Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VLIV

OBSAH

Pomalá reakce zornice

Alkohol má vliv na rychlost stahování a roztahování zornic. Řidič, který požije alkohol, tak nemůže například svůj zrak přizpůsobit rychle se blížícím světlům protijedoucích aut.

Zdroj: Vliv alkoholu na oči

Diskuze

V diskuzi JAKÝ VLIV MÁ KUKUŘICE NA VÝKRM KRÁLÍKŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel ČMEJLA Miloš.

Může se králík krmit kukuřicí nebo ne. Jaký to má vliv na jeho zdraví?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tomáš.

Kukuřice je pro králíka dobrým zdrojem sacharidů, podobně jako obilí. Králík si poradí jak s celým klasem, tak i s vyloupanými semínky nebo s kukuřičným šrotem. Králík může kukuřici konzumovat v kterékoli její vegetační fázi. Kukuřice by měla být ale jen jednou z několika dalších složek stravy králíka. V králičím jídelníčku společně s kukuřicí by měla být zastoupena kořenová zelenina nebo krmná řepa, seno nebo čerstvá tráva a tvrdý chléb.

Zdroj: diskuze Jaký vliv má kukuřice na výkrm králíků

Kosmetický vzhled

Konzumace alkoholu způsobuje zarudnutí očí, protože alkohol mimo jiné rozšiřuje krevní cévy v očích.

Zdroj: Vliv alkoholu na oči

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A UŽÍVÁNÍ MARIHUANY, JAKÝ TO MŮŽE MÍT NA LÉČBU VLIV? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vaclav Cetl.

Dobrý den užívám Warfarin a chtěl bych vědět jestli účinek marihuany THC má vliv na působení léku Warfarin?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Marihuana může zvýšit antikoagulační účinek warfarinu inhibicí jeho metabolismu. Při současném kouření marihuany a užívání warfarinu může docházet ke krvácení z nosu a zvýšenému výskytu modřin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a užívání marihuany, jaký to může mít na léčbu vliv?

Příznaky nevhodné antikoncepce

Antikoncepci ženy užívají již půl století, dodnes ale není jednoznačně zřejmé, jaký vliv má hladina v ní obsaženého hormonu estrogenu na mléčnou žlázu a vznik nádoru prsu. Dnes již není žádným tajemstvím, že se při užívání hormonální antikoncepce zvyšuje riziko vzniku trombóz a embolie. Už to je poměrně výrazný a odstrašující fakt, který by ženy neměly za žádnou cenu ignorovat. Zatímco riziko vzniku embolie a trombóz již bylo prokázáno, u rakoviny to není až tak snadné.

Zdroj: Vliv antikoncepce na zuby

Poradna

V naší poradně s názvem LÉK PRADAXA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Fr.sequens.

má česnek vliv na pradaxu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když si česnekem ochutíte pokrm, tak to nebude mít vliv na srážlivost krve. Když budete polykat několik stroužků česneku denně, tak to může zvýšit riziko krvácení a tvorbu modřin. Česnek má mnoho účinků na lidské zdraví a mezi nimi je i vliv na srážlivost krve. Moc česneku přivodí prodloužení doby srážlivosti krve - krev je déle tekutá a rány pak déle krvácí. Pradaxa (dabigatran) rovněž prodlužuje čas srážlivosti krve a česnek tyto účinky zesílí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pradaxa a alkohol

Snížené periferní vidění

Konzumace alkoholu snižuje schopnost periferního vidění. To může vést k pocitům nebo přímo efektu tunelového vidění.

Zdroj: Vliv alkoholu na oči

Diskuze

V diskuzi BYLINNÝ ČAJ ŽLUČNÍKOVÉ KAMENY PLESKAČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaela.

Dobrý den, může mít vliv tento čaj na početí? Předem děkuji za odpověď Michaela

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bylinný čaj žlučníkové kameny pleskač

Snížená kontrastní citlivost

Konzumace velkého množství alkoholu má za následek změnu kontrastní citlivosti čili problém s rozlišením odstínů (nejčastěji odstíny šedé). Snížená kontrastní citlivost je pak příčinou mnohem nebezpečnější jízdy v dešti nebo mlze.

Zdroj: Vliv alkoholu na oči

Diskuze

V diskuzi CENA LÉKU ELIQUIS HRAZENÁ PACIENTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Popová.

Dobrý den, byl mi doporučen místo léku Xarelto lék Eliquis který musím plně hradit. Jaká je cena balení 60 tablet na jeden měsíc ?
Děkuji
Popová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Novotný Ludvík.

Začal jsem po Warfainu užívat ELIQUS mg 2,5 tabletku jednu ráno a jednu večer. Prosím o sdělení, prý se mi udělaly kruhy pod očima. Já osobně necítím žádný negativní vliv, jen snad častou vlhost, bez vlivu na kvalitu viditelnosti zraku. Má na ty kruhy pod očima tento lék nepříznivý vliv - co já vím na co? Díky za informaci - P.S.: mám 92 a půl roků.

Zdroj: diskuze Cena léku eliquis hrazená pacientem

Zhoršená kvalita vidění

Alkohol může změnit vaše vidění, protože při nadměrné konzumaci poškozuje funkce mozku. Velmi často dochází k rozmazanému nebo dvojitému vidění kvůli oslabení koordinace očních svalů. Může se objevit i zpožděná reakce při řízení.

Zdroj: Vliv alkoholu na oči

Diskuze

V diskuzi LÉČIVÉ ÚČINKYCITRON,ČESNEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Švecova Romana.

dobry den ,mám vysoky cholesterol a slyšela jsem že citronova štava ma ucinny vliv na snížení,mužete mi poradit dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.


Hezký večer,

takže od ledna se stravuji převážně syrovou stravou tzn. syrová zelenina, ovoce, štáva
z citronu s olivovým olejem a i česnekem a cholesterol mě klesl ze 7 na 4.2, ostatní krevní rozbory naprosto vynikající.. prý jako miminko :) ...

Zdroj: diskuze Léčivé účinkycitron,česnek

Ztráta paměti

Jak již bylo popsáno, starší lidé mohou trpět ztrátou paměti nebo mohou být zmatení. Jde obvykle o přechodný stav. Jen občas ztráta paměti může trvat déle, a to několik dní nebo týdnů.

Zdroj: Vliv narkózy na mozek

Diskuze

V diskuzi PRESTARIUM NEO FORTE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan.

Dobrý den
Má prestárium vliv na erekci

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Prestarium neo forte

Migrény

Alkohol způsobuje časté migrény a bolesti hlavy. Těsně před nástupem bolesti hlavy se objevuje dočasná zraková aura. Zraková aura se může jevit jako slepá skvrna, šedivý vjem nebo záblesky světla.

Zdroj: Vliv alkoholu na oči

Diskuze

V diskuzi TAMOXIFEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila.

zapomněla jsem si vzít ráno tamoxifen , může to mít negativní vliv na léčbu? děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Tamoxifen

Nežádoucí účinky taurinu

Je důležité dbát opatrnosti, protože v současné době neexistuje mnoho studií o škodlivých účincích taurinu. Při doporučené denní dávce taurinu, která činí 3 000 mg denně, však nedochází k žádným vedlejším účinkům. Přebytek taurinu je totiž vylučován ledvinami. Bylo však zjištěno, že u některých jedinců může mít vliv na krevní tlak.

Zdroj: Taurin a rakovina

Poradna

V naší poradně s názvem SLUNEČNICOVÁ SEMÍNKA VLIV NA ČLOVĚKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stanislav Studynka.

Jsou slunečnicová seminka močopudná ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Slunečnicová semínka nejsou močopudná. Obsahují však hodně draslíku a díky tomu můžou prospět lidem, kteří užívají léky na odvodnění. Při odvodnění organismu dochází ke ztrátám draslíku a slunečnicová semínka jsou jeho vhodným a přirozeným zdrojem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Slunečnicová semínka vliv na člověka

Poškození mozku

Lékaři připouštějí, že se mozek z narkózy určitou dobu vzpamatovává a s přibývajícím věkem na to potřebuje více času, ve většině případů ale není důvod k obavám. K úmrtí v narkóze či po narkóze sice občas dochází, se samotnou anestezií to ovšem v drtivé většině případů nesouvisí. Příčinou bývá pacientova diagnóza.

Zdroj: Vliv narkózy na mozek

Diskuze

V diskuzi TRITTICO V MOČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sindy.

Dobrý večer, jaký vliv má Trittico na drogový twsti?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Trittico v moči

Co ovlivňuje bazální metabolismus?

Jeho hodnota je individuální u každého člověka a je ovlivněna věkem, pohlavím, tělesnou strukturou i výškou. Energetický výdej je nejvyšší během dětství a dospívání, v průběhu těhotenství a kojení. S rostoucím věkem hodnota bazálního metabolismu klesá, a právě proto přibýváme na váze. Ovlivňují ho však i další faktory jako například stres. Takže odpověď na otázku zda-li má na přibírání váhy vliv stres, zní odpověď ano. Organismus totiž pod vlivem negativních emocí a stresu produkuje hormon kortizol, který má vliv na ukládání tuků a samozřejmě ovlivňuje i cévní systém (způsobuje stahování cév). Součástí správného fungování je dostatek životně důležitých látek – vitaminů, minerálů, vlákniny, stopových prvků atd.

Zdroj: Účinné hubnutí a spalování tuků

Vliv nedostatku železa na akné

Železo dodává pleti svěží vzhled, a tím vlastně předchází jejímu stárnutí. Nezdravý a nápadně bledý vzhled bude zřejmě důsledkem nedostatku železa. Velkým zdrojem železa jsou sušené meruňky, semínka, oříšky, luštěniny, listová zelenina a vepřová játra.

Zdroj: Akné z nedostatku železa

Vliv taurinu na rakovinu

Taurin omezuje periferní apoptózu, buněčnou smrt a T-lymfocyty. Studie zkoumala účinky taurinu na rakovinné buňky a jejich vztah k lymfocytům. Výsledky ukázaly, že taurin zpomaluje úbytek lymfocytů spojených s šířením na kůži a ledviny. Díky tomu dochází k možnému využití taurinu v imunoterapii pro léčbu rakoviny.

Zdroj: Taurin a rakovina

Komplikace po narkóze

Po celkové anestezii se mohou objevit problémy, jako je nutkavý pocit na zvracení, celková nevolnost a slabost nebo zmatenost. Může se objevit i bolest v krku, zvláště v případě, kdy došlo k intubaci. Všechny tyto příznaky jsou však individuální a lékaři se na zotavovacím pokoji snaží předejít těmto nepříjemnostem podáním správných léků, takže není třeba se děsit dopředu.

Zdroj: Vliv narkózy na mozek


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP