Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

CIM NAHRADIT TESTOSTERON

OBSAH

Undestor

Přípravek Undestor jsou měkké oválné lesklé tobolky, které obsahují 40 mg testosteroni undecanoas. Léčivá látka testosteroni undecanoas se v těle přeměňuje na testosteron. Testosteron je přirozený mužský hormon, známý jako androgen. Produkt Undestor se užívá k náhradě testosteronu u jedinců, jejichž tělo produkuje nízké nebo nulové hladiny přirozeného testosteronu (stav zvaný hypogonadismus).

Dávkování

Doporučená dávka je 3 až 4 tobolky denně během prvních 2 až 3 týdnů, poté následuje postupné snížení na 1 až 3 tobolky denně. Tento přípravek musíte užívat s jídlem. Tobolky polykejte celé bez žvýkání a zapíjejte je vodou nebo jinou tekutinou. Polovinu denní dávky užívejte ráno a druhou polovinu večer.

Nežádoucí účinky

U mužů může léčba přípravkem Undestor vést k poruchám plodnosti způsobeným potlačením tvorby spermií. Pokud se účastníte soutěží, na něž dohlíží Světová antidopingová agentura (World Anti-Doping Agency – WADA), pak se musíte předtím, než začnete tento přípravek užívat, podívat do kodexu WADA, protože přípravky, jako je Undestor, mohou tyto antidopingové testy ovlivnit. Zneužívání tohoto přípravku k posílení sportovní výkonnosti s sebou nese závažná rizika a nedoporučuje se.

Cena, dostupnost

Undestor je léčivý přípravek na lékařský předpis.

Zde můžete vidět cenu přípravku Undestor.

Balení obsahuje 60 měkkých tobolek.

Zdroj: Tablety s testosteronem

Diskuze

V diskuzi TESTOSTERON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav Horák.

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jak poznat poruchu tvorby testosteronu, hledal sem hodně na internetu, moc jsem toho nenašel, je mi 17 lel a nezazmenávám na sobš od svých 15 let žádné změny, jen jsem vyrostl, prosím poraďte co dál. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Denis.

Testosteron je pouze na předpis??

Zdroj: diskuze Testosteron

Účinky

K farmaceutickému použití kotvičníku zemního došlo poprvé v osmdesátých letech v Bulharsku, a to v produktu Tribestan. Tento se používal k léčbě premenstruálního a postmenopauzálního syndromu u žen a andropauzálního syndromu u mužů. Tribestan byl testován více než 12 let u mnoha set osob, převážně žen. Vynikající vlastností Tribestanu je, že zvyšuje citlivost hypothalamu k využití a regulaci mužských i ženských sexuálních steroidů jako androgenů a estrogenů.

Klinické testy neprokázaly toxicitu ani vedlejší účinky, a to ani při podání velmi vysokých dávek. S těmito vlastnostmi Tribestan rychle pronikl i do sportu, a to jako povzbuzující přípravek vhodný pro kombinaci se steroidy.

Tribulus terrestris dokáže zlepšit vylučování mužského pohlavního hormonu testosteronu. Ze zkušeností vyplývá, že funguje velmi dobře, když se používá v kombinaci s DHEA a androstenedionem. Společně zvyšují mužský pohlavní hormon v různé úrovni, ačkoliv to DHEA nebo androstenedion dokážou i bez Tribulusu. Takže spíše než testosteron prekurzor vede testosteron k výrobě luteinizing hormonu (LH). Když se zvedne hladina LH, zvedne se i přírodní vylučování mužského pohlavního hormonu. LH je hormon, který rovněž ovlivňuje sexuální aktivitu. Lze tedy pochopit, proč je užívaný ke zlepšení plodnosti a potence. Laboratorní studie na zvířatech prokázaly, že kotvičník zemský zvyšuje množství spermatu i jeho pohyblivost během 30 dnů. A nadto jde o dobrý produkt pro muže a ženy ke zvýšení jejich sexuální aktivity.

Zdroj: Nežádoucí účinky Tribulusu

Poradna

V naší poradně s názvem TESTOSTERON TABLETY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamil.

Cvičím a rád bych si zvýšil hladinu testosteronu, poradíte mi které tablety na testosteron si mám koupit?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Testosteron je hormon, který se vyrábí v našem těle a není možné ho přímo do těla v této formě dodávat ani tabletami a ani injekcemi. Jediná možnost, jak zvýšit hladinu testosteronu je utlumit látky, které regulují, respektive brzdí jeho výrobu v nadledvinkách. Nejběžnější způsob, jak zvýšit sekreci testosteronu v těle je užívat tablety, nebo spíše kapsle s extraktem z bulharské rostliny Tribulus Terrestris. Pokud Kamile skutečně tvrdě cvičíš, tak můžeš Tribulus Terrestis brát v dávce třikrát vyšší, než je doporučená na obalu výrobku, jinak se bere v doporučených dávkách od výrobce. Pro skutečné zvýšení testosteronu v krvi je třeba užívat Tribulus Terrestris alespoň 3 týdny! Bere se v cyklech 4-5 týdnů užívat a pak na 3 týdny vysadit a pak zase hned znovu opakovat užívání.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Testosteron tablety

Čím se dá nahradit

Amonium se dá nahradit práškem do pečiva nebo jedlou sodou.

Zdroj: Amonium

Poradna

V naší poradně s názvem K ČEMU SE POUŽÍVÁ HOŘKÁ SŮL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Glauberova hořká sůl se dá koupit v lékárně jako síran sodný a nebo na internetu například zde: www.alternamedica.cz…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

Muze ji nahradit epsomska sůl? Dekuji

Zdroj: diskuze K čemu se používá hořká sůl

Co je testosteron

Testosteron je hormon, který se tvoří v mužských varlatech, kde stimuluje produkci spermií, podporuje mužskou sexuální touhu, a také pomáhá budovat svalovou a kostní hmotu. Produkce tohoto hormonu přirozeně klesá s věkem, ovšem jen velmi pozvolna. Za posledních dvacet let mužům testosteronu výrazně ubývá. Vědci netuší proč, ale dnešní mladí muži ho mají v krvi mnohem méně, než ho měli ve stejném věku jejich otcové. Na homosexualitu výška hladiny testosteronu nemá vliv. Jinými slovy, to, že má muž málo testosteronu, neznamená, že má homosexuální sklony.

U žen je testosteron produkován vaječníky, v nadledvinách a v periferních tukových tkáních. Jeho koncentrace v séru u žen je desetkrát nižší než u mužů. Obdobně jako u mužů, i u žen se testosteron v séru vyskytuje především ve formě vázané na SHBG (sex hormone binding globulin).

Zdroj: Jak snížit hladinu testosteronu u žen

Diskuze

V diskuzi 28DNI DETOX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Simona.

Čím nahradit červenou řepu?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze 28dni detox

Testosteron u žen

U žen se testosteron vyšetřuje při nepravidelném menstruačním cyklu, nebo pokud žena nemenstruuje vůbec, dále má-li problém otěhotnět, nebo pokud se u ní objeví nápadné maskulinní znaky, jako je ochlupení na obličeji či na těle, plešatění a hluboký hlas. Hladina testosteronu může stoupat u tumorů vaječníků nebo nadledvin, nebo i za jiných okolností, jako je např. syndrom polycystických ovarií. Příliš mnoho testosteronu v ženském systému může způsobovat akné, nadměrné ochlupení a neplodnost.

Zdroj: Jak snížit hladinu testosteronu u žen

Diskuze

V diskuzi SUŠENÉ ŠVESTKY A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel KAREL BRABEC.

Prosím o vysvětlení: kolik si mohu dopřát sušených švestek denně , když užívám warfarín 5 mg. ? po ránu...... Už mně bylo 64 let

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Olga.

Čím lze nahradit brynzu?

Zdroj: diskuze Sušené švestky a warfarin

Vliv testosteronu na plešatění

Androgenetická alopecie postihuje až osmdesát procent mužů bílé rasy. Plešatění u mladých mužů není ničím výjimečným. Začíná pozvolným vznikem koutů, čehož si muži často ani nevšimnou, postupně však přechází do druhého stadia, kdy prořídne kštice na temeni. Finální fází je takzvaná hippokratovská pleš, kdy vlasy ze kštice zcela zmizí a zůstává jen úzký pruh vlasů kolem hlavy.

Zdroj: Vypadávání vlasů a testosteron

Diskuze

V diskuzi 8 POTRAVIN PRO VYŠŠÍ TESTOSTERON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel David.

Díky za článek

Dalších 8 potravin pro zvýšení hladiny testosteronu můžete najít ZDE: www.primulus.cz/8-po…

Více tipů a rad jak zvýšit přírodně hladinu testosteronu můžete najít na www.primulus.cz/blog

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze 8 potravin pro vyšší testosteron

Jak snížit hladinu testosteronu u mužů?

Testosteron je mužský pohlavní hormon, který se tvoří ve varlatech. Jeho tvorba je řízena luteinizačním hormonem (hormon tvořený v podvěsku mozkovém). V době vývoje plodu má vliv na vznik mužských pohlavních orgánů (penis, varlata, prostata). Později jeho tvorba stoupá až v pubertě, kdy se podílí na růstu pohlavních orgánů a vývoji druhotných pohlavních znaků (růst vousů, ochlupení, změna hlasu, vývoj svalstva). Je nezbytný pro správnou tvorbu spermií. Tvoří se také v nadledvinách u obou pohlaví a v malém množství ve vaječnících u žen. Testosteron je u žen přeměňován na ženský pohlavní hormon estradiol.

Je známým faktem, že se vyšší hodnoty testosteronu projevují na vzhledu muže mohutnějšími svaly, ochlupeným hrudníkem nebo také řídnoucí kšticí. Rovněž se ví, že množství testosteronu s přibývajícím věkem klesá, přičemž nejvyšší hladinu mají chlapci v období puberty a výrazný pokles začíná od čtyřicátého roku věku.

Věděli jste však, že za posledních dvacet let mužům testosteron výrazně ubývá? Přibývá tak zženštilejších mužů, ale odborníci zatím nedokážou vysvětlit, proč tomu tak je. Přinášíme vám další, málo známá fakta o testosteronu.

Produkci testosteronu například inhibuje mírná konzumace červeného vína. Jedna nebo dvě skleničky denně představují bezpečný rozsah.

Zdroj: Přírodní antiandrogeny

Diskuze

V diskuzi CEREL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vaculík.

Žijí v USA a je zde vše k dostání jen kořen corelu budu mít problém.Čím by se dal nahradit.
Dekuji.
Marcela

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Cerel

Výhody Undestoru

Undestor se používá u dospělých mužů jako náhrada testosteronu pro léčbu různých zdravotních problémů způsobených nedostatkem testosteronu (mužský hypogonadismus). Tento stav je třeba potvrdit dvěma samostatnými měřeními hladiny testosteronu v krvi a přítomností klinických příznaků, jako je například impotence, neplodnost, snížená sexuální apetence, únava, depresivní nálada, úbytek kostí způsobený nízkými hladinami hormonu. Undestor jsou měkké, oválné, lesklé tobolky, které obsahují 40 mg testosteron-undekanoátu ve formě žlutého oleje. Léčivá látka testosteron-undekanoát se v těle přeměňuje na testosteron. Testosteron je přirozený mužský hormon, známý jako androgen.

Doporučená dávka je 3 až 4 tobolky denně během prvních 2 až 3 týdnů, poté následuje postupné snížení na 1 až 3 tobolky denně. Tento přípravek musíte užívat s jídlem. Tobolky užívejte celé bez žvýkání a zapíjejte je vodou nebo jinou tekutinou. Polovinu denní dávky užívejte ráno a druhou polovinu večer. Tobolky se polykají celé bez žvýkání. Užívají se po jídle, je-li třeba, tak s malým množstvím tekutiny. Doporučuje se vzít si polovinu denní dávky ráno a druhou polovinu večer. Užívá-li pacient lichý počet kapslí, je třeba vzít větší dávku ráno. Krabička přípravku Undestor obsahuje 3, 6 nebo 12 sáčků, každý sáček obsahuje blistr s 10 tobolkami. Velikost balení je tedy 30, 60 anebo 120 měkkých tobolek.

Zdroj: Náhrada za Undestor

Poradna

V naší poradně s názvem KOTVIČNÍK - TESTOSTERON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ondra.

Ahoj,
chtěl bych si koupit tribulus kvůli testosteronu. Někde jsem ale četl, že jeho kvalitu dost ovlivní množství saponinů. Myslíte, že je to tak vážné nebo to vliv na kvalitu nemá?

Vybral jsem si tenhle - fitkram.cz/nutrend-t… který má 60% ale nevím jestli je to dost.

Díky za pomoc! :)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Množství saponinů je důležité a 60% je optimální. Stejně tak je ale důležitá důvěra ve výrobce, který to na výrobku deklaruje. Jinými slovy ti nezbyde nic, než některé vyzkoušet a vyhodnotit účinky sám na sobě.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kotvičník - testosteron

Prášek do perníku

Perníkové koření obsahuje s výjimkou kypřicího prášku veškeré koření potřebné k přípravě klasického perníku. Výrobci jako Vitana a Kotányi vesměs používají podobný obsah koření. Jedná se o koriandr, skořici, badyán, hřebíček, muškátový ořech, nové koření, anýz, fenykl, pomerančovou nebo citronovou kůru. Obsah balení je cca 30 g. Cena se různí dle obchodů a můžete ji vidět zde.

Zdroj: Čím nahradit perníkové koření

Poradna

V naší poradně s názvem ALOBAL NA OKNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blanka.

Múže alobal v oknech nahradit žaluzie?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Použití alobalu na okna je jedním z nejhospodárnějších způsobů, jak udržet doma chladnou hlavu, když venku žhne horko.
Pokud se ve vedrech zoufale snažíte udržet chlad uvnitř místnosti, vezměte si roličku alobalu a rozprostřete ji na vnější strany oken – zvláště na ta, která jsou orientována na jih. Alobal umístěte tak, aby lesklá strana fólie byla směrem ke slunci. Sluneční svit procházející sklem, který dříve zvyšoval teplotu, pomocí alobalu odrážíte od okna a posíláte ho pryč z vašeho domova.
Obvyklou chybou, kterou lidé dělají, je umístění fólie na vnitřní stranu okna. Je opravdu důležité a dávat pozor na umístění alobalu na vnější stranu oken, aby se sklo příliš nezahřívalo.

Zdroj: diskuze Alobal na okna

Plešatost u mužů

Vlas nevyrůstá kontinuálně do nekonečna, ale probíhá vlasovým cyklem. Vlasová cibulka je aktivní zhruba dva roky až šest let, poté se dostává do přechodné fáze, která trvá jeden až dva týdny, během nichž se růst vlasů zastaví a zhruba dva až čtyři měsíce se vlas připravuje na vypadnutí. Až potom vypadne. Říká se, že ve vlasové cibulce proběhne za život asi deset až patnáct takových cyklů. Pakliže člověk trpí androgenetickou alopecií, je kvůli hormonům androgenům, které se navazují na receptory vlasových buněk, tento vlasový cyklus narušen. Dochází ke zkrácení růstové fáze vlasu a je urychlen přechod do klidové fáze, kdy vlas vypadává. V každém dalším růstovém cyklu pak vyroste vlas tenčí, kratší a světlejší. Na plešatosti se podílí také dědičnost a plešatění ve 20 není ničím výjimečným.

Zdroj: Vypadávání vlasů a testosteron

Diskuze

V diskuzi TESTOSTERONU PŘEBYTEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vojta.

Zajímal by mne názor lékaře či odborníka na to jak snížit množství testostronu u muže. Je mi 57, mám o 22 let mladší ženu a bohužel ona má mnohem menší potřebu sexu než já.
Chtěl bych bezpečně snížit svůj sexuální apetit , abych svoji ženu neobtěžoval a přitom milenku nechci, nemám zájem podvádět a svoji rodinu mám moc rád. Lék Cyproteron a další mají podle všeho mimořádně velké riziko negativních vedlejších účinků . Snad až k riziku nádorového onemocnění mozku. Existuje prosím způsob jak svoji chuť na sex výrazně snížit, či úplně eliminovat?
Děkuji moc

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel David Anonym.

Dobrý den, sexuální touha a nadměrné ochlupení mi opravdu už kazí radost ze života. Vím, že existuje mnoho přírodních léků na zvýšení testosteronu. Existují i účinné přírodní léky na snížení testosteronu?
Popř. jak se jmenují?

Zdroj: diskuze Testosteronu přebytek

Z čeho je perníkové koření

Obvyklý poměr perníkového koření: 10 g badyánu, 5 g nového koření, kůra z 1 ks bio citronu, 10 g anýzu, 5 g hřebíčku, 0,25 ks vanilkového lusku, 5 g fenyklu, 5 g skořice

Jak na to: Navážíme si všechno koření. Skořici, hřebíček, nové koření, anýz, fenykl, badyán a kousek vanilky. Perníkové koření velmi jemně utlučeme v hmoždíři a následně je prosejeme přes sítko. Nakonec roztlučené koření smícháme s jemně nastrouhanou kůrou z jednoho dobře vydrhnutého bio citronu.

Tato dávka perníkového koření je určena na půl kilogramu mouky.

Zdroj: Čím nahradit perníkové koření

Náhrada římského kmínu

Římský kmín je aromatičtější a úplně jinak chutná, to je třeba si před vařením uvědomit. Má ostrou, hořkou a velmi pronikavou chuť, která je natolik výrazná, že dokáže přehlušit nejen aroma ostatních koření, ale mnohdy i celého pokrmu. Je třeba s ním proto zacházet opatrně. Klasický kmín má typickou trpkou, aromatickou chuť i vůni.

Římský kmín nelze nahradit jiným kořením, pouze se lze částečně přiblížit podobné chuti náhradou s jinými druhy koření (kmín a anýz).

Zdroj: Římský kmín

Recept na domácí perníkové koření

Ingredience: 50 g celé skořice, 20 g sušeného zázvoru, 15 g celých hřebíčků, 15 g vyloupaných zrníček kardamomu, 10 g nastrouhaného muškátového oříšku, 10 g nového koření, 5 g celého pepře, 5 g anýzu (celé hvězdičky)

Postup: Skořici nakrájíme na menší kousky. Nové koření, pepř, hřebíček a anýz zpracujeme v hmoždíři. Dáme si záležet na tom, aby hřebíčky byly dostatečně podrcené, jsou dost tvrdé a mohly by poškodit nože v mlýnku. Podrcené části z hmoždíře přesypeme do mlýnku na kávu, přidáme i skořici a pomeleme. Postupně přidáváme zázvor. Přendáme do misky a pomleté koření společně promícháme. Na 1 kg mouky použijeme 3–4 polévkové lžíce koření.

Zdroj: Čím nahradit perníkové koření

Obnovení růstu vlasů u mužů

Zhruba deset let existuje na trhu cílená systémová hormonální léčba pro vlasovou cibulku pomocí účinné látky finasterid. Tato léčba však u mužů není příliš rozšířena. Je to zejména z obavy ztráty libida či erekce, na kterou se někdy odkazují.

Při lokální léčbě se využívá minoxidil. Původně byl vynalezen jako látka na vysoký krevní tlak, jako nežádoucí účinek bylo pak pozorováno zvýšené ochlupení, proto se tato látka přestala k tomuto účelu používat, ale začalo se s jejím lokálním využitím.

Z přírodních produktů lze využít přípravky s fytoflavonoidy v kombinaci s kofeinem. S ohledem na délku vlasového cyklu nelze očekávat výsledky do měsíce, ale spíš do roka.

Pokud žádná z terapií nezabere, protože se pacient rozhodne navrátit vlasy na hlavu třeba až po deseti letech plešatosti, není údajně všem dnům konec. Lze využít bolestivější léčbu kmenovými buňkami. Vlasová cibulka se může aktivovat napřímo, čímž se dají probudit i vlasové cibulky, které byly dlouho neaktivní.

Zdroj: Vypadávání vlasů a testosteron

Eregma MAX Power pozitivní účinky

Užívání Eregmy má nejlepší účinky u mužů, protože to zvýší jejich sexuální aktivitu, zintenzívní libido a zkvalitní erekci. V tomto ohledu patří Eregma mezi léky na potenci. Dlouhodobé užívání Eregmy totiž zvyšuje hladinu testosteronu, což může některé muže proměnit až v agresívní sexu-chtivé samce! Díky zvýšené hladině testosteronu se v mužském těle lépe vyvíjejí spermie a dospělých spermií tak bývá mnohem více, než u mužů s nižší hladinou testosteronu. Výsledkem toho je pak mohutná ejakulace, protože spermií je hodně, tím je sperma hustější a je ho také více, čímž se zintenzívní požitek při vyvrcholení - libido. Navíc jsou spermie po výronu déle živé a s výrazně lepší pohyblivostí, proto snadněji oplodní vajíčko. Užívání Eregmy tedy příznivě ovlivňuje otěhotnění a tím pomáhá k plodnosti mužů. Mimo to, zvýšená hladina testosteronu podporuje nárůst svalové hmoty a zvyšuje fyzickou výkonnost a vytrvalost, což s oblibou využívají sportovci a muži po Eregmě tedy budou moci lépe absolvovat soulož, budou z nich aktivnější nadržení samci – vlivem zvýšeného testosteronu.

Co je testosteron

Testosteron je jedinečná chemická sloučenina a je produktem hormonální sekrece nadledvinek. Testosteron v lidském organismu především ovlivňuje psychické a metabolické procesy. Účinky testosteronu jsou přímo úměrné jeho množství v krvi. Kdo hledá tablety na testosteron, tak Ergma by mohla být vhodným řešením, protože umožňuje zvýšení hladiny testosteronu v krvi. Současný výzkum teprve pracuje na studii, která má odhalit vliv vysoké hladiny testosteronu na nádor nadledvinek. Jak takový nádor nebo rakovina nadledvinky vypadá je možné vidět na fotografiích zde.

Negativní účinky testosteronu

Vedle určitě zajímavých pozitivních účinků testosteronu je tu i druhá strana mince, a tou jsou negativní projevy při zvýšené hladině testosteronu. Zvýšená sexuální touha vlivem vysoké hladiny testosteronu může u některých mužů vést až k neovladatelné touze po sexu a u náchylných jedinců by tak mohly povolit poslední zábrany bránící dosažení sexu za každou cenu, třeba i násilím! K tomu napomáhá i zvýšená agresivita, kterou vyvolává zvýšená hladina testosteronu v krvi. Dalším aspektem zvýšené hladiny testosteronu je zvýšené riziko vzniku nádoru prostaty. Odborné výzkumy prokázaly, že vysoké dávky testosteronu jsou hlavním spouštěčem rakoviny prostaty. Každý, kdo užívá nějaký přípravek, který zvyšuje hladinu testosteronu v krvi, by měl dvakrát do roka podstoupit vyšetření krve na onkomarkery (onkomárkry) karcinomu prostaty, tak zvaný prostatický specifický antigen.

Další negativní účinky testosteronu ve zkratce:

  • Zvýšená hladina testosteronu vyvolává akné, zejména na zádech, s obrovskými červenými fleky.
  • Vysoká hladina testosteronu zapříčiňuje nesoustředěnost, roztržitost, nervozitu, neklid a to i v době obvyklého spánku. Takže zvýšená hladina testosteronu může díky těmto symptomům vyvolávat nespavost.
  • Zvýšená hladina testosteronu v krvi podpoří a urychlí vypadávání vlasů.

Zdroj: Eregma - lék na potenci, je to pravda?

Recept na perník z hladké mouky

Ingredience: 3 hrnky polohrubé mouky, 2 hrnky cukru, 2–3 lžíce kakaa, 1 kypřicí prášek do perníku, 1/2 hrnku rozinek, 1 hrnek oleje, 1 hrnek mléka, 2 vejce, 2 jablka, 1 lžička perníkového koření

Postup: Do mísy nasypeme mouku, cukr, kakao, kypřicí prášek do perníku, 1 lžičku perníkového koření a rozinky. Vše lehce zamícháme a přimícháme mléko, olej, vejce a nastrouhaná jablka. Vše smícháme a nalijeme na předem vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme na 170 °C asi 30–40 minut v elektrické troubě. Po upečení na perník můžete ještě nalít citronovou polevu, ale to je na chuti každého z vás. Tento litý perník s perníkovým kořením je opravdovou delikatesou.

Zdroj: Čím nahradit perníkové koření


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Nina Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP