Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

HOLENÍ PRIROZENÍ

OBSAH

Holení dámského přirození

Zdroj: Holení dámského přirození

Diskuze

V diskuzi HOLENÍ PÁNSKÉHO PŘIROZENÍ VIDEO NÁVOD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Petrů.

Jak dokonale oholit pánské přirození i s varlaty.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tomáš.

ctěl bych vědeět jak se správně oholit

Zdroj: diskuze Holení pánského přirození video návod

Jak oholit pánské přirození video

Tady je několik různých video návodů na holení pánského přirození.

Zdroj: Jak správně oholit penis a varlata

Diskuze

V diskuzi BRADAVICE NA GENITÁLIÍCH FOTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michal.

Po holení přirození se mi nejlépe osvědčil obyčejný ocet. Po oholení si octem namažu vyholená místa, penis a varlata i jako prevenci proti plísním. S přítelkyní to děláme už léta a naprosto v pohodě. Stačí jen vyzkoušet

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ladislav.

Dobrý den.Asi před třemi měsíci se me udělali vyrustky v rozkroku které postupně z tmavli.Momentálně v rozkroku cítím tupou bolest což sem předtím necítil a hlavně mám problém jelikož sem stydlivy s tím někde zajít.Poradite mi co mám dělat nebo kam popřípadě zajít?Děkuji
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Bradavice na genitáliích foto

Příčiny tmavé kůže na přirození

Velmi častou příčinou tmavé kůže na přirození je plísňová infekce. Tmavá kůže na přirození se objevuje zejména u lidí žijících v tropickém podnebném pásu, protože je často vystavována potu. Také těsné oblečení a neprodyšné látky mají za následek infekci a po určité době může dojít i k tmavnutí kůže na přirození. Další příčinou může být alergická reakce. Alergie se vyvíjejí v důsledku špatné hygieny, nadměrného pocení a používání kosmetických produktů (krémů). Kontinuální svědění v oblasti přirození vede ke škrábání, což má za následek tmavnutí a jizvení kůže na přirození. Nošení těsného oblečení a spodního prádla může být rovněž příčinou tmavé kůže. Kůže v genitální oblasti je velmi citlivá, proto i menší tření způsobuje její zbarvení a zjizvení. Nejčastěji dochází k tmavnutí kůže ve stydké oblasti kvůli holení ochlupení. Je ale normální, že je přirození o něco tmavší než zbytek kůže na těle.

Zdroj: Tmavá kůže na přirození

Diskuze

V diskuzi HOLENI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lukáš.

Je to skvělý pocit čistoty a holkám se to na nudy líbí.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lisak.

Mě to vzrušuje, holí mě manželka a vždycky se u toho udělám

Zdroj: diskuze Holeni

Dnešní holení dámského pohlaví

V dnešní době je úplně normální, že ženy mají intimní partie oholené. Vlastně jim to napomáhá k dobrému navázání sexuálního kontaktu s partnerem. Díky oholení nedochází jen ke zlepšení intimního života, ale je i určitou prevencí před řadou nepříjemných onemocnění, protože ochlupení udržuje bakterie a také zadržuje větší vlhkost. Holení intimních partií je celkem nákladné, protože chloupky dorůstají rychle a může dojít i k jejich zarůstání.

Když se podíváte na různé blogy zjistíte, že některé ženy mají raději chlupaté přirození, protože si myslí, že to muže vzrušuje. Když se nad tím zamyslíte, může tomu opravdu tak být. Ale jak se říká, nic se nesmí přehánět. Není ideální, aby slečna měla extrémně zarostlé intimní partie, je vhodné, když se o ně stará a opečovává je nějakým typem zastřihnutí.

Zdroj: Holení dámského přirození

Nástroje

K holení se používají nejčastěji holicí strojky nebo speciální nože – břitvy:

  • mechanické (žiletka či břitva, takzvané mokré holení za použití gelu nebo pěny);
  • elektrické (takzvané suché holení).

Zdroj: Rady proti zarůstání chloupků

Poradna

V naší poradně s názvem VYRAZKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Nie som si isty ci to je po holeni. Ale preslo to od brady az na lice a na ucho.prosim o radu
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejspíše se jedná o systémový lupus erythematosus. To je autoimunitní onemocnění, při kterém se zblázní váš imunitní systém a začne napadat vlastní buňky. Léčba probíhá pomocí imunosupresiv, nejčastěji kortikoidy. Jestli je to skutečně lupus může zjistit váš lékař laboratorním vyšetřením krve. Lupus je potřeba léčit, protože stejně jako se projevuje na vašem krku, tak může napadat i všechny vnitřní orgány a tkáně. Nejde o jen tak nějakou vyrážku, musíte k lékaři.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kožní vyrážka foto

Pupínky po holení třísel

Dispozice k tvorbě pupínků po holení jsou dané. Někdo se může holit bez použití přípravku na holení, tupou žiletkou a pupínky se mu neudělají, někdo dbá na všechny zásady správného holení a stejně se pupínky objeví. Obecně platí, že důležité je, aby žiletka byla ostrá. Nedoporučuje se chloupky odstraňovat ve vodě. Nezapomeňte při holení použít dámské gely nebo pěny na holení, které pokožku zjemní. Po holení musíte místo ošetřit speciálním balzámem nebo krémem, který pokožku zklidní, případně dezinfikuje.

Zdroj: Co znamenají pupínky

Diskuze

V diskuzi HOLÍCÍ STROJEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Daniela.

Před nákupem si přečti www.covybrat.cz/nejl… , ušetří ti to čas i nervy

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marek.

Dobrý den,

děkuji za odkaz a doporučím mrknout ještě také sem www.arecenze.cz/holi… :). Moc mi to s výběrem pomohlo.

Zdroj: diskuze Holící strojek

Fotografie dámského přirození

Zde se můžete podívat na fotografie dámského přirození.

Zdroj: Chlupaté dámské přirození je fetišem pro mnoho mužů

Diskuze

V diskuzi HOLENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarda.

Nechápu jak je možné holit vaginu????????? Oholit lze pouze vulvu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Holení

Postup holení

Při holení pomocí klasického holicího strojku je důležité pokožku chránit pomocí holicího gelu či pěny. Gel změkčí ochlupení a do určité míry chrání pokožku před poškozením. Pokud máte chlupy delší než centimetr, raději je nejdříve zkraťte nůžkami. Teprve nyní použijte pěnu či gel, a můžete začít. U holení je nejlepší si sednout, třeba na vnitřní okraj vany. Jednou rukou přidržujte své přirození, napínejte kůži a druhou provádějte holení. Pokud budete holit proti směru růstu chloupků, tedy zespoda nahoru, oholení bude dokonalejší, ale riskujete, že vám chloupky budou časem zarůstat a způsobovat nevzhledné, zanícené pupínky. Doporučuje se proto holení po směru růstu. Při holení varlat si opět pomáhejte druhou rukou tak, že budete napínat a roztahovat jinak volnou kůži. Předejdete tím škrábancům. Po holení použijte kvalitní balzám. U někoho se mohou objevit zarudlé tečky nebo pálení. Po druhém a třetím oholení to bývá mnohem lepší, nevzdávejte to. Jde o normální jev.

Zdroj: Jak správně oholit penis a varlata

Diskuze

V diskuzi MYKÓZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den,mam opakovaně problémy s poševní mykozou,taky často holení močového měchýře.Máte někdo zkušenost,zda by mi některý s těchto přípravků mohl pomoci?Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mykóza

Čaj jako domácí voda po holení

Čaj se také dá používat jako domácí voda po holení nebo osvěžovač, který má uklidňující efekt v jakémkoliv ročním období. Jen si lehce potřete tvář čajem a necháte zaschnout.
 

Zdroj: Léčivé účinky čaje v kosmetice

Diskuze

V diskuzi HOLENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lukáš.

Zdravím,rád bych se zeptal,jak se správně oholit žiletkou kolem penisu.
Oholil jsem se nad penisem a docela to svědí a mám to lehce červené,co jsem udělal špatně?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Maki.

Spatne si neudelal nic. Ta kuze je tam proste citliva a pokud jsi to holil proti smeru rustu, zacaly chloupky zarustat. Vzdy hol po smeru rustu chlupu a pouzivej vodu po holeni nebo i detsky pudr, pokud by to az moc zlobilo.. Podrobne najdes navod i zde -- www.zvetsenipenisu.c…

Zdroj: diskuze Holení

Holení pohlaví je osobní volba

Mohou vznikat zdravotní následky spojené s jakýmkoliv typem depilace. Jedná se o holení, voskování, ořezávání, vytrhávání pomocí pinzety, řezání nebo laserové ošetření. Stydká oblast je velmi citlivá na tyto techniky odstranění ochlupení.

Zdroj: Holení pohlaví

Diskuze

V diskuzi PODĚKOVÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anonym2000.

Chtel bych vam moc podekovat. Je mi 14 let a tento navod mi moc pomohl k prvnimu holeni. :)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jakub.

14 let? :D takový starosti bys ve svém věku ještě řešit nemusel ;)

Zdroj: diskuze Poděkování

Historie holení dámského pohlaví

Pokud se přeneseme do historie, zastavme se již v pravěku, ženy prý v této době k odstranění nepříjemného ochlupení používali depilační krémy. Nejčastěji se používal arzen, který vedl k celkovému odstranění ochlupení na intimních místech. Později, konkrétně ve starém Egyptě, vznikly první břitvy. Ve starém Egyptě oholené intimní partie znamenali krásu, jemnost. Nejčastěji se jako depilační krém používal med s olejem. Tento styl odstraňování ochlupení byl posléze přenesen i do jiných zemí, v té době rozvinutých, jako bylo Řecko, Řím. Holení těchto partií se provádělo kvůli čistotě, zároveň se jednalo o známku lepšího postavení ve společnosti.

V období, kdy vládla francouzská móda, měly ženy zakázáno holení intimních partií. Dalo by se říci, že holení intimních partií je hitem nebo fenoménem dnešní doby, tedy dvacátého a jednadvacátého století. V dnešní době si již ženy na intimních partiích vytvářejí různé tvary, aby tak zaujaly svůj mužský protějšek.

Zdroj: Holení dámského přirození

Jak na červené pupínky po holení

Po holení se někdy objevuje červená vyrážka. Může dojít k zánětu, folikulitidě, což je infekce v chlupovém folikulu, která je obvykle způsobena bakterií Staphylococcus nebo plísněmi. Obvyklou příčinou folikulitidy je čerstvé oholení, po němž následně vyrůstají nové chloupky, které se mohou kroutit, čímž je pokožka drážděna. Pokud máte folikulitidu, měli byste používat antibiotické krémy z lichořeřišnice nebo mast z arniky. V zahraničních internetových obchodech se dají koupit tyto masti s antibiotiky: Polysporin, Neosporin nebo Bacitracin. Některý z těchto produktů byste pak měli používat 2× nebo 3× denně.

Zdroj: Chlupaté dámské přirození je fetišem pro mnoho mužů

Rady k holení pohlaví

Ženský krém na holení je vhodný pro muže i ženy, protože všechny výrobky jsou mírné a jemné. Pánské holicí krémy způsobují podráždění kůže. Také se nedoporučuje holení hned po ránu. Během spánku se hromadí vaše tělní tekutiny. Doporučuje se počkat 20 až 30 minut, až se tekutiny navrátí zpět pod kůži. Dětský olej je ideální, ale některým lidem může způsobit podráždění. V nejlepším případě se doporučují hydratační krémy nebo tělové mléko. Mezi nejlepší hydratační krémy patří Eucerin.

Zdroj: Holení pohlaví

Možné následky po holení pohlaví

  • Svědění,
  • Pálení,
  • Škrábance,
  • Řezy,
  • Boule,
  • Červené pupínky,
  • Genitální infekce,
  • Zarůstání chloupků.

Co je to folikulitida?

Folikulitida, to je ta vyrážka po holení. Folikulitida je infekce ve vlasovém folikulu, která je obvykle způsobena bakterií Staphylococcus nebo plísněmi. Obvyklou příčinou folikulitidy je čerstvé oholení, kde následně vyrůstají nové chloupky, které se mohou kroutit. Díky tomu je pokožka drážděna.

Zdroj: Holení pohlaví

Následná péče

Aby holení vaši pokožku nepoškozovalo a pro její jemnost a hebkost na závěr holení místo opláchněte, osušte jemným ručníkem a použijte zklidňující krém. Pokožka v oblasti třísel také uvítá volnější prádlo, nebo takové, jehož okraje nebudou zbytečně dráždit.

Zdroj: Rady proti zarůstání chloupků

Obvyklé české názvy pro dětská přirození

  • pinek
  • pipinka
  • šulínek
  • kačenka
  • buchtička
  • julinka
  • frantík
  • zvoneček
  • jiné...

Zdroj: Přirození u dětí


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP