Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

CO POMÁHÁ NA CELULITIDU

OBSAH

Použijte led

Led na zánět je vynikající, ovšem jen dočasně a nesmí přijít přímo na kůži. Při dlouhodobém použití zde hrozí vznik omrzlin. Třikrát, maximálně čtyřikrát denně přiložte kus ledu na tvář v místě, kde vás obtěžuje bolavý zub. Zklidníte tím otok a uleví se vám. Led můžete také cucat nebo sát. Pomáhá i přerušované masírování zubu kostkou ledu.

Zdroj: Co pomáhá na otok tváře od zubů

Poradna

V naší poradně s názvem CELULITÍDA - KOFEÍN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nikola.

Dobrý den,
chtela jsem se zeptat tedy kofeín taky pomáha k výsktu celulitídy? nadměrní uživání? Já piju kafé raz za den nebo i někdy jednou za 3 dny, celulitídu jsem nikdy neměla až na poledního půl roku, už 6 rok chodím ke konim a vždy jsme makali i přes zimu, ale tuhle zimu jsme u koní nebyly, byly fujavice a 2-3 měsíce se nic nedelalo, taky jsem přibrala asi 4 kilá po zime, a bylo tam i málo pohybu tak se domnívam že to je určite tím nedostatkem pohybu. Tak bylo psano někdecže se celulitida může vytvářet i kvůli anatikoncepci je to pravda?

Díky za odpovědi

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Celulitida přichází s věkem. Podporuje ji přibírání na váze a necvičení. Tím, jak se hromadí tuk pod kůží, vznikají nerovnoměrné ďůlky. Nejčastěji se to projevuje na stehnech a na hýždích. Káva pomáhá proti celulitidě, ale ne sama o sobě. Káva obsahuje kofein, který zrychluje krevní oběh a ve spojení s intenzivním pohybem dokáže odbourat podkožní tuk. Chcete-li se zbavit celulitidy, tak začněte sportovat. Ideální je běh na jednu hodinu. Pak posilování svalů celého těla ve fitness. Pomáhá také jízda na kole po dobu několika hodin denně. A samozřejmě je nutné přizpůsobit stravu, kde je nutné omezit přijímané tuky a vyřadit přílohy u večerních jídel.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Celulitída - kofeín

Domácí péče na celulitidu z kávy

Pijete rádi kávu? Kávová sedlina je skvělá pro vaši pokožku na stehnech, břichu a pažích. Během sprchování si můžete třít kávu na kůži a vmasírovat ji krouživými pohyby. Můžete použít samotnou mletou kávu, ale také ji můžete doplnit s mořskou solí nebo cukrem a trochou sprchového gelu. Hrubé částice soli nebo cukru pak třete na kůži, protože podporují krevní oběh v kůži. Zvláště mořská sůl má dobrý detoxikační efekt. Smíchejte všechny tyto složky a vytvořte z nich pastu. Pomocí této pasty si udělejte ve sprše masáž a následně pastu opláchněte. Další zpříjemnění kůže může být provedeno ledem, protože led prokrvuje kůži. Tato metoda je velmi dobrá a efektivní. Anticelulitidní péči můžete udělat pomocí, hnědé proso mouky. Tuto mouku si koupíte v obchodě se zdravou výživou nebo na internetu. Smícháte 2 šálky hnědé proso mouky s vodou, dokud nevznikne hladká pastovitá směs. Tuto pastu nanesete na strie, které jsou na stehnech, a zabalíte je do fólie. Tento zábal necháte působit 30 až 60 minut.

Zdroj: Přírodní zábaly proti celulitidě

Diskuze

V diskuzi H2OUT DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaňulka.

Já jsem se dala na hubnutí a řekli mi, že mám v sobě nadbytek vody. Bude mi stačit jen cvičit nebo dodržovat stravu a koupit si třeba ten h2out?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anna Vodrážková.

Dobrý den,mám nadváhu,celulitidu a otoky nohou kotníky a nárty.Už to trvá přes 30 let ale různé leky na odvodněni mají krátkodobé účinky nebo žádné , jen obtěžující časté močení.

Zdroj: diskuze H2out diskuze

Podpůrné krémy a masky

Pomocí účinných krémů, které aplikujete formou masáže do pokožky, můžete celulitidu výrazně utlumit a zneviditelnit. Nejznámější jsou skořicové kúry.

Skořicových gelů seženete hodně a za rozumné peníze a opravdu je ten zahřívací efekt cítit, dokonce více než u speciálních gelů a krémů na celulitidu. U skořice si však musíte dávat pozor na negativní účinky sluníčka, které může následně způsobit vysušování pokožky a ztrátu elasticity.

Skořicové silice v emulzích a gelech, které jsou určeny pro zahřátí svalů, pomáhají prohřát pokožku, rozšířit cévy a například před aerobní aktivitou je jejich aplikace úplně ideální. Jen je potřeba myslet na to, že skořice může u citlivějších osob pokožku až příliš dráždit, alergizovat, zkuste ji tedy poprvé raději jen na malém kousku kůže. Aplikace v oblasti břicha působí obvykle dráždivě, ale nohy, hýždě, lýtka i paže bývají v pořádku.

Zde můžete vidět další podpůrné krémy a masky na celulitidu.

Zdroj: Masážní rukavice na celulitidu

Poradna

V naší poradně s názvem CELULITÍDA - KOFEÍN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek .

Celulitida přichází s věkem. Podporuje ji přibírání na váze a necvičení. Tím, jak se hromadí tuk pod kůží, vznikají nerovnoměrné ďůlky. Nejčastěji se to projevuje na stehnech a na hýždích. Káva pomáhá proti celulitidě, ale ne sama o sobě. Káva obsahuje kofein, který zrychluje krevní oběh a ve spojení s intenzivním pohybem dokáže odbourat podkožní tuk. Chcete-li se zbavit celulitidy, tak začněte sportovat. Ideální je běh na jednu hodinu. Pak posilování svalů celého těla ve fitness. Pomáhá také jízda na kole po dobu několika hodin denně. A samozřejmě je nutné přizpůsobit stravu, kde je nutné omezit přijímané tuky a vyřadit přílohy u večerních jídel.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Renata.

Jo,tak to teda nechápu...budete se divit,ale cvičím pravidelně už 3roky, a stejně mám celulitidu na stehnech. Mám sportovní postavu, pro představu 170cm, 57kg. a stejně.. :-) Kde je chyba ? :-)

Zdroj: diskuze Celulitída - kofeín

Použití rukavice na celulitidu

Na trhu je celá řada rukavic, které jsou vhodné na celulitidu. Zde si je můžete prohlédnout.

Masáž proti celulitidě se provádí nejčastěji na hýždích a stehnech za účelem vypuzení lymfatické tekutiny z fibrotického (zvláknělého) podkoží. Vychází v podstatě z lymfatické masáže, ale je navíc obohacena o speciální anticelulitidové hmaty. Při této masáži jde o středně silné hlazení, jen někdy vzniká pocit štípání.

Masáž pomocí masážní rukavice provádějte tak, že budete roztírat krém proti celulitidě v kruzích proti směru hodinových ručiček. Přípravky proti celulitidě většinou obsahují přídavek z mořských řas, neboť obsahují aminokyseliny, minerální soli a vitaminy, které účinně pohlcují škodlivé produkty metabolismu. Nelze však očekávat, že si natřete krémem postižené partie a rázem bude po problému. Tyto přípravky mohou prospět pouze v kombinaci se všemi postupy, jako je jídelníček, cvičení, masáže.

Zdroj: Masážní rukavice na celulitidu

Diskuze

V diskuzi SKOŘICOVÝ KRÉM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mat.

Souhlasím, na celulitidu je třeba jít komplexně, je třeba upravit celou životosprávu, ale jsou prostředky, které proti celulitidě mohou pomoci. Já doporučuji skořicový olej, resp. skořicový krém pro skořicové zábaly a lymfodrenáž. Skořicový krém zakoupíte např. zde: www.siladoteku.cz/si… Je vhodný i pro domácí použití, seženete tam i balení, které vystačí na celou kúru, vyjde podstatně levněji než skořicové zábaly v salónech a efekt je stejný.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Skořicový krém

Kartáč nebo rukavice

Masáž má velmi hlubokou tradici a navazuje na starověké čínské terapie, například akupunkturu, a je to příjemný a jemný způsob léčby celulitidy. Používají se rukavice nebo kartáč. Je v podstatě jedno, jakou pomůcku si vyberete. Je to individuální volba. Z recenzí je zřejmé, že lze masážní pomůcky libovolně střídat. Zdůrazněna je zde především důležitost masáže samotné a stálé promazávání.

Zdroj: Masážní rukavice na celulitidu

Diskuze

V diskuzi CO POMAHA NA BOLENI UCHA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kristýna.

Dobrý den neví někdo co pomáhá když me boly v uchu a jako by me v něm šumý.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Co pomaha na boleni ucha

Přírodní krém na celulitidu

Vyzkoušejte anti-celulitidový domácí recept aromaterapie. Přidejte 2 kapsy rozmarýnového a fenyklového oleje do třech čajových lžiček zastudena lisovaného oleje (např. mandlový olej). Denně pak směsí masírujte postižená místa.

Z esenciálních olejů mají výborné anti-celulitidové účinky i grapefruitový olej, citrusový olej a skořicový olej.

Nevyhnutelný krok k redukci projevů pomerančové kůže však představuje detoxikace organismu (doporučujeme šťávu z aloe vera) a dieta, která by měla obsahovat hodně vlákniny a zeleniny, méně ovoce (z důvodu vysokého obsahu cukrů). Více se dozvíte v článku Anti-celulitidová dieta.

Autor: redakce

Foto: Fotolia.com

Zdroj: Domácí receptury proti celulitidě

Diskuze

V diskuzi PURINY A CVIČENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomas .

Dobrý den . Mám dnu a chci začít cvičit mohu používat potravinové doplňky jako bílkoviny a aminokyseliny ? Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marki.

no já se dočetla že pomáhá celer a višeň celkově na klouby a ještě že na zmírnění bolesti od dny pomáha Enzycol - tak jsem ho manželovi koupila a užívá 2 tabletky denně a zatím klepu klepu, že je to lepší.

Zdroj: diskuze Puriny a cvičení

Kofeinová maska proti celulitidě

Kofein, který se aplikuje na pokožku, způsobuje zrychlení krevního oběhu v místě použití a tím vypíná pokožku. Ta se vyrovnává a projevy celulitidy se tak zmírňují. Při dlouhodobém pravidelném používání kávových zábalů se vlivem často se zrychlujícího krevního oběhu aktivují tukové zásoby a potřebuje-li tělo energii, sáhne si právě po nich. Dlouhodobým používání kávových zábalů se dá docílit i velmi dobrých výsledků v boji s celulitidou. Kofeinový, tedy kávový zábal se nanáší na celulitidou postižená stehna, kolena, hýždě a paže. Místo aplikace kávového zábalu volte podle toho, kde se u vás celulitida projevuje, a místo masírujte rukavicí nebo kartáčem, čímž posílíte efekt masky.

Kofeinovou masku používejte alespoň třikrát týdně po dobu půl až jednoho roku. S takovou frekvencí by absolvování kofeinových zábalů v kosmetických studiích vyšlo velmi draze, 60 minut vyjde cca na 550 Kč, což by znamenalo finanční náklady kolem 80 tisíc Kč za roční léčbu kávovým zábalem. Kávové zábaly si je však možné velmi jednoduše a efektivně připravit a aplikovat doma.

Zdroj: Masážní rukavice na celulitidu

Diskuze

V diskuzi WWW.BÍLÝ SLON POMÁHÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav Trna.

bílý slon na močové cesty,pomáhá při zánětech močových cest?Děkují za odpověd'
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alois Švrček.

Objednal jsem postupně 3+3 lahve (lahev 777 kč ) Bilý slon klouby a úžíval pul roku s vírou že bolestí ustoupí.Ale opak je pravdou.Žádný účinek. Před tím jsem bral dle návodu pravidelně preventivně dlouhodobě bez přerušení preparáty na klouby od jiných výrobců (Colafit,GS Condro,Proenzi,Kamzik, od mých 40 let. Přesto se bolesti dostavily. Nyní je mi 66 let.Na Šlágru uváděli zázračný přírodní preparát Bilý slon na klouby tak jsem ho chtěl zkusit.Recenze na preparát od společnosti White Elephant nevím kde napsat, takto píšu tady.Toto je moje zkušenost !!! Mužu pak preparátům věřit ???

Zdroj: diskuze Www.bílý slon pomáhá

Domácí recepty proti celulitidě

  • Použijte jemný abrazivní krém nebo peeling na vlhkou či suchou pokožku. Masáže provádějte pomalu, dlouhými krouživými pohyby přes postižené partie a ve směru k srdci.
  • Použijte masážní rukavici stejným způsobem jako výše zmíněný peelingový krém.
  • Krém proti celulitidě vždy vmasírujte pomocí svých prstů (nikoli dlaněmi). Dosáhnete tak dvojnásobného účinku, což vás určitě potěší. Tato aplikace vyžaduje sice více času, ale je také účinnější a efektivnější. Pamatujte, že masáž je důležitější než samotné krémy na celulitidu.
  • Na postižená místa naneste mletou kávu s krémem. Tuto směs si snadno připravíte: do dlaní vsypte mletou kávu a smíchejte s levným tělovým mlékem. Používejte denně! Masáž provádějte alespoň po dobu 2 minut, poté důkladně opláchněte. Už za několik dnů budou vaše partie hladší a vyformovanější.
  • Nezapomeňte také na dostatek pohybu. Pohybem rozproudíte krev ve svém těle, zahřejete se a umožníte tak lépe odbourávat podkožní tuk, který deformuje vaši kůži. Vykonávaný pohyb by měl být takový, aby vaše tepová frekvence dosáhla alespoň 60% maximální tepové frekvence. Například jste li žena a je vám 35 let, tak minimální tepová frekvence, kdy budete ubírat tuky, je 111 úhozů srdce za minutu. Starší žena s věkem 65 let by měla dosáhnout tepu minimálně 93 úderů za minutu.

Zdroj: Domácí receptury proti celulitidě

Diskuze

V diskuzi JAK POMAHA ZAZVOR PO SRDECNIM INFARTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Willly.

chtel bych vedet jak pomaha zazvor po srdecnim infartu dekuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak pomaha zazvor po srdecnim infartu

Kapky

Hodí se pro dospělé i děti. Pro všechny (přesněji od 6 měsíců) pomáhá na dráždivý kašel například Ditustat.

Zdroj: Babské rady na suchý dráždivý kašel

Poradna

V naší poradně s názvem ZAHLENĚNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milada Škařupová.

Dobrý den,
chci se zeptat, co by jste mi doporučil od firmy JUST na zahlenění, pořád mě to nutí ke kašli a nemůžu odkašlat. Kašel nemám. JUST 31 bylin používám k potírání na hrudníku a krku, ale nepomáhá.
Děkuji Škařupová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na zahlenění pomáhá výplach nosních dutin slanou vodou, inhalace páry z Vincentky a užívání šumivých tablet ACC Long. Hodně pijte a nebraňte se kašli. Kašel pomáhá posouvat hlen ven z těla.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zahlenění

Cena

Zde můžete vidět orientační ceny a doplatky v lékárně u krému Beloderm: Beloderm cena.

Zdroj: Na co pomáhá Beloderm

Poradna

V naší poradně s názvem KOŽNÍ POHOTOVOST PRAHA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den,potřebuji pomoci.
Mám celou nateklou,červenou a tvrdou šupinatou ruku i zápěstí,nevím jestli je to ekzemem,ale přesunulo se mi to i na druhou a je to bolestivé.Už to trvá dlouho a je to čím dál více horší,že mi to vystřeluje do celé ruky,že tam mám asi zánět.
U kožního doktora jsem objednaná až na7.6.23.Nevím kam se urgentně obrátit.už sotva hýbám rukou.
Nejde mi foto stáhnout,jen s emailu.
Děkuji,jestli mi bude možné pomoci

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zřejmě máte na ruce infekční onemocnění zvané celulitida. Celulitida způsobuje, že vaše kůže bolí, je horká a oteklá. Oblast obvykle vypadá červeně. Vaše kůže může mít také puchýře a můžete mít také oteklé, bolestivé žlázy.
Celulitidu můžete získat na kterékoli části těla. Pro rychlou pomoc kontaktujte praktického lékaře, protože pokud nemoc není rychle léčena, může se infekce rozšířit do dalších částí těla, jako je krev, svaly a kosti.
U mírné celulitidy postihující malou oblast kůže lékař předepíše antibiotika – obvykle na týden. Vaše příznaky se mohou zhoršit během prvních 48 hodin léčby, ale poté by se měly začít zlepšovat. Je důležité pokračovat v užívání antibiotik, dokud nevyberete všechny, i když se cítíte lépe. Většina lidí se plně zotaví po 7 až 10 dnech.
Kromě užívání antibiotik na celulitidu můžete urychlit zotavení:
- užíváním paracetamolu nebo ibuprofenu proti bolesti;
- zvedáním rukou na polštář, když sedíte nebo ležíte, abyste snížili otok
- pravidelným pohybováním zápěstím, abyste zabránila ztuhnutí;
- pitím hodně tekutin, aby nedošlo k dehydrataci.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kožní pohotovost Praha

Kolik stojí

Zde můžete vidět, jaká je cena Reparexu na šedivé vlasy.

Zdroj: Reparex pomáhá zakrýt šedivé vlasy

Co pomáhá na bolest ucha u dospělých

Při bolesti ucha si uvědomte, že příčin bolesti může být víc a co v jednom případě může pomoci, tak ve druhém může situaci naopak zhoršit. To, co pomáhá na zánět středního ucha, může uškodit při zánětu vnějšího zvukovodu (mimochodem dost intenzivní bolest, která vás na týden vyřadí z činnosti). A například to, co zabere při zánětu zvukovodu, může zhoršit bolest, kterou způsobuje mazová zátka. Takže to nejhorší, co můžete udělat, když nevíte, co vám je, je zkombinovat z naprostého zoufalství všechny způsoby léčby. Jediné, čím nic nezkazíte, tedy pokud nemáte žaludeční vředy, je dát si ibuprofen.

Zdroj: Co na bolest uší

Beloderm mast 30 g

Beloderm mast obsahuje rovněž betamethasondipropionát. Tento produkt je (stejně jako Beloderm krém) dostupný pouze v kamenné lékárně na základě lékařského předpisu.

Zdroj: Na co pomáhá Beloderm


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP