Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PODPORA TVORBY MELANINU

OBSAH

Funkce melaninu

Melanin chrání proti poškození světlem. Pokožka nesmí být nadměrně vystavena světelnému UV záření. Konkrétněji se udává, že nesmí docházet k oxidaci kyseliny listové v pokožce, ale zase musí mít kůže dostatek světla, aby mohl vznikat vitamín D. Melanin pohlcuje především ultrafialové záření, které mění z 99,9 % na teplo, a tak zabraňuje tvorbě volných radikálů, tím také chrání DNA buněk před poškozením a vznikem zhoubného nádoru, melanomu.

V lidské kůži je tvorba melaninu stimulována hlavně v okamžiku, kdy dojde k poškození DNA. Pokožka tak při opalování hnědne. Různé lidské rasy mají geneticky zakódovanou odlišnou barvu pleti, což bylo zřejmě ovlivněno tím, v jak intenzivním slunečním záření se daná populace vyvíjela. Buňka zodpovědná za vznik melaninu se označuje jako melanocyt. Vzácně dochází i k přílišné produkci melaninu (takzvaný melanismus) nebo je melanin naopak produkován v nižším množství (albinismus).

Zdroj: Melanin v potravinách

Poradna

V naší poradně s názvem ANTURIE PĚSTOVÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Dobrý den,mám dotaz.Před 3 lety jsem dostala anturii,která od té doby stále kvete.Starý květ odejde a hned raší nové.Potřebovala by přesadit,mám ale strach,abych rostlině neublížila.V květinářství mi řekli,přesadit po odkvětu.Má někdo prosím zkušenost s přesazováním?Děkuji za radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Květy anturie můžete stříhat prakticky kdy chcete. Když už se vám nelíbí, tak květ ustřihněte 2 cm od kmene rostliny. Včasným odstraňováním květů zabráníte, aby rostlina investovala sílu do tvorby semen a soustředila ji do tvorby nových květů.

Zdroj: diskuze Anturie pěstování

Podpora trávení

Šťáva z Aloe vera slouží jako účinná léčba zánětlivých střevních onemocnění. Aloe vera může jednak pomoci s detoxikací střev, jednak snížit střevní mikroorganismy (kvasinky). Šťáva z Aloe vera může podpořit vaše celkové zdraví, pomůže vám s mnoha zdravotními problémy, od pálení žáhy až k zácpě.

Zdroj: Jaké jsou výhody pití šťávy z Aloe vera?

Poradna

V naší poradně s názvem MELANIN TABLETY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libuše tesaříková.

budu spát po těchto tabletách i když beru leta na spaní Hypnogen?děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Vyzkoušejte to a dejte mi vědět, jestli se vám usíná líp po melaninu. Vyzkoušení není nebezpečné, vždy se můžete vrátit zpět k Hypnogenu. Obojí je na přírodní bázi.

Zdroj: diskuze Melanin tablety

Několik informací o léčivých účincích rakytníku

Rakytník řešetlákový není jen součástí olejů, ale lze si jej pořídit i v mnoha dalších podobách. K dispozici tak máte rakytníkové masti, různé potravinové směsi, případně některé nápoje (čaje, likéry, šťávy a podobně). Jejich léčivé účinky jsou přitom vskutku univerzální...

Podpora imunitního systému – Imunita je nejdůležitější v tom, abychom se vyvarovali různých nemocí a dalších problémů. Právě rakytník posiluje odolnost organismu proti chorobám, infekcím i stresu.

Pozitivní vliv na zažívání – Klíčová je také podpora činnosti jater a slinivky, případně tvorby žluči a trávicích enzymů. Zároveň je důležitá schopnost léčit žaludeční vředy. Doplňme ještě zlepšenou peristaltiku střev a kladné působení při vzniku hemoroidů.

Pomoc při léčbě rakoviny – Užívání rakytníku se doporučuje při ozařování rakoviny, přičemž dobře působí zvláště při rakovině zažívací soustavy či děložního čípku. Navíc byly objeveny jeho celkové protinádorové účinky.

Mnohé další kladné vlivy – Rakytník je vhodné užívat při průjmech, kožních problémech nebo revmatismu. Pozitivně působí i na činnost plic, reguluje krevní oběh, brání vypadávání vlasů, a navíc umí čistit lidský organismus od toxických zplodin.

Zdroj: Rakytník a Warfarin

Diskuze

V diskuzi HOMEOPATIKA PODPORA SRDCE,VYSOKÝ KREVNÍ TLAK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Štíbrová.

Prosím jaká homeopatika mi pomohou též na cukrovku a neuropatii,děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Homeopatika podpora srdce,vysoký krevní tlak

Melanin a adrenalin

Ve vzácných případech dochází k přílišné produkci melaninu (takzvaný melanismus) nebo je naopak melanin produkován v nižším množství (takzvaný albinismus). V přírodě albinismus vyvolává zvýšení adrenalinu u zvířat, která pod jeho vlivem na albíny utočí.

Zdroj: Melanin

Diskuze

V diskuzi DERIVAČNÍ KOUPEL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lily.

Jsem na tom stejne, pokud budes mit zajem, napis mne na email, mozna nam vzajemna podpora pomuze.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martinka Svobodná.

Ahojky , dovoluji si zeptat se , jak se vám daří ohledně derivačky zda jste vytrvala a jaké máte vysledky
moc děkuju za odpověd
zdraví Martina

Zdroj: diskuze Derivační koupel

Hormon melanin

Hormon melanin pohlcuje ultrafialové záření, které mění z 99,9 % na teplo, a tak zabraňuje tvorbě volných radikálů, čímž chrání DNA buněk před poškozením a vznikem zhoubného nádoru. V lidské kůži je tvorba melaninu stimulována hlavně v okamžiku, kdy dojde k poškození DNA. Různé lidské rasy mají geneticky zakódované odlišné barvy pleti, což zřejmě záviselo na tom, v jak intenzivním slunečním záření se daná populace vyvíjela. Buňka zodpovědná za vznik melaninu se označuje jako melanocyt. Nejběžnější formou je hnědočerný polymer eumelanin. Další běžná forma je červenohnědý polymer feomelanin, který je zodpovědný za zrzavé vlasy a pihy. Oba mají mírně odlišnou chemickou strukturu.

Zdroj: Melanin

Diskuze

V diskuzi OBNOVA TVORBY PIGMENTACE KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana Jílková.

Má někdo zkušenost s obnovou pigmentu po poranění kůže na pleti?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Obnova tvorby pigmentace kůže

Psychická vyrovnanost

Stresové situace se podepíší na lidském organismu i v podobě řídnutí vlasů. Vše souvisí se vším, proto se vyvarujte stresové zátěži a relaxujte v přírodě na čerstvém vzduchu. Dojde k celkovému prokrvení organismu, což bude mít blahodárné účinky na vaši psychiku, potažmo na vaše vlasy.

Zdroj: Podpora růstu vlasů pro ženy

Poradna

V naší poradně s názvem BYLINKY NA SKLIVCOVÉ ZÁKALKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jindrich.

Přátelé, znáte nějaké kůry, byliny či jiné postupy, jak se zbavit, aspoň trochu, sklivcových zákalků? Stačilo by zastavir progresi jejich tvorby. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Se zákalkami je to svízel. Každý je máme a každému vadí. Jelikož se vyskytují uvnitř oka ve sklivci, což je uzavřená struktura bez možnosti ji ovlivnit zvenčí, tak neexistuje žádný přírodní postup, jak se jich zbavit nebo alespoň zastavit jejich progresi.

Zákalky se postupem věku zhmotňují a někdy mohou zastínit zorné pole tak, že je třeba je odstranit. To se dá provést jedině oční operací a to odsátím sklivce i se zákalkami a nahrazením jinou vhodnou tekutinou. Účinná je také terapie laserem, kdy se zákalky rozbijí na menší kousky, které nejsou tak rušivé, ovšem dále zůstávají v oku.

Pokud vás trápí zákalky, určitě si o tom promluvte se svým očním lékařem, který se na ně může podívat a zhodnotit, co s s nimi dá dělat. Na výběr máte: zvyknout si na ně, odsát je a nebo je rozbít laserem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bylinky na sklivcové zákalky

Rychlost tvorby ejakulátu

Rychlost tvorby ejakulátu bylo popsáno výše. Spermatogeneze je vývoj spermie. Spermie vznikají v semenotvorných kanálcích varlete za podpory Sertoliho buněk, které tvoří stěny semenotvorných kanálků. Spermie nevznikají v celém varleti naráz, spíše v určitých vlnách podél semenotvorných kanálků (to znamená, že v různých částech semenného kanálku probíhají jiné části spermatogeneze). Celý proces spermatogeneze u člověka trvá přibližně 72 dní (± 2 dny), dalších cca 12 dní dochází ke zrání (maturaci) v nadvarleti.

Zdroj: Životnost spermií

Poradna

V naší poradně s názvem GINKGO BILOBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Dobrý den, mám částečně zúžený oční nerv. Očním lékařem mi byla doporučena podpora lečby vytažky z ginkgo biloby. Mám na zahradě strom ginkgo biloby. V průběhu dne sním několik čerstvých listů. má toto užívání listu pro organismus nějaký význam. Děkuji za odpověď Petr.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Pojídání listů ginkgo biloba má také blahodárné účinky, ale je nepraktické, protože se do těla dostávají i škodliviny z okolního prostředí, které na listy ulpěly během vegetace. Potom také čerstvé listy nejsou k dispozici po celý rok a úspěch léčby je založen na pravidelném a dlouhodobém užívání. Proto je lepší listy nasušit, uskladnit a pak použít některý z výše uvedených receptů na použití, během celého roku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ginkgo biloba

Co je to melanin

Melanin je látka, která dává kůži a vlasům jejich přirozenou barvu. Také dodává barvu duhovce oka a ochlupení. Lidé s tmavší pletí mají melaninu více. Melanin je v podstatě aminokyselina tvořená metabolismem. Z nedostatku melaninu vyplývá albinismus, což znamená stav, kdy chybí v těle normální množství pigmentu. Albinismus neovlivňuje jen kůži, ale také oči a vlasy. Albinismus nepostihuje jen barvu očí, ale má za následek rovněž špatné vidění. Některé typy nedostatku melaninu jsou spojené se zvýšenou mortalitou.

Melanin představuje pro lidský organismus řadu výhod, jednou z nich je, že dobře zpracovává ultrafialové paprsky ze slunce, poskytuje tedy přirozenou ochranu před škodlivými účinky těchto paprsků. Dalo by se říci, že poskytuje kompletní ochranu před slunečním zářením. V nevýhodě jsou pak jedinci s tmavší pletí, kteří přitahují více škodlivých slunečních paprsků.

Obecně však platí, že lidé s tmavší pletí vydrží na slunci delší dobu, aniž by se spálili. Opačně jsou na tom lidé se světlou pletí, kteří se mohou spálit snadno. Pozor, spáleniny vedou k rakovině kůže. Dlouhodobé vystavování se slunečnímu záření nemusí způsobit jen rakovinu, ale také šedý zákal.

Melanin absorbuje teplo ze slunce, což znamená jednu z dalších výhod zvláště pro lidi, kteří mají problémy s tepelnou regulací. Melanin je důležitý rovněž pro oči, protože minimalizuje počet světelných paprsků, které vstupují do oka, což také umožňuje absorpci rozptýleného světla v oku a ostrý pohled.

Zdroj: Melanin v potravinách

Poradna

V naší poradně s názvem TESTOSTERON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav Horák.

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jak poznat poruchu tvorby testosteronu, hledal sem hodně na internetu, moc jsem toho nenašel, je mi 17 lel a nezazmenávám na sobš od svých 15 let žádné změny, jen jsem vyrostl, prosím poraďte co dál. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pro 100% určení poruchy testosteronu je zapotřebí laboratorní vyšetření krve. Jen tak se dá zahájit substituční léčba testosteronem. O odběr můžeš požádat buď dorostového lékaře a nebo také na oddělení urologie, kde mají bohaté zkušenosti s lidmi s nedostatkem tohoto hormonu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Testosteron

Podpora trávení

Citrony zmírňují příznaky poruch trávení, jako je pálení žáhy, nadýmání, plynatost a křeče. Pravidelné pití citronové vody čistí střeva, což vede k eliminaci zácpy a průjmu. Čajová lžička citronové šťávy do sklenice s vodou pomáhá zmírnit pálení žáhy. Šťáva ze tří až čtyř citronů vede ke zmírnění bolesti a snižuje krvácení při silné menstruaci. Je dobré mixovat citronovou šťávu se studenou nebo teplou vodou. Vyhněte se však extrémně horkým nápojům, mohly by poškodit žaludeční sliznici.

Zdroj: Výhody citronové vody

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A VPLYV NA SPERMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andrea Spišiaková.

Dobrý deň,prosím Vás manžel užíva Warfarin 5 mg 2 tabl.denne, chceli by sme mať ešte dieťa. Aký má Warfarin vplyv na kvalitu sperma? Má radšej pri pokusoch o dieťa Warfarin vysadiť a nahradiť ho napr. injekciami Fraxiparin ?
Ďakujem za odpoveď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Warfarin nemá žádný vliv na kvalitu ani na množství spermatu. Rozhodně ho kvůli početí nevysazujte ani nenahrazujte. Na podporu tvorby spermatu použijte zinek. Zinek je nejvíce obsažen v dýňových semínkách.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a vplyv na sperma

Koenzym Q10

Také je výjimečná kombinace L-Carnitinu, chromu a Koenzimu Q10, která je určena primárně k rychlé redukci tukové tkáně a podpoře sportovního a fyzického výkonu. Koenzym Q10 posiluje srdeční sval a zabraňuje vzniku rychlé únavy a také zrychluje regeneraci po namáhavém fyzickém výkonu. Koenzym Q10 je pro člověka nepostradatelný a jeho doplňování je vhodné zejména u starších osob, psychicky a fyzicky zatížených jedinců nebo sportovců. Hlavní výhody Koenzimu Q10 jsou rychlé odbourávání tuků a podpora srdeční činnosti a imunity.

Zdroj: Karnitin a chróm na zrychlení metabolizmu

Poradna

V naší poradně s názvem SEZNAM LÉKŮ NA ŘEDĚNÍ KRVE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

Dobrý den mám takovou dotaz může se mi dělat sraženiny když beru léky eliguis jednu ráno druhou večer

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Eliquis je lék, který významně snižuje pravděpodobnost tvorby sraženin. Eliquis se obvykle užívá dvakrát denně ráno a večer. Mechanismus účinku spočívá v tom, že Eliquis zastaví působení srážecího faktoru zvaného faktor Xa. To zředí vaši krev, takže její srážení trvá déle.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Seznam léků na ředění krve

Podpora růstu

Chcete-li podpořit růst a zdraví osoby, která roste, měli byste obohatit její jídelníček. Jídelníček by měl obsahovat v dostatečném množství následující plodiny a rostliny.

Čerstvé potraviny vhodné pro růst jsou:

  • mandle;
  • mrkev;
  • třešně;
  • jablka;
  • hrušky;
  • fíky;
  • datle;
  • lískové ořechy;
  • vlašské ořechy;
  • pomeranče;
  • mandarinky.

Hlavní jídlo by mělo často zahrnovat:

  • vařený mangold;
  • vařenou mrkev;
  • vařený špenát;
  • ovesné vločky;
  • celozrnné pšeničné klíčky;
  • ječmen;
  • pohanku.

Velmi vhodná je i petržel, která se přidává do salátů čerstvě nasekaná.

Zdroj: Doplňky pro správný růst

Potraviny podporující tvorbu melaninu

Melanin je pigment, který určuje barvu vlasů a pokožky, proto je velmi důležitý, zároveň ochraňuje pokožku před škodlivými účinky slunečního záření.

Melanin je například obsažen v mědi, která také pomáhá produkovat melanin, stejně jako elastin, což je protein dodávající pokožce pružnost. Měď se nachází v ústřicích, vnitřnostech (zejména v játrech) a měkkýších. Další potravinou, která obsahuje melanin, je sója, která je důležitá i z toho důvodu, že obsahuje a dodává lidskému tělu živinu zvanou tyrosin. Tato živina se nalézá v mnoha přírodních zdrojích, například v dýňových a sezamových semínkách a fazolích. Velmi vhodnými potravinami jsou také ořechy a luštěniny, včetně mandlí, arašídů a sušených fazolí.

Zdroj: Melanin v potravinách

Co jsou pihy

Pihy jsou ostře ohraničené žlutohnědé skvrny na lidské kůži, obsahující zvýšené množství kožního pigmentu (melaninu). Objevují se především na obličeji, hlavně v oblasti nosu, ale také na jiných místech těla, jako je hruď, ruce, ramena či záda. Množství pih ovlivňuje sluneční záření. Větší míra expozice zvyšuje počet a kontrast pih. V letním období se výskyt pih zvyšuje. Důležitým faktorem jsou také genetické predispozice.

Pihovatost je kožní vada, kdy dochází k nerovnoměrnému rozložení kožního pigmentu. Pihy lze odstranit nebo potlačit užíváním speciálních kožních krémů, případně pomocí skalpelu nebo laseru. Účinnou prevencí zůstává ochrana před slunečními paprsky, a to zvláště u jedinců s citlivou pokožkou.

Zdroj: Babské rady na odstranění pih

Přípravky pro růst vlasů

Biohar vlasový aktivátor

BIOHAR aktivátor růstu vlasů s přírodní kyselinou hyaluronovou. Vysoce kvalitní kyselina hyaluronová a prvotřídní kolagen svými účinky otevírají zcela nové možnosti v péči o vaše vlasy. Biohar je vysoce účinný aktivátor vlasů, který byl vyvinut na základě objevu přírodních růstových polypeptidů. Vynikajících výsledků bylo dosaženo při testování u nejtěžší formy úplné ztráty vlasů – takzvané totální alopecii. V případech nadměrného vypadávání vlasů, ale také přímo na již prořídlé vlasy byla prokázána výrazná a celková regenerace a aktivace tvorby nových vlasů. Účinek aktivátoru vlasů Biohar se také výrazně projevil ve zlepšení kvality vlasů – jejich pevnosti, pružnosti a zamezení lámavosti.

Zde je uvedena cena přípravku Biohar.

NANOGEN Sérum na podporu růstu vlasů pro ženy

Účinné sérum pro ženy obsahuje nejvyšší hladinu růstových faktorů dostupných bez receptu či potřeby konzultace. Vědecky testované složení výrazně zlepšuje vlasovou kondici a udržuje zdravý růst vlasů.

  • Obnovuje a podporuje zdravý růst vlasů:
  • Ochraňuje folikuly před poškozením volnými radikály.
  • Udržuje vlasové růstové signály v přirozené rovnováze.
  • Dermatologicky testován pro citlivou pokožku hlavy.

Tady je možné zakoupit přípravek Nanogen.

Bioaquanol U stimulátor vlasového růstu

Při pravidelném používání tohoto přípravku dochází ke snížení vypadávání vlasů, zmírnění lámavosti a omezení třepení vlasů, snížení tvorby lupů a k růstu nových vlasů již po dvou měsících aplikace. Výborných účinků kopřivy na růst vlasů a na pokožku je využito ve vlasovém stimulátoru BIOAQUANOLU U, který kromě toho obsahuje výtažek z měsíčku zahradního, kořene kostivalu, aloe vera a mateří kašičku. Stimulátor vlasového růstu BIOAQUANOL U dráždí mírně pokožku. Toto mírné dráždění je žádoucí, dochází při něm k lepšímu prokrvení vlasové pokožky i k lepší výživě vlasových cibulek.

Stimulátor BIOAQUANOL U je vhodný pro celou řadu alopecií (vypadávání vlasů) mužů i žen. Doporučuje se nanášet přípravek alespoň dvakrát denně na postižené místo smotkem vaty nebo přímo vetřít prsty do pokožky vlasové části hlavy.

Zde je možné výrobek Bioaquanol U zakoupit.

NANOGEN Sérum na podporu růstu vlasů pro muže

Účinné Nanogen sérum pro muže obsahuje nejvyšší hladinu růstových faktorů dostupných bez receptu či potřeby konzultace.

Tady je možné přípravek Nanogen zakoupit.

Bioaquanol H regulátor vlasového růstu

Vysoce účinný regulátor růstu vlasů s obsahem kyseliny hyaluronové, extraktů z chrupavky a řady vitamínů. BIOAQUANOL H právě takové látky obsahuje a při pravidelné aplikaci navodí normální stav v pokožce a obnoví tak růstový cyklus vlasů. Dále BIOAQUANOL H zlepšuje absorpci vody v pokožce, zvyšuje pevnost a vláčnost vlasů a odstraňuje výskyt lupů.

Zde je možné Bioaquanol H zakoupit.

Zdroj: Podpora růstu vlasů

K čemu je lék Otivet

Lék Otivet se používá k čištění zevního zvukovodu psa nebo kočky. Přípravek rozpouští maz a nečistoty, čímž eliminuje počet bakterií a kvasinek ve zvukovodu. Jeho účinky jsou protizánětlivé, zvláčňují sliznici zvukovodu, nevysušují.

Kvalitní přípravek by měl působit v následujících na sebe navazujících etapách:

1. Fáze čištění a odstraňování nežádoucího materiálu:

  • změna pH na mírně kyselé – Otivet obsahuje kyselinu mléčnou
  • rozpouštění ušního mazu – Otivet obsahuje propylenglykol
  • keratololytický, hydratační efekt a podpora hojení – Otivet obsahuje allantoin
  • protisvědivý účinek – Otivet obsahuje pupalkový olej (eikosanoidy)
2. Fáze dezinfekční: Otivet obsahuje chlorhexidin

3. Fáze obnovy přirozené funkce (fáze hojení):

  • zajištění optimální hydratace kůže – Otivet obsahuje minerální olej a kyselinu mléčnou
  • efekt keratoplastický, rychlejší obnova epidermis – Otivet obsahuje allantoin a propylenglykol

Zdroj: Otivet

Padání vlasů v přechodu

Vypadávání vlasů u žen související s hormonální činností je vzácnější, ale může se objevit. Toto vypadávání je slabší a je způsobeno selháním ženské produkce estrogenu. Vypadávání vlasů může též způsobit ovariální tumor nebo menopauza. Většinou dochází ke ztrátě vlasů na vršku hlavy, ale hustota vlasů ve spánkové a týlní oblasti zůstává nezměněna. Vlasy u žen bývají velmi tenké, holá místa a plešatost se vyskytují jen ve vzácných případech. Tento jev postihuje téměř 40 % žen, a to přibližně od 50 let. V této době také dochází ke snížení produkce ženských pohlavních hormonů (estrogenů) v souvislosti s menopauzou a může tak převažovat mužský pohlavní hormon (androgen). U žen pak tyto androgeny zkracují životní cyklus jednotlivých vlasů. K androgenní alopecii může vést i užívání hormonální antikoncepce nebo lokálně podávaných přípravků s estrogenem.

Zdroj: Podpora růstu vlasů pro ženy


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP