Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

BOLESTI KLOUBŮ A ŠLACH NA RUKOU

OBSAH

Bolest kloubů v těhotenství

Bolest kloubů v těhotenství se projevuje nejčastěji bolestí kyčle, odkud může bolest zasahovat i na zadní část nohy, hlavně oblast podkolení. Někdy je to dost nepříjemné a těhotné ženy mohou mít problémy i s obyčejnou chůzí. Bolesti vznikají tlakem plodu na páteř. Doporučuje se užívání Colavitalu. Ten se dá koupit na internetu a je vhodný právě i v těhotenství, protože je přírodní – obsahuje pouze kolagen a šípkovou růži. Raději však veškeré samoléčitelské procedury konzultujte se svým gynekologem.

Zdroj: Bolest kloubů

Poradna

V naší poradně s názvem BOLESTI RUKOU A KLOUBŮ VŠECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Božena Nováková.

Mám dotaz jestliže sevřu ruce v pěst tak mě bolí všechny prsty na rukou,nic v rukách neudržím nemám v nich sílu.Ruce mě bolí i v klidu.A bolí mě i všehny klouby na celém těle,po ránu kotníky,kolena,ramena.Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Revmatoidní artritida, ta se takto projevuje. Její léčba zatím nebyla objevena a dají se jen zmírňovat příznaky. Na léčbě se dohodněte se svým praktickým lékařem a nebo můžete kontaktovat odborníka - lékaře imunologa.

Zdroj: diskuze Vodnaté puchýřky na nohou

Bolest ruky od myši

Mezi civilizační choroby spojené s prací u počítače patří také záněty šlach, strnulost prstů a kloubů. Preventivním procvičováním svalů na rukou můžeme předejít pozdějším komplikacím doprovázeným i pracovní neschopností.

Příčinou tohoto stavu je stereotypní práce s počítačem, která obnáší více než 8 hodin nefyziologického postavení ruky a prstů na klávesnici.

Nejlepším lékem je v této situaci cvičení, které uvolňuje napjaté tkáně rukou a hluboké svalstvo dlaně. Zkuste například tento cvik: Vsedě u stolu v předpažení pokrčmo ohněte zápěstí dlaní k tělu. Držte ruku nad stolem a prsty ukazováku a prostředníku střídavě protlačujte po desce stolu vpřed a vzad. Vyvarujte se pohybu do stran. Cvičení opakujte pro všechny zbylé prsty obou rukou. Tlačte jemně, bez použití síly. Pokud budete cvičit pravidelně, můžete předejít medikamentózní léčbě.

Zdroj: Bolavé ruce

Poradna

V naší poradně s názvem BOLESTI KLOUBŮ A ŠLACH. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Moje kamarádka trpí cca 10 let cukrovkou. Nejen, že u ní došlo k velkému úbytku svaloviny, ale má velké potíže s klouby a šlachami horních končetin.
První příznaky se objevily po namožení při manuelní práci v zaměstnání. Lékař jí vždy předepsal nějaké mazání a případně týdenní neschopnost na odpočinek, ale stejné problémy se téměř pravidelně i několikrát za rok vracely.
Nyní je jí 62 let a problémy se stupňují. Lékař údajně diagnostikoval uvolnění svalstva a šlachy. Další léčbu, nebo případné cvičení, rehabilitaci či lázně nenavrhl.
Pravá ruka jí zčervenala, otekla a nosí ji na trojcípém šátku, aby tím zmírnila bolest. (prý se nejedná o zánět).
Nemůže se jednat třeba o odumřelou šlachu a lékař to nezjistil?
Mám o ní strach a myslím, že to chce pouze zájem odborného lékaře a jí samé, chtít problém odstranit.
Poraďte mi, prosím, kam se obrátit a jaké vyšetření požadovat?
Děkuji. S pozdravem Alena

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Může jít o natržený sval, který se zanítil. Pomoc hledejte u ortopeda a s posílením svalstva pak pomůže zkušený fyzioterapeut.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolesti kloubů a šlach.

Zánět šlach nárt

Zánět šlach na nártu se projevuje velkou bolestivostí při nášlapu a otokem. Vyžaduje 2-3 týdny v klidu a chůzi pouze o berlích bez nášlapu. Od revmatického zánětu se liší tím, že zde nedochází k zarudnutí a postiženo je pouze exponované místo bez postižení kloubů.

Zdroj: Zánět šlach v kotníku

Příznaky

Typickým příznakem revmatického zánětu šlach proto bývá zejména nepříjemné postižení kloubů, které jsou jednak značně zduřelé, ale především s nimi není možné pořádně hýbat: každý drobnější pohyb s sebou totiž přináší velkou bolest.

Zdroj: Zánět šlach v kotníku

Poradna

V naší poradně s názvem BOLEST KLOUBU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

Dobrý den je mi 28let a jiz skoro rok mě pobolívá levé rameno to by se ještě dalo vydržet, ale před několika týdny mě začli bolet prsty na levé ruce a celé zápěstí, klouby, při každém pohybu ruky neboli kloubů na prstech to strašně bolí, před pár dny mě bolesti začli budit i v noci a prsty mi zůstávají v určité poloz, od dnešního rána mám třetí prst ohnutý nemohu sním pohnout jak ho zkusím narovnat na dlani je vydět jak se šlacha natahuje a bolí to a prst prostě nenarovnám. Dnes jsem jela na chyrurgii prst mi narovnal a mám ho opět ohnutý. Objednali mě na revmatologii ale termín do měsíce, nevim jak stím vydržím. Levá ruka je mi k ničemu, doma malé děti a já ani neuvařím. Netuším co mám dělat

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Takhle se projevuje syndrom karpálního tunelu. Zde je nejúčinnější léčba pomocí operace šlach. Proti bolesti používejte mast Voltaren forte a procvičujte ruku v teplé vodě. Samoléčba v tomto případě moc nepomáhá a proto budete muset vydržet do lékařské prohlídky u revmatologa.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolest kloubu

Revmatický zánět šlach

Revmatický zánět šlach má specifický mechanismus vzniku. Zánět je výsledkem působení bakterií, konkrétně streptokoků. Nákaza těmito bakteriemi v některých aspektech může silně připomínat onemocnění artritidou revmatického původu, která se jako taková v lidském těle zpravidla týká především větších kloubů.

Zdroj: Zánět šlach v kotníku

Diskuze

V diskuzi TYPY PŘÍZNAKŮ ROZTROUŠENÉ SKLERÓZY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Dobrý den, já mám podobné bolesti kloubů a svalů, šlach už dva měsíce. Naprosto mne to vyřadilo z jakýchkoli fyzických činností. Bolesti nastali v den zavedení léku Gilenya.
bolesti prý nesouvisí s nasazením léku. Všechny krevní testi v relativním pořádku. Nezaznamenána žádná infekce z krve. Mám pocit, že nikdo z lékařů neví co s tím a tak si mne přehazují jak horkou bramboru. Bez úspěchu odstraněni mých bolestí nebo jejich zmírnění. Prý mám jen vydržet. Ale jak dlouho se dá žít s tak krutými bolestmi a přitom vést běžný život ( domácnost, děti, osobní život, práce atd).
Je to zoufalý a hnusný.
H.H.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamila fischer.

RS u mě diagnostikovali v roce 2000.Užívala jsem Interferon,po pěti letech jsem přešla na Thysabri.V lednu 2015 mi byla nabídnuta Gilenya.Nezačala jsem ji užívat a rok jsem bez léků na RS.Problém byl v tom,že už jsem brala celkem 30 léků denně a nemohla jsem už dál.Rozhodně nejsem zdravotně horší,než předtím.Nemám křeče,které jsem měla předtím,bolesti také ne.Špatně chodím,pouze s chodítkem nebo na vozíku,ale to jsem měla i před rokem 2015.Chci se znovu postavit na nohy a uvažuji o Gilenyii,zda mi může pomoct.Ale když čtu vedlejší příznaky,mám strach.

Zdroj: diskuze Typy příznaků roztroušené sklerózy

Jak použít Aulin pro psa

Aulin je možné použít u psa, ale pouze na doporučení a předpis veterinárního lékaře. Ve veterinární praxi jej lze využít ve formě gelu nebo tablet.

Aulin gel – léčivou látkou přípravku Aulin gel je nimesulid, který patří do skupiny látek s protizánětlivými a bolest tišícími účinky. Aulin gel je určen k místní léčbě bolestivých projevů při poúrazových stavech, jako je podvrtnutí nebo zánět šlach.

Aulin tablety – jde o léčivý přípravek s účinky proti bolesti, zánětu a teplotě, patří do skupiny látek nazývaných nesteroidní antirevmatika. Používá se při akutní bolesti (například zubů, hlavy, zad, svalů, kloubů) či u bolestivých příznaků osteoartrózy (onemocnění kloubů). Přípravek není volně prodejný, je vázán na lékařský předpis.

Zdroj: Bolest u psa

Diskuze

V diskuzi BOLESTI DROBNÝCH KLOUBŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabriela.

Ještě jsem se chtěla zeptat,na rukou klouby zvětšeny,na revmatologii pí doktorka mi říkala,že klouby se věkem mění,všimla jsem si toho u starších lidí,ale mě je 34let a nemůžu nosit prstýnky,test na revma negativní,prsty natékají,ostrá bolest v chladu,studená voda,menší hybnost prstů děkuji za odpověd´

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bolesti drobných kloubů

Bolest kloubů na ruce

Rukou je v anatomii i v medicíně označována část horní končetiny od zápěstí až ke konečkům prstů. Je to oblast, ve které se nachází spousta cév, nervů, šlach a svalů a všechny tyto struktury mohou být poškozeny při práci rukama v běžném životě, stejně jako bývají postiženy různými onemocněními.

Příčin bolesti rukou je velmi mnoho. Jde o nemoci, které se vyskytují velmi často, ale také stavy vzácnější. Mezi nejčastější příčiny bolesti rukou patří:

  • Syndrom karpálního tunelu – jde o útlakový syndrom čili onemocnění způsobené útlakem nervu (nervus medianus), který prochází specifickým tunelem v zápěstí, aby se z předloktí dostal do oblasti dlaně – karpálním tunelem. Příčin způsobujících útlak je mnoho: změny ve stavbě stěn tunelu, poúrazové změny, změny v karpálním tunelu způsobené záněty v této oblasti. Léčba je buď konzervativní (neoperační), kdy se do oblasti nervu podávají injekce místních znecitlivujících látek či kortikoidních hormonů, které brání zánětu. Nebo druhou možností je léčba operační, kdy lékař při místním znecitlivění provede protětí vazu tvořícího stěnu karpálního tunelu a tím se pro nerv vytvoří místo.
  • Úrazy – jsou druhou nejčastější příčinou bolestí kloubů na ruce. Ruce jsou velmi namáhanými částmi těla a zřejmě i nejvíce používanými. K úrazům dochází často a jsou různé od pořezání, popálení až po vykloubení článků prstů a jejich zlomeniny. Pokud nejde o opravdu malé ranky, měly by vždy být prohlédnuty lékařem.
  • Osteoartróza neboli artróza – jde o nejčastější onemocnění kloubů. Léčba je individuální, záleží na stupni artrózy.
  • Revmatoidní artritida (známá také jako revma) – může být další příčinou bolestí rukou. Je to onemocnění, během kterého náš vlastní imunitní systém (obranný systém)napadá klouby a způsobuje v nich vleklý zánět, čímž dochází k poškození chrupavek a jiným změnám v kloubu, které jsou bolestivé, omezují a v horších případech nevratně brání v pohybu v daném kloubu. Nemoc se soustřeďuje především na malé klouby ruky, zápěstí. Léčba se snaží zejména o zachování pohyblivosti kloubů.
  • Dna – je to onemocnění způsobené nadměrným ukládáním kyseliny močové v kloubech. Dna se projevuje ostrými bolestmi (dnavý záchvat). Léčba je medikamentózní a je nutná přísná dieta.
  • Záněty – v oblasti rukou může dojít k zánětům mnoha struktur, které jsou v ruce uloženy dosti natěsno, díky čemu se zánět může šířit na okolní tkáně. Každý zánět patří do rukou lékaře, který naordinuje adekvátní léčbu.

Zdroj: Bolavé ruce

Diskuze

V diskuzi BOLESTI KLOUBŮ PO VYSAZENÍ ANTIKONCEPCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

V listopadu 2012 jsem vysadila antikoncepci. Brala jsem ji asi 3 a 1/2 roku.Menstruace se nedostavila (menopauza? je mi 50 let), ale asi do měsíce se dostavily bolesti kloubů, hlavně na rukou, otékají mi prsty, brnění (vyšetření na karpální tunely -.pozitivní, ale nález v lehčí formě) a také se přidala svalová únava...ke všemu se ještě přidal ekzém v oblasti dlaní (drobné puchýřky velikosti špendlíkové hlavičky, které prasknou "dovnitř" vznikne tečka velikosti a barvy malé pihya kůže se poté vylupuje, svědí a pálí. U kožní lékařky provedeno vyšetření na lupénku, výsledek negativní. Mohou tyto projevy souviset s vysazením HA a dají se léčit?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bolesti kloubů po vysazení antikoncepce

Bolesti kloubů na ruce

Bolesti a otoky kloubů způsobují zpravidla větší či menší omezení jejich funkce. Tyto nepříjemné projevy jsou tedy obvykle důvodem k návštěvě lékaře. Ten stanovuje postup se zaměřením na zjištění příčiny příznaků a stanovuje diagnózu podle anamnézy, klinického vyšetření a rentgenových snímků. Mimochodem také využívá laboratorních vyšetření z krve, aby byl schopen odlišit zánětlivé a nezánětlivé onemocnění.

Zdroj: Oteklé klouby prstů na ruce

Diskuze

V diskuzi BOLESTI KLOUBŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iv.

Dobrý den ,
můžete mi prosím poradit . Je mi 41 let a pracuji s tezkými břemeny až do 50 kg a teď jsem již delší dobu v pracovní neschopnosti z důvodu bolesti loktů (tenisový loket ) , zad , kyčelního kloubu a ještě se k tomu přidala bolest kolenou . Byla jsem na klinice nemoci z povolání kde mě odeslali na třífazovou gamagrafii skeletu která nepotvrdila ze se jedna o epikondylitidu . Bohužel jsou pro mě náročné i domací práce , odnést nákup apod.Podle všeho mi neuznají ani nemoc z povolání , můžete mi prosím poradit co ještě mohu udělat nebo na koho se ještě obrátit ? Opravdu si myslím , že tato práce mi zdraví zničila , ještě mohu uvést , že mé bmi je podle ortopeda 16,85 .
Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vladimír.

Bez vyřešení skutečné příčiny bolestí kloubů nepřináší aplikace kortikoidů nebo léků a mastí na bolest trvalé výsledky. Ve skutečnosti jsme nemocní a otrávení z jídla, které jíme, a jen užíváme léky na potlačení příznaků takovéto otravy. Pro trvalé vyléčení je nezbytné odstranit příčinu této bolesti. Příčinou vzniku bolesti kloubů jsou určité potraviny v naší stravě, způsobující chronické zánětlivé autoimunitní reakce těla, které poškozují naše vlastní tkáně, což se projevuje právě bolestí. Používám testy a měření, které určí, jaké konkrétní potraviny Vám tyto záněty v těle vyvolávají. Poradím, jak si upravit stravu, abyste se bolestí kloubů sami trvale zbavili. Kontakt 608 155 338.

Zdroj: diskuze Bolesti kloubů

Bolest kloubů při kojení

Bolesti kloubů při kojení mohou být způsobeny nedostatkem vápníku a změnou životního rytmu a jiného pohybu. Kojením se ztratí jen 1–2 procenta vápníku, který se po ukončení kojení velmi rychle doplní. Na kolena zabírá například ENZYCOL 40. Pokud vás bolí celé klouby, je velmi účinný Senzycol od Maxivitalisu, jedná se o potravinový doplněk.

Zdroj: Bolest kloubů

Poradna

V naší poradně s názvem BOLESTI PO ZDVIŽENÍ TĚŽKÉHO BŘEMENE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Luk.

již třetí týden po zvednutí s přenesením litinového radiátoru v mírném předklonu..mě bolí při poloze do sedu a hlavně při zvedání břemene ze sedu levý kyčel v oblasti kloubu...bolest silná..rengen kloubu negativní...vnímám to jako by byla poškozená chrupavka okolo kloubu...? mohlo dojít k nějakému natržení či podobně..děkuji za odpověd ...57 let, bývalý sportovec, zvyklý na zátěž,postava středně svalnatá, strava zaměřená na ochranu kloubů..obvodák řekl natržený sval a ortopéd bolesti od páteře...chůze ,běh, zvedání břemen ve stoje bez bolesti..trvalé bolesti přišli až druhý den po zátěži

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kdy jste naposledy cvičil mrtvý tah? Je to už dávno? Zvednutím těžkého radiátoru jste si nejspíše namohl svaly - vzpřimovače a ty teď bolí. Musíte zůstat v kontaktu s ortopedem a dodržovat klidový režim. Ve stravě posilněte aminokyseliny a vápník, abyste dodal tělu potřebné stavební prvky k obnově poškozené tkáně. Zkuste se dohodnout s ortopedem na rehabilitaci. V rámci rehabilitace byste dostal podpůrnou léčbu a návody, které by vás vrátily rychleji zpět.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolesti po zdvižení těžkého břemene

Možné příčiny bolesti kyčlí

Bolest kyčle nám ukazuje, že něco není v pořádku. Za bolestmi kyčelního kloubu může stát některá z níže uvedených příčin:

  • dlouhodobé přetěžování kloubů – velmi časté u těžce pracujících lidí a u sportovců
  • koxartróza – dochází až k omezení hybnosti; bolest často vystřeluje jakoby do třísel
  • dysplazie kyčlí
  • luxace kyčle
  • Perthesova choroba
  • artróza – dochází k úbytku chrupavčité tkáně v kloubu

Léčba se bude lišit podle toho, jaká je příčina těchto bolestí. V léčbě se využívá odlehčení kyčlím. Používají se také přípravky na podporu chrupavčité tkáně. Na začátku se často volí konzervativní léčba, ale v některých případech může být jediným řešením výměna kyčelního kloubu.

Další příčinou bolestí kyčelního kloubu je úraz, řídnutí kostí, nádor anebo zánět.

Zdroj: Bolavé kyčle

Diskuze

V diskuzi OTEC PLESKAČ LÉČBA SÍROU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libuše Svobodová.

dobrý den, zaslechla jsem v poradně "otce Pleskače" zmínku o léčbě sírou při artroze či artritidě, ale bohužel ne, jak aplikovat. Děkuji mnohokrát za návod. Svobodová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaroslav procházka.

bolest kloubů a šlach chodidel - kdo ví přesný návod poraďte prosím - vím jen s doslechu - díky

Zdroj: diskuze Otec pleskač léčba sírou

Bolest kloubů po porodu

Bolesti kloubů po porodu jsou ve většině případů vyvolány otokem. Po opadnutí otoku většinou tyto potíže odezní. Bohužel u některých žen hormonální změny spojené s těhotenstvím a mateřstvím mohou spustit i jiná onemocnění, například revmatickou artropatii. Zde může pomoci Condrosulf, což je výživa pro klouby a volně prodejný potravinový doplněk. Důležitá je vyvážená strava bohatá na vápník, to znamená dostatek masa, sýrů a vlákniny.

Zdroj: Bolest kloubů

Prevence bolestí kloubů

Mezi prevenci patří dostatečná míra zdravého pohybu, starat se o klouby, hlídat si nadváhu, pravidelně rekreačně sportovat a snažit se o to, aby byl pohybový aparát svěží a v rovnováze. Všechny části pohybového aparátu by měly být zatěžovány co nejvíce symetricky.

Zdroj: Bolesti pohybového aparátu

Jak poznat zánět šlach

Příznaky se u zánětu šlach projevují postupně. Místo, kde se zánět nachází, je ze začátku onemocnění citlivější a svědí. Postupně začíná být zarudlé až nateklé a teplé. Postižené místo je bolestivé. Bolest se projevuje zejména při pohybu, při němž je zanícená šlacha využívána, a může se v dalších fázích onemocnění promítat i do blízkého kloubu.

Rozlišuje se několik typů zánětu šlach:

  • Hnisavý zánět šlach – je způsoben pyrogenními bakteriemi, které působí jinde v těle trauma a na šlachu přešly z okolí. Tento zánět se může rozšířit na další místa a může způsobit až odumření postižené šlachy.
  • Revmatický zánět – ten se podobá revmatické artritidě, což je onemocnění postihující hlavně větší klouby. Vzniká jako následek nákaz, které jsou způsobeny bakteriemi označovanými jako streptokoky. Tyto klouby jsou pak bolestivé, omezeně pohyblivé a zduřelé.
  • Tenisový loket – je zánět nacházející se obvykle na přední straně předloktí. Je způsoben nadměrným zatížením těchto svalů nejen při sportu, ale může se vyskytovat i u manuálně pracujících lidí, kteří vykonávají neustále jeden pohyb bez možnosti odpočinku těchto svalů. Nemusí se ale jednat pouze o těžce pracující. Často se zánět šlach vyskytuje u lidí, kteří pracují na počítači s rukama stále v jedné poloze, nebo u studentů, kteří si takto namohli svaly jedné ruky dlouhým a častým psaním.
  • Lupavý prst – postihuje nejvíce prsty na rukou, nejčastěji pak šlachy palců. Když se pak v těchto šlachách vytvoří zánět, není pohyb palcem plynulý, ale trhavý až skákavý.

Zdroj: Zánět šlach v ruce

Zánět šlach na noze

Při zánětu šlach na spodní části chodidla je bolestivý vějíř šlach, který odstupuje od patní kosti a upíná se na spodní stranu prstů. Příznaky nemoci jsou různorodé. Mohou začínat bolestí připomínající potíže s Achillovou šlachou až po bolestivost klenby, již cítíte při každém došlapu. Tento druh onemocnění velmi často postihuje běžce i ostatní sportovce. Běžný je také u amatérských sportovců, kteří mají špatnou techniku a nevhodně zatěžují chodidlo. Zánět šlach se často objevuje po promrznutí chodidla nebo při delším užívání nevhodné obuvi. Nemusí postihnout pouze chodidlo, ale také kotníky, lýtko, koleno, kyčle nebo pohybový aparát horních končetin. Zásadním předpokladem pro úspěšnou léčbu je včasná a přesná diagnostika.

Zdroj: Zánět šlach

Alobal na klouby

Alobal je vhodný i na bolest kloubů (alobal na bolest kloubů). Položte hliníkovou fólii na postižené místo a zafixujte jej obvazem či náplastí. Nechte působit celý den nebo i přes noc po dobu 10 až 12 dní. Po týdenní přestávce byste měli cítit úlevu. Pokud bolesti nepoleví, zkuste terapii zopakovat.

Zdroj: Alobal na bolest

Účinný je Dolgit

Dolgit krém je účinný v místní léčbě revmatických i nerevmatických bolestí pohybového systému. Je určen k místní léčbě poranění pohybového ústrojí, jako je zhmoždění, výron, vymknutí, vykloubení a namožení svalu, při sportu nebo při nehodách. Na doporučení lékaře se přípravek používá k léčbě akutních či chronických zánětlivých a bolestivých chorobných stavů pohybového ústrojí, tedy k léčbě zánětlivých revmatických onemocnění kloubů, onemocnění páteře, otoků nebo zánětů měkkých tkání přiléhajících ke kloubům, například tíhových váčků (burs), šlach, šlachových pochev, vazů a kloubních pouzder, dále při ztuhlosti ramene, bolestech svalů, ústřelu (lumbagu) a při bolestech spojených s degenerativním onemocněním kloubů (artróza). Přípravek je rychle absorbován kůží a působí v postižené tkáni. K jeho účinku dochází již za půl hodiny po nanesení krému. Používání krému je vhodné i při celkové léčbě tabletami s obsahem ibuprofenu. Při kombinované léčbě tabletami a krémem se vždy poraďte s lékařem.

Přípravek je určen pro dospělé a mladistvé od 14 let.

Vždy používejte přípravek přesně podle pokynů příbalové informace či lékaře. Pokud si nejste jistí, poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem. Pokud lékař nedoporučí jinak, nanese se 3–4krát denně v časových odstupech 3–4 hodiny na postižené místo 4 až 10 cm dlouhý proužek krému a pečlivě se vetře. Průnik krému přes kůži může být podpořen použitím okluzivního obvazu. Podle rozhodnutí lékaře je možno průnik účinně podpořit použitím iontoforézy. Dolgit krém má být aplikován pod katodu. U revmatických onemocnění délku léčby určuje lékař, většinou postačují 2 až 3 týdny, u poranění při sportu nebo při nehodě 2 týdny. Po nanesení přípravku na postižené místo se doporučuje omytí rukou (pokud se krém nenanášel na ruce).

Zdroj: Zánět šlach v ruce


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP