Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK POUŽÍT HŘEBÍČEK NA ASTMA

OBSAH

Diagnostika a léčba astmatu

Pokud máte podezření na astma, navštivte svého lékaře, který vás vyšetří a otestuje. Pokud bude astma diagnostikováno, existuje mnoho způsobů léčby, které dokážou zlepšit problémy zapříčiněné astmatem.

Zdroj: Co je astma?

Diskuze

V diskuzi LÉKY KTERÉ SE NESMÍ UŽÍVAT S WARFARINEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Božena.

Dobrý den,
měla bych na Vás prosbu, zda by bylo možné oznámit mi léky které se spolu s Warfarinem nesmějí užívat. Obvodní lékařka mi warfarin předepsala k užívání, ale bohužel o lécích které se společně s Warfarinem nesmí používat, to mi neřekla.
Děkuje a zdraví Vás Božena

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jindřiška Richtová.

Beru warfarin mám trombozu,muhu použít k warfarinu ten to lék,Tryptofan.lečím se na štitnou žlazu,astma,altrozu kloubu.mužete mne poradit?děkuji Richtova.

Zdroj: diskuze Léky které se nesmí užívat s warfarinem

Počátek astmatu u dospělých

Astma se může objevit v každém věku, ale častěji se objevuje u mladších jedinců (pod 40 let). U lidí s rodinnou anamnézou astmatu je riziko vzniku onemocnění větší. Alergie a astma se vyskytují společně. Kouření a astma jsou velmi nebezpečnou kombinací, která je naneštěstí velmi běžná. Pokud se u vás objeví příznaky astmatu, poraďte se se svým lékařem, ten vám doporučí léčbu pomocí inhalátorů a dalších antiastmatik zabraňujících dalším problémům s dýcháním.

Zdroj: Co je astma?

Poradna

V naší poradně s názvem MEDROL,,ASTMA,, OSTEOPOROZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila.

DOBRÝ DEN, prosím o radu ,,užívám 5 let, Medrol 4mg--na astma-jaké mohu užívat ,,jiné doplnující léčiva--je možné REICHI-houbu,,???

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Léčba s Reishi může mít dobré účinky na astma. Užívání společně s Medrolem však bude vyžadovat časté návštěvy u plicního lékaře, protože se může stát, že bude možné snížit dávkování Medrolu. Obraťte se proto na svého lékaře a informujte ho o svém záměru užívat Reishi.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Medrol,,astma,, osteoporoza

Hřebíček zahradní

Hřebíček zahradní (Dianthus caryophyllus) se s úspěchem pěstuje venku, je mrazuvzdorný. Bohatě kvete, ale neobnovuje květenství. Používají se hlavně sorty nižšího vzrůstu ze skupiny 'Grenadiny', 'Chabaud', 'Klatovské' a 'Vídeňské'. Nesnášejí větrné polohy, na chráněných stanovištích kvetou velmi dlouho. Takto vypadá hřebíček zahradní.

Zdroj: Jak se dá použít hřebíček

Diskuze

V diskuzi VOLNĚ PRODEJNÝ LÉK NA ASTMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Cvejnová.

Dobrý den.Prosím dá se koupit volně v lékárně lék nebo nějaký přípravek na astma?Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdeňka Weberová.

Jsem astmatik,chtěla bych vědět, zdali je nějaký volně prodejný lék na astma. Děkuji!

Zdroj: diskuze Volně prodejný lék na astma

Diagnostika astmatu

Aby bylo možné astma úspěšně léčit, je v první řadě nutné ho odhalit, co nejdříve ho správně diagnostikovat. Pro diagnostiku astmatu se používá poznatku, že jestliže je v dýchacích cestách zánět, tak pak množství oxidu dusnatého ve vydechovaném vzduchu stoupá. Diagnostika se provádí speciálním přístrojem, který ho dokáže zachytit. Lékařům pomáhá odhalit astma i tam, kde na něho ostatní příznaky neukazují.

Zdroj: Astma bronchiale

Poradna

V naší poradně s názvem ASTMA LÉČIT KYSLÍKEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pichler.

Dobrý den
mám astma bronchiale, pomůže mi léčba kyslíkem? Jestli jo, jaký přístroj mám koupit?
Předem děkuji za odpověď.
Pichler

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Léčba kyslíkem může pomoci při akutních stavech, kdy není možné naplno dýchat. Pro setrvalé používání kyslíku je třeba poradit se se svým plicním lékařem. Kyslík je silný oxidant a dlouhodobé používání nemusí být vždy ku prospěchu. Lékař vám rovněž pomůže s výběrem vhodného přístroje a zjistí podmínky úhrady od pojišťovny. Obraťte se proto na svého plicního lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Astma léčit kyslíkem

Astma u dětí

Astma je mezi dětmi v současné době bohužel velmi častým onemocněním. Příznaky se mohou lišit:

  • Častý kašel nastávající v průběhu her, během spánku nebo při smíchu. Kašel patří mezi nejčastější příznaky astmatu.
  • Méně energie během her.
  • Rychlé dýchání.
  • Pocit tíhy nebo bolesti na hrudi a prsou.
  • Sípání při dýchání.
  • Kolísání pohybu hrudníku při dýchání. Tyto pohyby se nazývají retrakce.
  • Dušnost, ztráta dechu.
  • Zúžení krčního a hrudního svalstva.
  • Pocity slabosti nebo únavy.

Zdroj: Co je astma?

Diskuze

V diskuzi ASTMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Nemáte prosím někdo radu jak alespoň trošku zmírnit astmatický záchvat?Je víkend a došel mi inhalátor.Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vladimír.

Bez vyřešení skutečné příčiny astma nepřináší aplikace kortikoidů ani různé inhalátory trvalé výsledky. Příčinou vzniku astma jsou určité potraviny v naší stravě, způsobující zánětlivé autoimunitní reakce těla, které napadají a poškozují naše vlastní tkáně. Konkrétně u astmatu to vede k nadprodukci histaminu a tvorbě bronchiálních spasmů. Používám testy, které určí, jaké konkrétní potraviny Vám tyto reakce v těle vyvolávají. Poradím, jak si upravit výživu, abyste si astma sami trvale odstranili. Kontakt 608 155 338.

Zdroj: diskuze Astma

Předávkování hřebíčkem

Dlouhodobé užívání nebo předávkování hřebíčkem může být pro organismus nebezpečné. V běžných dávkách je hřebíček naprosto bezpečný, a to i v těhotenství a při laktaci. Nebezpečí vzniká pouze při předávkování nebo při příliš dlouhé léčbě. Hlavní součást silice – eugenol totiž nepříznivě ovlivňuje krevní srážlivost a mohlo by dojít až k samovolnému krvácení.

Zdroj: Jak se dá použít hřebíček

Poradna

V naší poradně s názvem LÉK PRADAXA CENA PRO PACIENTA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Novotná.

Dobrý den,mám dotaz na lék Pradaxa.Nyni užívám Warfarin 3 mg (3xtydně 1,5 tbl a 1 tbl út.,čtvr
,sob.,neděle).Mám astma bronch.Chopn,Diabetes-Methormin 2x1000 mg.Na Astma užívám kortikoidy.Je možné užívat Pradaxu?Děkuji za odpověď.Zdravím Marie Novotná

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

To, zda-li můžete užívat lék Pradaxa na místo Warfarinu, musíte prodiskutovat s lékařem, od kterého máte recept na Warfarin. Lék Pradaxa je několikanásobně dražší než Warfarin a lékař musí mít pádný důvod k této změně, aby si ji obhájil před zdravotní pojišťovnou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lék pradaxa cena pro pacienta

Jak na astma bez léků

Co pomáhá na astma? U léčby astmatu je nutné si uvědomit, že každá léková skupina má jiný mechanismus působení, a proto taky od ní můžeme očekávat jiné projevy. Velmi často se užívají různé kombinace léků, jejichž účinky se vzájemně doplňují. U různých pacientů se může vyskytnout individuální odezva na podávané léky. Proto je třeba v některých případech vyzkoušet více druhů, třeba i z jedné lékové skupiny, než se najde optimální řešení. Pokud se to podaří, je důležité léčebný režim dodržovat dlouhodobě a přizpůsobovat ho momentálnímu stavu onemocnění.

Zdroj: Volně prodejné léky na astma

Nevhodné potraviny při Astmatu

  1. mléčné výrobky,
  2. vejce,
  3. čokoláda,
  4. pšenice,
  5. citrusy,
  6. ryby.

Zdroj: Astma bronchiale

Na co je lněné semínko a hřebíček

Len a hřebíček jsou účinné téměř na všechny druhy parazitů. Očistu od parazitů byste měli postoupit dvakrát ročně, tedy jednou za šest měsíců. Nejúčinnějším způsobem čištění je právě lidová metoda spočívající v očistě těla od parazitů pomocí lnu a hřebíčku.

Zdroj: Lněné semínko a hřebíček proti parazitům

Poradna

V naší poradně s názvem PÁSOVÝ OPAR A POUŽITÍ HŘEBÍČKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr Sukup.

Jak použitelný je Hřebíček při Pásovém oparu?
Žena jej chce použít na první Pásový opar v životě starý 72 hod.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pásový opar je projevem manifestace viru Varicella zoster, který způsobuje plané neštovice. Po primární nákaze se virus uloží do nervových ganglií, kde přežívá bez jakýchkoliv projevů. Probudí se při stresových situacích. Stresovou situací může být onemocnění, reakce na vakcínu, psychické trauma a podobně. Virus se po takovém probuzení přemnoží a vypukne na povrch pokožky ve formě vyrážky. Tato vyrážka jde korigovat pouze včas podaným antivirotickým lékem. Tento lék je k dostání pouze na lékařský předpis. Nic jiného na pásový opar neúčinkuje. Lze pouze zmírnit projevy mazáním postiženého místa krémem. Opar trvá deset dní, a během prvních sedmi dnů může být doprovázen bolestí. Bolest lze tlumit volně prodejnými prostředky na bolest, jako je Paralen, Brufen, Voltaren. Po desátém dni se vše zklidní a na kůži zůstane stopa, která do měsíce zmizí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pásový opar a použití Hřebíčku

Hřebíček v těhotenství

Bylinky v těhotenství a celkově bylinky, jakožto i farmaceutické léky obsahují účinné látky a působí na různé orgánové systémy lidského těla. Větší množství bylinek může v těhotenství svým účinkem působit negativně na matku nebo plod, může ovlivňovat tvorbu mateřského mléka a jeho chuťové vlastnosti. Některé bylinky v těhotenství je tedy potřeba užívat s mírou. Mezi ně patří i hřebíček vonný, který má dezinfekční a místně znecitlivující účinky. V těhotenství se dříve využívala jeho schopnost vyvolávat kontrakce.

Zdroj: Jak se dá použít hřebíček

Diskuze

V diskuzi NENÍ NÁSLEDKU BEZ PŘÍČINY. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladimír.

Bez vyřešení skutečné příčiny astma nepřináší aplikace kortikoidů ani různé inhalátory trvalé výsledky. Příčinou vzniku astma jsou určité potraviny v naší stravě, způsobující zánětlivé poškození střev a následné autoimunitní reakce těla, které napadají a poškozují naše vlastní tkáně. Konkrétně u astmatu to vede k nadprodukci histaminu a vytvoření bronchiálních spasmů. Používám testy, které určí, jaké konkrétní potraviny Vám tyto reakce v těle vyvolávají. Poradím, jak si upravit stravu, abyste si astma sami trvale odstranili. Kontakt 608 155 338.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Není následku bez příčiny.

Hřebíčkový odvar

Proti silným bolestem zabere nálev z tohoto koření vypitý nalačno. Stačí nechat šest rozdrcených hřebíčků louhovat dvacet minut ve 200 ml horké vody.

Hřebíček ve směsi s tymiánem a černým či zeleným čajem představuje jeden z nejúčinnějších přírodních dezinfekčních prostředků, který je možno podávat vnitřně i zevně. Je účinný například při úplavicích jako léčebné klyzma těžkých střevních infekcí.

Zdroj: Jak se dá použít hřebíček

Příčiny astmatu

Lidé s astmatem mají citlivé dýchací cesty reagující na mnoho různých věcí z oblasti životního prostředí (spouštěče astmatu). Kontakt s těmito příznaky zhoršuje astma. Níže jsou uvedeny nejčastější spouštěče:

  • infekce nebo zánět vedlejších nosních dutin, nachlazení a chřipka;
  • alergeny, jako jsou pyly, plísně, domácí zvířata a roztoči;
  • dráždivé látky, parfémy, čisticí prostředky a znečištění ovzduší;
  • tabákový kouř;
  • cvičení neboli námahou indukované astma;
  • počasí, změny teploty, vlhkost a studený vzduch;
  • silné emoce, úzkost, smích, pláč nebo stres;
  • léky s obsahem kyseliny acetylsalicylové.

Zdroj: Co je astma?

Hřebíček na bolavé zuby

10 g hřebíčku a asi polovinu větší tyčinky skořice naložte do 0,5 litru lihu (alespoň 60%) a nechte nejméně 14 dní uzavřené na teplém místě louhovat. Potom tekutinu přeceďte a uschovejte v tmavé uzavřené láhvi. Tinkturou si pravidelně 2x denně vyplachujte a masírujte dásně. Při bolestech zubů se doporučuje vyplachovat ústní dutinu tinkturou. Případně lze tinkturou pokapat například kousek vaty a přiložit na postižené bolavé místo.

Zdroj: Jak se dá použít hřebíček

Hřebíček v alkoholu

Recept: Hřebíček vložte do alkoholu, dobře jej uzavřete a nechte louhovat při pokojové teplotě 10–15 dní. Během tohoto louhování se uvolní veškeré léčivé účinky do alkoholu. Na výrobu potřebujete 15 ks hřebíčku, 100 ml alkoholu a uzavíratelnou nádobku s víčkem.

Použití: Takto připravený roztok můžete aplikovat pomocí vatové tyčinky do uší, nebo na venkovní rány, nemocné dásně nebo bolavé zuby. Tato tinktura má silné protizánětlivé účinky a podporuje také hojení.

Zdroj: Hřebíček - nežádoucí účinky

Jak zvládnout astmatický kašel u dětí

Kašel patří spolu s dušností, tíží na hrudníku a pískáním na hrudníku mezi základní příznaky astmatu. U dětí může být kašel dokonce jeho jediným příznakem. Po nasazení inhalační antiastmatické léčby, která je jednak preventivní (dlouhodobá) a jednak záchranná (úlevová), by měl kašel zcela ustoupit. Když se kašel znovu objeví, je potřeba častěji použít úlevový lék, a pokud kašel přetrvává, navštívit lékaře, který nám astma léčí. Dobře léčený astmatik by měl být bez příznaků astmatu a bez omezení životních aktivit včetně sportu.

Zdroj: Astmatický kašel

Odvar z hřebíčku

Recept: Pět až šest kusů hřebíčku vložte do 30 ml vody a povařte. Pijte s medem aspoň třikrát denně.

Použití: Roztok je vhodný při infekcích v dutině ústní. Lze jej použít i na dezinfekce ran.

Zdroj: Hřebíček - nežádoucí účinky


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP