Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

OBNOVA PIGMENTU

OBSAH

Obnova po léčbě žilek

Většina pacientů po léčbě nemá žádné problémy, jen u některých se vyskytují nepříjemné pocity a bolesti, která lze utlumit pomocí paracetamolu. Některým pacientům se doporučuje bandážování elastickými obinadly nebo nošení kompresních punčoch, ale všichni pacienti jsou vyzváni, aby chodili na krátké procházky a pili dostatečné množství vody. Pacientům se doporučuje, aby se vyhýbali teplé koupeli, vířivkám a opalování.

Zdroj: Jak na metličkové žilky na nohách

Diskuze

V diskuzi OBNOVA TVORBY PIGMENTACE KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana Jílková.

Má někdo zkušenost s obnovou pigmentu po poranění kůže na pleti?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Obnova tvorby pigmentace kůže

Charakteristika mědi

Měď je důležitá pro enzymy, strukturu červených krvinek a pigmentaci. Optimální denní příjem mědi činí 1 až 1,5 mg. Průměrná denní dávka mědi je obsažena v:

  • 10 g čokolády
  • 50 g ořechů
  • 40 g humra
  • 1 kg sýra

Nedostatek mědi způsobuje únavu, selhání tvorby pigmentu, potlačení imunitního systému, poruchy v tvorbě červených krvinek. Zdrojem mědi je čokoláda, ořechy, korýši, játra a luštěniny.

Zdroj: Stopový prvek měď

Diskuze

V diskuzi JAK SE ZBAVIT PIGMENTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivona.

mám pigment pod nosem,zkoušela jsem i leasry a ruzné bělící krémy a zmizíky a pigment je tam stále jsem z toho neštastná poradíte mi jak ho odstranit?Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel KAmča.

Na bělení pigmentu pod nosem zkus hydrochinon nebo mýdlo s kyselinou kojic. Tady je seznam několika produktů, které by mohly pomoct: www.heureka.cz/?h%5B…

Zdroj: diskuze Jak se zbavit pigmentu

Reparex – cena

Zde je uveden seznam nejnižších cen přípravku Reparex.

Zdroj: Reparex na obnovu vlasového pigmentu

Diskuze

V diskuzi SLIZNICE JÍCNU OBNOVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bohacek.

Má někdo zkušenosti s léčbou popálené sliznice jícnu po chemoterapii ? Jak obnovit sliznici - čím ? Děkuji. Pište prosím na meil !

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petra.

Me poradila doktorka vždy kousek másla pro lepší polykani

Zdroj: diskuze Sliznice jícnu obnova

Reparex – video

Zde je video, na kterém je možné vidět aplikaci přípravku Reparex.

Zdroj: Reparex na obnovu vlasového pigmentu

Diskuze

V diskuzi DÁ SE LÉČIT ZTRÁTA PIGMENTU A KTERÝM LÉKEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila Sadílková.

Kterým lékem se dá léčit ztráta pigmentu, děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Dá se léčit ztráta pigmentu a kterým lékem

Jak Reparex funguje

Obnova vlasového pigmentu, to nabízí Reparex. Princip fungování přípravku spočívá v tom, že oxidovaný bezbarvý melanin, který je v šedivých vlasech, je pomocí enzymu alfa reduktáze, obsaženém v přípravku Reparex, redukován, tedy zbaven kyslíku. Ztrátou kyslíku se melanin opět zabarví a vlasy získají zevnitř svoji původní barvu.

Z melaninu odebraný kyslík naváže enzym na dusičnan stříbrný, který se po malých množstvích během aplikace přípravku z vlasu vymyje nebo vyčeše. Takže oproti klasickým barvám barví Reparex vlasy zevnitř. Reparex má některá specifika, která je potřeba vzít v úvahu. Proto vám doporučujeme dodržovat následující opatření:

  • Reparex je speciální neškodný kosmetický preparát, který vašim šedivým vlasům vrátí jejich původní barvu. Přípravek nanášejte na pokožku ke kořínkům v malých dávkách a ihned vmasírujte do pokožky konečky prstů. První účinky výrobku se projeví po 1–3 týdnech.
  • Nenanášejte na jedno místo nadměrné množství přípravku. Zabráníte tak vzniku urychlené redukce, při které příslušné místo dostane načervenalý nádech. Ten je naštěstí možné odstranit umytím vlasů.
  • Přípravek nenanášejte na vlasy bezprostředně před uložením se ke spánku. Mohl by způsobit zašpinění ložního prádla. Nejkratší doba pro nanášení je jedna hodina před spánkem. V případě nutnosti je zapotřebí vlasy dokonale vysušit fénem.
  • Účinnost přípravku se projeví po uplynutí dvou až tří týdnů. U lidí s původně velmi tmavými vlasy nebo u lidí, kteří jsou již dlouhý čas úplně šediví, případně albínů, začíná přípravek působit později. Při dalším užívání již vlasy reagují rychle.
  • Doporučujeme uschovávat výrobek na tmavém místě. Fotoreakce v důsledku prudkého světla může snížit jeho účinnost.

Zdroj: Reparex na obnovu vlasového pigmentu

Diskuze

V diskuzi ZTRÁTA PIGMENTU, BÍLÉ FLEKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaela.

Dobry den mam ztratu pigmentu na kuzi na genitaliich lecim se stim uz 5 rok a nikdo nevi co toje problem je v tom ze se my to rozsiruje a svedi mokva mam zastavenou menstruaci ale nic nepomaha prosim o radu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ztráta pigmentu, bílé fleky

Obnova a regenerace zubní skloviny

Obnova a regenerace zubní skloviny je možná pomocí remineralizace. Vápník a fosfát ve slinách a biofilmu umožňují obnovu části ztraceného obsahu minerálů ve sklovině. V některých případech lze počínající bílou sklovinnou lézi plně remineralizovat a rekonstruovat sklovinu do normálního vzhledu, v jiných případech je možné lézi remineralizovat a zastavit, ale na sklovině zůstane bílá skvrna jako „jizva“. Povrch skloviny je intaktní a umožňuje pronikání remineralizačních iontů (to znamená, že je povrch propustný). Extrémně vysoké koncentrace vápníku a fosfátu v zubní kutikule však mohou mít naopak na kvalitu remineralizace nepříznivý vliv. Vysoké koncentrace podporují vznik kalcium-fosfátových minerálních fází na povrchu skloviny, čímž se snižuje její propustnost a omezuje remineralizace podpovrchové skloviny. Samotná remineralizace izolovaných bílých sklovinných lézí ale – bez ohledu na úspěšnost – neřeší vznik zubního kazu coby onemocnění dutiny ústní.

Zdroj: Zubní sklovina

Šedivění a stres

Šedivění vlasů je mnohem vážnější problém, než se mnozí domnívají. Šedivění je buď příznakem stárnutí, anebo choroby, přinejmenším bývá průvodním znakem stresu anebo systematického potýkání se s problémy.

Zdroj: Reparex na obnovu vlasového pigmentu

Poradna

V naší poradně s názvem ZTRÁTA PIGMENTU BÍLÉ FLEKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Jak na bílé flíčky, které nejspíš vznikly z důvodu dřívějšího poranění?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bílé flíčky po předchozích zranění jsou vlastně jizvy. Tyto jizvy vznikly z náhradního vaziva, které bohužel nemá stejné vlastnosti, jako původní kůže. S trochou štěstí se dají mírně vyrovnat jejich povrchové nerovnosti pomocí lejzru nebo dermabráze. Ale barva moc upravit nejde. Pouze dočasně se dají tyto barevné odchylky překrýt pomocí make-up krémy.
Pokud by bylo příčinou bílých flíčků něco jiného, například pityriáza, tak se dají léčit a můžete se jich zbavit natrvalo. Nezbytné by bylo vyšetření pravého původu flíčků u kožního lékaře, který pak určí další postup léčby.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ztráta pigmentu bílé fleky

Co jsou pihy

Pihy jsou ostře ohraničené žlutohnědé skvrny na lidské kůži, obsahující zvýšené množství kožního pigmentu (melaninu). Objevují se především na obličeji, hlavně v oblasti nosu, ale také na jiných místech těla, jako je hruď, ruce, ramena či záda. Množství pih ovlivňuje sluneční záření. Větší míra expozice zvyšuje počet a kontrast pih. V letním období se výskyt pih zvyšuje. Důležitým faktorem jsou také genetické predispozice.

Pihovatost je kožní vada, kdy dochází k nerovnoměrnému rozložení kožního pigmentu. Pihy lze odstranit nebo potlačit užíváním speciálních kožních krémů, případně pomocí skalpelu nebo laseru. Účinnou prevencí zůstává ochrana před slunečními paprsky, a to zvláště u jedinců s citlivou pokožkou.

Zdroj: Babské rady na odstranění pih

Poradna

V naší poradně s názvem SLIZNICE JÍCNU OBNOVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek .

Chemoterapie může poškodit buňky ve sliznici, čímž dochází k zánětu (mukositida). Chemoterapie může způsobit bolestivé vředy, krvácení a infekce v jícnu. Mukositida je obvykle dočasná a zmizí do několika týdnů po ošetření chemoterapií.
Obtížné nebo bolestivé polykání, pálení žáhy nebo bolest v horní části břicha (v nadbřišku) by měly být oznámeny lékaři. Bolest způsobená zánětem jícnu (ezofagitida), může vadit při jídle. Někteří lidé proto musí dočasně změnit své stravovací návyky nebo užívat léky proti bolesti, pokud mají potíže s polykáním nebo polykání je pro ně bolestivé. Zůstaňte proto v péči svého lékaře a snažte se společně toto období překonat, než se sliznice jícnu zahojí.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Bohacek.

Bohužel tohle víme, navíc nás trápí dráždivý kašel. Problém je v tom, že nejde jen o jednu bioléčbu, ale o doživotní sérii. Byly jsme i na endoskopii , jícen je spálen. Doporučen panthenol, rakytníkový a měsíčkový olej. Nakonec manželka musela bioléčbu vysadit .

Zdroj: diskuze Sliznice jícnu obnova

Použití Reparexu pro muže

Reparex pro muže je speciální neškodný kosmetický preparát, který dokáže šedivým vlasům vrátit jejich původní barvu. Přípravek se nanáší na pokožku ke kořínkům v malých dávkách a ihned vmasíruje do pokožky. První účinky výrobku se obvykle projeví po 1–3 týdnech. U velmi tmavých nebo již dlouho šedivých vlasů se začíná zabarvování projevovat později.

Zdroj: Reparex na obnovu vlasového pigmentu

Poradna

V naší poradně s názvem O VOLNÝCH RADIKÁLECH A ANTIOXIDANTECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Dědková.

Dobrý den po návštěvě solária mě ve vystřihu udělaly bílé skvrny na kůži. Může se jednat o plíseň mám stach ,aby to nebyla ztráta pigmentu viliago. Děkuji
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Podle fotografie to může být jak vitiligo, tak i pityriasis versicolor. Pro upřesnění budete muset zajít do ordinace kožního lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Opalování a bílé mapy na zádech

Co je Reparex?

Reparex sám o sobě je bezbarevná tekutina, jejíž složení je patentováno. Je jednoznačně zřejmé, že produkční řada Reparexů tvoří bezbarvá tekutina, která je v průsvitných flakonech z umělé hmoty. Jednotlivé typy Reparexu – pro muže, pro ženy a na kníry a vousy – se navzájem neliší různými barvami, jsou tedy všechny stejně bezbarvé. Liší se jenom složením, a to podle toho, k jakému účelu si Reparex zakoupíte.

Zdroj: Reparex na obnovu vlasového pigmentu

Bílé fleky na obličeji

Bílé fleky na obličeji mohou mít mnoho příčin, viz níže.

Příčiny

Příčinou vzniku bílých fleků v obličeji může být onemocnění štítné žlázy. Pokud se objevují tečky s vyblednutím o velikosti 1–2 mm a pokud se vyskytují na hrudníku a objevily se na opálené kůži, může jít o světlou variantu výsevu mykotické infekce.

Obrázky

Takto mohou vypadat bílé fleky na obličeji.

Zdroj: Ztráta pigmentu, bílé fleky

Reparex – recenze

Podle recenzí je jisté, že většině lidem tento produkt pomohl, proto by ho rádi doporučili i dalším uživatelům s předčasným šedivěním vlasů. Tento produkt je celkově velmi dobře hodnocen, jeho percentuální úspěšnost činí 60 %. Ale jako každý přípravek má i tento své pro a proti. Výhodou je zakrývání šedin. Naopak nevýhodou je zbarvení vlasů do červena. Ale záleží na každém uživateli, jakou dříve měl a nyní chce mít barvu vlasů.

Zdroj: Reparex na obnovu vlasového pigmentu

Bílé skvrny na kůži u dětí

Ojedinělé skvrny barvy bílé kávy, takzvané café-au-lait spots, má spousta dětí i dospělých.

Příčiny

Vyskytují-li se bílé skvrny v počtu více než 6 a pokud jsou větší než 0,5 mm (před pubertou) nebo větší než 1,5 cm (po pubertě), mohou být způsobeny neurofibromatózou 1. typu (Recklinghausenova choroba).

Obrázky

Zde můžete vidět, jak vypadají skvrny café-au-lait spots u dětí.

Zdroj: Ztráta pigmentu, bílé fleky

Proč máme pihy

Nadprodukcí kožního pigmentu, který je známý jako melanocyt, vznikají v obličejové oblasti malé hnědé skvrny, neboli typické pihy. Pigmentová produkce je také stimulována nadměrným vystavováním pokožky na ultrafialové sluneční záření. U lidí, kteří trpí na pihy, tak je velké riziko spálení pokožky sluncem. A pokud se nechtějí spálit, tak by se měli v létě vyhýbat slunci, protože tyto činnosti podporují rozvoj pih.

Zdroj: Domácí péče o pihy

K čemu je lék Otivet

Lék Otivet se používá k čištění zevního zvukovodu psa nebo kočky. Přípravek rozpouští maz a nečistoty, čímž eliminuje počet bakterií a kvasinek ve zvukovodu. Jeho účinky jsou protizánětlivé, zvláčňují sliznici zvukovodu, nevysušují.

Kvalitní přípravek by měl působit v následujících na sebe navazujících etapách:

1. Fáze čištění a odstraňování nežádoucího materiálu:

  • změna pH na mírně kyselé – Otivet obsahuje kyselinu mléčnou
  • rozpouštění ušního mazu – Otivet obsahuje propylenglykol
  • keratololytický, hydratační efekt a podpora hojení – Otivet obsahuje allantoin
  • protisvědivý účinek – Otivet obsahuje pupalkový olej (eikosanoidy)
2. Fáze dezinfekční: Otivet obsahuje chlorhexidin

3. Fáze obnovy přirozené funkce (fáze hojení):

  • zajištění optimální hydratace kůže – Otivet obsahuje minerální olej a kyselinu mléčnou
  • efekt keratoplastický, rychlejší obnova epidermis – Otivet obsahuje allantoin a propylenglykol

Zdroj: Otivet

Bílé skvrny na kůži v těhotenství

Těhotenství s sebou přináší hormonální změny i v podobě změny pigmentace. Některé skvrny po porodu zase samy vymizí, s některými se budete muset smířit.

Příčiny

Depigmentace v těhotenství vzniká v důsledku hormonálních změn během těhotenství. Příčinou depigmentace může být například poranění (jizvy), zánětlivá onemocnění kůže nebo aplikace léků a chemikálií na kůži.

Obrázky

Zde můžete vidět, jak vypadá depigmentace v těhotenství v podobě bílých skvrn.

Zdroj: Ztráta pigmentu, bílé fleky


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP