Téma

LUXUSNI KURE


LUXUSNI KURE je přesně to, o čem vás chceme informovat v našem článku. Kosmetická řada Kerastase Chronologiste zahrnuje přípravky pro kompletní péči o vlasy. Produkty této řady jemně čistí, vyživují a revitalizují vlasy i vlasovou pokožku a zanechávají vlasy hebké, silné, lesklé a poddajné. Luxusní parfémovaný vlasový olej z řady Chronologiste je inspirován světoznámými parfémy. Je určen pro závěrečné ošetření vlasů po jejich umytí. Luxusní řada Chronologiste jemně ošetřuje všechny typy vlasů a vlasové pokožky.


Šampon pro luxusní péči Chronologiste

Šampon pro luxusní péči Chronologiste je vhodný na všechny typy vlasů. Obsahuje tyto aktivní látky: abyssine, vitamín E, arganový a heřmánkový olej, alma oil. Šampon pro luxusní péči Chronologiste jemně čistí a vyživuje vlasy a vlasovou pokožku, zanechává vlasy hebké, silné a lesklé, pokožka hlavy je zklidněná, svěží a hydratovaná. Aplikujte malé množství produktu do vlhkých vlasů, jemně vmasírujte a poté důkladně opláchněte. Podle potřeby proceduru opakujte.

Dle hodnocení spotřebitelů je šampon pro luxusní péči Chronologiste perfektní produkt. Vlasy jsou zdravější a je to hlavně i vidět, tedy ne hned, ale už po několika použitích. Ale již po prvním použití zákazníci popisují skvělý pocit. Uživatelkami je hodnocen jako velmi dobrý produkt s krásnou vůní. Pro mytí postačí malá dávka. Šampon pro luxusní péči Chronologiste je vhodný i pro muže a je určen pro každodenní použití. Vlasy jsou ve skvělé kondici a snadno se upravují.

Zde můžete vidět, jak vypadá šampon pro luxusní péči Chronologiste.

Zdroj: článek Kerastase Chronologiste

Příběh

Ve svém příspěvku HUBNUTÍ PODLE MANČINGOVÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena.

28 denní očistný program podle Antonie Mačingové je účinná očistná kůra na 28 dní.



Mačingová dieta a detoxikační mančingová dieta - jídelníček na 28 dní:

1. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Brokolice s česnekem, strouhaný nízkotučný sýr
Večeře: Salát s červené řepy , strouhaný sýr
2. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Fazolové lusky s česnekem, strouhaný sýr
Večeře: Salát z červené řepy, vařené vajíčko
3. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Salát z červené řepy , strouhaný sýr
Večeře: Mrkvový perkelt, strouhaný sýr
4. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky , med
Oběd: Mrkvová perkelt, strouhaný sýr
Večeře: Prokládána cuketa
5. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Prokládaná cuketa
Večeře? Fazolové lusky česnekem, strouhaný sýr
6. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Fazolové lusky se zázvorem
Večeře: Brokolice s česnekem, vařené vajíčko
7. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd? Salát z červení řepy, vařené vajíčko
Večeře: Mrkvová perkelt, strouhaná sýr
8. DEN Snídaně:BIO bílý jogurt, vlašské ořechy, med, skořice
Oběd: Široké bezvaječné těstoviny s kedlubnou
Večeře: Boršč
9. DEN Snídaně: Kiwi, banán, ořechy, med mletá skořice
Oběd: Brokolice na česneku se zázvorem, nízkotučný sýr
Večeře: rychlá hrachová polévka
10. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, med, hrozinky
Oběd: Mrkvový perkelt, nízkotučný sýr
Večeře: Salát z červené řepy, vajíčko
11. DEN Snídaně: BIO bílý jogurt, vlašské ořechy, med, skořice
Oběd: Fazolové lusky, vajíčko
Večeře: Červená řepa s ořechy a sušenými švestkami
12. DEN Snídaně: Kiwi, banán, ořechy, med, mletá skořice
Oběd: Bezvaječní těstoviny se špenátem
Večeře: Rychlá hrachová polévka
13. DEN Snídaně:Mrkev, jablko, ořechy, med, hrozinky
Oběd: Mrkvový perkelt, sýr
Večeře: Boršč
14. DEN Snídaně: Vyberte si snídani, která Vám v tomto týdnu nejvíc chutnala
Oběd: Kuře s celerem
Večeře: Brokolice na česneku, se zázvorem a strouhaný nízkotučný sýr
15. DEN Snídaně: Šťáva z červeného grepu-2dcl a 2 sojové nebo grahamové rohlíky, med a ořechy
Oběd: Kuře s celerem
Večeře: červená řepa s ořechy a sušenými švestkami
16. DEN Snídaně? Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Zeleninová polévka, fazolové lusky, salát s červené řepy
Večeře: Mozzarella, rajče nebo okurky
17. DEN Snídaně: vařené jáhly, ořechy, sušené švestky, med
Oběd: Zeleninová polévka, prokládaná cuketa
Večeře: Zeleninová polévka
18. DEN Snídaně: Bílý nízkotučný jogurt, ořechy, med
Oběd: Vařená červená řepa, tuňák, cibule
Večeře: Salát z červené řepy, smažená krutí prsa obalena v mletých vlašských ořechách
19. DEN Snídaně: Pohankové vločky zalité sojovým mlékem strouhané jablko , ořechy, med
Oběd: Celerové hranolky, filety s mořské tresky na másle
Večeře: Mrkvový perkelt, strouhaný sýr, brokolice s česnekem
20. DEN Snídaně:Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Celerové h

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dagmar.

Děkuji za jídelníček i s recepty. Pomáhá. D.

Zdroj: příběh Hubnutí podle mančingové

Luxusní olejový parfém na vlasy Chronologiste

Luxusní olejový parfém na vlasy Chronologiste je určen pro závěrečné ošetření vlasů po jejich umytí. Nádherně vlasy vyhladí, dodá jim potřebnou výživu a dokonale je zjemní. Dodává vlasům oslnivý lesk, zajišťuje jejich snadnější úpravu a především je nádherně provoní okouzlující vůní. Přípravek je určen pro všechny typy vlasů. Jedinečným způsobem je ošetřuje a dodává jim smyslnou vůni s rozkošnou kombinací růžového čaje, světlého dřeva, pikantního pižma a oleje z myrhy. Zanechá vaše vlasy provoněné po celý den, a navíc dokonale jemné a zářivé. Vlasový olej je uložen do lahvičky s praktickým dávkovačem, který usnadní jeho používání a přesně odměří potřebnou dávku přípravku. Provoňte tedy své vlasy přípravkem, který je zároveň ošetří. Luxusní olejový parfém na vlasy Chronologiste je určen pro všechny typy vlasů. Nalijte si vždy 1–2 dávky do dlaní a jemně olej vetřete do vlasů. Neoplachujte. Luxusní olejový parfém na vlasy Chronologiste má objem 120 ml.

Dle hodnocení zákazníků doporučují tento produkt i kadeřnice. Vlasy po aplikaci olejového parfému Chronologiste jsou lesklé a mají zdravý vzhled. Obsah parfému Chronologiste vydrží velmi dlouho, protože stačí malé dávky. Výhodou tohoto produktu je i to, že vlasy nemastí. Řada uživatelek se však vrací k oleji od Kerastase s názvem Elixir ultime pro barvené vlasy v růžové lahvičce. Vlasy jsou po tomto oleji údajně mnohem lesklejší než po použití oleje Chronologiste a mnohem lépe voní.

Zde můžete vidět, jak vypadá olejový parfém Chronologiste.

Zdroj: článek Kerastase Chronologiste

Poradna

V naší poradně s názvem JÍDELNÍČEK PŘI DNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Dobrý den, zajímalo by mně, jak je to s konzumací kuřecího masa při dně. Všude se píše, že se nemá konzumovat maso mladých zvířat, ale tady v tom vašem jídelníčku je to samé kuře? Děkuji!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kuřecí maso je libové maso s vysokou nutriční hodnotou, ale lidé se dnou si musí dávat pozor na to, jak maso používají, v jakém množství a jak kuře připravují.
Pokud máte dnu, musíte kuřecí maso konzumovat opatrně. Kuře má určité množství purinů. Zdravý nízký příjem purinů může chránit krevní cévy, ale příliš mnoho může vyvolat zhoršení dny.
Nutriční hodnota kuřete se v zásadě liší mezi prsy, stehny a křídly. Obsah purinů v kuřeti bude v různých částech jeho těla rozložen různě. U lidí se dnou a hyperurikémií je třeba pečlivě zvážit celkové množství purinů a druhy konzumovaných purinů, zejména hypoxanthin.
Obvykle se doporučuje pro léčbu hyperurikémie a dny snížit příjem purinů na méně než 400 mg/den. To by měla být také doporučená denní dávka purinů.
Kuře je primárně potravinou s mírným množstvím purinů, ale množství purinů v mase se pohybuje od nízkého po velmi vysoké. Proto by se lidé se dnou měli vyhýbat orgánovému masu, jako jsou kuřecí játra.

Puriny v kuřecím mase/100g:
- V kříži a na zadku je 68,8 mg.
- V prsou, bez kůže je 141,2 mg.
- Křídla obsahují 137,5 mg.
- Stehna obsahují 122,9 mg.
- Játra obsahují 300 mg.

Celkový obsah purinů v kuřeti můžete snížit dodržením těchto pokynů. První věc, kterou můžete udělat, je odstranit kůži, protože obsahuje extra puriny a nezdravé tuky. Také vařené kuře má méně purinů. Tepelné zpracování obecně, ať už vlhkým teplem (vařením) nebo suchým teplem (pečením), snižuje obsah purinů. Tento proces mírně zvýší adenin, guanin a sníží hypoxantin ve srovnání se syrovým stavem. Vaření částečně snižuje obsah purinů v kuřecím mase, protože se při něm puriny uvolňují do vývaru. To ukazuje, proč jsou také některé omáčky a polévky považovány za jídla s vysokým obsahem purinů. Vařením kuřete, smažením a grilováním, dušením se velké množství purinů uvolní a vstřebá do vývaru nebo výpeku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: příběh Jídelníček při dně

Petrželové kuře při žlučníkové dietě

Tento recept je jedním z nejoblíbenějších receptů mé rodiny a jíme ho často. Můj manžel rád dělá kuřecí sendviče k snídani z masa podle mého receptu na žlučníkové kuře, takže alespoň jednou týdně si uvaříme toto petrželové kuře. Líbí se mi tento recept, protože je vynikající a nedráždí mé žlučníkové kameny a nezpůsobuje pálení žáhy. Doufám, že vám tento recept bude chutnat!

Ingredience

  • Kuřecí prsa bez kosti a kůže
    Základem tohoto jídla jsou kuřecí prsa. Je to dokonalý zdroj bílkovin, když máte GERD nebo žlučníkové kameny. Vždy použijte kuřecí prsa bez kosti a kůže.
  • Petrželové lístky
    Petržel dodá jemně pepřovou chuť, díky které bude kuře mňam. Můžete použít nasekanou čerstvou nebo sušenou nať.
  • Suchý estragon
    Estragon dodá kuře hořkosladkou chuť, dobře se spáruje s petrželovými vločkami a dohromady je kuře lahodné.
  • Sůl
    Obohatí chuť a zvýrazní chutě.
  • Voda
    Pomůže kuřecímu masu vstřebat chutě a udělá ho šťavnatým.
  • Řepkový olej
    Je bohatý na dobré tuky (omega 6 a omega 3) a může pomoci snížit riziko srdečních onemocnění, pokud se používá místo nasycených tuků (máslo, sádlo) snížením LDL cholesterolu v krvi. Řepkový olej také lépe snáší vysoké teploty

Postup

Kuřecí prsa bez kosti a kůže nakrájíme na kostičky. Nakrájejte je na 3cm kostky nebo o něco větší než je vaše obvyklé sousto, protože kuře se během vaření scvrkne.

Kuřecí kostky vložíme do většího mikroténového sáčku a uvnitř ochutíme nasekanými petrželovými lístky, suchým estragonem a solí. Poté s masem zatřepejte, dokud se maso důkladně neobalí bylinkami. Důležité je kuřecí maso celé pěkně obalit. Maso nechte 30 minut odpočinout, aby nasáklo chuť. Pokud nemáte čas, můžete začít rovnou s přípravou, vše je na vás a kuře je chutné na oba způsoby.

Do pánve přidejte olej a zahřívejte na středně mírném ohni. Do rozehřátého oleje přidejte kuřecí kostky. Za občasného míchání je orestujte. Opékejte tak dlouho, dokud maso nezbělá. Pohlídejte si, aby se kuře v tomto kroku úplně neuvařilo.

Přidejte vodu, aby všechny kuřecí kostky byly potopeny. Dusíme na mírném ohni, dokud se voda neodpaří a kostky kuřete se neprovaří.

Zdroj: článek Pečené kuře při žlučníkové dietě

Příběh

Ve svém příspěvku VAKCINA SILGARD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Misa83.

Ahoj holky, tak si tady ctu vasi diskusi. právě včera jsem si nechala poslat všechny tři dávky Silgardu. Mylím si, že je lepší, protože působí proti 4 serotypům toho papilomaviru, kdežto Cevarix jen proti 2. Je mi uz 25 let a tak jsem dost váhala, jestli do toho mám jít nebo ne, ale pak jsem si řekla, že náhoda je blbec, pak někdy v 50 oněmocním a budu si vyčítat, že jsem se nenechala naočkovat a jěště k tomu přispěl fakt, že rodiče mého kamaráda mají lékarnu a dali mi všechny tři dávky za 8000 a tomu se už nedalo odolat...


Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dolores Ibaruri.

Po ověření vaší IP adresy dávame podnět k zahájení trestního stíhání pro neoprávněný prodej vakcíny na předpis bez předpisu. A vzhledem k tomu, že zdravotní pojištovny přispívají na tuto vakcínu, není ta vaše částka nijak luxusní. :-(

Zdroj: příběh Re: vakcina Silgard

Mýdlo – sortiment

Jádrová mýdla

Tvrdá, na praní a vyváření prádla a pracovních oděvů:

  • jádrové mýdlo s jelenem – světle hnědé, pěnivé v rozsahu teplot 35–70 °C, obsahuje 68 % zmýdelněných mastných kyselin, je hranaté, hmotnost 200 a 250 g
  • bílé jádrové mýdlo – z čistého kokosového a palmojádrového tuku (praní jemného a barevného prádla)
  • terpentýnové jádrové mýdlo – jádrové mýdlo + terpentýn (praní velmi znečištěných pracovních oděvů)
  • hexalínové mýdlo – přísada hexalínu (podobné terpentýnu)

Toaletní mýdla

Tvrdá sodná mýdla z kvalitních surovin (až 80 % solí vyšších mastných kyselin), plus barviva (syntetická i přírodní). Tato mýdla obsahují také dezodorační látky pro odstranění tělesných pachů a další speciální přísady (léčivé, dezinfekční, promašťující).

Luxusní mýdla

V těchto mýdlech je zvýšený obsah vonných látek a další speciální přísady. Luxusní mýdla mívají vysokou barevnou úroveň a různé povrchové úpravy. Jsou také luxusně zabalena.

Výběrová mýdla

V pastelových barvách, parfemována, speciální přísady, balena obvykle ve dvojitém obalu.

Mýdla I. jakosti

Jsou podobná jako výběrová, ale méně vonné kompozice.

Dětská mýdla

Přísada lanolínu a kyseliny borité (dezinfekční účinek).

Pánská toaletní mýdla

Obsahují výraznou kořeněnou vůni.

Tekutá toaletní mýdla

Zředěná draselná mýdla s dezinfekční složkou. Jsou v zásobnících, takže jejich použití je hygienické.

Dezinfekční mýdla

Obsahují kyselinu boritou, septonex – antiseptická mýdla.

Medicinální mýdla

Jsou léčivá s obsahem léčivých a dezinfekčních látek – boraxová, sírová, dehtová.

Zdroj: článek Vše o mýdle

Příběh

Ve svém příspěvku GOOGLE KERASTASE VZORKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika Trejbalová.

To je tedy luxusní značka,a dělá si i jmeno,tím že neposkytuje ani vzorečky zdarma pouze při nákupu nad tisíce???!!! Že se nestydíte, tuto info,si nenechám pro sebe a budu šířit světem letem,internetem.Trejbalova007@seznam.cz

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Reagovat

Zdroj: příběh Google kerastase vzorky

Šátky na hlavu

Na trhu najdete mnoho různých modelů a barevných kombinací, které si můžete v prodejně vyzkoušet a vybrat si tak typ, ve kterém se budete cítit opravdu dobře. Ceny šátků se pohybují v rozsahu několika stokorun, což je v porovnání s pořízením kvalitní paruky zcela zanedbatelné. Šátek vám také poslouží na překlenovací období při případné výrobě kvalitní zakázkové paruky.

Luxusní látkové šátky jsou náhradním řešením pro určité období (různé typy po všechna roční období) nebo také jako elegantní doplněk na denní nošení. Střih šátku je přizpůsoben tak, aby zakryl co největší část hlavy a uší, například pro ženy, které ztratily své vlasy kvůli nemoci, po chemoterapii nebo při alopecii.

Zde můžete vidět, jak vypadají luxusní látkové šátky.

Šátek à la turban je navržený a ušitý z přírodního materiálu, velmi pohodlného a luxusně měkkého bambusového vlákna. Šátky jsou na omak měkké a mohou absorbovat a zároveň odvádět až čtyřikrát více vlhkosti než bavlna, aniž by vznikal pocit vlhka. Navíc dobře odolávají bakteriím. Bambusové vlákno má termoregulační vlastnosti a prodyšnost, takže vyrovnává teplo nebo v teple ochlazuje a v chladném počasí ohřívá. Výrobce myslel především na pohodlí a pocity klientek, proto jsou šátky vyrobeny ze speciálního kvalitního materiálu, který řeší prodyšnost a celkovou funkčnost tohoto produktu. Díky rychlému prosychání se textilie nelepí na tělo, čímž je zajištěna ještě lepší vzdušnost a zvýšený komfort nošení. Tato pokrývka hlavy drží pevně na svém místě a hodí se i pro použití při sportovních aktivitách.

Zde můžete vidět, jak vypadá šátek à la turban.

Sluneční šátek s kšiltem poskytuje tu nejlepší ochranu proti škodlivému UV záření. Je navržený a ušitý z přírodního materiálu – velmi pohodlné a prodyšné 100% bavlny. Šátek je na omak měkký a tvárný. Střih šátku je přizpůsoben tak, aby zakryl co největší část hlavy a uší, a tím chránil před slunečními paprsky. Jeho odpovídající velikost lze upravovat zavazovacími cípy jako u šátku. Kromě velmi pěkného designu nabízí zvýšenou ochranu SPF 50+, která podléhá trvalé kontrole a je v souladu s australskými normami AS/NZ 4399: 1996. Tato kolekce pokrývek hlavy drží pevně na svém místě a hodí se pro použití při sportovních aktivitách.

Zde můžete vidět, jak vypadá sluneční šátek s kšiltem.

Zdroj: článek Dámské šátky na hlavu po chemoterapii

Příběh

Ve svém příspěvku ALE TA ..... se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mika Myllylae.

... jeho sestřička, co flákla právě v TV kameramanovi, to bylo luxusní zbožíčko, tu bych bral

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Reagovat

Zdroj: příběh Ale ta .....

Lázně Dolní Lipová

Malebná horská obec Lipová-lázně leží na rozhraní pohoří Hrubého Jeseníku a Rychlebských hor. Nejbližší okolí nabízí zachovalou přírodu, jižní část obce je součástí chráněné krajinné oblasti Jeseníky. Celé území je značně členité, čemuž odpovídají i značně se lišící nadmořské výšky – střed obce 498 m n. m., vrchol hory Šerák 1 351 m n. m. Mezi další významné vrcholy patří Mračná hora (1 272 m n. m.) a Smrk (1 125 m n. m.), který je nejvyšší horou Rychlebských hor. V obci Lipová-lázně trvale žije téměř 2 400 obyvatel, správně je přičleněna pod Olomoucký kraj, okres Jeseník, a historicky patří do území Slezska, přičemž západní hranice katastru tvoří rozhraní mezi Moravou a Slezskem. Na západě se v bodě zvaném Smrk hraničník dotýká státní hranice s Polskou republikou. Tato lázeňská obec je známa svým překrásným hornatým okolím, které skýtá bohaté možnosti turistiky, cykloturistiky, běžeckého i sjezdového lyžování.

Lázně Dolní Lipová obdržely dne 6. 12. 2016 pravomocné rozhodnutí o oprávnění k poskytování zdravotních služeb.

Od května 2017 jsou lázně znovu otevřené s novým vlastníkem Schrothovy léčebné lázně s.r.o. Lázně se rovněž nazývají nově Schrothovy léčebné lázně. Došlo i k přejmenování některých lázeňských domů. V areálu je celkem 8 zrekonstruovaných lázeňských domů, které nabízejí ubytování hotelového typu, všechny pokoje jsou vybaveny sociálním zařízením. Zde jsou jejich názvy:

  • Villa Louise;
  • Villa Dr. Karla Schrotha;
  • Zakladatelský dům;
  • Villa Hella;
  • Villa Mader (nejnižší ubytovací standard);
  • Villa Rochus;
  • Villa Theresa;
  • Villa Grohmann (luxusní dům).

Lázně mají dlouholetou tradici s léčbou těchto onemocnění:

  • I/1 - Zhoubné nádory;
  • IV/1 - Diabetes melitus;
  • IV/2 - Stavy po totální thyreoidektomii;
  • IV/3 - Stavy po operacích hyperfunkčního benigního adenomu hypofýzy a nadledvin;
  • V/1 - Stavy po operací horních cest dýchacích a dolních cest dýchacích;
  • V/2 - Poškození hrtanu a hlasivek;
  • V/3 - Stavy po komplikovaném zánětu plic;
  • V/4 - Bronchiektazie;
  • V/5 - Astma bronchiale;
  • V/6 - Intersticiální plicní fibrózy;
  • V/7 - Následky toxických účinků plynů a leptavých par či dráždivých prachů;
  • IX/1 - Psychózy ve stádiu remise;
  • IX/2 - Těžké neurotické poruchy a jiné nepsychotické poruchy;
  • X/1 - Atopický ekzém;
  • X/2 - Psoriasis vulgaris. U lupénky zde pro­vádějí i léčbu její obávané komplikace – psoriatické artritidy – postižení kloubů.

Pro léčbu svých klientů lázně využívají všech­ny dostupné moderní léčebné a rehabilitační postupy, jako jsou například:

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Lázně po operaci štítné žlázy

Příběh

Ve svém příspěvku NEJLEPŠÍ PŘÍRODNÍ KOSMETIKA DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Já jsem objevila luxusní, 100% přírodní rakouskou kosmetiku RINGANA. Mohu jen doporučit. Vše se dozvíte na https://www.rakouskezdravi.com.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Kosmetiku Ringana můžu jen doporučit - věnuji se složení kosmetiky i fungování pleti a tato certifikovaná přírodní kosmetika má skvělé výsledky.
https://www.janafucikova.cz…

Zdroj: příběh Nejlepší přírodní kosmetika diskuze

Dárek pro kamarádku k 30. narozeninám

Třicátiny si zaslouží pořádnou oslavu. Tak do toho!

Kvalitní šumivé víno

Jak jinak zahájit oslavu narozenin a potěšit svou nejlepší kamarádku než sklenicí kvalitního šumivého vína a miskou plnou čerstvých jahod. Pro luxusní přátelství to pak musí být jedině luxusní víno. Italské šumivé víno Ca´di Rajo BE LUX Spumante Brut je elegantní, intenzivní, svěží a vhodné právě pro jedinečné okamžiky. Chuť nabízí intenzivní lipové aroma spolu s tóny žlutého ovoce, citrusů, kůrky pečiva a zeleného pepře.

Zde jsou další tipy dárků podle založení kamarádky.

Zdroj: článek Dárek pro kamarádku

Příběh

Ve svém příspěvku PLÍSEŇ NA KŮŽI NA ZÁDECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Romana.

Potřebuji poradit s plísní na zádech. Objevila se u u mého otce, který je nyní trvale na lůžku. Bojim se, aby se mu to nerozmokvalo a netrpěl.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lili25.

Já bych za sebe ještě mohla doporučit konopnou kosmetiku. Měla jsem mastičku z konopí a moc mi to pomáhalo ale hlavně šampony ty byli luxusní.

Zdroj: příběh Plíseň na kůži na zádech

Žlučníková dieta recepty

Špagety s kuřecím masem

Suroviny:

  • 100 g kuřecích prsou
  • 2 rajčata
  • rajský protlak
  • 50 g strouhaného nízkotučného eidamu
  • mletý kmín
  • petrželová nať
  • špagety

Postup:

Nakrájíme prsa na kostičky, okořeníme a dusíme na vodě. Přidáme na jemno nakrájená rajčata, ze kterých jsme odstranili semínka. Jakmile maso změkne, přidáme dvě polévkové lžíce rajčatového protlaku a petrželovou nať. Omáčka nesmí být příliš vodová. Souběžně připravujeme špagety klasickým způsobem. Když je vše hotové, špagety podlijeme omáčkou a posypeme sýrem.

Vařené hovězí maso s pažitkou

Suroviny:

  • 200 g hovězího libového masa
  • 40 g hladké mouky
  • 10 g másla
  • 2 dcl nízkotučného mléka
  • pažitka a sůl

Postup:

Libové hovězí maso uvaříme v osolené vodě do měkka. Opražíme na sucho hladkou mouku, zředíme ji nízkotučným mlékem a vodou, osolíme, promícháme a chvíli povaříme. Následně do omáčky přidáme máslo a nasekanou pažitku. Hovězí maso nakrájíme a přelijeme hustou omáčkou. Doporučujeme podávat s vařenými bramborami.

Mrkvový salát s jablkem

Suroviny:

  • 2 mrkve
  • 3 jablka
  • citron
  • 1,5 kávové lžičky pšeničných klíčků

Postup:

Mrkev a jablka nastrouháme na jemno, zalijeme vodou. Směs můžeme ochutit kapkou citronové šťávy. Posypeme pšeničnými klíčky a podáváme.

Kuře dušené na rajčatech

Suroviny:

  • 1 kuře
  • 20 g hladké mouky
  • 20 g másla
  • 1 dcl nízkotučného mléka
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • sůl podle chuti

Postup:

Kuře naporcujeme, osolíme, podlijeme vodou a rajským protlakem. Dusíme v hrnci do měkka. Hotové kuře vyjmeme. Šťávu zahustíme na sucho opraženou hladkou moukou a chvíli povaříme, následně zahustíme mlékem a máslem, případně přisolíme. Podáváme s vařeným bramborem nebo rýží.

Tvarohová pomazánka s mrkví

Suroviny:

  • 400 g nízkotučného tvarohu
  • 100 g mrkve
  • 40 g cukru nebo medu
  • 2 lžíce jablečného nebo meruňkového kompotu i se šťávou
  • citron

Postup:

Tvaroh se ušlehá s kompotem, vmíchá se do něj předem uvařená, na drobno nakrájená a již vychladlá mrkev. Podle vlastní chuti přidáme cukr, med nebo citronovou šťávu.

Pečené kuře v troubě

Suroviny:

  • 2 půlky kuřecích prsou bez kůže, vykostěné;
  • rostlinný olej ve spreji na vaření;
  • 1⁄2 lžička soli;
  • 1⁄4 lžička čerstvě mletého pepře;
  • 1 lžička papriky

Postup:

Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.

Kuře z obou stran posypte solí a pepřem.

Celé kuře postříkejte ol

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Podrážděný žlučník

Poradna

V naší poradně s názvem LÁZNĚ PODĚBRADY HRAZENÉ POJIŠŤOVNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Naďa Kliková.

Dobrý den, mohu se prosím zeptat, zda v nějakém hotelu jsou všechny procedury v jednom místě a kde je bazén.Děkuji moc za odpověď Kliková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejlepší v tomto ohledu je Hotel Chariclea. Disponuje luxusní wellness zónou, která obsahuje 20metrový plavecký bazén, vířivky, finskou saunu, parní saunu a Kneippův chodník. Ubytovaní hosté mají vstup do wellness neomezený.
Naleznete zde většinu lázeňských procedur, jako je například perličková koupel, vířivá koupel, podvodní masáž, suchá uhličitá koupel, klasická masáž a nebo parafínový zábal na ruce. Dále můžete také využít hydrojet, plynové injekce, elektroléčbu, inhalaci, magnetoterapii a čtyřkomorovou koupel.
Obdobně je vybaven SPA Hotel Felicitas, který má také bazén a nabízí léčebné procedury. Oba hotely jsou to nejlepší z Poděbrad, ale také nejdražší. Pokud hledáte levné řešení s bazeném, tak volte Hotel Libuše, který je o polovinu levnější, ale všechny léčebné procedury jsou poskytovány ve 300 metrů vzdálené budově Letních lázní.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: příběh Lázně Poděbrady hrazené pojišťovnou

Grilovaná kuřecí prsa

Příprava kuřecích prsou podle tohoto receptu spočívá v tenkém nakrájení – čím tenčí, tím lepší! Tenčí kuřecí řízky se rychleji vaří a díky své tenčí velikosti umožňují marinádě lépe proniknout a získáte tak chutnější kuřecí pečínku. V tomto receptu se kuřecí prsa marinují v řepkovém oleji, česneku, červeném vinném octu a sušených bylinkách. Tato grilovaná kuřecí prsa jsou dokonale propečená a chutná. Jde o jednoduché zdravé jídlo s nízkým obsahem tuku a vysokým obsahem bílkovin. A tak všestranné, že si ho můžete připravit dopředu! Přidejte ho do salátů nebo salátových misek, sendvičů nebo jako hlavní jídlo se zeleninou. Proces grilování dodává kuřeti lehce pečenou chuť, která je nepopiratelně lahodná. Nemáte doma gril? Vyzkoušejte tato šťavnatá kuřecí prsa na vzduchové fritéze! Nebo pro obměny vyzkoušejte toto grilované kuře marinované v jogurtu.

Ingredience

  • Vykostěná kuřecí prsa bez kůže, fungují i ​​vykostěná kuřecí stehna;
  • Kuřecí marináda: řepkový olej, rozmačkaný česnek, sušené provensálské bylinky nebo podle chuti použijte sušené oregano, červený vinný ocet, sůl a černý pepř;

Volitelné varianty: Přidejte česnekový prášek, cibulový prášek, uzenou papriku nebo vyměňte ocet za citronovou šťávu.

Postup

Začněte s tenkými kuřecími řízky. Nařezejte kuře na rovnoměrnou tloušťku asi půl centimetru.

Marinujte. Smíchejte olej, česnek, sušené bylinky a ocet ve velkém mikroténovém sáčku. Kuře z obou stran osolte a ochuťte černým čerstvě mletým pepřem a poté přidejte do marinády. Ujistěte se, že jsou rovnoměrně potažené marinádou. Vytlačte všechen vzduch a marinujte v lednici alespoň 30 minut, ale raději 2 hodiny nebo přes noc pro lepší chuť.

Předehřejte si gril. Zahřejte gril nebo grilovací pánev na středně vysokou teplotu. Pokud používáte gril na dřevěné uhlí, počkejte, až uhlí pokryje bílý popel.

Jakmile je váš gril rozpálený, naolejujte grilovací rošty a přidejte kuře. Kuře grilujte asi 2–3 minuty z každé strany, nebo dokud nezhnědne a vnitřní teplota nedosáhne 74 °C. Protože řízky máte tenké, tak se uvaří rychle. Dávejte ale pozor, abyste je nepřevařili, protože kuřecí může být při příliš dlouhém vaření suché.

Nechte odpočinout a podávejte. Po uvaření nechte kuře před podáváním několik minut odpočinout. To umožňuje, aby se šťáva znovu vsákla do všech kousků, takže je pak křehčí a chutnější.

Zdroj: článek Pečené kuře při žlučníkové dietě

Poradna

V naší poradně s názvem SVRAB A SIROVA KURA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michal z Martina.

dobry den,

nas syn ma pat rokov a dostal svrab. chcem sa spytat ci po stvordnovej sirovej kure su znicene vsetky vajcka svrabovky. syn ma citlivu pokozku a stale ho to svrbi. snazime sa pokozku premastovat tak ako nam odporucila doktora. mame vsak obavy ze svrabovka nebola znicena uplne. je to mozne? dakujeme.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dobrý den, při nejistotě raději znovu zajděte k doktorce, aby synka prohlédla a zkontrolovala účinnost léčby. Jen tak uspíšíte synovo vyléčení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: příběh Svrab a sirova kura

Recepty

Polévka na indický způsob

Ingredience: 2 lžičky řepkového oleje, 1/2 hrnku nasekané šalotky, 3 hrnky na kostičky oloupané sladké brambory, 1 a 1/2 hrnku nakrájené oloupané mrkve, 1 lžíce strouhaného zázvoru, 2 lžičky kari, 3 hrnky kuřecího vývaru bez tuku, 1/2 lžičky soli

Postup: Na rozpáleném tuku orestujte šalotku, přidejte brambory, mrkev, zázvor a kari. Vše restujte 2 minuty. Přidejte vývar a vařte, dokud zelenina nezměkne, poté dochuťte solí. Poté polévku rozmixujte do hladka.

Waldorfský salát

Ingredience: 2 lžíce nízkotučné majonézy, 1 lžíce citronové šťávy, 2 malá jablka na kostičky, 1 hrnek červených hroznů bez pecek, 1/3 hrnku sušených brusinek, 1/4 hrnku nahrubo nasekaných vlašských ořechů, 1/4 hrnku tenkých plátků řapíkatého celeru, 8 listů hlávkového salátu

Postup: Smíchejte majonézu a citronovou šťávu ve středně velké míse. Přidejte jablka, hrozny, brusinky a dobře promíchejte. Přidejte ořechy a celer a opět promíchejte. Salát podávejte na lůžku 2 salátových listů. Salát může být v chladu až 2 hodiny před podáváním.

Vegetariánský sendvič

Ingredience: 1 lžička olivového oleje, 2 plátky malého lilku, 1/4 lžičky soli, 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře, 1/4 hrnku kozího sýra, sendvičové pečivo, 2 plátky rajčete, 1 hrnek rukoly, sůl, pepř

Postup: Předehřejte troubu na 275 °C. Potřete lilek olejem a orestujte ho 5 minut po každé straně, poté posypte solí a pepřem. Do rozehřáté trouby dejte rozpéct rozkrojené pečivo, které jste naplnili kozím sýrem. Po rozpečení vyjměte z trouby a na každou polovinu pečiva se sýrem dejte 1 plátek restovaného lilku, plátek rajčete a rukolu a podávejte.

Rajčatová bruschetta

Ingredience: 1/2 hrnku nasekaných rajčat, 1 lžíce nasekané čerstvé bazalky, 1 lžíce vypeckovaných zelených oliv, 1 čajová lžička kapary, 1/2 lžičky balzamikového octa, 1/2 lžičky olivového oleje, 1/8 lžičky mořské soli, čerstvě mletý černý pepř, 3 stroužky česneku, 4 plátky francouzské bagety

Postup: Předehřejte troubu na 200 °C. Bagety nakrájíme našikmo a jemně mázneme olejem, pokud máte, tak stříkněte sprejem, plátky bagety uspořádejte v jedné vrstvě na plech s pečicím papírem. Pečeme při teplotě 180 °C po dobu 4 minut z každé strany. Na takto připravenou bagetu dáme část utřeného česneku a připravenou směs. Rajčata a olivy nakrájejte na drobné kostičky, bazalku najemno nasekejte a spolu se solí, pepřem, balzamikem a kapary důkladně, ale zlehka promíchejte. Na závěr přidejte prolisované stroužky česneku. Drobnou změnou může být, že chleby zprudka opečete na pánvi na 

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Stravování při dně

Příběh

Ve svém příspěvku ONLY CGA800 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tony.

Ucinek tohoto pripravku mohu take potvrdit. Po 3mesicni kure se citim jako znovuzrozeny.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pája.

taky potvrzuju účinek cga800. nejlepší je na něm to, že jsem díky němu taky změnil stravovací návyky a životní styl, takže přestože ho už neužívám, hubnu dál, ikdyž mnohem pomalejc.

Zdroj: příběh Only CGA800

Jídelníček

Jednou z hlavních složek jídelníčku je salát z červené řepy. Mezi další hojně konzumované pokrmy patří brokolice, fazolové lusky, mrkvový perkelt, boršč, jogurt s medem a ořechy, bezvaječné těstoviny, kuře s celerem, ale i celerové hranolky s dušenými kachními stehny. Detoxikační jídelníček na 28denní je pevně dán. Při detoxikaci by se mělo pít hodně čisté vody, alespoň 3 až 4 litry denně, naopak je nutné vynechat alkohol a omezit kofein. Doporučuje se čaj z ostropestřce mariánského na pročištění jater. Na celém 28denním detoxikačním programu je zajímavé i to, že nehladovíte, nevážíte si ani neodměřujete dávky. Můžete sníst, kolik chcete, ale musíte se držet daného jídelníčku. Jíte tři jídla denně, pokud máte i přesto hlad, můžete si dopoledne dopřát švestky, ořechy a med, odpoledne bílý jogurt, ořechy a skořici. Pokud se ale do programu vrhnete, počítejte s tím, že detoxikace organismu sice za necelý měsíc skončí, ale změna životosprávy a jídelníčku by měla být trvalá. Člověk by se měl naučit jíst jinak a k původní stravě už by se vrátit neměl.

Jídelníček je přesně sepsaný v kalendáři jídel, které se konzumují během 28 dnů. Během této doby se organismus zbaví především tuků. Zaručený výsledek v podobě ztráty 10 kg neexistuje, protože každý má jiný metabolismus. Navíc váha nemusí být vždy rozhodující, lepší je ztratit 15 cm v pase a 6 kg než naopak. Recepty pokrmů z kalendáře jsou celkem časově náročné, ale říká se, že hubnutí začíná v hlavě, takže se musí obětovat i pár chvil pro uvaření rozumnějších pokrmů.

Jídelníček při detoxikaci

1. den

Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, rozinky, med

Oběd: Brokolice s česnekem, strouhaný nízkotučný sýr

Večeře: Salát z červené řepy, strouhaný sýr

2. den

Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, rozinky, med

Oběd: Fazolové lusky s česnekem, strouhaný sýr

Večeře: Salát z červené řepy, vařené vajíčko

3. den

Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, rozinky, med

Oběd: Salát z červené řepy, strouhaný sýr

Večeře: Mrkvový perkelt, strouhaný sýr

4. den

Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, rozinky, med

Oběd: Mrkvový perkelt, strouhaný sýr

Večeře: Prokládaná cuketa

5. den

Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, rozinky, med

Oběd: Prokládaná cuketa

Večeře: Fazolové lusky s česnekem, strouhaný sýr

6. den

Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, rozinky, med

Oběd: Fazolové lusky se zázvorem

Večeře: Brokolice s česnekem, vařené vajíčko

7. den

Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, rozinky, med

Oběd: Salát z červené řepy, vařené vajíčko

Večeře: Mrkvový perkelt, strouhaný sýr

8. den

Snídaně: BIO bílý jogurt, vlašské ořechy, med, skořice

Oběd: Široké bezvaječné těsto

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Jak detoxikovat organismus za 28 dní

Příběh

Ve svém příspěvku WARFARIN A CO NEJÍST PŘI JEHO UŽÍVÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta.

Dobrý večer, chci se zeptat, zda při užívání warfarinu mohu jíst rajskou omáčku.

Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Miloslava obratilova.

mam dotaz mohu pri tomto leku jist zavarene okurky kure v nemocnici me ho dal a v tabulce je jako nevhodne mohu kren jatrovou pastiku tvaruzky a prosim kterou zeleninu mohu

Zdroj: příběh Warfarin a co nejíst při jeho užívání

Recepty

Zde jsou podrobně rozepsány recepty z výše uvedeného jídelníčku.

Kukuřičné lupínky

Ingredience: 2 šálky kukuřičných vloček, 1 šálek 1% nízkotučného mléka, 1 šálek ovoce (čerstvé nebo zmrazené/rozmrazené, například jahody)

Postup: Vložte kukuřičné vločky do malé misky, zalijte je mlékem a přidejte ovoce.

Těstoviny se zeleninou

Ingredience: špagety, 2 lžičky olivového oleje, 2 stroužky česneku, 1 lžíce rajské omáčky, 4 šálky rozkrájené cukety, 3/4 lžičky soli, trocha černého pepře, 2 lžíce parmazánu

Postup: Uvařte špagety bez soli a bez tuku. Zahřejte olej ve velké pánvi na středně vysokém ohni. Přidejte chilli, omáčku (můžete přimíchat trochu chilli papričky) a rozdrcený česnek. Restujte cca 1 minutu, aby se spojily chutě. Přidejte na kostičky nakrájenou cuketu a vařte za stálého míchání přibližně 4 minuty. Vzniklou směs dochuťte solí a pepřem a podávejte na uvařených špagetách. Povrch pokrmu posypejte sýrem.

Kachní salát s pomeranči

Ingredience: 1 lžíce sherry octa, 4 pomeranče, 1 čajová lžička dijonské hořčice, 1 lžíce olivového oleje, 1/4 lžičky soli, 1/4 lžičky pepře, 1 malá kachní stehna, 6 šálků míchaných zelených zimních salátů, 1/4 šálku nakrájených a opečených lískových oříšků

Postup: V míse rozmíchejte ocet, pomerančový džus, který připravíte ze šťávy pomerančů, hořčici a olej a ochuťte solí a pepřem. Zálivku přidejte k rozkrájeným kachním prsům a natrhaným salátům, posypte opraženými oříšky a dozdobte kousky zbylého pomeranče.

Dýňové placičky

Ingredience: 1/2 šálku dýňové konzervy, 1/2 šálku vanilkového jogurtu s nízkým obsahem tuku, ¼ lžičky sody na pečení (prášku do pečiva), 1 žloutek, 4 bílky, ¼ šálku polohrubé nebo celozrnné mouky, trocha soli, javorový sirup nebo med

Postup: Rozmačkanou kompotovanou dýni, jogurt, prášek na pečení a žloutek spojte. Přidejte mouku a ušlehané bílky s trochou soli. Ze vzniklého těsta vytvarujte placičky a opečte na pánvi potřené olejem cca 3 minuty po každé straně. Upečené placičky polijte medem nebo javorovým sirupem a můžete konzumovat.

A ještě něco pro masožravce, mlsouny a „polévkáře“...

Kuře se zeleninovými brambory

Ingredience: 2 citrony nakrájené na tenké plátky, 6 čerstvých šalvějových listů, 1 kuře, 3 lžičky olivového oleje, 1 větší mrkev a půl celeru (obojí rozkrájené na nudličky), brambory, 2 polévkové lžíce čerstvého tymiánu

Postup: Předehřejte troubu. Šest plátků citronu a šalvějových listů dejte pod kůži kuřete. Vložte zbývající citron do dutiny kuřete. Kuře omotejte provázkem, tak aby náplň nevypadla, poté kuře potřete olejem a polo

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Nemoc dna a její přírodní léčba

Poradna

V naší poradně s názvem JAK VYROBIT TINKTURU Z DUBOVÉ KŮRY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Léčivé účinky má jen kúra z dubu bílého, který se v ČR pěstuje jako okrasný strom v pracích. Zde jsou vidět jeho listy: https://www.google.cz/image…
Ze stromu je potřeba ustřihnout mladé letorosty o průměru asi půl centimetru. Větývky zbavte listí a omyjte vodou. Pak z nich pomocí škrabky na brambory odstraňte kúru. Tím získáte mnoho hoblinek. Oloupejte jen zelenou kůru ne dřevo. Potom namočte všechny hoblinky do vodky 60% silné. Například vodka pelíškovka. Všechny hoblinky musí být ponořené. Nechte to v temném chladném místě po dobu minimálně 2 týdny, lépe však jeden měsíc. Poté tekutinu přefiltrujte a máte tinkturu z dubové kůry.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Slepa.

Použít jen kůru tohoto stromu mi přijde nesmysl, dubové kapky je možné vyrobit z kůry dubu letního a určitě i dubu zimního. V kůre jsou léčivé látky ve všech dubech, zejména důležité trisloviny se 20% s katechinovymi látkami a flavonoidy. Kromě tinktury se dub využívá i na masti a koupele

Zdroj: příběh Jak vyrobit tinkturu z dubové kůry

Co má střední obsah purinů

STŘEDNĚ VYSOKÁ HODNOTA PURINŮ = 100 až 400 mg na 100 g

U potravin jsou uvedeny tyto veličiny:

U potravin jsou uvedeny tyto veličiny: celkem purinů v mg na 100 g (průměr) a výživná hustota v mg/M:

  • fazole bílé, suché 128; 127,1
  • sója suchá 190; 139,1
  • hovězí maso 120; 192
  • hovězí maso, filé 110; 216,4
  • hovězí maso, přední žebro 120; 185,4
  • hovězí maso, svaly 133; 292,1
  • hovězí maso, hovězí pečeně, svíčková 110; 201,4
  • hovězí maso, rameno 110; 203,9
  • černé fazole mungo, suché 222; 194,3
  • kaviár (pravý) 144; 141,6
  • kuře (prsa s kůží) 175; 288,4
  • kuře (pečené kuře), průměr 115; 165,8
  • vařená slepice, průměr 159; 149,2
  • kuře, stehno s kůží, bez kostí 110; 152,2
  • kachna, průměr 138; 146,2
  • sardel 239; 560
  • kapr 160; 330,9
  • ryba průměr 109; 335,9
  • treska jednoskvrnná 139; 425,2
  • halibut 178; 439,9
  • sleď obecný 190; 342,4
  • sleď atlantik 210; 216,9
  • sledě obecně 219; 197,6
  • makrela 145; 191,2
  • okoun 110; 311,3
  • okouni obecně 241; 544,1
  • treska tmavá 163; 473,4
  • losos 170; 202
  • sardinky 345; 693,2
  • pstruh 297; 686,7
  • tuňák 257; 273,7
  • tuňák v oleji 290; 246,2
  • husa 165; 116,7
  • hrozny, sušené, rozinky 107; 86,4
  • šunka, vařená 131; 248,1
  • srdce ovce 241; 367,6
  • koňské maso 200; 438,8
  • ledviny 218; 419,6
  • jehněčí maso (pouze svaly) 182; 371
  • čočka suchá 127; 93,8
  • lněné semínko 105; 67,4
  • játra kuře 243; 426,3
  • humr 118; 346,4
  • plíce 147; 389,1
  • slávky 112; 391,5
  • hovězí srdce 256; 504,3
  • hovězí ledvina 269; 569,5
  • hovězí plíce 399; 961,4
  • hovězí jazyk 160; 186
  • hrách suchý 109; 84,2
  • vepřová ledvina 334; 784,5
  • vepřový jazyk 136; 208,2
  • štika 140; 406,7
  • semeno máku suché 170; 86
  • vepřové břicho 100; 92,3
  • vepřové břicho, syrové, uzené, sušené 127; 82,6
  • vepřová kotleta s kostí 145; 260
  • vepřová líčka 140; 170,4
  • vepřová panenka 150; 334,8
  • vepřové s kostí (zadní stehno) 120; 155
  • vepřové stehno (zadní stehno) 160; 357,4
  • vepřové svaly 166; 374,9
  • vepřové rameno s kůží (lopatka) 150; 165,2
  • králičí maso, průměr s kostí 132; 207,7
  • králík/zajíc (průměr) 105; 219,4
  • klobása „jagdwurst“ 112; 127,8
  • salám německý 104; 65,9
  • játrový salám 165; 122,2
  • párky z vepřového masa 101; 80,2
  • hřebenatka 136; 505,8
  • krevety 147; 397,9
  • slezina obecně 343; 815,9
  • slunečnicové semeno, suché 143; 59,5
  • telecí kotleta, kotleta s kostí 140; 309,6
  • telecí filé 140; 347,3
  • telecí koleno s kostí 150; 353,2
  • telecí stehno s kostí 150; 310,2
  • telecí maso, pouze svaly 172; 438,7
  • telecí, krk s kostí 150; 326,9
  • telecí rameno 140; 309,3
  • zvěř

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Tabulka potravin podle obsahu purinů

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Nebojte se kortikoidů v masti. Když se mast používá podle návodu maximálně 10 dní, tak nehrozí žádné nebezpečí. Účinky kortikoidů na zklidnění pokožky jsou skvělé a určitě byste měla poslechnout svého lékaře a mast použít.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Doktor84.

Kortikoidy jsou uměle vyráběné steroidní hormony podobné těm, které se vytváří v kůře nadledvin. Tyto léky mají výrazné protizánětlivé a antialergické účinky a používají se například k léčbě astmatu nebo atopického ekzému. Mají ovšem také celou řadu poměrně častých nežádoucích účinků a pacienti by je měli užívat pouze po konzultaci s odborníkem.

Co jsou kortikoidy?
Kortikoidy jsou synteticky vyráběné chemické látky, jejichž struktura je podobná jako u hormonů z kůry nadledvin. Lidé by tedy měli důrazně rozlišovat mezi kortikoidy, které vznikají uměle, a kortikosteroidy, což jsou steroidní hormony přirozeně se vytvářející v kůře nadledvin. Co se týče přírodních hormonů, v lidském těle převládá především kortizol.

K čemu slouží kortikoidy?
Kortikoidy jsou známé především díky svému protizánětlivému, imunosupresivnímu a protialergickému působení. Jejich účinky jsou velmi široké, a proto mají tyto léky nezastupitelný význam při léčbě mnoha různých onemocnění. Různé formy kortikoidů neléčí vlastní příčinu nemocí, slouží však hlavně k tlumení imunitního systému a blokují silné alergické či autoimunitní reakce.

KTERÉ STAVY SE LÉČÍ POMOCÍ KORTIKOIDŮ?
Astma
Atopický ekzém
Anafylaktický šok
Lupénka
Různá zánětlivá onemocnění
Některé typy rakoviny
Revmatoidní artritida
Roztroušená skleróza
Stavy po transplantacích
Využití kortikoidů
Kortikoidy existují v mnoha různých formách. Pokud jde o lokální léčbu, využívají se látky, jako je například mast s kortikoidy, různé krémy a roztoky na kůži nebo také inhalační kortikoidy (prášky či roztoky). Co se týče systémové léčby, pacienti používají k léčbě kortikoidy injekce nebo tablety.

K lokální léčbě slouží například Budesonid, Flutikason, Betamethason nebo Mometason. Při celkové léčbě se naopak nejvíce uplatňují Dexamethason, Prednison či Hydrokortison.

Jaké mají kortikoidy nežádoucí účinky?
Podobně jako všechny léky mohou mít i kortikoidy nežádoucí účinky, kvůli často omílaným vedlejším účinkům se ovšem těchto léků spousta lidí bojí.

VEDLEJŠÍ ÚČINKY KORTIKOIDŮ JSOU NAPŘÍKLAD:
Vznik Cushingova syndromu
Snížená imunita
Migréna
Poruchy srdečního rytmu
Poruchy zubní skloviny
Zvýšená chuť k jídlu a obezita
Pankreatitida
Závrať
Ochablost svalů
Osteoporóza
Nekróza kostí
Pokles potence
Zvýšení krevního tlaku
Žaludeční krvácení
Vynechání menstruace
Podrážděnost, nespavost, deprese

Zdroj: příběh Svrab

Recepty

Římské feta chlebíčky

Potřebujete: 200 g balkánského sýru (strouhaný), 1 vejce, 30 g mletých slunečnicových semen, 30 g lněného semínka, 10 g pšeničných otrub

Příprava: Všechny ingredience prohněteme a vyformujeme váleček. Nakrájíme na plátky. Každý plátek položte na bobkový list, pečte 25 minut při 200 °C. Nenakynou, zůstanou ploché. Jsou vynikající jako základ s máslem pro různé oblohy jako např. šunka, uzená krůtí prsa apod. Před jídlem bobkový list odstraňte. Je možné zmrazit je do zásoby. Místo bobkového listu vyzkoušejte tymián a rozmarýn.

Plněná dýně Hokkaido

Potřebujete: 1 kg dýně Hokkaido, 1 pórek, 200 g mletého hovězího masa, 1–2 stroužky česneku, 1rajče, 3 lžíce rajčatové pasty, 1/2 šálku kysané smetany, sůl, pepř, kajenský pepř (chilli koření), hrst čerstvé petrželky, 1/2 balíčku feta sýru (balkánský), olej

Příprava: Odstraňte z dýně vršek – víko, lžící vydlabejte semínka a vlákna i s částí dužiny, až zbyde centimetrový okraj. Dužinu uchovejte pro další použití. Nasaďte kryt a pečte po dobu 20 minut v troubě při 180 °C. Mleté hovězí maso osmažte na oleji, přidejte česnek a trochu zeleninového vývaru, dužinu z dýně a očištěný a na proužky nakrájený pórek, rajče a rajčatový protlak a chvíli poduste. Pak vše dochuťte zakysanou smetanou a kořením. Fetu nakrájejte na kostičky a vmíchejte do náplně, tu poté vložte do dýně a pečte dalších 20 minut. Hotovou dýni krájejte jako meloun.

Jednoduchá polévka z mletého masa

Potřebujete: 350 g mletého masa, 1–2 lžíce oleje, 1 kostku vývaru, sůl, pepř, půl litru vody

Příprava: Mleté maso v hrnci zprudka osmažit, pak dle chuti ochutit, zalít vodou a přivést k varu. Přidejte kostku vývaru a povařte.

Lososové filety na zelených špekových fazolkách

Potřebujete: 200 g filetů z lososa, 100 g mražených zelených fazolových lusků, 50 g anglické slaniny nebo uzeného špeku, 1 malá cibule, 100 g čerstvého másla, 20g másla s mořskou solí, slunečnicový olej, bílý pepř, sůl

Příprava: Mražené fazolky krátce povaříme v osolené vodě, tak aby ještě byly „al dente“. Scedíme, přelijeme studenou vodou a necháme okapat. Na pánvi lehce osmažíme na rozpáleném oleji kostičky slaniny a cibulky, tak aby nebyla příliš hnědá, přidáme okapané fazolky. Směs promícháme, osolíme a opepříme. Na druhé pánvi na oleji opečeme filety z lososa, pro lepší vůni ke konci přidáme čerstvé máslo. Nesmažíme ho dlouho, nemá být vysušený jako treska, ale pěkně šťavnatý. Osolíme ho a opepříme. Pokud máme máslo s mořskou solí, solíme jen velmi lehce. Opečené fazolky upravíme na talíř, na ně položíme filety z&nbs

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Co je to atkinsonova dieta

Příběh

Ve svém příspěvku DOKONALÉ PROČIŠTĚNÍ ORGANISMU -COLONIX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pepino.

Ahoj,je mi 39let,189cm,128kg,před 6lety jsem se snažil zhubnout ,nasadil jsem dril-rotoped pul hodiny denně a denně 2,5km plavání....100 bazénů.Vydržel jsem to 7 měsíců,jídlo jen ryby,kuře,zelenina,bílej jogurt a za 7 měsíců 40kg dole a 40cm v pase.To bylo v roce 2001.Asi před rokem mi našli cukrovku 2typu jsem jen na dietě cukr...5,2-7,5.Azačal jsem znovu blbnout a hubnout to samé ale už jen rotoped a jídlo to samé ....za 6měsíců 36kg dole ....od listopadu 2006 necvičím a 30kg se mi vrátilo.Nyní se psychycky připravuju znovu na to,ale už to chci dělat uplně jinak ...max..4kg za měsíc ..ono to jde potom čím dál pomaleji.Proč to píšu ,protože si myslím že ve střevech budu mít min. 12kg bordelu a tak chci požádat o podrobnější popis COLONIXU a jeho složení a zda-li se u nás dá běžně sehnat v lékárně díky PEPA TEL : 776274830

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petr.

Dobry den, je to nesmysl, nechapu, jak jste prisel na cislo 12 kg bordelu ve strevech... rekl bych, ze se jedna o tuk usazeny pod "kuzickou" a ten uvedenym pripravkem nezhodite. Pomuze pouze cviceni, kupte si k nemu treba l-karnitine (v lekarne), pomuze lepe shazovat. P.

Zdroj: příběh Re: Dokonalé pročištění organismu -COLONIX

Autoři uvedeného obsahu

 Mgr. Světluše Vinšová

 Mgr. Marie Svobodová

 Bc. Jakub Vinš


luxusní kosmetika
<< PŘEDCHOZÍ PŘÍSPĚVEK
lůžko
NÁSLEDUJÍCÍ PŘÍSPĚVEK >>