KVASNICE CHEMICKÉ SLOŽENÍ je jedno z témat, o kterém se můžete dočíst v našem článku. Krásná a zdravá pleť je nedocenitelným pokladem každé ženy. Pravidelná každodenní péče o pleť je neodmyslitelnou součástí správné hygieny. Správná péče o pleť je důležitá v každém věku, ať už jste žena, či muž. Pro péči o pleť je ideální přírodní kosmetika a bio kosmetika. V této kosmetice jsou obsaženy čistě přírodní produkty s prokazatelnými účinky.
Kvasnice na pleť
Kvasnice jsou považovány za přírodní elixír mládí prověřený staletími. Postačí, když do vlažného mléka rozdrobíte kvasnice, rozmícháte je a pomocí plátýnka nebo vatičky touto směsí pravidelně omýváte svou pleť. Poté budete odměněni – zmizí vám všechny kožní potíže a zůstane vám hladká, vláčná pleť i v pokročilém věku.
Kvasnice se vyrábějí ze zkvašených cukrů, hmota se ředí a sterilizuje. Přítomné cukry slouží k výživě kvasinek, tudíž se jedná o stále živé mikroorganismy. Klasické droždí se používá v pekařství. Kvasnice jsou však významné i pro výrobu mnoha dalších produktů – třeba piva, vína či lihu. Kvasnice umí vyřešit nejen problémy s pletí, ale i se sliznicemi. Lze je používat vnitřně i lokálně. Vedle pokožky vám poděkují také vlasy a nehty. Díky přítomným vitamínům skupiny B jsou kvasnice vysoce hodnotnou potravou rovněž pro náš mozek, pomohou mu udržet se ve formě a zrychlit řadu procesů.
Také pivovarské kvasnice se opět začínají hlásit o slovo v oblasti zdravé výživy. Jsou vedlejším produktem při výrobě piva a v nich obsažené cenné látky jsou doslova balzámem pro lidský organismus. Díky tomu se již zcela běžně prodávají samostatně jako potravinový doplněk. Sice se jedná o kvasinku stejného druhu, jako je ta „kvasnicová“, rozdíly však mezi nimi jsou a jsou způsobeny právě příslušností k různým kmenům. Pivovarské kvasnice byly hojně užívány při onemocněních způsobených nedostatkem vitamínů. Dnes se mimo jiné užívají při trávicích obtížích, problémech nervové soustavy či při chronickém akné.
Ve svém příspěvku SPECIALISTA NA POLYNEUROPATII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela.
Dobrý den.Mám velké bolesti a brnění nohou a diagnostikovanou polyneuropathii .Zatím jsem neměl štěstí na lékaře specialistu.Může mi někdo poradit,kde nebo kdo by mi mohl s touto nemocí bojovat?Děkuji za odpověď.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ing. Milan Chloupek.
Polyneuropatie
Tímto příspěvkem odpovídám i na všechny následující příspěvky.
I polyneuropatie nevzniká z ničeho nic a je výsledkem marné snahy imunitního systému na chemické a parazitální napadení našeho těla a vede k tomu řetězec dalších střetů imunitního systému. Souvislosti se proto pokusím vysvětlit trochu obšírněji. Imunitní systém je hrozně dokonalý systém, nedovede však některé parazity porazit. Je koncipován tak, že nejprve řeší ta napadení, které by mohly tělu nejvíce uškodit a po vyřešení až ta další, pokud se mu to podaří. Když se mu to nepodaří, snaží se tato napadení alespoň dislokovat do oblastí, kde mohou dále škodit co nejméně, je tím však velmi vytěžován a z neustálého boje se pak nedostatečné výsledky projevují jako trvalý zánět a z toho plynoucími poruchami zdraví, kterému doktoři z neznalosti říkají autoimunitní onemocnění či dědičná porucha. Nasazení kortikoidů či jiných léků potlačujících imunitní systém vede sice zpočátku k fyzické úlevě a lidé jsou rádi, že to „funguje“. Výsledek je však kontraproduktivní. Paraziti se mohou totiž pohodlně dále množit a napadat případně další orgány a zase vyvolávat bolesti. Léky pak doktor aplikuje čím dál častěji, ale nikam to nevede, protože to neřeší příčinu, ale ošálí to jen projevy důležitého boje, včetně nervových vstupů do mozku a nemoc se jen neustále prohlubuje. Tady musíme imunitnímu systému pomoci s tím co potřebuje vyřešit a ne ho blokovat, či ho nahrazovat.
Dalším vážným problémem klasické léčby je to, že u nás se nějací chytráci rozhodli, že v dnešní době nemůže být člověk v ČR napaden prvoky a helminty, přestože naše zvířata jsou jimi běžně napadána a lidé v zemích okolních také, a proto se u nás neschvalují a nenakupují léčiva na tato napadení (lidem proto v mnoha případech pomůže jen veterinář, protože ten ty léky má). Naši lékaři však se o tom proto moc neučí (bakterie zvládají dobře, na to je spousta léků, na viry už je léků pramálo a na prvoky a helminty už skoro nic) a když už podezření na prvoky a helminty mají, chemické testy to nejsou schopny odhalit a lékaři s tím žádné praktické zkušenosti nemají. Jsou tedy vlastně slepí, nazvou vás simulantem a v lepším případě ještě pošlou k psychiatrovi a dostanete léky na „uklidnění“, abyste pořád nezlobili.
Únava je zapříčiněna buď nedostatečným fungováním systému zpracování cukru jako jako paliva, nebo rozvozem kyslíku pro okysličování tkání. Obé je způsobováno specifickými chemickými nečistotami a parazity. Zásobování kyslíkem je pro tělo velmi důležité, a proto paraziti, kteří krev napadají, jsou velmi nebezpeční. Z prvoků to jsou zejména plasmodie, což jsou malaričtí prvoci (u nás se poměrně často vyskytují 4 druhy a napadení je způsobeno bodavým hmyzem - komáři), kteří červené krvinky vyžírají zevnitř, stejně jako jiný prvok Babesie (ovádi, klíšťata, muchničky,...). Při masívním napadení plasmodiemi, které se mohou dostat až do morku kostí, vznikne nemoc zvaná leukemie. Místo zneškodnění těchto prvoků však doktoři č
Pangamin Aktiv obsahuje pivovarské kvasnice obohacené o kolagen, glukosamin, chondroitin a vitamin C. Pivovarské kvasnice jsou známy jako tradiční prostředek výživy. Spolu s obsaženým kolagenem, glukosaminem, chondroitinem a vitaminem C slouží k doplnění potřebných látek do organismu. Dospělí užívají 2x denně 2 tablety. Děti do 14 let užívají 2 tablety. Tablety spolkněte a zapijte dostatečným množstvím tekutiny. Užívejte po jídle.
Účinky: Pangamin Aktiv obsahuje pivovarské kvasnice s kolagenem, glukosaminem, chondroitinem a vitaminem C. Pivovarské kvasnice jsou bohatým zdrojem biotinu, který přispívá k zachování normálních psychických funkcí, podporuje správnou funkci nervového systému, má vliv na energetický metabolismus a na metabolismus základních živin (makronutrientů) a rovněž podporuje udržení přirozeného stavu kůže, vlasů a sliznic. Ostatní obsažené látky (vitaminy, minerály, stopové prvky a další látky) tvoří biologický komplex, který je pro organismus velmi prospěšný. Vitamin C podporuje tvorbu kolagenu, selen přispívá k udržení zdravých vlasů a nehtů, podporuje normální činnost štítné žlázy. Přispívá k ochraně buněk před oxidativním poškozením.
Důležité: Ačkoliv jsou pivovarské kvasnice Pangamin vyrobeny ze sladu z ječmene, obsah lepku v nejvyšší denní dávce (12 tablet = 5,4 g) činí 0,81 mg, což odpovídá tolerovanému množství pro bezlepkovou dietu. Přípravky řady Pangamin tedy můžeme pokládat za doplněk bezpečný při bezlepkové dietě.
V naší poradně s názvem KVASNICE NA AKNÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Adéla.
Chtěla jsem se zeptat, jestli jsou skutečně účinné kvasnice na akné? Slyšela jsem od několika kamarádek, že ho jedí a mají prý po tom lepší pokožku. Poradíte mi prosím jak to ve skutečnosti je s kvasnicemi na akné nebo droždím na akné? Děkuji, Áďa.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Pro léčbu akné, respektive pro komplexní léčbu při nedostatku vitamínů skupiny B, jsou kvasnice skutečně prospěšné, Pivovarské kvasnice, droždí nebo jejich sušená léková forma - Pangamin, jsou přirozeným zdrojem bílkovin a jiných biologicky cenných látek. Mají bohatý obsah dobře stravitelných bílkovin (kolem 40 procent), cukrů a zejména komplexu vitamínu B, což platí zvláště pro pivovarské kvasinky v lékové formě Pangamin. Ta se obecně využívá při léčbě nervových onemocnění, při zánětlivých kožních chorobách (tedy i léčba uhrů), při poruchách zažívacího traktu a jaterních chorobách (játra souvisí s výskytem akné). Je nutné ale mít na paměti, že ne všechny vitamíny skupiny B jsou v boji proti akné prospěšné. Vitaminy skupiny B Vitamin B2 a vitamin B5 projevy akné prokazatelně vylepšují, ale vitaminy B6 a B12 je mohou naopak zhoršovat, nebo dokonce i vyvolat. Všechny tyto čtyři vitaminy jsou obsaženy v droždí. A jaké je celkové výživové složení droždí nebo pivovarnickcých kvasnic?
Zde je souhrn aktivních látek, které můžou tělu kvasnice dodat:
Kvasnice je surovina, bez které se takřka neobejde výroba pečiva. Jedná se o živé buňky kvasinek druhu Saccharomyces cerevisiae, které ke svému rozmnožování potřebují cukr. Velikost jedné kvasinky nepřesahuje 6 až 8 tisícin milimetru. 1 cm3 droždí, což je asi 1,5 g, v sobě obsahuje 10 miliard těchto živých buněk. Kvasinky mají schopnost přeměňovat přirozené cukry mouky na alkohol a oxid uhličitý – právě ten způsobuje kynutí těsta.
Nejprospěšnější jsou kvasnice živé a čerstvé, kdy obsahují nejvíce vitaminů B. Mají vysoký obsah sodíku i draslíku a dobře neutralizují kyseliny nejen v žaludku, ale i v játrech a ve střevech. Kombinováním kvasnic se zeleninou a ovocem ale dosáhnete pouze zvýšené fermentace ve střevech a tvorby plynů. Důsledkem je nejen výroba alkoholu v zažívacím traktu, ale i všech vedlejších produktů jako methylu a kyselin, které jsou toxické pro játra i ledviny. Proto nikdy nekombinovat! Později se zjistilo, že tyto procesy ve střevech dokonce snižují obsah vitaminů, a tak byly kvasnice zapsány na černou listinu. Stačí však čerstvé kvasnice konzumovat jen na lačný žaludek – hodinu před jídlem a před spaním. Lze je užívat i v průběhu noci.
Pivovarské kvasnice a pangamin jsou českým synonymem od roku 1958. Pangamin od té doby získal mnohá ocenění od odborné i zákaznické veřejnosti: Zlatý klas, Volba spotřebitelů, Czech Superbrands Award a Obal roku. Oceňovaná je nejen tradiční značka Pangamin, ale i samotná společnost Rapeto, která za svůj zodpovědný přístup a podnikatelské úspěchy obdržela ocenění: Vodafone Firma roku Plzeňského kraje, Zodpovědná firma roku Plzeňského kraje a Czech 100 Best.
Produkt Pangamin přírodní B-komplex v pouhých 4 tabletách obsahuje 100 % RHP všech vitamínů skupiny B, a to díky speciálnímu procesu řízené fermentace. Je přirozeným zdrojem vitaminů B od B1 až po B12 a B15, a tak nemá na trhu v této formě obdobu. Je určen všem náročným spotřebitelům, kteří preferují přírodní produkty bez chemie. Díky vysokému obsahu přírodních bílkovin je optimálním produktem i pro vegetariány a vegany.
Mezi droždím a pangaminem je zcela zásadní rozdíl. Pangamin (pivovarské kvasnice) má na rozdíl od pekařského droždí o polovinu víc stopových prvků a dalších aktivních látek. Ale podstatné je to, že pangamin je sušený, zatímco droždí je živé. Všechny kvasnice mají jedinečnou vlastnost „natahovat“ do sebe vitamin B z okolí. Pokud jsou usušeny, tak se v lidském těle všechny vitaminy vstřebají. Pokud jsou živé, pouze tam kvasí, nadýmají a „béčka“ si naopak nasají do sebe. Alergie je stejně jako u jiných potravin samozřejmě možná.
V naší poradně s názvem WARFARIN+PIVOVARSKÉ KVASNICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta .
Dobrý den,mohu používat Warfarin a pivovarské kvasnice?
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Pivovarské kvasnice obsahují mimo jiné vitamíny řady B (B1, B2, B6, B12, kyselina pantotenová, pangamová a listová, niacin, biotin, cholin). Z nich vitamín B6 (pyridoxin) a B8 (cholin) mají prokazatelně interagující účinky s Warfarinem. Při normální spotřebě droždí ve stravě to moc nevadí, ale při cíleném doplňování těchto vitamínů nad rámec běžné stravy to může mít za následek zvýšené riziko krvácení. Užívání možné je, ale jen pod dohledem a s vědomím lékaře, který případně upraví dávkování Warfarinu.
Pangamin je osvědčený přírodní zdroj téměř všech vitaminů skupiny B. Pivovarské kvasnice, podobně jako jiné droždí, jsou vlastně houby Saccharomyces cerevisiae a Saccharomyces boulardii. Jde o látku nahořklé/nakyslé chuti, která se používá v procesu vaření piva. Mikroskopické jednobuněčné pivní kvasinky, nejčastěji Saccharomyces cerevisiae, pracují v ještě nezkvašeném pivu na tom, aby přeměnily část cukru na alkohol. Tehdy se velmi rychle množí – jejich množství vzroste až pětinásobně, protože mají dostatek potravy (cukru). Ve chvíli, kdy se v pivu dosáhne předepsaného množství alkoholu, jsou z něj přemístěny do jiného pracovního prostředí, nejčastěji melasy, sladu nebo obilí, kde se množí dál, a tedy i dále pracují. Například z osmi tun melasy dokážou za 10 hodin vyrobit deset tun pivovarských kvasnic, tedy Pangaminu.
V tomto prostředí se mohou kvasnice pěstovat i za přítomnosti různých minerálních látek, například chromu nebo železa, nebo selenových solí. Tyto látky pak na sebe kvasinky navážou a tím se změní jejich forma z anorganické na organickou, a tak se zvýší jejich vstřebatelnost až dvacetinásobně. Pivovarské kvasnice jsou oblíbeným výživovým doplňkem díky své vynikající nutriční hodnotě. Obsah vitaminů v pivovarských kvasnicích je významný a nachází se v něm velké množství B-komplexů.
Pro léčbu akné, respektive pro komplexní léčbu při nedostatku vitamínů skupiny B, jsou kvasnice skutečně prospěšné, Pivovarské kvasnice, droždí nebo jejich sušená léková forma - Pangamin, jsou přirozeným zdrojem bílkovin a jiných biologicky cenných látek. Mají bohatý obsah dobře stravitelných bílkovin (kolem 40 procent), cukrů a zejména komplexu vitamínu B, což platí zvláště pro pivovarské kvasinky v lékové formě Pangamin. Ta se obecně využívá při léčbě nervových onemocnění, při zánětlivých kožních chorobách (tedy i léčba uhrů), při poruchách zažívacího traktu a jaterních chorobách (játra souvisí s výskytem akné). Je nutné ale mít na paměti, že ne všechny vitamíny skupiny B jsou v boji proti akné prospěšné. Vitaminy skupiny B Vitamin B2 a vitamin B5 projevy akné prokazatelně vylepšují, ale vitaminy B6 a B12 je mohou naopak zhoršovat, nebo dokonce i vyvolat. Všechny tyto čtyři vitaminy jsou obsaženy v droždí. A jaké je celkové výživové složení droždí nebo pivovarnickcých kvasnic?
Ve svém příspěvku DMSO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sergei.
Vážená paní magistro. Měla byste si doplnit vzdělání a nemást lidi, kteří o některých léčivech nemají potuchy. Píšete, že MMS je "přesná koncentrace chloritanu sodného". To je ovšem naprostý nesmysl! MMS je oxid chloričitý rozpuštěný ve vodě v přesné koncentraci, která zabíjí bakterie, viry, plísně či parazity! Ten vzniká chemickým spojením dvou látek. Právě chloritanu sodného 24,5% a hydrogensíranu sodného 33% (před tím kyseliny citronové, ale po tom bylo lidem nevolno, neboť tam nebyly obě látky úplně rozloženy v chemické reakci). Obě látky se do chemické reakce používají ve stejném objemu, tj. v našem případě kapky certifikovaným kapátkem! Doporučuje se maximálně za 8 hodin pozřít 24 kapek od každé látky k výrobě oxidu chloričitého, který se pak naředí vodou a v podstatě se pijí 3 kapky od každé z dvou látek rozředěné 1 a 1,5 dcl vody po hodině, takže celkově člověk vypije v osmi dávkách 0,8 až 1,2 litru vody. Reakce obou látek, než z nich vznikne oxid chloričitý trvá minimálně 30 vteřin, ale nic se nezkazí, když člověk počká o chvíli děle, aby obě látky opravdu zreagovaly.
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Přípravek Pangamin Klasik obsahuje pivovarské kvasnice obohacené o sladový extrakt. Dospělí užívají 4 tablety 3x denně po jídle, děti 2 tablety 3x denně. Tablety zapijte dostatečným množstvím vody. Balení obsahuje 200 tablet, dávka je na 16 dní.
Účinky: Přípravek Pangamin Klasik obsahuje sprejově sušené pivovarské kvasnice a sladový extrakt. Pivovarské kvasnice jsou bohatým zdrojem biotinu, který přispívá k zachování normálních psychických funkcí, podporuje správnou funkci nervového systému, má vliv na energetický metabolismus a na metabolismus základních živin (makronutrientů) a rovněž podporuje udržení přirozeného stavu kůže, vlasů a sliznic. Ostatní obsažené látky (vitaminy, minerály, stopové prvky a další látky) tvoří biologický komplex, který je pro organismus velmi prospěšný.
Těhotenství a kojení: Není k dispozici dostatek spolehlivých informací o bezpečnosti užívání pivovarských kvasnic v podobě tablet, pokud jste těhotná nebo kojíte, o vhodnosti užívání Pangaminu se tedy poraďte se svým lékařem.
Alergie: Lidé, kteří jsou alergičtí nebo citliví na kvasinky, mohou pociťovat svědění a otok.
Crohnova choroba: Pivovarské kvasnice mohou Crohnovu nemoc horšit, proto nepoužívejte pivovarské kvasnice, pokud u vás byla tato nemoc diagnostikována.
Diabetes: Užívání pivovarských kvasnice s obsahem chromu může snížit hladinu cukru v krvi. Pokud máte cukrovku a užíváte léky na snížení hladiny cukru v krvi a současně pivovarské kvasnice, je možné, že se u vás projeví pokles hladiny cukru v krvi. Jestliže tedy budete u tohoto onemocnění užívat Pangamin, je důležité sledovat stále hladinu cukru v krvi.
Ve svém příspěvku SVĚDĚNÍ A PÁLENÍ V TŘÍSLECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenek.
Dobrý en,
no, abych pravdu řekl, tak mi léčba stoprocentně taky nezabírá, hlavně v létě je to horší, ale když si léky vysadím, je to mnohem horší a opravdu poznám, že se blíží šestá hodina, kdy léky beru. No a vlastně to ani není léčba, jen potlačování projevů svědění.. Rád bych se mýlil, ale někdy mám takový dojem, že jsem si už za ty asi tři roky, vytvořil i závislost, ale jsem za léky vděčný, protože to svědění bez těch léků mě opravdu úplně vyřadilo z běžného života. Nejhorší na tom je, že většině lékařů je to úplně, ale úplně jedno, já jsem si musel všechna vyšetření zařizovat sám, několikrát jsem měnil i kožní lékařku, ta první mi stále celý rok cpala nějaké masti. Ani neurolog nejevil moc velký zájem o moji léčbu a to mě docala mrzí, nebo spíš mi to dost vadí, vždyť si doktory platíme, tak proč je platit ještě jednou??
Asi vás bude zajímat, jaké léky teď beru. Tak je to kombinace Tutus, nebo jim podobné (Zaldiar), s Babakirem.Ráno užívám 1 krát Zaldiar a 1 krát Babakir 150mg.
Večer pak zase 1krát Zaldiar(ten mi teď doktor napsal místo Tutusu, ale je to jen jiný výrobce, složení je stejné jako u Tutusu)a pokud možno tak 1krát Babakir jen 75 mg.
Ale je docela možné, že složení léků je individuální, mně se doktor na Amb. bolesti trefil do tohoto složení napoprvé. Zpočátku jsem asi tři měsíce do tohoto složení bral i nějaká antidepresiva od psychiatra, až tam mě to svědění dohnalo. Začalo to u mě vlastně krátký čas po tom, co jsem přestal kouřit a samozřejmě začal přibírat na váze.V březnu to byli dva roky, co beru léky, které alespoň trochu pomáhají.
Tak doufám a přeji vám, aby vám váš doktor na Amb. bolesti našel nějakou vhodnou a hlavně účinnou léčbu co nejdřív, protože vím, že je to svědění opravdu k zbláznění a jen těžko vám to uvěří někdo, kdo to nezažil. Tak hodně štěstí, hlavně teda zdraví.....
Zdenek.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jakub.
Dobry den,
Dekuji za vasi odpoved. Je mozne s vámi komunikovat emailem na přímo? Mel bych par otazek a diskuze tu neni zrovna vhodne reseni.
Vitamín B posiluje vlasové folikuly, čímž se vlas stává méně náchylný na poškození a vypadávání. Konzumace potravin s obsahem vitamínů skupiny B zvýší růst vlasů, sníží jejich vypadávání i šedivění. Zdrojem tohoto vitamínu jsou kvasnice, maso, sýry, celozrnné obiloviny, ořechy a luštěniny. Vitamín B je rozpustný ve vodě, takže se vám nebude hromadit v těle.
Dávkování: Nejčastěji se užívá vitamín B-komplex, který obsahuje většinu zmiňovaných vitamínů B.
Předávkování a nežádoucí účinky: Vitamínem B se nedá předávkovat, protože je rozpustný ve vodě a jednoduše se z organismu při nadměrném množství vyplaví.
Druhy vitamínů B, které jsou užitečné pro vaše vlasy
Vitamín B5 (kyselina pantotenová) brání šedivění a vypadávání vlasů. Pokud máte nedostatek tohoto vitamínu, vlasové folikuly začnou vypadávat. Některé z dobrých zdrojů vitamínu B5 jsou celozrnné obilniny, kvasnice, vnitřnosti, vaječné žloutky, mléko, arašídy nebo luštěniny.
Doporučená denní dávka: 8 mg.
Vitamín B6 (pyridoxin) pomáhá při prevenci proti vypadávání vlasů. Napomáhá také při tvorbě melaninu, který dodává vlasům barvu. Některé z potravinových zdrojů vitamínu B6 jsou kvasnice, játra, celozrnné obiloviny, zelenina, vnitřnosti a žloutky. Vysoká dávka tohoto vitamínu může způsobit ztrátu citlivosti v rukou a nohou, při jeho užívání je dobré se poradit s lékařem ohledně přesného množství užívání.
Doporučená denní dávka: 1,6–1,8 mg.
Vitamín B9 (kyselina listová) je potřebný pro růst vlasových buněk. Dobrými zdroji vitamínu B9 jsou zelená listová zelenina, luštěniny, játra, drůbež, vejce, obiloviny a citrusové plody.
Ve svém příspěvku AKNE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.
Akne je ano pubertalni problem,ale nejen problem pubertalniho veku.Me dceri se delali jeste v 27letech.ale vyzrala jsem na to,udelala jsem ji sirup na vycisteni krve a ma po problemu.Jde o to,ze se musi vycistit vnitrni organy,ale jen prirodni cestou.Nekupovat zadne chemicke"zazraky",ktere dle reklamy zarucene pomohou,jak inzeruji v televizi.Nase telo je uz tak nasakle chemii,ze uz to nezabira a proc do sebe cpat jeste dalsi chemicke...,kdyz to neni treba?
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie Zajíčková.
Dobrý den...A jaký je recept na sirup?Děkuji za informace
V následujících tabulkách jsou odhady celkového obsahu purinů v různých potravinách, které jsou uvedeny v sestupném pořadí. Celkový obsah purinů je založen na součtu všech čtyř purinových bází. Maso a masné výrobky mají vysoký celkový obsah purinů a obilné potraviny mají nízký obsah purinů. Obecně existuje pozitivní souvislost mezi obsahem bílkovin a puriny ve stravě.
Tabulky potravin s puriny
Potravinové zdroje purinu Celkový obsah purinů (mg/100 g)
Játra 286,4
Ledviny 230,8
Drůbež 130,7
Jehněčí, pečené, kotlety 127,5
Vepřová, pražená, kotleta 119,0
Ryby, bílé, čerstvé 115,9
Houba, čerstvá 46,9
Chléb, křupavý 15,7
Chléb, bílé 12,2
Pšeničná mouka 11,5
Tvaroh 8,0
Bílý jogurt 7,0
Rýže, vařené 5,9
Obsah purinů se také liší v závislosti na typu masa nebo daného orgánu.
Obsah purinů v kuřecím, vepřovém, jehněčím a hovězím
Kuřecí:
Purinové zdroje Celkový obsah purinů (mg /100 g)
Kuřecí ledvina 243
Kuřecí játra 236,1
Kuře, srdce 223
Kuře, palička 132,3
Kuřecí prso 130,7
Kuře, žaludek 130,5
Kuřecí stehno 126,5
Kuřecí kůže 104,6
Vepřové, hovězí a jehněčí orgány
Purinové zdroje Celkový obsah purinů (mg/100 g)
Vepřová játra 289
Hovězí ledviny 213
Hovězí játra 197
Hovězí srdce 171
Jehněčí srdce 171
Hovězí mozek 162
Jehněčí játra 147
Porovnání obsahu volných a celkových purinů v masných výrobcích (steak, hovězí játra a treska treska) před a po vaření. Zdá se, že vaření zvyšuje hladinu volných a celkových purinových bází ve stravě.
Celkový obsah purinů v surových a vařených potravinách
V naší poradně s názvem PLISEN POD NEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.
dobrý den,před rokem mě začal bolet prst na ruce ale moc jsem tomu něvěnovala pozornost, myslala jsem ža mám jen záděr, nebo jsem zajela pilníkem. Po nějaké době mi mězi kůžičkou a nehtem vznikla malá bílá tečka- a z té začal vatékat hnis,Nebralo to konce a trvalo to několik dnů.Byla jsem dost zničená, protože o nehty jsem se vždy vzorně starala a nikdy neměla zapotřebí umělé. Asii po dvou měsících jsem zašla k lékaři-chirurgovi. ten doporučil višnové zábaly. To trvalo ěkolik týdnů, pomohly od bolesti a vzhled nehtu nebyl až tak hrozný, přesto se nemoc po pár týdnech opšt vrátila.Poté doporučil strhnutí něhtu. Což jsem odmítla, sehnala jsem si mastičku z trávy a neht se ,,zahojil" ale neroste rovný, naštěstí je jen n aboku a není tak viditelný. To bylo před rokem a tec se mi udělalo to samé na palci stejné ruky. Jsem v nocé práci a nemůžu chodit s višnákem palec bolí a já jsem na dně. Marijánka nezabírá....
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Ahoj Jitko, to co zde popisujete, ukazuje spíše na problém Vašeho imunitního systému - Imunodeficienci. Imunodeficience jsou poruchy imunitního systému, které vedou ke zvýšené náchylnosti k infekcím. Ve Vašem případě jde o opakované infekce nechtového lůžka. Těmito infekcemi je pak i ovlivněna kvalita Vašeho nehtu. U Vás bych nehledal příčinu v plísni nehtu, ale v poruše imunitního systému. Višňák léčí vzniklý puchýř, ale Vy přeci nechcete, aby vůbec takový vznikal. A toho dosáhnete vyléčením svého imunitního systému. Imunitní systém se vyšetřuje pomocí krevního rozboru, kde se sledují lymfocyty. Požádejte tedy svého obvoďáka o tento krevní rozbor.
Vlivy, které můžou ovlivňovat Váš imunitní systém:
Obecně je zřejmé, že na imunitní systém působí, často negativně, mnohé civilizační vlivy: od změn životního stylu (druhové i chemickésložení stravy, stres atd.), až po nejrůznější formy znečištění prostředí.
Léčba poruchy imunitního systému není jednoduchá, podobně jako u alergií, ale léčit se dá. Pokud byste chtěla zahájit léčbu okamžitě, tak je možné začít užívat léčbu Ibuprofenu 400mg, který je volně prodejný v lékárně v dávkování 1 tabletu každé 4 hodiny po dobu jednoho týdne. Pak zhodnoťte výsledky. Před užitím Ibuprofenu je třeba prostudovat příbalovou informaci o kontraindikacích a nežádoucích účincích, jde totiž o vysoké dávky protizánětlivého léku.
Pangamin Klasik jsou čisté pivovarské kvasnice bez přidaných minerálů, stopových prvků nebo jiných aditiv. Dnes se na trhu setkáte s názvy jako Bifi, Aktiv, Bifi + Omega3, Jodamin, Pangamin s pupalkovým olejem a ještě dalšími. Základ je stejný, pivovarské kvasnice, ale tyto produkty jsou obohaceny o různá aditiva. Recenze jsou pozitivní na oba produkty, jak Aktiv, tak Klasik, a vychází z požadavků spotřebitelů.
V naší poradně s názvem SLOŽENÍ REPAREXU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lada.
Zajímala by mě koncentrace dusičnanu v přípravku a jestli byly provedeny testy na vstřebatelnost této látky kůží a její toxicitu. Je prima nemít šedivé vlasy, ale je takto častá aplikace takovéto látky opravdu zdraví neškodlivá?
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Reparex obsahuje dvě látky zodpovědné za obnovu barvy vlasů, a to octan stříbrný a octan měďnatý.
Octan stříbrný je žíravina a při vyšších koncentracích způsobuje při styku s pokožkou podráždění kůže. Při zasažení očí způsobí jejich vážné poškození nebo podráždění. Při vdechnutí může způsobit podráždění dýchacích cest.
Octan měďnatý je toxický při požití a hrozí nebezpečí akutní otravy. Při styku s pokožkou je rovněž toxický a hrozí akutní dermální toxicita. Octan měďnatý způsobuje těžké poleptání kůže a vážné poškození očí.
Z výše uvedeného se dá dovodit, že Reparex rozhodně nebude bez vedlejších nežádoucích účinků a jeho dlouhodobé používání sebou ponese nebezpečí, která jsou zde zmíněná. Jak hodně bude Reparex škodlivý záleží na koncentraci těchto dvou látek. Výrobce však údaje o koncentraci neuvádí.
Test na cukrovku pomocí droždí? Tak tuto metodu praktikovaly naše prababičky. Rozdrobily kvasnice a pomočily je (nebo do moči kvasnice vhodily). Když kvasnice reagovaly, znamenalo to, že je v moči cukr a onen člověk má cukrovku.
Ve svém příspěvku ALAVIS NA KLOUBY DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabina.
Blázníte, přípravek pro dostihový koně? Takovou výkonnost určitě
nemám, navíc bych se bál, že tam mají přimícháno něco navíc, aby to koně
žrali, fuj... :) . Mě v lékárně doporučili GelActiv Proteo-Enzyme v
tabletách. Lékárnice říkala, že je to spojení Proenzi a Wobenzymu, teda
výživa pro klouby a k tomu enzymy na záněty. Asi se mi přesně trefila,
protože mi to funguje.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anna Rybenská.
Dobrý den, užívala jsem tento přípravek více než rok - byl super (složení je světle hnědé a max . do 1 min se mění na gel).
Minulý týden jsem si ho opět koupila, ale už je v názvu změna -Extra silný a můžu říct , že nestojí za nic....v jeho složení je přidán bílý prášek , tak že je mnohem světlejší a co je hlavní -vůbec nevytváří gel. I když složení je stejné.
Ted´ s tím nejsem vůbec spokojená, a mrzí mě , že jsem ho doporučila dál - kteří si ho zakoupily a nepomáhá ani mě ani ostatním.Mají mě za blázna.
děkuji
Výsledky jedné studie ukázaly, že denní spotřeba šesti tablet pivovarských kvasnic po dobu 12 týdnů u diabetiků 2. typu může snížit hladiny HbA1c a FBS a zvýšit citlivost na inzulin. Součástí struktury GTF v pivovarských kvasnicích je totiž chrom. Absorpce pivovarských kvasnic je účinnější právě u jedince se špatným chromovým stavem. Výsledkem je, že tělový chromový fond u diabetiků s nedostatkem chromu je nasycen rychleji a jeho přebytek je vylučován močí. To podporuje teorii, že pacienti s diabetem 2. typu mohou mít nízkou hladinu chromu a že účinný zdroj pro obnovu chromu, jako jsou pivovarské kvasnice, může zlepšit jejich toleranci vůči uhlohydrátům. Sledování dospělo k závěru, že klinická odpověď, respektive snížená glukóza a zlepšená citlivost na inzulin, je pravděpodobnější u pacientů rezistentních na inzulin s diabetem 2. typu.
Když ale vědci doplňovali stravu zdravých jedinců pivovarskými kvasnicemi a kvasinkami rodu Torula po dobu 12 týdnů, nepozorovali žádnou významnou změnu v citlivosti na inzulin, a to u žádné skupiny, což se zdá být v rozporu s výše uvedenými výsledky. Tuto nesrovnalost však lze vysvětlit dvěma důvody. Zaprvé metody měření a hodnocení citlivosti na inzulin v těchto studiích nebyly stejné, takže v každé studii byla použita jiná metoda pro měření glukózy nalačno a 2hodinového inzulinu na základě poměru glukózy nebo hodnocení homeostázového modelu. Zadruhé ve studii byli všichni jedinci zdraví – tvrdí se, že některé osoby nemohou přeměnit nebiologické formy chromu na jeho biologicky aktivní formu. Naopak fenotyp subjektu je důležitý při hodnocení klinické odpovědi na pivovarské kvasnice, protože bylo zjištěno, že základní citlivost na inzulin způsobuje téměř 40 % rozptylu klinické odpovědi. Není jisté, zda je prospěšný účinek pivovarských kvasinek u jedinců s nedostatkem chromu způsoben přirozenou fyziologickou zpětnou vazbou těla, což vede ke zlepšenému využití chromu obsaženého v pivovarských kvasnicích. Je ale pozoruhodné, že pivovarské kvasnice měly podobné účinky jako jiné formy chromu navzdory výrazně nižším dávkám, což naznačuje, že organicky komplexní chrom v kvasnicích je metabolicky výhodný a další složka v pivovarských kvasnicích může zvýšit účinek chromu ohledně citlivosti na inzulin.
Zjištění současných výzkumů, které se týkaly inzulinové rezistence, byla podobná zjištění ze studie, která léčila dvě skupiny zdravých jedinců 5 g pivovarských kvasnic a 200 μg tobolek chloridu chromitého.
Hyperinzulinemie u diabetu 2. typu vede ke sníženým účinkům na inzulin. To může způsobit postupnou destrukci beta-buněk v pankreatu. Proto může doplnění chromu u těc
Celostní medicína hodnotí pivovarské kvasnice pozitivně. Vlastnosti pivovarských kvasnic jakožto tradičního prostředku výživy jsou dány biochemickým složením kvasinek. Látky v nich obsažené se rozvíjí životními procesy v buňkách při kvašení a z ječmene procesem klíčení.
Ve svém příspěvku PLÍSEŇ POD GELOVÝM NEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kyra.
Tak na toto bych raději ocet nepoužívala, ocet také vzniká nějakým kvašením a kvasnice obecně jsou nejhojnější půdou pro plíseň, takže toto bych vyloučila. Citron určitě nebo citrogrep kapky se používají proti plísni, ale co je velice účinné, mně zmizí fleky na kůži do dvou až tří dnů mazání nezředěného tea tree oleje téměř úplně, je to nejrychlejší a nejúčinnější zabiják plísně na vnější použití. Ale pokud máte plíseň pod nehtem, máte ji i v těle. Může to být Candida Albicans, o tom si zjistěte. Pokud máte i jiné obtíže, můžete udělat i slinový test, je to zákeřná potvora. Právě na to držím dietu, protože příznaky v silném stádiu jsou širokospektré a velmi nepříjemné, život znepříjemňující - špatné dýchání, deprese, suché vlasy, atd. je toho velmi mnoho. Radím vám zjistit si jestli nějakou plíseň v těle nemáte, přinejlepším se tam dostala od někoho infikovaného a je tedy zatím jen povrchová, ale může se nakazit celý organismus. Je výborné to včas podchytit správnou dietou. Nechci strašit, ale vím, co tahle nemoc dokáže a jak neskutečně rychle se množí.
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Pekařské droždí je živá kultura kvasinek Saccharomyces Cerevisiae a používá se ke kynutí těsta. Kvasinky při pečení umírají a poskytují pečivu charakteristickou kvasnicovou chuť.
Nejběžnějším použitím droždí je pečení. Pečivo vyrobené z mouky, vody a soli se po celém světě jí v různých tvarech a podobách. Ale pro získání dobře vykynutého pečiva se vzdušnou střídkou, je všude nezbytná jedna stejná přísada: pekařské droždí!
Při výrobě pečiva v procesu kynutí droždí produkuje oxid uhličitý a působením enzymů mění fyzikální vlastnosti těsta. Kvasinky v něm obsažené fermentují cukry, které se přirozeně vyskytují v mouce zvané maltóza. Glukóza se pomocí droždí přeměňuje na oxid uhličitý (který dává pečivu objem a voštinový tvar střídky) a na alkohol (při pečení se odpařuje). Kvasinky také produkují aromatické sloučeniny, které přispívají k vůni a chuti pečiva. Fermentace se při pečení aktivuje teplem a končí, když teplota dosáhne 50 °C.
Prášek do pečiva versus droždí
Kvasnice a prášek do pečiva by se neměly zaměňovat. Zatímco droždí je živý přírodní organismus, prášek do pečiva je chemické kypřící činidlo. Na rozdíl od prášku do pečiva a jedlé sody, kvasnice kynou těsto přirozeným biologickým procesem, jehož výsledkem je fermentace.
V naší poradně s názvem HLOUBKOVÉ AKNÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kateřina Novotná.
Mám velmi hloubkové akné, už dlouho se kvůli tomu trápím. Je to bolestivé a dost viditelné. Dělají se mi totiž vyloženě boule. Vůbec nevím proč, chtěla bych zjistit příčinu, dříve jsem tím vůbec netrpěla....u kožní lékařky jsem byla, beru nějaké ATB a mastě, zatím, jsem neviděla nějakou změnu k lepšímu.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.
Čau Káťo, taky jsem měl podobné nepříjemnosti s hlubokým akné. Něšlo to vymáčknout, bylo to červené a uvnitř pod kůží bylo cítit tvrdé zánětlivé ložisko. Zjistil jsem, že to mělo souvislost s přemírou příjmu vitamínu B6 - pyridoxinu. Když jsem omezil příjem vitamínu B6, tak mi hluboké akné zmizelo. Mrkni na všechny doplňky stravy, které bereš, jestli neobsahují vitamín B6. Tento vitamín je občas obsažen i v některých antikoncepcích. Také v potravě je vitamín B6 hojně přítomen, obsahuje ho například pečivo, kvasnice a pivo.
V droždí, označovaném také jako kvasnice, jsou buňky kvasinek druhu Saccharomyces cerevisiae (pivní kvasinky), které ke svému rozmnožování potřebují prostředí obsahující cukr. Dnešní výroba droždí je většinou značně vzdálená původnímu pěstování kultur na obilném šrotu nebo kvasnicím, které se získávaly z pivovarských usazenin. Pivovarské usazeniny se pro kypření těsta začaly používat až v 17. století. Od počátku 20. století se jako živný substrát začala používat melasa – vedlejší produkt vznikající při zpracování cukrové řepy. Za přítomnosti kyslíku a přídavku živin kvasinkové buňky rychle rostou a množí se. Z malé zkumavky s buňkami kvasinek se v několika následných fermentačních stupních získává požadované množství droždí. Po skončení fermentace se zbytky melasy a živin z růstového prostředí oddělí na separátorech a tím se získá takzvané kvasničné mléko, ze kterého se následně odstraňuje část vody na vakuových filtrech. Při výrobě se mnohdy – pro zefektivnění celého procesu – používají chemické látky jako syntetický silikonový olej na odpěňování, kyselina sírová, fosforečnany, amoniak a jiné. Živé organismy obsažené v droždí mají schopnost přeměňovat přirozené cukry přítomné v mouce na alkohol a oxid uhličitý, který způsobuje kynutí těsta.
Pekařské droždí je zdrojem celé řady živin a vitaminů. V prvé řadě vitaminů typu B, které se podílejí na uvolňování energie ze sacharidů obsažených v potravě:
vitamin B1 (thiamin) – pozitivně ovlivňuje činnost srdeční a nervové soustavy;
vitamin B2 (riboflavin) – má vliv na zdravou pokožku, dobrý zrak a správné fungování trávicího ústrojí;
vitamin B3 (niacin) – pomáhá udržovat zdravou pokožku, příznivě ovlivňuje trávicí ústrojí a nervový systém.
Kromě vitaminů B obsahuje pekařské droždí ještě bílkoviny (především aminokyseliny) a minerální látky (zvláště chrom).
Droždí pomáhá při:
nespavosti a depresích – niacin a vitamin B12 společně produkují serotonin, který má vliv na klidný spánek a „dobrou náladu“;
únavě – vitaminy typu B se podílejí na uvolňování energie ze sacharidů obsažených v potravě a příznivě tím ovlivňují lidský organismus.
Čerstvé pekařské droždí jsou živé kvasinky schopné způsobit kynutí těst. Čerstvé pekařské droždí obsahuje vodu. Lisuje se do tvaru kostiček, má světle béžovou barvu, lasturový lom, je hebké, snadno se drobí a příjemně voní. Skladuje se v lednici při teplotě udané výrobcem, ale maximálně do 10 °C. Optimální teplota je 5 °C.
Instantní droždí je dehydrované droždí vyráběné ve formě jemných kuliček krystalků. Tento typ droždí se
Mezi nejčastější choroby a škůdce švestek patří puchrovitost švestek, šarka, pseudošarka, moniliová hniloba plodů, červená skvrnitost listů a také obaleč švestkový.
Puchrovitost švestek (Taphrina pruni): Puchrovitost švestek způsobí, že švestky jsou podlouhlé, zploštělé a pokryté bělavým povlakem houby. Plody jsou uvnitř duté a bez pecky. Během léta napadené švestky vysychají a opadají nebo v případě vlhkého počasí hnijí. Původcem onemocnění je houba Taphrina pruni.
Chemické ošetření: V místech, kde se onemocnění vyskytuje, se doporučuje provést alespoň jedno ošetření švestek v době rašení a další dvě těsně před tím, než stromy začnou kvést, a pak ihned po odkvětu. Vhodné je ošetření stromů fungicidním přípravkem na bázi mědi, například Champion 50 WG.
Šarka (Plum pox virus): Šarka švestek je vláknitý virus, jeho škodlivost se liší podle náchylnosti jednotlivých odrůd švestek. K největším škodám dochází, pokud jsou napadeny mladé stromy. Na listech vznikají světlé až žlutozelené skvrny, kroužky, proužky a ornamentální kresby. Okraje skvrn nejsou ostře ohraničeny. Příznaky jsou na listech zřetelné již na jaře, a to od května, u většiny odrůd se v pozdním létě intenzita příznaků zmenšuje. U některých odrůd se skvrny nebo okraje skvrn koncem léta zbarvují červenofialově nebo hnědofialově. U velmi náchylných odrůd dochází i k nekrózám. Následkem šarky listy žloutnou a opadávají, dochází také k retardaci růstu.
Pseudošarka: Pseudošarka je choroba, která vyvolává podobné symptomy na plodech švestky jako šarka. Jedním z původců pseudošarky může být virus tmavozelené kropenatosti (Dark green sunken mottle virus).
Chemické ošetření před šarkou a pseudošarkou: Neexistuje. Základním ochranným opatřením je pěstování odolných (rezistentních) odrůd. Napadenou rostlinu je nutné vykopat a spálit. Důležité je také dodržování zásad dezinfekce nástrojů při manipulaci s rostlinami (například při prořezávání).
Moniliová hniloba plodů (Monilinia laxa): Slupka i dužnina švestek začnou měknout a hnědnout. Na hnědých skvrnách se vytvářejí špinavě bílé polštářky, tyto polštářky jsou většinou uspořádány v soustředných kruzích. Napadené plody opadávají, velmi často zůstávají mumifikované viset na stromech, kde jsou zdrojem další nákazy.
Chemické ošetření: Napadené plody je nutno ze stromu odstranit. Vhodné je také použití přípravků na bázi mědi, například Champion 50 WG.
Červená skvrnitost slivoně (Polystigma rubrum): Na listech slivoní se tato choroba projevuje tvorbou žlutozelených, později červených skvrn o velikosti 5 až 10 milimetrů. Při silném napadení dochází k deformaci a usychání listů.
Chemické ošetření: Napadené listy je nutno ze