Téma

JABLKOVA POVIDLA


JABLKOVA POVIDLA a nejen to se dozvíte v tomto článku. Mák, drobná černá semínka, kdo by jej neznal. Mák patří mezi zdravé potraviny, neboť v sobě ukrývá velké množství vápníku a mastných kyselin a další látky, jež jsou důležité pro zdravý vývoj člověka a udržení zdraví.


Lokše s mákem

Ingredience: 700 g vařených prolisovaných brambor, špetka soli, 300 g hladké mouky, 50 g rozpuštěného sádla, švestková povidla, 100 g mletého máku, 100 g moučkového cukru.

Postup: Brambory uvařené ve slupce oloupeme, prolisujeme, přidáme sůl a mouku a vypracujeme hladké těsto. Na pomoučeném vále těsto rozválíme a vytvoříme dlouhý váleček, který rozkrájíme na stejně velké kousky. Z každého kousku rozválíme placku a na rozehřáté plotně nebo plotýnce placky upečeme. Upečené lokše potřeme rozpuštěným sádlem a povidly, posypeme mákem a moučkovým cukrem (nebo je posypeme jen mákem s cukrem) a stočíme je.

Zdroj: článek Mák

Autor obsahu

 Mgr. Světluše Vinšová


jablko a reflux
<< PŘEDCHOZÍ PŘÍSPĚVEK
jablkové koláče
NÁSLEDUJÍCÍ PŘÍSPĚVEK >>