Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

GYLENIA

Roztroušená skleróza se obvykle objevuje ve věku mezi 20 a 40 lety. Jde o chronické autoimunitní onemocnění, při kterém lidský imunitní systém napadá nervovou soustavu, mozek a míchu, čímž způsobuje demyelinizaci neboli rozpad myelinových pochev. Roztroušená skleróza ovlivňuje spolupráci nervových buněk v mozku a míše. U roztroušené sklerózy se mohou vyskytnout prakticky jakékoliv neurologické symptomy, které často přecházejí ve fyzickou a kognitivní invaliditu a neuropsychiatrické poruchy. Pro roztroušenou sklerózu neexistuje žádná známá kauzální léčba. Dostupné léky se zaměřují především na zmírnění obtíží, předcházení nových atak, zpomalení progrese onemocnění a zabránění invalidity.

Zdroj: Roztroušená skleróza

Diskuze

V diskuzi LÉK GYLENIA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamila fischer.

Prosím o radu,zda začít brát lék Gilenya.RS mám 16 let,užívala jsem Interferon,dále 5 let Thysabri.Lékaři mi začátkem minulého roku navrhli Gilenyu.Nebrala jsem ji a rok jsem bez veškerých léků na RS.Zdravotní stav se mi nezhoršil,ale většinou sedím na vozíku,chodím s chodítkem pouze na krátké vzdálenosti.Třeba by mi lék pomohl,nebo jsem naivní?Pomozte mi radou. Kamila

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hedvika.

Ahoj já přešla po 14 letech s Tysabri na Gilenyi . Ted je to týden co zobu tyto tabletky,ale první tři dny jsem myslela,že jsou moje hodiny spočítané. Hrozné bušení srdce bolesti hlavy dýchala jsem jak kdybych běžela maraton. :D. Ted se mi zdá že mě zase bolí ruce nohy záda no prostě celý člověk. Já byt tebou zkusila bych to. Jsi ještě mladá ....;)

Zdroj: diskuze Typy příznaků roztroušené sklerózy


Autor obsahu

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP