Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

BOLEST ŠLACH POD KOLENEM

OBSAH

Zánět šlach na nártu

Zánět šlach na nártu se projevuje velkou bolestivostí při nášlapu a otokem. Vyžaduje 2–3 týdny v klidu a chůzi pouze o berlích bez nášlapu. Výbornou terapií je i použití infralampy na postižené místo a aplikaci Fastumgelu.

Zdroj: Zánět šlach

Diskuze

V diskuzi ALOBAL NA BOLEST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Václav.

Dobrý den
Prosím jak to funguje?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiřina.

Jak jsem napsala, tak jsem udělala. A fungovalo to. Na bolavý prst jsem si večer namotala kus alobalu a ráno ho sundala. Bolest přestala.
Tuto zkušenost jsem (za ty tři roky, co jsem to zde napsala)
zopakovala s kolenem a také s loktem. Alobal mi pomohl.
Pozor! Alobal jsem ještě vždy převázala. Obvazem, kapesníkem, nebo šátkem. Aby alobal z místa neodpadl.

Stačí, pane Václave?

Zdroj: diskuze Alobal na bolest

Léčba chronického zánětu šlach

Při zánětu šlach je postiženo povrchové vazivo. Pokud zánět přejde i na kolagenní vlákna, je to již komplikace zánětu, která může mít těžké následky. Léčba zánětu šlachy záleží na rozšířenosti zánětu, v nejtěžších případech musí být šlacha chirurgicky odstraněna. Operace se týká jen omezené hybnosti, která je způsobena zúžením v pochvě šlachy a není nijak náročná. Jinak by se měla léčba odehrávat především na rehabilitaci – pohybová a fyzikální léčba. Zánětu šlach lze velmi dobře předcházet správným cvičením a nepřetěžováním.

Zdroj: Zánět šlach v ruce

Diskuze

V diskuzi COXATROSA 2 STUPNE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela Kakosova.

Dobrý den,prosím i sdělení od kterého stupně je možné dostat na Coxatrosu kyčlí plně hrazené lázně.Dekuji předem za odpověď MK

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anna.

je mozne že tato potiže zpusobuje coxatroza ll stupne kycle ale kycel vubec nebolí

Zdroj: diskuze Coxatrosa 2 stupne

Příznaky

Typickým příznakem revmatického zánětu šlach proto bývá zejména nepříjemné postižení kloubů, které jsou jednak značně zduřelé, ale především s nimi není možné pořádně hýbat: každý drobnější pohyb s sebou totiž přináší velkou bolest.

Zdroj: Zánět šlach v kotníku

Diskuze

V diskuzi WWW.JÁK SE PROJEVÍ ZÁNĚT ŽIL U NOHOU DOLNÍCH KONČETIN. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miluše večeřová.

Modré fleky na lítkách až žlutě zbarvené,tíha nohou,velká belestivost při chůzi a při větším teple.Bolest pouze při dotyku na kterékoliv místo na nohou.Obvodní lékař neléčí ,neví si stím rady ,pouze B12, jinak nic.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jitka.

Již delší dobu trpim bolestí lýtek od kolen dolů, hlavně po straně nohy a pod kolenem. Často jde bolest i po zadní straně stehna z podkolení směrem vzhůru. Když si nezmu kompresní punčochy, cítím se lepe. V noci mě bolest budí. Můj otec nosil celý život kompresní punčochy, pak se rodiče rozvedli. Dozvěděla jsem se, ze zemřel na hluboký zánět žil. Je mi 61 let a trpím nadváhou. Stydím se s tím jit k lékaři, protože mi řekne, ze mě nohy bolí z nadváhy.

Zdroj: diskuze Www.ják se projeví zánět žil u nohou dolních končetin.

Zánět šlach nárt

Zánět šlach na nártu se projevuje velkou bolestivostí při nášlapu a otokem. Vyžaduje 2-3 týdny v klidu a chůzi pouze o berlích bez nášlapu. Od revmatického zánětu se liší tím, že zde nedochází k zarudnutí a postiženo je pouze exponované místo bez postižení kloubů.

Zdroj: Zánět šlach v kotníku

Diskuze

V diskuzi KOLAGENOVÉ INJEKCE NA BOLEST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav Lupač.

Dobrý den.Mám problém s levým kolenem a kyčlí.Nemohu pořádně chodit a hrozně to bolí při chůzi i v sedě.Ještě bych se chtěl zeptat jestli něco platí zdr.pojištovna a kolik stojí. Předem děkuji za odpověd a zdravím Lupač.Pojištovnu mám 205

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Také by mě zajímalo zda hradí pojišťovna

Zdroj: diskuze Guna injekce cena

Revmatický zánět šlach

Revmatický zánět šlach má specifický mechanismus vzniku. Zánět je výsledkem působení bakterií, konkrétně streptokoků. Nákaza těmito bakteriemi v některých aspektech může silně připomínat onemocnění artritidou revmatického původu, která se jako taková v lidském těle zpravidla týká především větších kloubů.

Zdroj: Zánět šlach v kotníku

Poradna

V naší poradně s názvem ZANET ŠLACH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabriela.

Dobrý den.chtěla by sem se zeptat mam zánět slach na leve noze u kloubů. Mužů to lecit aji visnovou masti? Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ne, zánět šlach se nedá léčit višňákem. Se zánětem šlach je třeba obrátit se na ortopéda, který určí protizánětlivé léky a doporučí vhodnou rehabilitaci. Po domácku můžete zánět šlach léčit pomocí Apo-ibuprofenu a klidového režimemu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zanet šlach

Zánět šlach – koleno

Nejčastější příčinou zánětu šlach v kolenou je podráždění šlachy nevhodně vedeným pohybem, zánět může být důsledkem nedostatečného protažení svalů před zátěží, náhlou změnou pohybu (například prudké zrychlení při běhu apod.). Záněty šlach bývají mnohdy následkem různých sportovních aktivit. I běháním si lze přivodit zánět šlach v kolenou. Prevence spočívá kromě dostatečného protažení svalů před během a vyvarování se náhlým změnám pohybu také ve volbě vhodné obuvi. Léčba zánětu šlach v kolenou závisí na vyvolávající příčině zánětu. Základem léčby je zejména omezení pohybu dané šlachy (fixace obvazem, ortézou, sádrou). V některých případech je vhodná léčba fototerapií. Doporučena může být i operace, při níž je postižená část šlachy odstraněna.

Zdroj: Zánět šlach

Diskuze

V diskuzi BRNĚNÍ PALCE U NOHY A BOLEST AŽ PÁLENÍ CHODIDLA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Květa .

Dobrý den
Mám bolest nohy levé po úraze uklouzla mě práva noha a levou jsem skočila do sedačky na koleno vzadu za kolenem mě zabaleno dřeb nebyl možný pak se postavit na nohu po půl roce se to trošku zlepšilo, byla jsem na ortopedii tam jsem dostala opstrik, ale v okolí kolena mě to stále bolí, a i celá noha a teď mě začal brnět palec u nohy když déle stojím tak mě boleji nohy mám je těžké neklidné pálí mě šlapky a bolí. Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Brnění palce u nohy a bolest až pálení chodidla

Kam se zánětem šlach

Zánět šlach vyřeší odborníci na ortopedii, popřípadě na chirurgii. Vždy je důležité upřesnit diagnózu a k tomu je zapotřebí vyšetření kloubních změn a případné revmatické aktivity u revmatologa. Pokud vyšetření neprovede hned, je namístě noční aplikace krátké aluminiové dlažky na noc, krátkodobé užití mastí jako Dolgit, Ibalgin krém. Jinak léčba záleží na vyšetření revmatologa a ortopeda, případně chirurga.

Zdroj: Zánět šlach v ruce

Diskuze

V diskuzi OTEC PLESKAČ LÉČBA SÍROU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libuše Svobodová.

dobrý den, zaslechla jsem v poradně "otce Pleskače" zmínku o léčbě sírou při artroze či artritidě, ale bohužel ne, jak aplikovat. Děkuji mnohokrát za návod. Svobodová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaroslav procházka.

bolest kloubů a šlach chodidel - kdo ví přesný návod poraďte prosím - vím jen s doslechu - díky

Zdroj: diskuze Otec pleskač léčba sírou

Mast na zánět šlach

Zanícenou šlachu i bolavé zápěstí potírejte extraktem z arniky. Výborně pomáhá také kostivalová mast.

Zdroj: Zánět šlach v ruce

Diskuze

V diskuzi ROSOLOVITÁ BOULE POD KOLENEM NEBOLÍ, JENOM NEMOHU RÁNO NOHU ROZEJÍT A KULHÁM, se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila jirků.

mám jít k lékaří neb stačí mast? jirků

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Rosolovitá boule pod kolenem nebolí, jenom nemohu ráno nohu rozejít a kulhám,

Zánět šlach na noze

Při zánětu šlach na spodní části chodidla je bolestivý vějíř šlach, který odstupuje od patní kosti a upíná se na spodní stranu prstů. Příznaky nemoci jsou různorodé. Mohou začínat bolestí připomínající potíže s Achillovou šlachou až po bolestivost klenby, již cítíte při každém došlapu. Tento druh onemocnění velmi často postihuje běžce i ostatní sportovce. Běžný je také u amatérských sportovců, kteří mají špatnou techniku a nevhodně zatěžují chodidlo. Zánět šlach se často objevuje po promrznutí chodidla nebo při delším užívání nevhodné obuvi. Nemusí postihnout pouze chodidlo, ale také kotníky, lýtko, koleno, kyčle nebo pohybový aparát horních končetin. Zásadním předpokladem pro úspěšnou léčbu je včasná a přesná diagnostika.

Zdroj: Zánět šlach

Diskuze

V diskuzi ZÁNĚT ŠLACH V KOTNÍKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Léčba zánětu šlach v kotníku je jen klid,nechodit a studené obklady? Žádný lék proti zánětu na užívání vnitřně?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zánět šlach v kotníku

Bolest hlavy vzadu

Bolest hlavy vzadu je tenzní bolest (propagace obtíží z krční páteře): bolest na vrcholu hlavy, ztuhlá šíje a zkrácené trapézové svaly, pocit tlaku v hlavě, někdy nevolnost a zvýšená citlivost na světlo.

Zdroj: Bolest hlavy

Poradna

V naší poradně s názvem KOŽNÍ KLINIKA KARLOVO NÁMĚSTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel Kaska.

Na nohách mezi kolenem a kotníkem se mi udělala nepříjemná svědivá vyrážka chtěl bych znát ordinační hodiny.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Každý pracovní den od 7 do 15 hodin.

Zdroj: diskuze Kožní klinika karlovo náměstí

Jak dlouho se léčí zánět šlach

Doba léčení zánětu šlachy záleží na rozšířenosti zánětu, v nejtěžších případech musí být šlacha chirurgicky odstraněna. Zánětu šlach lze velmi dobře předcházet správným cvičením a nepřetěžováním. Při zánětu šlach je jednou z nejzásadnějších částí léčby omezení pohybu postižené šlachy. Ta může být fixovaná například obvazem, ortézou nebo i sádrou. Po snížení pohybu se zánětlivá reakce postupně ustaluje a poškozená tkáň se léčí. Velmi pomáhají studené obklady. Zkusit můžete i různé chladivé gely. Pokud nedojde k omezení pohybu, není možné zánět šlachy vyléčit. Po vymizení zánětu by měla následovat rehabilitace postižené končetiny.

Zdroj: Zánět šlach v kotníku

Jak poznat zánět šlach

Příznaky se u zánětu šlach projevují postupně. Místo, kde se zánět nachází, je ze začátku onemocnění citlivější a svědí. Postupně začíná být zarudlé až nateklé a teplé. Postižené místo je bolestivé. Bolest se projevuje zejména při pohybu, při němž je zanícená šlacha využívána, a může se v dalších fázích onemocnění promítat i do blízkého kloubu.

Rozlišuje se několik typů zánětu šlach:

  • Hnisavý zánět šlach – je způsoben pyrogenními bakteriemi, které působí jinde v těle trauma a na šlachu přešly z okolí. Tento zánět se může rozšířit na další místa a může způsobit až odumření postižené šlachy.
  • Revmatický zánět – ten se podobá revmatické artritidě, což je onemocnění postihující hlavně větší klouby. Vzniká jako následek nákaz, které jsou způsobeny bakteriemi označovanými jako streptokoky. Tyto klouby jsou pak bolestivé, omezeně pohyblivé a zduřelé.
  • Tenisový loket – je zánět nacházející se obvykle na přední straně předloktí. Je způsoben nadměrným zatížením těchto svalů nejen při sportu, ale může se vyskytovat i u manuálně pracujících lidí, kteří vykonávají neustále jeden pohyb bez možnosti odpočinku těchto svalů. Nemusí se ale jednat pouze o těžce pracující. Často se zánět šlach vyskytuje u lidí, kteří pracují na počítači s rukama stále v jedné poloze, nebo u studentů, kteří si takto namohli svaly jedné ruky dlouhým a častým psaním.
  • Lupavý prst – postihuje nejvíce prsty na rukou, nejčastěji pak šlachy palců. Když se pak v těchto šlachách vytvoří zánět, není pohyb palcem plynulý, ale trhavý až skákavý.

Zdroj: Zánět šlach v ruce

Slivovice na bolest ucha

Z babských rad můžete zkusit na bolest ucha použít smotek vaty namočený ve slivovici, který vložíte do ucha, převážete šátkem a pěkně to zaspíte. Dle zkušeností tato metoda vždy to pomůže.

Zdroj: Bolest ucha

Bolest ucha z větru

Na bolest ucha z větru pomůže teplý zábal, při delší bolesti je nutné navštívit ORL, protože to může být zánět středního ucha nebo zánět zvukovodu.

Zdroj: Bolest ucha

Kapky na bolest ucha

Přípravky na bolest ucha dostupné v kamenných či internetových lékárnách můžete vidět zde.

Zdroj: Bolest ucha

Co znamená bolest kyčle při ležení

Bolest je vždycky signálem, který nás má upozornit, že v našem organismu není něco v pořádku. Bolest kyčlí v žádném případě normální není. Je důležité navštívit lékaře, který zjistí příčinu onemocnění.

Zdroj: Bolavé kyčle


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP