Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

CANDIDA PŘÍZNAKY

OBSAH

Candida albicans – foto

Zde je několik fotografií, na kterých je vidět Candida albicans.

Zdroj: Candida albicans

Diskuze

V diskuzi HODNOTY JSOU TSH 4.89 T4.5 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JANA KADLČKOVA.

MÁM SNÍŽENOU NEBO ZVÝŠENOU ČINNOST. DĚKUJI.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Majenka.

TSH0,053,T4 26,7 (letrox 100 6x1) DAO 3,38, střevní patogen Candida glabrata(prokanazol 100mg)

Zdroj: diskuze Hodnoty jsou TSH 4.89 T4.5

Candida albicans – homeopatika

  • Aconitum
  • Agaricus Muscarius
  • Alumina
  • Ammonium Carbonicum
  • Antimonium Crudum
  • Anacardium
  • Apis
  • Borax

Zdroj: Candida albicans

Poradna

V naší poradně s názvem PROKANAZOL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Irena Foukalová.

Dobrý den, vážení a milí, mám dotaz, lék Prokanazol, jak tady čtu, je víceméně na infekce u pohlavních orgánů, ale manžel to dostal předepsané od lékaře, na jakousi plíseň , údajně v jícnu?? Tak to tedy nechápu, nikde se nepíše, že by to bylo na léčbu nějaké plísně v zažívacím traktu, můžete mi to trochu vysvětlit, i to, jak se může utvořit plíseň v jícnu, děkuji za odpověď, Irena

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Prokanazol je lék určený k léčbě plísňových infekcí pochvy, kůže, ústní dutiny, očí, nehtů nebo vnitřních orgánů, tedy i jícnu. Nejčastější plísňová infekce jícnu je kandidoza. Kandidóza je infekce způsobená kvasinkou zvanou Candida. Candida normálně žije na kůži a uvnitř těla, v místech, jako jsou ústa, hrdlo, střeva a pochva, aniž by způsobovala jakékoli problémy. Někdy se Candida může množit a způsobit infekci, pokud se prostředí uvnitř úst, hrdla nebo jícnu změní způsobem, který podporuje růst plísní. Kandidóza v jícnu se nazývá ezofageální kandidóza. Příznaky kandidózy v jícnu obvykle představují bolest při polykání a potíže s polykáním.
Kandidóza v jícnu je u zdravých dospělých neobvyklá. Většina lidí, kteří dostanou kandidózu v jícnu, má oslabený imunitní systém, což znamená, že jejich tělo špatně bojuje s infekcemi. Patří sem lidé žijící s neléčeným HIV/AIDS a lidé s rakovinou krve, jako je leukémie a lymfom. Lidé, kteří dostanou kandidózu v jícnu, mají často také kandidózu v ústech a krku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Prokanazol

Candida albicans v pochvě

Candida albicans v pochvě se vyskytuje obzvlášť často v letních měsících, potrápit však dokáže kdykoliv během roku. Jednorázová (akutní) kvasinková infekce se léčí různými antimykotickými přípravky, ale řadě žen se přesto vrací. Při opakování tohoto onemocnění se ukázala jako velmi účinná podpůrná léčba enzymovým lékem Wobenzym.

Zdroj: Parazitická kvasinka

Diskuze

V diskuzi ČERVENÁ OČNÍ VÍČKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dáda.

už to mám rok a pomáhá mě když čistím střeva psylliem, podporuji játru ostropestřecem a nejím skoro vůbec mléčné bílkoviny a cukr i v ovoci, pouze snesu pomeranče a bílý grep a vůbec nic co má červenou barvu. Chce to vysledovat co vám nedělá dobře a vynechat to. Pak je to snesitelné a dá se s tím žít :).

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dana.

Zdravím, tak jsem konečně přišla jak to velice zmírnit, s každým jídlem jím oreganový a česnekový olej v kapslích a je to skoro perfektní. Vyzkoušejte. Pravděpodobně to způsobuje candida, proto to zhoršuje ovocný a normální cukr a také mléčné bílkoviny a částečně i hodně škrobu a lepku.

Zdroj: diskuze Červená oční víčka

Kvasinková infekce pokožky hlavy

Kvasinková infekce pokožky hlavy je kvasinková infekce na kůži hlavy. Kvasinková infekce kůže se nazývá kandidóza. Kandidóza je plísňová infekce, která se může vyvinout téměř kdekoli ve vašem těle nebo na něm. Kvasinka zvaná Candida způsobuje kandidózu. Kvasinky jsou druh houby.

Vaše pokožka má přirozeně mnoho druhů plísní, které na ní žijí, včetně kvasinek, jako je Candida. To je normální a zdravým lidem to obvykle nezpůsobuje žádné problémy. Ale když má Candida možnost se přemnožit, může se zarýt pod povrch vaší kůže a to může způsobit kožní infekci.

Zdroj: Šampon na kvasinky

Poradna

V naší poradně s názvem BĚLAVÁ POŠEVNÍ SLIZNICE. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana Kratochvílová.

Mám vnější svědění pochva. Sliznice je bělavé barvy.Behem dne nic necítím,ale přijde večer a provází mě nepříjemné pálení a svědění.Mohlo by se jednat o mykóza? Mám 62 roků.Myslim , že o vysichani se nejedná.S partnerem! mám plnohodnotný sexuální život.Muj lékař mi doporučil clotrimsol.Neni špatný ,ale v noci mě to opět vzbudí.Muze to být alergie nebo nervového původu? Předem děkuji za radu..

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejspíše se vám v pochvě přemnožila kvasinka Candida Albicans. Nejlepší lék dostanete u svého lékaře po sdělení, že u vás Clotrimazol neúčinkuje dostatečně. Pokud nemůžete navštívit lékaře, tak si v lékárně kupte vaginální globule proti poševní kandidóze.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bělavá poševní sliznice.

Candida

Candida je kvasinka, která běžně žije v našem těle od narození a žije v harmonii s „dobrými“ kvasinkami, jako je například acidofilus. Ovšem různé životní situace způsobí, že se přemnoží a začne škodit. Může vám škodit i dvacet let, aniž byste správně diagnostikovali příčinu svých potíží. Je někdy nenápadná a škodí tajně, jindy je nápadná až moc. Má ji v dnešní době extrémně rozmnoženou většina populace a stojí i za roztroušenou sklerózou a rakovinou.

Zdroj: Kandidóza

Poradna

V naší poradně s názvem ZELENÝ JAZYK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lela gujdova.

dobrý den moje malá 1měsíčíní dcera má ož druhým dnem od poloviny jazyka dozadu ke kořeni zelený povlak,původně bílý povlak od mléka zmizel a vystřídal ho zelený,čím by to mohlo být?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zelený povlak na jazyku u kojenců se objevuje často a nejčastěji ho způsobuje přemnožená Candida Albicans. Když je krátkodobý a trvá jen týden, tak nemusíte mít strach. Pokud by problém přetrvával déle, tak se poraďte se svým dětským lékařem. Často se společně s tímto zeleným povlakem na jazyku objevují i afty v dutině ústní.

Zdroj: diskuze Zelený jazyk

Vaginální Candida albicans

Candida albicans a Trichomonas vaginalis jsou nejčastější vyvolavatelé poševních zánětů (vaginální mykóza/poševní mykóza). Kvasinkové mikroorganismy přirozeně osidlují poševní sliznici. Jejich množství je ale tak malé, že nedojde k rozvoji onemocnění. Candida albicans má na svém povrchu receptor pro estrogen, který je pro ni růstovým faktorem. Z toho vyplývá, že obdobím jejího rychlého množení jsou stavy, kdy je v ženském organismu estrogenu více, například v těhotenství nebo při užívání vysokých dávek estrogenů. Další látkou, která podporuje růst kvasinek, je cukr. Ženy diabetičky svým „houbičkám“ poskytují větší množství cukru, proto jsou u nich plísňová a kvasinková onemocnění častější. Kvasinkové infekce (poševní mykóza/vaginální mykóza) provází výrazné svědění a silný výtok, který může být tvarohovitý, ale i řídký, vodnatý. Bývá bez zápachu.

Zdroj: Candida albicans

Diskuze

V diskuzi LUPENKA A DEPILACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan Brendl.

Dobrý den.Na celém těle mám jediné místo,kde se mi vytvořila asi lupénka a zrovna na šourku.Svědí to jako svině a loupí se střední lupínky.Mažu to všemi možnými mastěmi a ty občas pomůžou a po té se to zase rozjede.Prosím někoho,kdo s tím má zkušenost,aby mi poradil.Moc děkuju.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Radim.

Čau, tohle jsem měl taky a lupénka to teda nebyla, byla to přemnožená candida. Pomohla mi na to mast Flucinar nebo i Clotrimazol. Jestli se toho chceš rychle zbavit, tak běž normálně na kožní, ať to může vidět doktor a dá ti recept na mast. Pokud to necháš být, tak riskuješ při nechráněném pohlavním styku nákazu další nemocí výrazně i nákazu virem HIV.

Zdroj: diskuze Lupenka a depilace

Candida albicans – přenos

Onemocnět může opravdu každý. Původcem infekce je nejčastěji naše vlastní flóra sliznic nebo se jedná o přenos cizí kandidové flóry kontaktem s jiným nakaženým subjektem (například pohlavním stykem). Hlavním rizikem vzniku je dlouhodobá léčba antibiotiky, diabetes mellitus, chirurgický výkon, těhotenství, nádorová onemocnění, neutropenie (snížení počtu neutrofilů – nejčastějšího typu leukocytů vlivem chemoterapie), immunosuprese (po transplantaci), při léčbě cytostatiky, AIDS a tak dále.

Zdroj: Candida albicans

Poradna

V naší poradně s názvem ČERNÝ JAZYK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miluse hajkova.

Dobry den .... prosím o radu ... po snědení bramborového salátu a řízku ( Vánoční období) jsem měla napětí a nafouknuti v oblasti podžeberni a rano jsem měla uplne černý povlak jazyka. Napětí a nafouknuti zmizelo ale černý povlak jazyka ne. Je to spojitost s játry a zazivanim?dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vzala jste si nějaké léky proti průjmu? Bismut subsalicylát způsobuje černý jazyk. Bismut subsalicylát je netoxická látka obsažená ve volně prodejných lécích proti průjmovým onemocněním. Další možná příčina černého jazyka by mohla být barevná strava nebo nápoje, jako například červené víno. Také přemnožená candida může zavinit černý jazyk. Vyčkejte ještě několik dní, a když černý povlak na jazyku nezmizí, tak navštivte lékaře na ORL.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolesti v pravem podzebri a paleni jater

Jak diagnostikovat kvasinku Candida albicans

Příznaky kvasinkové nákazy u dospělých jsou často natolik všeobecné, že je lékař bez dalších diagnostických opatření může jen velmi těžko přičíst kvasinkové nákaze. Proto je třeba provést nejdříve vyšetření, které vyloučí jiná onemocnění, jež s kandidou nemusejí souviset. Vyšetření sestává z laboratorních testů stolice, moči, vzorku z úst, kůže, nehtů, vlasů a krevních testů.

Zdroj: Parazitická kvasinka

Diskuze

V diskuzi PŘÍZNAKY TĚHOTENSTVÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marki.

Dobře napsaný článek. Osobní zkušenost a příznaky těhotenství si můžete přečíst na této stránce zdravotniradce.cz/pr…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Karolína.

Zdravím, já měla problémy spíše po porodu. Hlavně co se týče intimních partií. Moc jsem nevěděla co s tím, ale pak jsem narazila na kliniku: www.labioplastika-pr… kam jsem teda nakonec i zašla a byla jsem šťastná jak blecha, když jsem viděla výsledky po pár týdnech od plastiky. Opravdu je nejlepší něco s tím dělat, když nejste spokojené s tím, jak to tam dole vypadá, nebo vás to trápí i zdravotně.

Zdroj: diskuze Příznaky těhotenství

Candida albicans v těhotenství

Mezi nejčastější gynekologické potíže patří kvasinková infekce, která vzniká při přemnožení kvasinek (mimo jiné právě Candida albicans) v pochvě. Většina nastávajících maminek se děsí vaginální infekce v těhotenství. Kvasinková infekce nebývá pro těhotnou ženu ani miminko v těhotenství nebezpečná (během porodu se ale infekce může přenést na novorozence), avšak pohodu v těhotenství může narušit. Infekci totiž často doprovází výtok a svědění či pálení v intimní oblasti. Co se týče léčby v těhotenství, zdravotní obtíže je vhodné konzultovat se svým gynekologem.

Zdroj: Parazitická kvasinka

Diskuze

V diskuzi NYSTATIN PŘÍBALOVÝ LETÁK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana Polidorova.

Je mi sedmdesát let. Před dvěma lety jsem zjistila, že důvodem mých celoživotních problémů je candida. Od tohoto zjištění držím velmi přísnou dietu se střídavými úspěchy. Před půl rokem jsem si objednala z z Německa nystatin. Opět se dostavují úspěchy jen občas. Ačkoliv to mám od jazyka, krku až po konečník. A celkem jistě v celém těle, nikdo z lékařů mi nepomohl. Praktický lékař se mi vysmál, ORL nic nevidí, zubař se tváří, že se nic neděje, ačkoliv mám paradontozu a přicházím o zuby, na interně udělají kolonoskopii a gastroskopii a diví se, nač si stěžují, že jsem zdravá. Přesto mám stavy, kdy musím hladovet, abych vůbec mohla fungovat. Nevím, kam se obrátit o pomoc. Pořadí mi někdo, než na tu potvoru zemřu?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hana.

Dobrý den. Nystatin jsem kupovala na těchto adresách, které mi kdysi poslala také paní z diskusí. Fungovalo to několik let, ale nakonec jsem se tam už nedostala. Bylo to ale mnohem levnější, než nákup v kamenné lékárně. Nevím, jak je to nyní, je třeba to zkusit.
Nakonec mi někdo doporučil biorezonanci a tam mi zjistili, že candida je druhotný produkt cizopasníků girardia lamblia a škrkavky. Těch jsem se zbavovala tři roky a doufám, že nyní už budu fungovat jako normální člověk. Je to cesta dražší, ale v našem zdravotictví Vám nikdo nepomůže.
Hana



shop2.bodfeld-apothe…



www.delmed.de/produc…

Zdroj: diskuze Nystatin příbalový leták

Candida albicans – příznaky

  • Nafouklé břicho a/nebo bolesti břicha
  • Pomalé a zmatené myšlení
  • Bílý povlak na jazyku nebo uvnitř v ústech
  • Svědění řitního otvoru
  • Chronické záněty dutin
  • Neustálý pocit únavy
  • Pocit předčasného stárnutí a vyhoření
  • Ztráta vlasů
  • Chuť na sladké
  • Bolesti hlavy
  • Pálení žáhy, plynatost, špatné trávení
  • Opary
  • Kvasinková infekce na intimních místech, afty
  • Změny nálad, problémy s pamětí a koncentrací
  • Premenstruální syndrom
  • Červené, podrážděné oči
  • Zvýšená citlivost na plísně, vlhko, znečištěné prostředí, cigarety a určité pachy
  • Kožní mykózy – dermatomykóza, trichofycie, dermatofýza tinea (svědivá infekce mužských pohlavních orgánů), plíseň na nehtech
  • Bolesti svalů a kloubů
  • Infekce močového ústrojí
  • Únava hned po probuzení
  • Úbytky váhy, či naopak nabírání váhy

Zdroj: Candida albicans

Diskuze

V diskuzi PŘÍZNAKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dášena.

Jak se dívám na ty příznaky, tam mám pocit, že mám taky červy. Lidi, vy tomu vážně věříte?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Sylva K.

Jak říkám, moje kamarádka má velmi dobré zkušenosti. Je to jen dopněk stravy, takže ublížit svému tělu nemůžete. Proč to nezkusit s nepodpořit trochu jeho látkovou výměnu.

Zdroj: diskuze Příznaky

Candida albicans v krku

Moučnivka neboli orální kandidóza se může vyskytovat ve formě akutní jako takzvaný soor (moučnivka) – bělavé povláčky na sliznici, jazyku a patře s možností dalšího šíření na hltan a jícen – anebo chronické. Často se objevuje i u lidí se zubní náhradou, přičemž může docházet současně k postižení koutků. Moučnivka se objevuje i u novorozených dětí (asi tak desátý den po porodu). Přenáší se z těla matky, která byla postižena před porodem nevyléčenou vaginální mykózou. Riziko onemocnění moučnivkou se zvyšuje u předčasně narozených dětí, které mají nedostatečně rozvinutý imunitní systém.

Zdroj: Candida albicans

Co je candida albicans?

Candida albicans je přirozenou součástí těla, ovšem pokud je vnitřní flóra organismu v nerovnováze, začne se nekontrolovatelně množit a způsobí infekci – kandidózu. Dostat ji ven z těla je velký problém. Tato kvasinka se nachází ve střevech, pohlavním ústrojí, ústech, jícnu a krku. Za normálního stavu je organismus schopen její množství kontrolovat. Přemnožení způsobuje oslabený imunitní systém, užívání antikoncepčních pilulek, antibiotik, stres, špatná výživa, nadměrné množství cukru, alkoholu, léků a drog.

Jakmile se kvasinky jednou v organismu usadí, je těžké se jich zbavit. Kandidou může být postiženo celé tělo. Příznaků je mnoho, a proto je třeba provést vyšetření, které vyloučí jiné onemocnění, které s kandidou nemusí mít nic společného. Vyšetření sestává z laboratorních testů stolice, moči, vzorku z úst, kůže, nehtů, vlasů a krevních testů.

Zdroj: Candida albicans

Co je to kvasinková infekce?

Jde o nadměrné rozmnožení kvasinek (rodu Candida) ve střevech, krvi a orgánech. Candida Albicans je parazitická kvasinka, která osídluje střeva (10–15 % střevní mikroflóry), pohlavní ústrojí, ústa, jícen a krk. Tato kvasinka žije za normálních okolností v rovnováze s ostatními bakteriemi a kvasinkami. Za určitých podmínek se však množí, oslabuje imunitní systém a způsobuje infekci známou jako kandidóza, mykóza nebo kvasinky. Přemnožením Candidy Albicans trpí jeden ze tří lidí, a přesto ji západní medicína nepřetržitě ignoruje, protože její příznaky napodobují spoustu jiných nemocí. Nicméně je nutné, aby nebyla brána na lehkou váhu, protože může být příčinou nejzávažnější tělesné nerovnováhy v dnešní době. Experti označují různé druhy plísní a kvasinek za spolupůvodce i dalších onemocnění, jako jsou kardiovaskulární poruchy, revma, artritida, dna, astma, alergie, gastritida, tuberkulóza, nádorová onemocnění a mnoho dalších nemocí.

Zdroj: Kandidóza

Test na kandidózu

Povrchová kandidóza sliznic se diagnostikuje poměrně snadno. Kultivační vyšetření stěrem z postižené sliznice prověří mikroskopický nález, který infekci potvrdí nebo vyvrátí. Někdy se nález špatně diagnostikuje, protože je Candida albicans běžnou součástí sliznic, a s tím je potřeba počítat. Pro diagnostiku kandidózy vnitřních orgánů je nutná biopsie.

Zdroj: Kvasinky na jazyku

Antimykotika do úst

Kandidy nejsou citlivé na antibiotika používaná k léčbě bakteriálních infekcí. K léčbě se tedy používají antimykotika (nystatin, amphotericin B a flukonazol). Na flukonazol je však rezistentní Candida krusei. Postižení sliznice dutiny ústní se léčí klotrimazolem nebo nystatinem. Někdy je léčba neúspěšná a je potřeba jí pomoci změnou jídelníčku a případně i vhodnými doplňky stravy. Terapie je vždy dlouhodobá.

Zdroj: Kvasinky na jazyku

Příčina popraskaných rtů

Popraskané ústní koutky nebo prasklý ret je v mnoha případech plíseň rtů. Plíseň rtů postihuje člověka bez rozdílu věku a pohlaví. Jako každá plíseň, tak i prasklý koutek, je přenosná - nakažlivá. Nejčastější příčinou plísně rtů je kvasinka candida. Léčbou plísně rtů rpzhodně není jelení lůj nebo olizování rtů. Jelení lůj je vhodný na léčení popraskaných rtů ze zimy, například po lyžování v mrazu. Proti kvasinkám se bojuje nejlépe s pomocí probiotik a sacharidovou dietou.

Zdroj: Popraskané rty, to může být plíseň rtů!


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP