Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ALERGIE V KVĚTNU

OBSAH

Alergie na pach česneku

Je-li vám nepříjemný zápach česneku, ale nemáte příznaky alergie po jeho požití, můžete užívat výtažek z česneku ve formě kapslí nebo zkusit použít sušený česnek, který nemá tak pronikavé aroma.

Zdroj: Alergie na česnek

Diskuze

V diskuzi VČELY V KVĚTNU 2021 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří Pejšek.

Jak škodí mravenci v úlu a jak se jih zbavit,bez poškození včel.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Včely v květnu 2021

Projevy alergie

Projevy alergie na ořechy jsou podobné jako symptomy na jiné potravinové alergie. Jde tedy zejména o dýchací potíže, kožní projevy a také projevy v oblasti trávení. U ořechů se rovněž setkáváme s asi nejhorším projevem potravinové alergie – anafylaktickým šokem. Reakce alergického organismu na ořechy je velmi rychlá a projevuje se mezi 2–4 minutami. Křížení alergie na jeden druh ořechu s jiným druhem ořechu nebývá častá. Při zkřížených alergiích jde nejčastěji o kombinaci alergie na jeden typ ořechu a alergie na arašídy (podzemnici olejnou, burské oříšky). Sdružené nebo zkřížené alergie na ořech a na pyl se objevují nejčastěji u alergie na lískové oříšky a alergie na pyl břízy.

Zdroj: Život s alergií na ořechy

Poradna

V naší poradně s názvem VINNÁ RÉVA PLÍSNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Štembera Jiří.

Kdy a čím stříkat révu proti plísním v oblasti Praha východ

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Plíseň révy vinné se stříká dvakrát. Jednou před květem v květnu a pak po odkvětu v červnu.
Zde je návod na postřik proti plísni v květnu: www.ceskenapady.cz/k…
Zde je návod na postřik proti plísni v červnu: www.ceskenapady.cz/k…

Zdroj: diskuze Vinná réva plísně

Psí alergie na roztoče

Alergie na roztoče, prach a plísně se projevují u psa stejně jako u člověka celoročně. Alergie na plísně se projevuje při pobytu ve vlhčím prostředí, s vlhkostí souvisí i alergie na roztoče, protože čím je větší vlhkost, tím se alergie zhoršuje. Pokud má tedy pes příznaky této alergie je třeba vlhkost vzduchu v bytě udržovat zhruba na 50 %. Zároveň by pes trpící alergií na prach a roztoče neměl trávit moc času v místnostech, kde se nachází polštáře, deky, povlečení a podobně, majitel by měl navíc tyto látkové předměty prát co nejčastěji.

Zdroj: Psí alergie

Poradna

V naší poradně s názvem BUDDLEIA DAVIDII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Houfová.

Keř na konci větviček stáčí listy do ruličky a kvét je jakoby přischlý. Keře byly vysázeny letos v květnu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Aplikujte insekticidní přípravek Samuraj ze skupiny pyrethroidů proti širokému spektru žravého a savého hmyzu.

Zdroj: diskuze Komule davidova pěstování stříhání

Alergie u psů na pyl

Alergie na pyl není u psů tak běžná, pokud se ale příznaky objeví, je třeba co nejvíce omezit vycházky venku na nejnutnější venčení. Dobré je také vypozorovat, kdy se alergie projevuje, protože stromy, trávy a plevele produkují pyly v různou roční dobu. Stromy například na jaře, trávy v létě a plevele na podzim. Tak se dá vypozorovat, na který typ pylu je pes alergický.

Zdroj: Psí alergie

Diskuze

V diskuzi SVĚTLÁ NEBOLI ACHOLICKÁ STOLICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Dobrý den již od ledna mám světlou žlutou kasovitou stolici, někdy s žlutým hlenem, často mě bolí břicho kolem pupku, po ránu mívám pocit na zvracení, teď mi začali před týdnem bolet záda pod lopatky a v kříži, v dubnu jsem byla na kolonoskopii negativní, ultrazvuk břicha v březnu negativní, teď v květnu také negativní jen meteorismus, všechny odběry krevní mám v pořádku, alergie laktózy, lepku také negativní, jaterní testy, rakovinotvorne markery, bilirubin, cukr, lipaza i amyláza vše negativní. Zhubla jsem od února už 11 kilo, byla jsem minulý týden na gastroenterologii a pan doktor mi řekl že není potřeba další vyšetření, už si nevím rady co dál a co by to mohlo být. Děkuji moc za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pro Lucii.

Bohužel až teď jsem si přečetla váš dotaz ohledně acholic. stolice a dalších obtíží. Musí to být dost frustrující, když klasická vyšetření nenašla příčinu a stav trvá tak dlouho. Myslím že půjde o funkční poruchu po nějaké předešlé, i nenápadné infekci, ev. o osídlení nějakým patogenem, který jen tak nevyjde v běžných testech. Právě tuhle problematiku řeším s jedním svým pacientem - jsem homeopatka. Takže pokud váš stav trvá a chtěla byste nezávaznou konzultaci, jsem k dispozici na výše uvedeném mailu. S pozdravem JV

Zdroj: diskuze Světlá neboli acholická stolice

Kožní alergie fotky

Fotografie, na kterých jsou vidět typické příznaky kožní alergické reakce, jsou zde: kožní alergie foto.

Zdroj: Alergie na kupované potraviny

Diskuze

V diskuzi KOUPÁNÍ A DRBÁNÍ PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel ShibaInu.

Dobrý den,

je možné, že za častým drbáním u psa je zapříčiněné častým koupáním viz. psiusmev.cz/media/p-… . My ho koupeme, protože hodně smrdí, tak nevím, co dělat... :( Vet na nic nepřišel :-o

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martin Bláha.

Na vinně může být také alergie. Pokud svědění stále přetrvává, raději zajděte na alergologický test - www.genomia.cz/cz/al…

Zdroj: diskuze Koupání a drbání psa

Pylová alergie

Pylová alergie se projevuje především alergickou rýmou a alergickým zánětem spojivek. Nejčastější je sezónní alergická rýma označovaná jako „senná rýma“.

Pylovou alergií mohou být postiženy i ostatní sliznice horních cest dýchacích. Projevy jsou kašel a svědění patra. Pokud alergie postihne i průdušky, rozvine se astma. K nejtypičtějším příznakům patří kašel, stavy hvízdavé dušnosti, noční kašel, ponámahová dušnost a hvízdání.

Zdroj: Alergie na pyl trav

Diskuze

V diskuzi UŠI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jif.

Mám to samé, u mě je to alergie na nějakou potravinu, která se projevuje svěděním v uších, teprve půjdu na podrobnější testy.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kristyna.

alergie .Mám taky .... alergie na vše krom psa hnus velebnosti ....svědí mně pravé .

Zdroj: diskuze Uši

Příznaky alergie

Někteří lidé mohou mít po požití zázvoru mírné nežádoucí účinky, včetně pálení žáhy, průjmu a obecných žaludečních potíží. Některé ženy uvádějí delší menstruační krvácení při užívání zázvoru. Je-li zázvor aplikován na kůži, může způsobit lokální podráždění.

Zdroj: Alergie na zázvor

Diskuze

V diskuzi ALERGIE?? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana H..

Dobrý den, již od srpna mě pravidelně např. jednou za týden oteče nějáká část těla.. paže, stehno pod zadkem, břicho, prso.. vždy se jedná o malý červený flíček, který se za pár hodin rozlije do gigantických rozměrů třeba 10-15cm jakoby oteklá mapa, je to většinou dost teplé a svědí to. 2x se mi již stalo že mi otekla i pulka obličeje se rtem a to většinou přes noc.
Na Alergologii jsem objednaná až na leden..ale ta nejistota je šílená.. z čeho to je? proč to je? Na jídlo na které jsem měla podezření jsem si dávala pozor,ale zrovna dneska jsem zase otekla na vnitřní straně paže.
posílám i foto, kdybyste náhodou věděli z čeho takový otoky můžou být.. děkuji s pozdravem
Hana H.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Slavka.

Neviem ci som spravne reagovala,ale malo to byt na Alergie??(tie iste priznaky

(Hana H. 9.11.2015 15:34)

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Alergie??

Léčba alergie na med

Používaným lékem na příznaky alergie na med je antihistamin. Mohou být použity i léky, které přinášejí úlevu od nepohodlí. Aby se zabránilo alergii na med, je důležitá léčba této alergie. Potraviny nebo nápoje s obsahem medu, by měly být vyloučeny z každodenního jídelníčku. Díky tomu se dá zabránit alergické reakci. U anafylaktické reakce může dojít k závratím, dušnosti, ztrátě vědomí nebo nízkému krevnímu tlaku. Anafylaktická reakce je často životu nebezpečná, proto je důležité okamžitě vyhledat lékařskou pomoc.

Zdroj: Alergie na med

Diskuze

V diskuzi ALERGIE NA ČESNEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Dobrý den, prosím o názor, zda je možné, aby se alergie na česnek - jinak nezjevná, projevila zvýšeným tepem a bušením srdce? Děkuji za informaci

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze ALERGIE na česnek

Vznik alergie

Alergie může vzniknout několika způsoby. Tím prvním je přímý kontakt s alergenem – nanesení krému na tvář, nebo třeba i stínů na oční víčko. Alergii si můžete způsobit i v případě, že použijete kosmetický výrobek jinak a jinam, než se má. Alergen se může na kůži dostat i tak, že si neumyjete ruce a pak si sáhnete na obličej, některé alergeny se přenášejí i vzduchem (například rozprašování záchodové vůně).

Zdroj: Alergie na make-up

Diskuze

V diskuzi PLISEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav basl.

dobry den byl jsem u kozniho lekare a na urologii nasli mi plisen na predkozce mam jit na obrizku v kvetnu ale potrebuju lek ktery urychli ty praskliny a suchou pokozku na penisu dekuju

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Plisen

Psí alergie na štípnutí blechy

U velké části psů se projevuje alergie na kousnutí blechy.

Příznaky

Mezi příznaky patří svědění způsobené těžkým zánětem kůže.

Léčba

Při této alergii se k léčbě zánětu kůže využívají antibiotika. Pokud je jasné, že pes touto alergií trpí, je třeba mu podávat celý rok různé preparáty proti blechám. Prevence je totiž v případě alergií nejlepším lékem.

Zdroj: Psí alergie

Poradna

V naší poradně s názvem CESTOVÁNÍ LETADLEM PO MOZKOVÉM ANEURIZMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Haasová.

V květnu to bude rok, co jsem podstoupila léčbu aneurizma mozku zavedením spirálky přes tepnu na noze. Cítím se dobře a ráda bych letěla na dovolenou letadlem. Prosím o radu, zda má někdo zkušenost a je to vůbec možné??? Děkuji
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Let letadlem je možný, ale musíte se jeden měsíc před odletem dohodnout se svým lékařem na vhodném postupu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Cestování letadlem po mozkovém aneurizma

Projevy alergie

  • kožní – ekzém, atopická dermatitida
  • dýchací – astma, alergická rýma, časté angíny, prochladnutí, kašel
  • žaludeční – bolesti břicha, průjem, zácpa, celkové neprospívání dítěte

Zdroj: Alergie na laktózu u dětí

Pravidelná výměna povlaků

Jak již bylo zmíněno, alergie není způsobena samotným peřím. Takže místo toho, abyste se vzdali používání měkkých přikrývek a polštářů, pravidelně měňte povlak na přikrývku. Můžete to udělat každých 14 dní nebo častěji, v závislosti na vašich potřebách.

Zdroj: Alergie na peří

Alergie na bílkovinu kravského mléka (BKM)

Příčiny vzniku alergie na BKM jsou různé. Jako nejčastější se uvádí genetická predispozice, tedy dědičnost. To znamená, že pokud v rodině máte osoby s alergií, především na potraviny, je vysoká pravděpodobnost, že by o ni skutečně mohlo jít. Za další příčinu vzniku alergie na BKM se považuje i příliš časné zavedení kravského mléka do jídelníčku dítěte. Kvůli tomu, že trávicí trakt batolat a kojenců není vyzrálý jako u dospělých, může při zpracování bílkoviny kravského mléka dojít ke vzniku alergie. I proto je vhodné dodržovat doporučení pediatrů o zavedení kravského mléka do stravy dětí po 3. roce věku.

Zdroj: Alergie na laktózu u dětí

Léčba alergie na česnek

Jediným domácím lékem na tuto alergii je vyhýbat se konzumaci česneku. V některých případech detoxikace těla se používá česneková tinktura, ale ta by měla být použita jen v případě slabé nebo mírné alergie na česnek. Velmi užitečné jsou bylinné doplňky, které nahrazují česnek a nezpůsobují žádné alergické reakce. Nejužitečnějším lékem proti alergii na česnek je vitamín C, který účinně potlačuje projevené příznaky.

Zdroj: Alergie na česnek

Příznaky

Nejvýraznějším projevem možné alergie jsou nezvladatelné pocity svědění v důsledku zánětu kůže (mezi nejsvědivější oblasti patří meziprstí, nadprstí, hlava, tváře, spodní strana krku, hruď a břicho). Pes si postižená místa úporně drbe. Po rozhrnutí chlupů často vidíme podobné zarudlé boláky jako u lidských případů alergie. Může se připojit slzení a kýchání. Dalšími možnými příznaky alergie jsou zarudlá kůže ušních boltců, záněty kůže nebo svědivý ekzém v okolí análních žlázek.

Zdroj: Alergie na trávu u psa

Alergie na mrkev

Mrkev bývá obsažena téměř ve všech salátech. Obsahuje mnoho základních živin, které jsou důležité a potřebné pro lidské tělo. Mrkev obsahuje velmi vysoké množství beta-karotenu. Nevýhodu mají lidé, kteří trpí alergií na mrkev. Předchůdcem alergie na mrkev je alergie na pyl. Proto by měli být lidé alergičtí na pyl opatrní i při konzumaci mrkve. U pacientů s alergií na mrkev se objevují příznaky zahrnující svědění, otoky rtů a dutiny ústní. V lékařské terminologii je tento stav znám jako orální alergický syndrom. Alergie na mrkev je způsobena proteiny, které jsou přítomny v pylu – tyto proteiny jsou téměř shodné s proteiny obsaženými v mrkvi.

Zdroj: Alergie na mrkev


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jitka Konášová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP