Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

CO UDĚLAT Z MEDVĚDÍHO ČESNEKU

OBSAH

Další recepty z česneku

Zdroj: Česnek kuchyňský

Poradna

V naší poradně s názvem ČESNEK MEDVĚDÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Moldřík.

Dobrý den. Rád bych začal pěstovat medvědí česnek. Nemohu najít informaci o tom, kde mohu nakoupit sazenice.
Za všechny rady předem děkuji. S pozdravem Moldřík

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Tady se dají koupit semena medvědího česneku: www.semenaonline.cz/…
A tady se prodává medvědí česnek jako sazenice www.zahrada-sazenice…

Zdroj: diskuze Česnek medvědí

Jak udělat drdol z dlouhých vlasů

Na drdol z dlouhých vlasů postačí hřeben a gumička – nějaká pevnější. Vlasy si vyčešte, jako když si chcete udělat vysoký culík. Pak vlasy přeložte napůl a začněte je kroutit, až se stočí do sebe. Pak stočené vlasy vezměte a zahněte je ještě kolem dokola, do tvaru drdolu. Poté stačí zagumičkovat.

Zdroj: Návod, jak udělat drdol

Diskuze

V diskuzi ZPRACOVÁNÍ MEDVĚDÍHO ČESNEKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Chtěla bych se zeptat, jestli někdo nezkoušel zpracované pesto ve skleničkách sterilovat jako např. bylinkové sirupy?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zpracování medvědího česneku

Video, jak udělat drdol na hlavě

Zde můžete vidět návod, jak si učesat na hlavě krásný drdol.

Zdroj: Návod, jak udělat drdol

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A MEDVĚDÍ ČESNEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Dobrý den, mám mechanickou chlopeň a jsem na warfarinu. Včera jsem k bramborám přidala medvědí česnek. Je možné, že mi med. česnek přivodil srdeční aritmii?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Medvědí česnek má prokázané kardioprotektivní účinky. To, źe by způsobil aritmii, je nepravděpodobné. Často ale dochází k záměně listů medvědího česneku za listy jedovaté konvalinky, které po konzumaci způsobují právě srdeční aritmii. Tato záměna je velmi častá, protože listy obou ristlin vypadají podobně, pouze konvalinka nemá česnekovou vůni, což ve směsi s pravými listy medvědího česneku nelze později rozpoznat. K odlišení medvědího česneku od jeho jedovatých dvojníků obvykle stačí promnout mezi prsty zelený list. Pokud se neobjeví typická česneková vůně medvědího česneku, je lepší bylinku opustit a důkladně si vyčistit ruce. Pachový test má však svá úskalí. Pokud na rukou stále ulpívá vůně česneku z předchozího testu, může to vést k falešnému výsledku. Každý, kdo medvědí česnek sbírá, by tedy měl rostlinu a všechny její vlastnosti znát, aby ji dokázal spolehlivě odlišit od jedovatých rostlin. Pokud máte pochybnosti, je lepší nejíst medvědí česnek, který jste sama nasbírala.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a medvědí česnek

Jak udělat drdol s drátěnkou

Na drdol s drátěnkou vám postačí obyčejná drátěnka na nádobí, jedna silná a jedna tenká gumička, pérka a sponky (vlásenky), lak na vlasy a kartáč na vlasy. Vyčešte si vysoký culík a zagumičkujte silnější gumičkou. Nasaďte na culík drátěnku a rozprostřete vlasy po drátěnce, ty upevněte slabou gumičkou. Přebývající vlasy otočte okolo drdolu, připněte sponkou a upevněte k hlavě vlásenkami. Celý účes zafixujte. Vlasy na kovové drátěnce velmi dobře drží.

Zdroj: Návod, jak udělat drdol

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel AnnaKasanicka.

Medvedí cesnak a warfarin môžem užívať

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Medvědí česnek snižuje hladinu špatného cholesterolu, rozšiřuje cévy a ředí krev, takže je dobrým kardiovaskulárním tonikem. Díky své schopnosti ředit krev ale může interagovat s léky, které také ředí krev, jako je Warfarin. Takže jej nekonzumujte ve velkém množství, pokud tyto léky užíváte.

Před začátkem konzumace medvědího česneku nebo léků z něj připravených se nejdříve dohodněte s lékařem. Naplánujte si kontrolu srážlivosti krve po několika dnech od začátku léčby nebo po první konzumaci. Je to rychlé a budete hned vědět, jak medvědí česnek ovlivňuje srážlivost krve právě u vás.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Medvědí česnek a warfarin

Jak udělat drdol s vycpávkou

Na drdol s vycpávkou potřebujete podložku, pinetky a sponky, či cokoliv na zpevnění, hřeben, gumičku, je jedno jakou barvu, nebude vidět, a konečně lak na vlasy pro lepší výdrž a efekt. Nejprve si vlasy důkladně, pečlivě rozčešeme. Je velice důležité, aby vlasy byly pořádně rozčesané, jinak by ničily výsledný efekt drdolu. Vlasy vyčešeme do vysoko posazeného culíku a zagumičkujeme. Podložkou provlíkneme culík. Vlasy rozprostřeme okolo vycpávky. Postupně budeme strkat vlasy pod podložku a připevňovat sponkami. Výsledný drdol přelakujeme lakem na vlasy a máme hotovo.

Zdroj: Návod, jak udělat drdol

Diskuze

V diskuzi SKLADOVÁNÍ ČESNEKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila Balášová.

Slyšela jsem o možnosti uskladnění česneku tak,že se rozebere palice na stroužky,do sklenice se dá 1cm soli a stroužky česneku.Nikde jsem se nedozvěděla zda mají být stroužky oloupané nebo ne.Prosín o sdělení.
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Macháček Jan.

uskladnění česneku do sklenice ze solí

Zdroj: diskuze Skladování česneku

Moření česneku v hypermanganu

Do roztoku hypermanganu stroužky česneku namočit můžete, nic tím nepokazíte. Česnek hypermanganový roztok natáhne, bude rychleji kořenit a bude méně náchylný k chorobám.

Zdroj: Moření česneku hypermanganem

Poradna

V naší poradně s názvem OBSAH PURINŮ V ČESNEKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Česnek je mocný nástroj pro přírodní léčbu na místo antibiotik. V případě onemocnění dnou bohužel tak moc prospěšný není, protože obsahuje vyšší množství purinů, které dnu zhoršují. Proto je lepší při zvýšené kyselině močové česnek konzumovat jen zřídka.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pospíšil Jaroslav.

Nikde jsem nenarazil na obsah purinů v medvědím česneku. Patrně je nižší, než u česneku tzv. normálního. Ale kolik ? Ví někdo ?

Zdroj: diskuze Obsah purinů v česneku

Sklizeň česneku

Správný čas pro sklízení česneku je na přelomu léta a podzimu. Natě česneku bývají už zčásti zaschlé a uvadlé, dokud se ale na nati neobjeví plíseň, nemusíte mít o svůj česnek strach. Česnek sklízejte za pomoci rýče tak, že jeho hlavičku nadzvednete, odlehčíte od země a opatrně vytáhnete. Při vyrývání dávejte pozor, abyste hlavičku česneku neporušili, docházelo by k brzkému uhnívání.

Zdroj: Sklizeň, sušení a skladování česneku

Hlavní ingredience

Tradiční gulášová polévka obsahuje maso, cibuli a vařené brambory. Má charakteristickou červenou barvu, kterou docílíme mletou paprikou. Polévka má výraznou chuť a měla by být dostatečně hustá.

Zdroj: Zkuste si udělat bezvadnou gulášovou polévku

Diskuze

V diskuzi UCPANÉ CÉVY V NOZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena Hamrlová.

Dobrý den, manžel měl mozkovou příhodu a má levou ruku nefunkční a na levé noze ucpané cévy a noha od kotníku dolů je studená. Nikdo mně nechtěl říct co to vlastně znamená a navíc se mu začali dělat puchýře na různých místech právě té studené nohy a ty pak praskly a má strupy a noha ho bolí. Snaží se chodit, ale sám se nezvedne a musím mu pomáhat. V nemocnici byl od 23. června a špatnou medikací se osypal a byl převezen na kožní a tam nerehabilitoval...dovolené, málo sester a potom pár dnů byl na rehabilitaci, jenže dostal salmonelosu a tak byl převezen na infekční, kde opět nic nedělali. Po odeznění nemoci jsem si ho vzala domů a rehabilituji s ním sama. Jen se chci zeptat, co je příčina té studené nohy a zda by se to dalo nějakými léky znovu zprůchodnit. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Havlíčková.

Dobrý den,je mi 74 let, ucpávají se mí cévy,před cca 7 lety jsem byla na bay pasu obou nohou / tříslem/ ale bohužel už to nešlo udělat, jen mě otevřeli a znovu zašili. Zhruba 1 měsíc užívám tablety černého česneku, ale nepřipadá mi, že by se to lepšilo. Špatně chodím, už jsem si musela pořídit chodítko, ale i tak chůze špatná a bolest velká. Poradí mi prosím někdo , co užívat , aby se to zlepšilo? P.S. ještě prosím , pana Jiřího / 25.2./ do vašeho receptu nepatří žádná voda? Moc děkuji všem za rady

Zdroj: diskuze Ucpané cévy v noze

Česnekový prášek

Česnekový prášek je vhodnou alternativou k čerstvému česneku. Stačí, když použijte 1/2 čajové lžičky, namísto 2 stroužků čerstvého česneku. Prášek z česneku můžete použít k ochucení polévek, masa a zeleninových pokrmů, respektive všude tam, kde byste použili čerstvý česnek. Zde je vidět nejlevnější cena, za kterou se dá česnekový prášek koupit.

Česnekový prášek se dá vyrobit i doma, pokud máte elektrickou sušírnu ovoce. Sem dejte oloupané a podélně rozkrojené stroužky česneku na několik hodin schnout. Česnekovou sušinu pak nastrouhejte na jemném struhadle.

Zdroj: Sklizeň, sušení a skladování česneku

Poradna

V naší poradně s názvem JAK UDĚLAT KARAMEL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta.

Nnevíte někdo jak udělat karamel? Vím, že se vaří z cukru ale nevím kolik se tam dává másla.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Recept jak doma udělat karamel mě naučila moje baička. Do karamelu se máslo nedává. Jednoduše se vezme rendlík do kterého se nasype 2 deci cukru a přidá se půl deci vody. Tato cukrová směs se přivede k varu a na mírném plameni se za stálého míchání ohřívá. Voda se postupně odpaří a cukr začne hnědnout a roztékat se. Až bude všechen bílej cukr přeměněnej na hnědou kašičku, tak se pomalu začne přidávat voda, aby karamel zůstal i po vychladnutí tekutý. Takovýto domácí karamel je pak výborný jako zálivka k pudingu.

Jelikož se karamel vyrábí z cukru, tak je plný kalorií. Takže dietáři pozor, po karmelu se tloustne!

Zdroj: diskuze Jak udělat karamel

Jak udělat octový obklad

Ocet snižuje teplotu a působí protizánětlivě. Octové obklady se dávají na končetiny, či přímo na otok, protože snižují horkost a oteklost. Obklady můžete tedy s úspěchem použít na kotník nebo na koleno. A jak na to: Namočte látku do octa nebo octové vody a přiložte si ji na nohy. Nechte půl hodiny působit.

Zdroj: Octový zábal

Diskuze

V diskuzi SKLADOVÁNÍ ČESNEKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila Balášová.

Slyšela jsem o možnosti uskladnění česneku tak,že se rozebere palice na stroužky,do sklenice se dá 1cm soli a stroužky česneku.Nikde jsem se nedozvěděla zda mají být stroužky oloupané nebo ne.Prosín o sdělení.
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ufo.

Dobrý den, psali česnek neloupaný, ale nepsali o jak velikou nádobu se jedná a jaké množství česneku ...... také hledám možnost, jak uchovat koupený česnek co nejdéle a je to vážně problém .

Zdroj: diskuze Skladování česneku

Nejdříve si udělejte klasický culík, který vyčešte úplně nahoru, okolo gumičky culíku omotejte vlasy a sepněte je sponkami nebo dejte další gumičku. Vypadá to sice složitě, ale je to úplně snadný a taky rychlý postup. Pro přípravu vám stačí jen dvě gumičky a sponka.

Zdroj: Návod, jak udělat drdol

Uchování česneku v soli

Ingredience: na 1 litr vody 250 g soli

Postup: Česnek oloupeme, stroužky narovnáme do malých skleniček s uzávěrem na závit a zalijeme studeným solným nálevem, aby byly všechny stroužky dobře potopené. Konzervace česneku v soli má stejné využití v kuchyni jako čerstvý česnek.

Zdroj: Uchování česneku

Vaření s česnekem

Při přípravě potravin dělá chuť česneku doslova zázraky. Chuť a ostrost syrového česneku se liší v závislosti na odrůdě. Všechny druhy česneků při vaření změknou. Česnek můžeme přidávat do polévek, dušených i smažených pokrmů. Zkuste ochutnat: celé stroužky osmažíte na olivovém oleji s trochou soli a pak jimi potřete topinku.

Zdroj: Jak pěstovat česnek

Ochrana česneku před škůdci

Z chemických přípravků lze proti houbomilce použít Karate se ZEON technologií 5 CS (0,6 l/ha, 0,1 %), Reldan 50 EC (0,6 l/ha, 0,1 %) nebo Reldan 22 (1,2 l/ha, 0,2 %). Tyto přípravky se poprvé aplikují ihned, jakmile teplota vzduchu dosáhne po tři dny 10 stupňů Celsia (většinou v březnu), podruhé za 14 dní po prvním ošetření. Z herbicidů se dá na česnek použít například Stomp, herbicidy však snižují výnosy česneku.

Zdroj: Postřik česneku

Jak udělat octový zábal na otok

Recept na octový zábal: Smíchejte jeden díl teplé vody s jedním dílem octa a do tohoto roztoku namočte čisté kousky látky. Vymačkejte z nich tekutinu a přiložte je na kotníky a zápěstí. Zábal nechte působit. Tuto proceduru opakujte, dokud otok neustoupí. Samotná příprava zábalu je jednoduchá.

Zdroj: Octový zábal


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Nina Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP