Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

KDE KOUPIT ANTIBIOTIKA BEZ RECEPTU

Upozorňujeme čtenáře na to, že všechny léčivé přípravky s obsahem antibiotik jsou v České republice k dostání pouze na lékařský předpis. Děkujeme za pochopení.

OBSAH

Nákup antibiotik přes internet

Antibiotika můžete koupit přes internet. Je mnoho odkazů, které je nabízejí bez receptu. Antibiotika však účinkují pouze na bakteriální infekci, kterou diagnostikuje lékař, proto jsou antibiotika pouze na lékařský předpis. Na nachlazení, chřipku či jinou virózu antibiotika neúčinkují, proto nepoužívejte nikdy zbylá antibiotika k samoléčbě. Předepsaná antibiotika užívejte vždy po celou dobu, kterou stanoví lékař, a přesně dodržujte předepsané dávkovací intervaly. Mírné prodloužení dávkovacího intervalu okamžitě napravte a pokračujte v nastaveném dávkování, ale výrazné prodloužení dávkovacího intervalu konzultujte se svým lékařem. Během léčby antibiotiky i krátce po jejím ukončení odpočívejte a dodržujte režimová opatření. Dodržujte rovněž doporučení svého lékárníka, protože účinnost některých předepsaných antibiotik mohou ovlivňovat další vámi užívané léky, potravní doplňky, ale i některé potraviny a alkohol. Jen správným užíváním antibiotik lze zachovat jejich účinnost pro další generace lidského pokolení. Proto antibiotika není rozumné kupovat přes internet – jejich předpis patří do rukou lékaře.

Zdroj: Dostupná antibiotika bez receptu

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ PENISU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

je možné koupit antibiotika bez lékařského předpisu nebo který lékař mi je může předepsat?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Antibiotika jinak než na předpis koupit nejdou. Předepsat je může kterýkoli doktor, i praktický lékař. Na svědění penisu zpravidla antibiotika nepomůžou. Na to se předepisuje mast s kortikoidy, která nepříjemné svědění rychle odstraní. Doporučuji nestydět se a zajít ke kožnímu lékaři, nežli se snažit o samoléčbu ATB.

Zdroj: diskuze Svědění penisu

Penicilin bez lékařského předpisu

Penicilin bez předpisu lze koupit přes internet, v ČR je vázán na recept! Nesprávným používáním antibiotik vzniká aktuální nebezpečí narůstající antibiotické odolnosti. V důsledku nesprávného užívání antibiotik mohou dokonce vznikat bakterie, které jsou vůči působení antibiotik odolné. Pacienti by měli užívat antibiotika jedině v případě, že jsou předepsána lékařem, a upustit od používání antibiotik, která nebyla předepsána, jako jsou zbylá balení antibiotik z předchozí léčby, antibiotika předepsaná jiné osobě (příbuzným, sousedovi) nebo antibiotika získaná bez předpisu (například nelegálně prostřednictvím internetu z jiných zemích). Zbylá nevyužívaná balení antibiotik by měli pacienti vracet do lékáren.

Antibiotika“ si můžete vyrobit i doma. V několika ingrediencích obsažených v antibiotikách se nacházejí takzvané fytoncidy. To jsou látky, kterými se rostliny dovedou přirozeně bránit mikroskopickým organismům. Ovšem na rozjetou bakteriální infekci už tento lék stačit nebude.

Zdroj: Dostupná antibiotika bez receptu

Poradna

V naší poradně s názvem INFECTOSCAB BEZ RECEPTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vyhnanek.

zdravím,prosím ,kde koupit či objednat tuto mast.Děkuji V

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mast Infectoscab je k dostání pouze na lékařský předpis. Obsahuje jed a proto není možné ji volně koupit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Infectoscab bez receptu

Jak koupit Infectoscab bez receptu

Infectoscab je v České republice výhradně na lékařský předpis. Žádný léčivý přípravek proti svrabu u nás není volně dostupný. Bez lékařského předpisu je možné koupit Infectoscab pouze přes zahraniční internetové obchody.

V zahraničí se mast jmenuje Elimite nebo Permethrine, dospělému člověku by měla stačit jedna tuba; vzhledem k ceně cca 6 USD a poštovnému cca 15 USD je lépe objednat přípravků rovnou několik. Léky přijdou nejdříve za týden. Můžete je koupit zde nebo zde.

Zdroj: Infectoscab bez receptu

Poradna

V naší poradně s názvem DEXAMETAZON MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar.

|lze dexamatazon koupit bez receptu?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nelze. Všechny masti obsahující dexamethazon jsou vázány na lékařský předpis. Proč? Dexamethazon je kortikoid a jeho používání je spojeno s řadou nežádoucích účinků, které je třeba zvážit před každým použitím. Potřebujete-li mast dexamethazon, tak se obraťte na svého lékaře a požádejte ho o předpis.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dexametazon mast

Cena

Mast Infectoscab je v ČR pouze na recept. Doplatek činí 84 Kč, celková cena je 338 Kč. Bez receptu jej nelze koupit, vše proti svrabu je zakázáno, aby byla infekční choroba evidována v evropské statistice.

Zdroj: Infectoscab bez receptu

Diskuze

V diskuzi MĚKKÁ BOULE V PODBŘÍŠKU U FENY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bohumila Launová.

Dobrý den,prosím o zaslání receptu na výrobu krušinové masti,a nedá se koupit už hotová?děkuji Launová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Monika Staňková.

Dobrý den.Mohu poprosit o návod na tu mastičku.Dekuji

Zdroj: diskuze Boule pod kůží na brise

Zinnat a alkohol

Antibiotika se nesmí kombinovat s alkoholem!

Mějte na paměti, že antibiotika jsou léky na předpis. Recept na antibiotika je platný 3 dny, včetně dne vystavení vaším lékařem!

Zdroj: Antibiotika na tři dny

Kdy by měla být užívána antibiotika?

Antibiotika jsou předepsána pro onemocnění způsobená bakteriemi, ne viry. Nachlazení a chřipka jsou způsobeny viry, ne bakteriemi. Antibiotika nefungují proti virům. Při použití buďte obezřetní, protože antibiotika jsou mocným lékařským nástrojem, který je účinný pouze na bakteriální onemocnění.

Zdroj: Jak správně užívat antibiotika

Která antibiotika předepisovat?

Lékaři diagnostikují pacienta a zvažují příznaky, aby zjistili, která antibiotika předepsat. Lékaři zjišťují i kultury způsobené bakteriemi. Pro zjištění některých infekcí se používá antimikrobiální vyšetření. Na některé infekce lékaři předepisují širokospektrální antibiotika, která jsou účinná pro léčbu různých bakteriálních druhů. V závislosti na individuálních okolnostech mohou být přepsána i obecná antibiotika.

Zdroj: Jak správně užívat antibiotika

Poradna

V naší poradně s názvem NOVALGIN CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava Janosova.

Prosím o sdělení jestli je lék Novalgin 500 možné koupit bez receptu a kolik stojí. Díky zdraví Janosova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Metamizol (Novalgin) je skvělý lék na bolest, který by mohl být volně prodejný, ale kvůli omezení zneužívání psychoaktivních léků v České republice je k dostání pouze na lékařský předpis.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Novalgin cena

POLYPEPTIDOVÁ ANTIBIOTIKA

Do této skupiny Polypeptidových antibiotik se řadí antibiotické látky BACITRACIN (obchodní název antibiotika Framykoin), GRAMICIDIN, COLISTIN (obchodní název antibiotika Colimycine), POLYMYXIN B (obchodní název antibiotika Aerosporin, Otosporin). Polypeptidová antibiotika se využívají k léčbě infekcí způsobenými grampozitivními i gramnegativními bakteriemi. Polypeptidová antibiotika jsou silně toxická a využívají se k lokální aplikaci. Polypeptidová antibiotika mohou u člověka vyvolat nežádoucí účinky jako poškození ledviny a nervy.

Zdroj: Seznam antibiotik

Diskuze

V diskuzi BACTROBAN BEZ RECEPTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaromír Václavek.

Dobrý den.
Nějak jsem nepochopil článek "Bactroban bez receptu", kde se dočtu, že mast
je pouze na lékařský předpis.
Co tím chtěl básník říci?
Václavek

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jindra.

No a cos čekal? Dozvěděl ses, že Bactroban bez receptu sehnat legálně nejde. A nelegální nabídky na prodej léku bez receptu nemůžeš od seriózních webů očekávat. Obchodování s léky mimo síť lékáren je v ČR zakázané a porušení zákazu se považuje za trestný čin.

Zdroj: diskuze Bactroban bez receptu

Antibiotika Ospen a alkohol

Ospen je antibiotikum penicilinové řady, které se rychle metabolizuje organismem a nezůstává v těle déle než 24 hodin, a tak je možné užít alkohol po 24 hodinách od poslední tablety tohoto antibiotika.

Antibiotikum Ospen nemá žádné interakce na alkohol, tudíž po doužívání je možné konzumovat alkohol.

Pití alkoholu při užívání tohoto antibiotika je možné, ale jen v malém množství. I přesto budete svůj organismus zbytečně přetěžovat a snížíte účinnost tohoto antibiotika.

Zdroj: Antibiotika a alkohol

Antibiotika Duomox 1000 a alkohol

Duomox je antibiotikum. Amoxicilin, léčivá látka tohoto přípravku, patří mezi penicilinová antibiotika se širokým spektrem účinku. Tento lék je určen k léčbě řady infekčních onemocnění způsobených bakteriemi. Užívá se zejména v léčbě bakteriálních infekcí způsobených mikroorganismy citlivými na ampicilin.

Pití alkoholu při užívání tohoto antibiotika je možné, ale jen v malém množství. I přesto budete svůj organismus zbytečně přetěžovat a snížíte účinnost tohoto antibiotika.

Alkohol vám může způsobit zažívací potíže nebo nadměrný kašel.

Zdroj: Antibiotika a alkohol

Diskuze

V diskuzi KOUPIT VERMOX BEZ RECEPTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rohrbach oswald.

Mam zájem o koupi vermoxu
Děkuji s pozdravem rohrbach

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Koupit vermox bez receptu

Přehled antibiotik

Antibiotika jsou také rozděleny do tříd podle chemické struktury (aminoglykosidy, amfenikoly, ansamyciny, rifamyciny, cefalosporiny I. generace, cefalosporiny II. generace, cefalosporiny III. generace, cefalosporiny IV. generace, diterpeny, glykopeptidová antibiotika, karbapenemy, linkosamidy, makrolidy – erytromyciny, monobaktamy, antibiotika penicilové řady: úzkospektrá, širokospektrá, polypeptidová antibiotika, chinolony, fluorochinolony, streptograminy, sulfonamidy, tetracykliny, a další.

Zdroj: Seznam antibiotik

Adipex retard prodej a cena

Prodám Adipex retard (fentermin) – na tyto inzeráty, které se objevují na internetu, raději zapomeňte. Fentermin není radno používat bez konzultace s lékařem. Jedná se o látku, která ovlivňuje centrální nervový systém a která může mít řadu vedlejších účinků nebo omezení. Ty sice příbalový leták popisuje docela podrobně, ale i tak je předchozí posouzení zdravotního stavu odborným lékařem velmi žádoucí. Adipex retard není možné v ČR koupit bez receptu.

Zde můžete vidět cenu léku Adipex retard.

Výrobcem přípravku Adipex retard, registrovaného v ČR, je firma Gerot Pharmazeutika GmbH, Vídeň, Rakousko.

Zdroj: Adipex retard

Antibiotika alkohol – zpovědnice

Pití alkoholu při užívání antibiotik může mít za následky různé zdravotní komplikace, jako například bolesti břicha, střevní potíže, bolesti hlavy, závratě, teploty, dávivý kašel a podobně.

Antibiotika mohou při konzumaci s alkoholem přestat zabírat a vy si tak prodloužíte dobu léčby. Určitě by bylo dobré alkohol při antibiotické léčbě vynechat.

Zdroj: Antibiotika a alkohol

Co léčí Azithromycin

Azithromycin je semisyntetické makrolidové antibiotikum a léčí se s ním tyto stavy:

  • Prevence a léčba akutních bakteriálních exacerbací chronické obstrukční plicní nemoci způsobené H. influenzae , M. catarrhalis nebo S. pneumoniae. Přínos dlouhodobé profylaxe musí být u každého pacienta zvážen oproti riziku kardiovaskulárních a jiných nežádoucích účinků.
  • Komunitní pneumonie způsobená C. pneumoniae, H. influenzae, M. pneumoniae nebo S. pneumoniae.
  • Nekomplikované kožní infekce způsobené S. aureus, S. pyogenes nebo S. agalactiae.
  • Uretritida a cervicitida způsobená C. trachomatis nebo N. gonorrhoeae. V kombinaci s Ceftriaxonem je Azithromycin součástí doporučeného režimu pro léčbu kapavky. Azithromycin je ve většině případů účinný jako monoterapie, ale vzhledem k relativně nízké bariéře vzniku rezistence u gonokoků a časté koinfekci C. trachomatis a N. gonorrhoeae se doporučuje kombinace s Ceftriaxonem.
  • Trachom způsobený C. trachomatis.
  • Genitální vředová choroba (chancroid) u mužů způsobená H. ducrey.
  • Akutní bakteriální sinusitida způsobená H. influenzae, M. catarrhalis nebo S. pneumoniae. Obecně jsou však preferovány jiné léky, jako je Amoxicilin / Klavulanát.
  • Akutní zánět středního ucha způsobený H. influenzae, M. catarrhalis nebo S. pneumoniae. Azithromycin však není lékem první volby pro tento stav. Obecně je výhodný Amoxicilin nebo jiné beta-laktamové antibiotikum.
  • Faryngitida nebo tonzilitida způsobená S. pyogenes jako alternativa k terapii první volby u jedinců, kteří nemohou použít terapii první volby.

Azithromycin je dostupný v lékárně na lékařský předpis. V některých zemích světa se dá volně koupit v lékárně. Nám známá místa volného prodeje tohoto antibiotika bez receptu jsou Argentina, Peru a Kolumbie.

Ke snížení rozvoje bakterií rezistentních vůči lékům by měl být Azithromycin používán pouze k léčbě infekcí, u kterých je prokázáno nebo existuje silné podezření, že jsou způsobeny citlivými bakteriemi na toto antibiotikum.

Zdroj: Třídenní antibiotika Azithromycin

Informace pro ženy

Antibiotika častou způsobují kvasinkové infekce. Důležité je mít na paměti, že antibiotika inhibují i normální bakterie v pochvě, díky čemuž dochází k tvorbě kvasinkové infekce. Kvasinkové buňky pak začnou napadat tkáně v pochvě a obvykle způsobují svědění, pálení, bolest při pohlavním styku a vaginální výtok.

Antibiotika snižují účinnost antikoncepčních pilulek či přípravků.

Stejně jako jiné léky i některá antibiotika mohou být přenesena na plod a některá mohou dokonce způsobit poškození plodu. Proto byste neměla užívat antibiotika bez souhlasu lékaře, zejména pokud jste těhotná nebo kojíte.

Zdroj: Jak správně užívat antibiotika

Ukázka receptu

  • Rp.
  • Nystatin 500 000 IU
  • Lactosi g.s.
  • D.T.D. No. C (centum)
  • M.f. caps.
  • D.S. ... x denně ... kapsli

Přepočítávací koeficient u aktuálně dodávaného nystatinu je 6650 IU/1 mg, z toho vychází, chcete-li standardní dávku 500 000 IU na 1 tobolku, 75,19 mg nystatinu na 1 tobolku, tj. na receptu místo „Nystatin 0,05“ by mělo být (lehce zaokrouhleno) „Nystatin 0,075“. Použije-li se „Nystatin 0,05“, máte v tobolce pouze 332 500 IU.

Zdroj: Nystatin


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Nina Vinšová

Mgr. Jitka Konášová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP