KOMBUCHA DO MLÉKA je jedno z témat, které se týká tohoto článku. Dotaz: Dobrý den, mám od doktora předepsaný Cipralex a chtěl bych se zeptat, když budu společně s léčbou pít i alkohol, tak jestli je zde nějaké nebezpečí? Tedy zajímá mě Cypralex a občasný alkohol.
Kombucha
Kombucha je fermentovaný čajový nápoj, který si získal oblibu pro svou jedinečnou chuť a potenciální zdravotní přínosy.
Kombucha je vyrobena spojením slazeného čaje se symbiotickou kulturou bakterií a kvasinek (SCOBY), výsledkem procesu fermentace je mírně šumivý, kyselý a jemně sladký nápoj s pouze stopovým množstvím alkoholu.
Ve svém příspěvku TIBETSKÁ HOUBA DO MLÉKA - NA IMUNITU-ZAŠLU NA 1/2L MLÉKA-ZÁRUKA MNOŽSTVÍ A KVALITY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.
Nabízím tuto léčivou houbu do mléka- kvalitní mladé houbičky, zašlu na dobírku- druhý den je u Vás sterilně zabalená v AMPULCE S MLÉKEM vč. NÁVODU + recepty, cena 100kč + pošt.
Vlastní dobrá zkušenost, dospělí a děti, ti také potřebují zajistit od mala dobrou funkci střev ve kterých je 70% naší IMUNITY, posílám houbu, která dobře startuje v každém mléce,/ jen nepoužívám krabicové/ , kefír obsahuje vit. B a kyselinu listovou,které v kupovaných výrobcích nejsou a chuťově je domácí kefír vynikající, při použití kvalitního mléka.
Zasílám houbu na 1/2 l mléka - záruka MNOŽSTVÍ A KVALITY, houbičku budete mít nastálo.Do budoucna kdykoliv poradím.
Z kefíru a ovoce získáte výborný a zdravý koktejl
z kefíru také-tvaroh a jogurt
Kombucha obsahuje množství zdraví prospěšných látek. Nejvýznamnějšími z nich jsou:
kyselina glukuronová – pročišťuje organismus, povzbuzuje správnou funkci imunitního systému a látkovou výměnu, napomáhá odbourávání cholesterolu, je stavební látkou mnoha důležitých polysacharidů, které tvoří například vazivo nebo chrupavku;
kyselina mléčná – údajně brání vzniku rakoviny;
vitamíny – B1, B2, B3, B6, B12, C;
kyselina listová – metabolismus bílkovin, tvorba červených krvinek, zlepšuje vstřebávání železa, podporuje přeměnu některých aminokyselin a syntézu nukleových kyselin, preventivní účinky proti rakovině a dalším nemocem;
mnohé další jako kyselina citronová, kyselina jablečná, kyselina uhličitá, kyselina usnová, kyselina glukonová.
Kromě výše zmíněných chorob a obtíží by kombucha měla působit i proti dalším nemocem, například cukrovce, zánětům, kožním onemocněním, nemocem kloubů, zažívacím obtížím, pomáhá proti migrénám, menstruačním bolestem, vysokému tlaku, obezitě a podobně a měla by příznivě působit i na psychiku.
Ve svém příspěvku MLÉKO JAKO ZDROJ VÁPNÍKU? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.
Vápenaté látky sice nutně potřebujeme pro naše kosti a zuby - ne ovšem vápník z mléka, který náš organismus neumí zpracovat a zužitkovat (navíc při svém vylučování spotřebává vápník náš tzn čím víc mléka vypijeme a víc nevyužitého vápníku vyloučíme tím víc se naše tělo odvápní). Mimoto je dnes každý mléčný produkt několikrát tepelně zpracován, čímž se organické minerální látky z mléka stávají anorganickými.
Kromě toho schází v kravském mléce velký protihráč vápníku - hořčík. Nehodící se vápník z mléčných produktů se usazuje na tepenných stěnách a místo aby přispíval k vytvrzení kosti, vyvolává tvrdnutí tepen. Proto je mléko bohaté na vápník škodlivé, jelikož nám způsobuje předčasné zkostnatění a zestárnutí! Nemělo by se také zapomínat, že i vysoký obsah cholesterolu v mléčných výrobcích přispívá k nebezpečnému kornatění tepen. Ve spojení s vysokým obsahem bílkovin jsou naše játra soustavně přetížena a onemocní. Cholesterol je však pouze jednou z látek, která je v našich usazeninách obsažena. Hlavní látkou anorganický vápník, který náš organismus není schopen zhodnotit. Intenzivní výzkumy, které před několika lety probíhaly na klinice Mayo v Rochesteru v Minnesotě (USA), daly několik odpovědí, které mléčnou výrobnou produkcí vápníkových tablet otřásly do základů. Paní Dr. Lawrence Riggsová, která tyto výzkumy vedla, zjistila, že ženy, které pijí mléko, nebo berou vápníkové tablety, či oboje, nemají větší příjem vápníku než ženy, které mléko, výrobky z něj nebo tablety vůbec nekonzumovaly. Naopak: ještě více se měknutí kosti vyvíjelo u těch, které samy užívaly 2000mg vápníku ve formě mléka, mléčných produktů či tablet.
Nesčetné výzkumy v různých částech světa potvrdily, že chemické prostředky - anorganické tablety vápníku, jsou nejen naprosto zbytečné, ale navíc zatěžují organismus. Lidský organismus totiž anorganické minerálie nedokáže přizpůsobovat a zužitkovat!
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Ve svém příspěvku TIBETSKÁ HOUBA DO MLÉKA - ZDRAVÁ NÁHRADA ACTIMELU ZA CENU MLÉKA- KVALITNÍ HOUBIČKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.
Nabízím Tibetskou houbu na OČISTU těla/ celoročně/ - léčebný kefír s probiotickými látkami nahradí ACTIMEL za cenu mléka, které zvyšují imunitu v těle, / pomáhá řešit onk. a gynek. problémy/, příznivě působí na cévy, střeva, žlučník a žaludek, obsahuje vit. B, léčí záněty v těle, má chuť kyselého mléka, mohou užívat osoby citlivé na laktózu, zašlu na dobírku mladé houbičky, dobře zabalené + návod na přípravu a uchování houby + další recepty, napište mi adresu a já Vám oznámím den dodání, cena 100 Kč+pošt, nebo v Č.B. bez pošt. osobně, email:jasinkocin@seznam.cz PORADÍM
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dagmar Procházková.
Mám dotaz. Mám doma houbičky, dělám denně kefír pro manžela a zajímalo by mne, zda mohu kefír t=ž užívat, když mám prokázanou intoleranci laktozy. Bojím se, abych si tím nějak neublížila.
Ve svém příspěvku TIBETSKÁ KEFÍROVÁ HOUBA DO MLÉKA- PŘÍRODNÍ ACTIMEL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.
Nabízím Tibetskou houbu do mléka na OČISTU těla a posílení IMUNITY - mohou i osoby alergické na LAKTOZU/ houba se živí laktózou/
Možno osobně v Č.Budějovicích
nebo zašlu na dobírku STERILNĚ zabalené vč. podrobného NÁVODU a RECEPTY z kefíru
cena 100kč+pošt. POCTIVÉ JEDNÁNÍ - KVALITNĚ kefírující HOUBA Z FARMÁŘSKÉHO MLÉKA!
pište, volejte- PORADÍM - dobré vlastní zkušenosti -email:jasinkocin@seznam.cz- Tel: 732231707
Jak nápoj, tak samotná kombuchová kultura mají mnohostranné využití.
Nápoj – Pokud necháme kombuchu kvasit déle než tři týdny, získáme kombuchový ocet. Můžeme ho používat stejně jako normální ocet. Při vyrážkách, kožních onemocněních, popáleninách, spáleninách od slunce nebo ekzémech se doporučuje připravit si obklad z kombuchy. Alternativou obkladu je koupel. Voda musí mít maximálně 35 °C, vyšší teplota by účinné látky v kombuše zlikvidovala. Doba koupání by měla být cca 30 minut. Kombucha se dá použít i k masáži – pomáhá při bolestech svalů, je účinná například i proti celulitidě. Má rovněž příznivé účinky na pleť a vlasy, proto je možné nápoj používat místo pleťové vody nebo v kombinaci se smetanou jako pleťovou masku, nebo si s ním oplachovat vlasy. Údajně působí proti lupům, svědění hlavy a vypadávání vlasů. Z kombuchy můžeme také připravit nesčetné množství koktejlů nebo polévek. Kvasinky, které se usadí na dně nádoby při výrobě nápoje, se dají použít jako přísada do pečení.
Kultura – Přemnožená kultura se dá použít jako velmi výživné hnojivo pro rostliny nebo do kompostu. Nakrájená nebo rozmixovaná kultura se dá použít jako pleťová maska. Podle některých zdrojů je údajně možné kulturu jíst, některé tvrdí, že je lehce toxická. Faktem zůstává, že většinu kultury tvoří celulóza, kterou trávicí ústrojí člověka nedokáže zpracovat.
Ve svém příspěvku TIBETSKÁ HOUBA DO MLÉKA- KEFÍR PROTI ÚNAVĚ- OBNOVENÍ ENERGIE A IMUNITY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.
Nabízím Tibetskou houbu na OČISTU těla/ celoročně/ - léčebný kefír s probiotickými látkami nahradí ACTIMEL za cenu mléka, které zvyšují imunitu v těle, / pomáhá řešit onk. a gynek. problémy/, příznivě působí na cévy, střeva, žlučník a žaludek, obsahuje vit. B, léčí záněty v těle, má chuť kyselého mléka/výborné /, mohou užívat osoby citlivé na laktózu, zašlu na DOBÍRKU mladé houbičky, STERILNĚ zabalené + návod na přípravu a uchování houby + další recepty, napište mi adresu a já Vám oznámím den dodání, cena 100 Kč+pošt, email:jasinkocin@seznam.cz PORADÍM- OSOBNÍ DLOUHODOBÁ DOBRÁ ZKUŠENOST s uchováním kvalitní houby a to je DŮLEŽITÉ!!! Zasílám kvalitní houbičku! Dodání do druhého dne v čerstvém stavu.Jednoduchá příprava
Tel: 732231707
email: jasinkocin@seznam.cz
Kefír je velmi chutný a získáte z něj vit B. a vzácnou kyselinu listovou, v kupovaných výrobcích tyto látky nenajdete.
Jak poznám, že dítě pije příliš mnoho nebo příliš málo mléka?
Mějte na paměti, že množství mléka, které dítě vypije v každém konkrétním krmení, se liší stejně jako množství jídla a pití, které dospělý zkonzumuje během dne. Dítě nebude pít stejné množství mléka při každém krmení.
Faktory způsobující překrmování:
Rychlý průtok láhve. Vždy použijte láhev s nižším průtokem.
Krmení z láhve by mělo být pravidelné. Nekrmte dítě pokaždé, když udělá nějaký zvuk.
Miminka mají velmi silnou potřebu sát a být přitom s matkou (sání je pro dítě uklidňující). Dítě si samo řídí tok mléka z prsu, ale většinou nedostane více, než potřebuje. Při pití z láhve nedochází k regulaci.
Co dělat v případě, když dítě nemá dostatek mléka:
Pokud dítě konzumuje výrazně méně mléka, než je průměrné množství, je možné, že ho potřebuje odstředit. Odstředění se doporučuje zvláště pro kojence, kteří se právě učí pít z láhve.
Buďte trpěliví, snažte se dítě uklidnit, ujistit ho, že je vše v pořádku, i když není s matkou, ale s vámi.
Pokud je vám divné, že dítě mléko nevyžaduje, uvědomte si, že některé děti dokážou spát celou noc (po dobu 8 hodin), aniž by potřebovaly jídlo a mámu.
Dávejte pozor na mokré (promočené) pleny a přibývání na váze.
Ve svém příspěvku TIBETSKÁ HOUBA DO MLÉKA- ZDRAVÝ DOMÁCÍ KEFÍR NA IMUNITU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.
Nabízím Tibetskou houbu na OČISTU těla/ celoročně/ - léčebný kefír s probiotickými látkami nahradí ACTIMEL za cenu mléka, které zvyšují imunitu v těle, / pomáhá řešit onk. a gynek. problémy/, příznivě působí na cévy, střeva, žlučník a žaludek, obsahuje vit. B, léčí záněty v těle, má chuť kyselého mléka/výborné /, mohou užívat osoby citlivé na laktózu, zašlu na DOBÍRKU mladé houbičky, STERILNĚ zabalené + návod na přípravu a uchování houby + další recepty, napište mi adresu a já Vám oznámím den dodání, cena 100 Kč+pošt, email:jasinkocin@seznam.cz PORADÍM- OSOBNÍ DLOUHODOBÁ DOBRÁ ZKUŠENOST s uchováním kvalitní houby a to je DŮLEŽITÉ!!! Tel: 732231707
Pokud máte cukrovku, musíte si být vědomi všeho, co jíte nebo pijete. Znát počet sacharidů, které přijmete a znát význam, jak mohou ovlivnit hladinu cukru v krvi, je zásadní.
Doporučují se nulové nebo nízkokalorické nápoje. Hlavním důvodem je zabránění nárůstu hladiny cukru v krvi.
Výběr správných nápojů vám může pomoci:
vyhnout se nepříjemným vedlejším účinkům, jako jsou skoky cukru v krvi,
zvládat své příznaky,
udržovat zdravou váhu.
Vhodné nápoje pro diabetiky:
Na prvním místě je voda,
sodovka nebo perlivá voda,
neslazený čaj,
bylinkový čaj,
neslazená káva,
zeleninová šťáva,
nízkotučné mléko,
alternativy mléka,
zelené smoothies,
limonáda bez cukru,
kombucha.
Nápoje s nulovým nebo nízkým obsahem kalorií jsou obvykle nejlepší volbou při výběru něčeho, co uhasí vaši žízeň. Vymačkejte do svého nápoje čerstvou citronovou nebo limetkovou šťávu pro osvěžující nízkokalorické nakopnutí chutí.
Mějte na paměti, že i varianty s nízkým obsahem cukru, jako je zeleninová šťáva, by měly být konzumovány s mírou.
Mléčné výrobky se sníženým obsahem tuku obsahují přirozeně se vyskytující mléčný cukr, laktózu, takže tento nápoj musí být započítán do vašeho celkového denního příjmu sacharidů. Mléčné varianty se také nepovažují za nápoj s nízkým obsahem cukru.
Ve svém příspěvku TIBETSKÁ KEFÍROVÁ HOUBA NA DOMÁCÍ ZDRAVÝ KYSANÝ NÁPOJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.
Nabízím Tibetskou houbu na kefír s přírodními PROBIOTIKY/velmi důležité - ve střevech je velký podíl naší imunity a jejich čistota je naše zdraví/,které zvyšují IMUNITU v těle,/ pomáhá řešit onkol. a gyn. problémy/,čistí cévy, střeva, žlučník a žaludek, obsahuje vit. B,léčí záněty v těle, má chuť kyselého mléka a mohou užívat osoby citlivé na laktózu, protože houba se touto látkou živí, možnost dlouhod. užívání, poradím -PIJEME CELÁ RODINA ,zašlu na dobírku sterilně zabalené i s návodem, druhý den bude zásilka v čerstvém stavu u Vás /napište mi adresu/ 80kč+ pošt. / KVALITNÍ a MLADÉ HOUBIČKY/,PORADÍM RECEPTY - OSOBNÍ letité ZKUŠENOSTI- nepoužívám trvanlivé/krabicové/ mléko, jen pouze čerstvé, bio nebo farmářské, samozřejmě může být i domácí kravské.
Možný osobní odběr v Č.Budějovicích
ZASÍLÁM houbu na 1/2 l mléka -záruka kvality
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alena.
Nabízím Tibetskou houbu na kefír s přírodními PROBIOTIKY/velmi důležité - ve střevech je velký podíl naší imunity a jejich čistota je naše zdraví/,které zvyšují IMUNITU v těle,/ pomáhá řešit onkol. a gyn. problémy/,čistí cévy, střeva, žlučník a žaludek, obsahuje vit. B,léčí záněty v těle, má chuť kyselého mléka a mohou užívat osoby citlivé na laktózu, protože houba se touto látkou živí, možnost dlouhod. užívání, poradím -PIJEME CELÁ RODINA ,zašlu na dobírku sterilně zabalené i s návodem, druhý den bude zásilka v čerstvém stavu u Vás /napište mi adresu/ 80kč+ pošt. / KVALITNÍ a MLADÉ HOUBIČKY/,PORADÍM RECEPTY - OSOBNÍ letité ZKUŠENOSTI- nepoužívám trvanlivé/krabicové/ mléko, jen pouze čerstvé, bio nebo farmářské, samozřejmě může být i domácí kravské.
Možný osobní odběr v Č.Budějovicích
ZASÍLÁM houbu na 1/2 l mléka -záruka kvality
pište, volejte- jasinkocin@seznam.cz, tel: 732231707
500 g
mouky (kukuřičná, rýžová, pohanková, kombinace těchto druhů)
250 ml
vody
200 ml
mléka
1 lžička
soli
3 lžíce
oleje
2 lžíce
octa
1 lžíce
cukru
1 a ½
sáčku sušeného droždí
1 hrst
chia semínek
1 lžička
chlebového koření
Postup
Do
nádoby nalijte vlažnou vodu a mléko, přidejte sušené droždí,
cukr, sůl, ocet, olej, mouku a chlebové koření. Směs řádně
promíchejte, pokud je příliš hustá, přidejte ještě trochu
vody. Po zamíchání surovin vytvarujte bochník a posypte ho chia
semínky. Chleba se peče v troubě asi 45 minut při teplotě
220 °C.
MRKVOVÉ
MUFFINY
Ingredience
½ hrnku
jablečného pyré
½ hrnku
oleje
3 lžíce
rozmixovaného lněného semínka
8 lžic
vod
1 a ½
hrnku mouky (rýžová, kukuřičná, pohanková)
½ hrnku
kokosu
½ hrnku
třtinového cukru
1 lžička
prášku do pečiva z vinného kamene
1 lžička
skořice
Muškátový
oříšek
Sušený
mletý zázvor
Sůl
3 hrnky
nastrouhané mrkve
Postup
V jedné
nádobě si smícháte jablečné pyré, olej, lněné semínko a
vodu. V druhé nádobě smícháte mouku, kokos, třtinový
cukr, prášek do pečiva, skořici, špetku muškátového oříšku,
sušeného mletého zázvoru a soli s nastrouhanou mrkví. Obě
směsi smícháme a naplníme tím muffinové košíčky. Košíčky
se neplní celé, asi jen do dvou třetin. Muffiny se pečou při
teplotě 170 °C asi půl hodiny.
RÝŽOVÉ
VLOČKY S OVOCEM
Ingredience
200 g
rýžových vloček
700 ml
mléka
Špetka
soli
1
vanilkový cukr
Ovoce
(jahody, jablka, hrušky, atd.)
Postup
Vločky se
společně s mlékem a špetkou soli přivedou k varu. Do
této směsi se přidá cukr a může se přidat nakrájené/rozdrcené
ovoce. Ovoce se může dát i závěrem na uvařenou kaši.
ZELENINA
S KOZÍM SÝREM
Ingredience
Libovolné
množství oblíbené zeleniny
Olivový
olej
1 cibule
1
stroužek česneku
Pepř
Sůl
Bazalka
Kozí
sýr
Postup
Oloupeme si
a na kostičky nakrájíme cibuli, k tomu se nakrájí na slabé
plátky česnek. Cibule a česnek se na pánvi zpění na olivovém
oleji. Přidá se zelenina a dusí se doměkka. Zelenina se ochutí
pepřem, solí a bazalkou. Na závěr se zelenina posype kozím
sýrem.
Ve svém příspěvku TIBETSKÁ KEFÍROVÁ HOUBA PRODEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.
Nabízím Tibetskou houbu na OČISTU těla/ celoročně/ - léčebný kefír s probiotickými látkami nahradí ACTIMEL za cenu mléka, které zvyšují imunitu v těle, / pomáhá řešit onk. a gynek. problémy/, příznivě působí na cévy, střeva, žlučník a žaludek, obsahuje vit. B, léčí záněty v těle, má chuť kyselého mléka/výborné /, mohou užívat osoby citlivé na laktózu, zašlu na DOBÍRKU mladé houbičky, STERILNĚ zabalené + návod na přípravu a uchování houby + další recepty, napište mi adresu a já Vám oznámím den dodání, cena 100 Kč+pošt, email:jasinkocin@seznam.cz PORADÍM- OSOBNÍ DLOUHODOBÁ DOBRÁ ZKUŠENOST s uchováním kvalitní houby a to je DŮLEŽITÉ!!! Zasílám kvalitní houbičku! Dodání do druhého dne v čerstvém stavu.- tel 732231707
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alena.
Nabízím Tibetskou houbu na kefír s přírodními PROBIOTIKY/velmi důležité - ve střevech je velký podíl naší imunity a jejich čistota je naše zdraví/,které zvyšují IMUNITU v těle,/ pomáhá řešit onkol. a gyn. problémy/,čistí cévy, střeva, žlučník a žaludek, obsahuje vit. B,léčí záněty v těle, má chuť kyselého mléka a mohou užívat osoby citlivé na laktózu, protože houba se touto látkou živí, možnost dlouhod. užívání, poradím -PIJEME CELÁ RODINA ,zašlu na dobírku sterilně zabalené i s návodem, druhý den bude zásilka v čerstvém stavu u Vás /napište mi adresu/ 100kč+ pošt. / KVALITNÍ a MLADÉ HOUBIČKY/,PORADÍM RECEPTY - OSOBNÍ letité ZKUŠENOSTI- nepoužívám trvanlivé/krabicové/ mléko, jen pouze čerstvé, bio nebo farmářské, samozřejmě může být i domácí kravské.
Možný osobní odběr v Č.Budějovicích
ZASÍLÁM houbu na 1/2 l mléka -záruka kvalitní houby
Jednoduchá příprava - ráda poradím
Email: jasinkocin@seznam.cz, tel:73231707
Uvaříme čaj (obvykle zelený nebo černý; někdy se doporučují i bylinkové čaje, v jiných zdrojích se píše, že tyto čaje nevytvářejí pro kulturu správné prostředí), přidáme 90 g cukru (na 1 litr) – nejlepší je použít normální cukr bílý, jiné cukry (třtinový, hnědý, med, melasa a podobně) nedokáže kultura správně rozložit a zpracovat. Přelijeme do skleněné nádoby a necháme vychladnout. Přidáme 1 dcl hotového nápoje s ombuchovou kulturu, překryjeme kusem čisté látky a upevníme gumičkou (aby se do nápoje nedostaly nečistoty). Necháme 7–10 dní ve stínu v místnosti, kde se nevaří, nekouří, nepoužívá voňavka a podobně. Potom přecedíme a proces opakujeme. Hotový nápoj se uchovává v ledničce.
Ve svém příspěvku TIBETSKÁ KEFÍROVÁ HOUBA PRODEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.
Nabízím Tibetskou houbu na OČISTU těla/ celoročně/ - léčebný kefír s probiotickými látkami nahradí ACTIMEL za cenu mléka, které zvyšují imunitu v těle, / pomáhá řešit onk. a gynek. problémy/, příznivě působí na cévy, střeva, žlučník a žaludek, obsahuje vit. B, léčí záněty v těle, má chuť kyselého mléka/výborné /, mohou užívat osoby citlivé na laktózu, zašlu na DOBÍRKU mladé houbičky, STERILNĚ zabalené + návod na přípravu a uchování houby + další recepty, napište mi adresu a já Vám oznámím den dodání, cena 100 Kč+pošt, email:jasinkocin@seznam.cz PORADÍM- OSOBNÍ DLOUHODOBÁ DOBRÁ ZKUŠENOST s uchováním kvalitní houby a to je DŮLEŽITÉ!!! Zasílám kvalitní houbičku! Dodání do druhého dne v čerstvém stavu.- tel 732231707
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alena.
Nabízím Tibetskou houbu do mléka, získáte výborný a hlavně zdravý kefîr,který mohou užívat i osoby alergické na laktozu, velmi jednoduchá přípráva pří použití kvalitního mléka.
Pří zaslání i osobním předání dostanete podrobný návod a způsob užití,
houbu budete mít nastálo a časem Vám naroste.
Kefîr obsahuje vitamíny, které běžně nezískáte z kupovaných výrobků, je to vít. B a hlavně kyselina listová.
Kefîr podporuje vyprázdnění střev a tím čistí tělo od nečistot,70% imunity je právě ve střevech.
Zasílám sterilní balení na 1|2l mléka,na dobírku 100kč+pošta,druhý den je u Vás v čerstvém stavu.
Aby nebyl detoxikační systém těla přetížen odumřelými patogeny, je nutné začít stříbro dávkovat pomalu a pít dostatečné množství tekutin.
Při koncentraci 10 až 20 ppm, začínáme s cca 8 ml/den (obsah víčka od lahve) pro prvních 7 dní. Po dalších 7 dní zvýšíme na 16 ml/den. Celkové množství rozdělíme do dvou dávek, tedy 8 + 8 ml, například ráno a večer. Posledních 7 dní užíváme 24 ml/den. Toto množství rozdělíme do tří dávek, tedy 8 + 8 + 8 ml (nejlépe ráno, v poledne a večer).
V průběhu kúry ale neužívat „živé“ potraviny a potravinové doplňky, jako jsou například jogurty, kyška, kefír, plísňové sýry, kombucha, probiotika a tak dále.
Další léčebné kúry mohou být prováděny buď pomocí vyšší koncentrace koloidního roztoku, nebo jeho větším množstvím. Vždy je ale nutné vědět proč a jakou koncentraci užívat a po jak dlouhou dobu.
Ve svém příspěvku TIBETSKÁ HOUBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.
Nabízím Tibetskou houbu do mléka, získáte výborný a hlavně zdravý kefîr,který mohou užívat i osoby alergické na laktozu, velmi jednoduchá přípráva pří použití kvalitního mléka.
Pří zaslání i osobním předání dostanete podrobný návod a způsob užití,
houbu budete mít nastálo a časem Vám naroste.
Kefîr obsahuje vitamíny, které běžně nezískáte z kupovaných výrobků, je to vít. B a hlavně kyselina listová.
Kefîr podporuje vyprázdnění střev a tím čistí tělo od nečistot,70% imunity je právě ve střevech.
Zasílám sterilní balení na 1|2l mléka,na dobírku 100kč+pošta,druhý den je u Vás v čerstvém stavu.
Nejčastěji se doporučuje vypít dvě nebo tři sklenice denně (pokud se uživateli zdá samotný nápoj příliš silný, doporučuje se naředit džusem nebo zeleným čajem, může se dochucovat například i medem, citrónem), nelze ovšem určit jednotnou dávku, záleží na jednotlivci. Je vhodné dělat v pití přestávku (1 týden za 1–3 měsíce nebo 1 měsíc za 6 měsíců), jinak si organismus navykne a nápoj ztratí na účinku.
Pití kombuchy není v zásadě omezené ani věkem, ani zdravotním stavem člověka – je vhodná prakticky pro každého. Negativní účinky se objevují hlavně u lidí, kteří s pitím kombuchy začínají. Nejsou nijak vážné, obvykle jde o nevolnost, pálení žáhy či střevní problémy. Příčin může být několik – důsledky pročišťování organismu, přílišná stimulace imunitního systému nebo překyselení žaludku. Těmto potížím se dá zabránit vyšším příjmem tekutin, pitím menšího množství kombuchy nebo pitím nápoje zároveň s jídlem. Jednou z možností je ale také alergická reakce. Jinak se kombuše nic vytknout nedá, jedině snad poměrně vysoký obsah kofeinu v zeleném nebo černém čaji, ze kterého se nápoj vyrábí.
Ve svém příspěvku TIBETSKÁ KEFÍROVÁ HOUBA PRODEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.
Nabízím Tibetskou houbu na OČISTU těla/ celoročně/ - léčebný kefír s probiotickými látkami nahradí ACTIMEL za cenu mléka, které zvyšují imunitu v těle, / pomáhá řešit onk. a gynek. problémy/, příznivě působí na cévy, střeva, žlučník a žaludek, obsahuje vit. B, léčí záněty v těle, má chuť kyselého mléka/výborné /, mohou užívat osoby citlivé na laktózu, zašlu na DOBÍRKU mladé houbičky, STERILNĚ zabalené + návod na přípravu a uchování houby + další recepty, napište mi adresu a já Vám oznámím den dodání, cena 100 Kč+pošt, email:jasinkocin@seznam.cz PORADÍM- OSOBNÍ DLOUHODOBÁ DOBRÁ ZKUŠENOST s uchováním kvalitní houby a to je DŮLEŽITÉ!!! Zasílám kvalitní houbičku! Dodání do druhého dne v čerstvém stavu.- tel 732231707
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alena.
Nabízím tuto léčivou houbu do mléka-kvalitní a mladé houbičky, zašlu na dobírku- druhý den je u Vás sterilně zabalená vč. návodu + recepty, cena 100kč + pošt. Vlastní dobrá zkušenost, dospělí a děti, ti také potřebují zajistit od mala dobrou funkci střev ve kterých je 70% naší imunity, posílám houbu, která dobře startuje v každém mléce, / jen nepoužívám krabicové/ Zasílám houbu na 1/2 l mléka - záruka kvality, houbičku budete mít nastálo, jednoduchá příprava .
email: jasinkocin@seznam.cz
tel: 732231707
Ve svém příspěvku TIBETSKÁ HOUBA A INTOLERANCE LAKTOZY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar Procházková.
Mám dotaz. Mám doma houbičky, dělám denně kefír pro manžela a zajímalo by mne, zda mohu kefír t=ž užívat, když mám prokázanou intoleranci laktozy. Bojím se, abych si tím nějak neublížila.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alena.
Součástí přírodní medicíny je celá řada bylinek a dalších produktů. Mezi „nejzvláštnější“ z nich nepochybně patří tibetská (kefírová) houba. První zajímavostí už je skutečnost, že se vlastně vůbec nejedná o houbu, ale o společenství bakterií a mléčných a octových kvasinek. Svým vzhledem ovšem právě houbu připomíná, což tedy vysvětluje samotný název.
Tato kefírová kultura a její příznivé účinky na lidské zdraví je přitom známa odedávna. V oblasti Kavkazu a Tibetu se mohla používat již před cca 5 tisíci lety. Tamější lidé ovšem její tajemství dlouho střežili, takže se informace o ní začali dostávat na Západ až v 19. století, kdy ji popsali ruští lékaři. Dnes se o ní mluví jako o elixíru zdraví. Jaké jsou tedy její účinky?
Příznivé účinky tibetské houby
Mnoho zdrojů uvádí až zázračný vliv na lidské zdraví. Tibetská houba má příznivé účinky na srdce, pomáhá lépe rozkládat cholesterol v cévách a pozitivně reguluje krevní tlak. Její konzumace je tedy mj. prevencí infarktu myokardu. Kladný vliv má ovšem i na další orgány. Doporučována je např. při různých nemocech ledvin, sleziny, žlučníku, slinivky či jater.
Kefírový nápoj navíc odkyseluje organismus, zabraňuje shromažďování a hnilobným procesům potravy ve střevech, takže působí pozitivně také na trávící soustavu. Opomenout nesmíme ani stimulaci imunitního systému, zpomalení stárnutí, zvýšení vitality a zabránění únavě způsobené stresem. Navíc dokáže brzdit vývoj metastáz a je cenným zdrojem vitamínu B12 a kyseliny listové.
Jak si doma připravit kefírový nápoj aneb tibetská houba do mléka
Nejedná se o nic složitého. Dvě či tři lžičky tibetské houby dáte do sklenice a zalijete cca půl litrem nesvařeného mléka. Dále necháte odstát 24 hodin, poté této době důkladně zamícháte a scedíte skrze sítko. Tímto způsobem si vlastně vytvoříte základ pro domácí kefír. Směs, jež zůstane na sítku, propláchnete a vrátíte do umyté sklenice. Pamatujte ale, že by vůbec neměla přijít do styku s kovem.
Celý proces lze zopakovat hned několikrát, než se vám bude zdát, že je kefír hotový. Až tomu tak bude, konzumujte jej 20 dní , a to ideálně před spaním. Pak si je nutné dát na 10 dní přestávku, během níž je potřeba tibetskou houbu opět přelévat mlékem a čistit, aby si zachovala své účinky. Po čase byste se měli cítit zřetelné lépe, neboť se jedná o skutečně účinnou přírodní medicínu.
Doporučujeme: mikroorganismy tvořící tibetskou houbu se živí zejména mléčnou laktózou. Kefírový nápoj proto mohou konzumovat i lidé, kteří jsou na ni alergičtí.
Obecně platí, že předcházet žlučníkovým problémům lze jedině netučnou stravou. Meloun a citron napomáhají vyplavování žlučníkových kamenů. Rovněž všechny potraviny bohaté na vlákninu pomáhají řešit žlučníkové obtíže, proto je dobré jíst jablka a hrušky, sušené ovoce, mandle, kukuřici, tmavou rýži, celozrnné pečivo, vše, kde jsou obsažena semínka a otruby, některé luštěniny, jako čočku a fazole či cizrnu, pohanku, brokolici, maliny, avokádo a podobně.
Žlučníková dieta by měla obsahovat:
ovoce a zeleninu (nejlépe v bio kvalitě), živočišné produkty z býložravců a zdravé tuky (avokádo, kokosový a olivový olej);
omega-3 mastné kyseliny a vitamíny K2 a D3, jejichž zdrojem jsou například kravské a kozí sýry (v raw zpracování jsou ještě lepší); spolupráce vitamínů K2 a D3 pomáhá regulovat vstřebávání vápníku a tím i snižuje tvorbu žlučníkových kamenů;
důležitý je i přísun potravin s obsahem organických kyselin a přírodních enzymů; obě složky jsou velmi důležité pro celý trávicí systém; jejich zdrojem jsou například jablečný ocet, čerstvá šťáva z citronů a limetek, kombucha, kimichi a kyselé červené zelí (nakládaná zelenina obecně), dále pak mléčné raw produkty jako syrovátka, kefír, acidofilní mléko a podmáslí.
Ve svém příspěvku RAKOVINA PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk.
Předmluva: další sled událostí mám velmi dobře zachycen v deníku, který jsem si psal, období do další komplikace je velmi podrobně zachyceno
17.9.2017
Hospitalizace ve FN Plzeň Bory nástup v 08:00 na urologickém oddělení , 3. Patro pokoj č.7. V průběhu dne pohovor s lékařkou, zavedení kanyly do levé ruky pro případnou transfuzi při operaci. Rovněž pohovor s anesteziologem. V noci přetržitý spánek, ráno druhého dne oholení operačního pole a umytí antibakteriálním mýdlem. Poté čekám již nahý na operaci na pokoji.
18.9.2017
07:30 injekce, příprava na operaci – převoz do 4. patra na operační sál, aplikována anestezie, vše vnímám jen se zavřenýma očima a jen po sluchu.
08:00 operace prostaty ve FN Plzeň Bory u prof. Hory,
11:00 probuzení z narkózy na pooperačním pokoji, cítím se jako rozbitý džbánek na zápraží a slabý jako moucha v únoru. Celkem nic nebolí, spíš je to všechno necitlivé a jakoby cizí.
15:30 Návštěva Jani, jen pár slov, jsem stale v polospánku, v polobdění
19.9.2017
10:00 převezen z pooperačního pokoje na normální pokoj 3. Patro č 7. Bolesti nemám, jen cítím jakoby přiskřípnuté vnitřnosti ale takovou bolístku ani neřeším. Jsem pořád trošku unavený, mám otlačená záda a v krku sucho a hleny a nemohu pořádně mluvit, jak jsem později zvěděl, byl to důsledek intubace. Kapačkami dostávám výživu a antibiotika spolu s další kapačkou ACC na odhlenění.
15:30 návštěva Jani I Monik, v noci mi pomáhá přežít notebook s filmy a mobil s hudbou z You Tube. Pacienti na pokoji neskutečně chrápou, takže hudby do sluchátek si skutečně užívám.
20.9.2017
Sedím na posteli
15:30 Návštěva Jani i Monik
21.9.2017
Stojím u postele
15:30 Návštěva Jani
22.9.2017
Mohu již chodit, vytažení stehů z drenu a jeho odstranění, u stehů to maličko zatahalo, dren jsem vůbec necítil, takové bolístky neřeším. Údajně jsem indián. Procházím se po chodbě s pytlíčkem na hadičce
23.9.2017
Návštěva Jani , návštěva Monik a Miloše, s jani jsme odpoledne venku, je nádherně, svítí sluníčko a svítí I naše duše. Monik a Miloš pak tu byli k večeru.
24.9.2017
08:00 propuštěn do domácího ošetřování s pytlíčkem u pasu a hadičkou v penisu. Kupodivu mi neschází chození na WC s močením, pouze se občas vypustím. Katetr v penisu mi nevadí, spíš naopak přináší mi příjemné pocity někdy až erotické. Podstatné je to, že se s tím učím žít. Občas pocítím i něco co připomíná probouzející se erekci, je to jen pocit v penisu, nikoliv ztopoření. Pomalu začínám cvičit cviky na posílení pánevního dna, snažím se přecvaknout hadičku, pochopitelně marně.
25.9.2017
Objevila se bolest ve varlatech, šourek se poněkud zvětšil.
26.9.2017
Otok šourku a penisu se dále zvětšil, varlátka vyrostla a ztěžkla, jakoby místo nich byla pštrosí vejce, navíc bolestivá jako kdyby se z nich klubala pštrosáčata.
27.9.2017
Návštěva ambulance FN Plzeň Bory, MUDr Mrkos – vyndání stehů z ran, hojím se jako kočka, nicméně v břiše bouchla bomba a hojení tam bude delší, cituji pana dok
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdeněk.
Prosím o trochu strpení ss dalším vyprávěním, byl jsem mimo bydliště a teď si připravuji příběh o radioterapii
Zdeněk
Probiotika jsou ve střevě považována za takzvaně dobré bakterie. Tyto prospěšné živé mikroorganismy jsou první obrannou linií proti všemu, co spolknete. Probiotika chrání všechny orgány v těle před nákazou přicházející ze střev prostřednictvím krevního oběhu. Mezi potraviny bohaté na probiotika patří jogurt, kefír, kombucha, miso a zelí. Při doplňování probiotik by jídlo mělo být vždy na prvním místě. Pokud se z nějakého důvodu rozhodnete vzít probiotický doplněk, tak se ujistěte, že obsahuje skutečně tělu prospěšné bakterie.
Správná výživa zásadně ovlivňuje tvorbu imunitních buněk, zánět v těle i regeneraci. Každodenní jídelníček by měl být bohatý na antioxidanty, vitaminy, minerály a kvalitní bílkoviny. Ty pomáhají tělu regenerovat, tvořit protilátky a bojovat se záněty.
Vitamín C – nejznámější posilovač imunity
Vitamin C podporuje tvorbu bílých krvinek a chrání buňky před oxidačním stresem. Nejlepší je přijímat ho z čerstvých potravin.
citrusy, kiwi, jahody
paprika, brokolice, špenát
rakytník a šípek
Vitamín D – klíčový zejména v zimě
Vitamin D ovlivňuje stovky procesů v těle včetně imunity. V zimě ho má většina lidí nedostatek, protože vzniká hlavně působením slunce.
3–4× týdně pobyt na slunci (březen–říjen)
mořské ryby, vejce
v zimě často nutná suplementace
Zinek, selen a další minerály
Zinek zrychluje hojení a pomáhá imunitním buňkám správně reagovat. Selen zase chrání buňky před poškozením a podporuje tvorbu protilátek.
ořechy (para ořechy – bohaté na selen)
dýňová semínka, červené maso (zinek)
luštěniny, celozrnné obiloviny
Fermentované potraviny pro zdravá střeva
70 % imunity se nachází ve střevech. Zdravá střevní mikroflóra je tedy naprostý základ silné obranyschopnosti. Nejlépe pomáhají fermentované potraviny s živými bakteriemi.