Téma

POTRAVINY OBSAHUJICI KOLAGEN


Kolagen a jeho účinky


Dalo by se říci, že hydrolyzovaný kolagen je bílkovina krásy, protože tělu v tomto směru poskytuje velké výhody. Obvzláště při společném působení kolagenu, elastinu, keratinu a vitamínu C, poskytuje základní výživu vlasům, řasám, nehtům a kůži. Kolagen je významným pomocníkem v anti-agingu, tedy v oboru zabývajícím se oddálením stáří.
 

Hlavní účinky kolagenu

Kolagen vrátí mládí. 

Jedním z hlavních pilířů mládí a mladého vzhledu je právě kolagen. Ten ovšem postupem času prohrává boj s věkem a naše atraktivita je tatam. Tělo ztrácí sílu, krásu, jas i tón. Do několika měsíců při pravidelném a dlouhodobém doplňování nového kolagenu tyto příznaky zmizí.

Hydrolyzovaný syrovátkový protein je hlavní živinou pro pěknou kůži!

Pokud bychom omezili zcela nebo z části příjem kolagenu ve stravě, tak by se časem naše pokožka úplně rozpadla. Kolagen je bílkovina, která pokožce zajišťuje hladkost a pevnost. Kolagen na sebe také váže vodu, čímž se pokožka hydratuje a pleť pak vypadá hladká a sametová. Kolagen v pokožce pomáhá obnovovat buňky a regenerovat tkáň. Kolagen tak rozjasňuje pleť a zajišťuje jí novou nezbytnou výživu.

Kolagen zpomaluje stárnutí tím, že omezuje vrásky.

První příznakem nedostatku kolagenu v kůži jsou vrásky. Nejdříve se vrásky objeví kolem očí, pak na krku a také na dekoltu. Vrásky jsou způsobeny fyzikálně-chemickými změnami spojenými se stárnutím kůže. Tím jak plyne čas, pokožka postupně přichází o tři důležité stavební prvky:

  • Kolagen je vlákno z bílkoviny, které dává kůži pevnost.
  • Elastin je zodpovědný za pružnost pokožky.
  • Glykosaminoglykan, který v pokožce zadržuje vodu a udržuje ji vláčnou. 

Tyto ztráty v pokožce významně podpoří přímé slunce, kouř a znečištěné ovzduší, ale také i šňupací tabák může tento proces urychlit. Hydrolyzovaný kolagen dává pokožce možnost vybudovat si s jeho pomocí novou pletivovou strukturu a tím pomáhá kůži, aby byla odolnější, čímž mizí tyto otravné vrásky. 
 

Kolagen dokáže odstranit kožní skvrny!

Pigmentové skvrny, jako jsou pihy, melasma, stařecké skvrny a hnědé skvrny po slunění, jsou častými kožními problémy, které jsou podpořeny intenzivní expozicí UV záření. Melanin pod slunečním zářením výrazně hnědne. Hnědý melanin je nerovnoměrně rozložen v buňkách epidermis, což má za následek vznik nepravidelných tmavých skvrn, kterým říkáme obecně pigmentové skvrny. Kolagen společně s vitamínem C se doporučuje díky jeho schopnosti stimulovat aktivitu melano

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Kolagen, lék proti stárnutí

Příběh

Ve svém příspěvku KOLAGEN V POTRAVINÁCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vanda.

tento doplněk stravy jsem již vyzkoušela. Opravdu pokožka se stává hebčí díky přísunu kolagenu. I zdravá strava kolagen postrádá a proto mi pomohl k hebčí pokožce tento doplněk stravy.Kolagen FORTE se vstřebává snadněji.Osvědčil se mi kolagen FORTE od rosenpharmy, je běžně dostupný v lékárnách

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucie.

no já ten kolagen Forte objednala na rosenpharma.cz, ted tam maji vanocni slevy az 30 procent

Zdroj: příběh Kolagen v potravinách

Potraviny s vysokým obsahem uhlohydrátů

Sacharidy se nacházejí téměř ve všech živých bytostech a hrají rozhodující roli ve správném fungování imunitního systému, hojení, srážení krve a vývoji člověka. Nedostatek sacharidů může vést k poškození fungování všech těchto systémů, avšak v západním světě je takovýto nedostatek spíše vzácný. Nadměrná konzumace sacharidů, zejména těch rafinovaných, jako je cukr nebo kukuřičný škrob, může vést k obezitě, diabetu typu II a rakovině. Mezi nezdravé potraviny s vysokým obsahem sacharidů patří slazené cereálie, sušenky, koláče, mouky, džemy, zavařeniny, chlebové výrobky, rafinované produkty z brambor a sladké nápoje. Ke zdravým zdrojům potravin s vysokým obsahem sacharidů patří zelenina, luštěniny (fazole), celozrnné výrobky, ovoce, ořechy a jogurt.

Cukry, sirupy a sladidla s vysokým obsahem sacharidů:

  • fruktóza obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 4 g,
  • aspartam obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 3,6 g,
  • med obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 3,3 g,
  • cukr moučka obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 3 g,
  • hnědý cukr obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 2,9 g,
  • javorový sirup obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 2,7 g.

Sladkosti s vysokým obsahem sacharidů:

  • mandlový nugát obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 129 g,
  • čokoláda Tootsie Rolls obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 61 g,
  • tvrdé bonbony obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 59 g,
  • nízkokalorické gumové bonbony obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 44 g,
  • žvýkačky obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 29 g,
  • žvýkačky bez cukru obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny) – 19 g.

Obiloviny s vysokým obsahem sacharidů:

  • rýže obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 28,5 g,
  • kakaové křupky obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 27,2g,
  • popcorn obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 26,9 g,
  • Marshmallow Froot Loops & Cocoa Dyno-Bites obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 25,9 g,
  • müsli obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 23,3 g.

Svačiny a mlsání s vysokým obsahem sacharidů:

  • popcorn obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 25,2 g,
  • preclíky obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 22,8 g,
  • rýžové koláčky z bílé rýže obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny – 22,7 g,

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Uhlohydráty v potravinách

Příběh

Ve svém příspěvku KOLAGEN A JEHO NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Strnadová.

Milí přátelé,
Nevím, zda je můj problém vyvoláván kolagenem nebo něčím jiným, ale kolagen se mi v tom jeví dost podezřelý.
Po extrakci zubu (6 dole) mi pan doktor zavedl (prý kvůli zpevnění kosti) do děr po koříncích kolagen.
Od té doby (už měsíc) se nemohu zbavit odporného pocitu upatlanosti, lepivosti v ústech. Je sice pravda, že jsem dostala také antibiotika na týden (pod zubem byl zánět), ale takovou katastrofu mi atb nikdy neudělala a vedlejší účinky byly vždycky do tří dnů pryč.
Když si vyčistím zuby, pět minut si vychutnávám úžasného pocitu čistoty v puse. Ale pak je to zpět.

Vzhledem ke složení kolagenu by mě podobná reakce nepřekvapila. Kolagen krmí kdejaké mikroby, které se pak v ústech vesele množí. Ocením jakýkoli odbornější názor či vlastní zkušenost. Díky předem.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Reagovat

Zdroj: příběh Kolagen a jeho nežádoucí účinky

Potraviny s nízkým obsahem uhlohydrátů

Sacharidy jsou nedílnou součástí naší stravy, a tudíž je nelze vyloučit z jídelníčku. Pokud však máte malý energetický výdej, je lépe vybírat z potravin s nízkým obsahem sacharidů:

Cuketa

  • Obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny činí 7 g.
  • Můžete ji použít jako náhradu mouky v pokrmu.
  • Výživový bonus: vitamín B6, draslík, mangan a vitamín C.

Květák

  • Obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny činí 5 g.
  • Květák je nazýván hubeným škrobem. Uvařený může být použit na kaši jako alternativa bramborové kaše, tím ušetříte asi 23 gramů sacharidů na porci. Jako rozemletý můžete použít místo kuskusu nebo rýže.
  • Výživový bonus: spolu s brokolicí a kapustou je květák antioxidantem.

Mangold

  • Obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny činí pouhý 1 g.
  • Mangold je listová zelenina, která se objevovala v jídelníčku obyvatel Středomoří již před více než dvěma tisíci lety. I dnes je typickým druhem zeleniny středomořské stravy. Obsah nutričně hodnotných látek ho řadí mezi top zeleninu. Husté, tmavé listy této rostliny by měly být součástí každého vašeho nákupu. Listový i řapíkatý mangold lze použít syrový nebo tepelně zpracovaný. Listový nevydrží příliš dlouho, musí se zpracovat rychle, při vaření ztrácí barvu. Oba druhy lze využít podobně jako špenát. Listy i řapík lze připravovat společně nebo odděleně. Samotné řapíky lze upravovat podobně jako chřest nebo brokolici.
  • Výživový bonus: obsahuje obrovské množství vitamínu K.

Houby

  • Obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny činí 2 g.
  • Všechny druhy hub mají nízký obsah sacharidů a mají charakteristickou chuť. Velké, masité klobouky hub čepice lze použít jako alternativu hamburgeru, nebo jako náhradu za podklad pizzy s položením všech oblíbených ingrediencí.
  • Výživový bonus: houby všech typů mají vysoké množství sloučenin posilujících imunitní systém.

Celer

  • Obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny činí pouhý 1 g.
  • Celer obsahuje asi 95 procent vody, takže není žádným překvapením, že je v něm málo sacharidů. Můžete jej přidávat do salátů.
  • Výživový bonus: obsahuje značné množství vitamínu K.

Cherry rajčátka

  • Obsah uhlohydrátů na 100 g potraviny činí 6 g.
  • Cherry rajčátka jsou oblíbená pro svou chuť a velikost, dají se konzumovat syrová nebo tepelně upravená. Také jsou výtečná sušená nebo pražená místo oblíbených brambůrek.
  • Výživový bonus: jsou zdro

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Uhlohydráty v potravinách

Poradna

V naší poradně s názvem NEMOC DNA A ZAKÁZANÉ POTRAVINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Juraj šofronič.

Nemoc dna a zakázané potraviny hlavně maso které, luštěniny ,zelenina VŠE A V JAKEM STAVU //VARENÉ,SYROVÉ//.děkuji.šofronič

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nevhodné potraviny při dně:
- všechny druhy alkoholických nápojů.
- některé ryby, (sardinky, ančovičky, pstruh, sleď a treska jednoskvrnná).
- měkkýši a mořské plody, jako jsou mušle, krabi, humři, ústřice a krevety.
- vysoce purinové maso, jako je slanina, krůta, telecí maso, klobása a zvěřina.
- mírně purinové maso, jako je hovězí, kuřecí, vepřové, kachní a šunka.
- orgány, jako jsou játra, ledviny a brzlík.
- cukrem slazené limonády a džusové nápoje.
- zpracované potraviny obsahující přidané cukry.

Vhodné potraviny při dně:
- ovoce, zejména ty s více vlákniny a méně cukru, jako jsou bobule, třešně a jablka.
- zelenina různých barev, zejména neškrobová zelenina, jako je brokolice, listová zelenina, houby, rajčata, hrášek, cuketa, květák a lilek.
- čočka, fazole a luštěniny, pochopitelně vařené.
- ořechy a semena, jako jsou para ořechy, kešu, vlašské ořechy, slunečnicová semínka, dýňová semínka a chia semínka.
- celá zrna, jako je hnědá rýže, pohanka, quinoa, ječmen a oves.
- nízkotučné mléčné výrobky a vejce.
- sójové produkty například tofu.

Maso při dně je vždy problematické, ale v jídelníčku by mělo být přítomno, alespoň to méně purinové, jako je hovězí, kuřecí, vepřové, kachní a šunka. Dostatečná jedna malá porce masa jednou za dva dny.

Příklad jídelníčku:
1. den
SNÍDANĚ: Ovesná kaše z odtučněného nebo rostlinného mléka, přelitá třešňovým kompotem.
OBĚD: Hummus a ledový salát v celozrnné bagetě.
VEČEŘE: Tofu kari s hnědou rýží a dušenou zeleninou.

2. den
SNÍDANĚ: Řecký jogurt nebo tvaroh s ořechy a borůvkami.
OBĚD: Hrášek, červená cibule a houbová omeleta se zeleným salátem.
VEČEŘE: Pečené sladké brambory přelité fazolovým chilli a zeleninovým salátem.

3. den
SNÍDANĚ: Avokádo, vejce nebo míchané tofu s celozrnným pečivem.
OBĚD: Quinoa salát s brokolicí, lososem, paprikou, rajčaty, fazolemi tofu a jarní cibulkou.
VEČEŘE: Kuřecí nebo libové hovězí karbanátky s celozrnnými špagetami a rajčatovou omáčkou se zeleným salátem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: příběh Seznam nevhodných potravin

Jak správně doplnit kolagen?

Kupříkladu máme možnost koupit kolagen v pleťových krémech, ale je to účinné? Krémy s kolagenem slibují, že do pokožky ztracený kolagen doplní. Časem se ale ukázalo, že ve skutečnosti krémy s kolagenem nejsou schopny kolagen do pokožky dodat. Molekula kolagenu je tak velká a složitá, že bohužel neprojde přes epidermis (svrchní část kůže) a zůstává jen na povrchu kůže. Na povrchu kůže kolagen maximálně tak zaschne, ztuhne a zalepí rozšířené póry. Takto zalepené rozšířené póry nemohou pak dýchat, shromažďuje se v nich kožní maz – sébum a tím v nich můžou vznikat drobné záněty podobné akné. Z toho je zřejmé, že kolagen nelze do pokožky dodat prostřednictvím žádného pleťového krému.
 

Správná cesta pro doplnění kolagenu do kůže je vnitřní výživou. Nejlépe se kolagen vstřebává jako hydrolyzovaný syrovátkový protein. Hydrolyzovaný syrovátkový protein se při požití, vstřebává snadněji a je tak rychleji distribuován do tkání prostřednictvím krevního řečiště. Účinky vnitřně užívaného kolagenu se dají podpořit elastinem, keratinem a vitamínem C. Bílkoviny kolagen, elastin a keratin společně s vitamínem C tvoří základní směs, která nás udrží svěží a s mladistvým vzhledem na dlouhou dobu. 
Doktor Steffen Oesser a jeho kolegové z Katedry obecné a hrudní chirurgie na univerzitě v Kielu (Německo) provedli studii, ve které prokázali, že ústní požití hydrolyzovaných proteinových doplňků představuje vysokou míru vstřebatelnosti, až ve výši 95%. Kolagen se při takové formě podávání nejvíce hromadí v chrupavce a v pokožce.
 

Zdroj: článek Kolagen, lék proti stárnutí

Poradna

V naší poradně s názvem KOLAGEN DÁVKOVÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Romana Žežulková.

Prosím o radu ,jestli mohu užívat kolagen forte a kyselina hyaluronová společně s kolagen 2000 Aktiv,jestli nemůže nastat nějaké předávkování nebo jiné nějaké vedlejší účinky.Děkuji za radu ,spozdravem Žežulková.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Předávkování kolagenem se bát nemusíte. Kolagen je běžně přijímaná aminokyselina ve stravě a tělo je zvyklé si ji brát jen tolik co spotřebuje na svou údržbu a zbytek normálně vyloučí prostřednictvím stolice. Vysoké dávky kolagenu můžou zapříčinit nadýmání a zvýšení kyseliny močové.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: příběh Kolagen dávkování

Kolagen tablety

V době, kdy naše tělo pozbývá schopnost vyrábět kolagen v potřebném množství a naše pokožka začne ztrácet svou přirozenou elasticitu, kvalita vlasů a nehtů už také není, co bývala, a sem tam nás loupne v zádech, nastává čas zaměřit se na bůček, kůže, tlačenku, aspiky, chrupavky a podobné dobroty.

Jenže ty se ne vždy shodují s naší snahou žít zdravě a nejíst zbytečně tlusté maso. Naštěstí existuje kolagen v tabletách, který našemu tělu dostatečný přísun této bílkoviny poskytne. Nicméně aby naše tělo bylo schopné takto přijímaný kolagen zpracovat bezezbytku, je třeba mu ho dodávat v rozpustné, tedy hydrolyzované formě. S takovou podobou si pak už snadno poradí.

Hydrolyzované tablety nijak nezatěžují trávicí trakt a dají se užívat dlouhodobě. Aby však naše tělo dokázalo správně kolagen využít, potřebuje k tomu dostatečný přísun vitamínu C. Tím nás vlastně tablety sekundárně vedou ke stravě zahrnující potřebné množství ovoce a zeleniny.

Pokud je třeba účinky kolagenu nastartovat rychleji, hydrolyzovaný kolagen dovoluje i opakované intenzivní kúry, kdy se během jednoho týdne (možno už ve dvouměsíčních intervalech) až třikrát zvýší doporučovaný denní příjem kolagenových tablet.

Účinky kolagenu se projevují relativně brzy a jsou patrné i navenek. Ti, kteří kúru absolvovali, potvrzují výrazné zlepšení stavu pokožky (úplné vyhlazení jemných vlásek a částečné vyhlazení těch hlubokých, kůže je pevná, pružná a hebká), vlasů (vlasy jsou lesklé, pevné a na první pohled zdravé), nehtů (přestávají se třepit a lámat), a dokonce i řas (často se stane, že zhoustnou právě i řasy). Zlepší se kvalita pohybu a celkově člověk vizuálně omládne. I to je důvod, proč hydrolyzovaný kolagen často doporučují v kosmetických salonech, wellness nebo fitness centrech. Ta totiž navštěvují lidé, kterým na jejich vzhledu opravdu záleží.

Perorálně dodávaný kolagen představuje účinný způsob, jak urychlit hojení tkáně po operaci nebo jak jednoduše oddálit drahý facelifting. Je vhodný také pro aktivní sportovce, těhotné ženy, vegetariány nebo při hubnutí.

Kolagen dodávaný tělu pomocí hydrolyzovaných tablet je nejen způsobem nejúčinnějším, ale také finančně nejvýhodnějším.

Zdroj: článek Kolagen na vlasy

Příběh

Ve svém příspěvku KOLAGEN NA AKNÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Janiška.

Zdravím,
ráda bych všem co se trápí s akné i s léčbou jizviček po něm doporučila kolagenový nástřik, je to ošetření kolagenem, spojené ještě s aplikací kys. hyaluronové, maska a masáž. Dělají ho v pražském Bodyfactory, paní Hedvika Baťhová. Moje projevy akné přetrvávající i ke třicítce, kolagen pomohl celkem obstojně zvládat a já jsem konečně šťastná! Kombinuju ještě se zdravou stravou a bylinkami a přírodními věcmi, ale ten kolagen to dotáhl! :-)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Reagovat

Zdroj: příběh Kolagen na akné

Co je kolagen

Kolagen je vláknitá, ve vodě nerozpustná bílkovina tvořící základ pojivových tkání, tedy vaziv, chrupavek a kostí. Tvoří 25–30 % všech proteinů v těle savců, 70 % kůže, a dokonce 10 % naší celkové hmotnosti, což jistě nejsou zanedbatelná čísla, nicméně pochopitelná, vždyť vazivo je součástí naprosté většiny orgánů. Slovo kolagen má původ v řeckém „kolla“, což znamená „klih“. A právě klih se vařil ze zvířecích šlach. Kolagen ovlivňuje vzhled naší pokožky, kvalitu vlasů, nehtů i zubů a vděčíme mu za pohyb bez bolesti, tedy za zdravé klouby a vazy. S postupem věku ovšem naše tělo ztrácí schopnost kolagen samo vyrábět. Jeho nedostatek se pak projevuje stárnutím kůže, zhoršenou kvalitou vlasů, lámáním a třepením nehtů, bolestmi kloubů, loupáním v zádech. Vazivo přichází o svou elasticitu a zdá se, jako bychom vysychali.

Druhy kolagenu

Existuje nejméně 27 typů kolagenu, přičemž z 90 % se jedná o typ I přítomný ve šlachách, pokožce, kostech a zubech. Další významné jsou: typ II obsažený v chrupavkách a typ V, který tvoří stěny krevních cév. Pro embryonální vývoj je pak charakteristický kolagen typu III. Kolagen typu I je využíván ve zdravotnictví, v chemickém, kosmetickém i potravinářském průmyslu.

Zdroje kolagenu

Právě potřebná hladina kolagenu v těle však často pokulhává. Téměř všechen kolagen, který by naše tělo mohlo získat z živočišné stravy, se zničí při tepelné úpravě a v rostlinné říši se tato bílkovina nevyskytuje vůbec. Nedostatek kolagenu v organismu se může negativně projevit jak u dětí (zejména při jejich rychlém růstu), tak u dospělých (především aktivních sportovců), seniorů, ale i domácích mazlíčků. Přitom denní přísun kolagenu zajistí našemu organismu dostatečnou výživu a ochranu. Tato pro tělo snadno využitelná forma kolagenu je naštěstí základní složkou několika osvědčených doplňků stravy.

Zdroj: článek Kolagen na vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem KOLAGEN NA OBLIČEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaela.

Dobrý den, chtěla jsem si koupit přírodní kolagen Inventia face - na obličej, takže to je zbytečný a je lepší užívat jen vnitřně?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Kolagen v krému zalepí póry a tím jakoby vyhladí pokožku, která pak vypadá jako z vosku. Pro kvalitu pokožky je určitě lepší užívat kolagen vnitřně. Zlepší se nejen kůže, ale i na nehty, vlasy a pomůžete i cevám.

Zdroj: příběh Kolagen na obličej

Tablety obsahující kolagen

Colafit

Zde je seznam nejlevnějších cen tablet Colafit.

Kolagen Forte

Tady je uveden seznam s nejlevnějšími tabletami Kolagen Forte.

Kolagen Activ Plus

Zde nabízíme seznam nejlevnějších tablet Kolagen Activ Plus.

Kolagen Farmax

Zde je nabídka nejlevnějších tablet Kolagen Farmax.

Zdroj: článek Kolagen na vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem KOMBINACE LÉKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana Vańková.

Dobrý den chtěla bych se zeptat zda mohu brát kolagen v tabletách když užívám lék euthyrox 50 děkuji za radu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

K léku Euthyrox 50 mg můžete užívat kolagen. Kolagen je separovaná aminokyselina, která se vyskytuje v běžné masité stravě. Kolagen nijak neovlivňuje účinky léku Euthyrox.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: příběh Kolagen dávkování

Hydrolyzovaný kolagen

Aby bylo možné kolagen použít a aby bylo dosaženo co možná nejvyšší využitelnosti, prochází procesem hydrolýzy, která má za úkol co možná nejvíce zkrátit molekulové řetězce, čímž se odbourá želírující schopnost a zvýší se stravitelnost, tedy i využitelnost kolagenu v lidské výživě. Hydrolýza se zpravidla provádí tak, že jsou do kolagenového roztoku přidány enzymy (proteázy), které štěpí bílkoviny. Po skončení enzymatického štěpícího procesu se tento termicky zastaví, kolagen se extrahuje horkou vodou a usuší sprejem, čímž získá svoji poměrně dobrou rozpustnost ve studené vodě.

Jediným určitým negativním projevem hydrolýzy, tedy zkrácení molekulových řetězců, je to, že čím kratší řetězce jsou, tím je chuť kolagenu slanější a hořčí. Naopak pro efektivitu znamenají co nejkratší molekulové řetězce vyšší stravitelnost, tedy využitelnost pro člověka.

Hydrolyzovaný kolagen se ve sportovní a zdravé výživě používá především při prevenci a léčbě pohybových problémů, hlavně se jedná o artrózy a osteoporózy.

K léčbě a prevenci artrózních stavů se často používá samotný hydrolyzovaný kolagen. Lze jej přidávat do běžných pokrmů, například omáček, polévek, jogurtů nebo všech druhů nealkoholických nápojů. Vždy je třeba mít na paměti, že je účelné dodávat tělu kolagen v průběhu dne, respektive rozložit denní dávku alespoň na tři díly. Doporučená denní dávka je 10 g. Kolagen lze přijímat prakticky neomezeně po jakoukoli dobu, jedná se o zcela přírodní a pro lidskou výživu přirozenou látku. Pouze u osob s poškozením ledvin je lépe užívání konzultovat s lékařem, neboť v tomto případě většina pacientů musí redukovat denní příjem bílkovin.

Zdroj: článek Kolagen

Příběh

Ve svém příspěvku KOLAGEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobry den, mam dotaz existuje i kolagen zivy formou tabletek? To by me zajimalo jestli se to da koupit i takhle. Diky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kaja.

Ahoj, čistý nativní kolagen mohu doporučit z rosenpharmy. :-) jmenuje se kolagen komplex, hodně ho doporučují a já mám také dobré zkušenosti.

Zdroj: příběh Kolagen

Kolagen na klouby

V dnešní době trápí problémy s klouby i věkovou kategorii, u níž bychom to dříve nečekali. Pravidlo, že klouby mohou bolet až lidi nad padesát let, už dnes neplatí. V poslední době se stále častěji setkáváme s problémy u mladých lidí, a dokonce i mladistvých. Mezi nejčastější příčinu bolesti kloubů patří osteoartróza. Jedná se o degenerativní nezánětlivé onemocnění kloubů, způsobené úbytkem kloubní chrupavky, což vede ke změnám postihujícím kloub, okolní kosti, vazivo a měkké části v blízkém okolí kloubu. Toto onemocnění nejčastěji postihuje kyčelní (koxartróza) a kolenní (gonartróza) klouby, ale můžeme se s ním setkat i na kloubech rukou nebo na páteři. Artróza přímo souvisí s věkem, postihuje 70 % padesátiletých lidí a až 90 % sedmdesátiletých. Jedná se o chronické onemocnění, které neohrožuje člověka přímo na životě. Artróza způsobuje bolesti, snižuje pohyblivost, a proto snižuje kvalitu života. Kolagen se ve velké míře vyskytuje ve vazivové tkáni. Nejvíce ve šlachách, vazech a kloubních chrupavkách a je právem považován za základní stavební kámen vazivové tkáně. Ovlivňuje vysokou stabilitu a pevnost kloubní chrupavky, kostí, vaziva, kůže i zubů. Kolagen je tak nejdůležitější složkou vazivové tkáně a tím i kloubní chrupavky.

Vlastnosti hovězího kolagenu jsou obzvlášť cenné pro svou shodu s lidskými. Dalším důležitým faktorem pro maximální využití potravinového doplňku s obsahem nebo na bázi kolagenu je, aby byl štěpený. Štěpený kolagen je totiž mnohem lépe vstřebatelný, což je důležité proto, aby se jakožto stavební materiál dostal do krevního oběhu přes střevní stěnu. Štěpený kolagen je pro lidské tělo daleko více biologicky dostupný. Pokud chceme maximalizovat účinek kloubní výživy, pak je vhodné kombinovat štěpený kolagen s dalšími chondroprotektivy, které působí protizánětlivě, dále s vitamínem C a nosičem, který zajistí ještě lepší biologickou dostupnost a vstřebatelnost pro náš organismus.

Zdroj: článek Colafit – kolagen v kostičkách

Poradna

V naší poradně s názvem DIETA NA SLINIVKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie zemanová.

Pprosím o dietu,manžel je 14 dnů po odstranění nádoru na slinivce a má stále průjem.děkuji za odpověd M.Z.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Je běžné, že lidé s rakovinou slinivky mají problémy s výživou. Pokud je slinivka odstraněna nebo nefunguje správně, nebo pokud jsou zablokovány žlučové nebo pankreatické vývody, je možné, že nebudou schopni strávit tuk. Blokádu lze řešit umístěním stentu do kanálku, který jej udrží otevřený. Lékař také může předepsat pankreatické enzymy na podporu trávení. Léky, jako jsou steroidy, mohou pomoci zlepšit ztrátu chuti k jídlu.
Při rakovině slinivky, můžou být různé typy průjmu. Někteří lidé mohou mít světlou stolici, pokud mají ucpaný žlučovod. Někteří lidé mohou mít průjem, když slinivka nevytváří dostatek enzymů, které pomáhají střevům trávit potravu a absorbovat živiny.
Provedení některých změn ve stravě může pomoci zmírnit průjem. Jednou z nejdůležitějších věcí při zvládání průjmu je pití dostatečného množství tekutin, abyste pacient zůstal hydratován.
Lékař může předepsat vitamínové doplňky, protože střeva správně nepřijímají živiny a dochází k tzv. malabsorpce - podvýživě. Pacient by se také měl vyhnout tučným, mastným nebo smaženým jídlům, protože bude mít potíže s jejich trávením.
Při průjmu je třeba konzumovat potraviny s vysokým obsahem draslíku, aby se nahradil průjmem ztracený draslík. Mezi tyto potraviny patří:

meruňkový nebo broskvový nektar
banány
pomeranče
bramborová kaše nebo pečené brambory

Pro přípravu běžných jídel používejte potraviny s vysokým obsahem bílkovin a kalorií, ale nízkým obsahem vlákniny. Mezi tyto potraviny patří:

bílý nebo vanilkový jogurt
nudle
snídaňová kaše z pšeničné krupice
konzervované nebo vařené ovoce bez slupek
tvaroh
tavený sýr
kuřecí nebo krůtí (s kůží)
libové mleté ​​hovězí maso

Vyhněte se potravinám s vysokým obsahem vlákniny a těm, které zvyšují činnost střeva a rychlost vytahování tekutiny z tkání do stolice. Káva s kofeinem, čaj a alkohol mohou stimulovat činnost střev. Mezi potraviny s vysokým obsahem vlákniny patří:

celozrnné cereálie a pečivo
hnědá rýže
sušené ovoce, jako jsou sušené švestky a rozinky
popcorn, ořechy a semínka
fazole a luštěniny
syrová zelenina a ovoce

Správná výživa během léčby rakoviny je důležitá, proto se poraďte s lékaři, pokud průjem stále přetrvává.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: příběh Dieta na slinivku

Rostlinný kolagen

Rostlinný kolagen je přírodní extrakt, který se skládá z glykoproteinů. Rostlinný kolagen je ideální pro všechny typy pleti, zejména suchou, dehydratovanou a zralou pleť. Je také účinný pro zahušťování vlasů a řas. Má funkci ochrannou a zvláčňující.

Jelikož je molekula kolagenu tvořena aminokyselinami, je třeba pro tvorbu kolagenu v těle přijímat dostatečné množství aminokyselin. Běžný jídelníček však neposkytuje dostatečné množství stavebních látek kolagenu, proto je dobré obohatit jej o želatinu. V rostlinné říši najdeme rovněž zdroj kolagenu a tím jsou červené mořské řasy ruduchy.

Kolagen najdete také v ovoci a zelenině bohaté na vitamín C a v některých živočišných či rostlinných produktech, například v pohance, dýňových semenech, sóje, borůvkách, červené řepě, cibuli, paprice, mrkvi, meruňkách, fících, pšeničných klíčcích.

I když budete pojídat želatinu a řasy, nedosáhnete bohužel dostatečného množství kolagenu. Je tak výhodnější sáhnout po doplňku stravy, ve kterém bude kolagen mnohem koncentrovanější. Hydrolyzovaný kolagen je v současné době nejmodernější a nejúčinnější forma kolagenu určená pro ústní podání v humánní medicíně.

Zdroj: článek Kolagen

Poradna

V naší poradně s názvem NEMOC DNA A ZAKÁZANÉ POTRAVINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Konečná.

Dobrý den, jak je to s obsahem purinů v aspiku, želatině, nebo kolagenu pro kloubní výživu?
Děkuji za odpověď.
Konečná A.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Oboje obsahuje puriny, jak želatina, tak i kolagen. Ale i při dně je možné je konzumovat popřípadě užívat na klouby. Proč? Protože například želatina je tvořena především vodou a na objem jedné porce želatiny je zapotřebí jen malé množství proteinů. U kokagenu je zase jeho příjem nízký a tím se do těla dostane jen málo purinů. Užíváte-li kolagen, tak vypijte o sklenici více vody a můžete mít jistotu, ze vám to neubliží.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: příběh Nemoc dna a zakázané potraviny

Živočišný kolagen

S přibývajícím věkem může být obtížné doplnit kolagen pouze z přírodních zdrojů, tedy z potravin. Naštěstí je na trhu v současné době řada potravinových doplňků, které obsahují kolagen. Prodává se také kolagen v čisté formě, například jako výtažek z rybího tuku.

Živočišný kolagen je obsažen v želatině, tučných rybách (losos, tuňák), kuřecí kůži a játrech.

V případě želatiny se jedná o částečně denaturovanou živočišnou bílkovinu, u níž je délka molekulových řetězců větší než 100 000 daltonů. Díky tomu poskytuje želatina svou základní vlastnost a tou je schopnost tvořit za určitých podmínek gel. Z běžného života pak známe želatinu v podobě aspiků, želatinových bonbonů, případně želatinových kapslí, a v řadě dalších potravinářských výrobků. Pro zdravotní účely, pro použití do zvláštní výživy a pro doplňky stravy nelze kolagen, respektive želatinu ve své nativní formě použít. Jednak proto, že pro výrobu i pro vlastní konzumaci je nežádoucí tvorba gelu. Hlavně však proto, že nativní forma je pro člověka téměř nestravitelná. Člověk nemá dostatečně nízkou kyselost v žaludku, aby dokázal želatinu naštěpit a pak dále využít pro svoji výživu.

Zdroj: článek Kolagen

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Servisokenpraha.

Dobrý den, můžete mi upřesnit proč nedoporučujete Chio semínka pokud užíváme lék na ředění krve Farfarin?

Děkuji a přeji příjemný den.

Pavel Postler

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Rybí olej a potraviny obsahující omega-3 mastné kyseliny, můžou zvýšit riziko krvácení v kombinaci s jinými léky, které mohou také způsobit krvácení, jako je warfarin. Chia semínka obsahují omega-3 mastné kyseliny v množství 17,6% ze svého celkového objemu a patří mezi potraviny s velmi vysokým obsahem omega-3 mastných kyselin. Při společném užívání warfarinu a chia semínek doporučuji pravidelné sledování srážlivosti krve pomocí krevního odběru.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: příběh Dotaz

Použití pro psy

Alavis MSM + Glukosamin sulfát je osvědčená kombinace látky MSM a glukosamin sulfátu pro správnou funkci kloubů, svalů, vazů, šlach a kostí. Produkt je vhodný zejména pro podávání mladým psům a psům malých plemen. Na trhu je i přípravek Alavis™ MSM + Glukosamin sulfát se složením vylepšeným o hydrolyzovaný kolagen a vitamin C.

Doporučuje se u štěňat a mladých psů pro správný vývoj pohybového aparátu a dále u psů každého věku při nemocech kloubů, kostí a svalových úponů a pro jejich prevenci. Jedinečná kompozice tohoto přípravku vykazuje výrazný účinek proti bolesti a zánětu. Protizánětlivý účinek látky MSM je výrazně podpořen olejem z brutnáku lékařského, boswelií, kurkumou a zázvorem.

Alavis MSM + Glukosamin sulfát podávejte při těchto kloubních onemocněních:

  • dysplazie kloubu (zejména velká a obří plemena)
  • luxace a subluxace pately (spíše malá plemena)
  • částečná ruptura zkřížených kolenních vazů
  • zánět vazů, šlach a svalů
  • poúrazové a pooperační stavy
  • onemocnění páteře
  • osteoartróza
  • osteoporóza (řídnutí kostí)
Doporučení:
  • štěňatům od 2.–3. měsíce věku
  • mladým psům, sportovním a pracovním psům
  • psům vyššího věku a psům s nadváhou

Cena a prodej

Zjistit cenu i nakoupit Alavis MSM + Glukosamin sulfát můžete v tomto ověřeném obchodě: Alavis MSM pro psy a kočky cena.

Obsah

Glukosamin sulfát, MSM, olej z brutnáku lékařského, hydrolyzovaný kolagen, vitamin C, zázvor obecný, kurkuma dlouhá, boswelie

Glukosamin sulfát: Glukosamin hraje významnou roli v metabolismu chrupavky. Stimuluje buňky chrupavky (chondrocyty) k syntéze proteoglykanů (základních stavebních složek chrupavky) a je hlavním substrátem pro jejich vznik. Glukosamin je aktivně přijímán chrupavkou. Podávání glukosaminu zpomaluje rozvoj už vzniklých degenerativních změn chrupavky.

MSM – methylsulfonylmethan: Je látka obsahující organicky vázanou síru, která působí na zpevnění vazů a šlach, potlačení zánětu a bolesti a na regeneraci a relaxaci svalů. Dále vykazuje silné antioxidační a jiné pozitivní účinky a je jedinečným zdrojem sirných sloučenin, které v organismu pozitivně působí, a to zejména v poškozené kloubní chrupavce.

Olej z brutnáku lékařského: Je bohatý na nenasycenou mastnou kyselinu gama-linolenovou, která vykazuje pozitivní vliv na průběh zánětlivého postižení kloubů a přispívá zejména ke zlepšení stavu při zánětlivém postižení kloubů.

Hydrolyzovaný ko

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Alavis MSM

Poradna

V naší poradně s názvem DVOJNASOBEK ZELEZA V KRVI - THALASSEMIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anicka.

Dobry den, cca pred 14 dny, jsem byla pri vysledky kompletni laborky u lekare a byl udiveny, ze se nikdy nesetkal s mnozstvim zeleza v krvi, jako u mne. Mela jsem dvojnasobek maximalni hodnoty. Podal mi informaci, ze mam thalassemii myslim minor. Pry tu nejmirnejsi formu nebo tak neco. At se nedesim, ze se to neleci atd. Cetla jsem priznaky atd. a vse sedi ale nikde neni, zda se nemoc casem horsi nebo zmizi nebo zustane ve forme ve ktere je. Muzete mi prosim k tomu neco rici? Pripadne mi poradit, jak muzu snizit hladinu zeleza a predchazet jeho navyseni? :-( Moc dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Za prvé a především vždy následujte pokyny svého lékaře, který může navrhnout rutinní flebotomii (odběry krve) v případě, že by diagnóza byla hemochromatóza, nejběžnější forma onemocnění z nadbytku železa. Co se týče změny stravovacích návyků, tak zde je několik rad.

1) snižte spotřebu masa a zvolte potraviny rostlinného původu, které nejsou tak vstřebatelné v těle;

2) nevařte v železné pánvi nebo hrnci;

3) nejezte zpracované potraviny (například cereálie, bílé pečivo, sušenky, atd.), které jsou "stabilizované" železem;

4) otestujte si svoji pitnou vodu, že v ní není železo - možná investujte do filtru na pitnou vodu;

5) neužívejte multivitamín nebo jakékoli potravní doplňky obsahující železo;

6) zkuste užívat kyselinu fytovou alias Inositol označený jako IP6;

7) kurkumin (žluté koření, které obsahuje kurkuma), zelený čaj, rozmarýn, a vápník. U všech těchto potravin bylo prokázáno, že snižují vstřebávání železa, když byly konzumovány s potravinami bohatými na železo;

8) vyhněte se doplňkům stravy s vitaminem C, neboť tento vitamín zlepšuje vstřebávání železa z potravy;

Pravidelně docházejte ke svému lékaři k měření hladiny železa v krvi.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: příběh Dvojnasobek zeleza v krvi - thalassemie

Brno

Kolagenové injekce a MD GUNA v Brně

GUNA MD přípravky pomáhají odstranit bolest a zlepšit pohyblivost pohybového ústrojí včetně kloubů, a to vždy v té oblasti, pro kterou jsou určeny. Zároveň zmírňují poškození způsobená stárnutím, nesprávným držením těla, průvodními chronickými onemocněními, poraněním a úrazy. Pro určité oblasti použití jsou určeny konkrétní kolagenové injekce (například gonartróza MD-Knee, koxartróza MD Hip, syndrom zmrzlého ramene MD-Shoulder, lumbalgie MD-Lumbar, svalová bolest MD-Muscle, neuralgická/neuropatická bolest MD-Neural).

Kolagen podaný injekčně zlepšuje kloubní mobilitu, přispívá k uvolnění a fyziologické funkci svalstva v dané oblasti. Odstraňuje tak příčinu bolesti a přispívá k jejímu vymizení. Kolagen je základní stavební jednotkou pojivových tkání kloubních systémů, a proto jeho mikrosuplementace zlepšuje profil kolagenového vlákna. Kolagen tedy chrání a posiluje kloubní pouzdro, vazy a šlachy, zpevňuje ochablé a hypermobilní kloubní systémy.

Zásadním benefitem je léčba bolesti bez rizika lékových interakcí (kolagen nezasahuje do účinnosti ostatních léčiv), bez významných nežádoucích účinků (kolagen je tělu vlastní látka dodávaná v injekční mikrosuplementační dávce), bez alergických reakcí (nebyly zaznamenány žádné alergické reakce).

Mechanismus účinku: Transport kolagenu spolu s dalšími obsaženými látkami na místo určení je založen na patentem chráněném „collagen injectable delivery“ systému. Při užití tohoto systému se v tkáni, do které je přípravek aplikován, vytváří dočasný porézní kolagenový matrix, ze kterého se kolagen a další pomocné látky postupně uvolňují. Tento systém umožňuje nahradit aplikaci intraartikulární za periartikulární, respektive subkutánní, která je pro pacienta méně invazivní a většinou nebolestivá.

Kontakt

  • POHYBOVÁ MEDICÍNA BRNO
  • Vodařská 232/2
  • Brno-Komárov 61900
  • info@pohybovamedicinabrno.cz

Zdroj: článek Kolagenové injekce na bolest

Poradna

V naší poradně s názvem SILNE POCENI PŘÍČINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Dobrý den. Již delší dobu trpím silnějším pocením Minulý rok jsem měl z nemocí srdeční arytmii a plícní embolii. Letos jsem měl epileptický záchvat. Je mi 61let již nepracuji a vyřizuji si předčasný duchod. Taky mi přiznali 1.stupen invalidního duchodu. Příklad při teplotě venku 18 stupnu jsem byl v restauraci a potil jsem se hodně na obličeji a zádech. S léku užívám cordarone godasal a coryol. Jaké jsou možnosti nápravy? Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zvýšená míra pocení u vás přichází zřejmě věkem. Jak stárnete, tak orgány v těle fungují jinak než za mlada. Může u vás docházet k nadměrné produkci hormonů, které způsobují pocení bez fyzické příčiny. O přesné určení důvodu vašeho pocení se může pokusit váš praktický lékař ve spolupráci s odborníky, ke kterým vás pošle na vyšetření. Slovo pokusit je zde na místě, protože v některých případech se nepodaří určit příčiny. Pak přichází na řadu režimová opatření:
- Pomoci si můžete vhodným spodním funkčním prádlem, vidět ho můžete zde: http://www.zbozi.cz/hledani…
- Dále proti pocení můžete bojovat ochlazením proudícím vzduchem, například ovívání novinami, či vějířem, popřípadě ventilátorem.
- Malá příruční osuška vám umožní otřít pot na hlavě, což urychlí odpar a zrychlí ochlazení těla.
- Některá jídla a nápoje mohou podporovat pocení, proto byste se měl vyvarovat pití jakýchkoli studených nápojů, alkoholu, kávy a čajů. Z jídel pak omezit kořeněná jídla, ostré papriky, tučné mléčné výrobky, slaná jídla a tučná jídla.
- Na potlačení pocení pomáhají tyto potraviny: čistá voda, které se pije okolo tří litrů denně, dále pak nízkotučné mléko, nízkotučné potraviny obsahující vápník, ovoce a zelenina vyjma cibule a česneku, olivový olej a vitamíny řady B.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: příběh Silne poceni příčiny

Co obsahuje produkt Cemio Kamzík?

Cemio Kamzík obsahuje kolagen typu I, který je přítomný ve šlachách, vazech a kostech, kde vytváří poměrně silná vlákna. Tato kolagenová vlákna se dále spojují do objemných vláknitých svazků, podobných provazu, protože vazy a šlachy musí vydržet silný tah. Kolagen typu I je nejrozšířenějším typem kolagenu a vyskytuje se také v pokožce, proto má kolagen Cemio Kamzík významný vliv na vzhled a kvalitu pokožky.

Cemio Kamzík také obsahuje kolagen typu II, který se nejvíce vykytuje v chrupavce. Zde naopak vytváří husté prostorové sítě z velmi tenkých vláken, protože chrupavka je namáhána především tlakem ve všech směrech. Kolagen typu II drží chrupavku pohromadě a zajišťuje její pevnost a odolnost.

Cemio Kamzík obsahuje také důležitý vitamín C, který je nepostradatelnou látkou pro správnou tvorbu kolagenu v organismu. V případě jeho nedostatku se v těle nevytváří plnohodnotný kolagen a vlákna nemají správnou, dostatečně pevnou strukturu, což se projevuje destrukcí pojivových tkání.

Zdroj: článek Doplnění kolagenu pomocí Cemio Kamzík

Poradna

V naší poradně s názvem POTRAVINY S OBSAHEM ŽELEZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Doporučená denní dávka železa je 20 mg. Minimální denní přívod železa nezbytný pro červenou krvetvorbu je 10 - 15 mg. Hlavní potraviny s obsahem železa jsou maso, především vnitřnosti jako játra, srdce a slezina. Dalším zdrojem železa jsou luštěniny, listová zelenina a některé ovoce jako například jahody. Obecně se dá říci, že potraviny s obsahem železa jsou všechny červeně zbarvené potraviny, protože právě oxidy železa je zbarvují do červena.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Reagovat

Zdroj: příběh Potraviny s obsahem železa

Kolagen pro hladší pleť

Za to, že je naše pokožka hladká, vděčíme až 70% podílu kolagenu v její bílkovinné struktuře a 3% podílu elastinu. Kolagen je zodpovědný za pružnost, pevnost a správné navlhčení kůže. Následkem deficitu kolagenu v organismu začíná stárnutí, jehož projevem je například tvorba vrásek. Příčinou tvorby vrásek je konkrétně pokles kvality kolagenových elastenních vláken v kůži a podkoží. Když jsme mladí a zdraví, lidský organismus nemá žádné problémy s tím, aby vyráběl dostatek kolagenu. Pleť je napnutá a nevyskytují se na ní žádné stopy vrásek. Stárnutím dochází k nižší produkci kolagenu a snížení rychlosti obnovy pokožky, což je jednou z příčin tvorby vrásek a ubývání elastičnosti pleti. Nedostatek kolagenu způsobuje nižší pružnost, pevnost a hydrataci kůže. S přibývajícími léty jsme nuceni se o svoji pleť starat stále více, lépe a účinněji. Po čtyřicítce se vrásky prohlubují, kontury tváře povolují, pevnost pokožky se snižuje a tvář ztrácí jas. I úbytek hormonů způsobený menopauzou se projevuje na pleti. Ta je vysušená, bez jasu, kůže začíná klesat.

Pokud usilujeme o zlepšení stavu kolagenu v pokožce, můžeme to zkusit pomocí správné výživy. Jinou alternativou je potírání pokožky krémy obsahujícími aktivní složky a vitamíny, ale pokud nanášíme Přírodní kolagen, pak jej dodáváme právě do mezibuněčné tkáně, kde se tvoří proteinová síťka, jejíž hustota rozhoduje o pružnosti, pevnosti a stupni vrásčitosti pokožky. Přírodní kolagen doplňuje tento nedostatek a stimuluje buňky, které díky své stařečské lenivosti zpomalují produkci kolagenu. Rybí kolagen navrací fibroblasty a chondrocyty do aktivního stavu, na který „věkem zapomněly“. Nezapomínejte ani na péči o krk, dekolt a zbytek těla. I na těchto místech pokožka ztrácí postupem věku pružnost, hydrataci a vznikají vrásky.

Zdroj: článek Colafit – kolagen v kostičkách

Použití pro lidi

TRIPLE Blend extra silný je nejsilnější chondroprotektivní přípravek na klouby všech dob. Jde o produkt pro použití na klouby lidské populace ve spolupráci s Alavis, která se zabývá přípravky pro klouby a chrupavky koní. TRIPLE Blend extra silný je zcela přírodní produkt, bez barviv, konzervantů a jiných aditiv. Je určen pro preventivní dlouhodobé podávání, vhodný je pro začínající až středně těžké potíže, dále pro sportovce, vzpěrače, těžce pracující a pro osoby s jinak silně namáhanými klouby. Vhodný je pro věk od 15 do 60 let, v pozdějším věku může jeho účinnost klesat.

Cena a prodej

Zjistit cenu a nakoupit Barny's Triple Blend extra silný je možné v tomto ověřeném obchodě: Triple Blend pro lidi cena.

Obsah

Obsahuje kombinaci chondroprotektivních látek – glukosaminsulfátu, chondroitinsulfátu, látky MSM a kolagenů z bezpečného přírodního zdroje.

Látky obsažené v Barny´s Triple Blend extra silný – glukosaminsulfát, chondroitinsulfát a kolagen typu II přirozeně tvoří strukturu kloubní chrupavky, kolagen typu I je součástí vaziva a MSM představuje zdroj organicky vázané síry.

Složení: MSM (methylsulfonylmethan), glukosaminsulfát 2KCl (z korýšů), chondroitinsulfát, jablečný pektin, kolagen II. typu Cartidyss® (z ryb), vitamin C, kolagen I. typu Collys® (z ryb).

Obsah aktivních látek v denní dávce (1 odměrka – 4,5 g):

  • MSM (methylsulfonylmethan): 1 958 mg
  • glukosaminsulfát: 1 565 mg
  • chondroitinsulfát: 652 mg
  • kolagen typ II z rejnoků v nejvyšší kvalitě zn. Cartidyss: 22,5 mg
  • kolagen typ I z ryb v nejvyšší kvalitě zn. Collyss: 15 mg

Z důvodu zachování kvality výrobku nejsou přidávána žádná barviva ani konzervační látky.

Upozornění: Ukládejte mimo dosah dětí. Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C. Není určeno jako náhrada pestré stravy. Dbejte na různorodou a vyváženou stravu a zdravý životní styl. Není určeno pro děti, těhotné a kojící ženy. Před použitím dózu dobře protřepejte. Minimální trvanlivost do konce data uvedeného na dóze. Do doplňku stravy Barny's Triple Blend extra silný je přidáván přírodní jablečný pektin, jehož barva je proměnná z bílé barvy na světle hnědou. Z toho důvodu se může lišit i barva prášku v tomto přípravku. Změnou barvy není nijak dotčena kvalita ani kvantita aktivních látek.

Balení

700 g (balení na 5 měsíců)

Výrobce

Biopol GN, s.r.o., divize Pharma United Inc., Canada, člen Kanadské obchodní komory

Korunní 129, 130 00 Praha 3, ČR

Dávkování

Užívejte 1 odměrku doplňku stravy Barny's Triple Blend extra silný denně rozmíchanou ve vodě. Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Nebo jednu odměrku rozmíchejte ve sklenici vody a dochuťte citronovou šťávou. Další možností užívání je rozmíchat jednu odměrku v ochuceném jogurtu.

Zdroj: článek Alavis Triple Blend

Autoři uvedeného obsahu

 Mgr. Světluše Vinšová

 Mgr. Marie Svobodová

 Bc. Jakub Vinš


potraviny obsahující keratin
<< PŘEDCHOZÍ PŘÍSPĚVEK
potraviny obsahující kyselinu listovou
NÁSLEDUJÍCÍ PŘÍSPĚVEK >>