Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ROUPY A PROBIOTIKA

OBSAH

Probiotika po antibiotikách

Při antibiotické léčbě je vhodné užívat probiotika. Probiotika podporují samotnou léčbu, ale také chrání trávicí trakt. Probiotika (laktobacily a bifidobakterie) se obvykle užívají minimálně s dvouhodinovým odstupem od užití antibiotik. Tedy dvě hodiny před tím nebo po tom, co pacient snědl antibiotika.

Zdroj: Probiotika

Diskuze

V diskuzi PSÍ ROUPY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

vnučce jsem dnes objevila roupy, múže to mít od psa?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kotec.

Vernikabon je vysoce účinný bylinný produkt na roupy, vhodný pro děti od dvou let. Složení je dle starého klášterního receptu.
Jedná se o doplněk stravy - je tedy volně prodejný.
Může se brát opakovaně - bez omezení, při projevech problémů.

Nesmí se používat v těhotenství.

Spí vám špatně děti, svědí je a mají červený zadeček.., mají zácpy nebo průjmy, jsou nervózní a roztěkané, mají až nepochopitelná kombinace jídel - zkuste se zaměřit na možný problém - roupy.

Dostupnost - podle skladových zásob. Odeslání do tří dnů od objednávky na dobírku.

Cena 180Kč + DPH + dopravné

Prodej v České republice je schválen SUKLem.

Zdroj: diskuze Dcera ma roupi

Příznaky roupů

Onemocnění roupy se projevuje únavou a častou potřebou se vyprázdnit. Dále se při nákaze roupy vyskytují také bolestí břicha, průjem, podrážděnost, svědění a kopřivka. Po nákaze roupy se ve stolici začínají objevovat nejen oplozená vajíčka (jako bílé tečky ve stolici), ale i dospělí roupi, což tvoří dojem bílých částeček ve stolici.

Zdroj: Bílé částečky ve stolici

Poradna

V naší poradně s názvem JAK POZNAT ROUPY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaela Kloboučníková.

Dobrý den, syna svědí zadeček, jak přijdu na to, že má roupy? Asi je jen tak neuvitím, že? Děkuji za radu.
S přáním příjemného dne
MK

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Svědění konečníku u dětí může mít různé příčiny. Roup dětský poznáte při prohlédnutí stolice. Pomocí lupy můžete v hovínku vidět malé bílé tenké červíky. Další běžnou příčinou svědění konečníku u dětí může být opruzení. To se většinou projeví změnou barvy v okolí konečníku. Pokud chcete mít jistotu oč se jedná, tak nejlepší bude návštěva dětského lékaře. Tam získáte přesné informace o příčině a dostanete pro syna i účinnou a rychlou léčbu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak poznat roupy

Lék na roupy bez předpisu

Lék na roupy bez předpisu je Wurm-Ex. Vermox je přípravek na předpis.

Zdroj: Roupy u dospělých lidí

Poradna

V naší poradně s názvem DCERA MA ROUPI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabina.

Dobry den,rada bych se zeptala...? Dcera ma roupi,koupili jsme prasky Vermophyt...bere je treti den... Jenze mi neji,nepije a stale zvraci...ikdyz nema vlastne co....,? Zvraci uz jen stavy..nevim co mam delat... Prosim o radu...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na roupy je nejlepší Vermox, který má nejméně škodlivé vedlejší účinky. Uvědomte si, že roupy se léčí tím, že se otráví, takže každý lék na roupy obsahuje jed. Proto raději neexperimentujte a raději vemte svou dceru k dětskému lékaři a nechte si předepsat Vermox. Za deset dní bude vyléčená a naprosto bezpečně.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dcera ma roupi

Roupy u člověka foto

Tady je několik fotografií, na kterých je vidět roup u dětí i u dospělých, roupy foto.

Zdroj: Bílé částečky ve stolici

Poradna

V naší poradně s názvem ROUPY U DOSPĚLÝCH LIDÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel If.

Dobrý den dostala jsem roupy asi od psa a nemůžu se jich zbavit ale kojím co můžu užít abych tím neohrozíla dítě

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Řešením by bylo použít Vermox. Vermox je léčivo na lékařský předpis a obsahuje mebendazol, který spolehlivě zničí všechny roupy a jejich zárodky. U mebendazolu je výhoda, že může být použit i v průběhu kojení, protože se do mateřského mléka absorbuje pouze asi 2% až 10% perorální dávky a díky tomu je množství léčiva vylučovaného do mléka pod úrovní detekce a zdá se, že je klinicky nevýznamné. Dohodněte se se svým gynekologem, jak nejlépe tuto situaci řešit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Roupy u dospělých lidí

Probiotika v potravinách

Nejčastěji se probiotika v přirozené formě nacházejí v zakysaných mléčných výrobcích, jako jsou jogurty, kefír, tvrdý sýr, dále v zelenině upravené mléčným kvašením (například v kysaném zelí, pickles nebo kvašených okurkách) a fermentovaných sójových výrobcích. Probiotika lze nalézt v některých dětských výživách, oplatkách nebo v masných výrobcích. Probiotika lze zakoupit také jako doplněk výživy.

Zdroj: Probiotika

Poradna

V naší poradně s názvem VERMOX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Cjhtěl jsem se zeptat, kde bych mohl uvedený lék koupi bez lék,předpisu. Vůběc si nemumím představit, že bych šel k doktorovi s problémem, že mám roupy. Bohužel mám s tím problém a nevím jak jej mám vyřešit. Exituje nějaký jiný účinný lék bez předpisu na roupy.?děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vaše obavy nebo stud z toho, že máte roupy nejsou na místě. I když se vám to zdá nepříjemné, tak pro lékaře je to naprosto běžná záležitost a pro rychlé vyléčení roupů je to to nejlepší, co pro sebe můžete udělat - zajít s tím k doktorovi. Zaprvé není jisté, že skutečně máte roupy a za druhé léčba roupů je trochu nebezpečná a není radno ji dělat na vlastní pěst. Pokud i přesto nechcete jít k lékaři, tak si můžete objednat Vermox v americkém obchodě Amazon.com a do 2 týdnů ho máte doma. Vermox je nebezpečná látka, proto respektujte pokyny výrobce uvedené na obalu. Do dvou týdnů od zahájení léčby byste se měl roupů zbavit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vermox

Co znamená mít roupy

Mít roupy znamená být neposedný, zlobit, však to znáte, většinou toto slovní spojení používaly babičky nebo rodiče. Ale mít roupy znamená i trpět parazitárním onemocněním, které není vůbec příjemné.

Roup dětský je červ bělavé či bílé barvy, žije v tenkém a tlustém střevě. Samice je větší než sameček, zatímco samec dosahuje délky 6 mm, samice až 12 mm. Samice klade až 12 000 oplozených vajíček kolem řitního otvoru člověka.

Zdroj: Jak vypadá roup dětský

Poradna

V naší poradně s názvem JAK POZNAT ROUPY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Svědění konečníku u dětí může mít různé příčiny. Roup dětský poznáte při prohlédnutí stolice. Pomocí lupy můžete v hovínku vidět malé bílé tenké červíky. Další běžnou příčinou svědění konečníku u dětí může být opruzení. To se většinou projeví změnou barvy v okolí konečníku. Pokud chcete mít jistotu oč se jedná, tak nejlepší bude návštěva dětského lékaře. Tam získáte přesné informace o příčině a dostanete pro syna i účinnou a rychlou léčbu.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Michaela Kloboučníková.

Děkuji za odpověď. Přeji Vám krásný den

Zdroj: diskuze Jak poznat roupy

Co to jsou probiotika

Probiotika jsou živé mikroorganismy, které jsou převážnou součástí zdravé střevní mikroflóry. Jedná se o bakterie mléčného kvašení rodů Lactobacillus a Bifidobacterium a některé další druhy bakterií, jako je například Streptococcus thermophilus. Pro kojence jsou vhodná probiotika ve formě kapek, prášku, vysypávacích kapslí nebo sáčků. Střeva miminka by se měla lépe osídlit v průběhu několika dní až dvou týdnů.

Zdroj: Probiotika

Diskuze

V diskuzi IMUNITA A PROBIOTIKA DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Patrik.

Probiotika mi pomáhají zklidnit žaludek při užívání antibiotik a taky při různých střevních potížích. Také jsou skvělá na imunitu. Já beru Probilact a jsem spokojená.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Johča.

Probiotika nám moc pomáhají. Užíváme Probiolact při střevních potížích a při oslabené imunitě.

Zdroj: diskuze Imunita a probiotika diskuze

V čem jsou obsažena probiotika?

Probiotika jsou v běžné stravě obsahují například jogurty a zakysané mléčné výrobky, ale také kysané zelí nebo třeba kvašené okurky. V potravinách bývají tyto probiotické bakterie spíš v nižších koncentracích. Nejvyšší koncentrace jsou v léčivých doplňcích stravy a v této formě je také doplnění probiotik nejúčinější.

Zdroj: Co obsahuje probiotika?

Přírodní probiotika

Přírodní probiotika obsahují zakysané mléčné výrobky jako kefír, kysaná zelenina – pikles, kysané zelí nebo třeba kvašené okurky. V potravinách bývají tyto probiotické bakterie spíše v nižších koncentracích. Nejvyšší koncentrace jsou v léčivých doplňcích stravy a v této formě je také doplnění probiotik nejúčinnější.

Zdroj: Probiotika na střeva

Diskuze

V diskuzi PRŮJEM A PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blondka.

Se kterými probitiky máte dobrou zkušenost?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Siska.

Probiotika a imunita jsou spolu spojené, protože vše začíná ve střevech.

Zdroj: diskuze Průjem a probiotika

Probiotika pro děti

Ceny probiotik pro děti se pohybují v různých cenových hladinách. Některé druhy je nutné udržovat v chladu. Když nejsou v ledničce, jejich obsah se znehodnotí.

Zdroj: Probiotika na střeva

Diskuze

V diskuzi PRŮJEM A PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věrka.

Imunita opravdu začíná ve střevech, proto je třeba užívát probiotika při problémech s nimi.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zoe.

Užíváte některá konkrétní?

Zdroj: diskuze Průjem a probiotika

Co jsou to probiotika

Probiotika jsou živé mikroorganismy, které pokud jsou podávány v adekvátním množství, mají příznivý vliv na zdraví hostitele. Probiotika obnovují zdravou střevní mikroflóru, ta se pak odráží nejenom v lepším zažívání, ale také ve zvýšené imunitě. Až 80 % imunitního systému totiž sídlí ve střevech. Tyto zdraví prospěšné živé organismy se tělu dodávají prostřednictvím některých potravin (typicky kysané mléčné výrobky, kvašená zelenina, fermentované sójové boby) nebo také v doplňcích stravy.

Zdroj: Probiotika na střeva

Probiotika v lékárně

Probiotické bakterie se nacházejí v řadě výrobků, nejtypičtější jsou zakysané mléčné výrobky (především jogurty, jogurtová a kefírová mléka), tvrdé sýry typu ementál a zelenina konzervovaná mléčným kvašením (například kysané zelí). Probiotika se dají zakoupit i jako doplněk stravy v lékárnách, jednodušší je však sáhnout po jejich přirozené formě v běžné stravě.

Zdroj: Probiotika

Probiotika

Probiotika jsou ve střevě považována za takzvaně dobré bakterie. Tyto prospěšné živé mikroorganismy jsou první obrannou linií proti všemu, co spolknete. Probiotika chrání všechny orgány v těle před nákazou přicházející ze střev prostřednictvím krevního oběhu. Mezi potraviny bohaté na probiotika patří jogurt, kefír, kombucha, miso a zelí. Při doplňování probiotik by jídlo mělo být vždy na prvním místě. Pokud se z nějakého důvodu rozhodnete vzít probiotický doplněk, tak se ujistěte, že obsahuje skutečně tělu prospěšné bakterie.

Zdroj: Potraviny proti virům

Probiotika a antibiotika

Z praxe víme, že antibiotika mají za úkol zabíjet bakterie, které škodí našemu tělu. Ale léčba antibiotiky si mnohdy nevybírá a ničí všechny bakterie v zažívacícm traktu, tedy i tělu prospěšnou probiotickou mikroflóru. Jenže bez antibiotické léčby se u některých infekčních onemocnění neobejdeme. Abychom zmírnili tyto neblahé účinky antibiotické léčby, tak je vhodné do léčebného programu antibiotiky zařadit i probiotika. Je třeba ale dbát na přesné načasování, aby se antibiotika a probiotika vzájemně nerušily. Probiotika je nejlepší brát ve třetí třetině antibiotikového cyklu. Konkrétně to znamená, že například u ATB s dvanáctihodinovým cyklem se probiotika berou osm hodin po podání. V šest ráno vezeme dávku ATB, pak ve 14 hodin probiotika, v 18 hodin ATB a ve dvě hodiny ráno zase probiotika. Toto časové schéma užívání probiotik obvykle zmírní dopady antibiotik na složení střevní mikrofóry, zejména pak riziko průjmů, ke kterým bývají náchylnější malé děti.

Zdroj: Co obsahuje probiotika?

Co probiotika ničí?

Růst a fungování probiotických bakterií narušuje přílišná konzumace tučných mas, uzenin, vnitřností, majonéz nebo nesprávně uložených potravin, při jejichž trávení se začnou neúměrně množit hnilobné bakterie. Ale i nadměrná konzumace sladkostí nebo bílkovin, nedostatek vlákniny a vůbec komplexních sacharidů.

Zdroj: Co obsahuje probiotika?

Probiotika a prebiotika

Prebiotikum je v podstatě nestravitelná složka stravy, která představuje substrát pro přátelské bakterie, tedy probiotika, a vytváří vhodné podmínky pro jejich správný růst a aktivitu. Pokud tento pojem vysvětlíme laicky, prebiotika jsou stravou pro probiotika, tudíž pokud nebudeme mít dostatek prebiotik ve střevech, nebudou mít potravu probiotika. Prebiotikem se rozumí zejména vláknina, a to především na bázi oligosacharidů. Nachází se hlavně v obilovinách, ale i v ovoci a zelenině. Ze zeleniny najdeme nejvíce prebiotické vlákniny v česneku, cibuli nebo pórku.

Probiotika jsou přátelské bakterie, které soutěží se škodlivými bakteriemi o místo na střevní sliznici. Když je přátelských bakterií dostatečné množství, mohou jednodušeji obsadit střevní sliznici a bránit ji před zachycením nežádoucích mikroorganismů. Navíc probiotika produkují látky, které pomáhají ničit škodlivé bakterie (například určité mastné kyseliny, které snižují střevní pH).

Zdroj: Probiotika


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP