má dnes nárok na lázně
Poradna
V naší poradně s názvem JAK SNÍŽIT CUKR V KRVI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olga.
dobrý den,prosím o sdělení jak může být vysoký dlouhodobý cukr a jaké jsou nebezpečí pro tělo. nenašla jsem žádný údaj o výšce normální hodnoty. Mám ho přes 70. Děkuji za odpověď. olga Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Dlohodobý cukr se zjišťuje pomocí testu hemoglobinu A1c a vypovídá o průměrné hladině cukru v krvi za poslední 2 až 3 měsíce.
Jaký je normální dlouhodobý cukr?
U lidí bez diabetu je normální rozmezí hladiny dlouhodobého cukru 68 až 100 miligram na decilitr krve.
Hladiny dlouhodobého cukru mezi 100 až 140 znamenají, že máte prediabetes a vyšší pravděpodobnost, že onemocníte cukrovkou.
Hladiny 141 nebo vyšší znamenají, že máte cukrovku.
Jak může být vysoký dlouhodobý cukr a jaké jsou nebezpečí pro tělo?
Cílová hladina dlouhodobého cukru pro lidi s diabetem je obvykle nižší než 152. Pro zdravé lidi je bezpečná hodnota nižší než 100. Čím vyšší dlouhodobý cukr je, tím vyšší je riziko komplikací souvisejících s cukrovkou. 70 miligramů na deci krve je normální bezpečná hodnota.
Zdraví Cempírek!
Zdroj: příběh Jake hodnoty ma byt dlouhodoby cukr
Dělení podle skupin
1. skupina – potraviny s vysokým obsahem bílkovin a malým množstvím tuku
- Sójové maso – bílkoviny ve 100 g: 45 g, tuky ve 100 g: 2 g
- Olomoucké tvarůžky – bílkoviny ve 100 g: 29,7 g, tuky ve 100 g: 0,8 g
- Tvaroh na strouhání – bílkoviny ve 100 g: 28,6 g, tuky ve 100 g: 0,9 g
- Čočka – bílkoviny: ve 100 g: 26,9 g, tuky ve 100 g: 1,2 g
- Pšeničné klíčky – bílkoviny ve 100 g: 26,6 g, tuky ve 100 g: 9,2 g
- Krůtí prsa– bílkoviny ve 100 g: 24,1 g, tuky ve 100 g: 1 g
- Zvěřina průměr – bílkoviny: ve 100 g: 24 g, tuky ve 100 g: 1,5 g
- Hrách – bílkoviny ve 100 g: 23,7 g, tuky ve 100 g: 1,4 g
- Fazole – bílkoviny ve 100 g: 23,5 g, tuky ve 100 g: 1,6 g
- Kuřecí prsa – bílkoviny ve 100 g: 23,3 g, tuky ve 100 g: 0,9 g
- Drůbeží játra – bílkoviny ve 100 g: 22,9 g, tuky ve 100 g: 4,5 g
- Tuňák – bílkoviny ve 100 g: 22,1 g, tuky ve 100 g: 7,8 g
- Telecí kýta – bílkoviny ve 100 g: 20,8 g, tuky ve 100 g: 6 g
- Hovězí svíčková – bílkoviny ve 100 g: 20 g, tuky ve 100 g: 7,4 g
- Tvaroh bez tuku – bílkoviny ve 100 g: 18,8 g, tuky ve 100 g: 0,8 g
- Amarant – bílkoviny ve 100 g: 18 g, tuky ve 100 g: 8 g
- Tvaroh polotučný – bílkoviny ve 100 g: 17,5 g, tuky ve 100 g: 2,5 g
- Tofu – bílkoviny ve 100 g: 15,5–16,5 g, tuky ve 100 g: 2,5–3,5 g
- Krevety – bílkoviny ve 100 g: 16,5 g, tuky ve 100 g: 0,8 g
- Filé z tresky – bílkoviny ve 100 g: 16,2 g, tuky ve 100 g: 0,6 g
- Vaječný bílek – bílkoviny ve 100 g: 11,1 g, tuky ve 100 g: 0,2 g
- Sýr Cottage – bílkoviny ve 100 g: 13 g, tuky ve 100 g: 5 g
- Knäckebrot – bílkoviny ve 100 g: 9 1 g, tuky ve 100 g: 4 g
- Hrášek – bílkoviny ve 100 g: 6,5 g, tuky ve 100 g: 0,5 g
- Bílý jogurt – bílkoviny ve 100 g: 4,2-5,9 g, tuky ve 100 g: 3,5 g
- Brokolice – bílkoviny ve 100 g: 4,4 g, tuky ve 100 g: 0,9 g
2. skupina – potraviny s vysokým obsahem bílkovin i tuků
- Sója (luštěnina) – bílkoviny ve 100 g: 43,8 g, tuky ve 100 g: 23 g
- Parmezán – bílkoviny ve 100 g: 35,6 g, tuky ve 100 g: 25,8 g
- Eidam 30% tuku v suš. –
(...více se dočtete ve zdroji)
Zdroj: článek Potraviny s vysokým obsahem bílkovin
Poradna
V naší poradně s názvem JAKE HODNOTY MA BYT DLOUHODOBY CUKR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarka.
mam dotaz-jakou ma mit hodnotu dlouhodoby cukr 40 nebo kolik dekuji Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Dlouhodobý cukr v krvi, neboli koncentrace glukózy v krvi (glykemie), je za normálních fyziologických podmínek u zdravého člověka udržována v úzkém rozmezí hodnot 3,9 až 5,6 mmol/l nalačno a po jídle nižší než 10 mmol/l. Glykemie se určuje ze žilní krve odběrem u lékaře a nebo v domácích podmínkách vlastním glukometrem.
Zdraví Cempírek!
Zdroj: příběh Jake hodnoty ma byt dlouhodoby cukr
Co má střední obsah purinů
STŘEDNĚ VYSOKÁ HODNOTA PURINŮ = 100 až 400 mg na 100 g
U potravin jsou uvedeny tyto veličiny:
U potravin jsou uvedeny tyto veličiny: celkem purinů v mg na 100 g (průměr) a výživná hustota v mg/M:
- fazole bílé, suché 128; 127,1
- sója suchá 190; 139,1
- hovězí maso 120; 192
- hovězí maso, filé 110; 216,4
- hovězí maso, přední žebro 120; 185,4
- hovězí maso, svaly 133; 292,1
- hovězí maso, hovězí pečeně, svíčková 110; 201,4
- hovězí maso, rameno 110; 203,9
- černé fazole mungo, suché 222; 194,3
- kaviár (pravý) 144; 141,6
- kuře (prsa s kůží) 175; 288,4
- kuře (pečené kuře), průměr 115; 165,8
- vařená slepice, průměr 159; 149,2
- kuře, stehno s kůží, bez kostí 110; 152,2
- kachna, průměr 138; 146,2
- sardel 239; 560
- kapr 160; 330,9
- ryba průměr 109; 335,9
- treska jednoskvrnná 139; 425,2
- halibut 178; 439,9
- sleď obecný 190; 342,4
- sleď atlantik 210; 216,9
- sledě obecně 219; 197,6
- makrela 145; 191,2
- okoun 110; 311,3
- okouni obecně 241; 544,1
- treska tmavá 163; 473,4
- losos 170; 202
- sardinky 345; 693,2
- pstruh 297; 686,7
- tuňák 257; 273,7
- tuňák v oleji 290; 246,2
- husa 165; 116,7
- hrozny, sušené, rozinky 107; 86,4
- šunka, vařená 131; 248,1
- srdce ovce 241; 367,6
- koňské maso 200; 438,8
- ledviny 218; 419,6
- jehněčí maso (pouze svaly) 182; 371
- čočka suchá 127; 93,8
- lněné semínko 105; 67,4
- játra kuře 243; 426,3
- humr 118; 346,4
- plíce 147; 389,1
- slávky 112; 391,5
- hovězí srdce 256; 504,3
- hovězí ledvina 269; 569,5
- hovězí plíce 399; 961,4
- hovězí jazyk 160; 186
- hrách suchý 109; 84,2
- vepřová ledvina 334; 784,5
- vepřový jazyk 136; 208,2
- štika 140; 406,7
- semeno máku suché 170; 86
- vepřové břicho 100; 92,3
- vepřové břicho, syrové, uzené, sušené 127; 82,6
- vepřová kotleta s kostí 145; 260
- vepřová líčka 140; 170,4
- vepřová panenka 150; 334,8
- vepřové s kostí (zadní stehno) 120; 155
- vepřové stehno (zadní stehno) 160; 357,4
- vepřové svaly 166; 374,9
- vepřové rameno s kůží (lopatka) 150; 165,2
- králičí maso, průměr s kostí 132; 207,7
- králík/zajíc (průměr) 105; 219,4
- klobása „jagdwurst“ 112; 127,8
- salám německý 104; 65,9
- játrový salám 165; 122,2
- párky z vepřového masa 101; 80,2
- hřebenatka 136; 505,8
- krevety 147; 397,9
- slezina obecně 343; 815,9
- slunečnicové semeno, suché 143; 59,5
- telecí kotleta, kotleta s kostí 140; 309,6
- telecí filé 140; 347,3
- telecí koleno s kostí 150; 353,2
- telecí stehno s kostí 150; 310,2
- telecí maso, pouze svaly 172; 438,7
- telecí, krk s kostí 150; 326,9
- telecí rameno 140; 309,3
- zvěř
(...více se dočtete ve zdroji)
Zdroj: článek Tabulka potravin podle obsahu purinů
Poradna
V naší poradně s názvem ČÍM ZKLIDNIT PODRÁŽDĚNÝ ŽLUČNÍK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.
Čím zklidnit podrážděný žlučník Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Pokud máte pocit podráždění žlučníku (často popisované jako tlak nebo nepříjemné pocity pod pravým žebrem, nevolnost nebo nadýmání), existují některá bezpečná domácí opatření, která mohou pomoci zmírnit příznaky. Tato opatření nenahrazují lékařské vyšetření, zejména pokud je bolest silná, přetrvávající nebo se zhoršuje.
Co často pomáhá zklidnit podráždění žlučníku
1. Dočasně přejděte na dietu s velmi nízkým obsahem tuku
Toto je obvykle nejrychlejší způsob, jak snížit podráždění žlučníku.
Vhodné jsou:
- Vařené brambory
- Rýže, toast
- Dušená zelenina
- Libové drůbeží maso nebo tofu
- Čiré polévky
Vyhněte se:
Smaženým jídlům
Sýru, máslu, smetaně
Tučnému masu
Vejcům (mohou u některých lidí spouštět podráždění)
Žlučník se nejsilněji stahuje v reakci na tuky, takže snížení příjmu tuků ho může uklidnit.
2. Teplý obklad nebo vyhřívací podložka
Teplý (ne horký) obklad na pravou horní část břicha může zmírnit křeče a nepohodlí.
3. Hydratace
Popíjejte teplou vodu nebo bylinné čaje (mátový, heřmánkový, zázvorový).
Vyhněte se:
Alkoholu
Velmi slazeným nápojům
Velkým, těžkým jídlům
4. Menší, častější jídla
Konzumace velkých jídel vyvolává silnější kontrakce žlučníku. Zkuste jíst 5–6 malých jídel po dobu několika dní.
5. Po jídle se vyhněte ležení naplocho
Po jídle zůstaňte 1–2 hodiny ve vzpřímené poloze, abyste snížili tlak a příznaky podobné refluxu.
6. Lehký pohyb
Pomalá chůze po jídle může pomoci s trávením a snížit zátěž žlučníku.
Příznaky vyžadující lékařskou pomoc
Vyhledejte pomoc co nejdříve, pokud máte:
- Neustálou nebo silnou bolest v pravé horní části břicha trvající déle než 1–2 hodiny.
- Bolest vyzařující do ramene nebo zad.
- Horečku nebo zimnici.
- Zežloutnutí kůže nebo očí.
- Zvracení, které neustává.
- Tmavou moč nebo bledou stolici.
Toto může naznačovat žlučové kameny, zánět (cholecystitidu) nebo obstrukci žlučovodu, což vyžaduje okamžitou léčbu.
Zdraví Cempírek!
Zdroj: příběh Čím zklidnit podrážděný žlučník
Gabanox zkušenosti
Pacienti, kteří mají zkušenosti z užíváním Gabanoxu, ho ohodnotili 7,2 body z 10 v celkem 2 531 recenzích na webu Drugs.com. 64 % recenzentů uvedlo pozitivní zkušenost, zatímco 21 % uvedlo negativní zkušenost.
Nejvyšší hodnocení Gabanox dostal za potlačení následujících stavů:
- Porucha užívání alkoholu 10 bodů (pouze jeden hodnotící);
- Abstinence alkoholu 9 bodů;
- Hyperhidróza 9 bodů (pouze 1 hodnotící);
- Postmenopauzální příznaky 9 bodů;
- Návaly horka 8,7 bodů;
- Bolesti zad 8,5 bodů;
- Bipolární porucha 8,5 bodů;
- Pruritus 8,5 bodů;
- Occipitální neuralgie 8,2 bodů;
- Pudendální neuralgie 8 bodů;
- Úzkost 7,9 bodů;
- Migréna 7,9 bodů;
- Nespavost 7,5 bodů;
- Syndrom neklidných nohou 7,5 bodů;
- Neuralgie trojklaného nervu 7,5 bodů;
- Postherpetická neuralgie 7,4 bodů;
- Epilepsie 7,3 bodů;
- Benigní esenciální třes 6,8 bodů;
- Syndrom pálení úst 6,8 bodů;
- Kašel 6,8 bodů;
- Fibromyalgie 6,7 bodů;
- Vulvodynia 6,6 bodů;
- Spondylolistéza 6,5 bodů;
- Periferní neuropatie 6,3 bodů;
- Bolest 6,1 bodů;
- Diabetická periferní neuropatie 6 bodů;
- Škytavka 6 bodů;
- Neuropatická bolest 6 bodů;
- Syringomyelie 6 bodů;
- Příčná myelitida 6 bodů.
Naopak nejnižší hodnocení Gabanox dostal u těchto stavů:
- Komplexní regionální bolestivý syndrom 5.8 bodů;
- Syndrom karpálního tunelu 5 bodů;
- Erytromelalgie 3.4 bodů;
- Periodická porucha pohybu končetin 3.3 bodů;
- Neuropatie malých vláken 3.2 bodů;
- Nevolnost/zvracení, indukce chemoterapie 1 bod;
Zdroj: článek Zkušenosti s Gabanoxem
Příběh
Ve svém příspěvku DLUHODOBI CUKR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jozef.
dalši podvod na narodu vypočty a šilencovy počty prumneri sou vedecke deri v patrani jakim koli -prumner u dvou lidi jeden zežere dva kuřata druhy nic v prumneru snedli každy jedno kuře tosou vaše prumneri nesmysli na ojebani lidi vymysli pil sem vlete počas horkich dni 12 piv dene dluhodobej cukr byl vinikajici pivo je sami cukr co odpovite volove že sem alkoholik -telo si žada človjek si da,v zimne vipiju 2 piva tidne v prumneru dluhodoby cukr je špatny co blboni vysvietlit co se deje do prdele strava stejna z stejny vyvařovny,tak vypadaj vaše vypočty v realite,dotas proč do mne doktor diabetyk cpe inzulin 4xdene 3x richlej 1x pomalej při tom ma ze špitalu napsano že jsem rezistentni na inzulin naco ho mam pichat aby si zničil jatra a ledvyny aby namne doktoži vyc vydelali na procentech co berete za předepsany leki a vyrabieli zemne vyc nemocneho pacianta,babyčka mnela cukrovku bes lečby izulinem mimo špital žila s cukrovkou 40 let tata pichal inzulin 2x dene pak 4x dene dožil se chdak 25let od zišteni cukrovki co nato žeknou vědatoži potvori. Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Karel.
Pepo, možná jsi jen provokatér, nebo o tomto problému nevíš vůbec nic, jsi zkrátka "samorost".....Lohni pivo dokud máš obě nohy, podle psaní máš našlápnuto "správným"směrem.....
Zdroj: příběh Dluhodobi cukr
Entizol příbalový leták
Příbalová informace výrobku ENTIZOL 20X250MG Tablety
Příloha č. 1 k rozhodnutí o opravě prodloužení registrace sp. zn.:sukls31751/2006
Příbalová informace pro pacienta - Rp.
INFORMACE PRO POUŽITÍ, ČTĚTE POZORNĚ!
ENTIZOL
(Metronidazolum) 250 mg tablety
DRŽITEL ROZHODNUTÍ O REGISTRACI
Zaklady Farmaceutyczne "Polpharma" S.A., Starogard Gdaňski, Polsko
VÝROBCE
Zaklady Farmaceutyczne "Polpharma" S.A., Starogard Gdaňski, Polsko Medana Pharma S.A., Sieradz, Polsko
SLOŽENÍ
Léčivá látka – metronidazolum 250 mg v 1 tabletě.
Pomocné látky – bramborový škrob, želatina, tekutá glukóza, magnesium-stearát.
INDIKAČNÍ SKUPINA
Chemoterapeutikum, imidazolový derivát.
CHARAKTERISTIKA
Léčivá látka přípravku, metronidazol, působí proti řadě prvoků vyvolávajících infekční onemocnění u lidí a proti některým bakteriím.
INDIKACE
Entizol se užívá při léčbě infekcí vyvolaných některými prvoky, jako jsou trichomoniáza, amébiáza, lambliáza. Dále se užívá při léčbě anaerobních nebo závažných smíšených anaerobních a aerobních infekcí, a to většinou v kombinaci s dalšími léčivými přípravky a při léčbě infekce Helicobacter pylori provázející onemocnění peptickými vředy žaludku nebo dvanáctníku (kombinovaná léčba se solemi bizmutu a antibiotikem, například amoxicilinem) a při profylaxi (předcházení) anaerobních infekcí před břišními, gynekologickými a porodnickými operacemi. Přípravek mohou užívat dospělí a mladiství a ve většině indikací ho lze podávat i dětem od 3 let věku.
KONTRAINDIKACE
Entizol se nesmí užívat při přecitlivělosti na metronidazol nebo jiné nitroimidazolové deriváty nebo na pomocné látky přípravku. Entizol rovněž nesmějí užívat pacienti, kteří v posledních 14 dnech užívali disulfiram (léčivo používané při odvykací léčbě alkoholismu) nebo kteří užívají amiodaron, astemizol nebo terfenadin. Entizol dále nesmí být užíván v prvních třech měsících těhotenství. Rovněž v období kojení se Entizol nesmí užívat nebo musí být přerušeno kojení. Ve 4.–9. měsíci těhotenství může být Entizol používán jen tehdy, je-li to nezbytně nutné. Zvlášť závažné důvody musí být pro užívání Entizolu pacienty s těžkým onemocněním jater, chorobami centrálního nervového systému, chorobami krvinek a s andidózou (onemocnění vyvolané plísní). Vzhledem k lékové formě se doporučuje nepodávat přípravek dětem do 3 let věku.
NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY
Nejčastěji se může vyskytnout nucení na zvracení, které může být občas provázeno bolestmi hlavy, nechutenstvím, suchem v ústech a ostrou kovovou chutí v ústech. Příležitostně se může vyskytnout i zvracení, průjem, nepříjemné pocity v břiše a zácpa. Dále se může (...více se dočtete ve zdroji)
Zdroj: článek Entizol
Příběh
Ve svém příspěvku OČISTNÁ KÚRA Z BOBKOVÉHO LISTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JARČA.
Dobrý den,
věnuji se už nějakou dobu frekvenčním metodám a čištění organismu k návratu ke zdraví neinvazivními způsoby a již jsem vyzkoušela mnoho věcí jako doprovodné orální pomucky k čištění.
zajímá mne kůra z bobkového listu,
u Postupu č. 2 u bobkové kury nerozumím následujícímu
A DOTAZY VLOŽÍM VELKÝMI PÍSMENY PŘÍMO DO KOPIE VAŠEHO TEXTU
CELÝ POSTUP Č. 2 JE SAMOSTATNÝM POSTUPEM JAKO SAMOSTANOU VARIANTOU NEBO JDE O CELEK KURY A NAVAZUJE NĚJAK NA POSTUP Č .1 KDY SE PRACUJE CELÝ ROK POSTUPNĚ?
Balíček majoránky a 20 bobkových listů semelte v elektrickém kávovém mlýnku. Ke směsi poté přidejte malou lžičku (čajovou) sušeného zázvoru a 8 lžic hroznového cukru. Vše promíchejte, dejte do skleničky a tu uzavřete.
Užívejte
JAKOU FORMOU UŽIJI ROZMIXOVANÉ INGREDIENCE? SUCHÉ POLKNU NEBO ZAPIJI? PROČ JE TAM TEN HROZNOVÝ CUKR JAK DOHROMADY PŮSOBÍ S MAJORÁNKOU TEN BOBKOVÝ LIST NEŽ SAMOTNÝ?
2krát denně
MAXIMÁLNĚ 3 TÝDNY KAŽDÝ DEN?
KDY? PŘED NEBO PO JÍDLE A S JAKÝM ODSTUPEM?
1/2 kávové lžičky směsi zapijte.
MYŠLENO ZAPÍT ČÍMKOLI NEBO NĚČÍM KONKRETNÍM - NEBO PŘÍMO ODVAREM Z BOBKOVÉHO LISTU A TEN TEDY V TOMTO POSTUPU MOHU UŽÍVAT KAŽDÝ DEN, NE DÉLE NEŽB 3 TÝDNY?
Očistu provádějte maximálně 3 týdny, poté by měla následovat 3týdenní pauza.
PAK MOHU POKRAČOVAT?
První den očisty
PRVNÍ DEN KDY SPOLKNU MLETOU SMĚS CUKR MAJORÁNKA BOBKOVÝ LIST?
dochází k bouřlivému procesu v celém organismu. Proto je dobré skončit s pitím odvaru kolem 20. hodiny a před spaním si ještě udělat klystýr
JAKÝ KLYSTÝROVÝ ROZTOK DOPORUČEJETE KONKRETNĚ A V JAKÉM MNOŽSTVÍ?
Při silném vylučování solí a dalšího odpadu z těla se sliznice střeva na čas zahltí, čímž se aktivizují obranné buňky v mandlích, nosních dutinách i v průduškách. Příznaky jsou stejné jako při nachlazení, avšak druhý den už se budete cítit dobře. Při této proceduře je důležité jíst hodně ovoce a lehká jídla, úplně nejlepší je pak takzvaný alternativní půst, při němž se pijí pouze ovocné šťávy a voda. Kromě toho, že očistná kúra ulevuje kloubům, páteři i celému tělu, má tato procedura zajímavý vedlejší efekt: výrazně povzbuzuje libido a erekci.
MÁTE TO VYZKOUŠENO NA SOBĚ? Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Zdroj: příběh Očistná kúra z bobkového listu
Tabulka s obsahem sacharidů u základních potravin
(v gramech ve 100 g potraviny)
|
Druh potraviny
|
Množství sacharidů
|
Druh potraviny
|
Množství sacharidů
|
|
Zelenina a ořechy
|
Ovoce
|
|
Brokolice
|
5,7
|
Avokádo
|
6
|
|
Celer
|
5 - 7,4
|
Ananas
|
12,7
|
|
Cibule
|
9
|
Angrešt
|
9,7
|
|
Dýně
|
9
|
Banán
|
26
|
|
Fazolky zelené
|
7,1
|
Borůvky
|
11,5
|
|
Kapusta
|
5,5 – 6,3
|
Broskev
|
9,5
|
|
Kedlubna
|
5,4
|
Citrón
|
9,2
|
|
Květák
|
4,5
|
Grapefruit
|
10
|
|
Lilek
|
4,5
|
Hroznové víno
|
17
|
|
Mrkev
|
9
|
Hruška
|
13,4
|
|
Paprika
|
4 - 6
|
Jablko
|
13
|
|
Pažitka
|
7,2
|
Jahody
|
8,7
|
|
Arašídy
|
18
|
Kiwi
|
9,7
|
|
Kešu
|
26
|
Mandarinka
|
9,4
|
|
Kokos
| (...více se dočtete ve zdroji)
Zdroj: článek Co jíst a nejíst při cukrovce
Příběh
Ve svém příspěvku JAKE HODNOTY MA BYT DLOUHODOBY CUKR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarka.
mam dotaz-jakou ma mit hodnotu dlouhodoby cukr 40 nebo kolik dekuji Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Věra Skalnikova.
Prosím jak si hlídat dlouhý cukr měřím si cukr ale dlouhý tam není dekuju
Zdroj: příběh Jake hodnoty ma byt dlouhodoby cukr
Hodnoty 9
Jako postprandiální glykemie se označuje glykemie změřená v době 90–120 minut po jídle. Toto rozpětí souvisí s odlišnou dobou vstřebávání u různých osob. U zdravého jedince dosahuje glykemie po jídle maximální hodnoty v době okolo jedné hodiny po jídle, u pacienta s diabetem 2. typu je to naopak v době blížící se 120. minutě po jídle. Dynamika zvyšování průměrné hodnoty glykemie na lačno a postprandiální u osob přecházejících z normální glukózové tolerance k diabetu 2. typu je odlišná. Do jisté míry je to akcentovaný obraz fyziologických změn obou hodnot v souvislosti s věkem. Pro vyšší věk je typicky relativně vyšší hodnota postprandiální glykemie než glykemie na lačno.
U zdravých osob nepřekračuje postprandiální glykemie hodnotu 7,8 mmol/l. Z hlediska diagnostického znamená hodnota glykemie 7,8–11,0 mmol/l po jídle porušenou glukózovou toleranci, hodnota vyšší než 11,1 mmol je již diabetes mellitus. Aktuální hodnota postprandiální glykemie u pacienta s diabetem však závisí na léčbě a ostatních okolnostech. U zdravých osob je zachována plnohodnotná regulace krevního cukru, která brání patologickému vzestupu glykemie po jídle. U pacientů s postupně se rozvíjející poruchou glukózové tolerance se glykemie po zátěži sacharidy (postprandiální glykemie) v průběhu času zvyšuje absolutně více než glykemie na lačno. Důvodem je zejména inzulinová rezistence jaterních buněk a ztráta první fáze uvolňování inzulinu. Jsou-li jaterní buňky rezistentní vůči inzulinu (necitlivé na inzulin), pak je posprandiální glykemie významně vysoká.
Postprandiální glykemie je nezávislým rizikovým faktorem pro kardiovaskulární onemocnění i pro smrt z kardiovaskulárních příčin. Příčina vysoké rizikovosti postprandiální glykemie není doposud jednoznačně stanovena. Používají se dva základní modely. První, podle kterého rizikovost, respektive toxicita glykemie neroste s koncentrací lineárně, ale exponenciálně. To znamená, že způsobuje-li zvýšení glykemie z hodnoty 7,0 mmol/l na 8,0 mmol/l nárůst rizika o x %, pak zvýšení glykemie z hodnoty 10,0 mmol/l na 11,0 mmol/l zvýší riziko o násobek x %. Druhé vysvětlení přináší představu glykemie jako znamení selhávajících regulačních funkcí organismu kompenzujících rezistenci vůči inzulinu. Podle této představy není tedy primárním a jediným nositelem rizika pouze postprandiální glykemie, ale tato je především příznakem rizikového metabolismu.
Postprandiální glykemie by měla být měřena vždy, když je nalezen rozpor mezi hodnotami glykemie na lačno a hodnotami glykohemoglobinu. Pokud je hodnota na lačno v normě a hodnota HbA1C (dlouhého cukru) rovněž v normě, jedná se o do (...více se dočtete ve zdroji)
Zdroj: článek Hodnoty cukru v krvi
Příběh
Ve svém příspěvku JAK SNÍŽIT CUKR V KRVI CO NEJRYCHLEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karlos.
To byl přesně můj případ. Zdravý životní styl, dostatek pohybu a přesto mi cukr v krvi létal okolo 6ti mol. Nakonec se mi povedlo pomocí doplňku stravy cukr v krvi zkrotit a držet ho na uzdě. Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel IVa.
Co vam pomohlo? vyzkousela jsem uz hodne veci ale nic nezabira
Zdroj: příběh Jak snížit cukr v krvi co nejrychleji
Doporučené hladiny glukózy v krvi
Následující rozsahy jsou pouze orientační a cílové rozmezí každého jednotlivce by mělo být schváleno jeho lékařem nebo diabetologem.
Doporučené cílové hladiny glukózy v krvi jsou uvedeny pro dospělé s diabetem 1. typu, diabetem 2. typu a děti s diabetem 1. typu. Kromě toho jsou uvedeny cílové rozsahy pro osoby bez diabetu.
Tyto informace poskytují pouze obecný návod. Individuální cíl stanovený vaším zdravotnickým týmem je ten, na který byste se měli zaměřit.
Doporučené cílové rozsahy hladiny glukózy v krvi
Cílové úrovně pro zdravé lidi bez diabetu:
- před jídlem 4,0 až 5,9 mmol/l;
- 90 minut po jídle pod 7,8 mmol/l.
Cílové úrovně pro lidi s cukrovkou 1. typu:
- po probuzení 5 až 7 mmol/l;
- před jídlem 4 až 7 mmol/l;
- 90 minut po jídle 5 až 9 mmol/l.
Cílové úrovně pro lidi s cukrovkou 2. typu:
- před jídlem 4 až 7 mmol/l;
- 90 minut po jídle pod 8,5 mmol/l.
Cílové úrovně pro děti s diabetem 1. typu:
- po probuzení 4 až 7 mmol/l;
- před jídlem 4 až 7 mmol/l;
- 90minut po jídle 5 až 9 mmol/l.
Zdroj: článek Glykémie 1h po jídle
Příběh
Ve svém příspěvku JAK SNÍŽIT CUKR V KRVI CO NEJRYCHLEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Julie.
Nic si nesladím, čaj i kávu piju bez cukru, během dne jemně perlivou neochucenou vodu, občas víno nebo pivo. Nejím ovoce, ovocné ani sladké jogurty, nemlsám, nepiju sladké limonády. Přesto mám po nedávném odběru krve zvýšenou hladinu cukru. :-( Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.
Dobry den
Byla jsem na krvi
A zjistili mi ze mam vysi cukr tak mam prijit
Znovu a ze pry mi udelaji znova krev
na dlouhodoby cukr
Chci se zepta
Co bych mela pit a bych
to melav normalu
Dekuji za radu
Zdroj: příběh Jak snížit cukr v krvi co nejrychleji
Metronidazol dávkování
Vždy užívejte tento přípravek přesně podle pokynů svého lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem. Dávkování a délku léčby vždy určí lékař podle druhu a závažnosti onemocnění. U některých typů infekcí může váš lékař dávku zvýšit. Obvyklé dávkování u dospělých je následující:
Trichomoniáza: Při trichomoniáze má být s vámi současně léčen i váš sexuální partner.
Ženy – obvykle se přípravek používá po dobu 10 dnů současně s vaginálními tabletami metronidazolu tak, že se užívá ráno a večer 1 tableta Entizolu při jídle a večer se do pochvy zavede 1 vaginální tableta s metronidazolem. Při menstruaci nemá být léčba přerušena.
Muži – po 10 za sebou následujících dnů se užívá 1 tableta Entizolu 2krát denně, ráno a večer při jídle. Lékař může dávkování zvýšit na 3–4 tablety denně.
Amébiáza: Dospělí a dospívající 3 tablety 3krát denně po dobu 5 dnů. Děti od 3 let 35–50 mg/kg/24 hodin, rozděleně do tří dílčích dávek, po dobu 5–10 dnů.
Lambliáza: Děti ve věku 3–5 let 1/2 tablety 2krát denně (denní dávka 1 tableta). Děti ve věku 6–10 let 1/2 tablety 3krát denně (denní dávka 1 a 1/2 tablety). Děti starší než 10 let a dospělí 1 tableta 2krát denně (denní dávka 2 tablety). Přípravek se užívá ráno a večer, obvykle po dobu 5–10 dnů. Je-li třeba, může lékař za 4–6 týdnů doporučit zopakování léčby.
Anaerobní infekce: Je podle doporučení lékaře možné užívat samostatně nebo v kombinaci s dalšími antimikrobiálními léčivými přípravky. Průměrná doba léčby by neměla přesáhnout 7 dní, ale v nutných případech ji lékař může prodloužit.
Léčba anaerobních infekcí: Dospělí a děti starší než 12 let 1–2 tablety 3krát denně při jídle anebo po něm. Děti ve věku 3–12 let 7,5 mg/kg tělesné hmotnosti 3krát denně při jídle anebo po něm.
Profylaxe anaerobních infekcí (před břišními, gynekologickými a porodnickými operacemi): Dospělí, dospívající a dětí starší než 12 let úvodem 4 tablety v jediné dávce, následováno dávkou 1 tablety 3krát denně při jídle nebo po něm do zahájení předoperačního půstu. Po operaci má být v podávání metronidazolu co nejdříve pokračováno. Entizol se obvykle užívá po dobu 7 dnů. Děti ve věku 5–12 let 1/2 tablety každých 8 hodin po dobu 2 dnů. Děti ve věku 3–5 let 5 mg/kg tělesné hmotnosti každých 8 hodin po dobu 2 dnů.
Léčba infekce Helicobacter pylori provázející onemocnění peptickými vředy: Dospělí a mladiství 1–2 tablety 3krát denně v kombinaci s alespoň je (...více se dočtete ve zdroji)
Zdroj: článek Metronidazol
Poradna
V naší poradně s názvem OTEC PLESKAČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan Bednář.
prosím,jsem tři dny po skončené radioterapii močového měchýře a mám stálé nucení na stolici a velké křeče.Ve střevech žádnou stravu nemám,ale nucení mám stále.Nevím,jestli se tomu říká průjem,ale jde ze mě nějaký hlen někdy i nepatrné stopy krve.Prý je to následek po radioterapii.Můžete mi prosím sdělit,jak dlouho tento stav potrvá a co proti tomu se dá dělat? Děkuji. Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Váš stav se nazývá chronická radiační enteritida. Je to odborný termín pro dlouhodobé poškození funkce střev, které může vzniknout po radiační terapii. Tyto následky mohou vést k chronickému průjmu, inkontinenci a střevní urgentnosti. Často k tomu dochází po léčbě různých druhů rakoviny, které vyžadují radiační terapii do břišní oblasti. Tyto nežádoucí účinky se mohou vyskytovat měsíce nebo dokonce roky po ukončení léčby.
Následující návrhy vám pomohou zvládnout chronický průjem:
1. Pokud se jedná o nový příznak, informujte o tom svého lékaře. Váš lékař vám může pomoci určit, zda je tento váš stav léčitelný a v případě potřeby předepsat léky k jeho zvládnutí.
2. Požádejte svého lékaře, aby vás zkontroloval na infekci C. diff (Clostridium difficile). C. diff je následek přerůstání normálních GI bakterií a může způsobit vážné průjmy a křeče v břiše.
3. Každý den vypijte nejméně 3 litry (12 šálků) tekutiny, aby nedošlo k dehydrataci. Pijte tekutiny ohřaté na pokojovu teplotu a pomalu je popíjejte po celý den. Vyhněte se pití velkého množství najednou a vyhněte se sladkým nápojům, jako je džus a limonády. Ty mohou zhoršovat průjem. K pití vyzkoušejte masový vývar, kávu bez kofeinu, čaj bez theinu a vodu. Vyhněte se alkoholu a kofeinu.
4. Jezte malá, častá jídla a občerstvení. Vyhněte se konzumaci velkých jídel, která by příliš mnoho zatěžovala trávicí trakt.
5. Zaznamenejte, co a kolik jste toho snědl, ať už jsou to jídla domácí nebo z restaurace, jejich teplotu a denní dobu konzumace. Uveďte i přesné podrobnosti o příznacích, které se u vás objeví. Pak deník vezměte k lékaři a promluvte si s ním o jídle a symptomech. Lékař vám pomůže určit, co vyvolává nepříjemné příznaky. Identifikace příčin může trvat několik týdnů, takže buďte trpěliví!
6. Projděte si se svým lékařem všechny doplňkové a alternativní terapie, které používáte, jako jsou speciální čaje, vitamíny, minerály, bylinné doplňky a další živiny. Některé byliny a doplňky stravy mohou způsobit průjem.
7. S lékařem si také promluvte o možných lécích proti průjmům. Imodium nebo jiná protiprůjmová léčba umožní jíst pestřejší stravu.
8. Co nejdříve doplňte stravu psylliem, guarovou gumou, inulinem nebo jiným rozpustným vlákninovým produktem. Začněte jednou dávkou denně, podle pokynů v balení. Později pak dávku zvyšte.
9. Změňte současně pouze vždy jeden aspekt své léčby. Například změňte léky proti průjmům nebo příjem potravy, ale ne obojí najednou. To vám umožní vyhodnotit, co funguje a co ne.
10. Občerstvení můžete založit na suchých slaných jídlech, jako jsou slané sušenky nebo suchý toast.
11. Vyhněte se těžko stravitelným jídlům, jako je popcorn, hrášek, kukuřice a syrová zelenina. Patří sem brokolice, květák, zelí, růžičková kapusta, kapusta, mangold, cibule, česnek a pór.
12. Vyhněte se kořenitým jídlům, pokud zhoršují váš průjem
13. Vyvarujte se potravin bez cukru a žvýkaček a cukrovinek vyrobených z cukerných alkoholů, jako je sorbitol, mannitol a xylitol. Cukrové alk
Zdroj: příběh Dlouho trvající průjem.
Potraviny s vysokým obsahem uhlohydrátů
Sacharidy se nacházejí téměř ve všech živých bytostech a hrají rozhodující roli ve správném fungování imunitního systému, hojení, srážení krve a vývoji člověka. Nedostatek sacharidů může vést k poškození fungování všech těchto systémů, avšak v západním světě je takovýto nedostatek spíše vzácný. Nadměrná konzumace sacharidů, zejména těch rafinovaných, jako je cukr nebo kukuřičný škrob, může vést k obezitě, diabetu typu II a rakovině. Mezi nezdravé potraviny s vysokým obsahem sacharidů patří slazené cereálie, sušenky, koláče, mouky, džemy, zavařeniny, chlebové výrobky, rafinované produkty z brambor a sladké nápoje. Ke zdravým zdrojům potravin s vysokým obsahem sacharidů patří zelenina, luštěniny (fazole), celozrnné výrobky, ovoce, ořechy a jogurt.
Cukry, sirupy a sladidla s vysokým obsahem sacharidů:
- fruktóza obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 4 g,
- aspartam obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 3,6 g,
- med obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 3,3 g,
- cukr moučka obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 3 g,
- hnědý cukr obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 2,9 g,
- javorový sirup obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 2,7 g.
Sladkosti s vysokým obsahem sacharidů:
- mandlový nugát obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 129 g,
- čokoláda Tootsie Rolls obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 61 g,
- tvrdé bonbony obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 59 g,
- nízkokalorické gumové bonbony obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 44 g,
- žvýkačky obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 29 g,
- žvýkačky bez cukru obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny) – 19 g.
Obiloviny s vysokým obsahem sacharidů:
- rýže obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 28,5 g,
- kakaové křupky obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 27,2g,
- popcorn obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 26,9 g,
- Marshmallow Froot Loops & Cocoa Dyno-Bites obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 25,9 g,
- müsli obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 23,3 g.
Svačiny a mlsání s vysokým obsahem sacharidů:
- popcorn obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 25,2 g,
- preclíky obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 22,8 g,
- rýžové koláčky z bílé rýže obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 22,7 g,
- ochucené Tortilla Chips obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 17,7 g.
Sušenky a dorty s vysokým obsahem sacharidů:
- sušenky obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny
(...více se dočtete ve zdroji)
Zdroj: článek Uhlohydráty v potravinách
Příběh
Ve svém příspěvku DOBRA HLEDINA CUKRU V KRVI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Durkova.
prosim o radu posledni měsic mam rano na lačno 4 6 4 9 hladinu cukru mam si brat tablety Siofor beru je vždy rano po jidle Durkova 1950 děkuji Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Zdroj: příběh Dobra hledina cukru v krvi
Léčba malárie
Akutní malárii léčí tyto účinné látky: - Účinná látka Chlorochin, kterou mají přípravky Delagil nebo Plaquenil a užívají se první den 4 tablety najednou na začátku a pak za 6 až 8 hodin další dvě tablety. Takže první den se spolkne celkem 6 těchto tablet. Druhý a třetí den se berou dvě tablety. Tablety se užívají při jídle nebo po jídle a zapijí se větším množstvím čisté vody.
- Účinná látka atovaquon a proguanil, které jsou v přípravku Malarone jenž je nejoblíbenější antimalarikum a užívá se po čtyřech tabletách denně po tři po sobě jdoucí dny. Celkem by na vyléčení malárie mělo stačit 12 tablet Malarone. Tablety se také užívají při jídle nebo po jídle a zapijí se větším množstvím čisté vody.
- Účinná látka mefloquin, která je obsažena v léku Lariam se užívá 3 tablety najednou na začátku léčby a pak za 6 až 8 hodin další dvě tablety. U osob s vyšší tělesnou hmotností než 60 kg, se pak bere ještě 1 tableta za dalších 6 až 8 hodin. Tablety se také užívají při jídle nebo po jídle a zapijí se větším množstvím čisté vody.
Malárie je onemocnění, které může probíhat v tak zvaných relapsech, což jsou vlny. Takže je možné, že se malárie může objevit znovu i po předchozím vyléčení.
Zdroj: článek Malárie
Příběh
Ve svém příspěvku DOMÁCÍ LÉK NA METASTÁZE JATER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar.
Před rokem mi diagnostikovali rakovinu prsu, metastáze na játrech. Nasazena na půl roku chemoterapie a bioléčba,která trvá. Operace žádná nebyla - prý by nic neřešila, dne 9.9. bylo děláno PET vyšetření - vše v pořádku. Za měsíc mi začaly růst markry - metastázové a to na 9 a na 24, dne 25.10. proběhlo CT jater a bohužel se na jiném místě jater opět objevily metastáze 3 cm a 2x po 1 cm. Uplně mi to vyrazilo dech, vše jsem dodržovala, byla šˇˇtastná, že vše dopadlo dobře, dokonce jsem nastoupila do zaměstnání, něco jsem zanedbala, proč se to na těch játrech znovu objevilo. Ke své lékařce jdu až 4.11. do té doby se zblázním, můžete mi prosím, prosím poradit, proč se to znovu objevilo, co by se s tím dalo dělat, zda mohu nějak pomoci sama, obávám se opětovné chemoterapie, kterou se obávám bych již nezvládla. Prosím moc a moc o radu a odpověd, děkuji. Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Zdroj: příběh Domácí lék na metastáze jater
Hladina cukru v krvi po jídle
Obvyklé hodnoty:
- před snídaní: 3,9–5,9 mmol/l
- před obědem: 3,9–6,1 mmol/l
- hodinu po jídle: méně než 8,9 mmol/l
- dvě hodiny po jídle: méně než 6,7 mmol/l
- mezi 2. a 4. hodinou ranní: více než 3,9 mmol/l
Zdroj: článek Hladina cukru v krvi - tabulka
Poradna
V naší poradně s názvem LÁZNĚ PO OPERACI PLOTÉNKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Fadrná alena.
dobrý den ráda by jsem se zeptala ,jsem po operaci ploténky a mám jít k panu doktorovi na vypsání lázní 18.5.2017 ,tak by mě zajímalo jestli by jste měli místo v lázních ,musím je vybrat do půl roku od operace to je do 9.9.2017 moc vás prosím o odpověd na operaci jsem byla 9.3.2017 děkuji vám Fadrná Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
O přidělení lázní rozhoduje vaše zdravotní pojišťovna na základě návrhu, který zpracuje praktický lékař. Pojišťovna rozhodne o místě, délce pobytu a formě spoluúčasti pacienta. Požádejte svého praktického lékaře o vypsání návrhu na lázně a vše ostatní se dozvíte od své zdravotní pojišťovny.
Zdraví Cempírek!
Zdroj: příběh Lázně po operaci ploténky
Puriny – tabulka
V následujících tabulkách jsou odhady celkového obsahu purinů v různých potravinách, které jsou uvedeny v sestupném pořadí. Celkový obsah purinů je založen na součtu všech čtyř purinových bází. Maso a masné výrobky mají vysoký celkový obsah purinů a obilné potraviny mají nízký obsah purinů. Obecně existuje pozitivní souvislost mezi obsahem bílkovin a puriny ve stravě.
Tabulky potravin s puriny
Potravinové zdroje purinu Celkový obsah purinů (mg/100 g)
- Játra 286,4
- Ledviny 230,8
- Drůbež 130,7
- Jehněčí, pečené, kotlety 127,5
- Vepřová, pražená, kotleta 119,0
- Ryby, bílé, čerstvé 115,9
- Houba, čerstvá 46,9
- Chléb, křupavý 15,7
- Chléb, bílé 12,2
- Pšeničná mouka 11,5
- Tvaroh 8,0
- Bílý jogurt 7,0
- Rýže, vařené 5,9
Obsah purinů se také liší v závislosti na typu masa nebo daného orgánu.
Obsah purinů v kuřecím, vepřovém, jehněčím a hovězím
Kuřecí:
Purinové zdroje Celkový obsah purinů (mg /100 g)
- Kuřecí ledvina 243
- Kuřecí játra 236,1
- Kuře, srdce 223
- Kuře, palička 132,3
- Kuřecí prso 130,7
- Kuře, žaludek 130,5
- Kuřecí stehno 126,5
- Kuřecí kůže 104,6
Vepřové, hovězí a jehněčí orgány
Purinové zdroje Celkový obsah purinů (mg/100 g)
- Vepřová játra 289
- Hovězí ledviny 213
- Hovězí játra 197
- Hovězí srdce 171
- Jehněčí srdce 171
- Hovězí mozek 162
- Jehněčí játra 147
Porovnání obsahu volných a celkových purinů v masných výrobcích (steak, hovězí játra a treska treska) před a po vaření. Zdá se, že vaření zvyšuje hladinu volných a celkových purinových bází ve stravě.
Celkový obsah purinů v surových a vařených potravinách
Masné výrobky Celkový obsah purinů (mg/100 g)
- Játra syrová 202,2
- Játra vařená 237,0
- Játra pečená 236,1
- Steak syrový 105,9
- Steak vařený 107,8
- Steak pečený 121,0
- Treska jednoskvrnná syrová 101,7
- Treska jednoskvrnná vařená 94,7
- Treska jednoskvrnná zapečená 118,7
Obsah purinů v mořských potrav(...více se dočtete ve zdroji)
Zdroj: článek Puriny tabulka
Hladina cukru v krvi – tabulka
Zde můžete vidět tabulku hodnot cukru v krvi.
Hraniční hodnoty cukru v krvi
| čas |
hodnota |
| před snídaní |
3,9 - 5,9 mmol/l |
| před obědem |
3,9 - 6,1 mmol/l |
| hodinu po jídle |
méně než 6,7 mmol/l |
| dvě hodiny po jídle |
méně než 6,7 mmol/l |
| mezi 2. a 4. hodinou ranní |
více než 3,9 mmol/l |
Zdroj: článek Hodnoty cukru v krvi
|