Facebook Síť X Pinterest email tisk

Téma

BUDWIGOVA


Bioložka doktorka Budwigová

Johanna Budwigová se narodila 30. září 1908 v Německu. Dr. Budwigová učinila pozoruhodný objev. Dle ní jsou rakovinové buňky takové buňky, kterým schází na molekulární úrovni důležité nutrienty. Také zjistila, že červené krvinky u pacientů s rakovinou neobsahují tukovou složku. Toto zjištění ji dovedlo k vlastní léčebné metodě, která se ukázala být úspěšnou až v 90 % případů. Je potřeba poznamenat, že mnoho jejích pacientů s rakovinou k ní bylo odesíláno až ve 4. stadiu nemoci, kdy už za sebou měli neúspěšnou léčbu operacemi nebo ozařováním. Je dokonce možné předpokládat, že pokud by pacienti přicházeli v dřívějších stadiích nemoci a bez klasické léčby, mohla by se úspěšnost jejího léčení blížit až ke 100 %.

Doktorka Budwigová zjistila, že zatímco nenasycené mastné kyseliny (nazývané souhrnně omega-3 nenasycené mastné kyseliny nebo PUFA omega-3, jejich společným rysem je dvojná vazba mezi uhlíky na třetím místě, počítáno od koncového methylu) jsou lidskému organismu nesmírně prospěšné, takzvané saturované neboli hydrogenované tuky (obsažené dnes například především v údajně „zdravých“ margarínech) našemu zdraví naopak intenzivně škodí. A objevila zázračný recept: lněný olej s mléčnou bílkovinou.

Zdroj: článek Lněný olej a tvaroh v boji proti rakovině

Alternativní léčba rakoviny dietou

Symptomy rakoviny, ale i dysfunkce jater a diabetes 2. typu se po její léčbě zmírnily. Dr. Budwigová následně objevila přírodní cestu, jak je možno lidem co nejvhodněji dodat esenciální složky, které tak nevyhnutně potřebují ve své každodenní stravě. Jednoduše konzumací kombinací dvou přírodních, lahodných potravin – Cottage cheese a lněného oleje (semínka) –, které nejenže mohou rakovině předejít, ale v mnoha případech je možné ji i zcela vyléčit. Pacienti, kteří byli příliš nemocní na to, aby mohli konzumovat už od počátku tuto směs, byli léčeni zadržovaným klystýrem s použitím až jednoho šálku oleje denně. Pacienti se pokoušeli zadržet v sobě olej co nejdéle – minimálně však alespoň 15 až 20 minut. Když se pacientům navrátily síly alespoň natolik, že mohli být krmeni ústy, začala jim být podávána směs. Dr. Budwigová u těžce nemocných také používala olejové zábaly. Olej býval nanášen na celý povrch těla, přednostně ale vždy do podpaždí, na prsa a do třísel, protože se zde koncentrují lymfatické dráhy. Také jej aplikovala na oblasti kolem postižených orgánů. Olej byl na kůži ponecháván asi 15–20 minut, pak bylo tělo omyto teplou vodou. Pacienti si pak na krátkou dobu odpočinuli, zatímco se olej vstřebával hlouběji do pokožky díky roztaženým pórům. Nakonec se pokožka umyla mýdlem a teplou vodou za pomoci houby, aby se kůže zbavila i posledních zbytků oleje. Jakmile pacienti získali dostatek síly, aby se mohli najíst, začala jim postupně dávat léčivou směs, až byli schopni zkonzumovat asi 230 gramů denně. V tomto období nebylo potřeba dodávat další výživu – výjimkou byl pouze med nebo čerstvé ovocné šťávy. Pokud to bylo pro pacienta příliš náročné, dostával trochu šampaňského, protože s ním tělo směs přijímá snadněji než s medem nebo džusem. Jakmile se začalo pacientům dařit lépe a byli schopni přijmout větší množství směsi, začalo u nich období intenzivní terapie, trvající v průměru asi 3 měsíce. Po této periodě následovalo období, kdy se pomalu snižovalo množství podávané směsi a bylo potřeba vydržet až do návratu zdraví.

Když pacienti dosáhli zlepšení, bylo jim doporučováno sedět krátkou dobu na slunci. Jakmile zjevné projevy nemoci ustoupily, dr. Budwigová trvala na tom, aby její pacienti stále užívali udržovací dávky kvůli prevenci. Tyto dávky by bylo možné považovat za potřebné pro každého, kdo se chce vyhnout vážnému onemocnění, a také pro ty, kteří se zbavili příznaků svého onemocnění rakovinou. Tato preventivní dávka byla vypočítána podle tělesné váhy: na každých 50 kg jedna čajová lžička oleje. Dieta dr. Budwigové pomohla během více než desetileté klinické aplikaci tisícům lidí, dokonce bylo dokázáno, že byla úspěšná i tam, kde selhal ortodoxní způsob léčby. Po seznámení se s dosaženými léčebnými úspěchy dr. Budwigové se mnozí vědci na celém světě začali zajímat o lněný olej a studovat jeho účinky. Výsledky množství výzkumů uskutečněných v 90. letech minulého století byly přinejmenším působivé. Léčebné úspěchy dr. Budwigové jsou skvěle zdokumentovány a obstály na výtečnou i při zkoušce před opoziční konvenční lékařskou institucí. Mnoho vynikajících lékařů a odborníků na výživu dnes kráčí v jejích šlépějích.

Zdroj: článek Lněný olej a tvaroh v boji proti rakovině

Lněný olej a tvaroh

Lněný olej s tvarohem je směs předepisovaná dr. J. Budwigovou jako dieta při rakovině, artritidě, roztroušené skleróze, lupénce, ekzémech, trudovitosti. Mnohokrát na Nobelovu cenu navržená lékařka uvádí, že tato základní výživná kombinace skutečně zajistí prevenci a pomáhá tělu vyléčit rakovinu. Zní to jako vtip, uzdravit se z rakoviny za pomoci tvarohu? Je to však metoda dlouhodobě prakticky i teoreticky testovaná. Na rozdíl od běžných léčebných opatření typu chemoterapie se dá říci, že léčba, kterou vynalezla dr. Budwigová, téměř nic nestojí a lze ji „praktikovat“ doma v kuchyni. A také proto ji rakovinový „průmysl smrti“ nenávidí, stejně jako nenáviděl její objevitelku, která s poctivostí vědkyně říkala věci přesně tak, jak byly, ať už se to někomu líbilo, nebo ne.

Doktorka Budwigová totiž zjistila, že zatímco nenasycené mastné kyseliny (nazývané souhrnně omega-3 nenasycené mastné kyseliny nebo PUFA omega-3; jejich společným rysem je dvojná vazba mezi uhlíky na třetím místě, počítáno od koncového methylu) jsou lidskému organismu nesmírně prospěšné, takzvané saturované neboli hydrogenované tuky (obsažené dnes například především v údajně „zdravých“ margarínech) našemu zdraví naopak intenzivně škodí.

Zdroj: článek Lněný olej

Možnosti alternativní léčby rakoviny

Léčebná metoda Johanny Budwigové

Dr. Budwigová učinila pozoruhodný objev: rakovinové buňky jsou takové, kterým schází důležité nutrienty na molekulární úrovni. Také zjistila, že červené krvinky u pacientů s rakovinou neobsahují tukovou složku. Toto zjištění ji dovedlo k léčebné metodě, která se ukázala být úspěšnou až v 90 % případů. A je potřeba poznamenat, že mnoho jejich pacientů s rakovinou k ní bylo odesíláno až ve 4. stadiu nemoci, kdy už za sebou měli neúspěšnou léčbu operacemi nebo ozařováním. Je dokonce možné předpokládat, že pokud by její pacienti přicházeli v dřívějších stadiích nemoci a bez klasické léčby, mohla by se úspěšnost jejího léčení blížit až ke 100 %.

Dr. Budwigová doporučuje lněné semínko, to je složeno ze 42 % tuků a 28 % vlákniny, je vynikajícím zdrojem omega-3 mastných kyselin, lignanů a vlákniny. Všechny tyto tři složky jsou důležité a společně přispívají k zachování zdraví. Omega-3 jsou klíčem k využití dalších mastných kyselin v těle.

Směs Dr. Budwigové:

  • 1–2 hrnky sýru cottage, tvarohu, kefíru, nebo jogurtu
  • 2–5 polévkových lžic lněného oleje (panenský, za studena lisovaný)
  • 1–3 polévkové lžíce čerstvě rozemletých lněných semínek (meleme jen krátce a do 10 minut se musí zpracovat)
  • dostatek vody, aby to bylo jemné
  • špetka kajenského pepře
  • volitelné: troška česneku, červený pepř, šampaňské

Doporučovaný poměr je jeden díl oleje na tři díly sýra. V případě, že použijete jogurt nebo kefír, bude potřeba zvětšit jeho množství až na trojnásobek (poměr pak bude až 1 : 9). Pro dosažení krémovější směsi je možné přidávat i mléko.

Při léčení je vhodné začít první týden či 10 dnů s poměrem 1 : 1 a pak další týden nebo 10 dnů 1 : 2 a po stejné době dávku ustálit na 1 : 3. V případě kefíru a jogurtu 1 : 3, 1 : 6 a dávku ustálit na 1 : 9. Od počátku užívání směsi buďte přiměřeně na sluníčku, ne nutně na přímém, ale spíš pod stromem.

Gersonova terapie

Max Gerson svou metodu léčby nalezl náhodou, když experimentoval s dietami na léčbu migrén. Výsledkem pak byly metody na léčbu TBC i rakoviny. Došel nakonec ke zjištění, že výživa a detoxikace mohou být léčbou na všechny nemoci. Jeho slova, se kterými přišel už před více než 60 lety, jsou varováním, jemuž dodnes nedokážeme věnovat po

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Léčba rakoviny

Účinky

Tvaroh pomůže odbourat tuk, aniž by trpěly vaše svaly, to je velká výhoda jeho konzumace. Navíc váš organismus dostane podporu v podobě vitamínů A, B6 a B12, C, D a E. Kromě vápníku obsahuje tvaroh i draslík a hořčík a nenasycené mastné kyseliny. Budete-li tvaroh pravidelně konzumovat, dodáte svému tělu hodně aminokyselin, které nezbytně potřebuje. Kromě toho v tvarohu najdete i hodně vápníku, který je stavebním kamenem pro vaše kosti a zuby. Pravidelnou konzumací tak budete účinně bojovat i s osteoporózou, tedy řídnutím kostí.

Metoda Dr. Budwigové je založena na léčebné dietě. Jde o dietu bohatou na nutriční složky, bez aditiv, bez živočišných produktů – pouze s výjimkou tvarohu (tvarohového sýru Cottage), který je smíchán s olejem ze lněných semen. Tato směs rostlinného oleje a proteinů poskytuje nemocnému tělu potřebnou výživu, aby se vyléčilo samo na molekulární úrovni. Rakovinné buňky se přitom odbourávají nebo absorbují a tělo se uzdravuje už během tří měsíců této diety. Dr. Budwigová tak objevila přírodní cestu, jak je možno lidem co nejvhodněji dodat esenciální složky, které nevyhnutně potřebují ve své každodenní stravě. Docílí toho jednoduše konzumací kombinací dvou přírodních, lahodných potravin – tvarohu a lněného oleje (semínka), které nejenže mohou rakovině předejít, ale v mnoha případech je možné ji i zcela vyléčit.

Chcete-li zahájit dietu, budete muset mít dva spotřebiče: mlýnek na kávu na mletí lněných semínek a ponorný ruční mixér.

Mějte na paměti, že strava by měla být přizpůsobena vašim podmínkám, symptomům a toleranci. Nejedná se o dietní plán. Toto dietní doporučení úspěšně pomáhá lidem s rakovinou, s artritidou, astmatem, fibromyalgií, cukrovkou, krevním tlakem, roztroušenou sklerózou, onemocněním srdce, lupénkou, ekzémem, akné a jinými chronickými onemocněními.

Povolené potraviny: stevia, syrový nepasterizovaný med, xylitol (z břízy), datle, fíky, jahodové a ovocné šťávy sloužící jako sladidla. Dále byliny v jejich přirozené formě, semena a ořechy, kromě arašídů. Syrové nezpracované kakao, drcený kokos bez cukru, šálek černého čaje. Jakákoliv mouka je povolena, pokud je 100% celozrnná. Nakládaná zelenina jedině bez konzervantů! Zmrazený tvaroh, stejně jako ovoce a zelenina, je v pořádku. Vedle tvarohu a sýru Cottage pak jogurt, kefír, výše zmiňované lněné semínko i lněný olej (lněný olej musí být vždy uchovávaný v chladničce). Cibulka, drcený česnek, koření (zázvor, kurkuma, italské bylinky a podobně), sůl, zele

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Jde to jíst jen tvaroh?

Autor obsahu

 Mgr. Světluše Vinšová


budova
<< PŘEDCHOZÍ PŘÍSPĚVEK
budwigova dieta
NÁSLEDUJÍCÍ PŘÍSPĚVEK >>
novinky a zajímavosti

Chcete odebírat naše novinky?


Dokažte, že jste člověk a napište sem číslicemi číslo jedenáct.