Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

CO PODPORUJE RUST DETI

OBSAH

Aloe Vera

Aloe vera je protizánětlivá bylina, která stimuluje pokožku hlavy a podporuje růst vlasů nebo opětovný růst vlasů. Nejčastěji ji najdeme v šamponech, kondicionérech, ale i v jiných přípravcích. Aloe vera je bezpečný přírodní lék.

Zdroj: Bylinky podporující růst vlasů

Diskuze

V diskuzi STOPKAŠEL PRO DĚTI OD 1 ROKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tereza.

My užíváme STOPKAŠEL pro děti od 1 roku už 2 roky. Adélce už jsou 3, sirupek ji chutná, podporuje její imunitu:) Není drahý a je na suchý i vlhký kašel zároveň.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze STOPKAŠEL pro děti od 1 roku

Ženšen

Ženšen podporuje svalovou syntézu a umožňuje tělu přizpůsobit se fyzické zátěži. Také může zlepšit pocit pohody, stabilizovat energetické hladiny, působí na zdraví srdce. Ženšen a další adaptogenní byliny pomáhají tělu, aby se vyrovnalo s každodenním stresem, výkyvy spánku, nálad nebo chuti k jídlu.

Zdroj: Bylinky na růst svalů a těla

Poradna

V naší poradně s názvem LICHEN NEBO SOOR? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

Může dostat soor také senior, který má dibates melitus II. typu?Mám problémy pouze v ústní dutině.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ano, soor neboli moučnivka je způsobená kvasinkami a diabetes mellitus podporuje růst kvasinek. Blíže vám k tomu poví stomatolog nebo lékař ORL.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lichen nebo soor?

Vliv růstu na prodlužování řas

Růstová séra jsou kosmetické přípravky zajišťující růst a hustotu řas. Navíc napomáhají jejich zpevnění. Lze je používat kdekoli. Jejich aplikace je jednoduchá a netrvá déle než 30 vteřin. Séra můžete obvykle používat buď jako výživu vlastních řas, nebo jako regeneraci a obnovu po aplikaci řas umělých.

Co obsahují:

  • arginin – posiluje řasy
  • biomimetické peptidy – posilují strukturu řas
  • biotin – podporuje růst řas
  • heřmánek pravý – zklidňuje citlivou pokožku
  • olej z trsovníku lékařského – aktivuje růst řas
  • panthenol – oživuje folikuly a zvyšuje pružnost řas
  • vitamíny A, C, E – vyživují a chrání před škodlivými vlivy prostředí
  • ženšenový výtažek – prokrvuje folikuly řas a pokožky

Zdroj: Cyklus růstu očních řas

Diskuze

V diskuzi ZÁZVOR NA RYCHLEJŠÍ RŮST VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

Dobrý den.Docela mne zarazilo,že někdo opravdu věří tomu,že zrovna síra podporuje růst vlasů.Měla jsem doma kilové balení v naději,že to opravdu zabere,a žádný zázrak se nekonal,a to ani přes to,že moje strava je vyvážená,a MSM jsem užívala pravidelně.Četla jsem spoustu chvály na MSM proto jsem také objednala,ale pak mne zarazila jedna důležitá věc.Všechny výrobky na rádoby rychlejší růst vlasů slibují zázraky,ale nikde o tom není nic důkazného :)Bohužel za mne určitě ne,ale třeba jsem jen světlá výjimka :)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zázvor na rychlejší růst vlasů

Vitamíny na růst vlasů

Vitamíny na vlasy DonnaHAIR představují unikátní přípravek proti padání vlasů, jenž rovněž podporuje jejich růst. Přípravek DonnaHAIR kombinuje účinné vitamíny a látky, které mají pozitivní vliv na výživu vlasů a pokožky, podporují látkovou výměnu a růst vlasů. Přípravek mohou užívat lidé, kteří chtějí mít silnější nebo delší vlasy, ale primárně je určen těm, kterým vlasy vypadávají a nové nerostou. Minerály a látky obsažené ve vitamínech DonnaHAIR zpevňují vlasovou kůži a zlepšují prokrvení cibulek vlasů, čímž podporují růst nových vlasů a zamezují jejich vypadávání.

Vlasy a pokožka potřebují zejména vitamín B, z něhož vlasy čerpají prvky potřebné pro svůj zdravý růst a díky kterému se pokožka vyhlazuje. Ovšem nelze zapomenout ani na vitamíny A a C, jež napomáhají k silnějším a delším vlasům. V současné době můžeme vybírat z velkého množství rozpustných vitamínů, které se obvykle užívají orálně a vyživují tak tělo a vlasy hlavně „zevnitř‟. Není ale nutné omezovat se pouze na tento příjem vitamínů. Na vlasy perfektně působí i šťáva z brambor, která se vstřebá do vlasů i při použití „zvenku‟.

Zdroj: Jak podpořit růst vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem VITAMÍNY PRO RŮST ŘAS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bety.

co použivat na růst řas

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Vitamíny podporující růst řas jsou stejné jako pro podporu růstu vlasů. Na podporu růstu vlasů a řas nejlépe funguje toto: dobrá bílkovinová strava (například Smacker), pak hodně kolagenu (například Colafit) a pak především Zinek - 30mg každý den po posledním jídle.
Neoficiálně na růst řas působí i léky na Glaukom, například kapky Lumigan.

Zdroj: diskuze Vitamíny pro růst řas

Zkušenosti s podporou růstu vlasů

Růst vlasů nelze ani urychlit, ani zpomalit. Člověk má průměrně asi 100 000 vlasů, světlovlasí lidé mají vlasů více, zrzaví naopak nejméně. Růst vlasů začíná v časném stadiu embryonálního vývoje, kdy se vytváří vlasový váček. Počet a druh váčků je dán již při narození a nedá se ničím ovlivnit. Růst vlasů ovlivňují hormony, dědičné dispozice, výživa, nemoci a faktory související s nervy.

Zdroj: Jak podpořit růst vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem LATKA NA RUST ČLOVEKA 40 ROKOV BYLINK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Viera, Čonkovs.

Dobry den prosim mate nrjake bylinky na rust do vysky človeka mam 40 rokov dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Růst těla v dospělosti bohužel ničím obnovit nedokážeme, ani bylinkami a ani léky. Růst je u člověka definitivně ukončen ve věku 25 let. Pak už se tělo jen zmenšuje až do smrti. Nelamte si z výškou hlavu, přijměte to a pamatujte si, co je malé to je krásné.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Latka na rust človeka 40 rokov bylink

Na rychlý růst vlasů speciální olejová směs

Jedním z důležitých způsobů, jak dosáhnout rychlého růstu vlasů, je provádět pravidelně a často příjemnou masáž hlavy na prokrvení vaší vlasové pokožky. Funguje to jednoduše tím, že touto masáží se stimuluje prokrvení kůže na hlavě a tím se dostává do folikulů více živin. Z folikulů pak vyrůstají rychleji zdravé, silné a pevné vlasy. Dobře živený vlasový folikul produkuje, silné a zdravé vlasy, které se nelámou, snadno se rozčesávají a omezují se také roztřepené konečky vlasů. Pokud při masáži své vlasové pokožky hlavy použijete esenciální oleje, tak bude tato masáž dávat ještě lepší výsledky. Nejlepší olejová směs na masáž hlavy proti lámání vlasů a na rychlejší růst vlasů obsahuje kokosový olej, dále pak rozmarýnový olej, olej z pupalky dvouleté a olej ze šípků, všechny ve stejném množství. Tato olejová směs na rychlý růst vlasů se pravidelně masírujte do pokožky hlavy po dobu 3 až 5 týdnů. Za tuto dobu se vaše vlasy stanou vláčné a hydratované a také se u nich omezí roztřepené konečky a vlasy se také budou méně lámat. Olejová směs také výborně vyživuje vaše folikuly a podporuje tak nový rychlý růst vlasů.

Zdroj: Rady na rychlejší růst vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem ZOLADEX + LNĚNÝ OLEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Irena.

Dobrý den, neruší konzumace lněného oleje - fytoestrogenu účinky Zoladexu (1 injekce za 3 měsíce) při léčbě rakoviny prostaty? Děkuji za odpověď. Irena

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Podle mého názoru lněný olej a fytoestrogeny v něm obsažené působí podobně jako Zoladex, jen s menšími nežádoucími účinky. Fytoestrogeny z lněného oleje mají na karcinom prostaty tlumivý efekt, protože inhibují uvolňování jednoho hormonu hypofýzy, takzvaného luteinizačního hormonu. Díky nedostatku luteinizačního hormonu pak klesá tvorba testosteronu a snižuje se tak růst rakovinových buněk prostaty. Nejsilnější účinky mají v tomto ohledu sójové boby. Takže společné užívání lněného oleje a Zoladexu se vzájemně podporuje.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zoladex + lněný olej

MSM na genetickou plešatost

Bylo zjištěno, že lidé, kteří podstoupili transplantaci vlasů, tak u nich MSM vyvolává rychlejší růst vlasů. U MSM také bylo prokázáno účinné zpomalení genetické plešatosti.

Zdroj: MSM na růst vlasů, obočí a řas

Poradna

V naší poradně s názvem ÚČINKY BRAMBORY NA RŮST ŘAS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milka.

Máte někdo zkušenosti s bramborem na růst vlasů a řas? Někde jsem slyšela, že je dobré si vlasy opláchnout vodou z vařených brambor.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Samotná brambora přímo na vlasy ani na řasy neúčinkuje. Brambora v sobě však obsahuje minerální látky, například draslík a chrom, které příznivě mohou ovlivnit kvalitu vlasů a řas. Takže chceme-li podpořit kvalitní růst vlasů, mohlo by pomoci jedení brambor.
Co se týče vody z vařených brambor, tak je dobrá na oplachy vlasů po mytí šampónem a na koupel vysušených a rozpraskaných rukou. Voda z vařených brambor nesmí být osolená ani jinak okořeněná a musí být vychladlá. Voda z vařených brambor vlasům dodá hezký lesklý vzhled. Na ruce působí voda z brambor hydratačně, zjemní je a odstraní jejich vysušení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Účinky brambory na růst řas

Lopuchová voda na růst vlasů

Lopuchová voda působí proti vypadávání vlasů a snižuje tvorbu lupů. Ale nepodporuje růst vlasů! Lopuchová voda se vyrábí z lopuchového kořene, který je bohatý zejména na sliz, třísloviny a minerální látky. Extrakt z těchto látek se používá právě pro výrobu lopuchové vody. Vlasová voda se nanáší na vlhkou nebo suchou pokožku. Masáž se provádí po dobu cca 3 minut.

Lopuchová voda je účinná v tom, že zabraňuje vypadávání vlasů a mírní projevy výskytu lupů. Po měsíci používání po každém mytí vlasů (3–4x týdně) lupy vymizí úplně a padání vlasů se o 70 % sníží. Jako bonus při pravidelném používání získáte na pohled lesklejší vlasy. Lopuchová voda vlasy nemastí a ani nevysušuje pokožku. Dobře se vsakuje a také roztírá, krásně voní a po jejím použití se dostaví svěží pocit na pokožce hlavy.

Při používání lopuchové vody berte na vědomí fakt, že lopuchová voda zamezuje vypadávaní vlasů a tvorbě lupů! Nikde není řečeno, že lopuchová voda podporuje či vyvolává růst vlasů!

Zdroj: Lopuchová vlasová voda na zhoustnutí vlasů

Zdravý růst dítěte

To, zda vaše dítě roste správně, sleduje pediatr na pravidelných prohlídkách, avšak i vy sami si tento fakt můžete ověřit pomocí percentilového grafu. Najdete jej na internetu. Zadáte výšku, váhu a další data týkající se dítěte a ihned uvidíte, zda je růst vašeho potomka v normě, anebo ne. Na růst dítěte má vliv celá řada faktorů. Těhotenství matky a jeho průběh, správná výživa dítěte, rodina a prostředí, ve kterém žije. U dětí, které citově strádají nebo jsou týrané, může dojít ke zpomalení růstu. Výraznou roli hraje i genetika. Pokud jsou oba rodiče malí, je velmi nepravděpodobné, že jejich dítě bude vysoké.

Během prvního roku života vyroste dítě zhruba o 25 cm. Za další rok může být vyšší až o 13 cm. Ve dvou letech děti obvykle dosahují 50 % předpokládané výšky v dospělosti. Batolata ročně vyrostou průměrně o 7 až 10 cm ročně, předškoláci a školáci přibližně o 5 cm za rok. Během puberty rychlost růstu opět stoupá, a to průměrně o 9 cm ročně u dívek a 12 cm u chlapců. Růst u dívek končí většinou v 15 letech, u chlapců mezi 17. a 18. rokem.

Zdroj: Co dělat, když dítě málo roste

Poradna

V naší poradně s názvem RÝMOVNÍK PRO DĚTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak staré děti mohou využívat sirup z rýmovníku? Všude uvádíte, že je pro děti vhodný, ale nedočetla jsem se od kolika let popř. měsíců.

Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Rýmovník můžete podávat dětem starších 12 měsíců. Pro malé děti ve věku rok a více se rýmovník dává žvýkat jako celý list přímo do úst. Také se s úspěchem aplikuje jako čaj z rýmovníku, kdy se do vroucí vody o objemu 2 hrnků dají 4 lístky rýmovníku a vše se vaří do doby, než se vyvaří polovina vody. Pak se nechá trochu vychladnout, osladí se medem a nechá se dítěti popíjet.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rýmovník pro děti

Růst vlasů po smrti

Růst vlasů po smrti je morbidní mýtus, jenž se šíří již od starověku a který prokazatelně vyvrátil až americký soudní lékař William R. Maples (1937–1997). Podle něj je zásadní podmínkou pro další růst tkáně hormonální výměna, k níž však v těle po smrti už samozřejmě nedochází. Posmrtný růst vlasů, nehtů a čehokoli jiného lze tudíž vyloučit. Dojem růstu vyvolává dehydratace. Je třeba si totiž uvědomit, že lidské tělo tvoří až z 60 % voda. Po smrti tkáň vlhkost ztrácí, vysušuje se a kůže se stahuje a tím se více odhalují vlasy a nehty. Tak dochází k iluzi, že vlasy nadále rostou.

Zdroj: Jak podpořit růst vlasů

Diskuze

V diskuzi FORMIL PRO DĚTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milka.

Používáte někdo Formil pro malé děti. CHci mít jistotu, že s tím má někdo dobré zkušenosti, že se nevyskytuje alergie u dětí na tento prací prášek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Formil pro děti

Kofein a vlasy

Je prokázáno, že kofein povzbuzuje lidský organismus. Známý je již od 6. století před naším letopočtem. Je nejrozšířenějším přírodním stimulantem na světě. Z chemického hlediska je kofein sloučeninou dusíku, kyslíku, uhlíku a vodíku. Je obsažen v listech, semenech a plodech kávovníku, kakaovníku, ale i čajovníku. Kofein objevíme v čokoládě, coca-cole, energetických nápojích nebo oříšcích. Kofein podporuje bdělost a fyzický výkon. Jeho účinky pocítíme po vnitřním užití téměř okamžitě. Naprosto bezpečné je vypití zhruba 3 šálků kávy nebo čaje. Předávkování kofeinem se projevuje nervozitou, vzrušením, srdeční arytmií, nespavostí a škubáním svalů. Tělo si tedy řekne samo, kolik kofeinu potřebuje.

Pokud bychom však chtěli, abychom do těla a vlasových kořínků dostali dostatečné množství kofeinu pro dobrý růst vlasů, museli bychom vypít zhruba 60 až 80 šálku kávy denně. To je samozřejmě nesmysl, takže kávu dodáváme kořínkům zvenčí.

Zdroj: Kofeinová maska na vlasy pro růst

Spotřeba vápníku

Denní doporučené množství vápníku se pohybuje dle věku. Děti do jednoho roku by jej měly přijmout 400 mg, děti od 1 do 10 let 600–900 mg, dospívající až 1 200 mg. Pro těhotné a kojící maminky se doporučuje cca 1 000–1 400 mg vápníku denně.

Nepříznivé vlivy na vápníkovou bilanci v organismu:

  • Větší množství tuku a kyseliny šťavelové (v čokoládě, vařeném špenátu, petrželi, rebarboře, řepě) v potravě brání vstřebávání vápníku tím, že jej vysráží na nevstřebatelnou sloučeninu šťavelan (oxalát).
  • Velký příjem soli zvyšuje vylučování vápníku močí.
  • Kyselinotvorné potraviny (cukr, bílá mouka, káva, coca-cola, maso) způsobují uvolňování vápníku z kostí a zubů, jelikož je použit v takzvaném nárazníkovém systému k neutralizaci překyselení organismu.
  • Nadměrné množství přijímaného fosforu (v mase a vejcích) podporuje vylučování vápníku.
  • Šumivé nealkoholické nápoje obsahují kyselinu fosforečnou, která vyplavuje vápník z kostního aparátu.

Zdroj: Vápník u dětí

Růst vlasů za měsíc

Všechny typy vlasů určitou dobu rostou, poté vypadávají a následně jsou nahrazovány další vlasovou generací. Za měsíc vlas poporoste zhruba o jeden centimetr. Někomu mohou vlasy růst pomaleji, někomu rychleji. Vše je dáno zejména genetickými dispozicemi, tedy tím, jaké vlasy mají vaši rodiče a prarodiče. Co se týče vypadávání vlasů, tento proces probíhá průběžně ─ denně několik vlasů vypadne, ale současně začínají růst vlasy nové. Vlas vypadává zhruba po sedmi letech.

Zdroj: Jak podpořit růst vlasů

Tongkat ali

Tropické afrodiziakum původem z Malajsie stále získává na popularitě jako doplněk stravy. Tato bylina spolehlivě zlepšuje hladinu testosteronu a sexuální zdraví. Tongkat ali může mít přínos i pro růst svalů, ale jen při pravidelném cvičebním režimu.

Zdroj: Bylinky na růst svalů a těla

MSM a vedlejší účinky

Důležitou skutečností, kterou je třeba zmínit je, že MSM může způsobovat akné, což je možný nežádoucí vedlejší účinek, který se může objevit u mnoha lidí při užívání MSM pro růst jejich vlasů. Před používáním potravního doplňku MSM se poraďte se svým lékařem o správném dávkování a o možných kontraindikacích s jinými užívanými léky.

Zdroj: MSM na růst vlasů, obočí a řas

Ginkgo biloba

Ginkgo biloba nepatří mezi nejvíce používané byliny pro růst vlasů, ale má potenciál napomáhat růstu vlasů. Zlepšuje krevní oběh, což může následně podpořit rychlejší růst vlasů. Tato bylina se objevuje v šamponech nebo ji lze užívat perorálně ve formě tablet, či dokonce ve formě tinktury. Ginkgo biloba není určena těhotným ženám, také by se neměla míchat s analgetiky, protože s nimi může nepříznivě reagovat. Je třeba být opatrný, aby se zabránilo nežádoucím účinkům!

Zdroj: Bylinky podporující růst vlasů


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Gabriela Štummerová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP